Repræsenterede

Forfattere

Find forfatter
Birgitte Abdel
Birgitte Abdel

Født 1963. Seneste udgivelse: 1. bind af krimiserie: KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN. Tidligere udgivelse HVIS NOGEN HAVDE VIDST, 2012. Uddannet sygeplejerske, arbejdet 30 år i psykiatrien. Fascineret af såvel fortællingen, som ethvert menneskes unikke historie og lægger særlig vægt på personbeskrivelsen. Søndag 10-18 på NewPubs fællesstand

Hanne Abildgaard
Hanne Abildgaard

Hanne Abildgaard, mag.art. i kunsthistorie. Har bl.a. været redaktør på Weilbachs Kunstnerleksikon (1990-95), lektor på Danmarks Biblioteksskole (1995-98) og museumsinspektør og forsknings- og formidlingschef på Arbejdermuseet (1998- 2013). Hun er forfatter til en lang række artikler og bøger om dansk kunst, fortrinsvis om mellemkrigstiden.

Peter Abrahamsen
Peter Abrahamsen

Peter Abrahamsen (f.1941) musiker, sanger, komponist og forfatter. Aktuel med sin første digtsamling "Så nyser jeg igen - digte og rimede vers". Har tidligere udgivet kriminalromaner, debatessays og biografien "Man skal jo starte et sted". Du finder Peter Abrahamsen på NewPub i Centerhallen lørdag 10-18. www.peterabrahamsen.dk og www.amediashop.dk

Lone Aburas
Lone Aburas

(f. 1979) debuterede i 2009 med romanen ”Føtexsøen”, og har bl.a. modtaget Munch-Christensens kulturlegat og Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Lone Aburas er i år aktuel med bogen ”Det er et jeg der taler (Regnskabets time)” - en stakåndet, politisk og poetisk protesttale, der nyfortolker genren agitprop.

Steven Achiam
Steven Achiam

Steven er humanitær fotojournalist og samarbejder ofte med organisationer. Han er blevet tildelt tre priser fra Gourmand World Cookbook Awards, en for bedste fotografering i kogebog for Dead and Fermented (2014) og sammen med sin svoger blev de tildelt to priser for "LIV RET" (2016) for bedste fotografudgivelse og bedste velgørenhed. Overskuddet gik til URK.

Peter Adolphsen
Peter Adolphsen

(f. 1972) er uddannet fra Forfatterskolen i 1995, hvor han også var ansat som lærer 2008-2010. Peter Adolpsen debuterede som forfatter i 1996 med ”Små historier”, og i 2014 modtog han Niels Klim-prisen. I år er han aktuel med romanen ”Rynkekneppesygen”.

Susanne Ahlenius
Susanne Ahlenius

Susanne Ahlenius er en svensk forfatter, som skriver erotic crime. Hun debuterede med Dödlig åtrå i 2014, og i august 2017 udkom bogen endelig på dansk som Dødeligt begær. Mød Susanne Ahlenius på Hoi Forlag - C2-044 og læs mere om hende på www.hoi-forlag.dk.

Kamal Ahmane
Kamal Ahmane

Kamal Ahmane (f. 1970) udgav digtsamlingen Tavshedens tumult i 2017. Den skarpspidsede pen er Kamals våben, og han er ikke bange for at bruge det. Han forbeholder sig retten til at skrive om de emner, der optager ham, uanset hvor følsomme og tabubelagte, de måtte være.

Lars Ahn
Lars Ahn

Siden 2007 har Lars haft noveller med i over 20 antologier og har udgivet to novellesamlinger, ’Månebase Rødhætte’ (2012) og ’Den nat, vi skulle have set Vampyros Lesbos’ (2017). Han har vundet Niels Klim-prisen for bedste danske science fiction-novelle to gange og Fantastiks novellekonkurrence ligeledes to gange. Læs mere på larsahn.dk

Stefan Ahnhem
Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem (f. 1966) bor i Stockholm, hvor han arbejder som filmmanuskriptforfatter. Han har i de sidste 20 år skrevet for både tv og film. I 2014 debuterede han med krimien ”Offer Uden Ansigt” om efterforskeren Fabian Risk, som vi har fået lov til at følge i ”Den Niende Grav” fra 2016 og i dette års udgivelse ”Atten Grader Minus”.

Khalid Albaih
Khalid Albaih

Politisk tegner (cartoons) fra Sudan. Fribygæst i København

Mette Carla Albrechtsen
Mette Carla Albrechtsen

(f. 1980) er dokumentarfilmsinstruktør og tog afgang fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje i 2011 med den prisvindende hybriddokumentar ”XY Anatomy of a boy”. I år er hun og Lea Glob aktuelle med bogen ”Venus”, som er baseret på deres fælles dokumentarfilm af samme navn.

Amin Al-Jaderi
Amin Al-Jaderi

(f. 1996). Født i Danmark af irakiske forældre. Digter, ghostwriter, pionér, debattør og poetisk dimension i Københavnermodellen fra Radio24syv. Har bl.a. optrådt på: - Comedy Zoo - Århus Teater - Københavns Hovedbibliotek - Roskilde Festival - Radio24syv Morgen

Nina Amanda Hjort Jensen
Nina Amanda Hjort Jensen

Når Nina ikke sylter, bager eller laver DIY, arbejder hun som ressourcekonsulent i skoler og børnehaver i Gladsaxe. Nogle kommer fra et hjem med klaver. Nina kommer fra et hjem, hvor alt blev lavet fra bunden – og med respekt for naturen. Aktuel med bogen ”Naturlig skønhedspleje” fra Muusmann’forlag.

Birgitte Amtrup
Birgitte Amtrup

Birgitte Amtrup er uddannet psykoterapeut, sundhedsplejerske og sygeplejerske. Hun har bl.a. arbejdet med for tidligt fødte børn. Forfatter til bogen "Markus blev født fortidligt" (2017)

Ole Anand
Ole Anand

”En blandet landhandel” beskriver nok bedst Oles liv, og det har også sat sit præg på hans bøger, da han altid tager udgangspunkt i egne oplevelser. I starten af 2017 slog han sig på forfatterskabet. På BogForum hedder debuten ’Det er bare noget man siger’ - en lærebog til børn om vores gamle danske ordsprog, hvad de betyder, og hvor de kommer fra.

Emilie Horn Andersen
Emilie Horn Andersen

Emilie Horn Andersen er en ung kogebogsforfatter med passion for det rustikke sydfranske køkken. Hun debuterer i år med kogebogen ”100 sydfranske fristelser”.

Jesper Brandt Andersen
Jesper Brandt Andersen

Jesper Brandt Andersen er praktiserende børnelæge i Vordingborg. Han er forfatter til en lang række artikler i danske og udenlandske tidsskrifter om div. pædiatriske emner samt litteratur om guldalderen. Senest er han medforfatter på den historiske biografi "Thomas Bartholin".

Frits Andersen
Frits Andersen

(f. 1957), dr. phil., lektor i Litteraturhistorie, Aarhus Universitet. Forsker i slaveriets litteraturhistorie og er i de kommende år en del af forskningsprojektet ”Reading Slavery”. Har senest udgivet “Kampen om de danske slaver”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Hans Hedegaard Andersen
Hans Hedegaard Andersen

Hans Hedegaard Andersen (f. 1962) har arbejdet som dæksdreng, matros og bådsmand. Senere blev han uddannet skibsfører og har sejlet som styrmand. I 2015 afsluttede han Gladiators etårige forfatterskole og debuterede i 2016 med "Manden i månen".

Flemming Andersen
Flemming Andersen

Flemming Andersen, Født 1961, journalist, oversætter og redaktør. Seneste udgivelse er romanen "Drømmekabinettet", 2016. Tidligere udgivelser: Digtsamlingerne "Vinterpels" og "Bonelock Blues", essayet "Ukendt land – om digtning, virkelighed og medier" samt ungdomsbogen "Isi i den glemte verden". Har oversat Edward Abbeys "Skruenøglebanden" til dansk, 2017.

Morten Lander Andersen
Morten Lander Andersen

Morten Lander Andersen (født 1972) er cand.mag. i historie og religion. Han arbejder med formidling af historiske emner i København gennem byvandringer, foredrag og artikler, bl.a. i eget firma. Har skrevet 'På tur i reformationens København' (2017).

Jens Andersen
Jens Andersen

(f. 1955) er forfatter til flere biografiske værker. I 2014 udgav han fx den anmelderroste biografi om Astrid Lindgren, ”Denne dag, et liv”, som han modtog Politikens Litteraturpris 2015 for. I år er han aktuel med den store biografi ”Under bjælken - et portræt af Kronprins Frederik”.

Lisbeth Zornig Andersen
Lisbeth Zornig Andersen

(f. 1968) er cand.polit., tidligere børnerådsformand og driver Huset Zornig. Lisbeth Zornig Andersen er derudover forfatter til en række bøger, som har fokus på udsatte børn og unge i Danmark. Senest har hun udgivet ”Jeg gør mig ondt, når” og ”Jeg ville have sagt det, hvis…”, som er de to første titler i en lille håndbogsserie.

Martin Krogh Andersen
Martin Krogh Andersen

(f. 1978) er cand.mag. i dansk og debuterede som romanforfatter med "Arsenalet" i 2008. Siden har han skrevet yderligere to romaner, "Nærmere Elin" (2010) og "Fordømte aber" (2013). I år er han aktuel med sin fjerde roman, ”Harens øjne”.

Anker Andersen
Anker Andersen

Anker Andersen er tidl. kongelig kammertjener på Amalienborg, hvor det blev til 40 år i Kongehusets tjeneste. I år er aktuel med erindringsbogen ”Kammertjeneren”, som er fortalt til og skrevet af Kirsten Balslev.

Lene Elise Andersen
Lene Elise Andersen

Lene Elise Andersen (f. 1963) bor på Lolland, hvor hun er lærer. Hun er desuden certificeret coach, og et kursus til ‘sorggruppeleder’ førte til hendes første udgivelse "Blomster til mor".

Lene Elise Andersen
Lene Elise Andersen

Lene Elise Andersen (f. 1963) bor på Lolland, hvor hun er lærer. Hun er desuden certificeret coach, og et kursus til ‘sorggruppeleder’ førte til hendes første udgivelse "Blomster til mor".

Claus Elholm Andersen
Claus Elholm Andersen

Claus Elholm Andersen er lektor i dansk i USA og er aktuel med bogen "Så tæt på livet som muligt" om Karl Ove Knausgård.

Holger Svend Anderson
Holger Svend Anderson

(f. 1989) Digter, autodidakt fotograf og journaliststuderende. Han er vært på Copenhagen Poetry Club, et månedligt arrangement på jazzklubben La Fontaine i København, som har til formål at fremme ny dansk og international lyrik.

Rebekka Andreasen
Rebekka Andreasen

Er journalist, redaktør og krimiekspert. Hun er tilknyttet Skriveværkstedet, hvor hun redigerer og vurderer manuskripter, især inden for krimigenren. Og så interviewer hun forfattere for andre danske forlag, både på messer og til portrætartikler. Rebekka Andreasen blogger om krimier på www.vildmedkrimi.dk

Claus Ankersen
Claus Ankersen

Claus Ankersen (født 1967) er forfatter, spoken word-artist og installationskunstner, og har siden årtusindskiftet markeret sig som en aktiv scenekunstforfatter på den litterære oplæsningsscene. Sidste år udgav han den stærkt politiske digtsamling "Brandtale" på DPBs Forlag og i november 2017 udkommer "Pandæmonium" om en fiktive møder med forfatterkolleger.

Karina Anov Chapman
Karina Anov Chapman

Karina Anov Chapman (40 år) driver virksomheden Linedanserinde.dk, hvor hun er stress- og selvværdsvejleder. Hun underviser bl.a. i “kropskontakt - Stress Release”, som hun har udviklet specielt til stressramte og pressede kvinder. Karina Chapman er desuden foredragsholder.

Maria Anthony Knudsen
Maria Anthony Knudsen

Født i 1976 og har altid været en kvinde af mange ord og skrev allerede som lille, så fingrene blødte. En smut forbi læreruddannelsen, siden journalistuddannelsen. Som 22-årig kom hun første gang på lukket afdeling med en reaktiv psykose og har siden levet med bipolaritet. Bidragyder til bogen FRA KAOS TIL HÅB.

Jeffrey Archer
Jeffrey Archer

Jeffrey Archer (f. 1940) er en engelsk forfatter og tidligere politiker. Han skriver populære spændingsromaner, som i dag har solgt mere end 330 mio. eksemplarer verden over og er publiceret i 97 lande på mere end 33 sprog. Hans seneste roman ”En velbevaret hemmelighed” udkom i september og er tredje bind i den berømte bestsellerserie ”Clifton-krøniken”.

Louise Ariesen Rams
Louise Ariesen Rams

Louise Ariesen Rams er forfatteren bag "Når skam bliver til styrke". Hun er cand.phil. i kommunikation og arbejder som par- og psykoterapeut. Hun er uddannet yogalærer og har undervist i både kommunikationstræning, coaching og supervision. http://louiserams.dk/

Per Arnoldi
Per Arnoldi

(f. 1941) er autodidakt kunstmaler, scenograf, grafiker, plakattegner og tv-vært. Med sin seneste udgivelse, ”SOLO”, har Per Arnoldi skrevet sin egen krønike over de seneste cirka 60 års danske og internationale kunst- og kulturhistorie.

Nina Askov
Nina Askov

Driver bloggen Buglady.dk, hvor hun skriver om entomofagi (at spise insekter) og udvikler opskrifter med insekter. Hun afholder events med foredrag og insektsmagninger, og er uddannet inden for sundhed og ernæring og er autodidakt kok. Hun har også uddannelser inden for psykoterapi og er mastercoach. Aktuel med bogen ”Insekter på menuen” fra Muusmann’forlag.

Stine Askov
Stine Askov

(f. 1976) er uddannet pædagog og debuterede som forfatter i 2012 med romanen ”Bid”, der blev shortlistet til BogForums Debutantpris. I år er Stine Askov aktuel med sin tredje roman, ”Bjørneklo”.

Arne Astrup
Arne Astrup

Arne Astrup (f. 1955), læge, dr.med., professor, leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Er leder af en af verdens førende forskergrupper inden for fedme, diabetes og hjerte-karsygdomme og har publiceret flere end 700 videnskabelige artikler. Forfatter til en lang række bøger om mad, ernæring, vægt og sundhed.

Mikkel B. Grønnemose
Mikkel B. Grønnemose

Mikkel B. Grønnemose (f. 1990) er opvokset i Odense. Han arbejder en del med film, har rejst meget og læser nu Dansk på Københavns Universitet. Han har skrevet den sjove og rå roman ”Deltahan”, der er indstillet til Bogforums debutantpris.

Anne B. Ragde
Anne B. Ragde

Anne B. Ragde er født i 1957 Trondheim, hvor adskillige af hendes bøger udspiller sig. Hun har modtaget flere priser for sit store og brede forfatterskab. Ragdes Berlinerpoplerserie om familien Neshov fra Trondheim har solgt over tre millioner eksemplarer verden over, og nu er Ragde tilbage med et 5. bind i serien ”Liebhaverne”.

Fredrik Backman
Fredrik Backman

Fredrik Backman er forfatteren bag romanen ’En mand der hedder Ove’, der med ét slag gjorde den debuterende forfatter berømt. Bogen blev filmatiseret med stor succes og modtog to Oscar-nomineringer. Humor og selvironi er Backmans kendetegn, når han tager hverdagens dramaer under kærlig behandling. Han er aktuel med romanen ’Bjørneby’.

Julie Badura
Julie Badura

Julie Badura (født 1978) er tekstforfatter i reklamebranchen, har skrevet klummer i en årrække og været kreativ konsulent inden for film og tv, bl.a. hos Nordisk Film. "De dage med dig" er Julie Baduras debutroman.

Almedina Bajramovic Boskailo
Almedina Bajramovic Boskailo

Almedina Bajramovic Boskailo (f. 1988) kommer oprindeligt fra Bosnien-Hercegovina. Hun arbejder til daglig som gymnasielærer i Aalborg og er kendt fra bloggen sund_inspiration på Instagram, hvor hun ofte deler sine egne erfaringer og lækre opskrifter med sine følgere. Hun har udgivet ”Det lette valg” (2016) og ”Det søde valg” (2017).

Poul Lundgaard Bak
Poul Lundgaard Bak

Poul Lundgaard Bak er overlæge og ansat ved Institut for Folkesundhed. Han står bag Robusthedsprogrammet, som via enkle redskaber hjælper professionelle og familier til at styrke børn og unges mentale robusthed og modstandskraft. Han er hovedaktør bag bogen “Robusthed – En redskabsbog for professionelle og forældre” og en meget anvendt foredragsholder.

Kristín Marja Baldursdóttir
Kristín Marja Baldursdóttir

(f. 1949) er prisvindende islandsk forfatter. Baldursdóttir debuterede som forfatter med romanen ”Mågelatter” i 1995 og er især kendt for sine to ”Karitas”-bøger. I år er hun aktuel med romanen ”Havblik”.

Maria Baldus
Maria Baldus

Maria Baldus (f. 1988) er uddannet lærer og har virksomheden God i Skolen, hvor hun rådgiver skoleforældre om, hvordan deres børn får succes i skolen og trives med dens udfordringer. Privat er hun gift med Thomas, mor til Storm på 2 år og engageret bonusmor til Viggo på 13 år og Viola på 9 år. Hun har udgivet bogen ”Støt dit skolebarn”.

Kirsten Balslev
Kirsten Balslev

Kirsten Balslev er journalist og gennem 30 år dækket det royale stof - først på Ugebladet Hjemmet og dernæst på HER&NU. I år er hun sammen med tidl. Kammertjener Anker Andersen aktuel med erindringsbogen ”Kammertjeneren” om Anker Andersens 40 år i Kongehusets tjeneste.

Karsten Bangsgaard
Karsten Bangsgaard

Karsten Bangsgaard (f. 1976) er vokset op i Gråsten. I 2005 blev han cand.scient. i biologi og arbejdede i tre år med naturvidenskabelig didaktik. Siden 2008 har han arbejdet på Fyns Laksefisk, der er et havørredopdræt og en del af Elsesminde, Odense Produktions-Højskole. Han har skrevet ”Den nyudklækkede laksefisker – En lille bog om en stor å”.

Thomas Banke
Thomas Banke

Thomas Banke er tidligere dansk politiker og medlem af Fredericia Byråd for Venstre. Var borgmester i Fredericia Kommune fra 2010 frem til 14. januar 2013, hvor han udtrådte af byrådet. Er desuden tidligere landsformand for Venstres Ungdom. I dag arbejder Thomas som selvstændig erhvervsdrivende. Aktuel med bogen ’Borgmester på stoffer’.

Nete Banke
Nete Banke

(f. 1963) Direktør og medejer af designbureauet Imperiet. Uddannet fra Den Grafiske Højskole i 1987 og Master i Design, MD, fra KADK (2015). Modtog i 2006 Forening for Boghaandværks diplom for fremragende grafiske arbejder. Har i 2017 kurateret udstillingen "Sort på hvidt - Vi elsker bøger!" på Det Kgl. Bibliotek. Bestyrelsesmedlem i brancheforeningen GraKom

Christian Baron
Christian Baron

Christian Kaarup Baron er til daglig lektor ved Center for Biovidenskab og Teknoantropologi på Aalborg Universitet. Han debuterer som forfatter med science fiction romanen "Happy Nation" hos Science Fiction Cirklen.

Sigurd Barrett
Sigurd Barrett

Musiker, cand. phil. i musikvidenskab, tv-vært, entertainer og prisvindende børnebogsforfatter. Barrett har skrevet en lang række populære børnebøger. Senest har han udgivet det meget anmelderroste kæmpeprojekt Sigurd fortæller danmarkshistorie, der tæller bøger, musik, iPad-spil, brætspil, tv-serie, lærebøger og meget andet.

Sussi Bech
Sussi Bech

Uddannet på Danmarks Designskole. Har skrevet og illustreret næsten 200 tegneserier og børnebøger, bl.a. "Nofret", "Aida Nur", "Snus Mus", "Emmy" og "Kaj og Andrea". Tegner "Eks Libris" hver uge i Weekendavisen. Aktuel med "Aziru" og "På ferie med Emil". Hædret med Pingprisen, BØFA-prisen, Adamsonstatyetten mm. På Bogforum sælges bøger og originaltegninger.

Steen Beck
Steen Beck

Steen Beck er mag.art. i litteraturvidenskab og lektor, ph.d. ved Syddansk Universitet. Han har i mange år været engageret i pædagogikumuddannelsen for gymnasielærere. Steen forsker i lærings- og undervisningsteori, didaktik og elevers læreprocesser og har et omfattende forfatterskab om undervisning og litteratur bag sig. Aktuel med "Tegn på dannelse".

Hans Beck Thomsen
Hans Beck Thomsen

Har gennem mere end 25 år været ejer af Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og forandret den til et af de fornemmeste madtempler i Danmark. Han har modtaget adskillige prestigefyldte priser, ligesom han har været dommer ved VM for professionelle kokke i Lyon. Driver i dag Restaurant Stranden i Henne. Aktuel med bogen ”Kartofler” fra Muusmann Forlag.

Britt Bendixen
Britt Bendixen

Startede til dans kun 2 år gammel, Danmarksmester som otteårig, studieophold som danser i Cannes, New York og London. Var danser i Cirkusrevyen sæson 1962/63 samt i flere tv-produktioner og film. Har siden starten i 2005 været dommer i Vild med Dans på TV 2. Er med i 14. sæson af det populære danseprogram i efteråret 2017.

Mette Bendixen
Mette Bendixen

Mette Bendixen (f. 1976) elsker sport og fysiske udfoldelser, der udvider hendes grænser både mentalt og fysisk. Rejser til mange af verdens hjørner har der været mange af, og det medfører altid inspiration. Sammen med Marie-Louise Vianello udgav hun i 2017 ”Dus Med Døden”, en bog om at tale med mennesker i sorg. http://www.dusmeddoeden.dk/

Theiss Bendixen
Theiss Bendixen

Theiss Bendixen er kandidatstuderende i psykologi ved Aarhus Universitet og debuterer i år som forfatter med bogen ”Rejsen ud af kaninens pels”.

Mikael Bent
Mikael Bent

Mikael Bent (f.1955) er videnskabsjournalist og redaktør på et naturvidenskabeligt magasin. Han har fungeret som dramatiker på flere teaterstykker til både børn og voksne gennem flere år. Desuden er han sangskriver og komponist. Hans første skønlitterære værk - novellesamlingen ”Krinkelkroge” - udkom i december 2016 på forlaget Snepryd.

Katja L. Berger
Katja L. Berger

Katja debuterede sidste år med De 7 synder, som udforsker, hvordan vi behandler vores medmennesker og vores verden. I år er Katja aktuel med Sjælehenteren, som er første bind i en ny fantasytrilogi. Bogen har fokus på tro, opofrelse og medmenneskelighed og er bl.a. sammenlignet med forfattere som Kenneth Bøgh Andersen og Cassandra Clare.

Emeli Bergman
Emeli Bergman

Svenske Emeli Bergman debuterede i 2014 fra Forfatterskolen og debuterede i år med sin første novellesamling "Salt" - melankolsk og poetisk prosa, der kredser om tab, sorg, familie og seksualitet.

Poul Erik Bermann
Poul Erik Bermann

Baggrunden for at skrive bogen ”Til døden OS skiller” er, at jeg har oplevet begge mine forældre gå bort. Min mor døde for snart 27 år siden, men en ting irriterer mig stadigvæk. Min mors død ændrede min livs opfattelse. Vi ved aldrig, hvornår livet slutter, og derfor besluttede jeg mig for, at oplevelsen ikke skulle gentages.

Bruno Berni
Bruno Berni

Bruno Berni (1959) har bl.a. oversat H.C. Andersen, Karen Blixen, Inger Christensen og Søren Ulrik Thomsen til italiensk. i 2009 fik han Kunstrådets oversætterpris. På BogForum taler han om sit forhold til det danske sprog.

Rasmus Bertelsen
Rasmus Bertelsen

Rasmus Bertelsen (f. 1983) bor på Frederiksberg, og han er cand.mag. i litteraturvidenskab og russisk. ”Koldbrand” er hans debutroman, og bogen er indstillet til Bogforums debutantpris.

Iben Bertelsen
Iben Bertelsen

Iben Bertelsen (f. 1955) er pensioneret politiassistent, yogalærer og psykoterapeut. Hun har tidligere udgivet yogabogen ”Sund krop, stærkt sind”, samt krimithrilleren ”Fjernstyring”, der er skrevet i samarbejde med Jan Schwerdfeger. I 2017 udkom Bertelsen & Schwerdfeger med efterfølgeren ”Trojanske heste”. http://bertelsenogschwerdfeger.dk/

Lise Bidstrup
Lise Bidstrup

Lise Bidstrup er børne- og ungdomsbogforfatter med over 80 titler på bibliografien. Hun har behandlet mange forskellige emner til unge på et let læst sprog og med et glimt i øjet. På landets skoler hjælper hun unge på vej mod et selvstændigt forfatterskab. Aktuel med hesteserien "Vigga og Luna".

Lise Bidstrup
Lise Bidstrup

Født i 1976 og rejste efter skoletiden ud i verden og efter hjemkomsten startede hun på religionsvidenskab, fik sin bachelor, men lysten til at skrive fiktion overtrumfede lysten til at skrive opgaver og i 2005 blev hendes første bog "Den grønne krystal" udgivet. I 2017 udgav NDL og Bibliodan hendes let læste spændingsroman for voksne "Levering fra Japan".

Mie Møller Bie
Mie Møller Bie

Mie Møller Bie (f. 1988) bor i Horsens med sin mand og sin datter. Hun arbejder til dagligt på BogMarkedet som ansv. redaktør. Mie debuterede med perlebogen 'Nordiske dyrevenner' i april 2017. Efterfølgende er det også blevet til malebogen 'Doodledyr' samt den populære perlebog 'Fantasyvenner'.

Martin Bigum
Martin Bigum

Martin Bigum (f. 1966) hører til blandt sin generations mest markante billedkunstnere med udstillinger i ind- og udland. Tegnede som helt ung for satiremagasinet MAD. Hans værker hænger i nationale og internationale privatsamlinger og af museer er han bl.a. repræsenteret på Arken og Statens Museum For Kunst. Aktuel med bogen 'Rabbiens sidste dage'.

Steen Bille
Steen Bille

Steen og Lisbeth A. Bille er tilsammen Bille&Bille (www.billebille.dk). De er forfattere til den anmelderroste krimiserie om videnskabsjournalisten Thea Vind: Gudindens Sidste Offer, Nattens Gerning, I Ond Tro og den seneste Vredens Ord. Bille&Bille er hos NewPub i Centerhallen hele lørdagen den 11. november.

Lisbeth A. Bille
Lisbeth A. Bille

Sammen med Steen Bille forfatter af anmelderrost krimiserie med Thea Vind. I serien er udkommet Gudindens Sidste Offer, Nattens Gerning, I Ond Tro og Vredens Ord. Lisbeth Bille har læst antropologi og religion og arbejder som journalist. Mød Bille & Bille lørdag den 11. november NewPub-området i Centerhallen (E-031). Læs mere på www.billebille.dk.

Danny Biltoft Davidsen
Danny Biltoft Davidsen

Danny Biltoft Davidsen er født i 1985 i Højby på Sjælland. Til daglig bor han i København og arbejder i en biograf. Danny har udgivet science fiction, siden han var sytten. Han har altid brændt for at bruge sin fantasi og fortælle andre en god historie. Han er aktuel med 1. og 2. bind i serien ”Destin”.

Jacob Birch
Jacob Birch

(f. 1983) Uddannet grafisk designer, Kolding Designskole, 2010. Vinder guld og sølv i Creative Circle Awards 2014 og 2015. Indstillet til Årets Bedste Bogarbejde i 2014 og 2015. Starter i 2016 designbureauet Spine Studio. Tildeles hædersdiplom fra Forening for Boghaandværk for fremragende bogarbejde i 2016. Aktuel med fotobogen ”And Then There Was Silence".

Katrine Birk
Katrine Birk

Katrine Birk (født 1989). Aktuel med bøgerne ”Tryk og glad babymave” og ”Tryk og glad babysøvn”. Er uddannet i akupunktur og zoneterapi og har specialiseret sig i at behandle babyer. Underviser forældre i babyzoneterapi og uddanner alternative behandlere. Har tidligere udgivet "Tryk og glad" (2016). Mor til to piger på hhv. 4 og 1 år.

Christian Bitz
Christian Bitz

Christian Bitz (f. 1977) er uddannet cand.scient i human ernæring og har siden 2011 været forskningschef på Herlev og Gentofte Hospital. Han har modtaget Mad+Medier-prisen for kritisk madjournalistik (2014) for tv-programmet Bitz & Frisk. Bitz har udgivet en række bestseller-bøger om sundhed i Danmark og i udlandet.

Sanne Bjerg
Sanne Bjerg

Sanne Bjerg (f. 1965) er uddannet fra Forfatterskolen i 1989 hvor hun to år forinden debuterede med romanen ”Papaya-passionen”. Derudover har hun arbejdet som operalibrettist og operadirektør på Københavns Musikteater. I år er hun vendt stærkt tilbage på den litterære scene med sin anden roman ”Fejltagelsernes Bog”.

Ole Bjerg
Ole Bjerg

Ole Bjerg er lektor i filosofi og økonomi på DBS, hvor han også underviser på uddannelsen i Erhvervsøkonomi og filosofi. Han har udgivet flere bøger og artikler om penge, økonomisk vækst og gæld, hvor den seneste tilføjelse er ”Vores penge i vores bank” (2017). Foto: Jørn Albertus

Ann Bjerre
Ann Bjerre

Ann Bjerre Ann Bjerre er cand. Interpret i fransk og italiensk og ejer af rejsebureauet AnnBjerre.dk. Ann Bjerre debuterede i 2011 som skønlitterær forfatter med ”Vandringen – I pilgrimsspor”, den første i en række bøger om pilgrimsvandring, tro og spiritualitet. Bog nummer to udkom i 2015 og tredje bog udkommer i 2018.

May Bjerre Eiby
May Bjerre Eiby

May Bjerre Eiby er uddannet sygeplejerske og har en kandidatgrad i sygepleje fra Aarhus Universitet. Hun har været ansat på flere plejehjem og hospitaler og har primært arbejdet med ældre mennesker. Aktuel med bogen 'Når omsorg er den bedste medicin'.

Ritt Bjerregaard
Ritt Bjerregaard

Uddannet lærer, gennem mange år fremtrædende socialdemokratisk politiker. Flere gange minister og formand for den socialdemokratiske folketingsgruppe. 2006-2010 overborgmester i København. Hun er gift med historikeren Søren Mørch. Havde i 2015 stor succes med første del af sine erindringer, ”Ritt”.

Sune Bjørn Larsen
Sune Bjørn Larsen

SUNE BJØRN LARSEN er organisationspsykolog og ph.d.-studerende hos professor Ralph Stacey. Sune har arbejdet med kompleksitetsteori gennem flere år både som leder og konsulent og har skrevet flere artikler om emnet og har erfaring fra organisationspsykologiske opgaver for private. Forfatter til bogen: "At lede efter kompleksitet".

Thomas Blachman
Thomas Blachman

(f. 1963) er dansk jazzmusiker, komponist, producer og dommer i tv-showet ”X Faktor” på DR. Han har modtaget flere danske grammyer for sit musikalske arbejde. I år er han aktuel med pamfletten ”Længe leve den kreative masse”.

Jens Blendstrup
Jens Blendstrup

Jens Blendstrup (f. 1968), er forfatter til en lang række anmelderroste udgivelser, senest romanen "Slagterkoner og bagerenker" (2016). I efteråret 2017 rammer filmatiseringen af Blendstrups tidligere roman ”Gud taler ud” de danske biografer – ligesom han er aktuel med foto/digt værket ”Havelågebogen” – kreeret i samarbejde med Lars Gundersen.

Sara Blædel
Sara Blædel

Sara Blædel er journalist og debuterede i 2004 som skønlitterær forfatter med Grønt støv, den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick. Bøgerne udkommer i dag i 36 lande, og Sara har siden alene i Danmark solgt i mere end 2 millioner eksemplarer. I 2016 udkom Bedemandens datter, første bind i en trilogi. Andet bind udkommer i efteråret 2017.

Kim Blæsbjerg
Kim Blæsbjerg

Kim Blæsbjerg (f. 1974) Aktuel med trebindsværket ”Desertørerne”. Over tre romaner fortæller Blæsbjerg om familiedynastiet Kappel Bruhn, 00’ernes nybrud og forandringer, konsekvenserne af Danmarks krigsdeltagelse og tidens økonomiske muligheder. Han er uddannet fra Forfatterskolen og brød igennem med romanen "Rådhusklatreren" i 2007.

Thomas Boberg
Thomas Boberg

(f. 1960) har udgivet adskillige digtsamlinger og flere rejsebøger, bl.a. ”Americas” (1999), der blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. I 2012 modtog han Det Danske Akademis Store Pris. I år er han aktuel med ”Mexicocitydigte”.

Lise Bock
Lise Bock

(f. 1968) har en baggrund som biolog, økonom og underviser. I sit virke har hun fokus på naturvidenskab og kommunikation, skriftligt eller mundtligt. Hun begyndte som formidler af gode historier om dyr i Zoologisk Have, og herefter blev hun underviser i fakta om dyr, natur og virksomhedsledelse for dyrepasserstuderende. I år er hun aktuel med bogen

Niels Bo Bojesen
Niels Bo Bojesen

(f. 1958) er uddannet tegner fra Danmarks Designskole og New York School of Visual Arts. Han arbejder som børnebogsillustrator og bladtegner for Jyllands-Posten. I år er han sammen med Kim Fupz Aakeson aktuel med en ny bog i Vitello-serien, ”Vitello redder verden”.

