Ungdomsuddannelserne

Bogforums skolescener 2017

Sceneprogram for ungdomsuddannelserne

På skolescenerne fortæller populære forfattere om ét eller flere af deres egne værker. 

Bestil billet til et arrangement på en af skolescenerne her

 

Auditorie 12

(max 300 deltagere pr. session)

Kl. 9.15 -10.00 Peder Frederik Jensen - Vold (Rosinante) 

Den unge forfatter Simon bor på Istedgade. Han er træt af sit forhold, træt af Danmark, træt af sit liv. Der skal ske noget drastisk og derfor pakker Simon tasken og rejser syd på. Til Afrika. "Vold" er en roman af Peder Frederik Jensen, der handler om at gøre op med et dårligt miljø, en dårlig fortid og mennesker, der kun er dårlige for én. En gribende, brutal og hård roman om vold og en altafgørende rejse.

AFLYST - Kl. 10.30-11.15 Tine Høeg - Nye rejsende (Rosinante) 

En ung kvinde får job som gymnasielærer. Første arbejdsdag møder hun en mand i toget. Han er gift og har et barn. Nye rejsende er en fortælling om at kaste sig hårdt ind mod den anden. Om at stå ved katederet og ikke kunne kende sin egen stemme. Om at føle sig forkert og akavet og fandenivoldsk. Om nervøsitet og længsel. Sex og vodka og cigaretter. Om at køre i tog. Om ikke at passe ind og at gå derhen, hvor alting kan gå galt. "Nye rejsende" befinder sig et sted mellem poesi og prosa.

Kl. 11.45-12.30 Thomas Korsgaard – Hvis der skulle komme et menneske forbi (Lindhardt & Ringhof) 

Thomas Korsgaards debutroman baseret på egne barndomsoplevelser. Det er en bog om den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Om vold. Om white trash. Om at blive voksen for tidligt. Om alt det, der sker, når håbet forsvinder. En vred og ærlig roman om udkantsdanmark. Den tegner et opmærksomt portræt af en familie i økonomisk krise og især af drengen Tues følelser og handlinger. 

Kl. 13.00-13.45 Caspar Eric - Avatar (Gyldendal) 

"Avatar" er Casper Erics dybt rystende digtsamling om at være fremmedgjort overfor verden, mentalt, socialt og fysisk. Værket kredser om emner som kroppen, kapitalisme, det gode liv og selvmordet. Digtene er baseret på diverse unge mænd, der har begået selvmord og ordene på siden er tunge af indignation og vrede. Digtsamlingens titel, "Avatar", hentyder til det nye liv vi skaber for os selv på sociale medier. Her er vi ikke os selv, men marionetter der styres af kapitalistiske interesser.