Repræsenterede

Forfattere

Find forfatter
Gigis _
Gigis _

Adrian Hosseinpour, Daniel Sanjari, Malthe Kibsgaard, Sorena Sanjari og Troels Unneland er sammen bedre kendt som Gigis. Gigis er kendt for tegnefilm, musik, radio, shows, spillefilm og ikke mindst Youtube, hvor deres videoer er vist flere millioner gange. Gigis er aktuelle med børnebogen “Fortjællinger fra blokken” med fire skarpe og sjove historier om Ali.

Wulffmorgenthaler 2.0
Wulffmorgenthaler 2.0

Makkerparret Mikael Wulff og Anders Morgenthaler har siden 2003 givet Politikens læsere morgenkaffen galt i halsen på fast basis. Den dynamiske duo har sideløbende udforsket grænserne for den gode smag på tværs af fortællegenrer og medier, og dermed etableret ”Wulffmorgenthaler” som et humoristisk varemærke, de fleste har en holdning til.

Kim Ace
Kim Ace

Kim Ace (f. 1983) er uddannet musical performer fra Den Danske Scenekunstskole og har medvirket i, koreograferet og iscenesat flere musical-forestillinger samt lagt stemme til tegnefilm. Under Corona-krisen opstod muligheden for at udleve drømmen om at skrive bøger – og Kim Ace er nu aktuel med de to første bind i fantasytrilogi ”Geminiforbandelsen”.

Jussi Adler-Olsen
Jussi Adler-Olsen

(f. 1950) Efter debuten med ”Alfabethuset” i 1997 har Jussi Adler-Olsen ligget konstant på bestsellerlisterne i ind- og udland. I 2007 udkom første bind i serien om Afdeling Q, ”Kvinden i buret”, og i år er han aktuel med ”Natrium Chlorid", der er niende bind i serien. Bøgerne sælges i 120 lande. De fem første bøger er filmatiseret og flere er undervejs.

Lars Ahn
Lars Ahn

Lars Ahn arbejder som journalist i Roskilde og skriver fiktion i sin fritid, omend nogle kilder nok vil påstå, at der ikke er den store forskel. Siden 2007 har han haft noveller med i over 30 antologier og har udgivet en roman og to novellesamlinger.

Zakiya Ajmi
Zakiya Ajmi

Zakiya Ajmi er forfatter til børn, tweens og unge og har lavet børneradio på DR’s Talenthold og teater på Grow Hun studerer pt. på Forfatterskolen For Børnelitteraturs sidste årgang og har seneste udgivet "Vulkan". Zakiya Ajmi er nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris og Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger 2021.

Anita Albers
Anita Albers

Anita Albers, 1974, er født og opvokset i Sønderjylland og uddannet cand.mag. i tysk og filosofi fra Aarhus Universitet. Hun har tidligere udgivet tre romaner, en kostbog og en YA-roman. Udkommer med romanen Det blir mellem os på Brændpunkt.

Caroline Albertine Minor
Caroline Albertine Minor

Caroline Albertine Minor (f. 1988) er forfatter til flere anmelderroste romaner, senest ”Hummerens skjold”. For Bibelselskabet har hun medvirket som dansksproglig oversætter ved ”Bibelen 2020” og har blandt andet sørget for, at Bibelens store kærlighedsdigt, Højsangen, står prægnant og med poetisk kraft i nudansk oversættelse.

Iben Albinus
Iben Albinus

(f. 1972) har i en årrække arbejdet som kulturjournalist og filmanmelder for Berlingske, Information og Alt for damerne. I dag arbejder hun som manuskriptforfatter og har blandt andet været med til at skrive krimiserierne "Sommerdahl" og "Den som dræber". Hun er aktuel med den anmelderroste debutroman ”Damaskus”.

Sejrskild & Albrethsen
Sejrskild & Albrethsen

Dennis Albrethsen har i årtier arbejdet som stuntman og stuntkoordinator. Han er endvidere klinisk psykolog. Anne Sejrskild er saxofonist og har spillet i utallige musikalske sammenhænge. Hun er desuden cand.mag. og har en master i psykologi. Udkommer med krimien Forbrydelsens Eksistens på Brændpunkt.

Sara Alfort
Sara Alfort

Journalist. Ansat i fem år på den digitale avis Zetland. I årene inden skrev hun featureartikler for Weekendavisen, Politiken og Jyllandsposten som freelancer. Hun blev mag.art i litteraturhistorie i 2005.

Asser Amdisen
Asser Amdisen

Historiker, forfatter og samfundsdebattør. Aktuel med "Ti vilde historier fra danmarkshistorien” (Carlsen 2021). https://danskforfatterforening.dk/99-asser-amdisen

Asser Amdisen
Asser Amdisen

Asser Amdisen (f. 1972) er historiker og kendt som P3’s ’helt egen hushistoriker’. Til daglig er han direktør for Skoleskibet Georg Stage, men han finder også tid til at holde foredrag rundt om i landet og blander sig ofte i den aktuelle debat i diverse medier. I år er han aktuel med sin første børnebog - ”Ti vilde fortællinger fra danmarkshistorien”.

Flemming Andersen
Flemming Andersen

Flemming Andersen har gennem de seneste 28 år tegnet de vildeste, sjoveste og mest spændende historier om Anders And og alle de andre skønne karakterer, vi kender fra Andeby og omegn. Han står desuden bag tegneserien Mågeliv, som kan læses i bladet Basserne.

Anja C. Andersen
Anja C. Andersen

Anja Cetti Andersen er astronom og astrofysiker ved Niels Bohr Institutet i København. Hun er fast medvært på DR-podcasten Flyvende tallerken.

Anja C. Andersen
Anja C. Andersen

Anja C. Andersen er forsker, astrofysiker og professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi ved Niels Bohr Instituttet. Hun har modtaget adskillige priser for sin forskning og formidling. Hun er aktuel med bogen "Hvad skal vi med videnskaben?" (2021).

René Dahl Andersen
René Dahl Andersen

René Dahl Andersen, født 1972 i Hørby, Nordjylland og manden bag bestselleren ”Hærdet – Narkobetjent med gade i blodet”. Sergent ved Prinsens. Livregiment i Viborg 1992-1994. 20 år i Københavns Politi (1998-2018). Uddannet undercover agent ved FBI i 2006 og har arbejdet som UC-agent i en årrække. Narkotikabetjent (i mere end 12 år).

Anja C. Andersen
Anja C. Andersen

Anja C. Andersen (f. 1965) er astronom og astrofysiker ved Niels Bohr Instituttet i København. I bogen ”Anja C. Andersen fortæller om Big Bang, Rummisssioner og liv på Mars” afslører hun universets hemmeligheder i børnehøjde. Bogen er en del af Carlsens nye serie ”Er du rigtig klog?” – fuld af fakta og vild viden - fortalt af Danmarks allerbedste formidlere.

Birte Andersen
Birte Andersen

Sognepræst i Lundehus Kirke i en menneskealder med stor interesse for samfundsforhold og ikonografi. Redaktør og medforfatter til antologien BID I ÆBLET - FEMINISTISKE PRÆSTER, 1968+50.

John Andersen
John Andersen

John Andesen er medlem af Eventyrernes Klub og De Berejstes Klub. En sand eventyrer, der har besteget bjerge, været polarforsker og foretaget månedslange kajakekspeditioner i den arktiske region. I de seneste år har han på sin motorcykel draget på lange ture. Han er forfatter til "Et motorcykeltræk gennem Sverige – ad Nils Holgersens rute".

Michael Asgaard Andersen
Michael Asgaard Andersen

Michael Asgaard Andersen er Ph.d. og lektor på Det Kgl. Akademi, Arkitektskolen i København. Han har tidligere udgivet ‘Jørn Utzon – arkitekturens tilblivelse og virke’.

Lisbeth Smedegaard Andersen
Lisbeth Smedegaard Andersen

Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1934) er teolog, kunsthistoriker, forfatter og salmedigter. Hun har blandt andet udgivet den anmelderroste bog om maleren Hammershøi, "Gådefuld må man være". Hendes seneste udgivelse er "Troens almanak 2022" en smuk brugs- og gavebog.

Bibbi Andersen
Bibbi Andersen

Bibbi Andersen er uddannet pædagog og er ansat i Settlementet Saxo­gaard på Vesterbro i København. Hun arbejder med familieværksteder og rådgiver forældre om børns udvikling, og har også været en del af forskellige projekter under Dansk Pædagogisk Forum og Socialministeriet. Gennem bogen "Med solen i mit sind" sætter Bibbi fokus på udsatte børn i Danmark.

Kristoffer J. Andersen
Kristoffer J. Andersen

Børnebogsforfatter afholdt for sine skæve og skægge historier for børn og unge. Aktuel med tværvejebogen Bent & Anja, samt Nikis Juleeventyr.

Lena Andersen
Lena Andersen

Har skrevet digtsamlingen "På kanten" - om et liv med stærke smerter.

Anja C. Andersen
Anja C. Andersen

Anja C. Andersen er superstar inden for astrofysikken – både i Danmark og internationalt. Hun arbejder ved Dark Cosmology Centre og forsker i mørk energi og mørkt stof. Hun er en formidabelt god formidler og har modtaget en række priser – bl.a. Rosenkjærprisen.

Tue Andersen Nexø
Tue Andersen Nexø

Tue Andersen Nexø er lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet og litteraturkritiker ved Dagbladet Information siden 2000. Aktuel med "20 før 20", som er skrevet sammen med Erik Skyum-Nielsen og Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen. Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Rikke Ella Andrup
Rikke Ella Andrup

Forfatter Rikke Ella Andrup er forfatteren bag Frederikke-bøgerne. Mød hende på Petunias stand i Børnebogsforum.

Morten Arnika Skydsgaard
Morten Arnika Skydsgaard

Morten Arnika Skydsgaard er museumsinspektør i medicinhistorie på Steno Museet ved Science Museerne, Aarhus Universitet, og så er han også forfatter til Tænkepausen "Onani", som er den første bog om onaniens historie i Danmark.

Thomas Arnt
Thomas Arnt

Forfatter Thomas Arnt er forfatteren bag blandt andet 'Du gætter aldrig'-serien, Tjekket-bøgerne og Zomiber vs Troldmænd. Mød ham på Petunias stand i Børnebogsforum.

Thomas Arnt
Thomas Arnt

Thomas Arnt (f. 1981) har spillet i rockband, lavet teater og lokaleradio, men i dag kommer hans kreativitet mest til udtryk i hans bøger. Arnt har skrevet en række børnebøger, men er dette efterår også aktuel med "Muskler & Magi 2'eren" der er fantasysatire for voksne nørder. Mød ham hos Ulven og Uglen.

Fernando Arrabal
Fernando Arrabal

Fernando Arrabal (f. 1932) verdenskendt spansk dramatiker og en af de sidste levende af det absurde teaters forfattere. Kendt i Danmark for opførelser af "Automobilkirkegården", "Kejseren og arkitekten af Assyrien", "Fando og Lis" og "Og de gav blomsterne håndjern på". Sidst udgivet på dansk "Galskabens sten".

Jean Ascher
Jean Ascher

Jean A.A, Ascher f.1945. Urantian. Urantia læser og oversætter. Har oversat The Urantia book (Urantia Bogen) fra engelsk samt 9 tilknyttede hæfter, af forsk. størrelse og emne. http://www.changhigh.dk/urantia-bogen/ Mød Jean alle 3 dage hos NewPub stand D3-001.

Steen Asmussen
Steen Asmussen

Steen Asmussen er uddannet cand.polit. og har mere end 20 års passion for italiensk vin. Passionen blev vakt ved en vinsmagning i København og blomstrede ved et møde med en lokal vinmand i Firenze, og har siden hen rejst mange gange i Italien. Han har udgivet ”Italiens hemmelige vine” og er nu aktuel med ”Italiens fantastiske hvidvine” fra Muusmann Forlag.

Thea Astrid
Thea Astrid

Thea Astrid (f. 1989) er født og opvokset i København. Hun er uddannet indenfor film, teater og kommunikation. Thea har altid været meget fascineret af folkesagn, myter og mytologier - og bruger deres oplæg til at skabe sine egne originale, mørke og komplekse fortællinger.

Thea Astrid
Thea Astrid

Thea Astrid (f. 1989) er uddannet cand.mag i kommunikation og bosat i København. Hun har en baggrund inden for film- og teaterbranchen, hvor hun særligt har arbejdet med dramaturgi og manuskriptskrivning. Aktuel med debutromanen Langt væk fra Asgård på Brændpunkt.

Astropod Astropod
Astropod Astropod

Marianne Gellert og Amalie Bendixen strøg øjeblikkeligt til tops på podcastlisterne, da de lancerede podcasten Astropod. De er forfattere til bestselleren ”Stjernetegn” om astrologiens magi og står bag efterårets DR-program ”Matchet på Mælkevejen”.

Margrete Auken
Margrete Auken

Præst og politiker. Medlem af Europa-Parlamentet siden 2004. Flittig debattør med foredrag, kronikker og artikler. Seneste udgivelse er DET HIMMELSKE OVERSKUD, hvor Auken fortæller om at arbejde og leve med tro og politik.

Diana Bach
Diana Bach

Diana Bach er journalist på P1 og vært for DR Romanprisen. Prisen bliver uddelt hvert år til en dansk forfatter, der har leveret en særlig fremragende roman.

Poul Bache
Poul Bache

Poul Bache, f. 1947, har i mange år arbejdet med praktisk kulturpolitik, først som afdelingschef i Kulturministeriet fra 1993 til 2003, derefter som direktør i Kunststyrelsen og siden i Kulturstyrelsen, som han forlod i 2015. Han er aktuel med bogen "Finkultur og mangfoldighed" om 60 års dansk kulturpolitik.

Isam Bachiri
Isam Bachiri

Isam Bachiri (f. 1977) er en dansk sanger. Han var medlem af Outlandish i 20 år, indtil gruppen opløste sig selv i 2017. Siden har han selv udgivet sine sange og været vært på Radio4's program Tro på det. I år er han i samarbejde med Tarek Omar aktuel med bogen FÆDRELAND om sine marokkanske forældres og sin egen livshistorie.

Lærke Bagger
Lærke Bagger

Lærke Bagger, udd. fra The Royal Danish Academy of Fine Arts, er en dansk strikdesigner, der spørger: Hvorfor hæfte en ende, når du kan binde en knude? I dag er hendes unikke sweatere med utraditionelle materialer som restgarn og perler kendt over hele verden. Lærke Bagger er aktuel med det store strikkeværk STRIK.

Stine Bahrt
Stine Bahrt

Stine Bahrt er uddannet arkæolog samt beklædningsdesigner, og har tidligere ejet den økologiske kjolebutik ’FairyTailors,’ hvor hendes designs miksede fantasygenren med historisk mode. Siden hun var helt lille, har hun altid fortalt eventyr. Disse historier udviklede sig senere til fantasy og science fiction, i takt med at hun selv blev mere nørdet.

Ellen Dahl Bang
Ellen Dahl Bang

Ellen Dahl Bang, f. 1962, er uddannet cand. mag. i Teatervidenskab fra Københavns Universitet og arbejder som skuespiller, historiefortæller og foredragsholder. Aktuel med debutromanen Vågekonen på Brændpunkt.

Nicolai Bangsgaard
Nicolai Bangsgaard

Nicolai er uddannet antropolog og er foredragsholder, rejseleder og forfatter til rejsebogen „Solo – 4 år jorden rundt på cykel” og medforfatter til "Kronisk rejsefeber". I 2013 blev han tildelt Folkersenprisen i De Berejstes Klub for sit særligt energiske og grænsesøgende rejseliv.

Tine Bay
Tine Bay

Tine Bay (1973) er tidligere Miss World deltager, mentaltræner og Danmarksmester. Tine debuterer med ”OP IGEN”, en personlig beretning om vejen tilbage efter at en gaseksplosion næsten kostede hende livet. En beretning om en helt ny virkelighed samt beskrivelse af et menneskes møde med hospitalsvæsenet på godt og ondt. www.op-igen.dk Mød Tine på D3-001.

Sussi Bech
Sussi Bech

Sussi Bech er en af Danmarks allermest populære tegneserieskabere med tegneserier som “Nofret“ og “Eks Libris“. Sidste år udkom tegneseriebiografien "Ørsted", der blev en af de mest solgte danske tegneserier i 2020. Lige nu arbejder Sussi på "Nofret" bind 13 og en tysk udgave af "Aida Nur". Mød Sussi i Forlaget Eudors stand B5-005 i Børnebogforum alle dage.

Glenn Bech
Glenn Bech

Glenn Bech (f. 1991) er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2017 og blev færdig på Forfatterskolen i 2019. I januar 2021 debuterede han som forfatter med den 552 sider store roman Farskibet: Et sorgfuldt og rasende vidnesbyrd om en familie ødelagt af faderens selvmord, om giftig maskulinitet, om klasse, køn, vold og svigt.

Nina Belling
Nina Belling

Nina Belling, født 1957, er uddannet folkeskolelærer og i dansk som andetsprog. Hun er forfatter til en lang række romaner. Aktuel med romanen Søstre på Brændpunkt.

Emeli Bergman
Emeli Bergman

Emeli Bergman er uddannet ved Forfatterskolen. Hun debuterede med novellesamlingen 'Salt' i 2017 og er nu aktuel med den anmelderroste roman 'På undersiden af dagen'. Sammen med Luka Holmegaard og Andreas Eckhardt Læssøe står hun bag litteraturpodcasten 'Bølgerne' og har sammen med andre oversat Birgitta Trotzigs 'Anima' og Stig Larssons 'Autisterne'.

Charlotte Berwald
Charlotte Berwald

Charlotte Berwald er født 4. marts 1990 og har tidligere udgivet: Ungdomsromanen Blodsøstre 2013, Dukkehuset 2015, Valkyrien 2016, Storhed og fald 2018 samt Ponyakademiet 2018. Udkommer med børnebogen Min kat er seriemorder på Brændpunkt.

Emilie Boe Bierlich
Emilie Boe Bierlich

Emilie Boe Bierlich, postdoc-stipendiat og kurator ved Ny Carlsberg Glyptotek.

Cecilie Birkshøj
Cecilie Birkshøj

YA-forfatter til Fra ild til aske og Som ringe i vandet. Aktuel med Der findes ikke lykkelige slutninger, en roman om at være ung og forelsket, midt i et bandemiljø.

Tanja Bisgaard
Tanja Bisgaard

Tanja R. Bisgaard (f. 1972) er forfatter og en af stifterne af forlaget KRABAT. Tanja skriver fantasy, science fiction og historier som har fokus på klimaforandringer, miljø og vores fremtid.

Bettina Bjelke
Bettina Bjelke

Bettina Bjelke er uddannet klinikassistent, men har arbejdet inden for detailhandel. Bettina har de sidste otte år rejst verden tynd sammen med sin mand, og på deres rejser har hun samlet inspiration til sin krimi "Døde hjerter", som tager sit afsæt i København, men udspiller sig i Egypten, mens landet er præget af dønningerne efter det arabiske forår.

Annette Bjergfeldt
Annette Bjergfeldt

Annette Bjergfeldt er forfatter, musiker, sangerinde og sangskriver. Bjergfeldt er aktuel med romanen HØJSANGEN FRA PALERMOVEJ - en frodig og vildtvoksende fortælling om jagten på århundredets kærlighed. Og om at miste stort og give det hele en chance til.

Ulrika Louisa Bjerregaard
Ulrika Louisa Bjerregaard

Forfatter Ulrika Louisa Bjerregaard er forfatteren bag blandt andet, Wilmas Verden, Hjertehistorier og Superkræfter. Mød hende på Petunias stand i Børnebogsforum.

Clara Amalie Bjerregaard
Clara Amalie Bjerregaard

Clara har i samarbejde med forfatter Ulrika Louisa Bjerregaard skrevet serien Superkræfter. Mød hende på Petunias stand.

Viggo Bjerring
Viggo Bjerring

Viggo Bjerring (f. 1981) debuterede i 2016 med novellesamlingen Balancekatten. Samme år udkom han på Ekbátana med kortromanen Qwerty, som blev nomineret til Danske Skønlitterære Forfatteres pris, Den Svære Toer. Han er nu aktuel med sin første roman, Verdenshjertet, som officielt udkommer 12. november

Ane Bjørn
Ane Bjørn

Forfatter og illustrator. Hun debuterede i 2015 med 'Da natten blev væk' og har siden udgivet grafiske fortællinger og billedbøger, senest den anmelderroste billedbog 'Trylleblik'. Hendes fortællinger og illustrationer giver sprog til alt dét, der for børn (og voksne) kan være svært at favne med ord: Drømme, frygt, sorg, fantasi og store følelser.

Christian Bjørnskov
Christian Bjørnskov

Christian Bjørnskov er professor i økonomi ved Aarhus Universitet og forsker i blandt andet subjektiv lykkefølelse og tilfredshed.

Charlotte Blay
Charlotte Blay

Charlotte Blay, f. 1938, har ud over en lang række bøger for børn og unge udgivet romanerne 'Flyvefærdig' (1986), 'Blå By' (1997) og 'Stjerneskud og halvmåne' (1994), som hun samme år modtog Drassows Fredslegat for. Senest aktuel med romanen 'Lebensborn' (2020), der handler om svogerens liv som "barn af Hitler" i det berygtede nazistiske avlsprojekt.

Sara Blædel
Sara Blædel

(f. 1964) Journalist. Debuterede i 2004 med første bog om kriminalassistent Louise Rick. Hun var i efteråret 2020 aktuel med bogen "Den tavse enke", der er 11. bind i serien. Vinder af de Gyldne Laurbær 2014. Hun er kåret som danskernes yndlingsforfatter fem gange, og hendes bøger udgives i 38 lande. Har sammen med Mads Peder Nordbo skrevet bogen "Opløst".

Thomas Boberg
Thomas Boberg

Thomas Boberg, født 1960, debuterede med digtsamlingen HVÆSENDE PÅ MIT ØJEKAST i 1984 og har siden udgivet en lange række digtsamlinger, romaner og rejseerindringer. Han har bl.a. modtaget Det Danske Akademis Store Pris. I år er han aktuel med det digteriske testamente FORBEREDELSE TIL LIVET.

Niels Voss Boldvig
Niels Voss Boldvig

Niels Voss Boldvig (født 1962) er tegneren bag myldrebøgerne om "Umuliusserne", forfatteren bag "Vrøvlerier", og forfatteren og tegneren bag "Mystifiderne og de gale Frynsenæb" samt "100 ting du ikke vidste om insekter". Niels har også farvelagt flere Disney-tegneserier. Han går under kunstnernavnet Vobo.

Hans Boll-Johansen
Hans Boll-Johansen

Hans Boll-Johansen (f. 1936) er dr.phil. og docent emeritus i fransk litteratur ved Københavns Universitet. Han har skrevet adskillige bøger – blandt andet "Sønderjyder i krig. En europæisk historie." Han er aktuel med bogen "Ganske kort her til sidst - Om kunsten at visne glad".

Inger Bols
Inger Bols

Efter tusindvis af samtaler og kontrolvejninger fandt klinisk diætist Inger Bols ud af, at hun ikke hjalp klienter til varig sundhed, så længe vægttab var en del af målet. Hun arbejder nu som den første vægtneutrale diætist i Danmark med speciale i intuitiv spisning. Hun underviser professionelle, som har indset, at vægtfokus ikke hjælper til varig sundhed.

Stine Bolther
Stine Bolther

(f. 1976) er journalist, forfatter og radio og tv-vært og har i 20 år arbejdet som rets- og kriminalreporter. Hun er sammen med Line Holm aktuel med bogen ”For barnets bedste”. Hun har desuden skrevet 10 bøger, bl.a. true crime-bestsellerne om de tidligere drabschefer Ove Dahl, Kurt Kragh, Bent Isager-Nielsen, Jens Møller Jensen og Ove Pedersen.

Christina Bonde
Christina Bonde

YA-forfatter til Izola, Større end os og aktuel med serie som sætter fokus på angstlidelser hos unge. Udkommer på BogForum, 'Bekymringsangst: Siennas historie'.

Thorsten Borring Olesen
Thorsten Borring Olesen

Thorsten Borring Olesen er professor i historie på Aarhus Universitet og har i årtier studeret det europæiske samarbejde og Danmarks plads i fællesskabet.

Lise Bostrup
Lise Bostrup

Lærebogsforfatter, redaktør, forlægger og formand for Den Danske Sprogkreds. Hun er aktuel med bøgerne "Med ja-hatten på" og "Med professorhatten på" om faste udtryk med overført betydning. På Bogforum præsenterer Lise også en lærebog i dansk for udlændinge med titlen "Danskere", ordbøger på engelsk, russisk, polsk og bulgarsk og litteratur fra Vestindien.