Finn Bojsen-Møller
Finn Bojsen-Møller

Har siden 1956 undervist generationer af medicin- og fysioterapeutstuderende i anatomi. Han er blandt andet forfatter til bogen ”Bevægeapparatets anatomi”. Hans nyeste udgivelse, ”Fordøj din anatomi”, er en køkkenanatomi-kogebog, der benytter viden om den anatomi, man kan møde i sit køkken, til madlavning.

Boris Boll-Johansen
Boris Boll-Johansen

Født 1967. Forfatter og illustrator. Debuterede i 1994 med romanen 'Kvik'. Har siden 2006 udgivet sponserede podcastfortællinger. Og siden 2013 rejst penge til fire bøger via crowdfunding. Aktuel med børnebogen 'Ama'rkanske godnathistorier', der er skrevet sammen med historiker Trine Jerichau Roslev. www.klørkonge.dk (NewPub)

Christina Bonde
Christina Bonde

Christina Bonde (f. 1978) er uddannet sygeplejerske, men valgte efter en årrække at blive selvstændig forfatter på fuldtid. Med fascination af natten skriver hun på kanten mellem verdener, og med stor vægt på det psykologiske aspekt. Er i øjeblikket aktuel med den paranormale ungdomsroman "Sjælevært".

Lisbeth Bonde
Lisbeth Bonde

(f. 1956) er cand.mag. i dansk og kunsthistorie og har bl.a. været kunstredaktør ved Dagbladet Information fra 1994-2002. Hun har skrevet adskillige bøger om kunst og er i år aktuel med bogen ”Dansk kunst i 10’erne”.

Karin Bonnesen
Karin Bonnesen

Børnebogsforfatter, foredragsholder, grafisk designer og mor til en dreng med autisme. Forfatteren har i børnebogen 'Katten Max' kombineret sin viden og erfaring indenfor autisme med sit grafiske talent. Hendes enkle og finurlige illustrationer giver dig mulighed for at genkende børn's særlige behov og udfordringer. www.forældreledelse.dk (NewPub)

Hans Jørgen Bonnichsen
Hans Jørgen Bonnichsen

Hans Jørgen Bonnichsen er pensioneret chefkriminalinspektør. Før han blev operativ chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET), tilbragte han 20 år i Rigspolitichefens Rejseafdeling. Navnlig én glemt sag fra den tid nager stadig Bonnichsen: sagen om Heidi, der en dag forsvandt fra et socialt boligområde i Kolding. Aktuel med "Glem ikke Heidi"

Jytte Borberg
Jytte Borberg

Forfatteren Jytte Borberg ville i år være fyldt 100 år. I den anledning er udkommet "Bag om spejlet – om og af Jytte Borberg" med bidrag af Suzanne Brøgger, Lone Kühlmann og mange andre. Bogen præsenteres af redaktøren Kirsten Borberg, lørdag 15:30, Multivers C4, 016 A.

Henrik Borg Jensen
Henrik Borg Jensen

Henrik Borg Jensen er cand. mag. i tysk og dansk og tidl. lektor ved Allerød Gymnasium, fagkonsulent i tysk og censor ved universiteterne. Han har bl.a. redigeret antologier til tyskundervisningen i gymnasiet og udarbejdet lærebogen "Danskfagets metoder". "Kierkegaards verdener" er en letlæst, men seriøs introduktion til hele Kierkegaards forfatterskab.

Charlotte Bork Høvsgaard
Charlotte Bork Høvsgaard

Charlotte Bork Høvsgaard har skrevet 'Her bor de levende'. Bogen er en selvstændig opfølger til den anmelderroste 'Så er Thomas væk', der skildrer hendes mands korte sygdomsforløb og pludselige død og udgør endnu et vigtigt bidrag til dansk sorglitteratur. Aktuel med bogen 'Her bor de levende - om livet efter en ægtefælles død'.

Lise Bostrup
Lise Bostrup

Forfatter af lærebøger til undervisning af udlændinge i dansk. Aktuel med lærebogen "Anders Axmark og hans familie i Nakskov". Andre bøger: "Aktivt dansk" (begynderbog til dansk for udlændinge), "Dansk-Engelsk ordbog for udlændinge" og redaktør af "Er dit modersmål okay?" En debatbog om dansk sprog i dag.

Kim Boye
Kim Boye

Kim Boye er tidligere professionel fodboldspiller og coach for fodboldtalenter og sportschef i AB. Aktuel med bogen 'Den mentale kriger'.

Katrine Sommer Boysen
Katrine Sommer Boysen

Katrine Sommer Boysen er filmkritiker for Jyllands-Posten. I år er hun er hun aktuel med bogen ”Filmens København”, som er skrevet sammen med Sophie Engberg Sonne.

Preben Brandt
Preben Brandt

Preben Brandt, er projekt UDENFORs stifter. Han har skrevet en ny bog om mødet med det hjemløse menneske. Sammen med betragtninger over, hvad hjemløshed er, fortælles om de mennesker, man kan møde som hjemløse på gaden og om hvordan samfundet og hjemløshed udvikler sig og kræver nye indsatser.

Bertolt Brecht
Bertolt Brecht

Hans "Svendborgdigte", der i tysk udgave udkom 1939, foreligger nu i dansk oversættelse af Henrik Borberg, Ulla Gjedde og Hans Christian Nørregaard; sidstnævnte præsenterer bogen og forfatterskabet lørdag kl.14, Multivers, C4-016A.

Thomas Bredsdorff
Thomas Bredsdorff

(f. 1937) er professor emeritus i Nordisk Litteratur på Københavns Universitet og kulturskribent på Politiken. Han har udgivet en lang række bøger om dansk litteratur, teater og samfundsforhold og har skrevet om både glæde, magt, tolerance og ironi. I år er han aktuel med bogen ”Tøsne og forsytia”, om alderdom og Alzheimers.

Rasmus Bregnhøi
Rasmus Bregnhøi

(f. 1965) er uddannet på Danmarks Designskole og er nu forfatter, maler og illustrator. Han debuterede som illustrator i 1987 med ”Arne kan ikke li’ heste”. Han har skrevet og/eller illustreret mere end 100 billedbøger. I år er han sammen med Sabine Lemire aktuel med børnebogen ”Mira. #venner #forelsket #etårimitliv”.

Svend Brinkmann
Svend Brinkmann

(f. 1975) er professor i psykologi på Aalborg Universitet og forfatter. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han har skrevet en lang række bøger og artikler om disse områder. I 2014 udkom bestselleren ”Stå fast”. I år er han aktuel med bogen ”Gå glip”.

Theresa Bro
Theresa Bro

Teaterrekvisitør Theresa Bro er en haj til gør-det-selv projekter, og det viser hun i sin bog "Byg det selv", som udkommer fredag under BogForum. I bogen viser hun, hvordan du bygger alt fra lamper over småmøbler til senge og opslagstavler. "Byg det selv" er første bind i en ny gør-det-selv serie fra Carlsen til moderne børn, der gerne vil selv.

Rasmus Brohave
Rasmus Brohave

Rasmus Brohave er blot 19 år gammel, men med mere end 230 tusinde abonnenter på YouTube og næsten 280 tusinde følgere på Instagram er han sociale mediers ukronede konge. Han debuterede i år med bogen ”Sådan blev jeg Rasmus Brohave”, hvor han giver indblik i sit liv som professionel YouTuber.

Rasmus Brohave
Rasmus Brohave

Rasmus er 19 år og er i dag en af Danmarks største youtubere med 200.000 følgere på youtube, 255.000 følgere på Instagram. På bare fire år er Rasmus Brohave gået fra at være en helt almindelig og ukendt dreng fra Svendborg til at være en af Danmarks mest populære youtubere. Bogen er skrevet til alle fans og følgere men også andre nysgerrige.

Keld Broksø
Keld Broksø

Keld Broksø (f. 1960) er forfatter, journalist og kommunikationsrådgiver. Han har gennem årene været på mange journalistiske reportagerejser, hvor han har samlet inspiration. Han udkom i 2017 med krimithrilleren ”Koldfronter”, som er hans femte spændingsroman. Tidligere har han bl.a. udgivet ”Missilhotellet” (2014). http://kb-kommunikation.dk/

Cindy Lynn Brown
Cindy Lynn Brown

Født 1973. Er ud af en dansk/amerikansk familie og nu bosat i Odense. Hun er uddannet mag.art i litteraturvidenskab og skrivekunst og organiserer desuden den årlige festival Odense Lyrik, der har eksisteret siden 2007. Cindy er lige nu aktuel med sin syvende digtsamling og hendes tidligere værker er oversat til elleve sprog.

Thomas Brunstrøm
Thomas Brunstrøm

Thomas Brunstrøm (th) er journalist, filmanmelder og forfatter. Han har bl.a. skrevet de populære billedbøger om Sallys far. Mød ham og illustrator Thorbjørn Christoffersen lørdag kl. 12.35 på Den lille scene.

Julie Bruun
Julie Bruun

Julie Bruun er madblogger. Hun fokuserer på sund og nem mad, som let kan laves i den daglige madlavning. Hun har udgivet kogebogen ”Hverdagsfavoritter” sammen med mad- og livsstilsblogger Stinna Guldmann Marker.

Mathias Bruun
Mathias Bruun

Mathias Bruun (f. 1997) er kulturdebattør, underviser i skrivekunst og uddannet forfatter fra Dansk Talentakademi. Han debuterede i august 2016 med novellesamlingen ’Sortsind’. Nu er han aktuel med digtsamlingen ’Ubehjælpsom’, som udkom i august 2017 på forlaget DreamLitt.

Tine Bruun
Tine Bruun

Børne- og ungdomsforfatter Tine Bruun er aktuel med romanen “Englenes korridor,” som handler om pigen Anna, der kan tale med de døde. Tine Bruun udgiver også under forfatternavnet T.B. Rottbøll og har tidligere skrevet klummer og artikler for Dagbladet Information. Mød hende fredag kl 13.00 på stand C3-004.

Mads Brügger
Mads Brügger

Mads Brügger (f. 1972) arbejder som journalist og programchef på radiokanalen Radio24syv. Han er kendt for sine mange dokumentarserier og bøger, som er præget af afslørende, undersøgende og ofte alternative journalistiske metoder. Hans seneste bog ”11.11.11”, som også er af dokumentarisk karakter, udkommer lørdag den 11.11. under Bogforum.

Martin Brygmann
Martin Brygmann

Martin Brygmann er komponist, skuespiller og har fortid som trommeslager. Som komponist og sangskriver har han i 20 år skrevet musik til solister, film, TV og teater og ofte på tværs af kunstneriske genrer. Trods denne solide musikalske erfaring er det første gang Martin Brygmann udgiver et uafhængigt soloalbum. Aktuel med albummet 'Bates Delight'.

Jørn Brøndal
Jørn Brøndal

(f.1961), lektor i amerikansk historie ved Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet. Forsker bl.a. i 1960’ernes borgerrettighedsbevægelse i USA og er en flittigt brugt kommentator ved dækningen af amerikanske racerelaterede spørgsmål. Udgav senest bogen ”Det sorte USA – Fra uafhængighedserklæring til Barack Obama”, Gads Forlag 2016.

Jakob Brønnum
Jakob Brønnum

Jakob Brønnum, f. 1959. HumBas fra RUC 1981, cand. theol., Århus 1992. Har skrevet godt 30 bøger, heraf 15 digtsamlinger, fire romaner og tre novellesamlinger, samt. bl.a. bogen om Bob Dylans tekster, Sange ved himlens port (Eksistensen 2014), og den livsfilosofiske Matthæuseffekten (Eksistensen 2017)

Jesper Bugge Kold
Jesper Bugge Kold

Jesper Bugge Kold (f. 1972), journalist, bibliotekar, forfatter. Debuterede i 2014 med den anmelderroste historiske roman Vintermænd, der blev nomineret til Bogforums debutantpris. Aktuel med kommende roman 'Krigsturisten'.

Tom Buk-Swienty
Tom Buk-Swienty

Forfatter, historiker og journalist. 2008 udkom hans anmelderroste og prisbelønnede dokumentariske fortælling ”Slagtebænk Dybbøl” efterfulgt af ”Dommedag Als” i 2010 og af 1864 i billeder i 2012. I 2013 udkom ”Kaptajn Dinesen – ild og blod”. I 2014 udkom ”Kaptajn Dinesen Til døden os skiller” og i 2016 ”Tommy og Tanne”.

Tom Buk-Swienty
Tom Buk-Swienty

(f. 1961), historiker og forfatter. Især kendt for sine to bøger om den dansk-tyske krig i 1864; den prisvindende ”Slagtebænk Dybbøl” og ”Dommedag Als”, der gav inspiration til DR-dramaserien ”1864” instrueret af Ole Bornedal. Aktuel med ”Tommy og Tanne”, tredje biografiske fortælling om en af danmarkshistoriens store slægter, Gyldendal 2016.

Sebastian Bune
Sebastian Bune

Sebastian Bune (f. 1985) er uddannet Cand.mag. i Engelsk og Nordisk sprog og litteratur og arbejder som gymnasielærer. Han debuterede som romanforfatter i år med ”Min Familie” og har derudover udgivet digtsamlingen ”Nomadesind”, modtaget flere arbejdslegater og været bestyrelsesmedlem i Danske Skønlitterære Forfattere fra 2015-2016.

Pia Busk
Pia Busk

Pia Busk (f. 1965) debuterede med eposet "Grotten" (2015). Tidligere i år udkom langdigtet "Corinna og jeg".

Alexander Busk
Alexander Busk

Alexander Busk (f. 2005) er en ny ung forfatter, som har skrevet sin første børnebog: Spillematitis – Drengen der ikke ville lege med sit legetøj. Han har været i TV2 Go´morgen Danmark med bogen og har fået superanmeldelser af bla. Lola Jensen, Hele Danmarks familievejleder. (NewPub i Centerhallen)

Carsten Busk
Carsten Busk

Carsten Busk (f 1970) er krimiforfatter til: Auditøren – intet er, som det syner og DARKNET – Den 6 Engel. Han skriver desuden digte og her forfatter til Danmarks nok mest solgte fagbog om Lønforhandling: Scor kassen ved lønforhandling. (NewPub i Centerhallen)

Benni Bødker
Benni Bødker

Født 1975 og en af Danmarks mest læste forfattere for børn og unge. I 2013 modtog han skolebibliotekernes store forfatterpris, og han er syv gange blevet nomineret til Orla-prisen. Senest har Benni bl.a. udgivet Julebestiariet (en julekalender om vinterens monstre) sammen med John Kenn Mortensen. benniboedker.dk

Stine Bødker
Stine Bødker

Stine Bødker er uddannet journalist og har beskæftiget sig med blogging, web-tv og sociale medier i artikler og i praksis. I dag arbejder hun med netnyheder og sociale medier på DR. Hun har tidligere skrevet bøgerne ”Alt om One Direction” (2013) og ”Blog som de bedste” (2016). I år er hun aktuel med bogen ”RobinSamse – Kærester og nørder”.

Sissel Bøe
Sissel Bøe

Sissel Bøe (f. 1957) er født i Tønsberg, Norge. Sissel debuterede som forfatter med TROLDELIV som hun har lavet i samarbejde med hendes mand tegneren Peter Madsen. Sissel har studeret nordisk litteratur ved universitetet i Oslo og er uddannet bibliotekar.

Mette Bøgebjerg Jørgensen
Mette Bøgebjerg Jørgensen

Sundhedskonsulent Mette Bøgebjerg Jørgensen er uddannet i Ernæring og Sundhed samt ledelse og har gennem de seneste 8 år arbejdet med og udviklet sundhedsfremmende projekter i Center for Sundhed og Forebyggelse i Vallensbæk Kommune. Mette har en stor passion for at sørge for bedre mad til flere danskere. Har udgivet bogen “Fars køkken” fra Muusmann Forlag.

Kenneth Bøgh Andersen
Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976). Aktuel med den grafiske roman ”Skæbnemageren” i samarbejde med Lars Gabel. Har udgivet adskillige bøger inden for gys og fantasy, deriblandt serien Den Store Djævlekrig, hvoraf sidste bind ”Den faldne djævel” sikrede ham Blixenprisen for årets bedste børne- og ungdomsbog i 2017. www.kennethboeghandersen.dk

Umahro Cadogan
Umahro Cadogan

Madens og sundhedens mastermind med den dybe, videnskabelige forståelse, der skal til, så du får al den sundhed, energi og vitalitet, du ønsker og fortjener, hvad enten du vil være rask, være sundere, performe bedre fysisk eller performe bedre mentalt og arbejdsmæssigt. Midlerne er kost, motion og bevægelse, søvn, håndtering af stress og livsstil.

Pia Callesen
Pia Callesen

Pia Callesen er dr. ph.d. og specialist i psykoterapi. Hun er indehaver af CEKTOS – Center for Kognitiv og Metakognitiv Terapi. Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet (2003) med videreuddannelse i kognitiv og metakognitiv terapi. I 2016 færdiggjorde Pia Callesen en ph.d. i effekten af metakognitiv terapi.

Helle Brønnum Carlsen
Helle Brønnum Carlsen

Helle Brønnum Carlsen er en erfaren og anerkendt kogebogsforfatter og madanmelder. Hun har til dags dato skrevet 15 kogebøger, og udkommer nu med bogen ”KØD”, som hun skriver sammen med Slagter Jens fra Kultorvet.

Helle Brønnum Carlsen
Helle Brønnum Carlsen

Helle Brønnum Carlsen har et stort set uendeligt gastronomisk-cv hvoraf bl.a. kan fremhæves: mangeårig madanmelder for dagbladet Politiken, nu anmelder hos bl.a. Weekendavisen, initiativtager til Smagens Dag i 1992, lektor ved N. Zahles Seminarium i hjemkundskab, medlem af Det Gastronomiske Akademi og forfatter til 15 kogebøger.

Lone Carmel
Lone Carmel

Mød på newpub ”Hverdagsrelationer – når det nære bliver svært”. Bogen du skal læse, hvis din du vil have relazioner, refleksion og reaktion. Forfatter Lone Carmel, med baggrund som familierådgiver og kandidat i pædagogisk psykologi, leverer bogen du kan bruge igen og igen. Forstå familieliv og ledelse i dit liv. www.relazion.dk/ facebook/relazion

Claus Carstensen
Claus Carstensen

(f. 1957) Som billedkunstner fik han sit gennembrud med gruppen "de unge vilde" i begyndelsen af 1980'erne, hvor maleriet kom i front efter at have stået i skyggen af konceptkunsten. Claus Carstensen er repræsenteret på talrige museer i både ind- og udland og tegner sig også for et stort forfatterskab. Fra 1993 til 2002 virkede han som professor ved KADK.

Özlem Cekic
Özlem Cekic

(f. 1976) er tidl. medlem af Folketinget (SF) – nu foredragsholder og samfundsdebattør. I 2009 debuterede hun som forfatter med selvbiografien ”Fra Føtex til Folketinget” og har siden udgivet flere børnebøger om pigen Ayse. I år er hun aktuel med bogen ”Hvorfor hader han dig mor?”.

Maria Chebørløv Brix
Maria Chebørløv Brix

Maria Chebørløv Brix debuterede med De plukkede lærkers sang i december 2016. Hun er uddannet psykolog og har klinisk erfaring fra privat praksis og fra en ansættelse som kommunal familiebehandler. I dag er hun ansat i Center for Mental Sundhed. Hun har siden barndommen skrevet skønlitterære tekster, som kredser omkring forskellige psykologiske temaer

Micki Cheng
Micki Cheng

Micki Cheng er kendt fra DR’s populære tv-program ”Den store bagedyst”, hvor han endte i finalen. Nu er Micki vært på DR Ultras børneprogram ”Ultras sorte kageshow” sammen med komikeren Nikolaj Stokholm.

Micki Cheng
Micki Cheng

Micki Cheng er bedst kendt fra Den Store Bagedyst, og nu er han ude med en bog med lækre kageopskrifter.

Helene Johanne Christensen
Helene Johanne Christensen

Helene Johanne Christensen (f. 1989) er uddannet cand. mag. i litteraturvidenskab og muselogi, og har tidligere fået publiceret tekster i forskellige tidsskrifter. Hun debuterer med digtsamlingen "Blå" i begyndelsen af 2018 på Gladiator.

Erik Christensen
Erik Christensen

uddannet cand,scient.pol. Tidligere lektor i samfundsfag på Aalborg Universitet, hvor han underviste i politisk filosofi. Har udgivet flere bøger. Han har været med til at starte Borgerlønsbevægelsen BIEN Danmark i år 2000.

Peter Christensen
Peter Christensen

Peter Christensen er redaktør på Zetland. Tidligere har han bl.a. været forlagsredaktør på Gyldendal og redaktør på Politiken. I år er han aktuel med bogen ”Scoop – nedslag i journalistikkens verdenshistorie”.

Robert Zola Christensen
Robert Zola Christensen

(f. 1964) er forfatter, ph.d. i nordisk filologi og forsker ved Lund Universitet. Han har et omfattende skønlitterært forfatterskab bag sig. I år er han aktuel med ”Gæsten”, den tredje krimi i serien, der indledtes med først ”Is i blodet” og dernæst ”Adams forbandelse”.

Anne Holm Christensen
Anne Holm Christensen

Selvstændig forfatter og foredragsholder bl.a. på baggrund af studier i historie ved Syddansk- og Københavns Universitet. Mine bøger kobler menneskers livsfortælling med beskrivelse af den historiske tid, fortællingen foregår i. Seneste udgivelse er St. Thomas-mysteriet. Se mere på: www.forlaget-vitae.dk og mød mig lørdag hos NewPub i Centerhallen.

Tommy P. Christensen
Tommy P. Christensen

F. 1955. "Amagers industrialisering - begyndelsen" (forlaget Olde Cranich Hamneda, Sundby 2016). Fhv. mus. insp., kulturhistorisk forfatter. Har tidligere skrevet om "Amagerbrogades biografer" samt været medforfatter på bøger om historiske emner siden 1980'erne. Mød ham lørdag 13-16 på NewPubs stand i Centerhallen.

Manfred Christiansen
Manfred Christiansen

Manfred Christiansen (f. 1963) er uddannet grafisk designer. Til daglig studerer han tysk sprog og kultur på Københavns Universitet og arbejder freelance med grafik. Manfred har fået udgivet sine historier siden 2007 og er nu aktuel med romanen ”De indviede” (2017). Når han ikke skriver eller arbejder, danser han argentinsk tango. http://www.x-iansen.dk/

Toke Lund Christiansen
Toke Lund Christiansen

Toke Lund Christiansen er mangeårig solofløjtenist i DR-Symfoniorkestret og docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har stået bag utallige musikudgivelser og er tillige forfatter til en række bøger. I år er han sammen med Jesper Ryberg aktuel med bogen ”Musikken og hjernen”.

Thorbjørn Christoffersen
Thorbjørn Christoffersen

Thorbjørn Christoffersen (tv) er animator og fiminstruktør, og han står bl.a. bag animationsfilmene "Terkel i knibe", “Rejsen til Saturn” og “Ronal Babaren”. Han er også manden bag illustrationerne i de populære billedbøger om Sallys far. Hør ham og forfatter Thomas Brunstrøm fortælle om Sallys far-bøgerne lørdag kl. 12.35 på Den lille scene.

Michael Clasen
Michael Clasen

Michael Clasen finder inspiration i historien og udgav i februar 2017: "Det smukke kranie fra Købmagergade" - en historisk roman fra 1800-tallets København. Michael Clasen er uddannet folkeskolelærer. Har arbejdet som skuespiller i en årrække. Du kan læse mere om Michael Clasen her: http://www.bod.dk/fingerprint/dk/spotlight/det-smukke-kranie-koebmagergade/

Egon Clausen
Egon Clausen

(f. 1940) er uddannet lærer fra Ribe Statsseminarium og har skrevet flere bøger. I hans seneste udgivelse ”Klassens frække elev” fortæller han om det pædagogiske tidsskrift og foreningen Unge Pædagoger, som han selv var en aktiv del af i slutningen af 1960´erne.

Thomas Clemen
Thomas Clemen

Thomas Clemen, født 1975, er vokset op i Danmark, Jordan og Australien. Han har skrevet to spændingsromaner med internationale og politisk perspektiver, men med sin seneste krimi ”Jeg er Sif” er han rykket hjem til de københavnske gader. http://thomas.clemen.dk/

Niels Jørgen Clement
Niels Jørgen Clement

Niels Jørgen Clement (f. 1945) har i en lang årrække lavet research på gamle danske filmselskabers organisation, ledelsesforhold og nøglepersoner. Har skrevet artikler til Det Danske Filminstituts Filmdatabase (2007) og til Filmleksikon (Gyldendal 2010). Sammen med Paw Kåre Pedersen udgav han ”Historien om SAGA studio – John Olsen-tiden” tidligere på året.

Jesper Clemmensen
Jesper Clemmensen

(f. 1975) er journalist og tilrettelægger af dokumentarfilm. Han har en stor interesse for forholdene i DDR og i år er han aktuel med den dokumentariske beretning ”Skyggemand”, om de dramatiske begivenheder i tiden efter Berlinmurens opførelse.

Niels Clemmensen
Niels Clemmensen

Niels Clemmensen, f.1945, er dr.phil og historiker. Han har skrevet bøger og afhandlinger om politisk og social historie. Han har været lektor på Tårnby Gymnasium og forskningsstipendiat og ekstern lektor ved SAXO-Instituttet, Københavns Universitet.

Susanne Clod Pedersen
Susanne Clod Pedersen

Arnulf sagaen er en fantastisk spændende og meget anmelderrost vikingeserie, som har født stor læserbegejstring. Det nordiske drama om magtspil oprulles her i al sin storladne skønhed og gru, og fiktion blandes med historisk arvesølv, mens Arnulf vokser fra at være en ilter ung mand til at blive en erfaren og berejst jomsviking med ansvar for viv og børn.

Keld Conradsen
Keld Conradsen

Keld Conradsen, født 1963, er både geolog og filosof. Han er vokset op med det ene ben i dansk kultur og det andet i tysk, en dobbeltkulturel baggrund, der har været inspiration til flere af hans romaner. Conradsen er aktuel med sin sjette roman "Centrifugen". www.keldconradsen.dk

Pernille Cordes
Pernille Cordes

Pernille Cordes er strik- og hækledesigner og indehaver af Englegarn, som forhandler hendes eget garnmærke af samme navn. Pernille er forfatter til bøgerne “Tunesisk hækling − til dig og din bolig" samt "Den store bog om tunesisk hækling."

Armando Lucas Correa
Armando Lucas Correa

Prisvindende journalist og chefredaktør på det spanske magasin People en Español, der storsælger i USA. Han har modtaget adskillige journalistiske priser fra National Association of Hispanic Publications og Society of Professional Journalism. Den tyske pige er hans debutroman.

Agi Csonka
Agi Csonka

Agi Csonka har en ph.d. i ledelse og organisation fra statskundskab på KU og er forfatteren bag ”Hvordan får vi mere lighed i uddannelse?” (2017). Hun har omfattende ledelseserfaring fra flere store virksomheder, har siden 2014 været formand for Rådet for Børns Læring og er nu bestyrelsesformand i Hjem til Alle Alliancen.

Lisbet Dahl
Lisbet Dahl

Lisbet Dahl er en af dansk teaters mest erfarne iscenesættere. Sommer efter sommer har hun fået folk til at le, siden hun som instruktør og kvindelig førstekraft var med til at redde en lukningstruet Cirkusrevy i 1984. Aktuel med biografien ’Lisbet Dahl’.

Bjørn Westerbeek Dahl
Bjørn Westerbeek Dahl

Bjørn Westerbeek Dahl, f. 1952, bibliotekar og historiker, har i mange år beskæftiget sig med lokalhistorie, særligt opførelsen af 16- og 1700-tallets store fæstningsanlæg. På grundlag af minutiøse studier af samtidige kort og kilder har han skrevet talrige artikler og flere monografier. Han er desuden formand for Selskabet for Københavns Historie.

Stig Dalager
Stig Dalager

Stig Dalager (f. 1952) har udgivet over 50 værker indenfor alle litterære genrer, fortrinsvis romaner og skuespil. Hans romaner og dramatik er udgivet/opført i 30 lande, romanerne er senest også på vej i de arabiske lande og Iran. Aktuel med bogen 'Rabbiens sidste dage' med tegninger af Martin Bigum.

Anders Ehlers Dam
Anders Ehlers Dam

Anders Ehlers Dam, ph.d., professor i dansk litteratur og kultur ved Europa Universität Flensburg. Tidligere i år udgav han sammen med Adam Paulsen antologien "Soldat. Arbejder. Anark. Ernst Jüngers forfatterskab" på Museum Tusculanums Forlag. Han har tidligere bl.a. skrevet bogen "Den vitalistiske strømning i dansk litteratur omkring år 1900" (2010).

Sofie Louise Dam
Sofie Louise Dam

Sofie Louise Dam (f.1992) er en tegneserietegner uddannet fra The Animation Workshop som Grafisk Fortæller. Hendes arbejde spænder fra børnebøger over tegnede journalistiske essays, blandt andet publiceret på websitet www.thenib.com og i hendes bachelor projekt: et tegnet essay om hendes rejse til den tidligere danske koloni Jomfruøerne.

Lise Damkjær
Lise Damkjær

1960. Mine dybe tanker – en refleksionsbog (sammen med Diana Lund). Valby. Civilingeniør og coach med fokus på refleksion og dybe tanker. Iværksætter, Foredragsholder, facilitator og samtalevært. Udvikler af samtalespil: ”Om at være menneske” og ”Projektlederspillet”. www.dybesamtaler.dk. Mød mig i NewPub i Centerhallen, lørdag kl 10-18.

Puk Damsgård
Puk Damsgård

Uddannet journalist fra Syddansk Universitet og er DR's mellemøstkorrespondent. Hun har vundet talrige priser for sit arbejde, deriblandt Læsernes Bogpris 2015 og Publicistklubbens Fortællerpris 2015. For Ser du månen, Daniel modtog hun blandt andet dansk journalistiks fornemmeste hæderspris, Cavlingprisen 2015.

Lars Daneskov
Lars Daneskov

Lars Daneskov (f. 1963) er journalist, radioredaktør og forfatter til en række populære og prisvindende børnebøger. Han er aktuel med "Pruttebukser og båthorn", som er femte bind i serien om Anton og Molly, der bl.a. også tæller "Tro, håb og gorgonzola" (2013), som vandt BMF’s pris som årets børnebog.

Solfinn Danielsen
Solfinn Danielsen

Importør af naturlig vin og indehaver af vinbutikken Rødder & Vin, hvor alle vine er valgt ud fra en personlig præference. Solfinn fik interesse for vin allerede som kokkeelev og har gennem mange år arbejdet som tjener/sommelier i København, bl.a. på Manfreds & Vin. Aktuel med bogen ”Naturvin” fra Muusmann’forlag.

Iben Danielsen
Iben Danielsen

Forfatter og journalist. Har skrevet en række fagbøger og biografier. Blandt andet "Mor som pige" om og sammen med Jytte Abildstrøm, samt journalistisk i over 30 år. Iben Danielsen er desuden foredragsholder og underviser.

Niels-Birger Danielsen
Niels-Birger Danielsen

Niels-Birger Danielsen er journalist og historiker. Han har skrevet flere bøger om besættelsen og topnazister under 2. Verdenskrig, senest 'Svend Staal-gruppen' (2017), ’Modstand – frihedskampens rødder’ (2015) og ’Werner Best’ (2013).

Catherine Daverne
Catherine Daverne

Oprindeligt uddannet kok på Kong Hans Kælder. Herefter har hun uddannet sig til afspændingspædagog, kranio-sakral-terapeut, healer og clairvoyant. Hun har i mange år beskæftiget sig med meditation, den indiske behandlingsform ayurveda, esoterisk filosofi og psykologi. Aktuel med bogen ”Kærlig køkkenkarma” fra Muusmann’forlag.

Leif Davidsen
Leif Davidsen

Leif Davidsen (f. 1950) er uddannet journalist og arbejdede i mange år som udenrigskorrespondent for DR, før han gik fuldtid som forfatter i 1998. Han er nationalt og internationalt kendt for sine politiske spændingsromaner og har modtaget adskillige priser for sit arbejde. I år er han aktuel med romanen ”Ravnens Rede”, der udkommer fredag under Bogforum.

Martin Davidsen
Martin Davidsen

Martin Davidsen er ansat på Nationalmuseet som leder af museumsværterne og er en yndet foredragsholder. I sin trilogi om Tobias Rens levendegør han begivenhederne på Gøngehøvdingens tid. "Løftet" er andet bind i serien – og ude nu.

Hans Davidsen-Nielsen
Hans Davidsen-Nielsen

Journalist og forfatter. Han debuterede i 2014 som skønlitterær forfatter med Hypokonderens død, for hvilken han modtog Det Danske Kriminalakademis diplom for fremragende debut. Ansat ved Politiken og har bl.a. skrevet to faglitterære bøger om de danske efterretningstjenesters historie. Aktuel med spionromanen Løgnen om en sand ven.

Mette de Fine Licht
Mette de Fine Licht

Partner i Skriveværkstedet. Har skrevet ti bøger, bl.a. sin egen biografi, “Viljepigen – for ung 
til kræft”, der lige er udkommet i USA, “Myter om magten – om kvinder i topledelse” og "6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller". Hun underviser på skrive- og forfatterkurser, rådgiver forfattere og foredragsholdere om bogideer, udgivelsesmuligheder og pr.

Marquis Marcel De Sade
Marquis Marcel De Sade

Marcel de Sade (født 30. marts 1934 i Aalborg). Marcel de Sade blev sidst 1950'erne en kendt figur i det københavnske jetset, hvor han holdt ekstravagante fester i sin lejlighed på Frederiksberg. Ballonen brast 7. februar 1963, hvor politiet bankede på hans dør. Efter en spektakulær retssag blev han fundet skyldig i bedrageri.

Cristina Déangelini
Cristina Déangelini

Cristina Déangelini (f. 1983): Supermom til tre drenge, Instagram-madinspirator og med et budskab om, at det er muligt at lave lækker, sund og ren mad på ethvert budget, uanset hvilken situation vi er i. Naturlig livsstil for hele familien. Tidligere model og globetrotter. Uddannet pædagog samt i livets skole. Cristina er aktuel med bogen ”Juicy mama”.

