Om Bogforum

Historien om Bogforum

Bogforum er Danmarks største litterære event, og har været afholdt hvert år siden 1992 (med undtagelse af 2020). Bogforum startede som en bogmesse i Forum på Frederiksberg, men flyttede til Bella Center Copenhagen på Amager i 2012 grundet høj popularitet og mangel på plads. 

 • I 2023 besøgte 39.075 gæster Bogforum, hvilket er det højeste besøgstal i Bogforums historie.

 • Siden 2021 har der hvert år været mere end 200 udstillere på Bogforum.
  Størstedelen af Bogforums udstillere er forlag. 

Kontaktinformation

Har du spørgsmål eller brug for information om Bogforum?
Så kontakt os på bogforum@bogforum.dk.

Andreas Nordkild Poulsen
Exhibition Manager
ANPO@bellagroup.dk 

Johan Lose
Content Manager
JOLO@bellagroup.dk 

Anja Knarhøj Knudsen
Sales Manager
booking@bogforum.dk 

Rebecca Kirkeby Blach Rossen 
Project Coordinator 
RKBR@bellagroup.dk

Manifest for Bogforum

De siger, vi er os selv nærmest. Én for én og alle for ingen. At verden brænder og det, der engang stod skrevet i sten, nu sprænges til atomer for vores øjne. Og indre. Klimakrise. Krig. Økonomisk ruin – den er lige om hjørnet. Det står i dine nyheder, på din telefon, i dit feed. Blinker fra gule bjælker og røde klokker døgnet rundt, skærer opmærksomheden i trevler badet i blåt lys. Intet at sige til, uroen let får vinger og flakker omkring som et møl mod en elpære.  

Men der findes en modgift. En modgift, som samler de løsrevne brudstykker og hæver menneskelige erfaringer til nye helheder og afkræver tiltrængt fordybelse, når vi sitrer hvileløst på overfladen af en glat og forhastet tilværelse. En modgift, der - selvom den konstant antager nye (udtryks)former - er gammel som fanden selv: Litteraturen. Læsningen. En privat handling, som alligevel fordrer stærk samhørighed. For gennem bøgerne ser vi hinanden og os selv. Vi får indsigt, perspektiv og fordybelse. Vi elsker, frygter, forundres og udvikles – og får noget at tale om. Gennem litteraturen bliver vi kort sagt klogere på sider af os selv – gamle som nye, verden omkring og imellem os. Sammen og hver for sig.  

Det er et fællesskab. Indrømmet, et ord i skrøbelig modtagerposition for tørre, gentagne tæsk fra politikere, privatpersoner og sælgere af den mest pushy slags. Men fællesskabet har været, er og skal fortsat være kernen i Bogforum. Vores fællesskab omkring bøger. Det er her, vi alle mødes. Fysisk. Ikke i nicher, ikke med skelen til lille og stor, ikke med formaninger om den gode smag. For den skal enhver kunne finde sit eget, personlige bud på i hallernes fjerneste afkroge. På Bella Centers største scener. Made in Denmark eller importeret langvejs fra. Faglig. Fiktiv. Poetisk. Grafisk. Måske alt i ét? 

Bogforum skal være for læserne, forfatterne, forlagene og formidlerne. Litteraturelskere af alle oprindelser og med alle forudsætninger - eller ingen overhovedet. I skolen lærte vi, at vil man alt og alle, når man intet og ingen. Men vi kalder bluff. Det er akkurat i mødet mellem det smalle og det brede, det skæve og det velkendte, det kommercielle og det kunstneriske, det fysiske og det digitale, debutanterne og mastodonterne, spirende frø og lysende stjerner at vores fællesskab for alvor lever. Hvor man kan mærke pulsen banke i en branche, der ofte dømmes døende men altid finder nyt liv.  

 • Vi vil være et udstillingsvindue for de store og et springbræt for de små. 
 • Vi vil være for dem, der kender os, og knokle for at få nye til at opdage os. 
 • Vi vil være katalysator for relationer, samarbejder og værdifulde oplevelser. 
 • Vi vil være en platform, hvor vi løfter hverandre fremfor at bygge mure på egen hånd. 
 • Vi vil være et inspirerende fællesskab til gavn og glæde for branchen og samfundet omkring os. 
 • Vi vil være markedsplads og meningsplads: Et forum for lige dele forretning, fordybelse og indsigt.  
 • Vi vil være der for fortidens, nutidens og fremtidens læsere: Børnene blandt og i os. De unge, som  vokser gennem læsningen. De grønne, de galopperende, de grånende og alle andre derimellem. 

En festival for ord og bøger. Af og om litteraturen. Den fysiske, indtalte, digitale. Til alle jer. Alle os.