Theis Bothmann
Theis Bothmann

Theis Bothmann kommer fra selskabet Planetarisk Kogebog, der udvikler klimavenlige madopskrifter og arbejder for at ændre vores kostvaner i en retning, der tager hensyn til en planetære sundhed. Theis er aktuel med bogen ”Vild fisk” fra Muusmann Forlag.

Sofie Boysen
Sofie Boysen

Sofie Boysen (f. 1988) er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur (2016) og debuterede som børnebogsforfatter med “Skadedyrsbekæmperne” i 2015. I år er hun aktuel med ”En lille hvid løgn”. En sjov og skør fortælling til de 9-12-årige om venskab, kærlighed og det første kys, der gerne skulle føles som fyrværkeri (men som tit føles lidt ... klamt).

Mette Boysen
Mette Boysen

Mette Boysen er civilingeniør med mere end 25 års ledelseserfaring fra større danske virksomheder. Hun er medforfatter til bogen Myter om Magten (Gyldendal, 2012) om kvinder i topledelse. M-alene (Byens Forlag 2021) er hendes første roman.

Mikkel Braginsky
Mikkel Braginsky

Mikkel Braginsky (f.1976) er debattør, Art Director, kommunikationsrådgiver og podcast-vært på den succesfulde podcast 'Hankøn', hvori han forsøger at finde svar på manden af i dag igennem en serie personlige samtaler med andre mænd. Han debuterede i år med bogen HANKØN, der tilbyder værktøjer til manden, der ønsker at blive klogere på sig selv.

Torben Bramming
Torben Bramming

Torben Bramming (f. 1964) er teolog med kirkehistorie som speciale. Han har tidligere skrevet de anmelderroste historiske biografier "Brorson – sjælens digter" (2015), "Rantzau – den hellige kriger" (2016) og "Da vikingerne mødte korset" (2018). Senest har han udgivet ”Heksene og den perfekte hofmand - Albert Skeel og den magisk-religiøse renæssance”.

Thomas Bredsdorff
Thomas Bredsdorff

Thomas Bredsdorff er dansk litteraturkritiks grand old man, professor emeritus i nordisk litteratur og kulturskribent på Politiken siden 1965. Aktuel med "Johannes Ewald og frygten for frihed" (U Press, Babette-serien 2021)

Per Bregengaard
Per Bregengaard

Politisk forfatter, aktuel med "Skattens skarpe klo" - der sætter fokus på kriser skal udforskes, formuleres i sammenhængende fortællinger og bør følges op med en meningsfuld indsats i form af visionær politisk handling. https://danskforfatterforening.dk/40-per-bregengaard/

Birgitte Bregnedal
Birgitte Bregnedal

Aktuel med den anmelderroste PIGEN MED SHERIFSTJERNEN, hendes første roman for voksne. Birgitte Bregnedal er succesfuld og prisbelønnet forfatter til 26 bøger for børn og unge, hvoraf flere er oversat til færøsk, polsk og svensk. Birgitte startede i 2021 forlaget Fru Nysgerrig frunysgerrig.dk Mød Birgitte Bregnedal alle tre dage på NewPub-standen D3-001.

Nicklas Brendborg
Nicklas Brendborg

Nicklas Brendborg studerer molekylærbiologi ved Københavns Universitet. Han er anerkendt som ungt forskningstalent af Novo Nordisk International Talent Program. Gopler ældes baglæns om videnskabens svar på et langt liv er blevet en stor dansk bestseller og er solgt til udgivelse i 21 lande.

Tonje Brenna
Tonje Brenna

Tonje Brenna (født 1987) er regionsleder for Arbeiderpartiet i Viken, Norge. Hun har været politisk rådgiver i Justits- og beredskabsdepartementet og ved Statsministerens kontor. Hun var generalsekretær i AUF (Arbeiderpartiets ungdomsorganisation) fra 2010-2012 og overlevede terroraktionen på Utøya 22. juli 2011.

Svend Brinkmann
Svend Brinkmann

Vi mennesker er mystiske, mærkelige og forunderlige størrelser. Som professor i psykologi har jeg med undren og nysgerrighed undersøgt, hvorfor vi gør, som vi gør. I Brinkmanns briks på P1 zoomer jeg ind på tidens herskende tendenser og idéer. Er jeg god nok? Må jeg godt være bange for mørket? Findes der noget større end mig selv?

Svend Brinkmann
Svend Brinkmann

Svend Brinkmann (f. 1975) er professor i psykologi på Aalborg Universitet, forfatter og radiovært. I år er han aktuel med en filosofibog i børnehøjde. ”Svend Brinkmann fortæller om Livet, døden og jagten på sandheden” er en del af Carlsens nye serie ”Er du rigtig klog?” – fuld af fakta og vild viden og fortalt af Danmarks allerbedste formidlere.

Svend Brinkmann
Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Han forsker bl.a. i diagnosticering, sorg og kulturpsykologi. Han er vært på radioprogrammet ‘Brinkmanns briks’ og forfatter til en lang række bøger, heriblandt ‘Kampen om lykken’, ‘Hvad er et menneske?’, ‘Det sørgende dyr’ og ‘Stå fast’.

Svend Brinkmann
Svend Brinkmann

(f. 1975) er professor i almenpsykologi på Aalborg Universitet. Han er desuden vært på radioprogrammet Brinkmanns Briks og forfatter til en lang række artikler og bøger, heriblandt bestsellerne ”Stå fast” (2014), ”Ståsteder” (2016), Gå glip (2017) og ”Hvad er et menneske” (2019). Han er aktuel med bogen "Vi er det liv vi lever" (2021).

Pia Brixved
Pia Brixved

Pia Brixved har været medforfatter på en række vidtspændende bøger med alt fra naturlig skønhedspleje til kogebøger. Hun er tidligere tv-tilrettelægger, hvor hun blandt andet opfandt ”Den skaldede kok.” Hun er i dag indehaver af tarmskylningsklinikken Colonic. Hun er nu aktuel med ”Den skaldede kok – i medgang og misbrug” fra Muusmann Forlag.

Jakob Brodersen
Jakob Brodersen

Jakob Brodersen (f. 1976) er uddannet journalist fra DJH og DR. Siden 2011 har han arbejdet som freelancer og især beskæftiget sig med forsknings- og udviklingsjournalistik og grøn omstilling. Udkommer med romanen Hvide elefanter på Brændpunkt.

Shane Brox
Shane Brox

Shane Brox, f. 1968, er en dansk tøjdesigner og vært for børneudsendelsen Shanes Verden på DR1. I kølvandet på Naturhistorisk Museum i Aarhus’ udstilling til børn om FNs 17 verdensmål udiver Shane Brox i samarbejde med Ditte Isager byggebogen ”Byg en bedre verden med Shane”, der tager udgangspunkt i verdensmålene – formidlet letforståeligt til børn.

Daniel Bruce
Daniel Bruce

Daniel Bruce er freelancejournalist og skriver om whisky og vin. Hans artikler kan findes i tidsskrifter som Whisky & Bourbon, Livets Goda og Whisky & Rom. Han har tidligere skrevet for Whisky Advocate og Art of Eating. Han har udgivet ”Japansk whisky” fra Muusmann Forlag.

Kirsten Brun
Kirsten Brun

Kirsten Brun, f. 1955, var under Balkankrigen udsendt til Eksjugoslavien, hvilket har givet inspiration til 'Skarpskytten fra Banja Luka' (2021). Hun har desuden i en årrække arbejdet med flygtninge. Kirsten Brun har fire romaner bag sig: 'Udsendt' (2006), 'Natten er deres' (2018), 'Efter branden' (2019) og 'Den fugl der ikke flyver bliver stegt' (2020).

Niels Brunse
Niels Brunse

Niels Brunse er prisbelønnet forfatter og oversætter. Hans største projekt har senest været en komplet oversættelse af Shakespeares skuespil og sonetter. Aktuel med essayet "'Sådan er det' at oversætte Shakespeare" (U Press, Babette-serien 2021)

Niels Brunse
Niels Brunse

Forfatter og oversætter gennem et halvt århundrede. Har nyoversat Shakespeares skuespil til dansk. Forfatter til romaner, novellesamlinger og skuespil. Har udgivet TRO ER IKKE VIDEN, der handler om hans forhold til kristendommen.

Niels Brunse
Niels Brunse

Niels Brunse (f. 1949), er forfatter og oversætter. Han har oversat omkring 250 værker fra engelsk, tysk, svensk, norsk og russisk, heriblandt klassikere af William Shakespeare og Thomas Mann. I år er han aktuel med romanen HORATIUS - en intens og dramatisk historie fortalt af den eneste overlevende fra en af Shakespeares mest berømte tragedier, Hamlet.

Thomas Brunstrøm
Thomas Brunstrøm

Thomas Brunstrøm (f. 1977) er forfatter, journalist og filmanmelder – og har bl.a. skrevet billedbogs-serien om Sallys far og bidraget med historier i bøgerne ”Grydeklar” og ”Ferieklar”. I år er han aktuel med ”Sallys far bliver Youtuber”, ”Sallys far slår til igen”, ”Hvad fanden er et bandeord” samt de to første bøger i børnebogsserien ”To på ti”.

Morten Bruun
Morten Bruun

(f. 1965) journalist, kommentator på Discovery Networks Denmark og tidligere professionel fodboldspiller. Han spillede 13 år i Silkeborg IF og var med i landsholdstruppen, da Danmark sikrede sig EM-guldet i 1992. Bor i Højbjerg uden for Aarhus og arbejder som drenge- og ungdomstræner i sin lokale klub IF Lyseng. Han er aktuel med bogen ”Kampdag."

Frida Brygmann
Frida Brygmann

Frida Brygmann er sanger, skuespiller, dramatiker og forfatter. Sammen med Thomas Korsgaard har hun skrevet børnebogen ”Minimund” – en rørende komisk historie om at stå ved den, man er. I år er forfatter-duoen aktuelle med ”Tyggegummidamen og andre historier”.

Tom Buk-Swienty
Tom Buk-Swienty

(f. 1966) forfatter, historiker og journalist. Har skrevet flere anmelderroste og prisbelønnede bøger, heriblandt den dokumentariske fortælling ”1864 – slagtebænk Dybbøl” (2014). Desuden forfatter til firbindsværket om Dinesen-slægten samt den anmelderroste bog ”Det ensomme hjerte” (2019) om 2. verdenskrig. Tom Buk-Swienty er aktuel med bogen ”Undervejs".

Lisbeth Bulig
Lisbeth Bulig

Selvstændig psykolog med klinik i Vejle. Tidligere psykolog ved Kolding Kommune og HospiceSønderjylland. Forfatter til NÆSTEHJÆLP - NÅR DU MØDER EN, DER HAR MISTET sammen med Ingeborg Kastberg.

Cana Buttenschøn
Cana Buttenschøn

Cana Buttenschøn er uddannet jordemoder og bruger dagligt sin uddannelse i sit onlineunivers for gravide, Canas.dk. Har skrevet bestsellerne "40 ting du skal vide om din fødsel" (2019), "40 uger inden" (2018) og "40 uger efter" (2017). Aktuel med sin fjerde bog: "Moderskabet – også når det gør rigtig ondt".

Søren Byder
Søren Byder

SØREN BYDER, f. 1972, uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1999. Søren Byder er særligt kendt fra tv-serierne Hotellet, Nikolaj og Julie og fra filmene Se til venstre, der er en svensker og Bella, min Bella, ligesom han har medvirket i store internationale produktioner. Er aktuel med debutromanen KRIGER på Brændpunkt.

Kristina Bøcher
Kristina Bøcher

Kristina Bøcher skriver børne- og ungdomsbøger med både humor og alvor. Hendes bøger om Janus, der er en fodboldglad dreng, er meget populære, måske fordi de behandler forskellige vigtige emner som ensomhed, psykisk sygdom og ligestilling. Kristina er lærer og arbejder til daglig som viceskoleinspektør i en folkeskole. Hun er gift og har tre store børn.

Benni Bødker
Benni Bødker

Benni Bødker (f. 1975) har senest udgivet tegneserien ”Homunculus” sammen med Rune Ryberg. Han har skrevet gyser- og kriminalhistorier for børn og voksne, der har indbragt ham priser og nomineringer og er blevet oversat til ti sprog, senest azerbaijansk og færøsk. Læs mere på benniboedker.dk

Benni Bødker
Benni Bødker

Benni Bødker, født 1975 er uddannet cand. Mag. i filosofi og dansk. Han debuterede i 2003 med HALLOWEEN: GYS I OKTOBER og har siden udgivet over 100 bøger. I år er han aktuel med spændingsromanen OCCIDENTENS STJERNE om en antikvitetshandler, der i start 1900-tallet fanges i Paris' hemmelige selskaber og skyggeverden.

Britt Bøg
Britt Bøg

Forfatter Britt Bøg er født i 1981. Som 12-årig skrev Britt sin førsteromancenovelle på en gammel skrivemaskine. Som 30-årig, begyndte hun at læse romance, sideløbende med at hun bloggede om sit single- og datingliv. Hun bor med sin mand og datter i en lille landsby tæt ved Kolding. Britts debutroman udkommer på Bogforum 2021.

Trine Bøhm
Trine Bøhm

Trine Bøhm (f. 1976) er uddannet BSc i Media Studies & Sociology fra City University, London samt Tekstilformidler fra UCC, København, og har desuden arbejdet en årrække i musikbranchen. Romandebuterer med Velvet Morning på Brændpunkt.

Ditte Katharina Bønke
Ditte Katharina Bønke

Ditte Katharina Bønke (f.1980) konsulent og forfatter. Indehaver af Forlaget Bønke. Aktuel med Prinsessen & Bønnestagen, en varm og lattermild børnebog om at acceptere sig selv og andre som vi nu engang er. Find Ditte Katharina Bønke alle tre dage hos NewPub D3-001.

Michael Böss
Michael Böss

Michael Böss, f. 1952, er dr.phil., historiker og lektor emeritus ved Aarhus Universitet. Flere medier har beskrevet ham som en af de vægtigste borgerlige stemmer i samfundsdebatten. Han er aktuel med "Liberalismens vildfarelser - en bog om liberalismens historie, der lægger op til debat og leverer stof til eftertanke.

Kis Baadsgaard
Kis Baadsgaard

Forfatter Kis Baadsgaard er født 1970. Hun er gift og har tre voksne børn. Drømmen om at være forfatter har altid været der, men først efter en personlig krise fik hun mulighed for at udleve ønsket. Ordblindhed er en udfordring, men ikke en stopklods for hende. Kis har udgivet flere bøger i serien Mama McGees Drenge og ser frem til nye spændende projekter.

Mirjam Capelle
Mirjam Capelle

Mirjam Capelle (f. 1966) er uddannet psykolog og har egen praksis i København. Hun er mor til fire børn. "Min sjæls vandmærke" er hendes debut som forfatter, hvor hun fortæller sin jødiske families historie.

Giulio Cavalli
Giulio Cavalli

Giulio Cavalli (f. 1977) har i mange år arbejde med teater i sit hjemland Italien. I 2019 udkom hans omdebatterede roman "Carnaio" i Italien og den blev indstillet til flere store litteraturpriser. Romanen udkom på dansk i 2020 med titlen "Bølgen".

Özlem Cekic
Özlem Cekic

Tak for kaffe! Sådan siger vi, når vi smækker med døren efter et samvær, vi helst havde været foruden. Men det er også titlen på Özlem Cekic’ nye bog om den svære kunst at tale sammen.

Tommy P. Christensen
Tommy P. Christensen

Aktuel med e-bøgerne "Hvad falder af birket?" og "Fra krig og besættelse til fred og ingen fare" (begge i serien Dansk Politihistorie, SAGA Egmont, 2020) samt lærebogen "Styr på rødderne? Introduktion til slægtsforskning" på forlaget Olde Cranich Hamneda. https://danskforfatterforening.dk/29-tommy-per-christensen/

Helene Johanne Christensen
Helene Johanne Christensen

Helene Johanne Christensen (f. 1989) debuterede i 2018 med digtsamlingen 'BLÅ', og i 2021 udkom hun med sin anden bog 'Sammenfald' på Gladiator. 'Sammenfald' undersøger og udfolder med en stærk og egensindig poetisk stemme erkendelsen af, at man som menneske ikke er lukket og selvberoende, men derimod i konstant udveksling med den verden, man er en del af.

Lars Christensen
Lars Christensen

Uddannelse Billedskolen og Det Jyske Kunstakademi Debuterer med 6Tempi - Inspiration til tegning og formning. Materialet til bogen stammer fra tegnede notater på vandreture og arbejder fra værkstedet - lerfigurer, motorsavsfigurer, grafiske teknikker og maleri samt udsmykninger i samarbejde med børn og voksne. Billedkunstner, underviser og bogskriver fra nu.

Lars Christensen
Lars Christensen

Lars Christensen (f.1970) er ph.d. i historie med speciale i 1600-tallet. Han har tidligere skrevet den anmelderroste bestseller "Svenskekrigene 1657-60" samt "Hannibal Sehested - krig, magtkamp og enevælde i 1600-tallet". Han er nu aktuel med bogen "Drømmen om et mægtigt Danmark. Den store nordiske krig 1700-1721".

Karin Christensen
Karin Christensen

Karin Christensen kalder sig selv for fritidskunstner, og hun har udstillet rundt omkring i Danmark. Hun er tidligere ejer af Klinik Friheden med alternative behandlingsformer og kurser i personlig udvikling. Karin Christensen har oplevet, at maleriet samt digtekunsten har givet hende ro. Hun debuterer med digtsamlingen "HIMMELSTREJF" i oktober 2021.

Jens Peter Christensen
Jens Peter Christensen

Jens Peter Christensen er professor, dr. jur og har været dommer i Højesteret siden 2006. Han var professor i offentlig ret fra 1998-2011 og har blandt andet bidraget til en lang række statslige rapporter og udredninger om juridiske forhold i den offentlige sektor og er forfatter til bogen "Ministre og embedsmænds pligter og ansvar" fra Djøf Forlag.

Karin Slot Christiansen
Karin Slot Christiansen

Karin Slot Christiansen er født i 1968. Hun er mor, journalist, dokumentartilrettelægger og certificeret psykoterapeut med særlig interesse for jungiansk inspireret drømmearbejde. Fuglene synger baglæns er Karins fintfølende debutroman og en dansk bestseller.

Thorbjørn Christoffersen
Thorbjørn Christoffersen

Thorbjørn Christoffersen (f. 1978) er illustrator, filminstruktør og animator. Han står bl.a. bag karakterdesignet i filmen Ternet Ninja, og sammen med Thomas Brunstrøm står han bag den populære billedbogsserie om Sallys far, som Thorbjørn også har illustreret. I år er han aktuel med ”Sallys far bliver Youtuber” og ”Sallys far slår til igen”.

Kaspar Colling Nielsen
Kaspar Colling Nielsen

(f. 1974) uddannet i erhvervsøkonomi og filosofi fra CBS. Han har arbejdet som taleskriver og har skrevet manuskripter til teater, film og TV. Kaspar er aktuel med bogen "Frelseren fra Hvidovre". Debuterede med bogen ”Mount København” (2010), som vandt Debutantprisen og har siden skrevet flere anmelderroste bøger. Hans bøger er oversat til 16 sprog.

Ole Comoll
Ole Comoll

Ole Comoll Christensen (født 1964) .

Kristian Corfixen
Kristian Corfixen

Kristian Corfixen (f. 1988) arbejder som journalist på Politiken. Han har vundet flere priser for sin bog ’Sygeplejersken’, som handler om drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus, hvor en sygeplejerske efter flere års mistanke blev afsløret i bevidst at forgifte patienter på sine vagter. Bogen har i dag status som bestseller og er oversat til flere sprog.

Ane Cortzen
Ane Cortzen

Ane Cortzen er uddannet arkitekt, men har i mere end ti år arbejdet som vært på tv og radio.

Nicolas Cosedis
Nicolas Cosedis

Nicolas Cosedis er fotograf med base i København. Han er selvlært og har fotograferet byer, landskaber, mennesker og gader. I de seneste år har han udelukkende fotograferet fra luften. Nicolas Cosedis driver desuden sit eget galleri.

Laura Helena Pimentel da Silva
Laura Helena Pimentel da Silva

Laura Helena Pimentel da
 Silva, f. 1994, debuterede med selvbiografien, Kommunebarn i 2018. Bogen strøg hurtigt til tops på flere af Mofibos top 10-lister.
Siden debuten har Laura udgivet yderligere to værker og beskæftiger sig til dagligt med journalistik. Aktuel med YA-romanen Nordsjællands ukrudt og med romanen Allahs sønner på Brændpunkt.

Holger Dahl
Holger Dahl

Holger Dahl er arkitekturkritiker, arkitekt, forfatter og designer. Han skriver som Københavnersnuden i Berlingske. Holger Dahl er en erfaren kinafarer og har skrevet to anmelderroste bøger om Kina. Ming Selskabet er Holgers velturnerede og elegante debutroman.

Henrik Dahl
Henrik Dahl

Henrik Dahl er sociolog, forfatter og dansk politiker. Har skrevet en lang række bøger om historie og samfund. Henriks seneste bog Den sociale konstruktion af uvirkeligheden handler om identitetspolitikkens underminering af vestlige frihedsrettigheder.

Arne Dahl
Arne Dahl

Arne Dahls serie om A-gruppen er blevet en klassiker i den skandinaviske kriminallitteratur og er succesfuldt filmatiseret til tv. Han har modtaget priser i både Sverige, Danmark og Tyskland for flere af sine krimier, og bøgerne er oversat til 32 sprog. Dahl er aktuel med romanen TØBRUD, der er femte og sidste del af serien om Berger & Blom.

Nan Dahlkild
Nan Dahlkild

Nan Dahlkild er lektor ved Danmarks Biblioteksskole og en af redaktørerne af "Dansk Bibliotekshistorie 1-2".

Daniel Dalgaard
Daniel Dalgaard

Daniel Dalgaard er uddannet fra Forfatterskolen og er en af dansk litteraturs unge, stærke stemmer. Efter to roste digtsamlinger - 'Vi er ikke konger' (2013) og 'Spejlkamel' (2015) - er han nu aktuel med sin første roman, 'Sfinx'. Derudover har han bidraget til adskillige antologier og tidsskrifter og undervist på Vestjyllands Højskoles forfatterlinje.

Michael Dalgaard
Michael Dalgaard

Forfatter Michael Dalgaard er både foredragsholder, entreprenør og stifter af et af de største kirurgiagenturer i Europa. Hans seneste udgivelse er "Tempelridderen fra Nord", der handler om kampen mellem broderskabsordenerne Tempelridderne og Illuminati. Dalgaard er selv frimurer og har derfor et personligt og indgående kendskab til emnet.

Julie Dam
Julie Dam

Drømmejunglens mange fine illustrationer og visuelle univers er skabt af arkitekt og illustrator Julie Dam. Samspillet mellem illustrationerne og de beroligende fortællinger skaber en helt særlig verden, hvor børnene kan føle sig trygge og slippe fantasien løs.

Signe H. Damkjær
Signe H. Damkjær

Forfatter til novellen "Den anden dagbog" i antologien "Historier fra Psykiatrien".

Jan Damsgaard
Jan Damsgaard

Jan Damsgaard er professor og institutleder på institut for Digitalisering på CBS, der forskningsmæssigt rangerer som det 13. bedste i verden og det bedste i Europa. Jan er desuden bestyrelsesmedlem i en række opstartsvirksomheder, der bygger på platformsøkonomien. Han er forfatter til bogen "Blockchain business" fra Djøf Forlag.

Nanna Damsholt
Nanna Damsholt

Nanna Damsholt er historiker og har skrevet kapitlet om højskolesangbogen i "Dansk i brug. Dansk Sproghistorie 4".

Mads Damsø
Mads Damsø

Mads Damsø debuterede med romanen Hvis dette er en lakridspibe i 2019 og udkom med konceptromanen Solitaire i 2021. Du kan opleve Mads Damsø i samtale med litteraturanmelder Anette Leonora Andersen om værket Solitaire på Ny Scene.

'Den mandige elg' Daniel Brandt
'Den mandige elg' Daniel Brandt

YouTuber, aktuel med 'En elgtastisk sommerferie'

Joan Dansberg
Joan Dansberg

Joan Dansberg (f.1955) forfatter. Aktuel med ‘Bag portieren’, historisk roman, der foregår i cirkus- og varietémiljøet i 1894-1916. Bogen er baseret på Irma Altenburgs erindringer. Joan har udgivet romaner, dagbøger, noveller og autofiktion. Find Joan Dansberg hos NewPub D3-001 alle dage samt på Skriv & Udgiv scenen lørdag kl. 15.00. www.joandansberg.dk

Martin Davidsen
Martin Davidsen

Kom forbi og lyt til historiens vingesus. Hør om mine foredrag, historiske highlights og om, hvordan spændende romankarakterer pludselig opstår. Jeg er aktuel med første bind i bogbinderserien: Døden på den gustengule hest.