Daniel Dencik
Daniel Dencik

(f. 1972) er forfatter og prisvindende filminstruktør. Han debuterede i 1998 med digtsamlingen ”Lyn på en motorvej” og har siden udgivet bl.a. ”Via katastroferne”, ”Nekrolog” og romanen ”Anden person ental”. I år er han aktuel med bogen ”Sportshjerte”.

Mathilde Denning
Mathilde Denning

Født 1995. Har uddannet sig inden for telepati, healing coaching og hestetræning. Hun er indehaver af Dyrenes Univers, hvor hun tilbyder sessioner og kurser i telepati og healing af dyr.

Iben Diamant
Iben Diamant

Iben Diamant (f. 1990). Uddannet Cand.merc. i Brand & Communication Management fra CBS. I dag er Iben gin-entusiast på fuld tid, og afholder bl.a. popup-barer, foredrag og andre ginevents. Med bogen ”GIN” indvier hun os i sin passion for yndlingsalkoholen og tager os med inden for i ginnens spændende verden. www.whynotgin.dk

Orhan Dogru
Orhan Dogru

Orhan Dogru (født 1969) er en dansk-kurdisk oversætter og forfatter, som kom til Danmark i 1987, og i dag driver sit eget oversættelsesbureau. Han debuterede som forfatter og oversætter på Det Poetiske Bureaus Forlag i 2016 med "Mem og Zin - kurdiske sagn og eventyr" der udover titelfortællingen indeholder en række andre legender fra hans hjemegn i Tyrkiet.

Annette Dollard
Annette Dollard

Har skrevet Barbie-bøger, faglige artikler, ugebladsnoveller og pressemateriale for racerkørerne Jason Watt og Casper Elgaard, foruden 5 bøger. Ny bog: ”Kunsten ikke at brænde broer – en håndbog i hverdagskommunikation”. Udstiller på Newpub i Centerhallen fredag kl 10-18. www.annettedollard.com https://www.facebook.com/annettedollardforfatter/

Stine Dreyer
Stine Dreyer

Stine Dreyer startede med at skrive som 17-årig. Indtil da havde hun været almindelig bogelsker og litteraturnørd. Hun skriver først og fremmest, fordi hun elsker den gode historie. Når Stine ikke skriver, arbejder hun som sygeplejerske. Hun debuterer på forlaget DreamLitt med fantasyromanen ’Den forbudte bred’, som udkommer i oktober 2017.

Anders Dræby
Anders Dræby

Idéhistoriker og terapeut. Forfatter til mere end 170 artikler og bøger. Medunderviser på rejsen Filosofisk livskunst på en uge

Poul Duedahl
Poul Duedahl

(f. 1973), forfatter og lektor i historie på Aalborg Universitet. Forsker i det 19. og 20. århundredes danmarks- og verdenshistorie og har vundet flere priser – senest Årets Historiske Bog 2016 for udgivelsen ”Ondskabens øjne”. Duedahl er lige nu aktuel med bogen ”Gudhjemtid” i serien ”100 danmarkshistorier”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Ulla Dueholm Dueholm
Ulla Dueholm Dueholm

ULLA DUEHOLM blev født i 1953 i Fredericia, hvor hun i 80’erne bidrog aktivt til det kulturelle miljø som forfatter, instruktør og skuespiller. Hun er aktuel med bøgerne "Synspunkter 4" og "... og 117 andre".

Henrik Duer
Henrik Duer

Henrik Duer er uddannet træningsfysiolog, cand. scient. idræt (humanfysiologisk overbygning) og kemi og kendt fra bl.a. TV3-programmet ”Ekstremt fed – et år til at redde livet”, hvor han var vært. Derudover har Henrik Duer mange års erfaring som fysisk træner og rådgiver for diverse lands- og elitehold inden for bl.a. roning, tennis etc.

Lene Dybdahl
Lene Dybdahl

Lene Dybdahl (f. 1980) har boet i Aarhus, London og Madrid, og livet i Europas storbyer smitter af på hendes historier. Drømmen om at blive forfatter opstod da hun selv begyndte at læse. I dag arrangerer hun forfatterkursus, deler ud af skrivetips m. m. Netop udkommet med andet bind om Ovanienprofetierne, "Blodbæst".

Kaare Dybvad Bek
Kaare Dybvad Bek

Kaare Dybvad Bek er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet i Holbækkredsen og forfatter til den dagsordensættende og anmelderroste debatbog 'UDKANTSMYTEN'. Aktuel med bogen 'DE LÆRDES TYRANNI'.

Michael Dyrby
Michael Dyrby

Michael Dyrby (f. 1958), journalist og lærer. Har været journalist og redaktør på TV midt-vest og TV 2 Østjylland. Blev ansat på TV 2 Nyhederne i 1994 som redaktør og var fra 2004 nyhedschef på TV 2, indtil han dannede eget firma, Dyrby&More, i 2016. Sammen med Anne Sofie Kragh har han tilrettelagt 'Statsministrene' til DR1 i 2017.

Peter Dürrfeld
Peter Dürrfeld

Peter Dürrfeld (f. 1942) har undervist i dansk og historie på N. Zahles Gymnasieskole i hjertet af København og har desuden virket som både forfatter, oversætter og kritiker.

Peter Dürrfeld
Peter Dürrfeld

Peter Dürrfeld debuterede i 1976 med romanen ‘Kandidaten’ og har siden skrevet en række romaner, to novellesamlinger samt flere bøger om skak. Han modtog i 1998 Kriminalakademiets diplom.

Morten Dyssel
Morten Dyssel

Forfatter og medunderviser på rejsen Den moderne litteratur på en uge

Lise Egeberg
Lise Egeberg

Foredragsholder, forfatter, voksenunderviser, konsulent og multikunstner. Forfatter på kunst- og kønsprojektet Butterflies & Pussytales samt bidragsyder til bogen – FRA KAOS TIL HÅB.

Eva Egeskjold
Eva Egeskjold

Eva Egeskjold er forfatter til Y/A fantasyserien 'Næslandet' og børnebogsserien 'Brødre af Blodet'. Fjerde og sidste bind i 'Næslandet'-serien udkommer d. 16. september 2017. Eva er oprindelig uddannet arkitekt, men er nu forfatter på fuld tid. Se mere om forfatteren på www.evaegeskjold.dk.

Elsebeth Egholm
Elsebeth Egholm

Født og opvokset i Aarhus, uddannet journalist. Egholm debuterede i 1999 med De frie kvinders klub og er især kendt for krimiserien om Dicte Svendsen. Hun er blandt Danmarks mest læste forfattere, og hendes bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande. Jeg finder dig altid er første bind i en ny krimiserie om lægen Rina.

Frank Egholm
Frank Egholm

Skriver om snitning og andre aktiviteter. Instruktive og inspirende bøger for børn og voksne, bla. ”Den Store Snittebog” og ”børnenes snittebog”. Initiativtager til årlig festival ”Snittefest i Danmark”. Frank Egholm kan du møde om søndagen og måske snitter han en nisse eller en blomst til dig. NewPub-området i Centerhallen (E-031)

Anika Eibe
Anika Eibe

Anika Eibe (f. 1973), aktuel med ungdomsromanerne ”Er du okay”. En mini-serie af romaner fra Tellerup, der omhandler unge og deres problemer. Siden 2003 har Anika Eibe udgivet romaner i mange forskellige genrer som fx socialrealisme, historiske romaner, eventyr og sågar darc erotica.Vinder af Kulturstyrelsens Drengelitteraturpris i 2012.

Søren Ejlersen
Søren Ejlersen

Søren Ejlersen er medstifter af Aarstiderne.com, passioneret foredragsholder og forfatter til en lang række grønne kogebøger. Aktuel med kogebogen 'Fermentering 2.0' og 'Pixi bager grønne kager'.

Lisbeth Ejlertsen
Lisbeth Ejlertsen

Lisbeth Ejlertsen beskæftiger sig med menneskets indre ressourcer og den spirituelle dimension. I 25 år har hendes fokus været rette mod Indiske læremestre. I sin seneste bog: Indiens spirituelle visdom, deler hun sine personlige oplevelser hos indiske guruer og palmebladsastrologer. Lisbeth holder foredrag og workshops, se: www.flowinstitute.dk (NewPub)

Anna Ekberg
Anna Ekberg

Bag navnet Anna Ekberg finder man forfatterne Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. I 2016 udgav de den anmelderroste bestseller "Den hemmelige kvinde" som den første roman under pseudonymet Anna Ekberg. I maj 2017 fulgte de op med spændingsromanen "Kærlighed for voksne".

Jørgen Elklit
Jørgen Elklit

(f. 1942), professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Forsker i danske valg, vælgeradfærd og demokratisering og behandlede i sin doktorafhandling fra 1988 dansk vælgeradfærd i slutningen af 1800-tallet. Er aktuel med Tænkepausen ”Valg”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Uffe Ellemann
Uffe Ellemann

Uffe Ellemann (f. 1941) er uddannet Cand.polit. og har arbejdet som journalist for Berlingske og som politisk-økonomisk medarbejder for DR. Derudover er Ellemann tidligere udenrigsminister og tidligere medlem af Folketinget for Venstre. Han har skrevet 16 bøger, hvor mange er præget af hans politisk-økonomiske baggrund.

Nina Brochmann Ellen Støkken Dahl
Nina Brochmann Ellen Støkken Dahl

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er begge medicinstuderende. I 2015 startede de bloggen Underlivet, som i løbet af kort tid blev en overvældende succes. Spørgsmål fra kvinder og piger i alle aldre strømmede ind og overbeviste dem om, at der var brug for Glæden med skeden, som er deres første bog.

Christoph Ellersgaard
Christoph Ellersgaard

Christoph Ellersgaard har en ph.d. i sociologi fra KU og forsker i elitekarrierer og – reproduktion ved CBS. Med storværket ”Magteliten – Hvordan 423 danskerne styrer landet” (2015) satte han sammen med Anton Grau elite og netværk på dagordenen. Nu gør han det igen som medforfatter til ”Tæm eliten” (2017). Foto: Kia Hartelius

Maja Elverkilde
Maja Elverkilde

Bor og arbejder i et primitivt skovhus i Sverige. Aktuel med romanen 'Den slags skal gøres i dagslys' – om brandfarlig ensomhed. Startede eget forlag i 2016, efter to anmelderroste bøger på traditionelle forlag. På www.poteproduktion.dk finder du også håndlavede bøger og en digt-uro hængt op på håndspundet uld. På NewPub standen fre-lør kl. 10-18

Katrine Engberg
Katrine Engberg

Katrine Engberg er uddannet professionel danser. Når hun ikke skriver kriminalromaner, arbejder hun som instruktør og koreograf på teater og tv. Hun debuterede som krimiforfatter i 2016 med 'Krokodillevogteren', som lå på bestsellerlisterne fire måneder i træk. Aktuel med krimien 'Blodmåne'.

Adam Engel
Adam Engel

Adam Engel er kok og kogebogsforfatter med fokus på den vilde natur, bæredygtige råvarer og de traditionelle håndværk. Han har tidligere bestyret et hotel i Nordsjælland og været restaurantchef. Som kok og bartender har Adam testet sig igennem utallige smage fra den vilde natur i jagten på nye bær, urter og planter til brug i køkkenet og i kogebøgerne.

Henrik Engelbrecht
Henrik Engelbrecht

(f. 1964) er operaekspert og musikformidler. Tidligere operaredaktør på DRs P2, operadramaturg på Det Kongelige Teater og musikchef i Tivoli. Nu formidler han opera og klassisk musik som forfatter, skribent og foredragsholder. I år er han aktuel med bogen ”Opera i guldalderens København”.

Sarah Engell
Sarah Engell

Sarah er en af de stærkeste stemmer inden for den realistiske ungdomsroman lige nu. Hun debuterede i 2009 med romanen 'Hvis bare ...' Siden har hun skrevet flere bøger for både unge og voksne, blandt andet bestselleren '21 måder at dø', som anmelderne kaldte "årtiets bedste ungdomsroman". Hendes seneste udgivelse er 'Valget'.

Michael Enggaard
Michael Enggaard

Uddannet som journalist og har arbejdet på Jyllands-Postens kulturredaktion siden 2000. Han skriver primært om dansk film, men har boksning som en særlig niche og udgav i 2010 den anmelderroste biografi Kessler. Han er opvokset i Hvidovre og Frederikshavn, men har boet på Vesterbro i 20 år. Svækling er hans debut som skønlitterær forfatter.

Svend Engh
Svend Engh

Jeg er historiefortæller og skrev min første bog, da min datter ikke ville sove og jeg bare blev nødt til at finde på en god historie. Det blev til billedbogen "Den sure prinsesse" og er kult for dem, som kender den. Nu er det så blevet til syv titler, de sidste fem under eget forlag. "Det bløder i mit indre" fra 2017 er en novellesamling. (NewPub)

Klaus Enghvidt Olsen
Klaus Enghvidt Olsen

Klaus har siden 2016 udgivet 3 krimier – alle udspiller sig i forskellige miljøer. Stilen er ”back-to-basics” – den klassiske gåde – og der er spænding om den til sidste side. Mord og millioner på spil i business-miljøet, stikkerlikvideringer under besættelsen og en iskold voldtægtsforbryder med en pæn facade. Bøger, der er svære at lægge fra sig. (NewPub)

Laura Engstrøm
Laura Engstrøm

(f. 1971) er journalist og redaktør for forskellige danske magasiner, fag- og dagblade. ”Stemmer af sølv – mit møde med en magisk virkelighed” er hendes første bog og en fortælling om de år, hvor hun gik fra at være skeptiker af natur til at åbne sit hjerte og sit sind for, at der findes en magisk virkelighed.

Thomas Erex
Thomas Erex

Thomas Erex er populær vegansk madblogger og medstifter af Mad med Medfølelse, Danmarks veganske forening. I sin kogebog ”Veganske livretter” viser han, hvordan man let kan lave grønnere udgaver af danske klassikere samt nye, inspirerende retter, der er 100 % plantebaserede.

Caspar Eric
Caspar Eric

(f. 1987) er uddannet cand.mag i litteraturvidenskab. I 2014 debuterede han som forfatter med digtsamlingen ”7/11”. I år er han aktuel med sin tredje digtsamling ”Avatar”, hvori de otte digte eller suiter er baseret på forskellige tekster, udsagn eller kunstværker af og om unge mænd, der har begået selvmord.

Jens Erik Kristensen
Jens Erik Kristensen

lektor i uddannelsesvidenskab ved DPU. Forsker bl.a. i borgerdeltagelse, dannelse og medborgerskab. Er aktuel som medforfatter til bogen ”Pædagogikkens idéhistorie”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Gittemie Eriksen
Gittemie Eriksen

Gittemie Eriksen finder inspiration i hverdagen på Falster. Inspirationen er omsat til fire krimiromaner og tre kriminoveller, der handler om retsmediciner Pia Holms arbejde med at opklare forbrydelser på Falster. Gittemie Eriksen er fuldtidsforfatter. Du kan læse mere om Gittemie her: http://www.bod.dk/fingerprint/dk/spotlight/gittemie-eriksen/

Cathrine Errboe
Cathrine Errboe

(f. 1973) er journalist og forfatter. Hun har bl.a. være medforfatter på bøgerne ”Alba. En familiekrønike” (2012) og ”Julefryd” (2005). Siden 2001 har hun været tilknyttet en række danske teatre, bl.a. Zirkus Nemo I år er hun sammen med Malene Schwartz aktuel med bogen ”Malene Schwartz – Mit Tisvilde”.

Christine Erritzøe
Christine Erritzøe

Christine Erritzøe er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed fra Suhrs Seminarium samt idrætslærer. Hun har i 15 år arbejdet med kostvejledning, træningsvejledning, coaching, psykoterapi og undervist på forskellige fitnesshold. I år er hun aktuel med bogen ”Maddag - masser af mad du selv kan lave”.

Pernille Eybye
Pernille Eybye

Pernille Eybye debuterede i 2004. Hun lever og ånder for bøger da hun arbejder som bibliotekar, skriver i fritiden, og når der er tid, læser hun. Siden sin første bog har hun skrevet en række bøger i de fantastiske genrer for børn og unge. Hun er aktuel med fantasyserien "Dragernes konge", der er skrevet sammen med Carina Evytt.

Gustav Fabricius
Gustav Fabricius

Gustav Fabricius (f. 1966). Er forfatter og uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København og har siden drevet tegnestue med speciale i lys og rumdesign.

Michael Falch
Michael Falch

(f. 1956) er dansk rocksanger, guitarist, sangskriver og skuespiller. Michael Falch fik sit gennembrud som forsanger i gruppen Malurt og har siden udgivet flere soloalbum, bl.a. ”Tossede verden” (1990) og ”Lykkelig undervejs” (2000). I år er han aktuel med erindringsbogen ”Til grænsen”.

Johanne Kirstine Fall
Johanne Kirstine Fall

Johanne Kirstine Fall (f. 1993) har gået på Gladiators forfatterskole og debuterede tidligere i år med romanen "Der er altid nogen at befri".

Rosanna Farbøl
Rosanna Farbøl

Rosanna Farbøl er ph.d. og ekstern lektor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet.

Per Fibæk Laursen
Per Fibæk Laursen

Professor i pædagogik ved DPU, forfatter og foredragsholder. Han forsker blandt andet i udvikling af folkeskolen. Per Fibæk Laursen har senest udgivet bogen ”Dialog”, men er bl.a. også forfatter til ”Didaktikhåndbogen”, ”Drop ambitionerne – og lav bedre undervisning”. . I 2011 modtog han Gyldendals Læremiddelpris.

Mette Finderup
Mette Finderup

Mette Finderup (f. 1968) er udd. i litteraturhistorie ved Århus Universitet. Inden Mette Finderup kastede sig ud i livet som forfatter, var hun en af initiativtagerne til magasinet ”Woman”. Herefter vendte hun ”hjem” til bøgerne og blev redaktør før hun tog springet som forfatter. Mette Finderup er bl.a. aktuel med den humoristiske serie LASSE-LEIF.

Mette Finderup
Mette Finderup

(f. 1968) er især glad for at skrive bøger, der er spændende, lidt uhyggelige, og hvor det overnaturlige næsten altid spiller en vigtig rolle. Som hun siger, kan man sagtens have stor glæde af at læse en børne- eller ungdomsbog, selvom man er voksen … hvis bare den er god nok. Mettes nye (børne)gyser ”Det (d)øde hus på Egevej” er udkommet på Forlaget Bolden

Marie Finsterbach
Marie Finsterbach

Marie Lind Finsterbach (f.1989) er forfatter, pædagog og yogainstruktør. Forlaget Snepryd udgav i sensommeren 2016 Finsterbachs litterære debut, børnebøgen "Elvas magiske skattekiste", som er en instruktionsbog om yoga fortalt for børn. Bogen præsenterer en række yogaøvelser.

Louise Fischer-Nielsen
Louise Fischer-Nielsen

Louise Fischer-Nielsen er cand.mag. i retorik og konsulent i virksomheden Taleværkstedet. Her underviser og rådgiver hun præster, lærere, forfattere, speakere og andre i oplæsning, stemmebrug, medietræning og praktisk retorik. Louise er aktuel med bogen ”Fra øje til øre”, der er den første praktiske fagbog om oplæsning på dansk.

Carsten Flink
Carsten Flink

Bibliotekar, redaktør, historiefortæller og forfatter. Har skrevet en række børne- og ungdomsbøger, som er udkommet i Danmark, Norge og Sverige.

Marianne Flormann
Marianne Flormann

Født 1964. Blev landskendt som en de ’jernladies’, der med håndboldlandsholdet vandt guld i Atlanta i 1996. Hun har siden markeret sig som studievært, foredragsholder og forfatter. I dag driver hun True Lead Aacademy, der tilbyder uddannelse og udvikling med heste.

Martha Flyvholm Tode
Martha Flyvholm Tode

Martha Flyvholm Tode (f. 1993). Aktuel med debutromanen "På Bornholm må man græde overalt" - en intens og fortættet kortroman om en ung pige i sorg. Hun studerer Mellemøstens sprog og samfund på Københavns Universitet.

Anders Fogh Jensen
Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen er filosof, forfatter og dramatiker. Han har bl.a. skrevet Metaforens magt, Mellem ting - Foucaults filosofi, Magtens kartografi, Projektsamfundet, Projektmennesket og Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard? I 2017 teaterstykket, 'De danser alene'. Anders er stifter af Dannelsesrejser og er den gennemgående kursusleder.

Peter H. Fogtdal
Peter H. Fogtdal

Født 1956 i København, men bor i dag i Portland, Oregon. Uddannet dramatiker. Har tidligere arbejdet som skrivelærer, radiovært, satiriker og astrolog. Forfatteren til fjorten romaner, bl.a. bestsellerne Drømmeren fra Palæstina, Lystrejsen, Zarens dværg og Flødeskumsfronten. Sidstnævnte er udkommet i mange lande og vandt i 2005 den frankofone litteraturpris.

Michael Folman Jensen
Michael Folman Jensen

Faglært kok i 1982 og uddannet fra École Hotellière i Lausanne, Schweiz. Siden 2008 køkkenchef på Københavns Rådhus. Igennem 20 år har han været med til at åbne 5-stjernede hoteller i seks forskellige lande med op til 250 ansatte under sig, og han har modtaget flere priser for sit arbejde. Aktuel med bogen ”Skræl er ikke skrald” fra Muusmann’forlag.

Michael Ford
Michael Ford

Michael Ford (f. 1950) er mag.art. i engelsk litteratur fra Københavns og Lunds Universiteter, har skrevet i mere end 40 år og er bl.a. oversætter og underviser. Han har et indgående kendskab til samfundsforhold og geopolitik, hvilket viser sig i hans forfatterskab. Han er aktuel med ”Jerusalem” (2017), tredje bind i ”KOMA”-trilogien. http://michaelford.dk/

Nanna Foss
Nanna Foss

Nanna Foss debuterede i 2014 med sci-fi-serien Spektrum om sammenflettede skæbner på tværs af tid. Der er også noget med livsugende mørkevæsner, en blind bedsteven - og drømme der pludselig går uhyggeligt meget i opfyldelse. Hver ny bog i serien skifter hovedperson, så begivenhederne opleves fra flere vinkler. Bind tre "Ursiderne" er netop udkommet.

Kasper Foss
Kasper Foss

Som forfatter er Kasper Foss et nyt og ubeskrevet blad, men i en anden del af den kreative branche er han langt fra ukendt, da han har været vidt omkring i den danske musikbranche, siden han som 14-årig blev udråbt som vidunderbarn bag trommerne. Nu har Kasper kastet sig over at skrive og udkom i år med selvbiografien ’Permanent Turbulens’.

Alle dem fra UDENFOR
Alle dem fra UDENFOR

forlaget UDENFORs udgivelser tegnes af alt det og alle dem, der er med til at tegne os UDENFOR. Derfor er dette et fælles forfatterportræt af medarbejdere, brugere og alle derimellem, som biddrager til udgivelser på forlaget UDENFOR. "Beretninger fra projekt UDENFOR", "Et måltid UDENFOR" og "Fiasko" er eksempler på udgivelser, som er blevet til i fællesskab.

Elvira Fragola
Elvira Fragola

Elvira Fragola er forfatter og illustrator, og hun står bag bøgerne om børnene fra Mumleby. Inspirationen til Mumleby-universet stammer fra hendes egen barndom, som blandt andet foregik i en sydfynsk fiskerlandsby. Mød Elvira på Akademiet kl. 16 søndag, hvor hun laver juleaktiviteter for børn.

Søren Frank
Søren Frank

Søren Frank er mad- og vinredaktør på Berlingske og ved siden af en flittig forfatter og foredragsholder. Er forfatter til adskillige bøger, herunder 'Vinen til maden', 'Vinene fra Bourgogne' og 'Barolo'. Aktuel med bogen 'Champagne'.

Alex Frank Larsen
Alex Frank Larsen

(f. 1946), journalist, forfatter og tv-producent. Tildelt en række hæderspriser for sin journalistik, bl.a. Cavlingprisen i 1986. Larsens arbejder centrerer sig i særdeleshed om slavernes historie, der senest har resulteret i tv-serien ”Slavernes Slægt” om efterkommere af især danske slaver.

Agnete Friis
Agnete Friis

Agnete Friis er forfatter og har tidligere skrevet en række ungdomsromaner og en krimiserie sammen med Lene Kaaberbøl. Agnetes første voksenroman 'Blitz' er netop udkommet i USA. Aktuel med romanen 'Sommeren med Ellen'.

Emil Friis Ernst
Emil Friis Ernst

Emil Friis Ernst (f.1994). Tegneserieskaber og illustrator fra Odense som arbejder med en blanding af pulp, eksistentialisme og sort humor. Han blev i sommers færdiguddannet som Grafisk Fortæller fra The Animation Workshop i Viborg, med sit bachelorprojekt om den selvmedlidende superskurk Dr. Murder.

Thomas Friis Pedersen
Thomas Friis Pedersen

Thomas Friis Pedersen (Thop) er tegneserietegner og illustrator. Han har gennem årene lavet flere tegneserier og børnebøger, men er for tiden nok mest kendt for sine berygtede og bloddryppende zombiekravlenisser. Thomas er vant til at tegne for børn og glæder sig til at give gode tips og råd samt en lille tegning til alle interesserede.

Per Frimann
Per Frimann

Per Frimann (f. 1962) arbejder som kommentator og fodboldekspert på TV3 Sport og er tidligere professionel fodboldspiller for bl.a. Anderlecht og det danske A-landshold. Frimann har sammen med Carsten Werge kommenteret 12 Champions League-finaler.

Hanne Frøyr
Hanne Frøyr

Har siden 1986 været psykolog med speciale i børn, unge og familier. Efter en årrække i psykiatrien blev hun privatpraktiserende psykolog i 2003. I 2016 lukkede hun sin klinik for at koncentrere sig om at skrive. I år er hun aktuel med bogen ”Om mørke og om lys”, som handler om tiden efter hendes voksne datter tog sit eget liv.

Anita Furu
Anita Furu

Anita Furu (f. 1962) debuterer til november med romanen "Mit halve liv".

Lars Gabel
Lars Gabel

Lars Gabel (f.1971). Aktuel med den grafiske roman ”Skæbnemageren” i samarbejde med Kenneth Bøgh Andersen. Han er uddannet illustrator fra Designskolen i Kolding. Siden 2002 har Lars Gabel arbejdet som freelanceillustrator og kunstner, og har bl.a. modtaget Kulturministeriets Illustratorpris i 2015. www.larsgabel.dk

Ditte Gad Olsen
Ditte Gad Olsen

Ditte har været veganer i 6 år og er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Hun ønsker at bruge sin ernæringsfaglige baggrund og madpassion til at inspirere andre til at vælge at spise mere grønt af hensyn til det dyreetiske aspekt, sundhed, bæredygtighed og miljø. Aktuel med bogen “Vegansk til højtider og fest” fra Muusmann Forlag.

Ida Gard
Ida Gard

Dansk sangskriver, musiker og producer. I 2008 var hun blandt vinderne af P3s talentkonkurrence Karrierekanonen sammen med Birk Storm og Firehouse ft. Lady Smita. Hendes roste album ”Womb” fra 2016 har afsæt i Mikael Niemis roman ”Populærmusik fra Vittula”.

Synne Garff
Synne Garff

Fødselsår: 1967 Seneste udgivelse: ”Bibelsk sjælesorg – bearbejdning af traumer” Synne Garff er tidligere studievært i Danmarks Radio og TV2 og har arbejdet som kommunikationsrådgiver. Synne Garff er international chef hos Bibelselskabet, præst og forfatter. www.synnegarff.dk

David Garmark
David Garmark

David er uddannet skolelærer og har arbejdet som skuespiller siden 2001. Forfatterkarrieren begyndte i 2015, hvor han debuterede med ’Drengen, der aldrig kom hjem’. I 2016 udkom ’Det fjerde menneske’, der i 2017 blev fulgt op af ’Abbotts hemmelighed’. I november udkommer ’Rakelsminde’, som er det første forfattersamarbejde mellem David og hans bror, Stephan.

Stephan Garmark
Stephan Garmark

Stephan Garmark (f. 1980) bor i Aarhus og arbejder til dagligt som socialrådgiver. Han debuterede i 2016 med kortromanen ’Syndefald’ på forlaget Kandor. I starten af november 2017 udkom han med spændingsromanen ’Rakelsminde’, som han har skrevet i samarbejde med sin bror David Garmark.

Sissel-Jo Gazan
Sissel-Jo Gazan

Sissel-Jo Gazan (f. 1973) er uddannet Cand.scient. i Biologi. Hun er meget berejst, hvilket ofte har lagt grund til hendes historier. Gazan fik sit store bestseller gennembrud i 2008 med videnskabskrimien ”Dinosaurens fjer”. I år er hun aktuel med romanen ”Blækhat”, som udkom i oktober.

Peter Qvortrup Geisling
Peter Qvortrup Geisling

(f. 1962) er uddannet læge og journalist. Han er kendt som DR’s tv-læge, hvor han har medvirket i ca. 700 tv-programmer og 100 radioprogrammer. I år er han aktuel med bogen ”Naturen på recept”.

Jonas Gerdes Vigkilde
Jonas Gerdes Vigkilde

Han har arbejdet som kok i Italien, Ebeltoft og København. Er uddannet hjemkundskabslærer og har flere års erfaring som folkeskolelærer. Jonas var blandt de få udvalgte inviteret med i Fødevareministeriets måltidstænketank, hvor han var med til at udarbejde en række nationale måltidsråd. Har udgivet bogen “Fars køkken” fra Muusmann Forlag.

Søren Gericke
Søren Gericke

Mesterkokken, der om nogen har sat dagsordenen for det nye, danske køkken. Der findes stort set ikke en gourmetkok i dette land, der ikke er mærket af hans fingeraftryk. Han har modtaget en række prestigefyldte priser for sit arbejde og bliver regnet for at være en af de betydeligste, nulevende danske kokke. Aktuel med bogen “Kartofler” fra Muusmann Forlag.

Malin Persson Giolito
Malin Persson Giolito

(f. 1969) er en svensk advokat og forfatter. Hendes seneste roman, ”Størst af alt”, er hendes store gennembrud, både i Sverige og internationalt. ”Størst af alt” er kåret som den bedste krimi i Sverige i 2016 og for nylig modtog Giolito også Glasnøglen 2017 for samme bog.

Klaus Gjørup
Klaus Gjørup

(f.1969) Forlægger, idéhistoriker, oversætter og bogtilrettelægger – og manden bag Forlaget Wunderbuch. Cand.mag. i idéhistorie og historie fra Aarhus Universitet i 2000. Tildelt accessit for en besvarelse af Aarhus Universitets Prisopgave i Idéhistorie (2000). Har været ph.d.-stipendiat ved Institut for Filosofi og Idéhistorie, Aarhus Universitet.

Anne Glad
Anne Glad

(f. 1972) er især kendt fra DR1-programmet ”Kender du typen?”. Hun har arbejdet to årtier i den danske reklamebranche, senest som strategisk direktør for reklamebureauet Envision. I dag er hun selvstændig og holder oplæg for virksomheder, skoler og foreninger om forbrugertrends og livsstil. I år er hun aktuel med bogen ”Danskernes mad”.

Kristina Nya Glaffey
Kristina Nya Glaffey

Kristina Nya Glaffey (f. 1979) er uddannet fra Forfatterskolen i 2005. Har udgivet "Lykkejægere" (2007), "Padder og Krybdyr" (2012), "Mor og Busser" (2014) og senest "Mor og Busser skal skilles" (2016).

Abelone Glahn
Abelone Glahn

Abelone Glahn skriver praktiske guides og fagbøger til mikro-selvstændige og iværksættere. Desuden hjælper hun forlag og forfattere med at bruge sociale medier professionelt. www.amediashop.dk og www.abeloneglahn.dk SPEEDCOACHER forfattere hos BooksOnDemand, BOD, fredag kl 15, lørdag kl 11 og søndag kl 13. Resten af tiden på NewPub i Centerhallen.

Simon Glinvad
Simon Glinvad

Simon Glinvad (f. 1978) har tidligere udgivet "Petersborg Express" (2005), "Jetlag" (2008) og "Min grønne himmel" (2013). Han er nu aktuel med romanen "Medskyldig".

Lea Glob
Lea Glob

(f. 1982) er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje i 2011, hvor hun tog afgang med den roste ”Mødet med min far Kasper Højhat”. I år er hun og Mette Carla Albrechtsen aktuelle med bogen ”Venus”, som er baseret på deres fælles dokumentarfilm af samme navn.

Mille Gori
Mille Gori

Motor Mille bor på Ramasjang, hvor hun laver alle mulige ting, der handler om dans, fart og cirkus. Det er bl.a. er blevet til programmer som Motor Mille og Børnebanden, Monster Buster, Cirkus Summarum og senest Motor Mille på Cirkustur, der også er hendes seneste bog.

SØRINE GOTFREDSEN
SØRINE GOTFREDSEN

Forfatter, præst og debattør, kendt for sine skarpe iagttagelser og markante holdninger, født 1967. Forfatter til en række bøger, senest bestselleren ”At leve med Kierkegaard” (2013) og ”Løft blikket” (2015). Aktuel med ”Fri os fra det onde” (2017).

Sanne Gottlieb
Sanne Gottlieb

Sanne Gottlieb (f. 1968) er uddannet i filmvidenskab og arbejder som skuespiller, musiker, radiovært og freelance journalist. Hun debuterede som forfatter i år med romanen ”Sleep Stalker” - en dyster og sanselig fortælling om ensomhed, længsel og lyst og det at blive besat af et fremmed menneske. Allerede inden udgivelsen blev bogen solgt til filmatisering.

