Bliv klogere

Bogforums skolescener 2021

Besøg Bogforums skolescener

 

Bogforums Skolescener byder alle københavnske skoler indenfor til et møde med de forfattere, eleverne læser i skolen. Vi har særprogrammer for både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Programmet byder på de mest læste danske ungdoms- og børnebogsforfattere, og det er tilrettelagt, så det imødekommer Fælles Mål for danskfaget og skolereformens krav om Åben Skole.

Arrangementerne på Bogforums tre skolescener er forbeholdt skoleklasser med forudbestilt billet. På scenerne fortæller populære forfattere om ét eller flere af deres egne værker. På den måde er det muligt at integrere besøget på Bogforum i klassernes årsplan.

Udover adgang til skolearrangementet kan elever og lærere desuden besøge det øvrige Bogforum, da alle tilmeldte får partoutarmbånd der gælder som billet til Bogforum hele weekenden.

Bogforum har en aftale med Københavns Kommune Åben Skole, der giver Københavns kommuneskoler mulighed for at benytte skolescenerne uden betaling. Antallet af pladser er begrænset. Øvrige skoler kan bestille billet mod betaling (750,- kr. for én skoleklasse inkl. 2 lærere). 
 
Bestil en skolebillet her
 
 
Skoleprogrammer 2021

Indskoling

Fredag d. 5. november kl. 09.00 – 09.45. Klimaforandringer for børn. UDSOLGT

Kim Fupz Aakeson og Mette Vedsø. ”Vitello redder verden” og ”En som Hedvig” er begge billedbøger, der beskriver klodens udfordringer i et sprog, som børn kan forstå. De formidler klimaudfordringerne i børnehøjde og på en måde, så det ikke bliver en skræmmekampagne.

Fredag d. 5. november kl. 10.00 – 10.45. Byg en bedre verden med Shane.

Shane Brox arbejder kreativt og inddragende med de 17 verdensmål.

Fredag d. 5. november kl. 11.00 – 11.45. Minimund med Thomas Korsgaard og Frida Brygmann.

Forfatter-duoen Frida Brygmann og Thomas Korsgaard fortæller om bogen MINIMUND og tankerne bag. Litteratur til indskolingen.

 

Mellemtrin

Fredag d. 5. november kl. 9.00 – 9.45. ABCs Lette Fagbøger

Kåre Bluitgen, aktuel med Amazonas, i samtale med Jens Raahauge om dramatiske begivenheder fra den virkelige verden, formidlet til nysgerrige børn i 8 til 12-års-alderen.

Fredag d. 5. november kl. 10.00 – 10.45. Antboy er tilbage.

Kenneth Bøgh Andersen fortæller om Antboy-serien, sjov og spændende frilæsning, der styrker elevernes læselyst.

Fredag d. 5. november kl. 11.00 – 11.45. Jesper Wung-Sung interviewes om Zam.

Jesper Wung-Sung fortæller om sine romaner Zam og Zam bider igen. Bøger, der fokuserer på emner som identitet, fællesskab og racisme. Henvender sig til mellemtrinnets sidste år.

 

 

Udskoling

Fredag d. 5. november kl. 9.00 – 9.45. Hvad betyder identitet? Hvad betyder det at være sig selv?

Sara Ejersbo og Salina Larsen fortæller om at skrive stærke, realistiske ungdomsromaner. Emner: Identitetsdannelse, køn, seksualitet.

Fredag d. 5. november kl. 11.00 – 11.45. Fantasy, #Metoo, Nordisk mytologi, venskab.

Det hele er med i Gry Kappel Jensens Rosenholm-trilogi. Mød forfatteren, der fortæller om bogserien og de emner, der er bærende for romanerne.

 
 
Priser og billetbestilling 

Gruppepris for en grundskoleklasse (max 30 elever) inkl. 2 lærere er 750 kr.*

Skolebilletten giver adgang til det bestilte særarrangement på Bogforums skolescener samt gratis adgang til Bogforum hele weekenden for lærere og elever.

*Bemærk, at der er et begrænset antal billetter.