Barbara Beatrice Davidsen
Barbara Beatrice Davidsen

Barbara er født i 1992 og opvokset på Færøerne, hvis natur er kilde til megen inspiration. Barbara skriver om store følelser med en forkærlighed for det eventyrlige og skæve eksistenser. Hun debuterede i 2020 med novellen Sangfuglen.

Leif Davidsen
Leif Davidsen

Leif Davidsen (f. 1950) er uddannet journalist og arbejdede i mange år som udenrigskorrespondent for DR, før han gik fuldtid som forfatter i 1998. Han er både national og internationalt kendt for sine politiske spændingsromaner og har modtaget adskillige priser for sit arbejde.

Julie M. Day
Julie M. Day

Julie M. Day er er en dansk fantasyforfatter. Hun debuterede med serien ”Grænsen til Trafallas” og har siden udgivet den Game of Thrones-inspirerede ”Af blod og støv” (Turbine, 2020), som er første første bind i serien ”Sagakvartetten”.

Dea Deleuran
Dea Deleuran

Advokat, debuterer med bogen "Brystkræfter". https://danskforfatterforening.dk/81-dea-dorothea-deleuran/ Foto: © Minikonfetti.

Pia Deleuran
Pia Deleuran

Forfatter, advokat og mediator, der har arbejdet og skrevet om konflikthåndtering i mange år. I samarbejde med kolleger og netværk har hun i forskellige udgivelser sat fokus på forhold, der kan øge forståelsen af de konflikter, som opstår i forskellige sammenhænge. https://danskforfatterforening.dk/86-pia-deleuran/

Thomas Dickson
Thomas Dickson

Forfatter, arkitekt og designer, aktuel med bogen "Om at opleve design" (Gyldendal). https://danskforfatterforening.dk/01-thomas-peter-dickson

Matilde Digmann
Matilde Digmann

Mat (Matilde Digmann) er en multidiciplinær kunstner og forfatter. Mat’s debut, den grafiske roman “Pseudo” er et råt tidsbillede der handler om sex, misbrug, dating og om generelt at være fucked up. Mat er aktivist, feminist og antikapitalist og skriver sig ind i generation etik.

Frederik Dirks Gottlieb
Frederik Dirks Gottlieb

Frederik Dirks Gottlieb er radiovært og filmproducer. Han er vært på DR-podcasten Flyvende tallerken, hvor han udlever sin besættelse af UFO'er og forsøger at gøre os klogere på det univers, vi lever i.

Sine Ditlev Bihlet
Sine Ditlev Bihlet

Sine Ditlev Bihlet driver Søvnplejersken.dk for at hjælpe forældre og deres børn til gode og trygge sovevaner. Hun har beskæftiget sig professionelt med børn i 12 år som sygeplejerske, og specielt med børns søvn som sundhedsplejerske. Sine holder foredrag for forældre og underviser fagpersoner i barnets søvn og har i april 2021 udgivet bogen "Putteritualet".

Christian Dorph
Christian Dorph

Christian Dorph, født 1966, debuterede som forfatter i 1992 med digtsamlingen Et stykke tid og har siden udgivet flere digtsamlinger, romaner og bidraget til højskolesangbogen. I år er han aktuel med JEG SLOG MIN FAR IHJEL: Et rasende, sorgfuldt rekviem og et desperat forsøg på at fremkalde og fastholde erindringen om en far, der har taget sit eget liv.

Pelle Dragsted
Pelle Dragsted

Pelle Dragsted (f. 1975) er mangeårig aktivist på venstrefløjen, debattør, skribent og tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten, hvor han var finans- og økonomiordfører. Herudover er han fast klummeskribent for Altinget og Information, og i år er han aktuel med bogen 'Nordisk socialisme - på vej mod en demokratisk økonomi'.

Poul Duedahl
Poul Duedahl

Poul Duedahl, f. 1973, er professor i historie på Aalborg Universitet og har udgivet en lang række bøger om forskelligartede emner. Altid med et kulturhistorisk touch. Han er bla. forfatteren bag bogen "Grænseland", der udkom i forbindelse med 100-året for Genforeningen. Samt "Den fjerde rytter" 10.000 års epidemihistorie skrevet samme med Jeanette Varberg.

Lene Dybdahl
Lene Dybdahl

Anmelderrost børne- og ungdomsbogs forfatter til fantasy-trilogierne Den gyldne nøgle og Ovanienprofetierne.

Estrid Dyekjær
Estrid Dyekjær

Estrid Dyekjær, f. 1979, er opvokset i Esbjerg, men har siden slået sine folder i Århus, Dublin, Virum og Helsingør. Debutromanen 'To liv' udkom på Byens Forlag i 2019 og bragte hende i 2020 i spil blandt de ti nominerede til bibliotekernes Edvard P. Prisen. Siden kom børneromanen 'Det røde lyn' (2019), 'Andre liv' (2020), og senest 'Kvotekvinde' (2021) til.

Peter Dürrfeld
Peter Dürrfeld

Peter Dürrfeld (f. 1942) har årtiers erfaring med at formidle klassisk musik til et dansk publikum. Siden 2011 har han været musikanmelder for Kristeligt Dagblad, og han er forfatter til en lang række bøger om klassisk musik, herunder "Den lille Carl Nielsen" (2017) og "117 symfonier" (2016). Han er aktuel med "Beethoven - Den symfoniske mester" (2020).

Christina E. Ebbesen
Christina E. Ebbesen

Christina E. Ebbesen (f. 1981) er døvepræst og forfatter. Hendes forsvar af LGBTQ-miljøet har bragt hende i medierne med både hendes bøger og præstegerning. Ebbesen er aktuel med fantasyromanen "Bondekongens rejse - Til Aretz' ende 2", og du kan møde hende på Ulven og Uglens stand.

Martin Einfeldt
Martin Einfeldt

Martin Einfeldt har en Master i Positiv psykologi med speciale i brug af humor i undervisning, ledelse og innovation. Han er ekstern lektor i innovation og kreativitet på Københavns Universitet og selvstændig kommunikationsrådgiver. Martin Einfeldt har skrevet bogen "Kreativitet, innovation og humor – de bedste teorier og de bedste råd". Martineinfeldt.dk

'Vercinger' Ejvind Lauritsen
'Vercinger' Ejvind Lauritsen

YouTuber, aktuel med 'Ryggen mod muren'

Cecilie Eken
Cecilie Eken

Prisbelønnet forfatter, der skriver med fantasi og poesi om de store emner i livet: forældre og børn, venskab, kærlighed, identitet og verden omkring os. Siden sin debut i1993 har hun skrevet for børn og unge i mange former: billedbøger, digte, romaner, serier. I 2021 er hun er aktuel med 'Natblomst', en selvstændig fortsættelse til bestselleren 'Sølvblomst'

Michala Elk
Michala Elk

Michala Elk (f. 1991) er uddannet cand.mag. i medievidenskab. Aktuel med debutromanen Som sne i havet på Brændpunkt.

Carrie Elks
Carrie Elks

Forfatter Carrie Elks er født februar 1974. Carrie er en britisk bestsellerforfatter. Hun skriver søde sexede romance historier, som indtil videre er oversat til otte sprog. Hun er gift og bor i England sammen med sin mand, to børn og hunden Plato. Nu udkommer hun på dansk hos Baadsgaards Books til Bogforum 2021.

Gro Emmertsen Lund
Gro Emmertsen Lund

Gro Emmertsen Lund er selvstændig konsulent og løser opgaver for organisationer og institutioner i kommuner, regioner og stat. Hun har tidligere arbejdet som som konsulent i Haslebo & Partnere med fokus på erhvervspsykologi.

Luca Engberg Talamona
Luca Engberg Talamona

Luca Engberg Talamona (f. 1993) er halvt italiener og opvokset på Østerbro. I 2017 udkom hans anmelderroste debut, digtsamlingen 'Alcatraz', på Forlaget Gladiator. Han er aktuel med romanen 'Maskinerne slukkes og kroppen bliver fri', som handler om forældreparret Theis og Viktoria, der er indlagt på en neonatalafdeling med deres for tidligt fødte søn Elias.

Sarah Engell
Sarah Engell

Sarah Engell (f. 1979) er en af de stærkeste stemmer inden for den realistiske YA-litteratur. Siden debutromanen (2009) har hun skrevet bøger for både unge og voksne samt modtaget bl.a. Carlsen-prisen (2017) og Blixen-prisen (2018). Sarah Engell er aktuel med YA-romanen ”Det øjeblik du tvivler” (2020) og spændingsromanen ”Den kinesiske tvilling” (2021).

Christian Engkilde
Christian Engkilde

Christian Engkilde (ungdomsforfatter) udkommer i år med sidste bind i PANDORA-Serien. Bogen har undertitlen Jordskælv. Der er tidligere udkommet to bind i denne dystopiske serie om en verden efter et voldsomt vulkanudbrud har ændret alt (Vulkanvinter og Sandstorm) . Christian Engkilde har tidligere bl.a. udgivet trilogien SKYGGER I MØRKET.

Christina Englund
Christina Englund

Christina Englund debuterede som forfatter i 1992 som 17-årig og har siden udgivet flere romaner. Senest DR Romankandidaten Slugt, som er et intenst og følsomt romanportræt af den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-årig.

Caspar Eric
Caspar Eric

Caspar Eric, f. 9. maj 1987, debuterede i 2014 med digtsamlingen 7/11. Han er sidenhen blevet en af den unge generations poetiske stemmer. Digtene kredser bl.a. om ungdom, kroppen, handicap, kærlighed og selvmord og senest livet under coronapandemien. Den sjette digtsamling, VI KAN GØRE MEGET, består af 12 digtsuiter om en verden i undtagelsestilstand.

Lise Ringhof & Erik Valeur
Lise Ringhof & Erik Valeur

Forfatterparret bag historisk romantrilogi om familien Brinch og det 20. århundredes danmarkshistorie. Lise Ringhof har arbejdet i bogbranchen i tre årtier, men stoppede i 2017 for at hellige sig romanprojektet. Erik Valeur er tidligere journalist, har modtaget flere priser og skrevet den prisbelønnede bestsellerroman 'Det syvende barn'.

Synne Kristine Eriksen
Synne Kristine Eriksen

Synne Kristine Eriksen er forfatter til fantasytrilogien ”De tre tyste” om drengen Sigurd og hans søgen efter sin lillesøster i et dystert og nordisk inspireret univers. Første bind i serien ”Beskytteren” udkom i 2016, bind 2 ”Elaras trøst” udkom i 2017, og fortællingen afsluttedes med bind 3 ”Dødeklokken” i 2019.

Niels Erling
Niels Erling

Niels Erling er sceneinstruktør, født i 1988 i Gentofte. Uddannet Master of Fine Arts in Theatre fra Teaterhögskolan I Malmö 2018. Kunstnerisk leder af AKT1 – Danmarks Lydteater siden 2013 samt kunstnerisk leder af Teater Momentum vol. 13 i sæson 2019-20. Til min far er Niels Erlings debutroman.

Cathrine Errboe
Cathrine Errboe

Cathrine Errboe f. 1973, journalist. Tidligere pressechef hos blandt andet Zirkus Nemo og Folketeatret. Forfatter og medforfatter til ”Julefryd”, ”Alba – en familiekrønike, ”Malene”, ”Mit Tisvilde – barndomserindringer” og ”Min fætter er høvding i Samoa”. Aktuel med ”Kan hun selv gå herhen?”, skrevet sammen med Malene Schwartz.

Cathrine Errboe
Cathrine Errboe

Cathrine Errboe (f. 1973), journalist og forfatter. Hun debuterede i 2005 med bogen 'Julefryd' og har siden 2001 været tilknyttet en række danske teatre, fx Zirkus Nemo. I dag driver hun tekstbureauet PRBO og er i år aktuel med bogen MIN FÆTTER ER HØVDING I SAMOA i samarbejde med Johannes Langkilde.

Kim Escherich
Kim Escherich

Kim Escherich er cand. polit. og selvstændig digitaliserings- og teknologietisk rådgiver. Han har arbejdet som konsulentpartner, innovationsarkitekt og senest som AI-etisk ombudsmand i IBM. De seneste år har han arbejdet på at rejse debatten omkring ansvarlig digitalisering. Han er forfatter til "Fra velfærdsstat til overvågningsstat" fra Djøf Forlag.

Mads Eslund
Mads Eslund

Mads Eslund er uddannet fra Forfatterskolen i 2003. Eslund er afdelingleder af Talentskolens forfatterlinje og har igennem mange år været lærer på Testrup Højskoles skrivelinje. Han har skrevet teksten til sangen 'Hvad tænker Ingrid på', som netop er optaget i Højskolesangbogen.

Vibeke Estrup
Vibeke Estrup

Vibeke er cand.agro med specialisering i aktivstoffer i lægeplanter. Siden 2007 har hun arbejdet som produktspecialist til naturlige plejeprodukter. Hun har også arbejdet med ansigts- og kropspleje for en række danske brands og undervist i DIY plejeprodukter. Hun har udgivet ”Vegetabilske olier” fra Muusmann Forlag.

Hanne Fabricius
Hanne Fabricius

Hanne Fabricius (f. 1958) er uddannet arkæolog fra Københavns Universitet. Freelance foredragsholder, byvandrer og forfatter. Hun skriver fagbøger om Københavns historie og fantasifulde børnebøger. Medvirket i Adrian Hughes’ program Historiequizzen på DR-K.

Mette Fabricius Engel-Holm
Mette Fabricius Engel-Holm

Mette Fabricius Engel-Holm (f. 1977) er opvokset i Haslev og uddannet lærer i 2001. Siden da har hun primært arbejdet med børn med særlige behov. Interessen for litteratur og historieskrivning har fulgt hende siden barndommen og hun brænder især for den fantastisk genre.

Malene Fabricius Holm
Malene Fabricius Holm

Malene Fabricius Holm (f. 1984) er opvokset i Haslev. Hun er uddannet bankrådgiver og bijobber på en ungdomsskole, hvor hun underviser på et teaterhold. Siden barndommen har forfatterdrømmen glødet i hende. Hun har brugt utallige timer på at digte og skrive, men først for nylig er hun begyndt at invitere andre indenfor i sine bogskriverier.

Signe Fahl
Signe Fahl

Signe Fahl er født i 1973 og er uddannet pædagog. Som forfatter står hun bag fantasynoveller i forskellige samlinger, kortromanen Hels Rejse og trilogien Tågespind. En stor interesse i historie førte til en lige så stor interesse for de gamle fortællinger.

Michael Falkendorf
Michael Falkendorf

Michael Falkendorf er kendt for sine underholdende artikler og læserbreve, der ofte handler om sproglige forhold. Et af hans yndlingsemner er tegneseriesprog på godt og ondt, og på Bogforum fortæller han med udgangspunkt i sin artikel i Sprogkredsens blad "Sprogkræsen" om Anders And i Sonja RIndoms stuerene oversættelse.

Johanne Kirstine Fall
Johanne Kirstine Fall

Johanne Kirstine Fall (f. 1993) debuterede i 2017 med romanen 'Der er altid nogen at befri'. Efterfølgeren 'Om natten havet' udkom i 2020 og kredser om forelskelse, stofmisbrug og seksuelle overgreb. Fall er nu aktuel med 'Stræk din krop mod min': en brevveksling mellem hende og Charlotte Strandgaard med udgangspunkt i en fælles interesse for kroppen.

Ulla Fasting
Ulla Fasting

Ulla Fasting har en baggrund som sygeplejerske, underviser, forsker, landmand og medlem af Det Etiske Råd. Hun har arbejdet internationalt med uddannelse af sundhedspersonale i krigshærgede lande. I en periode var hun medlem af Regionsrådet i Region Midtjylland. Er aktuel med romanen Som boblerne i bækken på Brændpunkt.

Erika Fatland
Erika Fatland

Erika Fatland blev i 2016 udnævnt af Literary Europe Live til at være én af de ti mest interessante, unge litterære stemmer i Europa. Hun har en kandidatgrad i socialantropologi fra Oslo Universitet og Københavns Universitet, taler otte sprog og er senest udkommet med "Højt" (2020). Foto: Tine Poppe

Casper Fauerholdt
Casper Fauerholdt

Casper Fauerholdt, født 1989. Uddannet journalist ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Arbejder som freelancejournalist på aviser, magasiner og TV 2. Har skrevet bestselleren ”Hærdet” og ”Bag låste døre”, ”Store drømme” og ”Huset vinder altid”.

Søren R. Fauth
Søren R. Fauth

Søren R. Fauth er dr. Phil., oversætter, digter, litteraturforsker og germanist. Han er bl.a. forfatter til DIGT OM DØDEN og MOLOCH.

Susse Fischer
Susse Fischer

Susse Fishcer er arkitekt og uddannet ved Det Kongelige Kunstakademi. Hun har i sit lange virke blandt andet designet Øresundstoget, indretning af kabiner i SAS-fly, udendørs lamper for Royal Copenhagen og meget mere. Susse Fischer er medlem af Dansk Designråd og har modtaget priser for sit arbejde i både ind- og udland.

Charlotte Fischer
Charlotte Fischer

YA-forfatter til Smukke dreng og Darling Daniel. Aktuel med Hjerteblitz, tredje bog om unge fra Nordsjællands elitære privatskole, Agathe Kilde.

Marie Fisker
Marie Fisker

Marie Fisker, f. 1983, er uddannet fra IT Universitetet med en kandidatgrad i digital design og kommunikation. Debuterer med romanen 24 dage i december på Brændpunkt.

Regina Fjendbo
Regina Fjendbo

Regina Fjendbo debuterer med “Hold kæft og vær tynd” Regina er tykaktivist og kæmper for at oplyse om den tykfobi, der gør at især kvinder er på slankekure det meste af deres liv. “Hold kæft og vær tynd” er næste skridt i projektet for at skabe større forståelse for hvordan frygt for tykhed fratager os muligheden for at leve vores liv med glæde og overskud.

Helga Flatland
Helga Flatland

Helga Flatland (f. 1984) regnes som en af de største norske yngre fremadstormende forfattere og bliver særligt hyldet for måden, hun beskriver menneskelige processer som sorg, tilknytning og opbrud på. Helga Flatland debuterede i 2010 og har vundet flere litteraturpriser, blandt andet Bokhandlerprisen for ”En moderne familie”.

Elvira Fragola
Elvira Fragola

Elvira Fragola er en dansk børnebogsforfatter og illustrator. Hun debuterede i 2016 med ”Et eventyrligt efterår i Mumleby ”og har siden skrevet og illustreret en række bøger for børn, blandt andet billedbøgerne om Lille Pind, børneromanerne om ponyen Trude samt årstidsbogen ”Året – set gennem små øjne.” Foto: Henrik Weis Sørensen

Johs. Nørregaard Frandsen
Johs. Nørregaard Frandsen

Johs. Nørregaard Frandsen (f. 1950) er professor emeritus og tidligere leder af H.C. Andersen Centret ved SDU. Han har skrevet bøger om H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Johannes V. Jensen, Knud Sørensen samt om sprog og kulturhistorie. Hans bog "Ugler i mosen - Naturliv i sproget" (2020) er en selvstændig fortsættelse af "Kovendinger" (2016)

Lone Frank
Lone Frank

(f. 1966) Ph.d. i neurobiologi og siden 1998 videnskabsjournalist på Weekendavisen. Desuden debattør og foredragsholder og har arbejdet med radio, tv og dokumentarfilm. Hun er en af Danmarks førende formidlere af naturvidenskab. Forfatter til de anmelderroste bøger ”Mit smukke genom” (2010) og ”Lystens pioner” (2016). Aktuel med bogen "Størst af alt" (2020).

René Fredensborg
René Fredensborg

René Fredensborg, f. 1972, er en dansk journalist, radiovært og forfatter, der tidligere var ansat på Radio24Syv, hvor han blandt andet har været en drivende kraft bag kulturprogrammet AK24syv. I 2011 debuterede han med romanen HØNSEHUNDE, og i år er han aktuel på Gyldendal med den skønlitterære biografi SJUFT.

Niels Frid-Nielsen
Niels Frid-Nielsen

(f. 1954) er kulturkommentator og mangeårig redaktør, vært og kulturjournalist i DR. Han er forfatter til bøgerne ”I en tynd tråd – om at leve med en alvorlig sygdom” (2020) og ”Bille August – et portræt af manden og hans film” (2004). Han er aktuel med bogen "Jeg er københavner" om tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen.

Bjørk Matias Friis
Bjørk Matias Friis

Bjørk Matias Friis har været tegneserieskaber og illustrator siden 2015, hvor han debuterede med sin tegneserie Midgårdsskrøner, som i sigende stund har sneget sig op på tre udgivne bind i serien. Han modtog i 2020 Claus Deleuran Prisen for Bedste Tegneserietegner.

Bjørk Matias Friis
Bjørk Matias Friis

Bjørk Matias Friis har været tegneserieskaber og illustrator siden 2015, hvor han debuterede med sin tegneserie ”Midgårdsskrøner”, som i skrivende stund har sneget sig op på tre udgivne bind i serien. Han modtog i 2020 Claus Deleuran Prisen for Bedste Tegneserietegner.

Charlotte T. Frobenius
Charlotte T. Frobenius

Forfatter og illustrator Charlotte T. Frobenius præsenterer LæseBæsterne, Lille Mille og Bastians Bedsteste Venner på Bogforum. Mød hende på Petunias stand i Børnebogsforum.

Kim Fupz Aakeson
Kim Fupz Aakeson

Kim Fupz Aakeson (f. 1958) har udgivet bøger i nærmest alle formater og til alle aldre samt skrevet manuskripter til både film og tv-serier. Gennem årene har han modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. I år er han aktuel med ”Barnets bibel” – en gendigtning af 60 bibelhistorier fra Det Gamle og Det Nye Testamente – illustreret af Signe Kjær.

Mikkel Fønsskov
Mikkel Fønsskov

Mikkel Hybel Fønsskov (f. 1984) er journalist, redaktør og mangeårig vært på Danmarks Radio. Fønsskov arbejder i dag som redaktør på Gyldendal og er aktuel med bogen 'Hvem er bange for Moby Dick?'

Bjørn Førde
Bjørn Førde

Forfatter af faglitteratur og børne- og ungdomsbøger om globale udviklings- og miljøproblemer. Bøger, der siden midten af 70'erne, altid har taget udgangspunkt i mennesker og miljøer i lande i Afrika, Asien og Latinamerika, hvor han har boet og/eller arbejdet. https://danskforfatterforening.dk/68-bjoern-foerde

Ines Geipel
Ines Geipel

(f. 1960) tysk forfatter og underviser Berliner Hochschule für Schauspielkunst ”Ernst Buch". Hun flygtede i 1989 fra Østtyskland til Vesttyskland for at studere filosofi og sociologi. Hun bor i dag i Berlin og står bag flere bøger om Øst- og Vesttyskland. Hendes arbejde har gjort hende til en af de mest brugte på området. Hun er aktuel med bogen "Kampzonen".

Anton Geist
Anton Geist

Anton Geist er indlandsredaktør på Dagbladet Information og har blandt andet modtaget Cavlingprisen. Er aktuel med titlen "Genopdragelsen", der er skrevet sammen med Sebastian Abrahamsen og Lasse Skou Andersen. Foto: Sigrid Nygaard

Dina Gellert
Dina Gellert

Dina Gellert er ”mor” til Leopold. Hun har tegnet og skrevet et væld af børnebøger, og ofte bliver hendes stil fremhævet som glad, naiv og humoristisk i den allerbedste betydning. Børnene får ved at kigge på de sjove og meget konkrete tegninger endnu mere fornøjelse af teksten i bøgerne. Dina er aktuel med de nye bog ”Den dag Leopold blev flov”.

Dina Gellert
Dina Gellert

Dina Gellert er ”mor” til Leopold. Hun har tegnet og skrevet et væld af børnebøger, og ofte bliver hendes stil fremhævet som glad, naiv og humoristisk i den allerbedste betydning. Børnene får ved at kigge på de sjove og meget konkrete tegninger endnu mere fornøjelse af teksten i bøgerne. Dina er aktuel med de nye bog ”Den dag Leopold blev flov”.

Florence Given
Florence Given

(hun/hende f. 1999) er forfatter, kunstner og aktivist, baseret i London. Hun er aktuel med bogen ”Du skylder ikke nogen at være smuk”, en feministisk håndbog med afsæt i hendes personlige historie. I bogen udfolder hun vigtige emner som queerness, sexpositivitet, samtykke og victim blaming. I 2019 blev Florence udråbt som Årets Influencer af Cosmopolitan.