Christine Gouchault
Christine Gouchault

Christine Gouchault er forfatteren bag "Businessmor - tre trin til succes som mor og selvstændig". Hun har en mastergrad i kommunikation og reklame fra INSEEC Paris, og hun er certificeret business-, life- og mastercoach. I dag arbejder hun som selvstændig med Mors Business. http://www.morsbusiness.dk/om/

Nanna Goul
Nanna Goul

Nanna Goul (f. 1980). Aktuel med ”Erle perle” – elleve fortællinger fra der hvor virkeligheden langsomt forskubber sig, grænser udviskes og folk forsvinder eller kommer nye steder hen. Hun er kritiker og kulturskribent ved Weekendavisen og har tidligere udgivet romanen ”Privat skov”.

Pia Grandjean Odderskov
Pia Grandjean Odderskov

Pia Grandjean Odderskov (f. 1963) bor på Mors og er formand for Limfjordsegnens Litteratur Samvirke og en af tovholderne for Jyllands Forfattere. Hun debuterede i 2007 og har siden udgivet flere historiske romaner bl.a. ”Sørines guld” (2013), ”Fortielse (2015)” og er nu aktuel med ”Ugræs” (2017).

Jan Grarup
Jan Grarup

(f. 1968) Prisvindende reportagefotograf, der gennem 23 år har rejst i krigszoner, som Rwanda, Darfur, Iran, Irak etc., og skildret krigens rædsler gennem sin linse. Har vundet et utal af priser, herunder bl.a. 8 priser ved World Press Photo og i 2005 Visa d’Or for skildringen af Darfurs flygtningekrise. Aktuel med fotobogen ”And Then There Was Silence".

Anton Grau
Anton Grau

Anton Grau er medforfatter til den akutelle udgivelse ”Tæm eliten” (2017). Han har en ph.d. i sociologi fra KU og forsker i elite- og erhvervsnetværk på CBS. Han har tidligere sat magtfordelingen til debat med Christoph Ellersgaard med ”Magteliten – Hvordan 423 danskere styrer landet” (2017). Foto: Kia Hartelius

Gitte Winter Graugaard
Gitte Winter Graugaard

f. 1977. Børnebøger med sjæl og kærlighed. Seneste udgivelse: Hjerternes Dal – Meditationer til børn. Mød stifter af Room for Reflection i NewPub i Centerhallen søndag. Lange skoledage, den digitale eksplosion og alt det, vi altid skal nå, er en farlig cocktail for vores børn, der bliver mere og mere stressede. Gittes bøger har til hensigt at.. (NewPub)

Kim Gravenhorst
Kim Gravenhorst

Uddannet kok og tjener. Har haft virke i en række kvalitetsrestauranter, som Søllerød Kro. Siden 1990 indehaver af restaurant Beghuset i Dragør. Har i 20 år udviklet opskrifter til ugeblade og websider for Aller Media. Har udgivet bøgerne ”Havtorn – Nordens citron” og ”Havtorn – Desserter, kager og søde sager” fra Muusmann’Forlag.

Lotus Gregers
Lotus Gregers

Lotus Gregers er født i 1984 og er bosat i København. Hun er stylist og læser psykologi og kommunikation på Roskilde Universitet. Hun debuterede i 2015 med den anmelderroste “Vrangvendt” Lotus er nu aktuel med samlingen “Du er et smukt forfald”.

Jesper Gregersen
Jesper Gregersen

JESPER GREGERSEN er organisationspsykologisk konsulent og cand.mag. i psykologi og uddannelsesstudier, har gennem mange år arbejdet på et kompleksitets- og multiteoretisk grundlag. Han er forfatter til flere bøger og artikler om ledelse, organisationsforandring og pædagogisk udvikling, senest bogen: "At lede efter kompleksitet".

Sine Grove Saxkjær
Sine Grove Saxkjær

klassisk arkæolog, ph.d. og lige nu postdoc på Academia di Danimarca i Italien. Saxkjær har deltaget i udgravningerne på Timpone della Motta, som i hendes afhandling udgør et af fem case studies. Er aktuel som redaktør på bogen ”Antikkens 7 Vidundere”, Aarhus Universitetsforlag 2017, sammen med Eva Mortensen.

Anna Grue
Anna Grue

Debuterede i 2005 med spændingsromanen Noget for noget, der indbragte hende Det Danske Kriminalakademis diplom for fremragende debut. Grue står bag de succesfulde Dan Sommerdahl-krimier, og i 2015 udkom hun med den anmelderroste kærlighedsroman Italiensvej.

Henrik Grøndal Lund
Henrik Grøndal Lund

cand. theol. og sognepræst i Aarhus Domkirke. Har tidligere fungeret som redaktør på Aktuelt og har redigeret bogen ”95 nye teser” sammen med Anne Marie Pahuus, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Bjarne Grønnow
Bjarne Grønnow

Bjarne Grønnow, f. 1956., dr.phil. Adjunkt og lektor i arktisk arkæologi ved KU 1987–95, centerleder ved Lejre Forsøgscenter 1995–99, leder af Nationalmuseets Center for Grønlandsforskning (1999–2008) og forskningsprofessor fra 2009. Har ledet arkæologiske undersøgelser i Grønland siden 1977. Disputats om Grønlands første mennesker, Saqqaq-kulturen.

Peter Graae
Peter Graae

Peter Graae, født 1985, er uddannet journalist og ansat på TV 2, hvor han arbejder med kriminalstof til Station 2 og følger rocker- og bandemiljøet. Som forfatter aktuel med bogen ’Bad Company’, en dokumentarisk insiderfortælling om Bandidos i Danmark.

Jan Guillou
Jan Guillou

Jan Guillou, født 1944, har blandt andet skrevet spændingsserien om Carl Hamilton og korstogsserien om Arn Magnusson. Med romanen ”Brobyggerne” påbegyndte Jan Guillou i 2011 serien Det Store Århundrede, som skildrer familien Lauritzen i flere generationer. ”1968” er syvende bog i serien, og den foregår i 1960’erne.

Katrine Marie Guldager
Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldager er kendt for sine novellesamlinger, børnebøger, digte og selvbiografi. Efter at have afsluttet den seks bind store, bredt anlagte familiefortælling, der kendes som Køge-krøniken, har Guldager nu taget hul på en ny æra i forfatterskabet med romanen ”En uskyldig familie”.

Josefine Guldahl
Josefine Guldahl

Josefine Guldahl er født 1987 i Horsens. Hun har udgivet børne¬bogen ”De seje superalfer” og rejsebogen ”På eventyr i Botswana”, begge i 2017.

Geir Gulliksen
Geir Gulliksen

Geir Gulliksen (f. 1963) er forfatter og forlægger. Debuterede i 1986 og har skrevet digte, essays, romaner og skuespil. De seneste romaner er udfordrende kærlighedshistorier, således også ”Historie om et ægteskab”, der blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og har vakt livlig debat om forholdet mellem kønnene – og mellem liv og litteratur.

Lars Gundersen
Lars Gundersen

Lars Gundersen (f. 1954). Aktuel med foto/digt værket ”Havelågebogen” – kreeret i samarbejde med Jens Blendstrup. Lars er fotograf og grafisk tilrettelægger. Han har bidraget til talrige udgivelser af vidt forskellig art og har foruden sit mangeårige samarbejdet med Jens Blendstrup udgivet bøger sammen med Asger Schnack og Morten Søndergaard.

Sandra Gustafsson
Sandra Gustafsson

Sandra Gustafsson debuterede i 2006 med den selvbiografiske roman Maskrosungen, på dansk Mælkebøttebarnet, og har siden haft stor succes i Sverige med bøgerne Svedd og Gå om intet. Hendes nyeste roman, familiedramaet Hudløs, er netop udkommet på dansk. Mød Sandra Gustafsson på Hoi Forlags stand C2-044 og læs mere om hende på www.hoi-forlag.dk.

Claus Hagstrøm
Claus Hagstrøm

Claus Hagstrøm er født 1973 i Horsens og opvokset samme sted. Han debuterede som forfatter i 2016 med den erotiske scandinoir-krimi 'Solstrejf'. Den 16. oktober 2017 udkom ’Måneskin’, som er andet bind i serien om den forhutlede konsulent Kristian Wang. Læs mere om Claus på: claushagstrom.weebly.com

Trine Hahnemann
Trine Hahnemann

Trine Hahnemann er en erfaren kok, madkonsulent, og kogebogsforfatter med udgangspunkt i bæredygtig og smagfuld mad. Hun har udgivet mange kogebøger, og senest er hun medforfatter på bogen "Øl og mad", som hun har skrevet sammen med Tore Jørgensen, Bo Jørgensen og Stig Jensen.

Louise Haiberg
Louise Haiberg

Louise Haiberg debuterede hos forlaget Tellerup i 2013 og har siden da fordybet sig i dark fantasy-genren, bl.a.med serien om "Dæmondræberen" Dominic . Udkommer med den dystopiske trilogi "Død verden" på BogForum.

Finn Halfdan
Finn Halfdan

Finn Halfdan er forfatter og journalist. Han modtog Det Danske Kriminalakademis debutantpris i 2016 for 'Et nødvendigt offer' og var shortlisted til Bogforums debutantpris. Til daglig er han journalist og redaktør på TV Avisen. Aktuel med krimien 'De uskyldige døde'.

Sofie Ingdam Halkjær
Sofie Ingdam Halkjær

Sofie Ingdam Halkjær er ph.d. studerende på Hvidovre Hospital og forsker i fordøjelsen. Hun er medforfatter på bogen "100 myter om fordøjelsen" sammen med Andreas Munk Petersen.

Anne Sofie Hammer
Anne Sofie Hammer

Anne Sofie Hammer (f.1972). Aktuel med højtlæsningsbogen ”Magda vil selv bestemme” samt ”Villads fra Valby taber en tand”. Hun debuterede i 2009 med "Villads fra Valby" og siden er der udkommet en række bøger om Villads, der også har lagt grund til både spillefilm og teater. Derudover har Hammer udgivet en række børne- og ungdomsbøger. www.annesofiehammer.dk

Lotte Hammer
Lotte Hammer

(f. 1955). Lotte Hammer debuterede sammen med sin bror, Søren Hammer, med kriminalromanen ”Svinehunde” i 2010, som er første bog i serien om Konrad Simonsen og hans team fra Drabsafdelingen i København. I 2017 er søskendeparret aktuelle med ottende bind i serien, ”To små piger”.

Søren Hammer
Søren Hammer

(f. 1952). Søren Hammer debuterede sammen med søsteren, Lotte Hammer, med kriminalromanen ”Svinehunde” i 2010, som er første bog i serien om Konrad Simonsen og hans team fra Drabsafdelingen i København. I 2017 er søskendeparret aktuelle med ottende bind i serien, ”To små piger”.

Anne Mette Hancock
Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock (f. 1979) er uddannet bachelor i Historie og journalist fra RUC og Berlingske. I april debuterede hun i den skønlitterære genre med den anmelderroste roman ”Ligblomsten”, som er første bind i kommende krimiserie.

Sophia Handler
Sophia Handler

(f. 1993) er uddannet fra Skrivekunstakademiet i Hordaland, Norge. Hun debuterer i år som forfatter med digtsamlingen ”Feberfrihed” - rastløse, fortættede prosadigte, der kredser om angst som et vilkår og som en omklamrende tilstand.

Boris Hansen
Boris Hansen

Boris har elsket fantasy siden han åbnede en DragonLance-bog som 6-årig, bl.a. fordi genren gør det muligt at tage klassiske, menneskelige problemer og give dem en ny vinkel. Hans serie "Panteon-Sagaen" blander storslået fantasy med dyster sci-fi og handler om myrdede guder, ældgamle konspirationer og jagten på den største skat af dem alle.

Jesper Hansen
Jesper Hansen

Jesper Michael Hansen (f. 1979) debuterede med børnebogen "Den klamme hånd" i 2016. En fortælling om to drenges venskab og eventyr. Farverige Illustrationer af Christina Stausholm Johansen.

Mogens Herman Hansen
Mogens Herman Hansen

Mogens Herman Hansen er lektor emeritus (KU) og en af verdens førende kendere af oldgræsk historie og samfundsforhold. Han har holdt gæsteforelæsninger ved bl.a. Oxford, Cambridge og Harvard og udgivet en række bøger om politisk filosofi og demokratiets historie og idé. Nu er han aktuel med ”Hvordan forvrænger populismen demokratiet?”.

Bente Hansen
Bente Hansen

(f. 1940) mag.art. i litteraturhistorie. Medarbejder og redaktør ved en lang række blade og tidsskrifter siden 1960. Aktiv i partier og bevægelser på venstrefløjen, og i seksten år medlem af Menighedsrådet i Københavns Domkirke. I år er hun aktuel med bogen ”Ugudelighed”.

Marianne Iben Hansen
Marianne Iben Hansen

(f. 1961) debuterede som børnebogsforfatter i 2004 med ”Fikkedik og Falderina” og har siden høstet stor anerkendelse for sin leg med sproget som i bl.a. ”Axel elsker biler” og ”A, B kom og C”. I 2011 modtog Marianne Iben Hansen Gyldendals Børnebogspris.

Kjeld Hansen
Kjeld Hansen

Kjeld Hansen er født 1947, arbejder som journalist, forfatter og anses for at være en af tidens skarpeste miljødebatører. Som journalist har han arbejdet med kritisk reportage - specielt i relation til landbruget og miljøet. Han har forfattet en række bøger om natur, miljø og forbrug, deriblandt "Den Grønne Forbrugerguide" fra 1990.

Erik Djernæs Hansen
Erik Djernæs Hansen

Erik Djernæs Hansen har arbejdet som politibetjent i 25 år, og underviser nu i Magtanvendelse og Konflikthåndtering på Politiskolen. Med spændingsromanen, Forråelse, krydrer han fiktion og egne erfaringer til god og dramatisk underholdning med noget på hjerte. Mød ham hele søndag på New Pub i Centerhallen (E-031) eller på: www.erikdjernaeshansen.dk

Frederik Hansen
Frederik Hansen

Andreas Nederland og Frederik Hansen har stor kærlighed til gamle computerspil, hvilket kan læses i de mange referencer, der findes i den populære "Game On"-serie om gamer-drengen Lucas med de tynde arme. Tilsammen har de produktionsselskabet OK MONKEY, hvor de laver alle mulige former for underholdning til børn.

Daniel Lund Hansen
Daniel Lund Hansen

(f. 1985) Digter/lyriker/poet. Er kontoruddannet fra handelsskolen CPH West og har tidligere arbejdet på Hvidovre Kommune. Han bor i Brøndby hvor han arbejder som forfatter og foredragsholder.

Mariella Harpelund
Mariella Harpelund

Manuskriptforfatter og instruktør af en lang række børneserier og film på DRs børnekanaler Ramasjang og Ultra, herunder Barda, Dansk hulebyg og Isas stepz. "Hulebyggerne" er hendes første bog.

Linette Harpsøe
Linette Harpsøe

Linette Harpsøe er født i 1989 og opvokset på Sydsjælland. Hendes passion for at skrive har været med hende siden teenageårene. Linettes debutroman ’De Fejlfødte’ udkom i efteråret 2016, og næste bind i science fantasy-trilogien Exilium udkom 7. september 2017 med titlen ’Glasmuren’. Tredje og sidste bind udkommer i 2018. Læs mere på www.linetteharpsoe.dk.

Steen Harvig
Steen Harvig

Krimiforfatteren Steen Harvigs prisbelønnede romaner foregår for det meste i hans gamle nærområde (Skovshoved/Nordsjælland), som også Anders Bodelsen skrev om og fra. Harvigs velskrevne krimier handler om svigt og hævn og det puslespil, der fører politiassistent Morten Krag frem til løsningen. Steen Harvig har indtil nu skrevet 12 krimier og spændingsromaner

Julie Hastrup
Julie Hastrup

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Hun debuterede i 2009 med bestselleren En torn i øjet, som var første bind i serien om den danske drabsefterforsker Rebekka Holm. Mirakelmanden er sjette selvstændige roman i serien. Julie Hastrups bøger er solgt til udgivelse i en lang stribe lande.

Hanne Hastrup
Hanne Hastrup

Hanne Hastrup (f.1940) er tegner og forfatter til blandt andet den folkekære alf, Cirkeline. Siden debuten med den første bog om Cirkeline i 1969, har Hanne Hastrups lille pige i den røde kjole og hendes to musevenner været en integreret del af dansk børnekultur. I 2017 er det 50 år siden, Cirkeline for første gang optrådte i en tegnefilm på DR.

Gunnar Hatt
Gunnar Hatt

Gunnar Hatt har siden 1969 uddannet sig inden for forskellige psykoterapeutiske retninger og tilgrænsende områder. I 1979 blev han cand. psych. fra Århus Universitet og har siden modtaget klienter i terapi. I 2017 udkom han med fagbogen ”Kærlig hilsen Tante Agathe” om behandling af depression uden medicin. http://www.gunnarhatt.dk/

Finn Havaleschka
Finn Havaleschka

Finn Havaleschka forlod folkeskolen efter 7. kl. Herefter 10 år med jobs ufaglært arbejder, før der kom gang i den boglige uddannelse, som sluttede med et forskningsstipendiat på Rutgers University i USA. Herefter jobs hos Mercuri Urval og Bang & Olufsen og underviser på Handelshøjskolen i Aarhus. Startede Garuda i 1982 med det formål at udvikle HR-værktøjer

Hans Erik Havsteen
Hans Erik Havsteen

Journalist Anders Olling (f. 1980) og historiker Hans Erik Havsteen (f. 1992) er ophavsmændene til den succesfulde indie podcast ‘Kongerækken’ og bogserien "Kongerækken".

Paula Hawkins
Paula Hawkins

(f. 1972) arbejdede som journalist i 15 år, før hun debuterede som forfatter. Hendes første thriller ”Kvinden i toget” er blevet et globalt fænomen, og bogen er solgt i næsten 20 millioner eksemplarer på verdensplan. Bogen udkom på dansk i 2016. I år er hun aktuel med en ny thriller, ”Det dybe vand”.

Mette Jensen Hayles
Mette Jensen Hayles

(f. 1976) er uddannet journalist. Hun debuterede som forfatter i 2014 med romanen ”Jizz”. I år er hun aktuel med romanen ”Nogle dage elsker hun mig mest”.

Ida Marie Hede
Ida Marie Hede

Ida Marie Hede (f. 1980) er uddannet fra Forfatterskolen i 2008 og Mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og MA i Aural and Visual Culture fra Goldsmiths. Hun har bl.a. udgivet "Seancer" (2009), "Det kemiske bryllup" (2013), "Inferno" (2014) - der er udgivet i en samlet udgave under titlen "En to tre" (2016) - og "Bedårende" (2017).

Jan Hedegaard
Jan Hedegaard

Jan Hedegaard (f. 1956) har været journalist på Berlingske i mere end 20 år og har skrevet både portrætter, features og kulturhistoriske artikler. I år er han aktuel med bogen ”En lille bog om Churchill – kriger, kunstner, statsmand", som afspejler hans beundring af Churchill.

Christina Hedegaard
Christina Hedegaard

Christina Hedegaard, også kaldet Mama Christina, er forfatteren bag "Sund, Glad og Gravid". Hun er uddannet doula fra The Birhing Company i Florida/USA og fødselshjælper fra Fødeklinik Maia i Danmark. Derudover er hun Rebozo-instruktør, NLP Master coach og beskæftiger sig med fødsels-hypnose og visualisering. http://www.mamachristina.dk/

JONATHAN HEDEGAARD
JONATHAN HEDEGAARD

(f. 1994) Digter, kunstner og rejsende. Mediet er sådan set underordnet: Hedegaards arbejde handler om sprog: om at lytte - eller fejlhøre -, læse og forstå, og så selvfølgelig om at skrive. Undertiden rejser han altid med sine egne to bøger i kufferten: Digtsamlingen Halv Himmel med Skysovs og Life Is Too Short For Boring Nails.

Jeanette Hedengran
Jeanette Hedengran

Jeanette Hedengran debuterede på Ulven og Uglen sammen med Tina Sanddahl i 2015 med første bind i fantasytrilogien om Mørkets søn. Bind to udkom i 2016 og tredje bind i 2017. Hun har skrevet historier, siden hun var 13-14 år gammel, men det var først, da hun mødte sin medforfatter Tina Sanddahl i 2010 at drømmen om at blive forfatter rigtig greb om sig.

Kamilla Hega Holst
Kamilla Hega Holst

Kamilla Hega Holst (f. 1973) Aktuel med den anmelderroste roman ”RUD” - en mørk roman om vold og begær, magt og modstand. Hun modtog The Blixen Literary Award 2015 for sin seneste roman "På træk", og har markeret sig som en original og bemærkelsesværdig stemme i det litterære landskab.

Søren Hein Rasmussen
Søren Hein Rasmussen

(f. 1957), indtil 2015 ansat som lektor på Historie ved Aarhus Universitet, hvor han både beskæftigede sig med samtidshistorie og udvikling af computerspil. Har især specialiseret sig i dansk og europæisk samtids- og kulturhistorie og stiftet firmaet MegaNørd. Er aktuel med ”100 danmarkshistorier: Fri porno”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Janne Hejgaard
Janne Hejgaard

Janne Hejgaard er født i 1947 og har et langt forfatterskab bag sig. Hun har blandt andet udgivet børneromanerne Byindianer og Slangen i sækken samt senest serien om Lola midt i Verden. Ved siden af forfatterskabet arbejder Janne Hejgaard som redaktør og journalist, ligesom hun har en lang karriere som foredragsholder og bestyrelsesmedlem.

Britta Helbek
Britta Helbek

Britta Helbek er født i Norge i 1950. Hun er uddannet socialrådgiver og har desuden flere videregående uddannelser bag sig. Har bl.a. udgivet romanerne "Pigen fra Stettin I+II (2012 og 2017), samt debatbogen "Kære Henning (2017)

Maria Helleberg
Maria Helleberg

Maria Hellebergs forfatterskab tæller mere end 80 udgivelser. Nogen kalder hende den historiske romans dronning. Grundig research af historiske personer og begivenheder er baggrund for hendes karakterer og dramatiseringer. Hendes seneste roman Stormene handler om Reformationen i Danmark. Arbejdet bag har været ”fuldstændig vidunderligt”, fortæller hun.

Hans Jakob Helms
Hans Jakob Helms

(f. 1949) er i år aktuel med bogen ”Hold da kræft mand”. Han har tidligere skrevet bøgerne ”De dødes fjord” (2015) og ”Hvis du fløjter efter nordlyset” (2011).

Christian Geo Heltboe
Christian Geo Heltboe

Christian Geo Heltboe (f. 1975) er stand-up komiker og har lavet flere one-man shows, vundet DM i stand-up, været radio- og tv-vært, klummeskribent og skuespiller. I 2013 debuterede han med bogen ”Ikk for sjov” om hans kamp mod kræft. I år er han aktuel med bogen ”Hva’ så nu?”, som er en personlig fortælling om livet efter at være blevet erklæret rask.

Vincent F. Hendricks
Vincent F. Hendricks

(f. 1970) er professor og leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet. I 2016 udgav han debatbogen ”Spræng boblen”, og i år er han, sammen med Mads Vestergaard, aktuel med bogen ”Fake news”.

kis henriksen
kis henriksen

Er cand.pæd. i billedkunst og kunstterapeut. Har skrevet 3 bøger om en kunstterapeutisk metode anvendt i arbejdet med børn, unge og voksne, 2 eventyrbøger og BJERGBESTIGERSKEN (2016), som beskriver egne kunstterapeutiske værker med et retrospektivt blik på mere end 30 års arbejde. NewPub d. 10/11: KUNSTEN AT FORME ET SPROG og www.forlagetkis.dk

Jens-André Herbener
Jens-André Herbener

Jens-André P. Herbener er cand.mag., mag.art. i religionshistorie og semitisk filologi. Han er fast debattør af religion i Politiken, forfatter til en række bøger og artikler og har været ansat ved Det Kongelige Bibliotek, Københavns Universitet og senest en årrække ved Syddansk Universitet. Aktuel med "Luther. Antidemokrat og statsidol".

Arne Herløv Petersen
Arne Herløv Petersen

Arne Herløv Petersen (født 1943), forfatter, oversætter, tidligere journalist og historiker har et langt og prisbelønnet forfatterskab bag sig. Senest har han i år udgivet den dokumentariske bog "Aktindsigt" og science fiction-kortromanen "Zephyr" foruden at redigere antologien "Proletar" til Det Poetiske Bureaus Forlag.

Stefan Hermann
Stefan Hermann

Stefan Hermann er rektor ved Professionshøjskolen Metropol. Han er uddannet cand.scient.pol. ved AU og tidligere chefkonsulent i Undervisningsministeriet. Han har skrevet adskillige artikler og bøger om uddannelsespolitiske og pædagogiske emner og er senest udkommet med ”Hvor står kampen om dannelsen?” (2016).

Hans Joergen Hersperger
Hans Joergen Hersperger

Sang-og tekstskriver af små, skæve tekstsamlinger med lokalt udspring- Vallekilde/Orø i New Pub centerhallen E 031 søndag

Karin Heurlin
Karin Heurlin

Karin Heurlin er journalist og forfatter. Hun har blandt andet skrevet Ole Henriksens ’Et ærligt liv’ og modellen Lykke Mays ’Mine 9 liv’. Karin har desuden skrevet ’Hvornår er det min tur til at skrige?’ om sit eget liv, da hun blev mor til to. Aktuel med bogen ’Inden du går’.

Anne Hjernøe
Anne Hjernøe

Anne Hjernøe er journalist og autodidakt kok med eget firma, AnneMad Aps, der beskæftiger sig med tv-produktion, produktudvikling, foredragsvirksomhed mv. Anne er kendt fra tv, hvor hun arbejder sammen med journalist Anders Agger. Er desuden forfatter til en lang række kogebøger, senest ”Hverdag” (2017).

Vigdis Hjorth
Vigdis Hjorth

Vigdis Hjort, 1959. Vigdis har skrevet 20 romaner og er en af Norges mest anerkendte forfattere. Hun har vundet et utal af priser, blandt andet Gyldendalprisen i 2010 og Brages Hederspris i 2014. For “Arv og miljø” vandt hun Bokhandlerprisen og Kritikerprisen i 2016 og var desuden nomineret til Nordisk Råds litteraturpris i 2017. Fotokredit:© Agnete Brun

Camilla Hjørnholm Olsen
Camilla Hjørnholm Olsen

Født 1975. Er uddannet cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet og har gået på Gladiatorskolen og Vesterbro Forfatterskole. Hun debuterede i 2016 i det litterære tidsskrift Slagtryk med tekstsuiten ”Ulykker”. Sample er hendes debut i bogform.

Kasper Hoff
Kasper Hoff

Kasper Hoff, født 1972, forfatter og dramatiker. Han har skrevet dramatik til teater og radio, og han er derudover forfatter til en lang række børnebøger, hvoraf flere har været nomineret til Orla-prisen. ”Rygtet om hendes død” er hans første roman for voksne. www.kasperhoff.dk

Kasper Hoff
Kasper Hoff

(f. 1972) er uddannet dramatiker ved Aarhus Teater og arbejder som dramatiker og forfatter. Siden han debuterede som børnebogsforfatter i 2009 med ”Frida og det levende ler”, har han skrevet adskillige bøger for børn og unge. I år er han aktuel med bogen ”Gamerz # 6: Professionel”.

Michael Holbek
Michael Holbek

(f. 1961) er journalist og forfatter og har bl.a. skrevet biografierne ”Duet for livet” med Keld og Hilda Heick, ”Til den yderste grænse” med Kai Vittrup og ”Linse - jeg gør, hvad jeg vil” med Linse Kessler. Han er i år medforfatter på bogen ”Wafande – se mig i dag”.

Marie Holm
Marie Holm

Marie Holm er madekspert, kogebogsforfatter og Danmarks skønneste buddingdronning. Hun er aktuel med kogebøgerne: 'Croque Monsieur - bordets franske glæder og andre kostmæssige unødvendigheder!' og 'Flere dirrende desserter'.

Mette Holm
Mette Holm

Privatpraktiserende psykolog og foredragsholder. Hun driver desuden den succesrige livstilsblog Mettes univers samt uddannelse af skyggevejledere. Mettes omdrejningspunkt er at flytte kvinder ud af offerrollen og ind i et mere meningsfyldt liv. Aktuel med bøgerne ”Det, du siger, er du selv”, ”Dronningeføde”, og ”Mit liv” fra Muusmann’forlag.

Lasse Holm
Lasse Holm

Lasse Holm har tidligere udgivet de anmelderroste historiske krimier "Romeren", "Grækeren" og "Republikaneren", der udspiller sig i antikkens Rom. Lasse Holm er uddannet grafisk designer fra Grafisk Højskole i København og illustrerer selv sine romaner med smukke land- og bykort.

Kjeld Holm
Kjeld Holm

Forfatter, teolog, idehistoriker og kirkelig debattør, født 1945. Indtil 2015 biskop over Aarhus Stift. Har udgivet en række bøger, bl.a. erindringsværkerne ”Åbne døre” (2010) og ”Man lever af det, man får skænket” (2013). I 2016 blev hans portrætbog om vennen Johannes Sløk ”Mennesket er en misforståelse” genudgivet. Aktuel med ”Samklang og misklang” (2017).

Adam Holm
Adam Holm

(f. 1969) er ph.d. i historie og journalist med tilknytning til P1 (DR) og Weekendavisen. Han var vært på ’Deadline’ på DR2 i 10 år og har lavet dokumentarudsendelser om borgerkrigene i Libyen og Syrien og højreradikalisme i Europa. I år er han aktuel med bogen ”Endestation Europa”.

ADAM HOLM
ADAM HOLM

Forfatter, historiker, journalist, debattør og studievært, kendt for sin tid som vært på DR2s Deadline, født 1969. Er for nuværende journalist med tilknytning til P1 og Weekendavisen. Har som journalist beskæftiget sig indgående med den arabiske verden og bidraget til flere bøger om emnet. Aktuel med ”En by i krig. Scener og skæbner fra Damaskus”.

Tove Holmgård Sørensen
Tove Holmgård Sørensen

Tove Holmgård Sørensen (f. 1961) er uddannet socialrådgiver og cand.scient.soc. Hun er aktuel med ”Hjemland” (2017), syv livshistorier fra flygtninge, som har været i Danmark i 30 år. Hun har tidligere udgivet en bog om revalidering af flygtninge (1999) og publiceret en lang række rapporter om socialt arbejde med udsatte børn, unge og familier.

Lars Holmsted
Lars Holmsted

Lars Holmsted (f. 1957) er uddannet i formidling og har et professionelt virke inden for teater og musik, bl.a. som direktør på Rønne Theater. Han har desuden udgivet en række CD'er med musik til børn. Ved juletid er Lars’ ornitologiske interesse blevet omsat til fletterier i form af ”Jule fugle flet”-bøgerne. Han er nu aktuel med bogen ”Rugbrød med surdej”.

Bengt Holst
Bengt Holst

Bengt Holst er biolog og kendt som den saglige og anerkendte direktør for Københavns Zoo. Han er af mange kendt for sit engagement i naturbevarelse og dyrevelfærd. Han har siden 2012 været formand for Det Dyreetiske Råd. "Naturens stemme" er Bengt Holsts livsfortælling.

Hanne-Vibeke Holst
Hanne-Vibeke Holst

(f.1959), forfatter og journalist. Kendt især for den tv-filmatiserede bestseller-romantrilogi ”Kronprinsessen”, ”Kongemordet” og ”Dronningeofret” (2002-2008). Var i 2011 aktuel med ”Undskyldningen” og i 2013 ”Knud, den store”. I år er hun aktuel med romanen ”Som pesten”.

Mette Honoré
Mette Honoré

Mette Honoré. Født 1972. Arbejder som børnehaveklasseleder. Uddannet fra Fyns pædagogseminarium i 1998. Har tidligere bl.a. udgivet: Karolines Verden, Politiken 2008. Karoline og Sylvester, Politiken 2008. Carrie CPH, Peoples Press 2009. Karoline på egne ben, Politiken 2010.

Kurt Rodahl Hoppe
Kurt Rodahl Hoppe

(f. 1961) Professionel fotograf og kunstner, der arbejder med illustrationer til bøger om arkitektur og kulturhistorie samt egne kunstprojekter. Kurt Rodahl Hoppe har udstillet fotografier i ind- og udland. Gik i fodsporene på Karen Blixen og fotograferede hendes skrivesteder til bogen "Skrivestedet". Er aktuel med fotobogen "Bogsteder" om bogsamlere.

Fartein Horgar
Fartein Horgar

Fartein Horgar (f. 1955) voksede op på Madagaskar, mens den store ø på Afrikas østkyst stadig var en fransk koloni, som søn af norske missionærer. Han har skrevet flere kritikerroste romaner og børnebøger. "I slagtemåneden" er en del af en planlagt serie på fem romaner om Dansk Vestindien 1672-1917. "I slagtemåneden" er oversat fra norsk af Bent Hemmingsen.

Lars Horneman
Lars Horneman

Lars Horneman (født 1966) Modtog 2017 kulturministeriets illustratorpris for tegneserien Zenobia, som han havde lavet med forfatteren Morten Dürr. I motivationen stod bla.: ”Lars Horneman forstår, hvordan det enkle kan være det allermest udtryksfulde og fortællende.” 2014 skabte han den anmelderroste ”Når jeg ikke er til stede”, et tegnet langdigt.

Kay Hougaard
Kay Hougaard

Jeg har været virksomhedsejer i 34 år og leder nu et tværfagligt behandlingscenter. Jeg behandler, rådgiver og underviser klienter fra alle samfundslag. Mine bøger er baseret på min viden, erfaringer samt de positive resultater mine klienter har opnået. Bogen om ADHD/ADD, 2016 Bogen om Sensitive Børn & Voksne, 2016 Bogen om Kræft, 2017 bogen.one

Anders Houmøller Thomsen
Anders Houmøller Thomsen

Anders Houmøller Thomsen er journalist, musikanmelder og forfatter. Han har siden 2001 været fast musikanmelder ved Jyllands-Posten og har skrevet i en lang række medier som freelance-journalist. Har bl.a. udgivet Johnny Madsen-biografien 'Særling fra verdens ende' og 'Manden der var MC Einar'. Aktuel med bogen 'Spørge Jørgen 2'.

