Skoler og daginstitutioner

Deltagelse på Bogforums Skolescener

Arrangementerne på Bogforums Skolescener er forbeholdt skoleklasser med forudbestilt billet.  

Udover adgang til skolearrangementet kan elever og lærere desuden besøge det øvrige Bogforum, da alle tilmeldte får partoutarmbånd, der gælder som billet til Bogforum hele weekenden. 

Bogforum har en aftale med Københavns Kommune Åben Skole, der giver Københavns kommuneskoler mulighed for at benytte skolescenerne for grundskolen uden betaling. Antallet af gratis pladser er begrænset og blev desværre udsolgt på ganske kort tid. 

Det er dog stadig muligt at bestille billet mod betaling.

Skolescenerne for grundskolen

Bogforum byder alle Danmarks skoler indenfor til et møde med de forfattere, eleverne læser i skolen, med vores særprogrammer for både indskoling, mellemtrin og udskoling.  

Programmet byder på de mest læste danske ungdoms- og børnebogsforfattere, og det er tilrettelagt, så det imødekommer Fælles Mål for danskfaget og skolereformens krav om Åben Skole. På scenerne fortæller populære forfattere om ét eller flere af deres egne værker. På den måde er det muligt at integrere besøget på Bogforum i klassernes årsplan. 

Køb billet til Bogforums Skolescener

Programmet for grundskolescenerne 2024

Indskoling

Kl. 09.00 - 09.35: Den største historie (Ina Korneliussen og Julie Bang)

Denne formiddag skal vi stille de største spørgsmål, dem, som et barn kan stille – og som de færreste voksne tør prøve at svare på. Heldigvis får vi hjælp fra to af forfatterne bag "Den største historie", Julie Bang, som arbejder med lydbaserede fortællinger, og tegner Ina Korneliussen. Sammen med dem skal vi møde pigen Ava fra bogen og følge hendes rejse – i billeder og lyd – tilbage til Big Bang, livets oprindelse, de første dyr på land, masseuddøen, dybhavet og de første aber. Det bliver med sikkerhed fascinerende.

 

Kl. 10.00 - 10.35: Far og Papas Store Spørgeshow (Kaspar og Lambang Arianto)

Kaspar og Lambang Arianto inviterer til spørgeshow - og I et inviteret! I deres farvestrålende fortællinger fejrer forfatterne mangfoldigheden, og på Bogforums Skolescener kan I opleve en tilpasset version af "Far og Papas Store Spørgeshow", hvor børnenes spørgelyst får frit spil i en ramme der garanterer både undervisningsrelevans og underholdning. 

 

Kl 11.00 - 11.35: Karlas fantalastiske klasse - om venskab, følelser og klassefællesskab (Tor Fruergaard og Michael Hegner)

Venskab, følelser og klassefællesskab er omdrejningspunktet i bøgerne om "Karlas fantalastiske klasse", som byder på både velkendte og nyskrevne historier. Glæd jer til en præsentation af Karlas univers med animationsklip og højtlæsning af skaberne bag animationsserien og serien af "Karlas fantalastiske dagbøger". 

 

Mellemtrin

Kl. 09.15 - 09.50: Humor til mellemtrinnet: "Anas Hashim" og "Møgmis" (Babak Vakili og Sophie Souid)

Samtale om humor med nogle af landets mest populære forfattere, der skriver gakket og sjovt til mellemtrinnet. I denne samtale er der ingen løftede pegefingre fra voksne, men til gengæld masser af fis og ballade i øjenhøjde – og masser af grin.

 

Kl. 10.15 - 11.00: Tegn og skriv jeres egen tegneserie (Jam Aden)

Grib blyant og tegneblok, når tegner og forfatter Jam Aden inviterer klassen ind i litteraturen verden. Her er alle velkomne.

 

Kl. 11.20 - 11.55: Klassen som forfatter (Emil Landgreen)

En interaktiv højtlæsningsoplevelse, hvor eleverne er med til at bestemme historiens udvikling! Historien, som er baseret på den sjove serie af ”Hvad gør du?”-bøger, fremføres af forfatteren, Emil Landgreen. Fortællingen er dog helt afhængig af publikum, der med opråb, flag, fagter og lyde leder os gennem historien – og forhåbentlig frem til en lykkelig slutning. En ny og anderledes måde at formidle boggenren, hvor læseren bestemmer. 