Rasmus Glenthøj
Rasmus Glenthøj

Rasmus Glenthøj, f. 1977, er lektor i nyere tids historie ved Syddansk Universitet. Han er sammen med Morten Nordhagen Ottosen aktuel med bogen "Union eller undergang - Kampen for et forenet Skandinavien", der nyskriver skandinavismens dramatiske historie.

Tatiana Goldberg
Tatiana Goldberg

Tatiana Goldberg (født 1981) har udover sit forfattervirke en baggrund som psykolog og illustrator. Tatiana debuterede med "Anima", men det er albumserien "Kijara", der har slået hendes navn fast i tegneserieverdenen. Hun springer ud på BogForum som fantasyforfatter med første bind i "Lysmårens Cirkel". Se mere på www.tatianagoldberg.dk

Bastian Emil Goldschmidt
Bastian Emil Goldschmidt

Bastian Emil Goldschmidt (f. 1992) har gennem sit arbejde som cykelekspert hos Eurosport, cykelskribent, oplægsholder og oversættelsen af Curzio Malapartes ‘Coppi og Bartali‘ (2017) vakt begejstring hos cykelinteresserede landet over. Bastian Emil er desuden musiker og har turneret i Europa, USA og Rusland som forsanger med bandet Grand Prix.

Sørine Gotfredsen
Sørine Gotfredsen

Sørine Gotfredsen (f. 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun er kendt som en af tidens mest markante stemmer, en både eftertænksom og skarp debattør af vores kultur og samfund.

Anja Gram
Anja Gram

Anja Gram er børnebogsillustrator med humor og sans for detaljer. Hun er uddannet mode- og kostumedesigner og er optaget af historiske kostumer og eventyrfortælling i det hele taget. Anja Gram er sammen med Tore Leifer aktuel med børnebogen "Münchausen - baronens (næsten) sande eventyr".

Ida Monrad Graunbøl
Ida Monrad Graunbøl

Født 1981. Debuterede i 2016 med digtdramaet "B til piraten" og har siden udgivet digtromanen "Menneskedyret" (2018). "Miraklernes tid" er hendes første regulære roman.

Anna Grue
Anna Grue

Anna Grue (f. 1957) debuterede i 2005 med romanen Noget for noget, der modtog Det Danske Kriminalakademis diplom for Fremragende Debut. Hun er kendt for sine krimier om Dan Sommerdahl, der er filmatiseret som tv-serie. I 2020 udkom første bind i serien om Anne-Maj Mortensen.

Claus Grymer
Claus Grymer

Claus Grymer, født
 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på
 Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa. Udkommer med digtsamlingen Aftenvindue på Brændpunkt.

Katrine Grünfeld
Katrine Grünfeld

Katrine Grünfeld, f. 1968, cand.mag. i psykologi og litteratur, debuterede i 2008. Hun har skrevet i alt 5 romaner, bl.a. "Stormskader" (2015). I foråret 2021 udkom hendes nye roman, "Værelse samlet af kvinder", der fik flotte anmeldelser og vakte en del opmærksomhed i medierne ved sit befriende syn på den midaldrende kvinde.

Jens Christian Grøndahl
Jens Christian Grøndahl

Forfatter med et omfattende forfatterskab bag sig. Jens Christian Grøndahls romaner og essays er udkommet verden over, og han har modtaget adskillige litterære priser i Danmark og udlandet. Senest er udkommet MIN SVAGE TRO. Bogen er Grøndahls personlige historie om hans forhold til kristendommen.

Jacob Grønlykke
Jacob Grønlykke

Jacob Grønlykke (f. 1960) er civilingenør og romandebuterede i foråret med den sydfynske Southern Gothic- fortælling Mælk & Blod. Romanen er et erindringsprojekt, et ”symbolsk” ødelæggelsesprojekt og en søgen efter den ultimative sandhed. Grønlykke er desuden manuskriptforfatter, filminstruktør og har i en årrække drevet fødevarevirksomheden Løgismose.

Fine Gråbøl
Fine Gråbøl

Fine Gråbøl (f. 1992) debuterer med "Ungeenheden". Hun er en del af skriftkollektivet BMS, som i fællesskab har udgivet digtsamlingen "Knoglemarv lavendel" (2018).

Josefine Graakjær Nielsen
Josefine Graakjær Nielsen

Josefine Graakjær Nielsen (f. 1985) forlod Forfatterskolen i 2013 og debuterede på Gladiator med langdigtet 'Rosebud' i 2015. I 2017 kom den anmelderroste roman 'Johannes'. I efteråret er hun aktuel med digtsamlingen 'Jeg savner dit døde hår' - en skriftcollage, der består af brudstykker af samtaler, hvor digteren sampler og skriver en kollektivitet frem.

Ane Gudrun
Ane Gudrun

Forfatter og illustrator Ane Gudrun præsenterer YA-thrilleren FORBANDET ONdSDAG. Mød hende på Petunias stand i Børnebogsforum.

Mikkel Guldager
Mikkel Guldager

Mikkel Guldager, f. 1977, er cand. mag. i Engelsk fra KU og arbejder på sin afhandling som Dr. Phil. fra Freie Universität i Berlin. Han er tidligere udkommet med romanerne Yatzy og Nostalgi. Er aktuel med romanen Nostalgi og romanen Svindleren på Brændpunkt.

Katrine Marie Guldager
Katrine Marie Guldager

(f. 1966) har udgivet både romaner, noveller- og digtsamlinger samt børnebøger. Hun er kendt for ”Køge-krøniken” (2010-2016) og den anmelderroste bestseller ”En uskyldig familie” (2017). Kortromanen ”Bjørnen” (2018) og romanen ”Et rigtigt liv” (2019) er blandt hendes seneste udgivelser. Hun er aktuel med romanen "Det samme og noget helt andet".

Geir Gulliksen
Geir Gulliksen

Anerkendt norsk forfatter, der fik sit internationale gennembrud med 'Historie om et ægteskab', som blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. I 2019 udkom romanen 'Se på os nu', og i år er han er aktuel med 'Den jeg skulle blive'. Geir Gulliksen skriver gribende, humoristisk og eftertænksomt om kærlighed, forelskelse, kønsroller og moderne parforhold.

Bente Hagelund
Bente Hagelund

Dansk jurist, rektor for Folkeuniversitetet, ekstern lektor på Københavns Universitet og lærebogsforfatter. Bente Hagelund mener at lærebøger i offentlig ret gerne må være festlige og farverige. https://danskforfatterforening.dk/91-bente-hagelund

Louise Haiberg
Louise Haiberg

Dark-fantasyforfatter til Dæmondræberen og zombie-dystopien Død verden.

Ingelise Hallengren
Ingelise Hallengren

Fhv. skoleleder, tekstforfatter, medlem af den Danske Sprogkreds' bestyrelse og medforfatter til bogen: "Med professorhatten på. Idiomatiske vendinger med historie" (2020).

Karen Hammer
Karen Hammer

Medforfatter til "Kronisk rejsefeber". Karen er pensioneret lektor, forfatter, filmjournalist og kunstanmelder. Hun er uddannet cand.mag.art. i zoologi, botanik, geologi, geografi og filmhistorie og holder især af at rejse i Afrika.

Ole Steen Hansen
Ole Steen Hansen

Forfatter, fotograf, foredragsholder, historiker og pilot. Han har skrevet mere end 100 bøger for børn og voksne, samt en lang række artikler. I 2019 modtog han Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris. https://danskforfatterforening.dk/27-ole-steen-hansen

Simon Kjær Hansen
Simon Kjær Hansen

Simon Kjær Hansen (født 1977) har de seneste seks år været global direktør i den verdensomspændende sammenslutning af byer C40 Cities. Simon Kjær Hansen har studeret og levet i storbyer det meste af sit liv og er nu aktuel med bogen "Et forsvar for storbyen" - om hvorfor det at bo tæt, højt og fælles er vejen til bæredygtighed i det 21. århundrede.

Jan H. Hansen
Jan H. Hansen

Jan H. Hansen, f 1966, er uddannet cand. mag. i dansk og idehistorie fra Århus Universitet 2003. Er aktuel med romanen Nordland på Brændpunkt.

Gorm Hansen
Gorm Hansen

Gorm Hansen er mag.art. i nordisk litteratur. Han har undervist både på Københavns Universitet og Aalborg universitetscenter og har bl.a. udgivet H. C. Andersen og Søren Kierkegaard i dannelseskulturen. Er aktuel med novellesamlingen Forår i pisserenden på Brændpunkt.

Mette Skov Hansen
Mette Skov Hansen

Mette Skov Hansen (f. 1989) er journalist og kommunikationsmedarbejder, og hun har tidligere udgivet bogen "Hvad svarer du, når livet kalder?" i samarbejde med Lisbeth Johansen. Er aktuel med interviewbogen "Det gode liv - 125 råd", hvor hun sammen med journalist Daniel Øhrstrøm præsenterer de bedste råd fra 25 indsigtsfulde personligheder.

Søren Schultz Hansen
Søren Schultz Hansen

Søren Schultz Hansen, cand.com og ekstern lektor på Institut for Ledelse, Samfund og Kommunikation, CBS, samt forfatter til en række bøger om unge i en digital verden - Bl.a. "Unge i det digitale demokrati" fra Djøf Forlag.

Palle Hansen-Skov
Palle Hansen-Skov

Palle Hansen-Skov (f. 1953) forfatter og grafiker. Aktuel med den historiske roman ”Den lange færd”. Desuden udkommer nutidsromanen ”Karsten med K” primo 2022. Find Palle Hansen-Skov hos NewPub på D3-001 alle dage. Se i øvrigt hans Facebook opslag.

Luna Harley
Luna Harley

Luna Harley (f. 1988) udgiver YA-romanen “Bare Alice” til Bogforum. Hun skriver realistisk YA med LGBTQIA+ elementer, fordi hun selv er lesbisk og manglede den slags litteratur som teenager. Luna bliver høj af musik, er gift med Julie, kan spille guitar, sy alt i hånden og har den livsfilosofi, at der altid findes en plan B.

Rikke Havner Alrø
Rikke Havner Alrø

Rikke Havner Alrø bor i Odense og er uddannet cand. mag. i international virksomhedskommunikation. Hun skriver primært fantasy, målrettet til voksne og teens. Hun har forfattet novellen ”Har du Mønt”, der udkommer i Krabats fantasyantologi i efteråret 2021.

Harald Havsteen-Mikkelsen
Harald Havsteen-Mikkelsen

Harald Havsteen-Mikkelsen har studeret kunst på Goldsmiths i London og er cand.mag. i filmvidenskab fra KU. Han arbejder i et krydsfelt mellem kunst og fiktion og har modtaget arbejds- og rejselegater fra Statens Kunstfond og Kunstråd. Han har tidligere udgivet romanerne Svagpisser og Bare et hvæs. 'Mig & min slackervikar' er hans første børneroman.

Ihan Haydar
Ihan Haydar

Ihan Haydar født 1993 og opvokset i Bagdad, kom til Danmark i 2003. Vandt i 2012 det danske melodigrandprix sammen med Soluna Samay. Har siden 2012 været trommeslager i L.I.G.A. Aktuel med selvbiografien ”Pigen med trommestikkerne”.

Annette Heick
Annette Heick

Annette Heick er skuespiller, sanger, debattør og radio- og tv-vært. Hun er bl.a. kendt fra sine musicaloptrædener, vært på Melodi Grand Prix og sin rolle i radioprogrammet Mads og Monopolet - og så er hun datter af Keld og Hilda Heick. I år er hun aktuel med erindringsbogen DATTEREN.

Nynne Hein Møller
Nynne Hein Møller

Nynne Hein Møller, f. 1987, er uddannet fra RUC og arbejder som kulturjournalist på DR. Hun har bl.a. skrevet om popkultur og fankultur for ungdomsmagasiner, og i år er hun sammen med Elise Ligaard aktuel med bogen GENERATION SPICE GIRLS.

Mehis Heinsaar
Mehis Heinsaar

Mehis Heinsaar (f. 1973) er en af Estlands lovende forfattere. Han debuterede i 1997 som poet og har sidenhen udgivet flere novellesamlinger. På dansk er udkommet «Den natblå baret og andre spøjse historier».

Lotte Heise
Lotte Heise

Forfatter, foredragsholder og radiovært. Har udgivet bøger om opera, parforhold og familieliv. Seneste udgivelse er MIG TRO OG MIG om hendes personlige trosforhold.

Charlotte Heje Haase
Charlotte Heje Haase

Charlotte Heje Haase fra bareskriv.dk er forfatter og skrivementor. Hun har Klub Bare Skriv – et fællesskab for skrivende – og podcasten Skab DIG om kreativitet. Mød Charlotte og få personlig rådgivning på dit skriveprojekt eller din bogidé.

Anna-Marie Helger
Anna-Marie Helger

Anna-Marie Helfer er født i Vendsyssel
i 1947 og uddannet lærer. Hun udgav sin første, lille bog for knap 30 år siden. Det er med 
tiden blevet til godt 60 små, letlæste bøger. For en af dem fik hun i 2004 undervisningsministeriets Skriverpris. Er aktuel med julebogen Læs julehøjt på Brændpunkt.

Maria Helleberg
Maria Helleberg

Maria Helleberg (f. 1956) er magister i teatervidenskab. Hun har foreløbigt udgivet over 80 bøger i et vidt forgrenet forfatterskab - fra børnebøger og biografier til fagbøger og skuespil. Hun har haft særlig gennemslagskraft med sine historiske romaner, og i år er hun aktuel med tredje bind i serien om sin slægtshistorie - BARNET FRA THY.

Dan Hellum
Dan Hellum

Pensioneret bibliotekar og medlem af Den Danske Sprogkreds´ bestyrelse. Forfatter til hæftet "Engelsk i dansk" (Den Danske Sprogkreds, 2021.)

Vincent F. Hendricks
Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks er dr.phil., ph.d., og professor i formel filosofi samt leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet. Han er medlem af TechDK Kommissionen og forfatter til en række bøger, senest "Sandhedsministeriet" med Camilla Mehlsen. Foto: Københavns Universitet

Vincent F. Hendricks
Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks (f. 1970) er dr.phil, ph.d. og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier samme sted. Han er forfatter til en række bøger, bla."Hovedbrud" skrevet sammen med Johan Olsen og er en afholdt foredragsholder. Vincent F. Hendricks har vundet en række priser for sin forskning.

Vincent Hendricks
Vincent Hendricks

(f. 1970) Dr.phil., ph.d., professor ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier. Han er forfatter til en række bøger, herunder ”Spræng boblen”, ”Fake News”, ”Kæmp for Kloden” samt ”Os og dem”. Han har vundet en række priser, blandt andet Videnskabsministeriets Eliteforskerpris. Han er aktuel med bogen "Vend verden" (2020).

Pia-Mathilde Henriksen
Pia-Mathilde Henriksen

Pia-Mathilde Henriksen f. 1990, uddannet fra Forfatterstudiet i Bø i 2019. Debuterede i maj 2019 med digtene Sorude Mili i Slagtryk. Aktuel med romanen Hvad med hvalerne på Brændpunkt.

Jo Hermann
Jo Hermann

Forfatter til skøn- og faglitterære bøger siden 1999, og virket som freelance-redaktør, skribent og oversætter siden 1994. Hun er ekstern lektor i formidling ved Syddansk Universitet, og bl.a. forfatter til "Latinsk grammatik på dansk". https://danskforfatterforening.dk/25-jo-hermann

Tom Hermansen
Tom Hermansen

Tom Hermansen (f. 1975) har en magistergrad i kunsthistorie fra Aarhus Universitet. Han har i en lang årrekke fungeret som kunst- og litteraturkritiker og kulturjournalist for bl.a. Jyllands-Posten, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad, samt det internationale magasin Art Forum.

Annette Herzog
Annette Herzog

Annette Herzog (f.1960) opvoksede i DDR og flyttede til Danmark efter murens fald. Aktuel med ”DET DER VAR – historier fra den anden side af muren” om sin ungdom i Østtyskland, hvor livet ikke var så kedeligt, som mange tror. Mød Annette Herzog alle tre dage på Newpub-standen D3-001 og oplev hende på Orange Scene lørdag kl. 15:00. www.annetteherzog.com

Mette Hess
Mette Hess

Mette Hess er dansklærer, lærebogsforfatter og har skrevet om "at få en lille en på øjet", "at være født med en guldske i munden" og "at have tømmermænd" i Den Danske Sprogkreds bog "Med professorhatten på - idiomatiske vendinger med historie" redigeret af Lise Bostrup (2020).

Maria Hesselager
Maria Hesselager

Debuterede med den kritikerroste roman 'Jeg hedder Folvkí' (2021), der en fortælling om grænseløs søskendekærlighed sat i en fri fortolkning af vikingetiden. Kort efter udgivelsen købte det toneangivende amerikanske forlag Riverhead Books rettighederne til at udgive bogen på engelsk, og Maria Hesselager modtog i efteråret Munch-Christensens debutantpris.

Morten Hesseldahl
Morten Hesseldahl

Morten Hesseldahl er forfatter til tretten politiske spændingsromaner og en lang række tegneserier, og så er han direktør for Gyldendal. Hesseldahl har henlagt handlingen i sin nyeste og topaktuelle krimi, MØRKET UNDER ISEN, til Grønland.

Henriette Hesselholdt
Henriette Hesselholdt

Fantasyforfatter til high fantasy-serien Gudernes Krig, aktuel med bind fire; Solens magt.

Karin Heurlin
Karin Heurlin

Karin Heurlin er uddannet journalist. Hun har skrevet en række biografi er for kendte danskere samt tre romaner. Debuterede i 2020 som børnebogsforfatter med ”Olgas hemmelige corona-dagbog” og er aktuel med opfølgeren ”Olgas jul” – en tåkrummende familiekomedie.

Gitte Hillebrandt
Gitte Hillebrandt

Gitte Hillebrandt, f. 1965, opvokset i Herning. Uddannet lægesekretær fra Bispebjerg hospitalet i 1994 – har arbejdet som sådan siden. Arbejder i dag på øjenafdelingen, Regionshospitalet Holstebro. Udkommer med romanen Dating.dot.not på Brændpunkt.

Vigdis Hjorth
Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth er en af Norges med anerkendte forfattere og har vundet et utal af priser, blandt andet Gyldendalprisen i 2011 for sit forfatterskab. Hun er i år igen nomineret til Nordisk Råds litteraturpris, denne gang for romanen ”Er mor død”. Vigdis Hjorth er født i 1959 og voksede op i Oslo og har siden boet i København, Bergen, Schweiz og Frankrig.

Anne Hjælmsø
Anne Hjælmsø

Coach og cand. mag. i dansk, kommunikation samt erhvervsøkonomi. Aktuel med en roman i grænselandet mellem skøn- og faglitteratur "Næsten lykkelig" - om adoption af en vietnamesisk pige. https://danskforfatterforening.dk/18-anne-hjaelmsoe Foto: © Henrik Lüthcke.

Anne Hjælmsø
Anne Hjælmsø

Anne Hjælmsø er cand. mag. i nordisk litteratur. Hun debuterede i 2007 med sejler-romanen, Elsker til vanvid. Aktuel med romanen Næsten lykkelig på Brændpunkt.

Ida Hoeck
Ida Hoeck

Forfatter fra kvindenetværket Den fortællende kamelkaravane, der har udgivet en række kvindeantologier. https://danskforfatterforening.dk/21-ida-hoeck

Adam Holm
Adam Holm

Vært på P1-programmet 4. division, der hver uge tager aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling.

Mette Holm
Mette Holm

Mette Holm er en af vores bedste og mest kendte oversættere af japansk litteratur. Hun har gennem flere år ydet en enorm indsats med hensyn til at formidle japansk litteratur og kultur til danskerne. Senest har hun oversat Yoko Tawadas ”Udsendingen” og Sayaka Muratas ”Jordboerne”.

Johanne Lykke Holm
Johanne Lykke Holm

Johanne Lykke Holm (f. 1987) er en dansk-svensk forfatter. Johanne Lykke Holm er aktuel med "Strega", der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, Svenska Dagbladets Litteraturpris og EU’s Litteraturpris 2021. Sideløbende med sit forfatterskab arbejder hun som litterær oversætter og har sammen med Olga Ravn drevet skrivekurset Hekseskolen.

Lasse Holm
Lasse Holm

Holm (f. 1968) er uddannet grafisk designer, men er bedst kendt for sine anmelderroste historiske krimiromaner, der udspringer af romerriget og vikingetiden. I 2021 er han aktuel med lydfortællingen ”Dagbog fra en døende” – en personlig fortælling om at skrive sig væk fra den værste besked, man kan få: at han er terminal syg og har ganske kort tid tilbage.

Line Holm
Line Holm

(f. 1975) er uddannet journalist og bachelor i idéhistorie og har siden 2004 været ansat på Berlingske, hvor hun arbejder med fortællende og undersøgende journalistik. Er i år aktuel med bogen ”For barnets bedste” sammen med Stine Bolther. Hun er desuden forfatter til to journalistiske bøger, ”Kuppet” og ”Manden, der ville til himmels”.

Marie Holm
Marie Holm

Marie Holm er madjournalist og dessertprædikant. Hun er kendt fra Radio 24Syv-programmet Croque Monsieur med Master Fatman. Marie skriver for Politiken, Gastro og Lækkerier. Søde Skat er en smuk hyldest til danske kager og desserter. Bogens farver er inspireret af skagensmaleren Anna Ancher.

Martin Holmslykke
Martin Holmslykke

Martin Holmslykke (f.1970), aktuel med krimien Frejas Tårer, som afslutter Freja-trilogien. I bøgerne vil kvinderne ikke have ligestilling, de vil have magten. Til udarbejdelsen fik forfatteren et rejselegat fra Statens Kunstfond. De to første bind blev valgt til lyttefavoritter på eReolen 2020. Find forfatteren hos NewPub D3-001. Panterpublish.dk

Lars Holmsted
Lars Holmsted

Lars Holmsted er ud af en fugleinteresseret familie. Mange vandreture har været med kikkerten om halsen. Ved juletid er den ornitologiske interesse blevet omsat i klip og fletterier. Han har udgivet ”Jule·Fugle·Flet” 1-4 samt ”Flettede arktiske fugle”. Han er desuden børnebogsforfatter.

Søren Holst
Søren Holst

Søren Holst (f. 1963) er teolog og ph.d., lektor ved Københavns Universitet. Desuden forfatter og en populær foredragsholder om ”Bibelen 2020” til hvilken han bl.a. oversatte de kendte tekster fra Første Mosebog.

Claus Peter Horstmann
Claus Peter Horstmann

Claus Peter Horstmann, f. 1949, har tidligere udgivet børnebogen Et hemmeligt sted og en vicevært, Olafssongs 1983, fagbogen Børnehavepædagogik i praksis, Gyldendal Uddannelse 2002 samt romanen Freddie bander sjældent, Forlaget Brændpunkt 2019. Er aktuel med romanen Mågesang på Brændpunkt.

Adrian Hughes
Adrian Hughes

Adrian Hughes er journalist og vært på en række radio- og tvserier på DR. Han undersøger og leger med vores sprog i programmet Klog på sprog på P1. Derudover har han stået i spidsen for serier på DR2 og DR K som Smagsdommerne og Kunstquiz. Han modtog DR's Sprogpris i 2004. I 2021 har han produceret den selvbiografiske podcastserie "Mors afskedsbrev" til P1.

Karoline Dahrling Hughes
Karoline Dahrling Hughes

Forfatter Karoline Dahrling Hughes er forfatteren bag 'Fra seng til tøj'. Mød hende på Petunias stand i Børnebogsforum.

Nicolai Hvidberg Jørgensen
Nicolai Hvidberg Jørgensen

Nicolai Hvidberg Jørgensen (født 1984) er uddannet illustrator fra Designskolen Kolding i 2009. Nicolai debuterede med tegneserien" Ego" i 2017. I år er han aktuel med "Holger", som er historien om vores allesammens Holger Danske. Udover at arbejde som freelanceillustrator underviser Nicolai på en billedskole. Se mere på www.nicolaihvidberg.info

Tine Høeg
Tine Høeg

Tine Høeg brød stort igennem med 'Nye rejsende' (2017), som hun også modtog Bogforums Debutanpris for, og Det Kgl. Teaters opsætning af romanen spillede for fulde huse. I 2020 fulgte 'Tour de chambre', der strøg ind på bestsellerlisterne og blev solgt til filmatisering. Tine Høeg omskrev desuden romanen til en anmelderrost forestilling på Det Kgl. Teater.

Pernille Høegh
Pernille Høegh

Pernille Høegh, f.
1990, studerer master i litteraturvidenskab. Hun er bosat i Trondheim,
hvor hun også arbejder som litteraturformidler 
og freelance skribent. Aktuel med debutromanen På visse betingelser på Brændpunkt.