Thomas Hovaldt
Thomas Hovaldt

Født 1976 i Hjørring. Udgivelse: Midt i en paniktid, 12 nedslag i danskhed og kultur Har studeret musik i England og har siden 2000 været underviser i Københavns Kommune. Han har 20 års erfaring indenfor den organisatoriske del af musiklivet. Thomas har siddet i en lang række udvalg og bestyrelser indenfor dette felt og har NewPub kl. 11.00 søndag d. 12/11

Lars Hulgård
Lars Hulgård

Lars Hulgård er professor i Socialt Entreprenørskab ved Roskilde Universitet. I februar 2018 udgiver forlaget UDENFOR hans bog "HOLD UD SPANIEN! KUN 68 KILOMETER TIL FORTUNA". Mød ham ved bogforum d. 11/11 kl. 17.00 og/eller d. 12/11 kl. 11, hvor han fortæller om sin kommende bog.

Jan Hurtigkarl
Jan Hurtigkarl

Jan har arbejdet som køkkenchef på en række af vore allerbedste restauranter. Han blev i sin tid kendt for sine madprogrammer i tv. Har modtaget en Michelin-stjerne og adskillige prestigefyldte priser, herunder Champagneprisen. I dag driver han Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have i København. Aktuel med bogen “Kartofler” fra Muusmann Forlag.

Waseem Hussain
Waseem Hussain

(f. 1983) er uddannet civilingeniør og har ved siden af studierne specialiseret sig i islamisk teologi og retslære i Jordan. Med et ben i begge verdener har han de seneste seks år arbejdet som fængselsimam i Vestre Fængsel og desuden været en skarp debattør i medierne. I år er han aktuel med bogen ”Imam bag tremmer”.

Lotte Hvas
Lotte Hvas

Lotte Hvas, dr.med., har været prakti­serende læge i 25 år og har samtidig beskæftiget sig forskningsmæssigt med overgangsalderen i årtier. Hun har haft fokus på kvindernes egne oplevelser. Lige nu er hun aktuel med bogen "Overgangsalderen – bedre end sit rygte"

Egil Hvid-Olsen
Egil Hvid-Olsen

Egil Hvid-Olsen (f. 1970) er opvokset i Virum og uddannet cand. theol. fra Københavns Universitet. Han har udgivet en række af kirkehistoriske fortællinger, bl.a. ”Skurke, helte og Gud” (2014), og er aktuel med ”Den trofaste følgesvend” (2017), en biografisk roman om Martin Luther. http://www.hvid-olsen.dk/

Kristian Hvidtfelt Nielsen
Kristian Hvidtfelt Nielsen

(f. 1968), lektor på Center for Videnskabsstudier, Institut for Matematik, Aarhus Universitet. Har interesseområde i nutidig videnskabs- og teknologihistorie og står bl.a. bag bogen ”50 opfindelser – højdepunkter i teknologihistorien” (2015). Seneste udgivelse er ”Camp Century”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Rikke Høgsted
Rikke Høgsted

Rikke er sorg- og krisepsykolog og ekspert i mentale risikoerhverv – fra kræftområdet over beredskabs- og medieverdenen til – som noget nyt – ansatte, der arbejde med klimaforandringer. Hun har bl.a. løst opgaver i Irak og Afghanistan og med gidseltagning rundt om i verden. Kom og hør om bogen: Hold til det – håndbog til psykisk krævende arbejde. (NewPub)

Ole Høiris
Ole Høiris

docent emeritus ved Afdeling for Antropologi, Aarhus Universitet. Har nyligt udgivet bogen ”Ideer om menneskets oprindelse” (2016), der beretter om menneskeslægtens herkomst i forhold til de myter, der omgiver vores forståelse af menneskets udvikling, og er aktuel redaktør på bogen ”Reformationen”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Henrik Høj
Henrik Høj

Henrik Høj Andersen (f.1964) arbejder som gymnasielærer i dansk og historie. Forlaget Snepryd udgav i foråret 2017 "Kornelius og Annwns kar", som er Henrik Højs første roman. Romanen finder sted i et middelalderunivers og følger hovedpersonen Kornelius fra hans barndom til hans voksne liv, hvor han bliver ridder på borgen Saarburg.

Liselotte Højgaard
Liselotte Højgaard

Liselotte Højgaard har en doktorgrad i medicin fra KU, er klinikchef og overlæge ved Rigshospitalet og professor på KU og DTU. Hun er formand for Danmarks Grundforskningsfond og har produceret mere end 350 videnskabelige publikationer. Nu er hun aktuel med ”Hvordan får vi verdens bedste sundhedsvæsen?” (2017).

Peter Højrup
Peter Højrup

(f. 1974) er uddannet fra Forfatterskolen i 1997. Han debuterede som forfatter i 2001 med ”Så vil jeg hellere være en sø” og er i år aktuel med romanen ”Til stranden”.

Søren Mølhede Hørdum
Søren Mølhede Hørdum

(f. 1984) Forlægger og ejer af forlaget Book Lab samt ejer af produktionsbureauet Hørdum & Engelbreth. Har flere gange været indstillet til Årets Bedste Boghåndværk, blandt andet med titlen ”Postkort fra Langestrand” i 2015. Har udgivet ”Kashmir Logue Book” om det danske band Kashmir. Aktuel med Jan Grarups fotobog ”And Then There Was Silence”.

Lone Hørslev
Lone Hørslev

Lone Hørslev (f. 1974) Aktuel med den anmelderroste novellesamling ”En ordentlig mundfuld”. Derudover har hun udgivet fem digtsamlinger og fire romaner - senest "Dyrets år" (2014) om Marie Grubbe. Lone Hørslev er desuden sangskriver og sanger i duoerne Mouritz/ Hørslev, Er de sjældne og UHØRT.

Jens Høvsgaard
Jens Høvsgaard

(f. 1956) er forfatter, journalist og dokumentarist. Han har udgivet både skønlitterære og journalistiske bøger og instrueret en række dokumentarfilm. Han er i år aktuel med bogen ”Spionerne der kom ind fra varmen”, som blotlægger de skjulte sider af godkendelsesprocessen af den kontroversielle gasledning Nord Stream.

Claus Høxbroe
Claus Høxbroe

Forfatter, digter og foredragsholder. Har skrevet adskillige digtsamlinger – heriblandt "Hylet fra gaden", "Helt igennem gennemtjekket", "Før flyene styrter" og "Nye Rytmer - live i studiet". Han har fået tildelt Årets Publikumspris til Poesiens Dag 2005 og Dan Turell Prisen 2011.

Anders Haahr Rasmussen
Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist, forfatter og foredragsholder bosat på Nørrebro i København. Han skriver primært for Zetland og Dagbladet Information. Aktuel med bogen 'EN FORTÆLLING OM AT VÆRE TRÆT'.

Sisse K. Ibsen
Sisse K. Ibsen

(f. 1968), historiker, journalist og forfatter, senest til ‘Begravelse for begyndere - en jordnær guide’. Mød forfatteren på standen E-031 hele fredag 10. november og find bogen alle dage i Newpub Boghandel, ligeledes E-031. Læs mere om forfatteren og arbejdet for, at vi kommer godt gennem begravelserne på begravelseforbegyndere.dk

Ditte Ingemann
Ditte Ingemann

Ditte Ingemann er bachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring. Står bag madbloggen The Food Club. Arbejder som selvstændig madskribent, madstylist, fotograf og opskriftsudvikler. Forfatter til en del kogebøger, bl.a. succeserne ”Vegetar” (2016) og ”Salatsnedker” (2017).

Persille Ingerslev
Persille Ingerslev

Persille Ingerslev (f. 1978) er autodidakt asfaltgartner og en af landets førende gendyrkere. Hun holder foredrag om grøn omstilling og bæredygtighed i byen og står bag den populære Facebookside ”Persilles Hjemmedyrk”, som i dag når ud til flere end 7.200 følgere. Hun er aktuel med ”Om” (2017), en selvbiografisk roman og essaysamling.

Trine V. Ipsen
Trine V. Ipsen

Trine V. Ipsen (f. 1990) er cand. mag. i Engelsk fra Københavns Universitet. Hun startede med at skrive, da hun lærte at skrive. Hun læser selv det meste, men har en præference for magisk realisme, fantasy, historisk fiktion, science fiction og klassikerne. Trine er i 2017 udkommet på DreamLitt med romanen ’Under skoven danser vi’, som er magisk realisme.

Maria Isacsson
Maria Isacsson

Maria Isacsson har skrevet Enegængeren, som udkom på dansk den 21. september. Store dele af handlingen foregår i det vestlige Sverige, hvor hun selv er født. Enegængeren er et gribende drama om løgn, svigt og ensomhed. Mød Maria Isacsson på Hoi Forlags stand C2-044 og læs mere om hende på www.hoi-forlag.dk.

Kristoffer J. Andersen
Kristoffer J. Andersen

Kristoffer J. Andersen er folkeskolelærer og debuterede i 2011 som børnebogsforfatter. Siden da har han fundet på den ene fantastiske historie efter den anden til børn og unge. I år er han aktuel med "Operation Blå Beluga" om superspion-spøgelset Boris Valensky.

Alf Reidar Jacobsen
Alf Reidar Jacobsen

Alf Reidar Jacobsen (f. 1950) er norsk journalist og forfatter. Han har skrevet en lang række bøger og manuskripter til film og tv. I år er han aktuel med bogen ”Kongens valg”.

Joakim Jakobsen
Joakim Jakobsen

Joakim Jakobsen (f. 1963) er journalist og har skrevet for Politiken, Jyllands-Posten, Euroman og senest Weekendavisen. Han har udgivet flere bøger om sport, bl.a. om Tour de France og den danske deltagelse i VM i fodbold 1986.

Monika Janfelt
Monika Janfelt

Monika Janfelt, dr.phil., ekspert i karriere- og talentudvikling, har erfaring som forsker og konsulent. Hun driver nu firmaet Moveo Nordic og har publiceret en lang række artikler og bøger, senest Karriere – kunsten at flytte sig. Mød forfatteren på NewPub området, Centerhallen (E-031) fredag- lørdag. www.janfelt.dk www.moveonordic.com

Slagter Jens
Slagter Jens

Slagtermester Jens Bjerrum, også kendt som ”Slagter Jens” er udlært hos Chr. Voldsted i Haderslev som butiksslagter og pølsemager. Han har siden 1994 været selvstændig slagtermester, og har han haft egen slagterbutik på Frederiksberg. Han er aktuel med kogebogen "KØD", som han skriver med Helle Brønnum Carlsen.

Camilla Stemann Jensen
Camilla Stemann Jensen

Camillia Stemann Jensen er indehaver af den populære blog ”Copenhagenbyme!”, hvor hun skriver om bæredygtig livsstil og deler en masse vegetariske opskrifter - især på vafler. I 2017 udgiver hun kogebogen ”Vidunderlige vafler”. Følg Camilla her: http://copenhagenbyme.com/

Peder Frederik Jensen
Peder Frederik Jensen

Peder Frederik Jensen (f.1978). Aktuel med ”Skullfucking” - en dommedagsmonolog om menneskeligt forfald og samfundets utilstrækkelighed. Har de seneste år markeret sig ikke kun som forfatter, men også som en engageret samfundsdebattør. Han har gået på Forfatterskolen, men er også uddannet bådebygger.

Frank Jensen
Frank Jensen

Frank Jensen (f. 1949), tidligere operativ chef i PET og har bl.a. ledet PET’s efterforskning af Blekingegadebanden samt den danske indsats under tsunamien i Sydøstasien. Nu arbejder han som kommentator på TV 2 i efterretningssager. Han har udgivet spændingsromanerne ”Som et blik fra helvede” (2013), ”Syrienkrigeren” (2017) og ”Muldvarpen” (2017).

Anne-Dorthe Camille Jensen
Anne-Dorthe Camille Jensen

Foredragsholder, forfatter, stresscoach og underviser i stresshåndtering Vender de tunge og frustrerende tanker til let fordøjelige og jordnære hverdagseksempler. Skrevet i Antologien: TID TIL FORANDRING

Lola Jensen
Lola Jensen

33 års erfaring som familievejleder og har som ekspert inden for feltet far, mor og børn et langt forfatterskab bag sig. Er en populær foredragsholder, har lavet tv og radio i en længere årrække – ikke mindst som fast ekspert på TV2’s Go’ morgen Danmark (siden 2009) og har mere end 115.000 følgere på Facebook.

Peder Frederik Jensen
Peder Frederik Jensen

Har gået på Forfatterskolen og er tillige uddannet bådebygger. Han debuterede med romanen ”Her står du” i 2007. I 2012 udkom romanen ”Læretid”, i 2014 novellesamlingen ”Banedanmark” fulgt af romanen ”Vold” i 2016 og digtmonologen ”Skullfucking” i år. Modtog Albert Dams Mindelegat 2012.

Martin Jensen
Martin Jensen

Martin Jensen debuterede i 1998. Han modtog i 2009 Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris og Det Danske Kriminalakademis hæderspris for 7-bindsserien om byfoged Eske Litle og Assens i 1300-tallet. Hans seneste bog er “Overleveren”.

Helle Møller Jensen
Helle Møller Jensen

Fødselsår: 1962 ”Bibelsk sjælesorg – bearbejdning af traumer” Sognepræst ved Skovshoved kirke ph.d. Helle Møller Jensen. Tilknyttet Folkekirkens uddannelses og Videnscenter som underviser på sjælesorgskurser. Tidligere udgivelser ”Kierkegaards Pastoral Dialogues” sammen med George Pattison og bidragsyder til ”Kierkegaard når han er værst og bedst”.

Bent Jensen
Bent Jensen

(f. 1938) er fhv. professor i historie på Syddansk Universitet og fra 2007 - 2010 leder af Center for Koldkrigsforskning på Syddansk Universitet. Han har i mange år forsket og skrevet om russiske forhold og har tidligere udgivet bl.a. ”Gulag og glemsel”, som han modtog Weekendavisens Litteraturpris for. I år er han aktuel med bogen ”Ruslands undergang”.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen

(f. 1972) har skrevet poesi og prosa om bl.a. eksistensen, herunder digtsamlingen ”Kanin Kanin” og senest romanen ”Tragedie plus tid gange ni”. Han modtog i 2015 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium.

Lasse Jensen
Lasse Jensen

(f. 1946) er uddannet journalist og har bl.a. været udenrigskorrespondent adskillige steder og chef for TV-avisen. Han debuterede i 2001 som filminstruktør og har siden 2007 arbejdet for Dagbladet Information. I år er han aktuel med bogen ”Journalist”.

Flemming Jensen
Flemming Jensen

Født 1948. Debuterede i 1975 som forfatter med Vejledning i sælfangst – og året efter som skuespiller, hvor han de seneste år har markeret sig inden for politisk satire. Hans romaner, bl.a. grønlandsromanen Ímaqa, er også udkommet i Italien og Frankrig, hvor han har modtaget en litterær pris. Vorherre er en rutebil er hans tyvende udgivelse i bogform.

Lola Jensen
Lola Jensen

Familievejlederen Lola Jensen har hjulpet mange danskere med sine bøger om børne- og familieliv.

Finn Jensen
Finn Jensen

f. 1946. Lektor emeritus, mag.art. & ph.d. Værker om Henry Miller: "En rejse gennem Henry Millers univers", "Frigørelsens tid" og "Manden i byen", som præsenteres søndag Multivers 14:00 C4, 016A

Ida Jessen
Ida Jessen

(f. 1964) debuterede som forfatter i 1989. Kendt for flere prisvindende bøger, bl.a. romanen ”Børnene”, som hun i 2010 modtog De Gyldne Laurbær for, samt ”En ny tid”, der indbragte hende Blixenprisen og DR Romanprisen. I år er hun aktuel med romanen ”Doktor Bagges anagrammer” – en selvstændig fortsættelse af ”En ny tid”.

Clara Jetsmark
Clara Jetsmark

Clara Jetsmark (f.1991) uddannet fra Grafisk Fortælling på The Animation Workshop, hvor hun i juni 2017 dimitterede med sin bachelor tegneserie ”Sound is a Horse”. I 2017 modtog hun Ping prisen for Årets Debutant ”My Dead Mother”. www.clarajetsmark.com

Heidi B. Johannesen
Heidi B. Johannesen

Heidi B. Johannesen er uddannet markedsøkonom og har en baggrund som bl.a. salgs– og marketingchef i telebranchen. Excel er hendes ven, og hun tager sig af driften og det administrative i Krea Deluxe.

Pia H.H. Johannesen
Pia H.H. Johannesen

Pia H.H. Johannesen har en solid håndarbejdsbaggrund fra Skals Håndarbejdsskole og som folkeskolelærer, hvor hun underviste i håndarbejde. Hun hækler, strikker, syer, broderer, filter og er designeren bag alle Krea Deluxe opskrifter.

Ib Johansen
Ib Johansen

Ib Johansen (født 1938) har en lang og glorværdig universitetskarriere bag sig med speciale i fantastisk fortællekunst. På DPBs Forlag har han udgivet oversættelser af Dylan Thomas ("Kort over kærligheden" 2014), "William Blake i udvalg" (2015), Leonora Carrington ("Den ovale dame" 2016) og senest sin egen novellesamling "Tekster på kryds og tværs" (2016).

Anders Johansen
Anders Johansen

Anders Johansen, født 1953, er forfatter og oversætter. Han har skrevet en lang række bøger, der spænder fra oplæsningsbøger over børne- og ungdomsbøger til skønlitteratur for voksne. Han har modtaget flere priser for sit forfatterskab, bl.a Orla-prisen og Danmarks Skolebibliotekarforenings Børnebogspris. Han er aktuel med ungdomsbogen ”Krigshemmeligheder".

Wafande Pierre Jolivel
Wafande Pierre Jolivel

(f. 1983) blev landskendt med sangen 'Giv mig et smil' i 2011 og har udgivet to album ”Du ved det” (2011) og ”Nyt land” (2014). Wafande er desuden kendt fra tv-programmerne ”Voice Junior” og ”Toppen af Poppen”. I år er han aktuel med erindringsbogen ”Wafande – se mig i dag”, som er skrevet sammen med Michael Holbek.

Hella Joof
Hella Joof

Hella Joof (f. 1962) er uddannet skuespiller fra Odense Teater og har medvirket i et væld af film og TV-serier, ligesom hun også arbejder som filminstruktør og komiker. Hun er desuden forfatter til adskillige bøger, senest ”Papmaché-reglen” fra 2016. I oktober udkom hun med ”Båven om Gud”, hvor hun fortolker gamle fortællinger fra Bibelen.

Tapio Juhl
Tapio Juhl

Tapio Juhl er født i Anjala, Finland i 1941. Han kom til Danmark i 1943 som et af de 3.764 børn, landet modtog på grund af krigene mellem Rusland og Finland 1939-44. I 2016 dekorerede Finlands præsident ham med Finlands Løves Orden i anerkendelse af hans værdifulde arbejde for landet. Tapio er aktuel med ”Forgangen” om de danske finnebørn.

Maria Juhl
Maria Juhl

Maria Juhl er forfatteren bag "Lev mere kæmp mindre: Ayurvedisk livsstil i Norden". Hun er certificeret inden for holistisk sundhed, yoga og ayurveda hos Deepak Chopra på Chopra Center University i Californien. Siden 2006 har hun haft sit eget firma, hvor hun coacher og underviser firmaer og private inden for sund livsstil. http://www.mariajuhl.com/

Pernille Juhl
Pernille Juhl

Forfatter og foredragsholder - født i 1963. Bogaktuel med 'Det usagte' en uafhængig fortsættelse til den anmelderroste Gråstenertrilogi, som mindede en anmelder om Matador. Specialiseret i historiske romaner fra Sønderjylland, med debut ’Vent på mig Marie’ inspireret af farfarens krigsdagbøger. www.pernille-juhl.dk. Centerhal E-031 - NewPub - lørdag 10-14.00

Lene Julskov Krøyer List
Lene Julskov Krøyer List

Lene Julskov Krøyer List (født 1968); har tidligere bidraget til en række tidsskrifter og antologier, men debuterede i bogform med digtsamlingen "Filigran & Skeletter", der udkom på Det Poetiske Bureaus Forlag den 8. september 2017.

Pia Juul
Pia Juul

Pia Juul (f. 1962) er forfatter, dramatiker og oversætter. Hun debuterede med "Levende og lukket" (1985). Hendes seneste udgivelse er “Avuncular: onkelagtige tekster” (2014).

Michael Juul Eriksen
Michael Juul Eriksen

Forsvarsadvokat i nogle af landets mest spektakulære retssager hen over de seneste 20 år. I mange af disse sager er der sket frifindelse, bl.a. i den såkaldte Suldrup-sag (2007), sagen mod Jørgen Jønke Nielsen (2008), Camilla Broe-sagen (2009), Brian Sandberg-sagen (2012) og terrorsagen mod synagogen (2016).

Dennis Jürgensen
Dennis Jürgensen

Dennis Jürgensen (f. 1961) har siden sin debut i 1981 levet som professionel forfatter. Han har modtaget priser for sit forfatterskab og er flere gange blevet stemt ind som danske børn og unges yndlingsforfatter. I disse år koncentrerer han sig om voksenkrimien om Roland Triel, hvoraf fjerde bind "Marcherende myrer" netop er udkommet.

Mikkel Jønsson
Mikkel Jønsson

Mikkel Jønsson (f. 1969) er tekstforfatter og kreativ direktør på det københavnske reklamebureau REPUTATION, som han var med til at grundlægge i 2001, og han har udviklet kampagner til det meste af verden. Privat er han gift og far til to teenagebørn. I 2017 udkom han med chick lit romanen ”Udspring”.

Tore Jørgensen
Tore Jørgensen

Tore Jørgensen er stifter af Herslev bryggeri, som var blandt de første, der startede ølrevolutionen herhjemme. Han er medforfatter på bogen "Øl og mad", som han har lavet sammen med Bo Jørgensen Trine Hahnemann og Stig Jensen.

Hans Otto Jørgensen
Hans Otto Jørgensen

Hans Otto Jørgensen (f.1954), forfatter, medstifter af Forlaget Gladiator og tidl. rektor på Forfatterskolen. Debut med "Tårnet", roman (1989). Seneste udgivelser: "Horden, 13 digterportrætter 1872-1912" (2015) og "Revolutionær", roman (2017).

Dorthe Jørgensen
Dorthe Jørgensen

Dorthe Jørgensen er professor i filosofi og idéhistorie ved Aarhus Universitet. Hun har doktorgrader i filosofi og idéhistorie og i teologi og er forfatter til bogen: ”Hvorfor er vi så fantasiforskrækkede? – Om reformationen og æstetikken”, der udkom på forlaget Eksistensen i juni 2017 og er en del af Eksistensens reformationsserie.

Bent Raymond Jørgensen
Bent Raymond Jørgensen

Bent Raymond Jørgensen er medforfatter til den videnskabelige udgivelse ”Fysikkens filosofi – fra Demokrit til Holger Bech Nielsen” (2016). Han underviser på DTU og Niels Bohr Instituttet, forsker ved Center for Kvanteprotein ved DTU.

Erling Kagge
Erling Kagge

Erling Kagge er en norsk advokat, forlagsdirektør, forfatter, polarforsker og eventyrer. Han er i dag forlagsdirektør i Kagge Forlag. Sammen med Børge Ousland blev de i 1990 de første som nåede Nordpolen uden assistance udefra. I 1992–93 gik Kagge, som den første, alene til Sydpolen. Erling Kagge er aktuel med bogen ’Stilhed i støjens tid’.

Ove Kaj Pedersen
Ove Kaj Pedersen

(f. 1948), politolog og professor i komparativ politisk økonomi ved Copenhagen Business School, hvor han har grundlagt Department of Business and Politics. Pedersen har skrevet flere bøger, hvoraf ”Konkurrencestaten” fra 2011 kan nævnes blandt de mest indflydelsesrige. I 2008 modtog han Forskningskommunikationsprisen af Videnskabsministeriet.

Michael Kamp
Michael Kamp

Michael Kamp (f. 1974) er medstifter af Dansk Horror Selskab, stiftet for at promovere horror-genren som voksen-litteratur, og har en forkærlighed for det morbide og dystre. I dag skriver han gys for både børn og voksne.I 2015 vandt han 'Bedste Danske Horrorudgivelse' med "Samlerne". Aktuel med børnegyseren "Klovn".

Han Kang
Han Kang

(f. 1970) er født i Sydkorea. Hun har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab – herunder den internationale Man Booker-pris for romanen ”Vegetaren”. Han Kang bor i Seoul, hvor hun underviser i at skrive. ”Vegetaren” er hendes første bog på dansk.

Minna Kastbjerg
Minna Kastbjerg

Socialpædagog og Diakon og mest arbejdet inden for psykiatrien med dobbelt diagnosticerede misbrugere, senhjerneskadede og svært handicappede. Mange udfordringer i livet og nu konstateret PTSD. Bidragyder til bogen – FRA KAOS TIL HÅB.

Michael Katz Krefeld
Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (f. 1966) er en af Danmarks mest populære krimiforfattere og har modtaget flere priser for sit arbejde. Senest har Krefeld udgivet bogen ”Dybet”, som er fjerde selvstændige bog i krimiserien om privatopdageren Ravn. Serien er udgivet i hele 20 lande.

A.J. Kazinski
A.J. Kazinski

A.J. Kazinski er et pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der tidligere har udgivet flere internationale bestsellere. "Miraklernes nat" er femte bind i serien om Niels Bentzon, som bl.a. tæller "Den sidste gode mand", der fik Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom i 2010 og den prestigefyldte franske pris Prix Relay i 2011.

John Kenn Mortensen
John Kenn Mortensen

John Kenn Mortensen (f.1978) har lavet TV serier, illustreret for flere amerikanske og britiske forfattere heriblandt Neil Gaiman, HP Lovecraft, og senest Roald Dahl. John Kenn har desuden skrevet to romaner og så har han et ubrydeligt bånd til det mørke, det ukendte, død og ødelæggelse, og humoren, ikke mindst.

Linse Kessler
Linse Kessler

TV-dronning, forretningskvinde, talkshowstjerne og dyreaktivist. Linse er frontfigur i et af TV3’s mest populære programmer Familien fra Bryggen, og 390.000 følger hende på Facebook. Linse udgav i 2014 selvbiografien Linse – Jeg gør, hvad jeg vil og i 2015 livsstilsbogen Slap dog af, begge bestsellers og skrevet i samarbejde med Michael Holbek.

Nagieb Khaja
Nagieb Khaja

(f. 1979) er uddannet journalist. Han er internationalt anerkendt for sin dækning af konflikterne i Afghanistan, Syrien og Gaza. I år er han aktuel med bogen ”Du må ikke græde – for så mister du blod”, som er en dramatisk beretning om krigen i Syrien.

Peter Kielland-Brandt
Peter Kielland-Brandt

Peter Kielland-Brandt (1960). Har siden debuten med Kun i aften i 1983, udgivet flere forskellige tegneserier bl.a. Fisk, som fik Danske tegneserieskaberes pris (1994) og Hr. Gris der I 2016 fik Ping prisen for bedste danske tegneserie i 2015. Derudover har han bl.a. tegnet Fantasy trilogien Jernpotte. http://peterkielland.blogspot.dk/

Brendan Killeen
Brendan Killeen

Brendan er som journalist blevet tildelt the Veronica Geurin schloarship fra the National Union of Journalists in Britain and Irland for hans undersøgende journalistik. Hans korthistorie We all Fall Down var short-listed til Irlands prestigefyldte fiktions konkurrence Francis MacManus i 2013. I 2016 var han medforfatter på den prisbelønnede bog LIV RET.

Nikolaj Kirk
Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er kok, kogebogsforfatter og tv-vært. Han er bla. kendt fra tv, hvor han er aktuel med programmet Nak & æd. Han har senest skrevet kogebogen "Mama Afrika" sammen med kokkemakkeren Mikkel Maarbjerg. Sammen har de to kokke firmaet Kirk&Maarbjerg, hvor de laver alt fra catering, kogebøger, rådgivning, foredrag og teambuilding.

Ole Fogh Kirkeby
Ole Fogh Kirkeby

(f. 1947) er mag.art., dr.phil. og professor emeritus. Han arbejder derudover med kunst og har været direktør for Center for Kunst og Lederskab på CBS. Hans forfatterskab består af såvel traditionel filosofi som filosofi anvendt på ledelse og organisation, det gælder bl.a. ”Ordet er sjælens spejl”, som han er aktuel med i år.

Christina B. Kjeldsen
Christina B. Kjeldsen

Christina B. Kjeldsen arbejder som journalist, redaktør og tekstforfatter med en bred vifte af opgaver i hovedsageligt magasin- og forlagsbranchen. Senest har hun skrevet biografien "Naturens stemme" om Bengt Holst.

Stefan Kjerkegaard
Stefan Kjerkegaard

(f. 1973), litterat og lektor ved Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitet. Forsker primært i nyere dansk og skandinavisk litteratur og har bl.a. udgivet ”Digte er bjergede halse” om Simon Grotrians forfatterskab. Blogger om nordisk litteratur under aliasset Den Store Litteratyr på kjerkegaard.blogspot.com. Seneste udgivelse er Tænkepausen "Humor".

Lars Kjædegaard
Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard (f. 1955). Aktuel med 11. bind i krimiserien om Hvid og Belling ”Et skrig til himlen”. Har siden sin romandebut i 1981 skrevet mere end 30 romaner, de fleste krimier. Serien har solgt over 250.000 eksemplarer alene i Danmark. Modtager af Harald Mogensen-prisen for bedste danske spændingsroman 2016.

Troels Wesenberg Kjær
Troels Wesenberg Kjær

Troels Wesenberg Kjær er hjerneforsker og overlæge. Han er en af landets førende eksperter om hjernen, og har bl.a. formidlet sin viden i tv- programmer som ”De skjulte talenter” og ”Kongerigets klogeste”. Derudover har han skrevet bøger som ”Knivskarp-træn din hjerne på 6 uger” og senest ”Hjernestarter”.

Jan Kjær
Jan Kjær

Jan Kjær, f. 1971, er forfatter og tegner. Han er manden bag mere end 48 børnebøger, der er udkommet i 14 lande. Han seneste udgivelse er "Hajsværdet" i den prisbeløndede Nomerne-serie. Mød Jan Kjær på stand B6 - 004. www.jankjaer.dk

Pia Kjærsgaard
Pia Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard har haft en eminent evne til at fornemme og formulere mange almindelige danskeres følelser og holdninger. Hun har gjort det til sin mission at lægge øre til folkestemningen og give den plads i det politiske liv. I dag besidder hun som formand for Folketinget landets højeste post. Aktuel med biografien 'Fordi jeg var nødt til det'.

VALDEMAR KJÆRULFF
VALDEMAR KJÆRULFF

(f. 1995) Valdemar spiser til dagligt rigeligt med müsli og andet studentermad på Amager. Bruger ellers sin tid på at studere dansk på Københavns Universitet Amager, hvor han dekonstruerer alt lige fra Dante til Denim. Han har skrevet lyrik de seneste par år, og bevæger sig med resten af trioen "satyrstuen" rundt på de forskellige litterære oplæsningsscener

Jane Kjølbye
Jane Kjølbye

Jane Kjølbye er cand.mag. i fransk og italiensk, journalist og forfatter. Var i mange år gastronomisk redaktør på magasinet SMAG & BEHAG, hvor hun har underholdt læserne med talrige interviews med alverdens kokkeikoner, samt artikler om regional madkultur fra New Zealand til Thy. Aktuel med bogen ”Slagteren, kokken & kødets mester” fra Muusmann’

Louise Kjølsen
Louise Kjølsen

Louise Kjølsen er uddannet cand. psych. og er kendt som Danmarks ukronede Twerk dronning under navnet ’Twerk Queen’. Derudover optræder hun i diverse medier, hvor hun snakker om kropsidealer, seksualitet, feminisme og selviscenesættelse. Sammen med Ekaterina Krarup og Nikita Klæstrup har hun skrevet bogen "Ludermanifestet", som udkom i år.

Marie Klee
Marie Klee

står bag en af Danmarks største mad- og sundhedsmedier, Carrotstick.dk. Marie er cand.mag. og prof.bach. ernæring og sundhed og hendes mission med resten af Carrotstick-pigerne er, at inspirere til hvordan man som helt almindeligt menneske kan leve sundere og holde sig opdateret. Aktuel med bogen "Gulerødder" fra Muusmann'forlag.

Sebastian Klein
Sebastian Klein

Sebastian er tv-vært på DR Ramasjang og Ultra, udvikler af dyreprogrammer til børn: Naturpatruljen, Afrikas Øje, Kære Sebastian og Bidt, brændt og stukket. Og så er han forfatter til den populære dyre-serie om vilde, farlige og senest De 100 mest fantastiske fortidsdyr, som udkom i september 2017.

Nikita Klæstrup
Nikita Klæstrup

Nikita Klæstrup er kendt som blogger, politisk debattør, reality-stjerne, og til dagligt læser hun tv- og medietilrettelæggelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun er fremme i medierne med emner som kropsidealer, feminisme og selviscenesættelse og har sammen med Louise Kjølsen og Ekaterina Krarup skrevet bogen "Ludermanifestet", som udkom i år.

Jakob Knudsen
Jakob Knudsen

Jakob Knudsen er lektor på University College of Nordjylland, hvor han underviser på læreruddannelsen. Han debuterede som forfatter i 2010 med 'Håbefulde hjerte' – første bind i serien om Kristian Swane fra Rigspolitiets drabstaskforce og hans team. Siden fulgte 'Når engle græder blod' og 'Resten er tavshed'. Aktuel med krimien 'Hjemløs'.

Ann-Elisabeth Knudsen
Ann-Elisabeth Knudsen

Cand. mag. og lektor i dansk og psykologi og har de seneste 20 år beskæftiget sig med neuropsykologi og hjerne-forskning. Hun har bidraget til en lang række fagbøger og er i år aktuel med bogen ”Diagnose eller opdragelse”.