 

Udskoling

Kl. 09.30 - 10.15: Klassikere genfortalt (Kenneth Bøgh Andersen)

Til dette arrangement skyder vi, i selskab med forfatter Kenneth Bøgh Andersen, genvej til nogle af de helt store gyserklassikere. Hør historierne om Dracula, Frankenstein og Jekyll & Hyde genfortalt og oplev, hvorfor de forsat er relevante - og giver anledning til gys og fascination.

 

Kl. 10.45 - 11.30: Kontra - bag om filmen og bogen (Anna Houvenaeghel Lehrmann og Freja Bøgh Lassen)

"Kontra" er et af årets store kulturelle ungdomsfænomener. Både som film og roman. Filmen er Jonas Risvigs første spillefilm efter hans succeser med tv-serierne "Salsa", "Grænser" og "Drenge", mens romanen er forfatter og journalist Freja Bøgh Lassens videre rejse ind i Risvigs karakterer og univers, hvis omdrejningspunkt er pigen Fanny. Scenen for "Kontra" er et gymnasium, men historien undersøger sociale dynamikker og følelser, som kendetegner hele ungdomslivet: Utilstrækkelighed, skønhedsidealer, hierarkier, skam, sorg, jalousi og meget andet. I denne samtale fortæller forfatter Freja Bøgh Lassen og Anna Houvenaeghel Lehrmann, som spiller med i filmen, om arbejdet med bogen og filmen, og om at skildre ungdomsliv i kunst. 

Skolescenen for de gymnasiale uddannelser

Bogforum byder alle gymnasiale uddannelser indenfor til en dag med litteratur og inspirerende samtaler om aktuelle emner. 

Det gymnasiale særprogram byder på nogle af de mest velskrivende og tankevækkende stemmer i dansk samtidslitteratur. Stemmer, der på hver sin særlige måde skriver om alt det, der optager og anfægter os netop nu. Og hele tiden. På scenen fortæller forfatterne om ét eller flere af deres egne værker. På den måde er det muligt at integrere besøget på Bogforum med elevernes læseplan. 

Vores håb er, at forfatterne, oplevet på scenen, og de emner, de tager under behandling, kan bidrage til at stimulere læseglæden hos eleverne – specielt dem, der måske ikke ellers ville søge mod litteraturen. 

Køb billet til Bogforum Gymnasiescene

Programmet for gymnasiescenerne 2024

Min vej ind i skriften (Thomas Korsgaard og Amina Elmi)

Fredag den 1. november kl. 09.35 - 10.20

Hvordan fandt du ind i litteraturen? Hvilke bøger har på hvilke tidspunkter været afgørende for dem - som mennesker og skrivende? Dét spørger vi denne formiddag to af den nyere samtidslitteraturs vigtigste unge stemmer, nemlig Amina Elmi og Thomas Korsgaard, om. I en inspirerende samtale fortæller Elmi og Korsgaard om deres forfatterskaber og de skelsættende værker, forfattere, møder, påvirkninger, der har ført dem ind på deres litterære løbebane.

 

Klimakrisens forposter - ude og hjemme (Peder Frederik Jensen og Den Grønne Ungdomsbevægelse)

Fredag den 1. november kl. 10.45 - 11.30

Samtale om, hvordan klimakrisen viser sig i den nære virkelighed forskellige steder (i Danmark og i Senegal, Cameroun og Kenya), hvad vi kan stille op, og hvad klimaforandringerne betyder for spørgsmålet om (global) retfærdighed. Udgangspunktet for samtalerne er bøgerne "Under samme måne" og "Levedygtigt Landbrug"/"Retfærdig naturbevarelse".

 

Bogforum for daginstitutioner

Igen i år vil der blive udbudt en særlig daginstitutionsbillet til Bogforum. Daginstitutionsbillet er tiltænkt daginstitutioner, der har lyst til at besøge Bogforum fredag i dagtimerne og vil give adgang for op til 26 børn og 3 voksne til Bogforum fredag d. 3. november.

Prisen for en daginstitutionsbillet er 750 kr. 

Obs! Der tillægges et samlet gebyr på 18,- pr. daginstitutionsbillet