Steffen Max Høgh
Steffen Max Høgh

Steffen Max Høgh er serieiværksætter. I 2014 etablerede han 3R Kontor, en prisvindende grøn og socialansvarlig virksomhed med sorte tal på bundlinjen. Han solgte virksomheden til HOLMRIS B8. Desuden vært på podcasten Bæredygtig Business, foredragsholder og rådgiver i bæredygtig forretning.

Kirstine K. Høgsbro
Kirstine K. Høgsbro

Kirstine K. Høgsbro (f. 1979) debuterede som dramatiker i 2013 med kærlighedssatiren "Hvor er du egentlig grim, når du er liderlig". Året efter kom "Lugter det lidt at lykke?", som hun modtog en Talent Reumert for. Siden har hun bl.a. skrevet "Barselsstuen 2.0" til Det Kongelige Teater. "Med hensyn til at blive ny" er hendes skønlitterære debut.

Rikke Høgsted
Rikke Høgsted

Rikke Høgsted (f. 1968), psykolog, forfatter og foredragsholder. Aktuel med Grundkursus i Belastningspsykologi, der er et gør-det-selv-kursus til fagfolk med et psykisk krævende job, jf. Bekendtgørelsen om Psykisk Arbejdsmiljø. Find Rikke Høgsted hos NewPub D3-001 alle dage og på Orange Scene lørdag kl. 13:00. www.belastningspsykologi.dk

Andy Højholdt
Andy Højholdt

Lektor ved Københavns Professionshøjskole, forfatter og foredragsholder.

Lone Hørslev
Lone Hørslev

(f. 1974) er digter, forfatter og musiker. Hun debuterede i 2001 med digtsamlingen ”Tak” og har siden skrevet adskillige digtsamlinger og romaner. Hørslev er bachelor i Dansk Litteratur fra RUC og er uddannet på Forfatterskolen i 2003. Lone Hørslev er aktuel med den anmelderroste kærlighedsroman ”Halvt i himlen”.

Karen Franciska Hørup
Karen Franciska Hørup

Karen Franciska Hørup har været selvstændig i 30 år. Hun er uddannet som dekoratør inden for boligindretning og styling, og har senere uddannede sig til krops- og gestaltterapeut med speciale i kognitiv terapi, hvor hun siden 2013 har drevet egen klinik i Højberg. Hun har udgivet bogen ”En vild rejse” fra Muusmann Forlag.

Ditte Ingemann
Ditte Ingemann

Ditte Ingemann er kogebogsforfatter, madskribent og madstylist. Hun er kendt for bloggen The Food Club, og som hyppig gæst i Go'morgen Danmark. Ditte er passioneret omkring sund mad, gode råvarer og æstetisk anrettede madretter, hvilket klart skinner igennem både på hendes blog og i hendes populære kogebøger.

Peter Ingemann
Peter Ingemann

Peter Ingemann, f. 1973, er journalist, tv-vært og forfatter. Han er bl.a. kendt for programmerne Hammerslag, Størst samt Ingemann og Vestkysten, hvor han fræser gennem Jyllands vestkyst på en Puch Monza. Han debuterede som forfatter i 2010 med 'Ingemanns land', og i år er han aktuel med 'Den gyldne hest - en erotisk brun bodega-fortælling'.

Persille Ingerslev
Persille Ingerslev

Persille Ingerslev (f. 1978) er en af landets førende gendyrkere. Hun holder foredrag om grøn omstilling og bæredygtighed og står bag Facebooksiden 'Persilles Hjemmedyrk', som i dag når ud til flere end 20.000 følgere.

Angelica Inigo
Angelica Inigo

Angelica Inigo er selvstændig tegneserieskaber og illustrator med en prof.bach. i Grafisk Fortælling. Hun sidder dagligt på Tegnestuen Gimle, hvor hun arbejder på tegneserier og børnebøger - bl.a. kendt for ”Bersærk”-serien af Josefine Ottesen. Hun arbejder pt på at klargøre sin tegneserie ”ON/OFF” til dansk udgivelse. Mere på angelicainigo.com

Angelica Inigo Inigo
Angelica Inigo Inigo

Angelica Inigo er selvstændig tegneserieskaber og illustrator med en prof.bach. i Grafisk Fortælling. Hun sidder dagligt på Tegnestuen Gimle, hvor hun arbejder på tegneserier og børnebøger - bl.a. kendt for ”Bersærk”-serien af Josefine Ottesen. Hun arbejder pt på at klargøre sin tegneserie ”ON/OFF” til dansk udgivelse. Mere på angelicainigo.com

Pernille Ipsen
Pernille Ipsen

Pernille Ipsen, f. 1972, er ph. d. i historie fra Københavns Universitet og lektor i køns- og kvindestudier og historie på University of Wisconsin, Madison. I 2020 udkom hun med det prisvindende portræt af sine syv kollektivmødre ET ÅBENT ØJEBLIK om rødstrømpebevægelsen og 1970'ernes feminisme.

Bent Isager-Nielsen
Bent Isager-Nielsen

Bent Isager-Nielsen (f. 1951) har gennem sin karriere haft en lang række chefstillinger og er bl.a. forhenværende politiinspektør og efterforskningschef, tidligere drabschef og chef for Rejseholdet samt Bagmandspolitiet. Han er en af Danmarks mest garvede efterforskere og trækker i dag på sine mange erfaringer som forfatter, foredragsholder og kommentator.

Bjørn Isak
Bjørn Isak

Bjørn Isak, f. 1990, er forfatter og uddannet fra Aarhus Universitet. Han debuterede i 2018 med novellesamlingen Rav. Aktuel med novellesamlingen Fastliggere på Brændpunkt.

Maiken Ísberg
Maiken Ísberg

Maiken Ísberg har i år debuteret med hele to bøger om Karla Kat. Bøgerne handler om nogle af de betydningsfulde ting i barnets liv, nemlig at skulle starte i skole og at flytte. I teksten er der små billeder, som opfordrer selv de helt små børn til at "læse" med. Maiken er allerede i gang med at skrive flere titler i serien.

Maiken Ísberg
Maiken Ísberg

Maiken Ísberg har i år debuteret med hele to bøger om Karla Kat. Bøgerne handler om nogle af de betydningsfulde ting i barnets liv, nemlig at skulle starte i skole og at flytte. I teksten er der små billeder, som opfordrer selv de helt små børn til at "læse" med. Maiken er allerede i gang med at skrive flere titler i serien.

Linda Karen Prahl J.
Linda Karen Prahl J.

Linda Karen Prahl J., f. 1984, er uddannet lærer og cand. pæd. i generel pædagogik. Aktuel med debut-digtromanen STABILGRUS.

Sten Jacobsen
Sten Jacobsen

Sten Jacobsen er cand.mag i samfundsfag og historie. Han har udgivet de tre novellesamlinger "Blind trappe", "Hvem kan gøre en dukke fortræd", "Hulter til bulter" og i 2021 udgav han romanen "Vejen til Berlin".

Sten Jacobsen
Sten Jacobsen

Sten Jacobsen er cand.mag. i samfundsfag og historie og har været gymnasielærer fra
1978 til 2015. Seneste udgivelser: Novellesamlingerne Blind trappe, Hvem kan gøre en dukke fortræd? samt Hulter til bulter. Udkommer med romanen Vejen til Berlin på Brændpunkt.

Anette Wilhjelm Jahn
Anette Wilhjelm Jahn

Anette Wilhjelm Jahn er forfatter, historiefortæller og antropolog. Anette har sit eget teater, Måle Fortælleteater, hvor hun turnerer i hele landet med forestillinger for både børn, unge og voksne. I 2020 udkom Anette med børnebogen "Tudsen Tue" og i år er hun aktuel med "Sarahs første juleaften".

Finn Janning
Finn Janning

Finn Janning er forfatter og filosof. Han har studeret filosofi og erhvervsøkonomi på Copenhagen Business School, samt litteratur og filosofi på Duke University i USA. Aktuel med romanen Stakkels Jim på Brændpunkt.

Eliza Jarl Estrup
Eliza Jarl Estrup

Eliza er palæontolog og fandt tilbage i 2000 Danmarks første dinosaurtand. Hun har siden været på dinosaurekspeditioner mange steder i verden og arbejder i dag aktivt med forskning og formidling af naturhistoriske emner på GeoCenter Møns Klint. Eliza har netop oversat og bearbejdet to bøger om dinosaurer fra Forlaget Bolden.

Michael Jarlner
Michael Jarlner

Michael Jarlner er cand.polit og har siden 2001 været ansat på Dagbladet Politiken. Efter 20 år som avisens internationale redaktør er han nu udenrigskommentator, tech-redaktør og en del af lederkollegiet. Han er tidligere udenrigs- og chefredaktør ved Dagbladet Information. Han er forfatter til bogen "Fra velfærdsstat til overvågningsstat" fra Djøf Forlag.

Maria Jencel
Maria Jencel

Maria Jencel (f. 1990) er uddannet kandidat i journalistik fra SDU. Hun er tidligere udenrigskorrespondent for Berlingske og DR og arbejder i dag som radiovært og journalist på P3. Sammen med sin mand, dj / radio- og tv-vært Pelle Peter Jencel, er hun i år aktuel med bogen '112 for knuste hjerter - en livline for dig med kærestesorg'.

Carsten Jensen
Carsten Jensen

Carsten Jensen er professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Han forsker i velfærdsstaten og har skrevet en lang række forskningsartikler i ledende internationale tidsskrifter.

Flemming Jensen
Flemming Jensen

Flemming Jensen debuterede i 1975 som forfatter og året efter som skuespiller. Han er kendt af ethvert barn som ophavsmanden til de tre tv-julekalendere om ’Nissebanden’, mens voksne også kender ham fra teaterscenen som politisk satiriker. Hans forfatterskab har samme spændvidde: fra hyggelig humor til besk satire, der ofte mødes og går op i en højere enhed.

Carsten Jensen
Carsten Jensen

Kritiker, samfundsdebattør og forfatter. Carsten Jensen fik sit skønlitterære publikumsgennembrud med romanen Vi, de druknede. I podcasten Carsten Jensen i krise fortæller han om sorgen efter sin stedsøns pludselige død.

Line Jensen
Line Jensen

Siden 2016 har Line Jensen med sin enkle og særegne streg vist det knapt så fotogene - men genkendelige - hverdagsdrama og familieliv på sin instagram-profil. Hendes illustrationer er udgivet i prisvindende bogsamlinger, trykt som plakater, kalendere og t-shirts. I 2020 illustrerede Line Jensen børnebogen ”Tove - en lille digter” om Tove Ditlevsens barndom.

Martin Jensen
Martin Jensen

Martin Jensen debuterede i 1998. Han modtog i 2009 Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris og Det Danske Kriminalakademis hæderspris for 7-bindsserien om byfoged Eske Litle og Assens i 1300-tallet. Jensen er tidligere formand for Det Danske Kriminalakademi.

Esther Jensen
Esther Jensen

Esther er medlem af De Berejstes Klub, og siden 2006 er mange af hendes rejser foregået på motorcykel gennem 67 lande og stater på 6 af de 7 kontinenter. Hun prioriterer også at besøge SOS børnebyer rundt i verden, da hun arbejder som frivillig for at hjælpe forældreløse børn. Det er gennem årene blevet til 98 besøg i 55 forskellige børnebyer.

Jakob Linaa Jensen
Jakob Linaa Jensen

Jakob er foredragsholder, globetrotter og forsker med speciale i sociale og politiske anvendelser af internettet. Hans udlængsel indfandt sig allerede, da han som barn hev globussen ned fra pladsen oven på fjernsynet og sad på stuegulvet og lod fingeren glide hen over alverdens riger og lande, som han senere kom til at udforske i rigt mål.

Per Allan Jensen
Per Allan Jensen

Per Allan Jensen er født i 1951 og vokset op i Horsens. Efter sin studentereksamen fik han et første kendskab til den gryende IT-branche, hvilket førte ham til København og en uddannelse som civilingeniør. Resten af sin erhvervsaktive karriere var han beskæftiget som IT-konsulent. Han er tidligere formand for De Berejstes Klub.

Carsten Jensen
Carsten Jensen

(f. 1952) har et populært og alsidigt forfatterskab bag sig som rummer både essaysamlinger og episke romaner, bl.a. bestsellerne ”Vi, de druknede” og ”Den første sten”. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2002. Debatbøgerne ”Kældermennesker”, ”Mod stjernerne” og ”Hovedspringere” er blandt hans seneste udgivelser. I år er han aktuel med bogen "Øvelser i afsked".

Gry Kappel Jensen
Gry Kappel Jensen

Gry Kappel Jensen er forfatter og forlagsredaktør. Hun debuterede i 2008 med billedbogen ”Sluk så, Max” og har siden skrevet en række bøger for børn og unge. Hun er aktuel med fantasytrilogien om Rosenholm Kostskole. Tredje bind ”Natskygge” vandt prisen som Årets danske fantasybog i 2021. Foto: Jens Peter Engedal

Maria Buck Jensen
Maria Buck Jensen

Maria Buck Jensen er uddannet retoriker og audiologpæd fra Københavns Universitet og er nu mor til to. Hun fandt første gang hæklenål og garn i 2014, og hun har siden hen ivrigt delt sin hækleglæde på bloggen Mønsterbryder. Hun har udgivet ”Himmel, hav & hæklede halstørklæder” fra Muusmann Forlag.

Kristian Ditlev Jensen
Kristian Ditlev Jensen

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971) er forfatter, litteraturkritiker og sognepræst i Skagen. Hans selvbiografiske debutbog fra 2001, DET BLIVER SAGT, er blevet efterfulgt af en lang række prisbelønnede romaner, noveller, rejseberetninger og fagbøger. I år er han aktuel med BAR - en roman om livet med store mængder alkohol.

Amanda Juul Jensen
Amanda Juul Jensen

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen står bag den populære madblog Mummum. I foråret udgav de deres første kogebog og nu er de klar med en opfølger, der fokuserer på det gode aftensmåltid.,

Erling Jepsen
Erling Jepsen

Erling Jepsen, født 1956 i Sønderjylland, har siden 1977 skrevet skuespil. Han brød igennem som romanforfatter i 2002 med KUNSTEN AT GRÆDE I KOR, der sidenhen blev filmatiseret ligesom flere af forfatterens romaner - senest ERNA I KRIG. I år er han aktuel med SKOLEKOMEDIE, der delvist baserer sig på Erling Jepsens første forsøg som dramatiker.

Claus Qvist Jessen
Claus Qvist Jessen

Medforfatter til "Kronisk rejsefeber". Claus er uddannet kemiingeniør og har en ph.d. med speciale i metallurgi, elektrokemi og rustfrit stål. Rejsemæssigt har Claus en livslang kærlighed til hvide bjerge, gyldne ørkener, tykke regnskove, religiøs mystik, støvede skramlemarkeder, traditionelle urfolk, skønne fisk og alt andet med en farverig puls.

Anna Elisabeth Jessen
Anna Elisabeth Jessen

Anna Elisabeth Jessen (f. 1956) fik sin forfatterdebut i 2008 med KRANIET FRA KATYN, der baserer sig på radiomontagen og dokumentaren af samme navn. Hun har en lang karriere indenfor radio, tv og dokumentarfilm, men udkom som skønlitterær forfatter med familiekrøniken OM HUNDREDE ÅR i 2019. I år er hun aktuel med kollektivromanen HUSET.

Trine Runge Jessen (Broderist)
Trine Runge Jessen (Broderist)

Trine Runge Jessen er uddannet designer fra Designskolen i Kolding. De seneste år har hun kastet sig over broderi, men med en noget anden vinkel, end man traditionelt forbinder broderi med. Under mottoet ”Stik og drik” insisterer Trine Runge Jessen på, at broderi skal være sjovt og sagtens kan foregå på promiller.

Gry Jexen
Gry Jexen

Gry Jexen er historiker og driver Instagram-profilen og podcasten Kvinde kend din historie. Hun modtog podcast-prisen 2020 i kategorien Årets Nørderi, og i år er hun aktuel med bogen af samme navn, hvori hun portrætterer 50 kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år.

Pia H. H. Johannesen
Pia H. H. Johannesen

Søstrene Heidi B. Johannesen og Pia H. H. Johannesen står bag succesen “Krea Deluxe” – et firma, som designer og udvikler garn, opskrifter, krea-kits til boligindretningen, børn og børneværelset, accessories og ”når der skal laves hjemmelavede gaver”.

Heidi B. Johannesen
Heidi B. Johannesen

Søstrene Heidi B. Johannesen og Pia H. H. Johannesen står bag succesen “Krea Deluxe” – et firma, som designer og udvikler garn, opskrifter, krea-kits til boligindretningen, børn og børneværelset, accessories og ”når der skal laves hjemmelavede gaver”.

Kåre Johannesen
Kåre Johannesen

Kåre Johannessen (f. 1964) er cand.mag i historie og middelalderarkæologi fra hhv. Odense og Aarhus Universitet. Siden 2015 har han været selvstændig historieformidler, dels som travl foredragsholder og fast paneldeltager i “Historiequizzen” på DR.

Katia Johansen
Katia Johansen

Katia Johansen er amerikansk-dansk konservator og kulturhistoriker og har været ansat på Rosenborg Slot med ansvar for samlingernes dragter.

Karl Johnsson
Karl Johnsson

Svenske Karl Johnsson har leveret illustrationer til børnebøger og undervisningsmaterialer. Med en forkærlighed for fantasy og myter var det derfor oplagt at han skulle være tegneren på ”Vei”. Et nyt og moderne blik på nordisk mytologi skrevet af Sara Bergmark Elfgren. Det smukke 2-binds værk er blandt andet oversat til engelsk og dansk.

Hella Joof
Hella Joof

(f. 1962), skuespiller, instruktør og forfatter. Har instrueret ”En kort en lang”, ”Oh Happy Day” og ”All Inclusive”. Har skrevet børnebøgerne om ”Snitten & Kis” (2014) ”Hellas ABC” (2015) samt bestsellerne ”Papmaché-reglen” (2016) og ”Dage med mildhed, modgang og mirakler” (2018). I efteråret 2020 udkom selv(hjælps)biografien ”Tvilling Yndling Grævling".

Mikael Josephsen
Mikael Josephsen

Mikael Josephsen, f. 1961, debuterede som forfatter i 1998 med digtsamlingen 'Havet under huden'. Han har udgivet både prosa og lyrik, blandt andet den anmelderroste digtsamling KNÆK (Gyldendal, 2016) og har modtaget Danske Skønlitterære Forfatteres Hæderspris. I år er han aktuel med kollektivromanen DE ANDRE.

Søren Juhler
Søren Juhler

Som journalist på TV 2 Nyhederne har Søren Juhler i 25 år lavet indslag om den virkelige verden. Men der findes en anden verden med chokerende sensationer, der aldrig bliver til breaking news i medierne. Det er fantasiens verden, som Søren Juhler nu endelig får mulighed for at rapportere fra i sin populære fantasyserie Xanas Bog. Tredje bind er undervejs!

Christian Jungersen
Christian Jungersen

Christian Jungersen, f. 1962, er uddannet cand.comm. i sociologi og kommunikation fra RUC. Han debuterede som forfatter i 1999 med romanen 'Krat', og hans to efterfølgende romaner, 'Undtagelsen' og 'Du forsvinder' er sidenhen blevet filmatiseret. I år er han aktuel med samtidsromanen, DU KAN ALT, der skildrer livet efter midtvejskrisen.

Nicolai Just
Nicolai Just

Nicolai Just er cand.mag. i nordisk sprog og litteratur med engelsk som tilvalg. Debuterer med kollektivromanen Et liv under solens lys .

Anna Juul
Anna Juul

Anna Juul (f. 1994) er digter, manuskriptforfatter og var skribent på 'Den Korte Radioavis', hvori hun også medvirkede som karakteren Veronika Katinka Martzen. Det blev udgangspunktet for digtromanen 'Jeg bruger min krop som et møbel', der udkom på Gladiator i 2019. Veronika Katinka er også hovedperson i serien 'Min Kamp', som er aktuel på DR3.

Pia Jønsson
Pia Jønsson

Cand. mag. i litteraturvidenskab og film- og medievidenskab. Driver kommunikationsbureauet METAFOR og er forfatter til flere bøger. Seneste udgivelse er LIVSMOD - FIND VEJ I DIN SORG, som giver råd og vejledning til sørgende og deres pårørende.

Hans Otto Jørgensen
Hans Otto Jørgensen

Den prisvindende forfatter Hans Otto Jørgensen (f. 1954) er opvokset i Vile og uddannet kvægbrugstekniker. Han debuterede i 1989 med romanen 'Tårnet' og har været rektor på Forfatterskolen fra 2002-2009. Som medstifter af Gladiator arbejder han på at sprænge den snævre danske kanon og er p.t. aktuel med den anmelderroste roman 'Dead man walking'.

Jacob Gowland Jørgensen
Jacob Gowland Jørgensen

Medforfatter til "Kronisk rejsefeber". Jacob er en munter rejsenørd, foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, rejseskribent og fotograf. Han nyder både at rejse traditionelt på fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud af boksen-rejser som solotur til Etiopiens højland og roadtrip til ukendte nationalparker.

Per Schultz Jørgensen
Per Schultz Jørgensen

Per Schultz Jørgensen (f. 1933) er professor emeritus i socialpsykologi og tidligere formand for Børnerådet. Forfatter til en række meget populære bøger om børn, opdragelse, relationer og dannelse, blandt andet bestselleren "Robuste børn" (2017). Han har senest udgivet "Opdragelse til livsmod og bæredygtighed" (2020).

Bodil Jørgensen
Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen er skuespiller og har medvirket i en lang række film og teaterstykker. Bodil har modtaget mange priser for sit skuespillervirke. I bogen Gå med fred taler Bodil med præst Mikkel Wold om tilværelsens vidunderlighed.

Anne-Pia Jørgensen
Anne-Pia Jørgensen

Anne-Pia Jørgensen (f. 1969), forfatter. Aktuel med romanen "Mit navn er Lava", der tager dansk dyrevelfærd under kærlig behandling. Har tidligere udgivet romanerne "Bidronningen", "Rigtige kvinder" og "Ukrudt". Find Anne-Pia Jørgensen hos Newpub D3-001 alle dage og på den orange scene søndag klokken 16. Facebook: Forfatter Anne-Pia Jørgensen.

Jon Kabell
Jon Kabell

Jon Kabell har skabt, skrevet og tegnet “De Hemmelige Ting” universet, der udover bøgerne også indeholder bl.a. plakater, t-shirts og app'en “The Secret Things”. Jon har arbejdet med visuel og sproglig kommunikation hele sit liv og arbejder i dag som illustrator, skriver børnebøger og lærer børn at tegne.

Michael Kamp
Michael Kamp

Børnebogs- og horrorforfatter Michael Kamp har vundet flere priser for sit forfatterskab. Aktuel med Ryggen mod muren og Simba og kattenapperne.

Mette Kappel
Mette Kappel

Mette Kappel er født i Sønderborg i 1953 og uddannet sanger. I 1983 debuterede hun med digtsamlingen RUM og har efterfølgende udgivet yderligere tre digtsamlinger, en samling fortællinger samt bøger for børn i alle aldre. Er aktuel med børnebogen Rejsen til fladlandet og med romanen Forestilling om et grænseland på Brændpunkt.

Ingeborg Kastberg
Ingeborg Kastberg

Hospicepræst ved HospiceSønderjylland og i det palliative team på Sygehus Sønderjylland. Master i sjælesorg. Forfatter til NÆSTEHJÆLP - NÅR DU MØDER EN, DER HAR MISTET sammen med Lisbeth Bulig.

Deniz Kiy
Deniz Kiy

Deniz Kiy er uddannet fra Forfatterskolen i 2019. Han debuterede i år med digtsamlingen BLÅ ØJE (TÜRKÜ): En fortælling, der er skabt som modvægt til den hvide offentlighed og dens magtinstitutioners fortælling om minoritetsetniske. Et syngende sorgskrift og en skildring af, hvordan traumatiske erindringer nedarves gennem generationer.

Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Katharina Kjeldgaard driver madbloggen Beetrootbakery.dk. Her hun i mange år delt sine opskrifter og kunne fokusere på sin store passion for bæredygtighed og forbrug. Hun elsker også krea-projekter og har ofte sine to små børn med i køkkenet. Hun har udgivet ”Spiselige gaver” fra Muusmann Forlag.

Lars Kjædegaard
Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard (f. 1955) er en af Danmarks mest læste kriminalforfattere. Han har tidligere arbejdet som filmtekster og oversætter, skrevet kriminalnoveller i ugeblade samt medvirket i et enkelt afsnit i satireprogrammet Casper og Mandrilaftalen. I år er han aktuel med Løgn i din hals, der er andet bind i Hvid & Belling-serien.