Line Knutzon
Line Knutzon

(f. 1965) blev uddannet på Aveny Teatrets Teaterlaboratorium i 1989 og betragtes i dag som en de mest centrale og originale danske dramatikere. Hun udgav i 2014 bogen ”Frit flet” sammen med Naja Marie Aidt og Mette Moestrup. I år er hun aktuel med bogen ”Camille Clouds brevkasse”.

Anders Kofoed
Anders Kofoed

Anders Kofoed har viet sit liv til at fortælle om dyr hos bl.a. Københavns Zoo og Den Blå Planet. Han bruges hyppigt som ekspert af både DR og TV2 og er især kendt som et fast indslag i programmet Go´morgen Danmark. Anders er forfatter til de populære bøger ”Superdyr” og senest ”100 myter om dyr”. Læs mere om Anders Kofoed på: http://www.anderskofoed.dk/

Ulla Koppel
Ulla Koppel

Ulla Koppel (født 1948) er bedre kendt som skuespiller, teaterinstruktør og billedkunstner end som forfatter. Sidste år udgav Det Poetiske Bureaus Forlag imidlertid hendes teaterinspirerede "Adressebog", hvor et kor af mangfoldige stemmer på vers kommenterer dagens samfund, smukt illustreret af forfatterens datter, Sara Koppel.

Karen Kornbech Larsen
Karen Kornbech Larsen

Karen Kornbech Larsen (født 1956) bor i Otterup på Fyn og har skrevet romanen ”Tankespind – fra vinter til vår”.

Ove Korsgaard
Ove Korsgaard

(f. 1942), ekstern lektor, professor emeritus og dr.pæd. Korsgaards seneste forskning centrerer sig om den danske identitetshistorie i et skolehistorisk perspektiv. Har senest bidraget til antologien ”Aarhus Stift 2015” med titlen ”Tabernes evangelium” og er medforfatter til bogen ”Pædagogikkens idéhistorie”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Thomas Korsgaard
Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard (f. 1995) er en af forlagets yngste debuterende forfattere. Han gjorde sig bemærket med sine tekster for Zetland og debuterede i år med romanen ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, som er en følsom og personlig fortælling om en familie i økonomisk krise, om forsvindende kærlighed og håb og om at blive voksen for tidligt.

Lea Korsgaard
Lea Korsgaard

Bachelor i journalistik fra SDU 2005 og har desuden en mastergrad i mediesociologi fra The New School i New York City. Journalist på Berlingske og siden på Politiken på kulturredaktionen. I dag er hun chefredaktør for Zetland, der udgiver journalistiske singler senest ”Den der råber lyver” i 2017.

Heidi Korsgaard
Heidi Korsgaard

Stifter og ejer af Skriveværkstedet. Har skrevet 14 bøger, bl.a. bestsellerne “Tsunamien”, “Når kærligheden kammer over” og den store håndbog om at skrive bestsellere "6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller". Når hun ikke selv skriver, redigerer hun andres manuskripter, hjælper store forlag med at skære ind til kernen og underviser i DK og på Bali.

Birgithe Kosovic
Birgithe Kosovic

Forfatter. Har bl.a. været journalist for dagbladet Information og Morgen bladet i Norge. Hendes roman ”Det dobbelte land” fra 2010 vandt bl.a. DR Romanprisen og Weekendavisens litteraturpris. Første del af den ”Inderste fare” om Erik Scavenius kom i 2016, 2. del er på trapperne.

Anne Sofie Kragh
Anne Sofie Kragh

Anne Sofie Kragh (f. 1972), journalist og forfatter. Har tidligere udgivet ”Magten og æren” (2003) og ”Fogh – historien om en statsminister” (2004). Har været ansat på Månedsbladet Press og fra 2007-2017 på Euroman, hvor hun har skrevet en lang række portrætter. Står sammen med Michael Dyrby bag DR1-programmerne 'Statsministrene' i efteråret 2017.

Knud Kramshøj
Knud Kramshøj

Knud Kramshøj (f. 1939) er cand.mag. i dansk og engelsk. Han har gennem årene leveret bidrag til aviser og tidsskrifter, bl.a. ”Kritik”. Af større værker kan nævnes ”Den lange middelalder” (1992) og ”De fire elementer” (2000) samt digtsamlingen ”Levedage” (2012). I foråret 2017 udgav han digtsamlingen ”Elementarier” i samarbejde med fotograf Finn Thrane.

Ekaterina Krarup
Ekaterina Krarup

Ekaterina Krarup er kunstner og uddannet bachelor i Teologi. Ligesom Louise Kjølsen og Nikita Klæstrup betragter hun sig som fjerdebølgefeminist, og kæmper for kvinders selvbestemmelse over krop, udseende og seksualitet, uden at blive dømt af andre. Sammen har de tre piger skrevet bogen "Ludermanifestet", som udkom i år.

Johan F. Krarup
Johan F. Krarup

Johan F. Krarup lever og arbejder i København og har arbejdet med tegneserier i 15 år. Omdrejningspunktet i hans arbejde er satire og hverdagsrealisme. Hans seneste udgivelse er 'Styrelsen', en historie om korruption og menneskeligt forfald i Udlændingestyrelsen. Historien bygger på virkelige begivenheder og modtog rosende anmeldelser. ww.jfkra.dk

Louise Kringelbach
Louise Kringelbach

Født 1974. Debuterede i 2008 med romanen Sorgforstøveren, der i 2013 efterfulgtes af romanen Jordfald. Arbejder til daglig som kommunikationsrådgiver på Christiansborg.

Ry Kristensen
Ry Kristensen

Ry Kristensen, født 1978. Folkeskolelærer og uddannet fra Skive Seminarium. Han har blandt andet skrevet de populære børnebøger ”Super 4” (2016) og ”Drageland”, der udkom tidligere på året. Læs mere på hans hjemmeside www.rykristensen.dk

Thomas Kristensen
Thomas Kristensen

Med flyvernavnet MET. Uddannet jagerpilot i Flyvevåbnet. Satte sig første gang i cockpittet på et F-16-fly i 1993. Siden da har han fløjet over 3500 timer i F-16, og han har deltaget i operationer over Balkan, Afghanistan, Libyen og Irak. Har tidligere udgivet "F-16 oplevelser på danske vinger" og "Hercules oplevelser på danske vinger".

Louise Kristensen
Louise Kristensen

Louise Kristensen (født 1974 i Himmerland) bor nu i København. Skriver poesi og prosa. Har udgivet digtsamlingerne “Syltede små skorpioner” (Jorinde & Joringel) og "Den spaltede rose" (Signiphikant) samt novellesamlingerne “Mod solnedgangen” og den helt aktuelle "Dronningen af alkohol", begge på Det Poetiske Bureaus Forlag.

Bo Kristian Holm
Bo Kristian Holm

teolog, ph.d. og lektor ved Aarhus Universitet. Er centerleder for LUMEN: Interdisciplinary Center for the Study of Lutheran Theology and Confessional Societies og kredser forskningsmæssigt om emner som socialantropologi og luthersk teologi. Seneste udgivelse er Tænkepausen ”Reformationen”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Karen Nørby Kristiansen
Karen Nørby Kristiansen

Karen Nørby Kristiansen er forfatteren bag ’Jan Kjærs Nomerne i perler’ og udkommer i 2017 med ’H.C. Andersen eventyr i perler’, begge på forlaget DreamLitt. Det centrale i Karens arbejde med perlerne er, at mønstre og idéer skal kunne inspirere børn og deres forældre til mange hyggelige og kreative stunder sammen. Hun står også bag bloggen karensperler.dk.

Gerður Kristný
Gerður Kristný

Gerður Kristný er født i 1970 og blev i 1992 ba i fransk og litteraturvidenskab fra Islands Universitet.

Kaspar Krogh
Kaspar Krogh

Er uddannet dyrlæge og har i 20 år arbejdet med sygdom og sundhed hos køer, grise og kalve i danske besætninger. Han har stor erfaring med sundhed, produktion, anatomi og fysiologi hos disse dyr. Kaspar Krogh er medforfatter på køkkenanatomi-kogebogen ”Fordøj din anatomi” og har en stor interesse for de anatomiske strukturer i råvarer.

Lena Krogh Bertram
Lena Krogh Bertram

LENA KROGH BERTRAM (f. 1943) er uddannet socialrådgiver og var i 1982-88 forkvinde for forlaget og foreningen Kvindetryk. Hun har udgivet tretten digtsamlinger og to romaner og blander sig desuden gerne i den offentlige debat med kronikker og læserbreve. Hun har bl.a. udgivet ”Slægten fra Krogstrupholm”, ”Sats” og ”Min Sønderho-slægt”, alle i 2017.

Jeppe Krogsgaard Christensen
Jeppe Krogsgaard Christensen

(f. 1973) debuterede som forfatter med romanen ”Natjager”, der var shortlistet til Danske Banks Debutantpris. Siden er fulgt ”En hånd i himlen” og de kritikerroste romaner ”Åben himmel” og ”Indre by”. I år er han aktuel med ”April 2026”, en roman om en fremtid, hvor alt er til rådighed på en iScreen.

Annette Krogul Bertelsen
Annette Krogul Bertelsen

Forfatter til bogen "Jeg vil min datter - breve fra et børnehjem"

Thomas Hvid Kromann
Thomas Hvid Kromann

(f. 1974) Ph.d. og forfatter. Forsker ved Håndskriftsamlingen, Det Kgl. Bibliotek, København. Har forsket inden for emner som kunstnerbøger, bogobjekter, boghistorie og avantgarde. Har kurateret udstillinger på Overgaden og Danmarks Kunstbibliotek, senest "Opslag/Nedslag" på Det Kgl. Bibliotek (2016/2017). Medredaktør af bl.a. "Danske kunstnerbøger" (2013).

Henning Kure
Henning Kure

Forfatter til tegneserien Valhalla og tegnefilmen af samme navn (der nu genindspilles af Fenar Ahmad som live-action film). Kure forsker og skriver faglitteratur om nordiske mytologi, bl.a. bogen I begyndelsen var skriget og med flere på vej.

Jesper Kurt-Nielsen
Jesper Kurt-Nielsen

Jesper Kurt-Nielsen er museumsinspektør på Nationalmuseet. I år er han aktuel med bogen ”Olufsens sidste rejse”.

Mads Kusk
Mads Kusk

Bibliotekar Mads Kusk (født 1972) debuterede som oversætter i 2016 med sin flotte gendigtning af den amerikanske beatforfatter og miljøaktivist Gary Snyders hovedværk, digtsamlingen "Skildpaddeøen" (originaltitel Turtle Island, 1974)

Line Kyed Knudsen
Line Kyed Knudsen

Line Kyed Knudsen (f. 1971) debuterede som forfatter i 2003 og har siden skrevet en lang række bøger for både børn og unge. Hendes forfatterskab omfatter alt lige fra billedbøger til de helt små, pigeserier, letlæsningsbøger, gysere og ungdomsbøger. Hun er bl.a. forfatteren bag den populære "K for Klara" serie.

Øjvind Kyrø
Øjvind Kyrø

Øjvind Kyrø er journalist og har gennem 35 år dækket krige og konflikter i adskillige lande. Blandt andet som latinamerika-korrespondent for Weekendavisen og Berlingske Tidende samt som udenrigsredaktør for TV 2-Nyhederne. Aktuel med bogen 'DET HEMMELIGE BORNHOLM - Bornholmerne fortæller om den kolde krig'.

Janus Køster-Rasmussen
Janus Køster-Rasmussen

(f. 1972) er cand.mag i retorik og journalist i DR. Han har modtaget flere internationale priser for sine dokumentarfilm og programmer, og han stod i 2009 bag DR2-dokumentaren ”Mordet på Makrellen”. I år er han aktuel med bogen ”Bullshit”, som er skrevet i samarbejde med Camilla Stockmann.

Christian Kaaber
Christian Kaaber

(f. 1960) Souschef for Vangsgaards Antikvariat. Antikvar og boghistoriker. Mag.art. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Medlem af Forening for Boghaandværks hovedbestyrelse samt bestyrelsesmedlem i Dansk Bibliofil Klub, Den Danske Antikvarboghandlerforening og Albertsen Fonden. Desuden formand for Komitéen for Årets Bedste Bogarbejde.

Lene Kaaberbøl
Lene Kaaberbøl

Lene Kaaberbøl (f.1960) er udd. cand.mag i engelsk og dramaturgi. Lene debuterede som forfatter i 1975 i en alder af 15 år og har siden skrevet over tredive bøger, mest for børn og unge. Lene Kaaberbøls kærlighed til fantasy er bl.a. kommet til udtryk i bøger som SKAMMERENS DATTER og VILDHEKS. Begge bøger har været kæmpesucceser på Østre Gasværk Teater.

Peer Kaae
Peer Kaae

Peer Kaae er forfatter til flere bøger om drabssager i Danmark, blandt andet bestselleren 'Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej', og er en efterspurgt foredragsholder. Aktuel med endnu en true crime bestseller 'Maries morder'.

Marie Ladefoged
Marie Ladefoged

Marie Ladefoged (født 1973), skibonit og forfatter, bosiddende i København. Cand. mag. i Litteraturvidenskab. Debuterede i Hvedekorn i 2007. Har udgivet digtsamlingen STIK, der handler om ufrivillig barnløshed, sammen med Stine Dige, og det moderne folkesagn "Rejsen til Skyway" på DPBs Forlag. Har et betragteligt forfatterskab bag sig, der endnu er uudgivet.

Julia Lahme
Julia Lahme

(f. 1977) er forfatter, cand. mag. i etnologi og direktør i eget kommunikationsbureau. Hun har skrevet flere bøger, herunder bestsellerne ”Hvor lagde jeg babyen?” og ”Sandheder fra en løgner”. Hun er desuden klummeskribent, debattør og blogger. I år er hun aktuel med bogen ”Kolonihaveliv”.

Christian Langballe
Christian Langballe

(f. 1974) Kreativ direktør og partner i Great Work Copenhagen. Uddannet cand.comm. fra RUC i 2006. Har været forfatter på bøgerne "Brask Studio Visits II" og "Bagom" samt forfatter og hovedredaktør på "Postkort fra Langestrand". Har vundet priser for udvalgte apps og digitale løsninger, herunder sølv i Creative Circle 2016 og guld i Creative Circle 2015.

JESPER LANGE
JESPER LANGE

(f. 1963) Har boet i Ballerup m sin familie i over 20 år og arbejder som ingeniør. Har skrevet siden 2010 og har de sidste 4 år hyppigt optrådt på de københavnske oplæsningsscener. Har netop udgivet satireantologien AFLØBSRENS.

Johannes Langkilde
Johannes Langkilde

Johannes Langkilde (f. 1977). Aktuel med ”Da amerikanerne gik hver til sit" – en personlig rejse gennem fire omvæltende år i USA’s historie. Uddannet journalist 2004 og USA-korrespondent for DR. Årets TV Talent i 2007, Marshal Memorial Fellow i 2009 og Årets Mandlige TV Vært i 2010. Ankermand på TV Avisen fra 1. juli 2017.

Maja Lee Langvad
Maja Lee Langvad

(f. 1980) blev uddannet fra Forfatterskolen i 2003 og debuterede i 2006 med den anmelderroste ”Find Holger Danske”. Hun er i år aktuel med bogen ”Dage med galopperende hjertebanken”.

Jonas Langvad Nilsson
Jonas Langvad Nilsson

Journalist og forfatter Jonas Langvad Nilsson (f. 1974) står bag biografien om bestsellerforfatter Jussi Adler-Olsens (f. 1950) alsidige liv og talent. Han har tidligere udgivet en række portrætbøger samt en fagbog om portrætjournalistik. Har siden 2006 arbejdet på magasinet Euroman.

Marianne Larsen
Marianne Larsen

Marianne Larsen (f. 1951) debuterede som 18-årig i Hvedekorn. Hun har læst dansk og litteraturvidenskab på Københavns Universitet og har udgivet adskillige digtsamlinger, romaner, børnebøger og skrevet teaterstykker. Bøgerne "Cinderella" (1974), "Fællessprog" (1975) og "Det må siges enkelt" er udgivet som Fællessprogstrilogien på Asger Schnacks Forlag (2016)

Klaus Larsen
Klaus Larsen

Journalist på Ugeskrift for Læger og har skrevet flere anmelderroste bøger om medicinens historie i Danmark. Han er forfatter til ”Den blege rytter" (2017), ”Smitstof” (2014), ”Dødens Teater” (2012) samt ”Ve og Velfærd” (2007), der blev nomineret som Årets Historiske Bog.

Svend Larsen
Svend Larsen

(f. 1951) Direktør for Statsbiblioteket i Aarhus 2004-2016, direktør for Det Kgl. Bibliotek (sammenlægning af Det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket) fra 2017. Cand. mag. (filosofi/historie) Aarhus Universitet 1979. Landsformand for Forening for Boghåndværk; formand for Kulturværdiudvalget.

Alex Frank Larsen
Alex Frank Larsen

Alex Frank Larsen er journalist, tv-producent og forfatter. Han har vundet Cavlingprisen, skrevet flere bøger og produceret adskillige tv-dokumentarer, blandt andet DR-serien ”Slavernes Slægt”. Han er senest udkommet med dokumentarbogen ”Kongehusets joker” (2017).

Bjarke Schjødt Larsen
Bjarke Schjødt Larsen

Bjarke Schjødt Larsen (f. 1985) er udd. cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet, og har gået på Forfatterskolen fra 2012-2014. Han debuterede i 2014 med billedromanen CITY SURFER og er aktuel med G.H.O.S.T. Bjarke står desuden bag hjemmesiden www.skrivekrampe.dk, der hver mandag opdateres med skrivetekniske artikler og skrivekonkurrencer.

Michael Larsen
Michael Larsen

Født 1961. Debuterede i 1992 med romanen Med livet i hælene og har siden skrevet spændingsromanerne Uden sikker viden (1994), Slangen i Sydney (1997) og Femte sol brænder (2000), der er solgt til udgivelse over hele verden. I 2015 kom Mordet på øen, som Dødens kode er efterfølgeren til.

Steen Larsen
Steen Larsen

Kemi- og læreruddannet og underviser i madkundskab i folkeskolen og på aftenskoler. Er tilknyttet kogeskolen Bisquitfabrikken og har lavet kurser landet over med sit “Hotdog-cirkus”. Steen er madskribent og kogebogsforfatter og står bag flere populære og fantasifulde kogebøger. Aktuel med bogen ”Verdens bedste hotdogs” fra Muusmann’forlag.

Annette Lassen
Annette Lassen

(f. 1971) er lektor på Københavns Universitet, forsker i den norrøne litteratur og er redaktør på den danske udgave af fembindsværket ”Islændingesagaerne”. I år er hun aktuel med ”Islændingesagaernes verden”.

Per Lau Jensen
Per Lau Jensen

(f. 1954) bor i dag på Costa del Sol i Spanien. Debuterede som forfatter i 2009. Har udgivet syv bøger i flere genrer. Modtog i 2016 Burgundia-prisen for romanen ”illa Isabella.” Er aktuel med romanen ”Verden ifølge bølleschæferen og pjoklederen,” en bog om livet og livet med hund i et krøllet parallelunivers, hvor alt er muligt.

Peter Laugesen
Peter Laugesen

Forfatter Peter Laugesen (f. 1942) debuterede med "Landskab" (1967). Han har udgivet adskillige digtsamlinger bl.a. "Fotorama" (2009) og "Tohuvabohu" (1979) som var bortkommet, men blev genfundet og er udgivet på Asger Schnacks Forlag i 2017.

Birthe Lauritsen
Birthe Lauritsen

Er uddannet journalist og har skrevet ca. 40 bøger, senest ”hvor flyver sjælen hen?” – om traditioner omkring død og begravelse i ti forskellige religioner i Danmark. Bor i Nordjylland, tæt på Limfjorden, med højt til loftet og tid til fordybelse i aktuelle og historiske emner. NewPub i Centerhallen lørdag kl. 10-18. www.puella.dk

Jesper Laursen
Jesper Laursen

Jesper Laursen, f. 1951, er dr.phil. og kulturhistoriker. Han er ansat ved Moesgaard Museum og har skrevet flere bøger om jagt- og skovhistoriske emner, bl.a. pragværket Herregårdsjagt i Danmark, fra 2009. Han har skrevet indtil flere bøger om jagt- og skovhistoriske emner, bl.a. pragværket "Herregårdsjagt i Danmark", fra 2009.

Thomas Laursen
Thomas Laursen

Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude for at samle urter til de bedste restauranter i Danmark. Med hans nye bog VILD, har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen og ind i hans køkken.

Martin Schwarz Lausten
Martin Schwarz Lausten

Martin Schwarz Lausten, f. 1938, er professor emeritus, dr.theol., ved Københavns Universitet. Har bl.a. skrevet en række bøger om den danske og tyske reformation.

Erwin Lauterbach
Erwin Lauterbach

En nestor i kredsen af prominente danske mesterkokke. Han har i en lang årrække præget den høje kvalitet, der har været en afgørende faktor for det nye, nordiske køkkens succes. I dag står han bag Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København, og har bl.a. modtaget den prestigefyldte pris Champagneprisen. Aktuel med bogen “Kartofler” fra Muusmann Forlag.

Amani Lazar
Amani Lazar

Litterat og oversætter fra Syrien. Fribygæst i Helsingør

Anh Lê
Anh Lê

Anh Lê kom til Danmark med sin familie som bådflygtninge i 1979 og startede en grillbar i Ålborg. Den første LêLê-restaurant åbnede i 2003, og i dag driver Anh Lê med sine tre brødre fem spisesteder i og omkring København. Hun har tidligere udgivet ”LêLês gadekøkken” og er i år aktuel med kogebogen ”LêLês urtekøkken”.

Kim Leine
Kim Leine

(f. 1961) debuterede som forfatter i 2007 med ”Kalak”. Siden er fulgt en række romaner bl.a. ”Profeterne i Evighedsfjorden” (2012), som han modtog Nordisk Råds Litteraturpris og De Gyldne Laurbær for. I år er han aktuel med børnebogen ”Pigen der kunne tale med hunde” - en selvstændig efterfølger til ”Drengen der drog nordpå for at finde julemanden" (2015).

Sabine Lemire
Sabine Lemire

Sabine Lemire er uddannet fra Danmarks Design Skole og har udgivet over 20 bøger om design. I år er hun aktuel med bogen ”Weekend - Kreative projekter til børn og deres voksne” og børnebogen ”Mira. #venner #forelsket #etårimitliv”.

Isa Lemvigh Clausen
Isa Lemvigh Clausen

Isa Lemvigh Clausen (f. 1963) er opvokset på Vestsjælland og uddannet folkeskolelærer i dansk og historie. ”Tara og mesmeritternes dans” er den tredje bog i serien om pigen Tara. Den første bog hedder ”Tara og magtens segl” og nummer to ”Tara og Stormøerne”.

Jørgen Leth
Jørgen Leth

Jørgen Leth er digter, forfatter, journalist, filminstruktør og cykelkommentator. Han begyndte som journalist på avisen Aktuelt i 1959 og udgav sin første digtsamling, Gult lys, i 1962. Han har instrueret mere end 40 spille- og dokumentarfilm og har udgivet en lang række bøger. Aktuel med bogen ’Spørge Jørgen 2’.

Kristian Leth
Kristian Leth

Kristian Leth (f. 1980) er uddannet fra Forfatterskolen i 2002 og har siden udgivet tre digtsamlinger. Derudover er han forsanger i indiebandet ”The William Blakes”, men har også arbejdet som radio- og tv-vært for DR og havde som yngre en række roller i forskellige danske film. Leth debuterede i år med den eventyrlige roman "Mithos".

Jørgen Leth
Jørgen Leth

(f.1937) er filminstruktør, digter, reporter og cykelkommentator. Han debuterede som forfatter i 1962 med digtsamlingen ”Gult lys” og har efterfølgende udgivet adskillige bøger og instrueret over 40 film. I år er han aktuel med meditations- og erindringsbogen ”Men jeg er her jo”, som udkom i anledning af hans 80-års fødselsdag d. 14 juni.

Dina Vanessa Liamson
Dina Vanessa Liamson

Dina Vanessa Liamson er kunstneren bag bøgerne ’Zentangle - Vilde dyr’ og ’Zentangle Mini – Vilde dyr’. Tegnestilen zentangle begyndte hun at udforske i 2012. Efter opfordring fra familie og venner begyndte hun at sælge sine værker. Mange blev købt med henblik på, at køberen ville farvelægge dem. Det gav Dina idéen til at udgive disse bøger.

Mark Liebst
Mark Liebst

Mark Liebst finder inspiration i sit eget liv, og skriver de bøger, han gerne selv ville have læst som helt ung. Mark Liebst er forfatter til ungdomsbøgerne ""Stop dig selv Tobias" og "Nikolaj, bøsser, bumser og beskidte sokker". Du kan læse mere om Mark Liebst her: http://www.bod.dk/fingerprint/dk/spotlight/mark-liebst/

Laila Lildballe Nebel
Laila Lildballe Nebel

Laila Lildballe Nebel er født i Kolding, 1958. En barndom med sygdom og flytninger gjorde, at hun søgte tilflugt i skriverierne og nørklerierne, som i dag er hendes faste holdepunkter i livet. Farveglad og kreativ under navnet ”Nørklemoster”. Elsker en god historie – og fortæller den gerne selv. I 2016 udgav hun julebogen ”Sille og hyggenisserne”.

Ole Lillelund
Ole Lillelund

Ole Lillelund (født 1942 i Odense) holdt først sent sit indtog i den danske litteraturverden da han brugte de første femogtres år af sit liv på at rejse, primært i Asien, og lave eksperimenterende avantgarderock med diverse ensembler. Siden 2009 har han imidlertid udgivet 13 digtsamlinger og flere oversættelser på DPBs Forlag, senest "Den sorte svanes sang".

Kathrine Lilleør
Kathrine Lilleør

Kathrine Lilleør (f. 1964) er uddannet Cand.theol. og Ph.d og arbejder som forfatter, debattør og sognepræst ved Sankt Pauls Kirke i København. I hendes seneste bog ”Med Kærlig Hilsen”, der udkom i år, bruger hun hendes mange år som rådgiver og sognepræst til klogt, smukt og indfølende at fortælle om livets afslutning.

Cecilie Lind
Cecilie Lind

Cecilie Lind (f. 1991) er uddannet fra Forfatterskolen i 2013. Hun har udgivet digtsamlingerne "Ulven åd min eyeliner" (2010), "Dughærget pupil accelererer tusmørke", "Strunk" (2015), "Scarykost" (2016) og romandebuterede tidligere i år med "Til en engels forsvar" (2017).

Morten Lindberg
Morten Lindberg

Morten Lindberg er entertainer, radiovært, DJ og måske bedre kendt som Master Fatman. Han er aktuel med kogebogen 'Croque Monsieur - bordets franske glæder og andre kostmæssige unødvendigheder!'.

Per-Åke Lindblom
Per-Åke Lindblom

Pensioneret gymnasielærer. Grundlægger og formand for det svenske Språkförsvaret. Redaktør af antologien "Såld på engelska? Om spåkvall i reklam och markenadsföring" (2013).

Tina Lindegaard
Tina Lindegaard

Tina Lindegaard debuterede i 2012 med romanen ”Danser med livet”. Hendes anden roman ”I djævlens vold” udkom i 2015. To meget forskellige bøger begge oversat til engelsk. I 2016 udkom ”Projektledelse for forfattere”, en nem tilgængelig bog og resultatet af over 20 år som projektleder og hendes arbejde som forfatter. Møde hende i Centerhallen E-031- NewPub.

Zinaida Lindén
Zinaida Lindén

Zinaida Lindén er født i Leningrad i 1963. Fil.mag. i svensk litteratur fra Leningrads universitet. Har boet i Finland siden begyndelsen af 90’erne. Skriver romaner og noveller og fik Runebergprisen i 2005 romanen I väntan på en jordbävning. Hendes syvende bog Valenciana modtog Runebergprisen i 2017 og er udkommet på svensk, dansk og finsk.

Frederik Lindhardt
Frederik Lindhardt

Frederik Lindhardt er cand.mag. i retorik. Han arbejder som selvstændig konsulent, hvor han rådgiver og arbejder med organisationer og ledere inden for emnerne ledelse, PR og kommunikation i en digital tid. Aktuel med bogen 'Lidt af far'.

Mikael Lindholm
Mikael Lindholm

Mikael Lindholm (f. 1961) er uddannet journalist fra DJH. Han har skrevet en lang række bøger om ledelse, strategi, innovation, globalisering og samfundsøkonomi. Sammen med Lisbeth Zornig har han skrevet spændingsromanen ”Bundfald” og senest ”Arkimedes”.

Anne Linnet
Anne Linnet

Anne Linnet debuterede som 17-årig i Tears og har siden dannet orkestrene Shit & Chanel, Anne Linnet Band og Marquis de Sade. Hun har desuden udgivet en række soloplader. Anne Linnet har udgivet tre bøger: ’Glimt – Blandede billeder og sange’ og erindringsbøgerne ’Hvor kommer drømmene fra’ og ’Testamentet’. Aktuel med genudgivelsen ’Glimt’.

Glenn Liwervall
Glenn Liwervall

Glenn Enrico Buhl Liwervall (f.1964) udgav i 2015 digtsamlingen "Kun'traster". Han er fascineret af ord og især sammensætningen af dem. Han er også kendt for sine mange citater. Seneste udgivelse er "Oxygen : poetiske perspektiver".

René Ljunggren
René Ljunggren

René Ljunggren er, hvad man vil kalde en legendarisk globetrot-vandrer. Gennem 48 år har han bevæget sig rundt i Norden og Grønland. Han har arrangeret et utal af ture, været turleder, holdt kurser og i mange år også været daglig redaktør af websitet Outsite.org. Herudover er han forfatter til adskillige bøger om fjeldvandring.

Pablo Llambias
Pablo Llambias

(f. 1964) er forfatter til en lang række bøger, og har tidligere været rektor for Forfatterskolen. I år er han aktuel med romanen ”Natteskær”, en fortælling om vold i intimsfæren, om udsathed og om nødvendigheden af at fortælle historier.

Jep Loft
Jep Loft

Jep Loft finder inspiration i sin viden og kunnen og har udgivet "Dylan på Dansk" der indeholder oversættelser af en lang række af Bob Dylans sange i høj kvalitet. Jep Loft arbejder til daglig i IT branchen og oversatte sin første Dylan sang for at se om han kunne. Du kan læse mere om Jep Loft her: http://www.bod.dk/fingerprint/dk/spotlight/dylan-paa-dansk

Louisa Lorang
Louisa Lorang

Louisa Lorang (f. 1976) er kogebogsforfatter, kok og madskribent for bl.a. Alt for Damerne og Aarstiderne. Desuden er hun tv-kok for TV2 og har udgivet adskillige kogebøger som bl.a. ”Juice for begyndere”, ”Madpakkebogen”, ”Mit Cowgirlkøkken” og senest ”Louisas Madplan – 30 dage, 30 måltider, 30 minutter” fra i år.

Lucy Ludvigsen
Lucy Ludvigsen

(1946) Hun var en anden 2017 Familie- og kunstterapeut MPF siden 1990 På den forkerte side 2011 og Novellen Sæbevandet www.lucy-ludvigsen.dk NewPub centerhallen søndag 10-18

Jan Lund
Jan Lund

Modtager i 2003 sit svendebrev som detailslager og med bronzemedalje. Står efterfølgende i kokkelære på Søllerød Kro og modtager sit svendebrev i 2006. Går efterfølgende fuld tid ind i familievirksomheden Slagter Lund og indgår i 2009 en 10-årig generationsskifteaftale. Aktuel med bogen ”Slagteren, kokken & kødets mester” fra Muusmann’forlag.

Jakob Silas Lund
Jakob Silas Lund

(f. 1982) arbejder med kvinders rettigheder i humanitære brændpunkter for FN-organisationen UN Women i New York. Jakob har en mastergrad i internationale relationer og menneskerettigheder fra Columbia University. I år debuterer han som forfatter med romanen ”Sporene efter Inés”.

Diana Lund
Diana Lund

Diana Lund 1983. Mine dybe tanker – en refleksionsbog (sammen med Lise Damkjær). Erhvervsøkonom, konceptudvikler og facilitator med fokus på at skabe rum for tanker og samtaler om det, der er vigtigt for den enkelte. Ideudvikler, samtalevært, konsulent. Valby. www.dybesamtaler.dk. NewPub i Centerhallen, lørdag kl 10-18.

Jytte Lund Larsen
Jytte Lund Larsen

Jytte Lund Larsen (f. 1951) er cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi, sidefag i psykologi og Co-Active Coach fra USA. Lektor hos VUC & hf i Nordjylland. Freelancejournalist, forfatter til fagbøger og noveller. Hun har i år udgivet bøgerne ”På vej”, ”Livsgrønt” og senest ”Samfølelse”, der er hendes tredje digtsamling.

Peter Lund Madsen
Peter Lund Madsen

Peter Lund Madsen (f. 1960) er læge, hjerneforsker, forfatter og entertainer. Ofte ser man ham formidle sin ekspertise om hjernen i diverse radio- og tv-programmer, som bl.a. ”Hjernekassen”. Sammen med broderen Anders Lund Madsen turnerer de dette efterår rundt i landet med deres nyeste underholdningsshow.

Jon Eirik Lundberg
Jon Eirik Lundberg

Jon Eirik Lundberg (født 1974) cand. mag. i filosofi, forfatter og musiker. Har udgivet bøger i Norge og DK siden 2001. Huspoet hos Monte Carlo TV i 2014. Til Bogforum udkommer hans politiske fabel, "Hos glasmaneterne". Med udgangspunkt i blogsfæren udforsker bogen tidens fortællinger om samfundets omvæltning, politisk resignation og frygt for kaos.

