Grundskolen

Bogforums skolescener 2017

Sceneprogram for grundskolen

På skolescenerne fortæller populære forfattere om ét eller flere af deres egne værker. 

Bestil billet til et arrangement på en af skolescenerne her

 

Indskoling – Auditorie 10

(max 300 deltagere pr. session)

Kl. 9.15-9.45 Sigurd Barrett – Sigurd fortæller om Luther (Politikens Forlag)

Sigurd Barrett vil med sin nye bog bidrage til reformationsjubilæet ved med sin kendte, billedrige og fabulerende fortællestil at formidle Luther og reformationen for de små.

Kl. 10.15-10.45 Anne Sofie Hammer – Villads fra Valby (Høst & Søn)

Anne Sofie Hammer fortæller om "Villads fra Valby" og læser en historie højt. Bagefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål om Villads, om hvordan en bog bliver til, og om det at arbejde som forfatter.

Kl. 11.15-11.45 Hanne Kvist – Træet og dyrene og os (Gyldendal)

Ny bog af Hanne Kvist for de mindre klasser.

Kl. 12.15-12.45 Line Kyed Knudsen – K for Klara (Carlsen)

Line Kyed fortæller om sin meget populære serie "K for Klara". En god ”Læs selv”-serie for de mindre klasser.

 

Mellemtrin – Auditorie 11

(max 300 deltagere pr. session)

Kl. 9.15 -10.00 Cecilie Eken - V (Høst & Søn)

"V" er et rimet digt om sorg, savn, smerte og håb for børn fra ti år og opefter. En historie om at få revet sin familie i stykker og inderligt ønske, at det var anderledes – en historie om at kæmpe, men også om at give slip.

Kl. 10.30-11.15 Lene Kaaberbøl – Vildheks (Alvilda)

Om den prisvindende romanserie ”Vildheks”, der netop har været sat op som teaterstykke på Østre Gasværk, og som kommer som spillefilm i efteråret 2018. Lene Kaaberbøl vil fortæller om arbejdet med bøgerne og om hvilke tanker man som forfatter gør sig, når ens bog skal blive til et teaterstykke og spillefilm.

Se en læseprøve fra vildheks her - Se mere om Lene Kaaberbøl her - Følg filmen på Facebook her

Kl. 11.45-12.30 Andreas Nederland & Frederik Hansen – Game on (Carlsen)

Det er Andreas Nederlands og Frederik Hansens store kærlighed til computerspil, der ligger til grund for "Game On"-serien om den 11 årige dreng Lucas, der ikke synes, han er god til så meget, bortset fra at spille computer, selvfølgelig. Andreas Nederland og Frederik Hansen fra Ramasjang leverer et forrygende computershow over bog-serien.

Kl. 13.00-13.45 Jeanette Varberg – Vikinger (Gyldendal) 

Jeanette Varberg er museumsinspektør på Moesgaard. Hun er en af de faste eksperter i DRs serie ”Historien om Danmark”. Jeanette Varberg fortæller om sit eget hovedområde Vikingerne. Arrangementet er tilpasset børn på mellemtrinnet.

 

Udskoling – Auditorie 15

(max 300 deltagere pr. session)

Kl. 9.15 -10.00 Sarah Engell - Hjertet er 1 organ og 21 måder at dø (Carlsen) 

Sarah Engell interviewes om sine anmelderroste ungdomsromaner "21 måder at dø" om digital mobning og selvmordstanker og den helt nye "Hjertet er 1 organ" om selvskade og cutting. Emner der også bliver gennemgået: Research til bøgerne og hvad litteraturen kan i forhold til at behandle svære og barske temaer.

Kl. 10.30-11.15 Johan Olsen – Bogen om verden (Politikens Forlag) 

Johan Olsen fortæller om The Big Bang, der begyndte det hele. Om solen og stjernerne og altings byggesten, atomerne – der er en slags legoklodser, som findes inden i alting. Han fortæller om tyngdekraft og de energier, der holder sammen på verden og forklarer om det første liv, der opstod på Jorden og som langsomt og gennem mange millioner års udvikling til sidst blev til … dig og mig.

Kl. 11.45-12.30 Kenneth Bøgh Andersen: Skæbnemageren (grafisk roman) (Høst & Søn) 

”Skæbnemageren” er en ny graphic novel om mørke ønsker, jalousi, fortrydelse og mod. Det er en historie om at finde sig selv, om at påberåbe sig retten til at have en fri vilje og til selv at skabe sin skæbne – også selv om man er en figur i en historie. En koncentreret fantasy-fortælling, fuld af kraft og farver af Kenneth Bøgh Andersen med tegninger af Lars Gabel.

Kl. 13.00-13.45 Kristina Aamand med Haram og Halal (Gyldendal) 

Kristina Aamand fortæller om sine bøger og om de konflikter, der kan opstå når indvandrermiljø møder ungdomsliv i DK.