Jan Kjær
Jan Kjær

Forfatter Jan Kjær står bag det fantastiske bogunivers Nomerne. Der er både billedbøger, forskellige niveauer af læselet bøger, skumsværd og senest en rollespilsbog. Børn fra 4 - 10 år vil elske de forskellige Nomer, som altid går på eventyr. Jan Kjær husker også mellemtrinnets læsere og de børn, som elsker at tegne. Han er nemlig også selv tegner.

Maria Kjær Themsen
Maria Kjær Themsen

Maria Kjær Themsen (f.1978), mag.art. i litteraturvidenskab, er kunstredaktør ved Information. Tidligere fast kunstkritiker ved Weekendavisen, Kunstkritikk, og Artforum.com.

Nicoline Kjærgaards Møller
Nicoline Kjærgaards Møller

Nicoline Kjærsgaard Møller (f. 1992) kommer fra en lille nordjysk landsby og bor nu i Aalborg. Hun er uddannet folkeskolelærer, men arbejder som salgsassistent i Spilforsyningen; en butik der blandt andet sælger brætspil. Nicoline debuterer i 2021 med flere noveller, hvoraf den ene er Bare grave i antologien Noget er på vej.

Haidi W. Klaris
Haidi W. Klaris

Forfatter til flere paranormale- og dark fantasy romaner, bla. Dæmonherskerens arving og Åndehvisken. Aktuel med Sort Måne: Blodarv.

Anna Rebecca Kledal
Anna Rebecca Kledal

Anna Rebecca Kledal er forfatter og historiker samt ph.d. i køn og orientalisme fra Roskilde Universitet.

Sebastian Klein
Sebastian Klein

Sebastian Klein (f. 1972) er en af Danmarks førende naturformidlere. I mere end 20 år har han lavet børneprogrammer til DR, og så er han forfatter til en lang række bøger om dyr og natur til børn i alle aldre – bl.a. serien om "De 100" bl.a. farligste, klammeste og mest gådefulde dyr. I år er han aktuel med ”Verdens 100 mest truede dyr” og ”Naturen kalder”.

Jonas Kleinschmidt
Jonas Kleinschmidt

Jonas Kleinschmidt er forfatter og kulturjournalist. Han debuterede i 2017 med ungdomsromanen ”Dig og mig og Zlatan” – en rørende fortælling om sorg, venskab og fodbold. Kleinschmidts seneste ungdomsroman ”Englene over København” er baseret på hans morfars erindringer og handler om besættelsestiden og bombningen af Den Franske Skole. Foto: Ivan Boll

Max Ulrich Klinker
Max Ulrich Klinker

Max Ulrich Klinker, født 1965 på Frederiksberg, er uddannet civilpilot og jurist. Som litterært funderet har han skrevet adskillige eksistentialistiske artikler, essays samt skønlitterære tekster – ofte iklædt historiske rammer. Debuterede i 2011 med novellesamlingen SMAK. Er aktuel med romanen Pastorale - krig og kærlighed.

Line Kirstine Klintrup
Line Kirstine Klintrup

Line Klintrup er freelance illustrator, der laver bogillustrationer og by/områdeplakater. Hun er født og opvokset i Odsherred og fik ideen til en serie af plakater derfra, der har fået en fin modtagelse - processen har f.eks. været vist i TV2 Øst. Pt tegner hun til en højtlæsningsbog, der hedder Den Gyldne Eg i samarbejde med forfatter Nils Højsager-Jessen.

Josefine Klougart
Josefine Klougart

Josefine Klougart (f. 1985) er født på Mols og en af Nordens mest anerkendte forfattere. I 2010 dimitterede hun Forfatterskolen og debuterede med romanen 'Stigninger og fald', som blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris. Klougart er aktuel med romanen 'Alt dette kunne du få', som handler om kvindelighed, ødeland og litteraturen som erindringsværktøj.

Dorthe Klyvø
Dorthe Klyvø

Forfatter Dorthe Klyvø er forfatteren bag 'Den, der skal komme - Landet i Tæppet'. Mød hende på Petunias stand i Børnebogsforum.

Anna Knakkergaard
Anna Knakkergaard

Drømmejunglens historier bygger på øvelser og teknikker som læge Anna Knakkergaard siden 2014 har brugt som behandlingsform til børn og unge. Historiernes tematikker er valgt ud fra de problemer, som Anna ofte støder på i sit daglige arbejde.

Christian Kock
Christian Kock

Christian Kock var 1997-2018 professor i retorik ved Københavns Universitet. Han har i 50 år dyrket klassisk musik som udøver og formidler og har skrevet bøger og artikler om oplevelse af litteratur og musik. Christian Kock har sammen med sin datter Julie Tandrup Kock skrevet bogen "Lyt langsomt – Musikoplevelse er livskvalitet".

Julie Tandrup Kock
Julie Tandrup Kock

Julie Tandrup Kock er datter af Christian Kock. Efter cellostuder i Danmark, USA, Italien og Schweiz og solistdebut i 2013 har hun virket som solist og underviser, kammermusiker og orkestermusiker i danske og svenske orkestre. Julie Tandrup Kock har sammen med Christian Kock skrevet bogen "Lyt langsomt – Musikoplevelse er livskvalitet".

Anders Kofoed
Anders Kofoed

Anders Kofoed er biolog med speciale i zoologi og forfatter til flere populære bøger om naturen. I år er han sammen med Sebastian Klein aktuel med bogen ”Naturen kalder” – en slags kogebog til naturen for hele familien med 100 opskrifter på, hvordan man får store, sjove og sjældne oplevelser i den danske natur.

Anders Kofoed
Anders Kofoed

Anders Kofoed er biolog med speciale i zoologi. Er TV2’s faste naturformidler og forfatter til flere populære bøger om naturen.

Johanne Kohlmetz
Johanne Kohlmetz

Johanne Kohlmetz er influent og deler kreative projekter med over 70.000 følgere. Hun bor i et lille hus i nærheden af Svendborg med sin kæreste – og bunker af stof. Aktuel med bestselleren ”Lær at sy”.

Birte Kont
Birte Kont

Birte Kont (f. 1948) er cand.phil. i Litteraturvidenskab og næstformand i den skønlitterære styrelse i Dansk Forfatterforening. Debuterede som skønlitterær forfatter med romanen En by i Rusland (Gyldendal 2011), solgt til USA i 2020. Udkommer med pårørendefortællingen (kortprosa) Ingen har ordet på Brændpunkt.

Thomas Korsgaard
Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard debutterede i 2017 med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi, en bog, der er bygget over hans egen barndom. I 2018 udkom efterfølgeren, En dag vil vi grine af det, og i år kom så den tredje og sidste roman i rækken om Tue, Man skulle nok have været der. Thomas Korsgaard er netop blevet nomineret til DR Romanprisen 2022.

Thomas Korsgaard
Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard (f. 1995) er forfatter og har bl.a. skrevet romanerne ”Hvis der skulle komme et menneske forbi” og ”En dag vil vi grine af det”, som begge fik en overvældende positiv modtagelse. I 2020 debuterede han som børnebogsforfatter sammen med Frida Brygmann med bogen ”Minimund”. I år er de aktuelle med ”Tyggegummidamen og andre historier”.

Else Kragelund Holt
Else Kragelund Holt

Else Kragelund Holt (f. 1953), lektor emeritus og ph.d., forfatter og medoversætter til ”Bibelen 2020”. Udgav i 2020 ”Kærligheden holder aldrig op” om kærlighedens mange former som drivkraft for bibelske fortællinger. På hendes initiativ udkom i år den stort anlagte antologi ”Gud og os”, der præsenterer 27 forskeres aktuelle arbejde med Det Gamle Testamente.

Jens Kramer Mikkelsen
Jens Kramer Mikkelsen

(f. 1951) blev valgt ind i Borgerrepræsentationen i 1978, blev overborgmester i 1989 og fratrådte i 2004. Siden da har han været administrerende direktør i Ørestadsselskabet, i By & Havn samt byudviklingsdirektør i ejendomsselskabet NREP. Han er aktuel med bogen ”Jeg er københavner”.

Lars Kramhøft
Lars Kramhøft

Lars Kramhøft er forfatter & tegner. Har bl.a. skrevet og tegnet de to autofiktive tegneserier "Dagbog fra Afgrunden" (2019) og "Noget frygteligt er altid lige ved at ske" (2020). For sidstnævnte vandt han Ping prisen for årets bedste danske tegneserie. Hans nyeste serie, "Working Poor" (2021-) udkommer på Instagram og i bladform. INSTAGRAM: @Larskramhoft

Johan Krarup
Johan Krarup

Johan Krarup er tegneserietegner og illustrator gennem mere end 20 år. Johan har lavet både satire og autofiktion. Hans seneste tegneserie er en selvbiografisk coming-of-age fortælling: "Det må du selv om". Man kan følge Johan f Krarups arbejde på instagram: @johanfkrarup

Henrik Skov Kristensen
Henrik Skov Kristensen

HENRIK SKOV KRISTENSEN (f. 1953) er historiker, dr.phil. og museumschef for Frøslevlejrens Museum. Han har i mange år forsket i og skrevet om besættelsestiden og blev i 2020 tildelt Julius Bomholt Prisen, Kulturministeriets Forskningspris. I år er han aktuel med bogen GESTAPOS FANGELEJRE I DANMARK.

Anette Lillevang Kristiansen
Anette Lillevang Kristiansen

Anette Lillevang Kristiansen er journalist og medlem af De Berejstes Klub og har bl.a. studeret ved The American University i Cairo i Egypten. Hun er medforfatter til rejsebogen "Kronisk rejsefeber – Fortællinger fra De Berejstes Klub – Mod på at rejse", der er udgivet på forlaget De Berejste i 2021. Foruden journalistik skriver hun også fiktion.

Peter Kristiansen
Peter Kristiansen

Peter Kristiansen (f. 1969) stammer fra Djursland og er i dag bosat 
i Aarhus. Han er cand. scient. pol. og har tidligere publiceret kortprosatekster. Romandebuterer med romanen Skyldneren på Brændpunkt.

Lene Krog
Lene Krog

Lene Krog (f. 1976) har flere værker bag sig, men er dette efterår aktuel med "Blåhjerte" der er tredje og sidste bind i fantasyserien "Pigen fra Månehøjen". Krog er uddannet modist og har desuden en BA i engelsk og it. Mød hende hos Ulven og Uglen.

Marianne Krogh
Marianne Krogh

Marianne Krogh er kurator og redaktør på udgivelsen 'Connectedness', der er skabt som et selvstændigt værk i forbindelse med Arkitektur Biennalen i Venedig og den Danske Pavillion.

Puk Krogsøe
Puk Krogsøe

Puk Krogsøe (f. 1974) er uddannet folkeskolelærer og debuterede med Sommerfugle-serien om Rose. Puk Krogsøe kender sin målgruppe godt via sit arbejde som lærer og rammer plet både sprogligt og indholdsmæssigt i forhold til målgruppen. I år er hun aktuel med endnu en bog i Sommerfugle-serien - ”Bare lad mig være” om angst og om at finde sig selv igen.

Lene Krüger
Lene Krüger

Lene Krüger (f.1964) er selvstændig forfatter hos Knitters Agenda. Aktuel med bogen “Strik en pause: Din guide til mindful strik”. Nærvær og afslapning for strikkeglade. Lene har en baggrund som håndarbejdslærer, bibliotekar og pædagog. Mød Lene alle dage hos NewPub D3-001. www.knittersagenda.com www.instagram.com/knitters_agenda/

Indra Jonas Kure Klit
Indra Jonas Kure Klit

Malebog for Børn og Barnlige Sjæle er Indra Jonas Kure Klits debut. Bogen er en fælles idé skabt gennem et varmt venskab mellem Indra Jonas og digteren Benny Andersen.

Steffen Kverneland
Steffen Kverneland

Steffen Kverneland har med sin karakteristiske streg adapteret litterære klassikere til tegneserier. Han har også lavet biografiske værker over Ibsen og Munchs liv. Et mere personligt værk udkom da han undersøgte sin fars selvmord med ”En frivillig død”. Uden at lægge fingrene imellem kaster Kverneland et usentimentalt blik på et menneskes liv og endeligt.

Morten Kvistgaard
Morten Kvistgaard

Morten Kvistgaard (1955) er aktuel med romanen 'Flammernes bytte - Tragedien på Balkan 1927 til 1945' udgivet på Forfatterskabet.dk. Det er fortsættelsen af debutromanen 'Alla og klaveret - Den russiske tragedie 1912 til 1924' der udkom i 2018. Morten er på NewPub D3-001 alle dage. Læs mere om Mortens forfatterskab på www.MortenKvistgaard.dk.

Anders Kvorning
Anders Kvorning

Anders Kvorning kommer fra selskabet Planetarisk Kogebog, der udvikler klimavenlige madopskrifter og arbejder for at ændre vores kostvaner i en retning, der tager hensyn til en planetære sundhed. Anders er aktuel med bogen ”Vild fisk” fra Muusmann Forlag.

Line Kyed Knudsen
Line Kyed Knudsen

Line Kyed Knudsen (f. 1971) debuterede i 2003 og har siden skrevet en lang række bøger for børn og unge. Forfatterskabet omfatter alt lige fra billedbøger til de små, pigeserier, letlæsningsbøger, gysere og ungdomsbøger. Line Kyed Knudsen er i år aktuel med ”K for Klara - Du er god nok”.

Nanna Kühle
Nanna Kühle

Nanna Kühle er født i 1972 og bor i Aarhus. Hun er uddannet cand.mag. i Æstetik og Kultur og har i mange år undervist flygtninge og indvandrere i dansk som andetsprog. At møde mennesker fra hele verden har givet Nanna mange gode ideer til historier. Nanna har udgivet både børne-og ungdomsbøger med lavt lix-tal og bøger med fodbold som rammefortælling.

Lotte Kaa Andersen
Lotte Kaa Andersen

Debuterede i 2015 med 'Hambros Allé 7-9-13', første bind i den populære Hellerup-trilogi om tre familier i årene omkring finanskrisen. I 2021 udkom den biografiske roman 'Den inderste kerne', der baseret på den sande historie om den danske matematiker og jordskælvsforsker, Inge Lehmann, der blev verdensberømt for sin opdagelse af Jordens indre kerne.

Tomas Lagermand Lundme
Tomas Lagermand Lundme

Tomas Lagermand Lundme (f. 1973) er forfatter, dramatiker, billedkunstner og skribent. Han har skrevet en lang række anmelderroste bøger for børn og unge, dramatik til teaterscenen, manuskripter til tv-serier og meget mere. Tomas Lagermand Lundme er aktuel med YA-romanen ”Om natten lyver jeg aldrig” – bogen bag DR3-serien af samme navn.

Anne-Sophie Lahme
Anne-Sophie Lahme

Anne-Sophie Lahme (f. 1984) er cand. scient.pol, madstylist og opskriftsudvikler. Til daglig arbejder hun med kommunikation om fødevarer og fødevaretendenser sammen med nogle af Danmarks største og mindste fødevareproducenter. Anne-Sophie er aktuel med kogebogen "Mad til mange".

Benjamin Lamberth
Benjamin Lamberth

Benjamin Lamberth, f. 1980, er opvokset under primitive vilkår på Saltholm, der hele vinteren er prisgivet storm og hav. Det er et nådesløst miljø blot tolv kilometer fra Rådhuspladsen. Aktuel med romanen 'Tabernes Atlantis' (2021) og har tidligere udgivet romanerne 'Datahelten' (2019) og 'Dæmring' (2020).

Charlotte Langkilde
Charlotte Langkilde

Forfatter og ordbogsredaktør, bl.a. kendt for bøgerne "Bedraget - sagen om Nordisk Fjer" (Lindhardt og Ringhof, 5. udg. 2016) og "Færøerne - en moderne nation fødes" (Lindhardt og Ringhof, 2018), der begge har skabt megen debat. https://danskforfatterforening.dk/56-charlotte-langkilde Foto: © Ole Haupt

Johannes Langkilde
Johannes Langkilde

Johannes Langkilde (f. 1977), uddannet journalist, er særligt kendt for sit virke som tv-vært og korrespondent i USA for TV 2 Nyhederne. På baggrund af sit indblik i den politiske virkelighed i USA udkom han i 2017 med bogen 'Da amerikanerne gik hver til sit'. I år er han aktuel med MIN FÆTTER ER HØVDING I SAMOA skrevet i samarbejde med Cathrine Errboe.

Kasper Lapp
Kasper Lapp

Kasper Lapp (f. 1979) har en fortid som matematiker, computerspilsprogrammør, sangskriver og rollespiller og gik på Forfatterskolen for Børnelitteratur 2014-16. I dag skriver han bøger og designer brætspil (heriblandt Magic Maze, der blev nomineret til "Spiel des Jahres" i 2017). Han skriver til børn og unge i alle aldersgrupper.

Paula Larrain
Paula Larrain

Journalist, forfatter og foredragsholder. Har tidligere udgivet erindringsbogen I MORGEN SKAL VI HJEM (L&R, 2003). Seneste udgivelse er REJSEN TIL HJERTERUMMET. En bog om kulturmøder, tro, sorg og kirke.

Paula Larrain
Paula Larrain

Paula Larrain (f. 1970) er uddannet journalist og har tidligere været nyhedsvært på DR. Nuværende radiovært på P1-programmet "Tidsånd" og tv-vært på "Det gode råd". Hun har tidligere i år udgivet bogen "I morgen skal vi hjem. Mit liv som chilener i Danmark", og hun udgiver nu bogen "Midt i livet - Hvad vi ved om tro, håb og kærlighed".

Steen Larsen
Steen Larsen

Kemi- og læreruddannet og underviser i madkundskab i folkeskolen og på aftenskoler. Er tilknyttet kogeskolen Bisquitfabrikken og har lavet kurser landet over. Steen er madskribent og kogebogsforfatter og står bag flere populære og fantasifulde kogebøger. Har udgivet bl.a. ”Verdens bedste burger” og er nu aktuel med ”Grøn verdensmad” fra Muusmann Forlag.

Vagn Remme Larsen
Vagn Remme Larsen

Vagn Remme Larsen, født 1971, har en lang række af udgivelser bag sig. Derudover har han optrådt på de fleste scener i Danmark, lavet punk sammen med bandet Clean Boys, skrevet sammen med Rune T. Kidde, lavet stand up sammen med Carsten Bang. Udkommer med romanen Her er jeg på Brændpunkt.

Jørgen Børglum Larsen
Jørgen Børglum Larsen

Jørgen Børglum Larsen, f. 1950, cand. theol. og forfatter til en række romaner og novellesamlinger. Aktuel med romanen Sand på Brændpunkt.

Line Vester Larsen
Line Vester Larsen

LINE VESTER LARSEN, f. 1983, er uddannet fra Copenhagen Business School og har en baggrund som kommunikationsrådgiver. Line er født i Aarhus og har boet i Paris og New York. I dag bor hun på Frederiksberg med sin familie. Aktuel med debutkrimien Hvepsestik på Brændpunkt.

Thomas Larsen
Thomas Larsen

Thomas Larsen (f. 1964) er redaktør og politisk kommentator på Berlingske Tidende. Han er en af de mest benyttede politiske analytikere i radio og tv i Danmark. Han er desuden foredragsholder og forfatter til en række biografier samt politiske bøger, herunder Mærsk MC-kinney Møller og Haldor Topsøe. I år er han aktuel med bogen (hemmelig....).

Kat Lassen
Kat Lassen

Kat Lassen er født i 1976. Hun er børnebogsforfatter og kunstner. Kat har teatererfaring og har derfor altid en levende fremtoning, når hun holder foredrag på skoler eller messer.

Jacob Lassen
Jacob Lassen

Jacob Lassen (f. 1994) debuterede med den roste digtsamling Som var en solstråle fanget i en spejlsal i 2020. Han har tidligere haft digte publiceret i diverse tidsskrifter, herunder Hvedekorn, Hver Mandag, Slagtryk, Mosaikk og Vandfanget. Jacob læser op af Som var en solstråle fanget i en spejlsal på Litteraturscenen.

Sofie Lassen-Kahlke
Sofie Lassen-Kahlke

Sofie Lassen-Kahlke, f. 1979. fik sit store gennembrud som skuespiller i 90'erne og har sidenhen medvirket i teaterstykker og flere tv-serier i både Danmark og udlandet. Ud over sin karriere som skuespiller er hun cand.jur. fra Københavns Universitet. Bogen RAMT – 39 historier om at fylde 40 udkommer i november og er Sofie Lassen-Kahlkes debut som forfatter.

Jim Latrache-Qvortrup
Jim Latrache-Qvortrup

Jim Latrache-Qvortrup har en fortid som faldskærmssoldat, kokainpusher og undercoveragent i Nordkorea. Han blev et særligt kendt ansigt efter sin medvirken i Mads Brüggers dokumentar 'Muldvarpen - undercover i Nordkorea', og har i mellemtiden etableret sig som succesfuld forretningsmand. I år er han aktuel med sin historie i biografien JIM.

Gerd Laugesen
Gerd Laugesen

Gerd Laugesen er født i 1979 i Aarhus og er forfatter, billedkunstner og journalist. Gerd har brugt flere år på at rejse i sin gamle veninde Nilis fodspor, for at finde ud af, hvem Nili var. Og hvem Gerd er. Første del af den odyssé hedder Et øjebliks lykke.

Peter Lauritsen
Peter Lauritsen

Peter Lauritsen er professor MSO i overvågning ved Institut for Informations- og Medievidenskab på Aarhus Universitet. Han er aktuel med bogen "Hvordan får vi et bedre overvågningssamfund?"

Ulrik Lauritzen
Ulrik Lauritzen

Ulrik Lauritzen, f. 1978, er uddannet cand.mag. i dansk og psykologi med speciale i argumentation og retorik i konspirationsteorier. Romandebuterer med krimien Flod på Brændpunkt.

Martin Schwarz Lausten
Martin Schwarz Lausten

Martin Schwarz Lausten (f. 1938) er dr.theol. og professor emeritus i kirkehistorie. Han har blandt andet skrevet "Den kirkelige genforening i 1920 og grænselandspræsten Martin Schwarz" (2020) og "Biskoppen og jødeforfølgelserne - Hans Fuglsang-Damgårds kamp mod antisemitismen i 1930'erne og 40'erne" (2020).

Tore Leifer
Tore Leifer

Tore Leifer er en dansk forfatter samt musik-, kunst- og kulturjournalist ansat som programmedarbejder og studievært i DR.

Tore Leifer
Tore Leifer

Tore Leifer, født 1964, er cand.mag. og arbejder til daglig som programmedarbejder og studievært i DR’s P1. Tore Leifer har udgivet en række især kulturhistoriske bøger, senest "Antikken omkring os" skrevet i samarbejde med Chr. Gorm Tortzen. Leifer er også aktuel med børnebogen "Münchausen - baronens (næsten) sande eventyr". http://leifer.dk/

Kim Leine
Kim Leine

Kim Leine, f. 1961, er oprindeligt uddannet sygeplejerske og har siden arbejdet i faget i 15 år på Grønland. Med disse erfaringer i bagagen debuterede han i 2007 med erindringsromanen KALAK. Grønland og den historiske vinkel har sidenhen været gennemgående i hans forfatterskab. I år er han aktuel med romanen EFTER ÅNDEMANEREN.

Malu Lenzi
Malu Lenzi

Malu Lenzi is an illustrator and cute maker made and raised in sunny Brazil. Creating cute nonchalant characters in adorable childish reality, her journey started when she adopted an imaginary bunny and got inspired to add cuteness to the world. She's working with international dream publishers, creating educational & fun activities books. www.malulenzi.com

Andrij Lesiv
Andrij Lesiv

Andrij Lesiv, f. 1984, er en ukrainsk illustrator og forfatter. Sammen med sin partner Romana Romanishin har han vundet en lang række priser for sit arbejde. I 2018 modtog de bl.a. den prestigefulde Bologna Ragazzi Award for de to børnebøger "Højlydt, stille, hviskende" og "Jeg ser det", der i Danmark er udkommet på Forlaget Forlæns.

Tina Benfeldt Levring
Tina Benfeldt Levring

Tina Benfeldt Levring er uddannet i tekstilbranchen og har i mange år været sælger og dekoratør i tøjbranchen. Hun arbejder nu som produktionsassistent hos SVM Automatik A/S i Silkeborg. Hun har tidligere udgivet ”Moderne genbrug” og er nu aktuel med ”Tasker” fra Muusmann Forlag.