Maria Lundén
Maria Lundén

(f. 1955) Opvokset i Sverige og uddannet på Danmarks Designskole. Har siden 1986 drevet sin egen tegnestue og har tilrettelagt en lang række bøger, ikke mindst billedbøger for børn i samarbejde med Danmarks dygtigste illustratorer. Medredaktør af "Børnebilledbogen" (2009). Underviser i bogdesign ved Designskolen under Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Peter Lundqvist
Peter Lundqvist

Som lille elskede Peter at være kreativ og tegne. Han har altid haft et drive for at skabe noget ud af “ingenting” - at kunne forvandle et blankt stykke papir til en lille komisk stribe, som giver folk smil på læben og får dem til at grine højlydt. Peter har illustreret børnebogen ’Det er bare noget man siger’, som udkommer på DreamLitt i 2017.

Ulla Lunn
Ulla Lunn

(f. 1954), arkitekt, forfatter og foredragsholder. Har gennem mange år arbejdet med historien omkring såvel som formidlingen og bevarelsen af den enestående arkitektur i Dansk Vestindien, der i 1917 blev solgt til USA. Har nyligt udgivet ”Stedet Fortæller” – et rigt illustreret værk om interessante lokaliteter på de Dansk Vestindiske Øer, Gads Forlag 2016.

Mogens Lyhne
Mogens Lyhne

Mogens Lyhne (f. 1945) debuterede i 1974 med romanen "Anders og damerne". Sidenhen er der kommet en hel del begynderlæsning, små fagbøger, ungdomsromaner, eventyr og science fiction. Som pensionist, efter 40 år som lærer, har han omsider fået tid til et større bogprojekt og har udgivet ”Souvenirs fra Thailand” i 2017.

Rune Lykkeberg
Rune Lykkeberg

Rune Lykkeberg er debattør, journalist og chefredaktør ved Dagbladet Information. Han optræder ofte i den offentlige debat som politisk kommentator og er forfatter til flere bøger, bl.a. ”Kampen om sandhederne” (2008), der blev belønnet med Georg Brandes-prisen. Senest har han skrevet forordet til genudgivelsen af "Demokrati i Amerika" (2017).

Kasper Lysemose
Kasper Lysemose

Forfatter og filosof, Kasper Lysemose. Medunderviser på dannelsesrejsen Idéhistorien på en uge.

Marcel Lysgaard Lech
Marcel Lysgaard Lech

Ph.d. i klassisk græsk og lektor i oldtidskundskab og græsk ved Syddansk Universitet. Han har for nyligt udgivet nyoversættelser af tragedierne ”Filoktet” og ”Ødipus” af Sofokles samt ”Medea” af Euripides. Marcel Lysgaard Lechs fokus er at gøre den klassiske tragedie levende for et nutidigt publikum.

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg

Camilla Läckbergs kriminalromaner udkommer i mere end 60 lande, er solgt i over 20 millioner ex, filmatiseret og indspillet som tv-serie. Hun er i dag Sveriges bedst sælgende forfatter og en af Europas allermest læste. Läckberg er aktuel med krimien ’Heksen’, som udkom i DK i september i år.

Gitte Løkkegaard
Gitte Løkkegaard

Forfatter og journalist. Var i en årrække tilknyttet Danmarks Radio, hvor hun blandt andet lavede programmerne P4 i P1, Strax og Løkkegaards. Hun har skrevet flere børnebøger samt biografierne ”Tine Bryld - et lettere kaotisk ridt” (2009) og ”Sten Hegler. Dobbeltbastarden” (2015).

Lea Marie Løppenthin
Lea Marie Løppenthin

Lea Marie Løppenthin (f. 1987) har læst litteraturvidenskab på Københavns Universitet og er uddannet fra Forfatterskolen i 2013. Hun debuterede på Gladiator med digtsamlingen "Nervernes adresse" i 2014. Hun har desuden udgivet "Marts er bedst" (2016) og "Panser" (2016).

Frank Bruun Madsen
Frank Bruun Madsen

Har sammen med Sussi Bech begået billedbøgerne om "Snus Mus" og "Søren tror ikke på bøhmænd", sci-fi-børnebogsserien "Gustav og Raketbroderskabet" samt tegneserien "Kurt Dunder". Skriver tegneserien "Eks Libris" hver uge i Weekendavisen. I 2016 og 2017 nomineret som Danmarks bedste tegneserieforfatter. På Bogforum kan du købe bøger og originaltegninger.

Jacinta Madsen
Jacinta Madsen

Jacinta er børnebogsforfatter og børne-tv vært, bl.a. Kendt fra Mini MGP og Monster Buster programmerne på DR Ramasjang. Jacinta er desuden en ferm gør-det-selv pige, som lærer børn at lave deres helt egne rullinger af brugte toiletpapirmaterialer.

Peter Madsen
Peter Madsen

Peter Madsen (f. 1958) er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder og fik allerede som 15-årig udgivet sine første illustrationer. Mest kendt er han for VALHALLA og TROLDELIV. Peter Madsen har gennem hele sin karriere modtaget adskillige danske og udenlandske priser og anerkendelser for sit arbejde.

Peter Madsen
Peter Madsen

Peter Madsen (f.1958) er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Mest kendt er han som Valhalla-tegneren. Blandt hans nyeste udgivelser er Eventyrbogen (2014), Den lille havfrue (2016) og Troldeliv : Julekalenderbogen, (2016). www.petermadsen.info

Svend Åge Madsen
Svend Åge Madsen

(f. 1939) regnes i dag for en af dansk litteraturs største forfattere og fået mange priser, bl.a. Det Danske Akademis Store Pris og De Gyldne Laurbær. Han er i år aktuel med ”Af den anden verden”, en alternativ holocaust-roman om en flok flygtede KZ-fanger.

Mette Magnusson
Mette Magnusson

Mette Magnusson har fundet inspiration til "Commonwealth Wargraves" gennem sin arbejde som sognepræst ved Køng og Svinø kirker. Mette Magnusson fortæller den historie vi aldrig må glemme i sin beretning om krigsgravene på Svinø.

Jesper Manniche
Jesper Manniche

Er far til virkelighedens Knud. Til dagligt arbejder med børn med specielle behov. Og han har skrevet kalenderbogen "JUL - det er en ordre!"

Ilona Margibell
Ilona Margibell

Forfatter og foredragsholder. Ilona lukker sin virksomhed og begiver sig ud på en magisk rejse. 2000 km til fods og hele vejen rundt om jorden. Undervejs møder hun kærligheden, laver endnu et stort sats, og fra da af er det ikke kun englenes selskab, hun nyder. "Jordomrejse med engle og dæmoner" – en bog om at gribe livet og vove eventyret. www.ilumia.dk

Anne Marie Pahuus
Anne Marie Pahuus

(f. 1970), prodekan for Arts, Aarhus Universitet. Medredaktør på bogen ”95 nye teser”, Aarhus Universitetsforlag 2017, og forfatter til Tænkepausen ”Kærlighed”.

Stinna Guldmann Marker
Stinna Guldmann Marker

Stinna Guldmann Marker er mad- og livstilsblogger. Hun fokuserer på sund og nem mad, som let kan laves i den daglige madlavning. Hun har udgivet kogebogen ”Hverdagsfavoritter” sammen med madbloggeren Julie Bruun.

Anja Marschall
Anja Marschall

Anja Marschall er cand.pæd. og forsker i børns læring og trivsel. Gennem hele sit professionelle liv har hun arbejdet med børn og familier i forskellige former for vanskeligheder med særligt fokus på børnenes perspektiv, herunder deres muligheder for at blive hørt i forhold, som vedrører dem og deres hverdagsliv. Anja er aktuel med "Børn og skilsmisse".

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Anne Lise Marstrand-Jørgensen

(f. 1971) er cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun debuterede som forfatter i 1998. Siden har hun udgivet flere digtsamlinger og romaner - herunder de to populære bøger ”Hildegard” og ”Hildegard II), som hun modtog Weekendavisens Litteraturpris for i 2009. I år er hun aktuel med romanen ”Sorgens grundstof”.

Bente Martinsen
Bente Martinsen

(f. 1966) er uddannet sygeplejerske, cand.cur. og ph.d. og ansat som lektor på Sektion for sygepleje ved Aarhus Universitet. Hun er medforfatter til flere lærebøger og er i år aktuel med bogen ”Lange liv - en ærlig bog om at blive gammel.”

Emma Martiny
Emma Martiny

Emma Martiny er en populær blogger, kogebogsforfatter og madskribent i femina. Hun fokuserer på sund, moderne og velsmagende mad. Hun er forfatter til kogebøgerne ”Skønne salater & vidunderligt tilbehør”, ”Herlig og ærlig mad” og senest ”Fabelagtige fristelser”. Læs mere om Emma her: http://www.emmamartiny.dk/

Vibeke Marx
Vibeke Marx

Vibeke Marx er født i 1948. Hun debuterede i 1982 og har siden skrevet en lang række romaner, alle stærke fortællinger om livet i Danmark her og nu. Marx sætter ofte fokus på de oversete skæbner og stille eksistenser, også i sin seneste udgivelse, roman ”En god flygtning”. www.vibekemarx.dk

Anders-Peter Mathiasen
Anders-Peter Mathiasen

Anders-Peter Mathiasen (f.1959) er uddannet journalist og har bl.a. arbejdet på Ekstra Bladet, Politiken, Jyllands-Posten og DR. Han er forfatter til en række bøger – bl.a. ”Det bedste Bud” (2015) om Dong-sagen. Har modtaget Victor-prisen, Kristian Dahls Mindelegat og er dobbelt vinder af Cavlingprisen.

Poul Christian Matthiessen
Poul Christian Matthiessen

Poul Christian Matthiessen, f. 1933, var professor i demografi ved Københavns Universitet 1971-95 og har skrevet en række bøger om demografiske forhold. I 1989 blev han medlem af direktionen for Carlsbergfondet og i 1993 formand for Carlsbergfondet og bestyrelsesformand for Carlsberg A/S. Han trådte tilbage i 2003.

Signe Maxen
Signe Maxen

Signe Maxen (f. 1992). Aktuel med debutromanen ”Sort galde” – en fortælling om en sårbarhed, der kammer over og bliver til sygdom. En roman, der giver plads til det stille, tænksomme menneske. Hun er opvokset på Sydsjælland og bor i dag i København, hvor hun studerer på Forfatterskolen.

Trine May
Trine May

Trine May (1964) er lærebogsforfatter og kursusinstruktør. Hun har skrevet bøger til danskfaget på alle trin og artikler til antologier, tidsskrifter mv. Aktuel med lærebogen ”Ben i alle retninger – om den moderne børne- og ungdomslitteratur”.

Mhairi Mcfarlane
Mhairi Mcfarlane

Mhairi Macfarlane er en skotsk forfatter, der er kendt for at skrive fantastiske romantiske bøger med et humoristisk twist.

Mhairi McFarlane
Mhairi McFarlane

MHAIRI MCFARLANE (f. 1976) er født og opvokset i Skotland og bor i dag i Nottingham, England. Hun har læst engelsk på University of Manchester, arbejdet som journalist og er i dag forfatter på fuldtid. Hendes første roman, You Had Me at Hello (2012), blev en øjeblikkelig bestseller-succes. hun skrevet i alt fire romaner, der udkommer på 22 sprog.

Camilla Mehlsen
Camilla Mehlsen

Direktør af Mehlsen Media med speciale i digitale børn og unge. Leder af den didaktiske enhed i forsknings- og undervisningsprojektet Digital (Ud)Dannelse (D.U.D.E) ved Center for Information og Boblestudier, Københavns Universitet. Forfatter til den nye bog ”Teknologiens testpiloter - 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid”.

Julie Mendel
Julie Mendel

Julie Mendel (f. 1990) har gået på Gladiators forfatterskole og debuterede tidligere i år med "Relikvie".

Lone Mertz
Lone Mertz

Lone Mertz (født 1940) debuterede som kunstner i 1982. Hun var gift med kunstneren Albert Mertz. Efter hans død arbejdede hun med værket 'Glaskisten', som i 1993 var opstillet på Glænø Strand og i 1994 i bjergene ved en tibetansk flygtningelejr i Nepal. Her mødte Lone Tenpa Gyaltsen, som hun i dag lever sammen med i Danmark. Har skrevet 'Glaskisten' (2017).

Jean-Claude Mézières
Jean-Claude Mézières

Født 1938 og gennem 50 år tegner af science fiction-tegneserien over dem alle, Linda og Valentin, som er udkommet på dansk siden 1975, og som har inspireret filmskabere som George Lucas, Søren Kragh-Jacobsen og Luc Besson.

Martha Miehe-Renard
Martha Miehe-Renard

Martha Miehe-Renard er personlig træner, licenseret massør og pilates-instruktør. Hun har specialiseret sig i Active Isolated Stretching, som er den teknik, “Strik & Stræk” er baseret på.

Nanna Mik-Meyer
Nanna Mik-Meyer

Nanna Mik-Meyer er ph.d. i sociologi fra KU og professor MSO ved CBS. I sin forskning har hun især fokuseret på magtanalyse i organisationer, mødet mellem borger og velfærdsstat samt kvalitative metoder. ”Hvordan får vi bedre debat om velfærd” (2017) er hendes seneste udgivelse.

Ingo Milton
Ingo Milton

Uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Har illustreret de historiske børnebøger "Absalon – en biskop i krig" og "Swarta", står bag tegneserierne "Skyggen", "Skalken Joff" og "Alfa, Sepp & Stick" og har lavet visualiseringer for Museum Østjylland, Moesgård Museum, Orlogsmuseet og Den Gamle By. På Bogforum signerer han børnebøgerne om "Aziru".

Caroline Albertine Minor
Caroline Albertine Minor

Caroline Albertine Minor (f. 1988). Aktuel med den anmelderroste ”Velsignelser” – en samling historier om sorg og forelskelse, moderskab og venskab. Bogen modtog Michael Strunge-prisen 2017. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede i 2013 med romanen "Pura Vida".

Miki Mistrati
Miki Mistrati

Uddannet journalist og har arbejdet for TV2, DR, Ekstra Bladet og Nordisk Film & TV. Han har produceret mere end 50 dokumentarfilm til det danske og internationale tv-marked. Han er forfatter til romanerne "Solo", "Spin", "Magt" og er senest udkommet med krimien "Lyset sletter nattens ord".

Mie Martha Moltke
Mie Martha Moltke

(f.1981) er tidligere elitedanser, uddannet folkeskolelærer, parterapeut og landskendt fra TV-programmet ”Vild med dans”. Hun arbejder til daglig som underviser, dansecoach og foredragsholder og har bl.a. udviklet selvudviklings- og bevægelseskonceptet FeminineFlow. I år er hun aktuel med bogen ”Bevæg dit Liv”.

Christian Monggaard
Christian Monggaard

Christian Monggaard er forfatter, journalist og filmredaktør på Dagbladet Information siden 1997. Han har skrevet for adskillige magasiner i både ind- og udland og er desuden medvært på filmprogrammet ”Filmland” på P1. Han har sammen med Jacob Wendt skrevet ”Drømmen om Hollywood” (2017). Foto: Sigrid Nygaard

Lejf Moos
Lejf Moos

Lektor ved DPU og forfatter til en række bøger og artikler. Hans seneste udgivelse er bogen ”Dannelse – kontekster, visioner, temaer og processer”. Lejf Moos forsker og underviser blandt andet med områderne pædagogik og samfund, herunder læring og dannelsesbegrebet.

Jørgen Moranis
Jørgen Moranis

Jeg er uddannet filmtekniker og fotograf, og har arbejdet som sådan det meste af mit liv. Allerede som barn havde jeg spirituelle oplevelser. Mange af disse oplevelser der beskrives i bøgerne, tager udgangspunkt i mine egne oplevelser. Dette gælder både de væmmelige forudsigelser, i en tidlig alder, til de mere indsigtsmæssige senere hen. NewPub - Centerhal

Anders Morgenthaler
Anders Morgenthaler

Anders Morgenthaler (f. 1972) er dansk tegner, forfatter og filminstruktør. Han er uddannet fra designskolen i Kolding samt Filmskolen i København. Anders Morgenthaler er den ene del af duoen Wulff morgenthaler, der står for den daglige stribe i Politiken. Sammen med Mikael Wulff står han ligeledes bag den populære årlige bordkalender.

Anders Morgenthaler
Anders Morgenthaler

Anders Morgenthaler og Mikael Wulff er mestrene i skøre universer. Med en lang række af bøger, tegneserier, tv-serier og film til både børn og voksne har de skabt deres helt eget varemærke af kreative og skæve idéer, og de tager den krøllede streg og de opfindsomme formuleringer med ind i børnebogen ”Mugge og Vejfesten”, som de er aktuelle med i år.

Eva Mortensen
Eva Mortensen

klassisk arkæolog og videnskabelig assistent på Klassisk Arkæologi, Aarhus Universitet. Har skrevet ph.d. om heroers anvendelse i bybilledet i joniske og kariske byer og er lige nu aktuel som medredaktør på bogen ”Antikkens 7 Vidundere”, Aarhus Universitetsforlag 2017, sammen med Sine Grove Saxkjær.

Lars Muhl
Lars Muhl

Født 1950. Har et omfattende forfatterskab bag sig, med Gralstrilogien som det foreløbige hovedværk. Trilogien er udkommet i flere lande og har opnået kultstatus i esoteriske kredse. Stifter af hjælpeorganisationen Hearts and Hands. Har desuden sammen med Githa Ben-David stiftet GILALAI – Institut for Energi & Bevidsthed.

Andreas Mulvad
Andreas Mulvad

Andreas Mulvad er sociolog og har en ph.d. i statskundskab fra KU. Han forsker i forholdet mellem marked, civilsamfund og demokrati i Europa som adjunkt ved Department of Business and Politics ved CBS. Nu sætter han magtfordelingen til diskussion som medforfatter til ”Tæm eliten” (2017). Foto: Jørn Albertus

Nina Munch-Perrin
Nina Munch-Perrin

(f. 1975) er uddannet journalist og har en HD (finansiel rådgivning) fra CBS. Tidligere erhvervskorrespondent på DR og fra 2015 kommunikationsdirektør i Finans Danmark. I år er hun aktuel med bogen ”Hvad man ikke dør af – Helle Thorning-Schmidt fortæller sin historie”.

Jørgen Munck Rasmussen
Jørgen Munck Rasmussen

Født i 1949 og er forfatter og lærer. Sammen med forskellige lærerjob er det blevet til mange bøger og skuespil. For NDL og Bibliodan udkom hans første lette roman for unge og voksne i 2006 og siden er det blevet til en lang række udgivelser her, ofte med historisk baggrund. I 2017 udkom "Vandtyvene", som foregår i Rom år 81.

Torben Munksgaard
Torben Munksgaard

Torben Munksgaard (f. 1975) er uddannet bachelor i filosofi og Cand.it. I 2007 debuterede han med romanen ”Retrograd”, som blev oversat til samtlige nordiske sprog, og i 2013 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Siden sin debut har han udgivet fire anmelderroste romaner, hvoraf seneste roman ”Muren” er fra i år.

Dan Mygind
Dan Mygind

Dan Mygind er datalog og journalist. Han debuterer med sin roman "Verdensfortællerne" hos Science Fiction Cirklen

Malene Mygind
Malene Mygind

Malene Mygind er erhvervsøkonom med speciale i ledelse og cand.mag. i psykologi og sundhedsfremme samt Heartmath coach. Arbejder som erhvervspsykologisk konsulent, underviser, HR-partner og coach. Er forfatter og redaktør på bogen: "Robusthed i praksis - individuelt og kollektivt".

Morten Münster
Morten Münster

Morten Münster er en af Danmarks allerstørste YouTubere, Morten Münster har skrevet 'BUBBI' -serien i samarbejde med børnebogsforfatter Merlin P. Mann (Taynikma). De næste to bind i serien udkommer i 2018. Aktuel med børnebogen 'BUBBI - DEN TALENDE HUND'.

Sofie Münster
Sofie Münster

Sofie Münster står bag NOPA – Nordic Parenting, som med op mod 500.000 læsere om måneden er Danmarks største magasin for forældre. Desuden forfatter til bestselleren Klog er noget, man øver sig på (2016) og er i efteråret 2017 vært på en programserie på TV 2 om børneopdragelse.

Lars Møller
Lars Møller

Lars Møller (f. 1954) er tidligere oberst i Forsvarskommandoen og forfatter til en lang række bøger, som er blevet rost for hans rå og modige fortællestil. Han har et stort publikum blandt danske soldater og er kendt i medierne som kontroversiel debattør. Senest har han skrevet romanen ”Specialstyrker”.

Lars Troels Møller
Lars Troels Møller

Lars Troels Møller (født 1984) er cand.mag i spansk og manden bag en række spændende oversættelser med anarkistisk tema. I 2015 kom "Hjernedynamit" med spansk anarkistisk prosa fra 1880-1911, i 2016 udkom Errico Malatestas hovedværk "I caféen" og senest i år den baskiske anarkist og murer Lucio Urtubias selvbiografi "Revolution fra byggepladsen".

Morten Møller
Morten Møller

(f. 1978) er forfatter, foredragsholder, historiker på Det Kongelige Bibliotek og underviser ved Skolerne i Oure. Han har tidligere skrevet roste biografier og har modtaget adskillige priser, bl.a. Søren Gyldendal Prisen i 2016. I år er han aktuel med bogen ”De Glemtes Hær”, om Den Spanske Borgerkrig i 1936-1939.

Per Stig Møller
Per Stig Møller

(f. 1942) er tidl. folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti (1984-2015), og har bl.a. været miljøminister, kultur- og kirkeminister og udenrigsminister. I år er han aktuel med erindringsbogen ”Udenrigsminister – i krig og fred”.

Flemming Quist Møller
Flemming Quist Møller

(f. 1942), er børnebogsforfatter, illustrator, musiker og skuespiller. Siden sin debut som børnebogsforfatter i 1967 med ”Cykelmyggen Egon” har han udgivet et væld af bøger, hvoraf mange allerede har opnået klassikerstatus, heriblandt ”Bennys Badekar” og ”Jungledyret Hugo”. I år har ”Cykelmyggen Egon” 50 års jubilæum.

Jes Fabricius Møller
Jes Fabricius Møller

Jes Fabricius Møller, f. 1966, lektor i historie, Københavns Universitet. Han har en fortid som bl.a. højskolelærer. Blev i 2003 ph.d. på en afhandling om forholdet mellem videnskab, religion og politik 1850-1930, og har i øvrigt skrevet bøger om bl.a. Tvind, kongehuset og en biografi om Hal Koch.

Klaus Møller
Klaus Møller

Jeg har arbejdet i Grønland som lærer i mange år. Det har givet stof til den farveillustrerede digtsamling "Tumit - Spor i mig af Grønland" med personlige oplevelser om landet fra nord til syd, fra øst til vest, om menneskene, den grønlandske natur og kultur. Mød mig på NewPub standen lørdag og få en snak om Grønland. inge.klaus@stofanet.dk

Hans Christian Møller Christensen
Hans Christian Møller Christensen

Hans Christian Møller Christensen (f. 1948) har haft ansvarsfulde stillinger i landbrugets følgeindustri. Samtidig har han deltaget i den offentlige debat, herunder om landbrugets betydning i samfundsøkonomien. Han har udgivet bogen ”Det går over” (2017) om at komme igennem en svær depression.

Lene Møller Jørgensen
Lene Møller Jørgensen

Født 1960 og uddannet journalist og er i dag forfatter på fuld tid. Debuterede i 2001 med "Mille og den hemmelige bog" og har skrevet flere lette historier for voksne til NDL og Bibliodan udgivet i serien "Læselyst". Senest "Gave fra graven" i 2015.

Mikkel Maarbjerg
Mikkel Maarbjerg

Mikkel Maarbjerg er en dygtig kok, som har arbejdet på flere Michelin-restauranter. Sammen med Nikolaj Kirk driver han firmaet Kirk&Maarbjerg, hvor de laver alt fra catering, kogebøger, rådgivning, foredrag og team building. De to kokke har senest skrevet den store kogebog "Mama Afrika".

Randi Nabulsi
Randi Nabulsi

Startede karrieren som kok i 1971, direkte efter 9. klasse, på Yum Yum på Rådhuspladsen i København. Med mange års erfaring fra både ansættelser og egne restauranter og cafeer, har Randi arbejdet sig fra buffist til køkkenchef. Arbejder i dag med sønnen André Nabulsi i café André, der åbnede i 2011. Har udgivet bogen “Eventyrlige kager” fra Muusmann Forlag.

Andreas Nederland
Andreas Nederland

Andreas Nederland og Frederik Hansen har stor kærlighed til gamle computerspil, hvilket kan læses i de mange referencer, der findes i den populære "Game On"-serie om gamer-drengen Lucas med de tynde arme. Tilsammen har de produktionsselskabet OK MONKEY, hvor de laver alle mulige former for underholdning til børn.

Tina Nelleberg Frandsen
Tina Nelleberg Frandsen

Tina Nelleberg Frandsen er uddannet yogalærer og har siden suppleret med yderligere uddannelser og kurser. Hun underviser både voksne og børn i yoga og mindfulness. Hun og Lotte Voetmann udkom i 2017 med ”Yoga for børn”, en række bøger med yogaøvelser beregnet til børnehaver og skoler. https://www.mryogi.dk/

Arne Nerjordet
Arne Nerjordet

Kendt som halvdelen af den verdensberømte norske strikkeduo ARNE & CARLOS. Aktuel med deres 15 års jubilæums udgivelse ”Favoritter”. Har tidligere udgivet: ”Julekugler”, ”Strikkedukker”, ”Påske hele året”, ”Håndarbejde fra haven”, ”Strik fra Setesdal”, ”30 TØFLER”, ”Fugle” samt hobbybogen ”BØGER du selv kan lave”.

Anna Neye
Anna Neye

(f. 1969) er skuespiller og manuskriptforfatter. Hun er uddannet fra The Arts Educational School i London og Den Danske Filmskole. I år debuterede hun som forfatter med den satiriske guidebog ”Emma Gad for hvide”, der giver gode råd til, hvordan man skal gebærde sig i en multikulturel verden.

Karen Inge Nielsen
Karen Inge Nielsen

Karen Inge Nielsen (f. 1978) er bosat på Vestsjælland. Hun er uddannet bioanalytiker med speciale i patologisk anatomi, og fritiden bruges på litteratur. Hun holder af den gode historie, som ikke kun er underholdning, men også giver mulighed for refleksion over egne og andres handlinger. ”Ravneskrig” er hendes debutroman.

Henry Nielsen
Henry Nielsen

lektor emeritus i videnskabsstudier ved Aarhus Universitet. Har i nyere tid centreret sin forskning om den teknologiske og videnskabelige udvikling i Danmark efter 1880 og har bidraget til antologien ”Exploring Greenland: Cold War Science and Technology on Ice”, Palgrave MacMillan 2016. Seneste udgivelse er ”Camp Century”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Josefine Graakjær Nielsen
Josefine Graakjær Nielsen

Josefine Graakjær Nielsen (f. 1985) er uddannet fra Forfatterskolen i 2013. Hun debuterede med langdigtet "Rosebud" (2015) og senere på året udkommer romanen "Johannes".

Peter A.G. Nielsen
Peter A.G. Nielsen

Peter A.G. Nielsen er en af Danmarks mest folkekære sangere og sangskrivere, der står bag hits som ”De vilde kaniner” og ”Mr. Swing King”. Han har udgivet 22 CD’er med GNAGS og 3 soloalbums. Endvidere er han forfatter og lige nu aktuel med ”Julekalenderen – En vinterbaders notater fra menneskehavet”, der udgives på forlaget Eksistensen.

Knud Steffen Nielsen
Knud Steffen Nielsen

Knud Steffen Nielsen (født 1947) er digter og billedkunstner med udstillinger i flere lande bag sig. Han har siden 1980 udgivet en række digtsamlinger på Borgen, Gyldendal, Afterhand og Arena. I september udkom på Det Poetiske Bureaus Forlag Knud Steffen Nielsens "Udvalgte digte" med udpluk fra samtlige digtsamlinger.

Kaspar Colling Nielsen
Kaspar Colling Nielsen

(f. 1974) debuterede som forfatter med ”Mount København” i 2011, og i 2013 udkom ”Den danske borgerkrig 2018-24”. I 2017 er han aktuel med romanen ”Det europæiske forår” - en kontroversiel fortælling om fire menneskers livsbaner og Europas forfatning i begyndelsen af et nyt årtusinde.

Madame Nielsen
Madame Nielsen

Madame Nielsen er forfatter og performancekunstner. Hun er vokset ud af det multimediale kunstneriske livsværk, der startede med Claus Beck-Nielsen og siden bl.a. taget form af Das Beckwerk og Nielsen. Madame Nielsen er i år aktuel med romanen ”Det højeste væsen”.

Linea Bjerrum Nielsen
Linea Bjerrum Nielsen

Linea Bjerrum Nielsen debuterede i 2016 med oplæsningsbogen ’Den Hemmeligste Bog’, og senere den didaktiske ledsager ’Skrive- og læsekultur for børn’. I 2017 udkommer hun med fantasy-spillebogen ’Ankors amulet’. Linea har altid fortalt historier og forsøger ved enhver given lejlighed at vække børns interesse for skriftsproget og bøgernes vidunderlige verden.

Preben Steen Nielsen
Preben Steen Nielsen

Preben Steen Nielsen (1981) er idémand, filmproducer, koncertarrangør. Han er født med muskelsvind og sidder i kørestol. I 2017 er Preben udkommet med sin selvbiografi ’Kan den snakke? – 12.000 dage set fra en kørestol’ på forlaget DreamLitt.

Inge Duelund Nielsen
Inge Duelund Nielsen

Inge Duelund Nielsen skriver for børn og unge. Har hidtil skrevet billedbøgerne "Mof og muren" samt "Selma samler sig selv"; romanerne "Drengen der ville være ond", "Æbleskud" og "Man kan ikke tage sig af alting" samt fortællingerne "Nannas nathistorier" og "Ulige uger".

Erik A. Nielsen
Erik A. Nielsen

Har igennem et langt liv og et omfattende forfatterskab arbejdet med forbindelserne mel­lem litteratur, billedkunst, musik og teologi. Er i gang med seksbinds­værket BILLED­SPROG, hvoraf det næste bind udkommer i begyndel­sen af 2018.

Dan Nilsson
Dan Nilsson

Dan Nilsson skriver kriminalromaner, hvor han bl.a. udforsker den kriminelle underverden på internettet. Bøgerne om Niklas Lund, alias Vågeren, foregår bl.a. i Eslöv, hvor forfatteren selv er opvokset. Den selvstændige 2’er Jeg følger dig er netop udkommet. Mød Dan Nilsson på Hoi Forlags stand C2-044 og læs mere om ham på www.hoi-forlag.dk.

Karsten Nissen
Karsten Nissen

Teolog og tidligere biskop over Viborg Stift, født 1946. Før da bl.a. forstander for Diakonhøjskolen i Aarhus. Folkekirkens teologiske rådgiver vedrørende Reformationsjubilæet 2017. Aktuel som redaktør af ”En åben dør, som ingen kan lukke” (2017) om nyere kirkekunst.

Astrid Nonbo Andersen
Astrid Nonbo Andersen

(f. 1980) er idéhistoriker og forsker i erindrings- og historiepolitik. Hendes forskning behandler især de tidligere danske kolonier. Hun er i år aktuel med bogen ”Ingen undskyldning”.

Mads Peder Nordbo
Mads Peder Nordbo

Uddannet i nordisk sprog og litteratur samt filosofi og har forsket i blandt andet runer og sproghistorie. "Pigen uden hud" er første bind i Mads Peder Nordbos grønlandstrilogi, som er solgt til udgivelse i 16 lande. Mads Peder Nordbo debuterede i 2012 med spændingsbogen "Odins labyrint – et glasbarns fortællinger". Han bor i Grønland.

Kaja Nordengen
Kaja Nordengen

Kaja Nordengen (f.1987) er læge med doktorgrad i hjerneforskning. Har undervist på universitetet i otte år, sideløbende med sin hjerneforskning. Med bogen ”Hjernen er stjernen” indvier hun os i alle hemmelighederne om vores mest utrolige organ, der bl.a. er årsagen til, at der findes musik, kunst og sport.

Charnel Noviello
Charnel Noviello

Charnel Noviello (f. 1986): Spirituel sundhedsmentor og har arbejdet med addicts (af alle slags) samt voksne børn af alkoholikere og fra andre ikke-harmoniske familier. Pt. hjemmegående mama til to drenge og prioriterer egenomsorg og familie over alt. Charnel er aktuel med bogen ”Juicy mama”.

Sebastian Nybo
Sebastian Nybo

Sebastian Nybo er en efterspurgt foredragsholder og erhvervsmand. Han har skrevet en lang række bøger om coaching, bl.a. ”På sporet af det etiske menneske” (skrevet sammen med Dalai Lama) og senest ”Kunsten at sige nej”. Læs mere om forfatteren på: http://www.sebastiannybo.dk/

Søren Nyegaard
Søren Nyegaard

Født i 1959 og uddannet folkeskolelærer. Arbejder stadig som sådan, men fik også udgivet sin første letlæste bog for voksne "Den litauiske forbindelse" hos NDL og Bibliodan i 2006. Senere er det blevet til en lang række bøger i serien "Læselyst" og senest en letlæst bog til unge "Farligt venskab" her i 2017.

Mads Nygaard
Mads Nygaard

Venligbo og forfatter Mads Nygaard er aktuel med VENLIGBOGEN - der fortæller om Venligboernes historie via Mads Nygaards Facebook--opslag gennem to og et halvt år. Det er en levende historie om at slå dørene op og sætte kaffen over, når folk i nød banker på. Foto: Tao Lytzen

Thomas Nøhr
Thomas Nøhr

Thomas Nøhr (f. 1966) indledte sin karriere som tegneserieskaber i 1980'erne og udgav blandt andet fire monografier, herunder den kritikerroste ”Kaptajn Arno”. Har arbejdet som storyboarder på flere biografanimationsfilm og undervist på kunsthøjskoler. Vandt Pingprisen for bedste webtegneserie 2015 for ”Livets skyggesider” og ”Cirkus”.