Jacob Ley
Jacob Ley

Skaber af 'John Dillermand' og aktuel med ny børnebogserie om John Dillermand

Nathali og Bettina Liane
Nathali og Bettina Liane

Nathali og Bettina Liane er mor og datter, og sammen står de bag fantasyuniverset Awen og bøgerne ”Kaldet fra Galathea” og “Arven fra fortiden”, der handler om tvillingerne Aia og Peter, som får en plads på det magiske og mystiske skib Galathea, der kan sejle mellem verdener.

Anna Libak
Anna Libak

Anna Libak (f. 1968) er cand.mag. i samfundsfag og russisk. Hun er udlandsredaktør ved Weekendavisen og debattør og forfatter – blandt andet til bogen "Forstå populismen!" (2018) og senest "Skyldig til det modsatte aldrig bliver bevist - Værdikampen i det 21. århundrede".

Elise Ligaard
Elise Ligaard

Elise Ligaard, f. 1988, er cand.mag. i musikvidenskab med speciale i Spice Girls og tidl. ekstern lektor på Københavns Universitet som underviser i fænomenet fankultur. Hun holder foredrag om Spice Girls, pigekultur, popkultur, fankultur, og i år er hun sammen med Nynne Hein Møller aktuel med bogen Generation Spice Girls.

Helle Kaare Lindberg
Helle Kaare Lindberg

Helle Kaare Lindberg skriver barske ungdomsbøger om stoffer, sugardating og udkommer i år bl.a. med ”Sofasurfer” om hjemløshed. Inspirationen til Helles ungdomsbøger kommer fra den virkelige verden, hvor hun gennem et langt lærerliv på Vestegnen har været tæt på det, hun skriver om. Nemlig, udsatte børn og unge.

Jens Lindberg
Jens Lindberg

Jens Lindberg, f. 1983, arbejder med sårbare grupper og har tidligere boet i Asien og Norge. Debuterer med romanen Min ven Jonas på Brændpunkt.

Lykke Lindbo
Lykke Lindbo

Er du til alfer, nordiske guder og fantasy? Så kig forbi min stand, hvor jeg fortæller om og sælger min fantasy-trilogi om Fanny Fairychild. Du får en hilsen med i bøgerne, bogmærker og postkort, når du køber direkte fra mig til en særlig messepris.

Malin Lindeblad Kadijevic
Malin Lindeblad Kadijevic

Malin Lindeblad Kadijevic står bag to kreative og nyskabende ”LÆS, LAV, LEG, LÆRING” koncepter som lægger op til mange timers nærvær, hygge, kreativitet, fantasi og leg.”Gabriels vilde eventyr i Zoo” og”Sally og Charlie”, henvender sig til børn i alderen 5 til 9 år. Begge koncepter kan købes til en særlig messepris på Bogforum så julegaverne kan komme i hus.

Michael Linden-Vørnle
Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle er et af de mest kendte ansigter i Danmark, når det handler om astronomi og rumfart. Til daglig arbejder Michael som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rum-forskning og -teknologi ved DTU Space. Michael er forfatter og medforfatter til flere bøger og artikler om rumfart mm. og er aktuel med bogen ”Rummet – en kosmisk rejse”.

Michael Linden-Vørnle
Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle er et af de mest kendte ansigter i Danmark, når det handler om astronomi og rumfart. Til daglig arbejder Michael som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rum-forskning og -teknologi ved DTU Space. Michael er forfatter og medforfatter til flere bøger og artikler om rumfart mm. og er aktuel med bogen ”Rummet – en kosmisk rejse”.

Åsa Linderborg
Åsa Linderborg

Svensk journalist, historiker og forfatter. Hun debuterede med den selvbiografiske roman 'Mig ejer ingen', der er en bevægende beretning om opvæksten med en alkoholiseret far. I 2020 udkom dagbogen 'Året med 13 måneder', der et selvkritisk, kontroversielt og personligt portræt af en kvinde og vores samtid, midt i metoo-bevægelsens centrum.

Kim Linnet
Kim Linnet

Kim Linnet er blandt de bedste spoken word artister i Danmark. Hans evne til at finde musikken i sproget har også kastet digte, sangtekster og lydvandringer af sig. På Bogforum 2021 præsenterer han sin første roman, ”Jagten på Juilekuren”, en dialogbåret og actionpræget julekalenderbog, skrevet for de 8 til 12-årige læsere. Velegnet til højtlæsning.

Mette Lisby
Mette Lisby

Mette Lisby er den første kvindelige standup komiker, der slog igennem i Danmark. Hun har sidenhen arbejdet som skuespiller, tv-vært (bl.a. på "Ugen der Gak"), satireskribent og manuskriptforfatter i Los Angeles. I år er hun sammen med Maise Njor aktuel med korrespondancebogen HOSTESAFT FOR SJÆLEN.

René Ljunggren
René Ljunggren

René Ljunggren er tidligere redaktør, turleder og turansvarlig for Outside.org. Han har læst antropologi med interesse i arktiske egne og har arbejdet med friluftsliv og fjeldvandring. Han har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide i hele norden. Han har udgivet flere bøger om vandring /outdoor livet fra Muusmann Forlag.

Mads Anada Lodahl
Mads Anada Lodahl

Mads Ananda Lodahl, f. 1980, har foruden sit virke som terapeut, massør og foredragsholder siden 00'erne udgivet en lang række tekster og digte om køn, krop og seksualitet. I år er han aktuel på Gyldendal med SAUNA - en gribende roman om sex, fællesskab, ensomhed og forholdet mellem to unge mænd med hver deres længsel efter frihed og forbundethed.

Peter Lodberg
Peter Lodberg

Peter Lodberg (f. 1958) er forfatter, dr.theol. og professor. Han har tidligere været generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp og har blandt andet skrevet bogen "Danskernes tro gennem 1000 år" (2016) og senest "Tro versus tro - Kristendommen i dialog og konflikt gennem 2000 år" (2021).

Christian Lodberg Hvas
Christian Lodberg Hvas

Christian Lodberg Hvas er overlæge på Aarhus Universitetshospital og klinisk lektor på Aarhus Universitet. Hans forskning handler om ernæring, tarmbakterier og sygdomme som Crohns sygdom, colitis ulcerosa og cøliaki.

Fattima Loreen
Fattima Loreen

Fattima Loreen er en spirituel mentor/underviser, privatpraktiserende og foredragsholder. Hun driver facereadingskolen Loreen Institute med aktiviteter i både Danmark og internationalt, hvor hun underviser i facereading, selvudvikling og spirituelle processer. Hun har udgivet ”Ansigtslæsning” fra Muusmann Forlag.

Hans Lucht
Hans Lucht

Hans Lucht er forfatter og antropolog. Han har de seneste tyve år forsket i migration og smugling hen over Saharaørkenen og Middelhavet, med langvarige etnografiske feltarbejder i Ghana, Niger, Libyen og Italien. Hans roman Lysene på den anden side udkom i maj 2021.

Majbritt Maria Lundgaard
Majbritt Maria Lundgaard

Majbritt Maria Lundgaard er 32 år, gift og mor til Ellen. Hun er TV-vært, podcaster og debattør og har arbejdet som radiovært og klummeskribent. Så sagde vi du var moren er Majbritts morsomme og kloge håndsrækning til nye mødre om, hvordan det i virkeligheden er at være mor det første år.

Tomas Lagermand Lundme
Tomas Lagermand Lundme

Tomas Lagermand Lundme er forfatter til de to tegneserier, “Min nat med dig” (tegnet af Fred Tornager, Forlaget Fahrenheit, 2020) og “Westend boy” (tegnet af Rune Ryberg, Forlaget. Cobolt, 2021). Derudover skriver Lundme bøger for børn, unge og voksne, manuskripter til tv-serier, teaterstykker og arbejder som billedkunstner.

Line Lybecker
Line Lybecker

Line Lybecker (f. 1987) debuterede i 2016 med YA-romanen "Mere end veninder" og markerede sig derved i det danske LGBTQ-miljø. Lybecker er cand.mag. i dansk og har specialiseret sig i fantasylitteratur. Til årets Bogforum er hun aktuel med sin kommende fantasyroman "Døden kalder - Ulveblod 1" der handler om etik og død. Mød Line Lybecker hos Ulven og Uglen.

Rune Lykkeberg
Rune Lykkeberg

Rune Lykkeberg er chefredaktør på Dagbladet Information og tidligere kulturredaktør på Politiken. Han er forfatter til bøgerne "Kampen om sandhederne" (2008), "Alle har ret" (2012) og senest bestselleren "Vesten mod Vesten". Foto: Sigrid Nygaard

Inge Lynggaard
Inge Lynggaard

Inge Lynggaard er fotograf og har gennem mere end 30 år stiftet bekendtskab med andre kulturer som rejseleder. Derudover har hun medvirket på adskillige kogebøger. Hun har tidligere udgivet bogen ”Det persiske køkken” og er nu aktuel med ”Mors kogebog” fra Muusmann Forlag.

Niels Lyngsø
Niels Lyngsø

Niels Lyngsø (f. 1968) har oversat godt halvtreds bøger af bl.a. Marcel Proust, Michel Houellebecq, Philip Roth og Vladimir Nabokov. Selv har han udgivet nogle digtsamlinger og romaner og senest "Ti dages stilhed. Et essay om meditation og bevidsthed" (2019).

Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemose

Redaktør af den anmelderroste bogserie "Kronisk rejsefeber". Lars-Terje er journalist og har vovet sig ud på flere farefulde rejseeventyr. Foruden Tjetjenien har han også rejst i væbnede konfliktområder som Transnistrien, Jugoslavien, Østtimor, Molukkerne i Indonesien og i militærjuntaens Myanmar, hvor han har været med til at hjælpe en børnesoldat på flugt.

Peter Løhr
Peter Løhr

Peter Løhr er cand. mag, uddannet i kunst og kulturhistorie samt litteraturvidenskab. I 2015 vandt han Skovhuslyrikerprisen for sin debut i tidsskriftet Hvedekorn. I år er han aktuel med sin romandebut HULEMENNESKET om den danske kunstner Johan Thomas Lundbye.

Gitte Løkkegaard
Gitte Løkkegaard

Gitte Løkkegaard er radio- og tv-journalist og forfatter. I 80'erne var hun en af de gode stemmer på ungdomsprogrammet "P4 i P1". Senere har hun skrevet flere børne- og ungdomsbøger. I store dele af Løkkegaards produktion af radio, tv og bøger har det især været temaer som familie, børn og seksualitet, der har været omdrejningspunktet.

Line-Maria Lång
Line-Maria Lång

Line-Maria Lång (f.1982) debuterede i 2009 med novellesamlingen Rottekonge. I 2014 udkom romanen Artiskokhjerte, og i 2018 romanen Blå Tiger. I år er hun aktuel med Himmelanker (2021), der - foruden at være en kærlighedserklæring til litteraturen, fantasien og venskabet - bearbejder det pludselig tab af den nære ven og forfatterkollega, Jan Sonnergaard.

Jenny Lund Madsen
Jenny Lund Madsen

Jenny Lund Madsen debuterede med ”Tredive dages mørke”, der vandt Harald Mogensen-prisen for bedste danske kriminalroman. Jenny er født i 1983, cand.mag. i Filmvidenskab og har studeret på manuskriptlinjen på UCLA. Hun har arbejdet som manuskriptforfatter på spillefilm og tv-serier, herunder Sjit Happens, Mercur, Rita og Bedrag.

Peter Madsen
Peter Madsen

Peter Madsen er kendt fra "Valhalla" og "Troldeliv", hvor det nyeste bind, "Isskoven", præsenteres på Bogforum i år. Han har også lavet flere bibelfortolkninger, blandt andet "Menneskesønnen" og "Signe-trilogien". På Bogforum i år udkommer "Urhistorien", en tegneserie på 120 sider om Bibelens allerførste historier. Mere på www.petermadsen.info

Peter Madsen
Peter Madsen

Peter Madsen (f. 1958) er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han fik publiceret sine første striber som 15-årig og har tegnet lige siden. Mest kendt er han for den ikoniske tegneserie Valhalla, der har solgt mere end 500.000 eksemplarer i Danmark og er oversat til 10 sprog.

Hans Peter Madsen
Hans Peter Madsen

Hans Peter Madsen (f. 1995) er cand.mag. i litteraturhistorie. Arbejder som korrekturlæser og forlagsredaktør og har oversat bøger af bl.a. Louisa May Alcott og John Polidori. Brænd huset ned, giv træet vand udkom i 2021 og er hans debut.

Peter Madsen
Peter Madsen

Peter Madsen (f. 1958) er både tegner og forfatter. Han har, siden udgivelsen af ”Menneskesønnen” i 1995, markeret sig som en fremragende formidler af de bibelske fortællinger, og han er nu aktuel med ”Urhistorien”, som genfortæller Bibelens første 11 kapitler. Peter Madsen er også kendt for tegneserierne om ”Valhalla” og ”Troldeliv”.

Anders Lund Madsen
Anders Lund Madsen

Anders Lund Madsen, f. 1963, er uddannet journalist og er bl.a. kendt for sin medvirken i Zirkus Nemo, radioprogrammet De Sorte Spejdere med Anders Breinholt og sine mange tv-optrædener. I år er han i samarbejde med Michael Broberg Palmgren aktuel med bogen PLANTERNES MANIFEST.

Anders Lund Madsen
Anders Lund Madsen

Anders Lund Madsen (f. 1963) har boet i Mørkhøj, men aldrig vundet Nobelprisen i litteratur

FRANK MADSEN
FRANK MADSEN

Forfatter og tegner af billedbøger, børnebøger og tegneserien "Eks Libris" (fra Weekendavisen). Nomineret til Claus Deleuran Prisen som Danmarks bedste tegneserieforfatter i 2016, 2017 og 2018 og modtager af Hanne Hansen Prisen i 2017. Mød Frank i Forlaget Eudors stand B5-005 i Børnebogforum alle dage.

Anders Magelund
Anders Magelund

Anders Nolting Magelund (f. 1984) er journalist, klimapolitisk chefkonsulent hos Lederne, forfatter og medforfatter til fem bøger, bl.a. om bæredygtigt lederskab. Tidl. adjunkt på Niels Brock, tidl. forskningschef i tænketanken Sustainia samt medinitiativtager til ny global alliance af små lande “S8 Nations”. Aktuel med bogen 'Hvem er bange for Moby Dick?'

Camilla Biesbjerg Markussen
Camilla Biesbjerg Markussen

Camilla Biesbjerg Markussen har været madskribent for de store magasiner som SPIS BEDRE, FEMINA og BoligLiv. Hun har de seneste mange år udviklet opskrifter på alt fra hverdagsmad til desserter. Hun er nu selvstændig mad- og kageskribent, opskriftudviklet og foodstylist. Hun har udgivet ”Skærekager DELUXE” fra Muusmann Forlag.

 Martinus
Martinus

Martinus (1890-1981) har i sit værk Det Tredje Testamente beskrevet et logisk, sammenhængende verdensbillede, som viser, at alle levende væsener indgår i et levende verdensalt og tager del i en stadig evolution mod højere livsformer. Vor tids store omvæltninger og kriser er udtryk for en verdenskulturs undergang og fødslen af et nyt humant verdenssamfund.

Anders Matthesen
Anders Matthesen

Anders ”Anden” Matthesen (f. 1975) er en af Danmarks mest populære og anmelderroste standupkomikere. Foruden komikken er Matthesen kendt som skuespiller, sanger/rapper, manuskriptforfatter og instruktør. I 2016 debuterede han som forfatter med børnebogen Ternet Ninja. I år er han aktuel med den satiriske selvhjælpsbog LIVSSTIL ER EN LIVSSTIL.

Søren Mau
Søren Mau

Søren Mau (1989) er filosof og postdoc ved King’s College i London og Københavns Universitet samt skribent og anmelder ved Dagbladet Information. Han har tidligere skrevet den anmelderroste debatbog HÆV STEMMEN! op til folketingsvalget i 2015. STUM TVANG vil udkomme både på dansk på Klim, på tysk på Dietz Verlag og på engelsk på forlaget Verso.

Camilla Mehlsen
Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen er cand.mag. og digital medieekspert i Børns Vilkår samt indehaver af Mehlsen Media med speciale i digital medieadfærd. Hun er medlem af TechDK Kommissionen og forfatter til flere bøger, senest "Sandhedsministeriet" som hun har skrevet med Vincent F. Hendricks.

Marie Melchior
Marie Melchior

Marie Melchior er madskribent og -stylist, kogebogsforfatter og madblogger. Hendes arbejde som skribent har været publiceret i danske og udenlandske magasiner. Den store kærlighed til mad blev til Maries Køkken, hvor hun arbejdede som kogekone. Hun har før udgivet ”Vild med bønner”, ”Morgenmad” og er nu aktuel med ”Vild med rødder” fra Muusmann Forlag.

Malte Meyenburg
Malte Meyenburg

Malte Meyenburg kommer fra selskabet Planetarisk Kogebog, der udvikler klimavenlige madopskrifter og arbejder for at ændre vores kostvaner i en retning, der tager hensyn til en planetære sundhed. Malte er aktuel med bogen ”Vild fisk” fra Muusmann Forlag.

Joachim Meyer
Joachim Meyer

Joachim Meyer (f. 1964) er Mag.art. og ph.d. samt Museumsinspektør ved Davids Samling, København.

Ib Michael
Ib Michael

Ib Michael, f. 1945, debuterede som forfatter i 1970 med romanen EN HIDTIL USET DRØM OM SKIBE. Han har sidenhen skrevet over 30 romaner og rejseskildringer. Hans bøger er eventyrlige beretninger om udlængsel, eksotiske rejser og mirakuløse sammentræf. Han har bl.a. vundet De Gyldne Laurbær i 1990, og i år er han aktuel med DE SYV REJSER.

Knud Michelsen
Knud Michelsen

Knud Michelsen er senior forsker ved Arktisk Institut og forfatter til en række bøger om Danmarks store grønlandsfarer, Knud Rasmussen.

Cecilie Kondup Michelsen
Cecilie Kondup Michelsen

Cecilie Kondrup Michelsen forfatter og stifter af Forlaget Kondrup. Aktuel med børnebogsserien "Idas verden", som henvender sig til børn i indskolingen. Har tidligere udgivet lydrette e-bøger til streamingtjenester. Find Cecilie Kondrup Michelsen hos NewPub D3-001 alle dage. www.forlagetkondrup.dk

Mariane Mide
Mariane Mide

Mariane Mide (f. 1987) er fra Nordjylland og blev bibliotekar i 2015. Hun skriver helst inden for genrer, der sætter spørgsmålstegn ved livets normer gennem mørkere temaer og konfrontering af tabuer.

Julie Midtgaard
Julie Midtgaard

Fantasyforfatter til serien 'Sprækken til Luscuro', Vinder af læserbestemt 'bedste bog' hos Mofibo og Dansk Fantasy, Nomineret til Orlaprisen 2021. Aktuel med Dronningens udvalgte 1: Skyggespil.

Mette Ehlers Mikkelsen
Mette Ehlers Mikkelsen

Mette er altid i færd med at lægge rejseplaner og har indtil videre boet i syv lande og været udstationeret som diplomat for Udenrigsministeriet, Danida og Danmarks Eksportråd. Hun rejser ofte og gerne sammen med sine børn – men selvfølgelig også gerne sammen med sin kæreste eller helt på egen hånd. På et år præsterede hun for eksempel at besøge 53 lande.

Hanne Guldberg Mikkelsen
Hanne Guldberg Mikkelsen

Hanne Guldberg Mikkelsen er cand.mag., historiker, journalist og har udgivet en række fagbøger og børnebøger. Udkommer med romanen I pestens tid på Brændpunkt.

Ingo Milton
Ingo Milton

Tegner og forfatter af især historiske tegneserier. Stod i 2020 sammen med Sussi Bech og Jens Olaf Pepke Pedersen bag en af årets største, danske tegneseriesuccesser, "Ørsted - Han satte strøm til verden", der er solgt i næsten 5.000 eksemplarer. Ingo, Sussi og Jens Olaf signerer i Forlaget Eudors stand B5-005 i Børnebogforum fredag og lørdag 12.00-13.30.

Anne Misfeldt
Anne Misfeldt

Anne Misfeldt er forfatter til tegneseriestriben “Spirerne”. Hun er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding og har lavet et hav af print og mønstre. Anne elsker at arbejde med collage og har bidraget med illustrationer til bogomslag og børnebøger. Når hun ikke komponerer med saks og lim underviser hun billedkunst på en kunstskole for børn og unge.

Mette Moestrup
Mette Moestrup

Mette Moestrup (f. 1969), er cand.phil. i litteraturhistorie og har siden, hun debuterede i 1998 med digtsamlingen TATOVERINGER, vundet adskillige priser for sin poesi, bl.a. Montanas Litteraturpris. I år er hun i samarbejde med Mette Christiansen aktuel med SAPFO: en gendigtning af brudstykkerne fra den oldgræske, kvindelige forfatter Sapfos digte.

Sissel Moody
Sissel Moody

Sissel Moody (f. 1990) har udgivet trilogien "Forbandelsen over Laitana" og novellen "Den Hvide Pyjamas" fra antologien "Historier fra Psykiatrien", der fortæller om Sissels indlæggelse på en psykiatrisk skadestue. Sissel skriver for at aftabuisere tabuer og for at minoriteters stemmer bliver hørt og respekteret. Sissel er stifter og ejer af Forlaget Klippe.

John Kenn Mortensen
John Kenn Mortensen

Danmarks monstertegner, John Kenn Mortensen, er aktuel med en række titler, herunder ”Hvileløs – Wittenbergjournalerne” som han har lavet i samarbejde med Ditte Maja Noach. John Kenn Mortensen er forfatteren bag årets tegneserievæg på Comics Scenen. Foto: Carsten Olsen

Martin Mortensen
Martin Mortensen

Martin Mortensen, født i 1954, har det meste af sit liv interesseret sig for de nordamerikanske indianere og har tidligere fået udgivet fagbøgerne Indianerne på prærien og Crow-indianerne samt romanen Vintertællingens hemmelighed. Er aktuel med romanen Fjorten ørnefjer på Brændpunkt.

Susan Moser
Susan Moser

Bogaktuel med novellesamlingen "Tro, Sten og Kærlighed". Er medlem af Kvindelige Eventyreres Klub, forretningskvinde, storvildtsjæger og verdenskendt ekspert i brugen af natursten til byggeriet. Vi føres igennem korte historier om oplevelser ude i verden, hændelser og tanker fra hendes spændende og aktive liv, ikke mindst da hun blev ramt af en blodprop.

Lone Thybo Mouritsen
Lone Thybo Mouritsen

Lone Thybo Mouritsen (f. 1968) er uddannet som havbiolog fra Aarhus Universitet med speciale i mikroskopiske alger og arbejder til daglig som forskningsleder i Kattegatcentret i Grenaa. Hun er medforfatter til bogen ”Vilde vidunderlige Danmark”, der er udgivet i forlængelse af DR’s tv-serie af samme navn. Hun har bidraget med kapitler om havet og kysten.

Katrine Muff
Katrine Muff

Komponist bag albummet 'De korte sætningers land' med tekster og noder til sangene i Stine Pilgaards roman 'Meter i sekundet'. Muff er kendt fra en række DR-programmer, bl.a. 'Fra skrål til skønsang' og seersuccesen 'Fællessang – hver for sig' (m. Johannes Langkilde). Hun har fem kompositioner med i 'Højskolesangbogen', heraf to til Stine Pilgaards tekster.

Sara Louise Muhr
Sara Louise Muhr

Sara Louise Muhr, ph.d., er professor (mso) på Copenhagen Business School, Institut for Organisation. Hun er leder af CBS’ strategiske initiativ ”Business in Society Platform: Diversity and Difference”. Hun er forfatter til flere bøger om ledelse og køn, bl.a. "Bias-bevidst ledelse" fra Djøf Forlag.

Eva Munk
Eva Munk

Eva Munk (f. 1990) har altid været passioneret omkring Young Adult. Hun arbejder til dagligt i forlagsbranchen, underviser forfatterspirer og afholder booktalks. Hun brænder for at skrive litteratur, primært til tweens og unge. Hun har udgivet Grøn Klode hos Forlaget Klippe - en tweenserie, som handler om klima, venskab og identitet.

Torben Munksgaard
Torben Munksgaard

Torben Munksgaard har udgivet flere romaner og en digtsamling. Sidste år udkom Munksgaards første krimi i Traum-trilogien. Bogen hedder DIGTERENS DØD, og den er netop kåret af Det Danske Kriminalakademi som Årets Bedste Krimidebut. Munksgaard er aktuel med DISKODANSERENS DØD - anden del af Traum-trilogien, en serie der foregår på Nørrebro.