Ghita Nørby
Ghita Nørby

Ghita Nørby (f. 1935) er landskendt som teater- og filmskuespiller, forfatter og have-elsker. Hun har modtaget adskillige priser og nomineringer for hendes talent, bl.a. fem Bodil priser og fem Robert priser. Senest har hun udgivet den personlige og inspirerende havebog ”Det er aldrig for sent” fra 2015.

Martin Nørgaard
Martin Nørgaard

Martin "Tidsrøver" Nørgaard ( f.1984) debuterede med digtsamlingen Dagene løber halt i 2015. Dagene løber halt er en samling af toogtredive digte. Teksterne er korte og skrevet i et komplekst billedsprog.

Henry Nørgaard
Henry Nørgaard

(f. 1948) er astrofysiker med speciale i supernovaer, eksploderende stjerner. Han har skrevet, oversat og redigeret en lang række populærvidenskabelige værker. Han blev tildelt Tycho Brahe Medaljen i 1989 for sin formidling i tidsskrifter, aviser og på tv. Han er i år aktuel med bogen ”Fra stjernestøv til liv”.

Tor Nørretranders
Tor Nørretranders

Tor Nørretranders er en dansk faglitterær forfatter. Han har i sine bøger beskæftiget sig med hvad det vil sige at være menneske. Tor skriver om alt fra naturvidenskabens rolle i den moderne kultur, over miljøproblemer, krig og fred, til fremtiden, kreativiteten og troens betydning. Aktuel med bogen 'SE FREM – fra opløsningstid til oplysningstid'.

Norman Ohler
Norman Ohler

Norman Ohler (f. 1970) er en tysk bestsellerforfatter og manuskriptforfatter. Han er blevet mest kendt for sin non-fiction roman ”Den totale rus – narkotika i det tredje rige”, der blev udgivet i år og som skildrer begivenhederne i Nazityskland og dets omfattende brug af narkotika.

Henrik Oldenburg
Henrik Oldenburg

Henrik Oldenburg (f. 1946). Aktuel med guiden ”Portvin i glasset”, hvor han som portvinsmester par excellence fortæller alt, hvad du bør vide om de gyldne dråber. Han har bl.a. udgivet Vinårbogen og har skrevet om vin i bl.a. Weekendavisen og Politiken.

Thorsten Borring Olesen
Thorsten Borring Olesen

Thorsten Borring Olesen, f. 1956, er professor ved Institut for Historie og Områdestudier ved Aarhus Universitet. I 1999 blev han udpeget til Jean Monnet professor og leder af Jean Monnet Centret ved Aarhus Universitet. Udover Den Kolde Krig er han specialist i bl.a. den europæiske integrations historie og dansk udenrigs- og udviklingspolitiks historie.

Anders Asbjørn Olling
Anders Asbjørn Olling

Journalist Anders Olling (f. 1980) og historiker Hans Erik Havsteen (f. 1992) er ophavsmændene til den succesfulde indie podcast ‘Kongerækken’ og bogserien "Kongerækken"

Johan Olsen
Johan Olsen

Dansk musiker, biolog og forsker ved Københavns Universitet. Han er bedst kendt som forsanger i Magtens Korridorer, men er ligeledes en anerkendt forsker og formidler af videnskabelige emner. Han optrådte som skuespiller i TV2’s julekalender Juleønsket og blev på den måde kendt for en noget yngre målgruppe.

Thomas Kampmann Olsen
Thomas Kampmann Olsen

Thomas Kampmann Olsen har en fortid som trommeslager, uddannet cand. mag i græsk og latin og debuterer med science fiction romanen "Mimesis" hos Science Fiction Cirklen

Ursula Andkjær Olsen
Ursula Andkjær Olsen

(f. 1970) er uddannet fra Forfatterskolen i 1999 og debuterede som forfatter i 2000. Siden har hun skrevet en lang række prisbelønnede digtsamlinger, og i år er hun aktuel med sin første roman, ”Krisehæfterne”.

Bjørn Herold Olsen
Bjørn Herold Olsen

Forfatter til bogen: Den bevidste krop – et sanseredskab til selvforståelse Uddannet kropsterapeut og -lærer. Har arbejdet med kropsterapi siden 1991 og har med sin kone ledet Dansk Kursus- og UddannelsesCenter, hvor de frem til 2010 har certificeret over 100 kropsterapeuter i Rosenmetoden. www.griffle.dk/dbk NewPub i Centerhallen, søndag kl 12-16

Claus Olsen Søndergaard
Claus Olsen Søndergaard

Claus Olsen Søndergaard (f. 1967) er far til tre og gift med Britt. Han er rundet af relationel tilgang til sin næste, der bl.a. har ført til en PD i socialpædagogik, han har arbejdet med ”skæve børn og unge” samt udsatte og sårbare familier. Han er aktuel med bogen ”Tro, stress og depression” (2017).

Tue Omø
Tue Omø

Tue Omø præsenterer sin nye, 616 sider lange roman, Eternal DarkRay, som er blodig urban dark fantasy. Tue har tidligere udgivet digtsamlingerne Nano poet (2014) og Nano poet interakt (2016). Tue kan mødes hos Enter Darkness lørdag 10-18. Find Enter Darkness hos NewPub i CenterHallen (E-031).

Niklas Orrenius
Niklas Orrenius

(f. 1973) er svensk journalist. I år er han aktuel med bogen ”Skuddene i København”.

Rie Osted
Rie Osted

Rie Osted (f. 1940) er oprindelig journalist, men valgte for en del år siden at blive forfatter i stedet. Det er blevet til ca. 30 udgivelser, hvoraf de 11 er skønlitterære romaner, senest krimiserien om privatdetektiven Andrea de Lima. Nu er hun aktuel med feelgood romanen ”Dage på en ø”.

Josefine Ottesen
Josefine Ottesen

Josefine Ottesen er en af Danmarks mest læste børne- og ungdomsforfattere, og hun har modtaget stort set alle de nationale hædersbevisninger, der findes indenfor området. Josefine Ottesens seneste bog 'Helgi Daner' om Holger Danske udkom i 2014. Aktuel med bogen 'Vikinge Sagn'.

Josefine Ottesen
Josefine Ottesen

Josefine Ottesen (f. 1956) er udd. skuespiller, men har også arbejdet som dramatiker og instruktør. Hun har gennem hele sin forfatterkarriere høstet stor anerkendelse for en lang række børne- og ungdomsbøger. Josefine Ottesen har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Josefine Ottesen holdt 30-års forfatterjubilæum i 2013.

Dorthe Oxgren
Dorthe Oxgren

Dorthe Oxgren (f. 1966) er selvstændig journalist og skrivecoach. Hun har tidligere arbejdet for Berlingske Media og Politikens Hus samt undervist i bl.a. folkeskolen. Hun har i mange år beskæftiget sig med skriveprocesser, og hvordan ord påvirker vores liv. Hun har udgivet ”Da Super Carla blev hormonforstyrret” i 2017.

Trine P
Trine P

Trine P er kendt for sine fantastiske strikkeopskrifter, og nu er hun aktuel med bogen Nordic – Dansk børnestrik.

Merlin P. Mann
Merlin P. Mann

Merlin P. Mann har skrevet bøger og dramatik i mange år, nok bedst kendt for den prisbelønnede fantasyserie Taynikma, der i alt har solgt over 500.000 eksemplarer i 13 forskellige lande. Startede karrieren med bogudgaver af Disney og Pixarfilm, men har de seneste år mest skrevet til film, tv, teater og radio. Aktuel med bogen 'BUBBI - DEN TALENDE HUND'.

Nathalie Pade
Nathalie Pade

Nathalie Pade, født 1966, digter, journalist, underviser og cand.mag i fransk. Har boet og skrevet i Frankrig i flere år og debuterede herhjemme i 2015 som skønlitterær forfatter med digtsamlingen "Arabesque". Bogaktuel igen dette efterår med digtsamlingen "Dukkehuset", hvor man kan møde karakterer som Kulmanden, Kejserinden og Snehvide.

Per Pallesen
Per Pallesen

Per Pallesen blev folkeeje som den flabede tjener Boldt i Matador. Gennem mange år satte han sit præg på dansk teater og navnlig revyscenen med sine snurrige Hjørringrevyer. Aktuel med bogen 'Per Pallesen - Eventyret venter om det næste hjørne'.

Karen Pallisgaard
Karen Pallisgaard

Karen Pallisgaard (f. 1980) er aktuel med ”Hverdagsyoga for migræne” og ”Hverdagsyoga for god søvn”, en ny serie om lettilgængelig yoga i hverdagen. Karen Pallisgaard er journalist, forfatter og yogalærer. Også forfatter til bl.a. bestselleren ”Begynderyogabogen” og ”Langsom Livsstil” (2016). Holder yogaretreats i ind- og udland. www.karenpallisgaard.com.

T.M. Palshof
T.M. Palshof

“Sommerfugleklanen” er Troels’ debutroman. Plottet opstod i en række natlige samtaler, Troels havde med sin døende far. Farens død blev startskuddet til en personlig revurdering, og skabte passionen til at udnytte sin kreativitet til at fortælle historier med perspektiv. Troels har flere virksomheder bag sig og rådgiver virksomheder om innovation.

Jakob Park
Jakob Park

Den dansk-koreanske forfatter og jazzmusiker Jakob Park er født i Seoul i 1975, men bor i København. Efter klaverstudier på Det Jyske Musikkonservatorium og litteraturstudier ved Aarhus Universitet har han udgivet tre studiealbums, digtsamlingen ”Sange fra den forgabte sjæl” samt romanen ”Kunstner i frit fald”, der er indstillet til Bogforums debutantpris.

Signe Parkins
Signe Parkins

Signe Parkins (f.1979) er tegner og forfatter. Hendes produktion omfatter tegneserier, billedkunstneriske bogeksperimenter og illustration. I 2015 blev et udvalg af hendes dagbogsblade udgivet i bogen ’Signe Parkins & Drawings’. Værket Tusindfryd — en rablende rimbilledbog til voksne — lanceres på BogForum i år. www.signeparkins.com

Sheila Xenia Parson
Sheila Xenia Parson

Født 1968. Medlem af 12 soranere kunstforening. Uddannelser undervejs: Sexolog, parterapeut samt Menneskets Vej. Seneste udgivelse er "Krumspring". Www.parsonart.dk Jeg står i NewPub i Centerhallen fredag kl 10-18

Kim Paulsen
Kim Paulsen

Nationaløkonom fra Københavns Universitet og har mere end 30 års erfaring fra ministerier, banker, og internationale virksomheder. På grund af sin kritik af realkreditvirksomhederne er han blevet kaldt "en-mandshæren fra Brøndby Strand"

Paw Kåre Pedersen
Paw Kåre Pedersen

Paw Kåre Pedersen (f. 1972) har tidligere skrevet bøgerne om Lau Lauritzen og ASA Film (2010-2012) samt linernotes til diverse cd-udgivelser. Han er uddannet inden for forsikring og har arbejdet på kontor i den branche i 20 år. I 2017 udgav han, sammen med Niels Jørgen Clement, ”Historien om SAGA studio – John Olsen-tiden”.

Erland Leth Pedersen
Erland Leth Pedersen

Erland Leth Pedersen er kriminal­assistent ved Københavns Politi. Hans seneste bog er 'Svend Staal-gruppen' (2017) og har i 2015 skrevet bogen ’De danske varulve’.

Jørn Jørs Pedersen
Jørn Jørs Pedersen

(f. 1957) er fotograf og forfatter. Han har tidligere skrevet fotobogen "Nyord", om livet på den lille ø nord for Møn. Jørn Jørs Pedersen er i år aktuel med den livsbekræftende historie ”Jenny og de andre 100 +”, om at nå over den høje alder af 100 år.

Ivan Pedersen
Ivan Pedersen

Ivan Pedersen er født i 1950 og har det meste af sit liv befundet sig i musikkens verden. Mest kendt er han nok fra 80’er gruppen Laban. I oktober 2017 debuterede Ivan på forlaget DreamLitt med selvbiografien ‘Med hjertet udenpå’.

Bjarne Kim Pedersen
Bjarne Kim Pedersen

(f. 1955) Forfatter, blogdigter og fortæller. Seneste Geddedræberne 2017 letlæst ungdomsbog om bander og rockere. Menneskerettighedsaktivist udgav sidste år Min Maidan Affære på dansk/engelsk/ukrainsk. Har lige fået Nordfyns Kommunes Kulturpris https://www.facebook.com/bjarne.k.pedersen.1, https://twitter.com/bjarnekim NewPub søndag 14 - 17

Benny Pedersen
Benny Pedersen

Født 1946 i København. Udgivelse: Midt i en paniktid, 12 nedslag i danskhed og kultur Er uddannet lærer, skolevejleder og skoleleder. Har arbejdet med faget i næsten 40 år i Københavns Kommune fra Nørrebro over Vesterbro til Brønshøj og Valby.... NewPub kl. 11.00 søndag d. 12/11

Anders Agner Pedersen
Anders Agner Pedersen

Anders Agner Pedersen er chefredaktør på netmediet kongressen.com og forfatter til blandt andet “Præsidentportrætter”, “Glimt af et præsidentvalg” og "JFK100".

Karsten Pers
Karsten Pers

Fagbogsforfatter og bogbranche-iværksætter. Karsten står bag danmarks bedst sælgende forældrebog de seneste mange år - Babykalenderen, som i 2017 udkom i en 100% bæredygtig 10. udgave. Karsten står også bag NewPublishing-netværket for selvstændige forfattere og bogfolk og det store NewPub udstillerområde i Centerhallen. Mød Karsten alle dage.

Eddie Thomas Petersen
Eddie Thomas Petersen

Eddie Thomas Petersen er forfatter, instruktør og manuskriptforfatter. Han spillefilmdebuterede i 1991 med ’Springflod’ og fik sit gennembrud med tv-serien ’Strisser’ på Samsø. I 2002 debuterede han som forfatter med romanen ’Kys’, som blev tildelt debutantprisen. Senere fulgte ’Kettys Blues’ og ’Ønskebarnet’. Han er aktuel med romanen ’Værelse til leje’.

Andreas Munk Petersen
Andreas Munk Petersen

Andreas Munk Petersen er afdelingslæge på Hvidovre hospital og klinisk lektor på Københavns Universitet, hvor han forsker i fordøjelsen. Han bruges ofte som ekspert i pressen. Han er medforfatter på bogen "100 myter om fordøjelsen" sammen med Sofie Ingdam Halkjær.

Søren Ryge Petersen
Søren Ryge Petersen

Søren Ryge Petersen (f. 1945) er kendt for sin evne til at formidle naturglæde i kombination med både konkret viden, personlige historier og anekdoter fra sine tv-udsendelser, bøger og avisskriverier igennem mange år. Udkommer med "Mit liv med hund"

Karsten Skjold Petersen
Karsten Skjold Petersen

Karsten Skjold Petersen er født i 1967 og har siden 1995 været museumsinspektør på Tøjhusmuseet. Han er ph.d. i historie på afhandlingen "Geworbne krigskarle. Hvervede soldater i Danmark 1774-1803" (2002). Han har arbejdet med den dansk-norske hærs uniformering og udrustning i mere end ti år, ligesom han har forsket i hærens rekruttering og sociale forhold.

Cathrin Peterslund
Cathrin Peterslund

Cathrin Peterslund (f.1991) uddannet fra Grafisk Fortælling på The Animation Workshop i Viborg med afgangsprojektet ”The Hostess”. Hun skriver gerne historier, der udspiller sig for mindst 50 år siden. Hun har bidraget til forskellige tegneserieantologier og arbejder i øjeblikket på sin første lange grafiske roman. https://www.cathrinpeterslund.com/

Siri Pettersen
Siri Pettersen

Siri Pettersen (f. 1971), norsk forfatter til den populære fantasyserie ”Ravneringene”. Serien har modtaget et væld af priser og er solgt til udgivelse i otte lande. Siri Pettersen har skabt en kæmpe fandom på både instagram og facebook, hvor både hun selv og begejstrede fans hver uge lægger fanart og fotos ud. #ravneringene.

Iben H. Philipsen
Iben H. Philipsen

Iben H. Philipsen er tidligere skuespiller og instruktør nu oversætter og forfatter til tekstsamlingen "blottet" (en fortælling om voldtægt), som lå til grund for teaterforestillingen af samme navn på først Bådteatret siden Teatret ved Sorte Hest i 2017. Du kan møde Iben alle tre dage på NewPub-området i Centerhallen (E-031). www.rebelwithacause.dk

Tom Pilegaard Olsen
Tom Pilegaard Olsen

Tom har hele sit liv skrevet digte til skrivebordsskuffen og digtene er efter mødet med Preben Brandt nu klar til at blive udgivet af forlaget UDENFOR. Han har selv levet i en af Københavns parker og hans digte sætter ord på oplevelser og erfaringer, som er helt private. Preben Brandt fortæller om hans digtsamling "Dejlig Deprimeret" d. 10/11 kl. 16.15.

Christel Pixi
Christel Pixi

Christel Pixi Hielscher er DJ, stilikon og kageentusiast. Hun er aktuel med kogebogen ’Pixi bager grønne kager’, som er hendes første kogebog.

Dy Plambeck
Dy Plambeck

Dy Plambeck (f.1980) er uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Debuterede med digtsamlingen "Buresø-fortællinger" i 2005. Hun har siden udgivet romanerne "Texas' rose" (2008), "Gudfar" (2011) og senest "Mikael" (2014).

Jan Poulsen
Jan Poulsen

(f. 1962) er journalist og forfatter. Han har bl.a. udgivet bøgerne ”David Bowie. Station til station”, ”Eik Skaløe. Spejder og steppeulv” og ”Dizzy Mizz Lizzy. En drengedrøm” (2015). I år er han aktuel med ”Iggy Pop”.

Adam Price
Adam Price

Adam Price (f. 1967) arbejder som madanmelder, dramatiker og manuskriptforfatter, hvor han bl.a. har skrevet til tv-serierne ”Anna Pihl” og ”Borgen". Han er kendt fra tv-programmet "Spise med Price" sammen med broderen James Price, som han nu ejer 5 restauranter med landet over.

James Price
James Price

James Price (f. 1959) er forfatter, komponist og kapelmester for bl.a. Cirkusrevyen. Han er kendt fra tv-programmet "Spise med Price" med broderen Adam Price, som han nu ejer fem restauranter med landet over. Sidste år udgav James kogebogen "Uden smør og fløde".

Jan Priiskorn Schmidt
Jan Priiskorn Schmidt

Med en karriere, der strakte sig over 24 film, er Jan Priiskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller. I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner, blandt andre Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby, og medvirkede i filmene Sommer i Tyrol, Min søsters børn, Flådens friske fyre m.fl.

Merete Pryds Helle
Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle (1965) er uddannet fra Forfatterskolen. Hendes store rejselyst har i høj grad påvirket hendes forfatterskab, hvor hun mestrer vidt forskellige genrer lige fra børnebøger til krimiromaner, og som er præget af sproglige eksperimenter. Hendes seneste roman ”Folkets Skønhed” vandt Politikens Litteraturpris 2016 og de Gyldne Laurbær 2016.

Henrik Qvortrup
Henrik Qvortrup

Henrik Qvortrup er journalist og forfatter til flere politiske bøger og en selvbiografi, Q. Tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, chefredaktør på SE og HØR og politisk redaktør på TV 2. I dag populær foredragsholder, kommunikationsrådgiver og vært på podcasten 'Borgen Unplugged'. Aktuel med bogen 'Borgmester på stoffer'.

Samule Rachlin
Samule Rachlin

Forfatter, journalist og kommentator i danske og internationale medier, født 1947. Har skrevet flere bøger om særligt Rusland, senest ”Jeg, Putin” (2014) og ”Bag den kolde krigs tåger” (2016). Blev landskendt som DRs første Moskvakorrespondent og TV2s første nyhedsvært. Aktuel med ”Folket og magten”.

Nina Rafael
Nina Rafael

Nina debuterede i foråret med den anmelderroste ungdomsroman LINE GRØN. Bogen tager udgangspunkt i oplevelser fra Ninas eget liv, og har fra starten været tænkt som en trilogi, under temaerne: tab, hemmeligheder og håb. I denne tid skriver hun af alle kræfter på bog nummer to, som har fået arbejdstitlen LINE & NATTEN.

Kasper Ralsted Jensen
Kasper Ralsted Jensen

Kasper Ralsted Jensen (f. 1989) debuterede i juni 2017 med langdigtene 'Feberdreng'. Igennem de seneste år er han spiret frem fra undergrunden som en respekteret oplæser ved mange arrangementer. Han er en talentfuld forfatter, som rammer med sin ærlighed og tilstedeværelse.

Lars Rambe
Lars Rambe

Lars Rambe er forlagsentreprenør og forfatter til flere internationale bestsellere. Han har tidligere arbejdet som erhvervsjurist indenfor lægemiddelbranchen og har haft sit eget advokatfirma. Lars Rambe er højaktuel med krimien Solens sidste stråler, som har release her på Bogforum. Mød ham på Hoi Forlags stand C2-044 og læs mere om ham på www.hoi-forlag.dk

Christina Ramskov
Christina Ramskov

Christina Ramskov (f. 1989) bor i Albertslund, men er oprindeligt fra Hjallerup i Nordjylland. Hun er ordblind, men har ikke ladet det begrænse drømmen om at blive forfatter. ”Havets stemme” er hendes fjerde udgivelse i fantasyserien om pigen Maria. Udgivelser: ”Fønixens hjerte” (2013), ”Englevinger” (2014) og ”Sjælens rose” (2016).

Morten Ramsland
Morten Ramsland

Morten Ramsland (f. 1971). Aktuel med voksenromanen ”Æg”, samt højtlæsningsbogen ”Uhyrlige historier”. Hans roman Hundehoved (2005) blev tildelt De Gyldne Laurbær 2005, Læsernes Bogpris 2006, P2’s romanpris 2006 og Independent Best Book of the Year 2007, og har solgt mere end 250.000 eksemplarer herhjemme.

Morten Ramsland
Morten Ramsland

Morten Ramsland (f. 1971). Aktuel med voksenromanen ”Æg”, samt højtlæsningsbogen ”Uhyrlige historier”. Hans roman Hundehoved (2005) blev tildelt De Gyldne Laurbær 2005, Læsernes Bogpris 2006, P2’s romanpris 2006 og Independent Best Book of the Year 2007, og har solgt mere end 250.000 eksemplarer herhjemme.

Morten Ramsland
Morten Ramsland

Debuterede som forfatter i 1993 med digtsamlingen ”Når fuglene driver bort” og har ud over en del børnebøger siden udgivet flere romanener bl.a. succesromanen ”Hundehoved” i 2005, oversat til 20 sprog. Ramslands seneste udgivelser er ”Sumobrødre” fra 2010 og ”Æg” fra i år.

Imran Rashid
Imran Rashid

Imran Rashid (f. 1977) er speciallæge og til dagligt ansat som innovationschef ved Aleris-Hamlet Privathospitaler. Han har skabt diverse sundheds-apps, og med disse roller har han skrevet bogen ”Sluk”, hvor han giver et nuanceret indblik i den digitale udvikling med fokus på, hvordan det digitale påvirker vores liv fysisk og psykisk.

Imran Rashid
Imran Rashid

Forfatter og speciallæge i almen medicin og innovationschef i Aleris-Hamlet, Danmarks største kæde af privathospitaler. Har i bogen ”Sluk – kunsten at overleve i en digital verden” fra i år sat fokus på digitaliseringens betydning for vores hverdag og liv.

Richard Raskin
Richard Raskin

Richard Raskin (b. New York 1941) has written about films, songs, photos, jokes, etc., related to World War II for over 40 years. He edits Short Film Studies (U.K.), serves on juries at film festivals, and has taught film production courses at Aarhus University for decades. A short film on the Warsaw ghetto based on his script has won many awards.

Michella Rasmussen
Michella Rasmussen

Michella Rasmussen (f. 1990) debuterede i juni 2016 med ungdomsromanen "Stalker". Hun er aktiv i foreningen Håbefulde Unge Forfattere (HUF), hvor hun blandt andet har været med til at arrangere skrivekursus og skriveferie. Udkommer på BogForum med andet bind i tøseserien om Silje.

Ole Rasmussen
Ole Rasmussen

Journalist på Politiken, hvor han skriver til avisens daglige satirespalte "At Tænke Sig", og nyhedsklummen "Sket i ugen". Har tidligere skrevet tekster til satireprogrammer på DR og TV2 og har modtaget flere journalistiske priser. Forfatter til bogen "Svend! Hvor har du gjort af mine trusser?" samt den årlige ATS-udgivelse "Året der gak".

Gorm Rasmussen
Gorm Rasmussen

Gorm Rasmussen (født 1945) er uddannet journalist og har siden debuten i 1972 udgivet et væld af bøger, særligt romaner. Siden 2013 har han på DPBs Forlag udgivet en række roste oversættelser fra spansk, bl.a. "Rubén Darío i udvalg" (2015) og senest i år "Poesi og prosa" af brødrene Antonio og Manuel Machado. Han står også bag den spændende Utyske-serie.

Heino Rasmussen
Heino Rasmussen

Heino Rasmussen er uddannet E*MBA og arbejder med uddannelse, supervision og projekter om ledelse og mentaliserende arbejdsmiljø i socialfaglige organisationer i uddannelsesvirksomheden Center for Mentalisering. Heino Rasmussen er forfatter til bogen “Mentalisering i organisationen” (2016) og ”Mentalisering i familien” (2017).

Birgitte Rasmussen
Birgitte Rasmussen

Født 1971. Uddannet pædagog. Udgav 2017 romanen "Som alle de andre" i samarbejde med Mette Honoré. Har tidligere skrevet: Karolines Verden, Politiken 2008. Karoline og Sylvester, Politiken 2008. Carrie CPH, Peoples Press 2009. Karoline på egne ben, Politiken 2010.

René Rasmussen
René Rasmussen

René Rasmussen er psykoanalytiker og lektor i dansk ved Københavns Universitet og har tidligere udgivet en lang række bøger bl.a. om psykoanalyse og tekstteori samt udgivet oversættelser af Lacan til dansk.

Olga Ravn
Olga Ravn

Forfatter, kritiker og oversætter. Debuterede 2012 med digtsamlingen ”Jeg æder mig selv som lyng” om pigesindet, kvinden og kroppen. Romandebuten ”Celistine” kom i 2015 og handler om en ung lærerindes opgør med sin kaotiske barndom. Digtsamlingen ”Den hvide rose” fra 2016 blev nomineret til Læsernes Bogpris.

Pia Ravn Jensen
Pia Ravn Jensen

Pia Ravn Jensen finder inspiration i livets udfordringer og debuterede i 2017 med romanen: "Smagen af Fugl" en fortælling om hovedpersonens stræben efter at finde fodfæste i tilværelsen. Pia Ravn Jensen debuterede i 2017 med romanen: "Smagen af Fugl". Du kan læse mere om Pia Ravn Jensen her: http://www.bod.dk/fingerprint/dk/spotlight/smagen-af-fugl/

Pia Ravn Jensen
Pia Ravn Jensen

Pia Ravn Jensen, født 1964 i København, debuterede i 2017 med den læser- og anmelderroste roman ”Smagen af Fugl”. Hendes mangeårige interesse for sprog, litteratur og forholdet mellem mennesker forener hun i fiktionen. Mød forfatteren søndag den 12. november i E-031, NewPub kl.10-18. Læs mere om forfatteren og romanen her: www.piaravnjensen.jimdo.com

Lise Ravnkilde
Lise Ravnkilde

Lovestormen fra Lolland-Falster udkom i juli i år. Det er Lise Ravnkildes (1959) anden bog. Hun er uddannet medieøkonom og har arbejdet som journalist siden 1999. I dag arbejder hun som selvstændig freelancejournalist. Hendes første bog handler om plejefamiliers arbejde, begge bøger er journalistiske. Læs mere på www.liseravnkilde.dk Mød Lise på NewPub

Pia Reesen Brønnum
Pia Reesen Brønnum

Pia Reesen Brønnum (f. 1960) er fra Gl. Holte. Hun er uddannet psykoterapeut og har arbejdet i to årtier i Danmarks Radio og siden som studievært og producer på en lokalradio. Hun debuterede i 2006 og har bl.a. skrevet krimitrilogien med reporteren Sabrina Fanø. ”Bænken ved den hvide bro – En rejse gennem tiden og sorgen” er hendes sjette roman.

Morten Remar
Morten Remar

Morten Remar (f. 1960) fik sin debut som forfatter med thrilleren ”AMOK” (2016) og er nu aktuel med krimien ”DETONATOR” (2017), første bind om politikommissær Martin Rømer. Udover romanskrivning arbejder Morten Remar også på et manuskript til en ny tv-serie, samtidig med at han spiller landet rundt med bandet Back to Back. Privat er han gift og har tre børn.

Kjeld Renato Lings
Kjeld Renato Lings

Kjeld Renato Lings er teolog og forfatter. Han har bl.a. skrevet Love Lost in Translation. Homosexuality and the Bible. Er Aktuel med bogen 'Kærlighed under censur. Køn og seksualitet i danske bibeloversættelser'.

Anne Cathrine Riebnitzsky
Anne Cathrine Riebnitzsky

Anne Cathrine Riebnitzsky (f. 1974) er sprogofficer, forfatter og foredragsholder. Hun er kendt for sit arbejde med undertrykte kvinder i den krigsramte Helmand-provins, og hendes forfatterskab er i den grad påvirket af hendes militære baggrund. Hendes bøger er solgt til udgivelse i flere lande og hun har været nomineret til og modtaget adskillige priser.

Jacob Riising
Jacob Riising

Jacob er tv-vært på DR, far til tre og børnebogsforfatter. Jacob Riising har skrevet flere bøger til børn, bl.a. serien om Karmaboy, der i 2016 modtog Orla-prisen. Nu har han skrevet bog nummer tre, som hedder Mission Hundepølse om drengen Niller, der denne gang er virkelig træt af sin far, der kun vil lave pølser … til sin slagterforretning.

Dan Ringgaard
Dan Ringgaard

(f. 1963), professor, dr.phil. i nordisk litteratur ved Aarhus Universitet. Har bl.a. udgivet ”Digt og rytme” (2002), ”Nordbrandt” (2005) og ”Stedssans” (2010), som han modtog Georg Brandes-prisen for. Er højaktuel med bogen ”Årsværk – En kritikers dagbog”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

Lars Ringholm
Lars Ringholm

Lars Ringholm (f. 1964), er opvokset i Vejle. Han er uddannet journalist og har siden 1996 boet i Ringsted, hvor han arbejder som journalist og foredragsholder. Det er hans egne oplevelser som skoleelev i 1970’erne, der har givet inspiration til debutromanen ”Livet er også til dig, Martin”.

Malene Ripullone
Malene Ripullone

Malene Ripullone (f. 1970) bor i Nordsjælland med sin mand og deres tre sønner. Hun er forfatter og psykoterapeut, underviser og laver workshops inden for mindfulness, meditation og selvudvikling. Hun har udgivet meditations-cd’en "Ro og Balance". "Måske for evigt" er hendes debutroman.

Michael Robak
Michael Robak

Debuterede i 2014 med romanen Hele byen ved det. Han har arbejdet i tv-branchen i næsten 25 år og har blandt andet været reporter, redaktør og redaktionschef på TV Avisen, TV2 Nyhederne og TV2 NEWS. De seneste år har han været studievært på Go’ morgen Danmark på TV2 og skriver desuden klummer i ALT for damerne. Han er 48 år.

Sanne Roesen
Sanne Roesen

Forfatter til bogen: Nærvær hver dag – en mindful kalender Sanne Roesen har mange års erfaring med at arbejde terapeutisk. Hun er uddannet psykoterapeut og stresscoach, og har været tilknyttet Landsforeningen Bedre Psykiatri, som psykoterapeut og underviser siden 2001. www.griffle.dk/naervaer NewPub i Centerhallen, fredag kl 12-16

Rikke Rosengren
Rikke Rosengren

Rikke Rosengren er leder og medstifter af institutionen Børneøen Bonsai. Hun er uddannet Rudolf Steiner-pædagog og har i mange år arbejdet med kost, madkultur, motorik og natur indenfor det pædagogiske område.

John Rosenstock
John Rosenstock

John Rosenstock (f. 1941) er cand.psych. med speciale i socialpsykologi. Han har arbejdet med dansk u-landsbistand som udvælgelsesleder for Mellemfolkeligt Samvirke og som konsulent for bl.a. Danida og Oxfam IBIS. Har tidligere skrevet om trivsel på arbejdspladsen, miljøpsykologi m.m. Aktuel med "Uden tvivl er tro farlig. Fundamentalismens psykologi".

Minik Rosing
Minik Rosing

(f. 1957), leder af Geologisk Museum og professor i geologi ved Københavns Universitet. Er verdenskendt for sine opdagelser af, hvornår Jordens liv er opstået, og har modtaget flere priser for sit arbejde, heriblandt Hans Christian Ørsteds Prisen 2017. Minik er aktuel bidragsyder til bogen ”95 nye teser”, Aarhus Universitetsforlag 2017.

David Rousing
David Rousing

David er uddannet skuespiller (Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, 1992-1998). I 2012 debuterede han som dramatiker på Taastrup Teater med stykket ”Blind Vej” og d. 27. november 2017 udkommer hans første bog, ordsymfonien ”FØDT I GÅR”. Lyd, tekst og billede i samme udgivelse.

Rune Ryberg
Rune Ryberg

Rune Ryberg (f.1979) er tegneserieskaber med baggrund i animations film. Runes kunstneriske stil er et farverigt ramasjang af krøllede streger fuld af energi og dynamik. I 2014 debuterede Rune med sin tegneserie Gigant der vandt årets Pingpris for bedste børne- ungdomsbog. I 2017 vandt Rune en Claus Deleuran pris med Turbo Fang for årets bedste farvelægger.

Jesper Ryberg
Jesper Ryberg

Jesper Ryberg er professor i filosofi ved Roskilde Universitet. Han har udgivet 20 bøger ved udenlandske og danske forlag. I år er han sammen med Toke Lund Christiansen aktuel med bogen ”Musikken og hjernen”.