Mathilde Munksø Bentsen
Mathilde Munksø Bentsen

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen står bag den populære madblog Mummum. I foråret udgav de deres første kogebog og nu er de klar med en opfølger, der fokuserer på det gode aftensmåltid, uanset om du har travlt, er på SU eller blot savner inspiration til spændende hverdagsretter.

Johanne Mygind
Johanne Mygind

Johanne Mygind (f. 1976) debuterer med romanen "Kærlighedens år". Johanne Mygind har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer og har arbejdet som journalist hos Weekendavisen, Information og P1.

Jan-Werner Müller
Jan-Werner Müller

Jan-Werner Müller er tysk idéhistoriker og professor i politisk teori på Princeton University. Han er en af Europas førende intellektuelle og forfatter til en lang række politiske og idéhistoriske bøger, senest "Demokratiet styrer".

Naja Münster
Naja Münster

Naja Münster er 11 år og en af Danmarks mest kendte YouTubere. Med hjælp fra storebror Morten Münster startede hun som 6-årig sin egen YouTube kanal. Kanalen voksede hurtigt og har i dag mere end 200.000 følgere. Naja har også medvirket som Olivia i 'Far til fire i solen' og 'Far til fire og vikingerne'. I år er hun aktuel med “Naja Münsters vennebog”.

Audun Myskja
Audun Myskja

Overlæge med speciale i almenmedicin Audun Myskja har i 40 år arbejdet med integreret medicin, hvor han ønsker at trække på gammel viden om healing og helse - i sin nyeste bog 'Åndedrættet' med fokus på åndedrættet - for at komplementere lægevidenskaben i målet mod et godt og sundt helbred.

Flemming Møldrup
Flemming Møldrup

Flemming Møldrup er kendt tv-vært fra programmer som Kender du typen og Vild med bøger. Han skriver også klummen Liv og meninger i Kristeligt Dagblad. Bogen om bål er Flemmings praktiske guide til bål med tanker om naturen og livet.

Flemming Møldrup
Flemming Møldrup

Flemming Møldrup (f. 1969), livsstilsekspert, tv-vært og særligt kendt fra "Kender du typen". Han har været gift med tv-producer Julie Ralund. For 10 år siden blev de skilt – i år er de aktuel med bogen SLUG KAMELEN - DER KOMMER FLERE, hvor de deler ud af både refleksioner, frustrationer og gode råd til det svære samarbejde som skilsmisseforældre.

Hanne Mølgaard
Hanne Mølgaard

Hanne Mølgaard, f. 1971. Uddannet lægesekretær. UDGANG er en autofiktiv fortælling inspireret af fem års arbejde på et psykiatrisk hospital, men 
også baseret på hændelser i forfatterens eget liv. Udkommer med romanen Udgang på Brændpunkt.

Nicoline Kjærsgaard Møller
Nicoline Kjærsgaard Møller

Forfatter til novellen "Nu kører toget" i antologien "Historier fra Psykiatrien".

Per Stig Møller
Per Stig Møller

Per Stig Møller (f. 1942) er dr.phil., forfatter samt tidligere folketingsmedlem og minister for Det Konservative Folkeparti. Hans mange udgivelser tæller bl.a. den anmelderroste biografi "Kaj Munk. Digter, præst og urostifter" samt debatbogen "De fire isbjerge." Hans seneste udgivelse er "Sommeren '45 - Fra overmod til mismod" om befrielsen.

Jes Fabricius Møller
Jes Fabricius Møller

Jes Fabricius Møller (f. 1966) er historiker, dr.phil., lektor ved Københavns Universitet samt kongelig ordenshistoriograf, anmelder og klummeskribent. Han har tidligere skrevet "Grundtvigs død" og er aktuel med jubilæumsbogen "Livtag med tidsånden - Kristeligt Dagblad gennem 125 år".

Sarah Ophelia Møss
Sarah Ophelia Møss

Sarah Ophelia Møss er iværksætter og står bag Ophelia Invest og Forlaget Penge. Hun har en kandidatgrad i sociologi, flere coachinguddannelser og 10 år i service- og restaurationsbranchen. Hun blev i 2019 udråbt af Berlingske Tidende som en af de 100 mest indflydelsesrige kvinder i Danmark. Hun står bag flere bøger i økonomi-serien fra Muusmann Forlag.

Maria Månson
Maria Månson

Maria Månson har været kulturjournalist på DR i ti år. Blandt andet på Kulturmagasinet Gejst, Sprogquizzen, Bøger der gør en Forskel og senest Fokusgruppen. Hun har en kandidatgrad fra medievidenskab på KU og en bachelor i litteraturvidenskab og kulturformidling.

Søren Maarbjerg Thomsen
Søren Maarbjerg Thomsen

Søren Maarbjerg Thomsen (født 1965) er højaktuel med tegneserien "Far", der fortæller Sørens meget personlige beretning om sin fars kamp mod kræft. Søren står også bag Sherlock Holmes-historien "Sherlock. Den spæde start" og har illustreret børnebogen "Viktors briller".

André Spange Nabulsi
André Spange Nabulsi

André Spange Nabulsi er udlært kok fra Restaurant Salt på Hotel Admiral i København. Han har arbejdet på en række finere restauranter i København og Nordsjælland, og har haft åbnet sin egen café i Helsingør. André har tidligere udgivet ”Eventyrlige kager”, ”På glas og flasker” og er nu aktuel med ”Cider & frugtvin” fra Muusmann Forlag.

Håkan Nesser
Håkan Nesser

Håkan Nesser er en ener i skandinavisk kriminallitteratur. Han har modtaget et hav af priser for sit forfatterskab, der bl.a. omfatter serien om Van Veeteren, et betydeligt antal fritstående romaner og Barbarotti-serien. Han er aktuel med SKAK UNDER VULKANEN – syvende del af Barbarotti-serien.

ANNE-GRETE NICOLAISEN
ANNE-GRETE NICOLAISEN

Socialrådgiver, der i forbindelse med sit arbejde har udarbejdet en del større undersøgelser og evalueringer. Debuterede i 2012 med en interviewfortælling om - og med - en række kvinder, der voksede op i 1950'erne i Sundby på Amager. https://danskforfatterforening.dk/05-anne-grete-nicolaisen/

Peter Nielsen
Peter Nielsen

Peter Nielsen er litteraturredaktør på Dagbladet Information, ph.d. i litteraturhistorie og grundlægger af den danske udgave af det europæiske kulturmagasin Lettre Internationale. Han er aktuel med titlen "Med fortællingen går jeg i døden" (2021).

Sigge Winther Nielsen
Sigge Winther Nielsen

Sigge Winther Nielsen er uddannet cand.scient.pol. og ph.d. i statskundskab. Sigge har skrevet en række bøger og videnskabelige artikler om moderne politik, senest "Entreprenørstaten" - en skarp debatbog om dansk pseudopolitik. http://www.siggewinther.dk/

Ida Annicka Nielsen
Ida Annicka Nielsen

Ida Annicka er en dansk/svensk illustrator, bosat i København og en del af Tegnestuen Gimle. Hun har en enorm kærlighed til fortællinger og historier, der kan inspirere eller resonere med folk. Ida elsker karakterer, som andre kan afspejle sig selv i, og håber altid på at kunne skabe relaterbare karakterer, der fanger mennesker med deres passion og udtryk

Madame Nielsen
Madame Nielsen

Madame Nielsen er forfatterinde og kunstner, hun fik sit internationale gennembrud som romanforfatter med Den endeløse sommer (2014) og har senest udgivet den eksistentielle New York-horror The Monster (2018) og kærlighedsromanen Lamento (2020)

Rie Nim
Rie Nim

Rie Nim har altid været nørdet og arbejdede endda i boghandelen Fantask i en periode. I dag kommer Nims nørderier primært til udtryk i illustrationer, og hun er dette efterår aktuel med voksen-billedbogen "Muskler & Magi 2'eren" der er skrevet af Thomas Arnt og tager pis på fantasygenren. Mød Rie Nim hos Ulven og Uglen.

Aaiún Nin
Aaiún Nin

Aaiún Nin (de/dem) er aktuel med digtsamlingen "På min huds sorthed", der kredser om kroppen: den sorte krop, queer-kroppen, kroppe på flugt og den vold og undertrykkelse, kroppen konfronteres med. Aaiún Nin skriver politisk og med vrede, mod og håb. Det er poesi, der lyser af talent og protest.

Maise Njor
Maise Njor

Maise Njor (f.1968) er journalist og forfatter - bl.a. til bøgerne "Michael Laudrups Tænder" og "Livet for let øvede". Hun har skrevet for alt fra Jyllands-Posten til EuroWoman, som hun desuden var med til at starte. I år er hun aktuel med bogen HOSTESAFT FOR SJÆLEN - en mailkorrespondance mellem Mette Lisby og hende selv.

Ditte Maja Noach
Ditte Maja Noach

Ditte Maja Noach (f. 1991) er aktuel med ’Hvileløs – Wittenbergjournalerne’ (Cobolt); skitser og optegnelser ved forsker i det paranormale, Gertrud Wittenberg, skabt i samarbejde med John Kenn Mortensen. Ditte Maja Noach er cand.polyt i akvatisk videnskab og teknologi. Andre værker: ’Det rådne’.

Bjarne Nordberg Pedersen
Bjarne Nordberg Pedersen

Bjarne Nordberg Pedersen (1977) er født og opvokset omkring Holbæk og er uddannet bibliotekar. Det er altid den gode og skæve historie, som har optaget hans opmærksomhed og især humoren. Bjarne bruger al sin tid på at jonglere sine mange hobbyer som inkluderer computerspil, tegneserier, film, serier, brætspil, rollespil og at skrive.

Mads Peder Nordbo
Mads Peder Nordbo

(f. 1970) er kommunikations- og litteraturuddannet fra Syddansk Universitet og Stockholms Universitet. Han har boet og arbejdet i Nuuk i Grønland, hvor han skrev sin arctic noirtrilogi som han vandt stor international anerkendelse for. Mads Peder Nordbo er sammen med Sara Blædel aktuel med bogen "Opløst". Hans bøger er solgt til udgivelse i 50 lande.

Line Nordskjold
Line Nordskjold

Tegneserieskaberen Line Nordskjold står for fisser og fest til årets Bogforum! Hendes tegnede univers er fyldt med stærke farver, over-the-top æstetik og mest af alt krads humor om kvindekroppen og det at være kvinde anno 2021.Kom forbi og se det store udvalg af kunsttryk og håndsyede muleposer, der hjælper dig med at passe godt på dine indkøb og miljøet.

Dorthe Nors
Dorthe Nors

Dansk skønlitterær forfatter og en internationalt anerkendt stemme, f. 1970. Forfatter til "En linje i verden". Dorthe Nors er cand.mag. i nordisk litteratur og kunsthistorie fra Aarhus Universitet. Hun er oversat til 25 sprog og var i 2017 finalist til den internationale Man Booker-pris for romanen "Spejl, skulder, blink". www.dorthenors.dk

Sofie Riise Nors
Sofie Riise Nors

Sofie Riise Nors aka #waginapineapple er aktuel med den feministiske debattegneserie ”Sexmagasinet”. Nors har desuden illustreret ”Gode kasser” af Ditte og Louise.

Mette Bording Nybo
Mette Bording Nybo

Mette Bording Nybo, f. 1974, er cand.mag. i fransk og dansk og arbejder som gymnasielærer. Hun er mor til tre sønner og bor i Viborg. Hun har skrevet bøgerne "Lev stærkt - dø smuk" og "Frygt ikke - elsk kun" - stærke og personlige beretninger om at miste og at håndtere sorg.

Simon Elsborg Nygaard
Simon Elsborg Nygaard

Erhvervspsykolog og har lavet Danmarks første ph.d. i bæredygtighedspsykologi. Han arbejder med bæredygtighed i forhold til ledelse, trivsel, engagement og adfærd og har gjort det i +15 år. Desuden ekstern lektor på Aarhus Universitet.

Søren Nørby
Søren Nørby

Søren Nørby, født 1976, er marinehistoriker og forsker ved Forsvarsakademiet og har siden 2003 udgivet et væld af bøger og artikler om den danske flådes historie. I 2018 blev han ansat til at varetage opgaven som Søværnets Historiske Konsulent.

Cecilie Nørgaard
Cecilie Nørgaard

Cecilie Nørgaard (f. 1975) er uddannelses- og kønssociolog og indehaver af firmaet Mangfold (etabl. 2008). Hun er pioner indenfor krydsfeltet køn, kultur, uddannelse og socialisering og har udgivet en lang række bøger, antologier, undervisningsmaterialer, rapporter og artikler. I år er hun aktuel med HAN HUN HEN om normkritisk børneopdragelse.

Dennis Nørmark
Dennis Nørmark

Dennis Nørmark, f. 1978, er cand. mag. i antropologi. Han er professionel foredragsholder, konsulent og kommentator på både arbejdsmarked, politik og kulturstof. I år er han aktuel med bogen TILBAGE TIL ARBEJDET om at bremse det overflødige arbejde og komme tilbage til at lave det, som virkelig skaber værdi.

Alexander von Oettingen
Alexander von Oettingen

Rektor på UC Syd.

Pia Offenberg
Pia Offenberg

Pia Offenberg (f.1968) Cand.soc. og forfatter og Brit Rendtorff (f.1964) Cand.pæd.soc. og forfatter. Aktuel med bogen "Sugar". Har tidligere udgivet bogen "Gid du var død". Find Pia Offenberg og Brit Rendtorff hos NewPub D3-001alle dage. www.Offenberg-Rendtorff.dk

Peter Olesen
Peter Olesen

Peter Olesen (født 1946) er forfatter og journalist. Siden 1988 har han skrevet og redigeret over 60 bøger, mange af dem om København, de seneste er "Glas i København" og "Træhuse i København".

Søren Olsen
Søren Olsen

Søren Olsen er født i Skanderborg (f. 1954), voksede op i København og har boet i Ebeltoft på Djursland i de sidste knap 30 år. Han har en lang række naturguidebøger bag sig og er nu aktuel med bogen ”Vilde vidunderlige Danmark”, der er udgivet i forlængelse af DR’s tv-serie af samme navn.

Carsten Olsen
Carsten Olsen

Carsten Olsen er bl.a. kendt fra TV som ”Den skaldede kok”, han er uddannet fra Hotel d’Angleterre og har haft en lang karriere med egen restaurant, flere kogebøger og titlen som køkkenchef. Derudover har han også givet den gas i mere end 20 år på den danske rock’n’roll-scene. Han er nu aktuel ”Den skaldede kok – i medgang og misbrug” fra Muusmann Forlag.

Larse Hedebo Olsen
Larse Hedebo Olsen

Lars Hedebo Olsen er journalist og cand.mag. i historie og litteraturvidenskab. Han har siden 2007 været ansat på Politiken, hvor han skriver om design, kunsthåndværk og kulturhistorie. Lars Hedebo Olsen er desuden forfatter til en række bøger om dansk design, bl.a. ‘Danske designere – Børge Mogensen‘ og ‘Bjørn Wiinblad – en livskunstner‘.

Klaugs Enghvidt Olsen
Klaugs Enghvidt Olsen

Født 1959, debuterede som krimiforfatter 2016 med "Lihou dokumenterne". Aktuel med "Myrdede sjæle" om seksuelle krænkelser og voldtægt samt med thrilleren "Sandheden om Oliver". Du kan læse mere på www.enghvidt.dk. Du kan møde mig hos NewPub, stand D3-001 hver dag. Vi ses!

Jakob Steen Olsen
Jakob Steen Olsen

Jakob Steen Olsen er teaterredaktør og kulturjournalist på Berlingske. Sammen med Rikke Rottensten er han også forfatter til store biografier om Stig Lommer, Preben Kaas og Lisbet Dahl. Pige træd varsomt er en fabelagtig rejse igennem den danske underholdningsverden med de store personligheder.

Lars Olsen
Lars Olsen

Lars Olsen, født 1955, er og uddannet cand.phil. i samfundsfag, journalist (tidligere på Politiken) og kommentator, men arbejder nu som fuldtidsforfatter, foredragsholder og columnist på Jyllands-Posten. I år er han aktuel som medforfatter på bogen RIGE BØRN LEGER BEDST.

Nikolaj Andersen Olsvig
Nikolaj Andersen Olsvig

Nikolaj Andersen Olsvig, født 1967 i Sisimiut, Grønland, som yngste søn i en grønlandsk-dansk familie. Han er opvokset i Grønland og Danmark og er uddannet folkeskolelærer, coach og misbrugsbehandler. Aktuel med romanen Spejlstafet på Brændpunkt.

Tarek Omar
Tarek Omar

Tarek Omar (f. 1987 i Libanon) er en dansk-palæstinensisk journalist, uddannet i journalistik og historie fra SDU. I 2011 udgav han sin første skønlitterære bog, 'MuhameDANEREN', og i år er han i samarbejde med sanger Isam Bachiri aktuel med bogen FÆDRELAND om Isams familiehistorie.

Christina Lundsgaard Ottsen
Christina Lundsgaard Ottsen

Christina Lundsgaard Ottsen er psykolog og med en ph.d. i tværkulturel diversitet har hun opnået dyb viden om de psykologiske mekanismer bag kognitive bias. Samlet har hun erfaring fra ti års forskning ved Qatar Universitet og Aarhus Universitet samt fire år som ledelseskonsulent. Hun er forfatter til bogen "Bias-bevidst ledelse" fra Djøf Forlag.

Zelina Ozol
Zelina Ozol

Zelina Ozol (født 1999) debuterer på BogForum med børnebogen "Historien om dengang jeg fandt lykken". Zelina er en levende historiefortæller. Udover at hun snart er færdig med sin BA i historie på Aarhus Universitet, underviser hun på gymnasier via universitet. Hun har været mentor og kolonileder, så arbejdet med børn har altid ligget hendes hjerte nær.

Michael Broberg Palmgren
Michael Broberg Palmgren

Michael Broberg Palmgren, f. 1957, er plantebiolog og professor på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Han har udgivet over 150 videnskabelige artikler, og i 2016 blev han udnævnt ridder af Dannebrogordenen. I år er han sammen med Anders Lund Madsen aktuel med bogen PLANTERNES MANIFEST.

Morten Pape
Morten Pape

(f. 1986) er opvokset på Amager i Urbanplanen og er uddannet manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16. I 2015 romandebuterede han med "Planen" og vandt BogForums Debutantpris. Han fulgte op med romanen "Guds bedste børn" i 2018, som vandt DR Romanprisen. Morten Pape er aktuel med afslutningen på amagertrilogien med romanen ”I ruiner".

Pernille Steen Pedersen
Pernille Steen Pedersen

Pernille Steen Pedersen har en ph.d i ledelse og er ansat som adjunkt på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS. I sin forskning undersøger hun, hvad der gør os stressede i arbejdslivet, og hvordan vi kan blive bedre til at hjælpe hinanden i perioder med stort arbejdspres. Pernille er aktuel med bogen "Stress og skam i arbejdslivet".

Karl Peder Pedersen
Karl Peder Pedersen

Karl Peder Pedersen, f. 1952, dr.phil. et ph.d., er pensioneret arkivar og seniorforsker fra Rigsarkivet. "Poul og kærligheden. Homoseksuel i 1800-tallets København" er seneste bog fra Gads Forlag. Det er en fortælling om juristen og statsministersønnen Poul Andræ (1843-1928), der som den første herhjemme kæmpede for homoseksuel ligestilling.

Susanne Clod Pedersen
Susanne Clod Pedersen

Susanne Clod Pedersen (f. 1967), er uddannet koncertpianist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har yderligere studeret et år ved Tjajkowskij Musikkonservatoriet i Moskva. Ydermere er Susanne Clod Pedersen forfatter til en række skønlitterære bøger - bl.a. den amelderroste vikingeserie - Arnulf sagaen.

Michael Pedersen
Michael Pedersen

Michael Pedersen, f. 1974, har arbejdet som gymnasielærer siden 2006 i fagene dansk, filosofi og oldtidskundskab.
Før dette underviste han på musikskole. Michael Pedersen har tidligere udgivet 4 romaner (2007, 2008, 2018, 2019) og en filosofisk bog om Søren Kierkegaard (2013). Er aktuel med romanen Det er en meget dårlig ide at gemme bananer på Brændpunkt.

Lea Pedersen
Lea Pedersen

Lea Pedersen, f. 2004. En gang imellem sker det, at et ungt menneske, uden forudsætninger eller litterær bagage, får en til at stoppe og lytte efter. Det er stemmen, evnen til at formidle eget og andre unges univers. Den stemme er LEA. Som 14-årig skrev hun disse digte, som hun nu debuterer med på Brændpunkt.

Zahra Pedersen
Zahra Pedersen

Zahra Pedersen er forfatter til den anmelderroste satireroman Ti kameler for Ameera. Zahra er født og opvokset i Danmark som datter af en imam. Hun er livsstilscoach for muslimske kvinder og arbejder på at nedbryde tabuet om den moderne muslimske ¬– og vestlige – kvinde.

Anders Agner Pedersen
Anders Agner Pedersen

Anders Agner Pedersen er den USA-ekspert herhjemme, der ved mest om Kennedy-dynastiet, og han har en på verdensplan helt unik adgang til familien og dens nulevende medlemmer. Samtidig har han skrevet flere bøger om emnet og laver lige nu den populære Kennedy-land podcast.

Jens Olaf Pepke Pedersen
Jens Olaf Pepke Pedersen

Ph.d. i fysik og seniorforsker på DTU Space. Stod i 2020 sammen med Sussi Bech og Ingo Milton bag en af årets største, danske tegneseriesuccesser, "Ørsted - Han satte strøm til verden", der er solgt i næsten 5.000 eksemplarer. Jens Olaf, Sussi og Ingo signerer i Forlaget Eudors stand B5-005 i Børnebogforum fredag og lørdag 12.00-13.30.

Helle Perrier
Helle Perrier

Helle Perrier (f. 1977) er forfatter og en af stifterne af forlaget KRABAT. Hun interesserer sig for det fantastiske, det skæve og det skøre. Mange af hendes fortællinger finder sted i universer, hvor alt kan ske. Hun har udgivet en række noveller i forskellige genrer og formater til både voksne og børn. Helle er en dedikeret gamer og rollespiller.

Karsten Pers
Karsten Pers

Karsten Pers er ekspert og rådgiver i brugerlogisk kommunikation, stifter og leder af NewPub-netværket og forfatter til en række succesfulde fagbøger. Seneste udgivelser er "Skriv din fagbog med mod, glæde og succes" og Skriv & Udgiv årbog 2022, som udkommer på Bogforum. Mød Karsten alle dage på NewPubs område D3-001

Per Ole Persson
Per Ole Persson

Per Ole Persson blev født i 1975 og er vokset op på landet syd for Malmø. I 2007 udkom romanen Veteran. I 2012 udkom romanen Jaco på Albert Bonniers forlag via Nordin Agency. I 2013 blev Jaco udgivet af det danske forlag Batzer & Co og det finske forlag Werner Söderström Oy. Er aktuel med romanen Vildhund på Brændpunkt.

Simon Petersen
Simon Petersen

Simon Petersen står bag PUNK LIFE CRISIS, en af dette års vigtigste (og sjoveste) graphic novels: en tegneserie om en mislykket karriere som forsanger i et punkband. En fortælling om den moderne mands flugt fra ansvar, terminer og bleskift og et kærligt, men nådesløst portræt af musikbranchen. Mød Simon i Forlaget Eudors stand B5-005 lørdag kl. 14.00-15.30.

Jesper Petersen
Jesper Petersen

Jesper Petersen forsker i islamisk feminisme og shariapraksis i Danmark. Han er bl.a. medforfatter til VIVEs rapport om islamiske skilsmisser, hvor han stod for interviews af imamer og undersøgelsen af danske skilsmisseråd, der anvender sharia. Aktuel med bogen ”Sharia og samfund”.

Jørn Henrik Petersen
Jørn Henrik Petersen

Jørn Henrik Petersen, f. 1944, er uddannet økonom og har en doktorgrad i historie. I 1974 blev han professor i socialvidenskab, og indtil 2018 var han ansat ved Institut for Statskundskab, Syddansk Universitet, og leder af Center for Velfærdsstatsforskning. Han er aktuel med bogen "Julius Bomholt" - en stort anlagt biografi om Danmarks første kulturminister.

Inger Petri
Inger Petri

Inger Petri (f. 1967) mastercoach, foredragsholder, sanger og forfatter. Aktuel med debutromanen ”Alting kan gå itu”, som er baseret på Ingers eget liv. Find Inger Petri alle dag i NewPubs standområde og på Orange Scene lørdag. www.ingerpetri.dk

Hans Petter Hougen
Hans Petter Hougen

Hougen (f. 1949) er professor i retsmedicin, dr.med. og ph.d. og har gennem 30 år beskæftiget sig med levende og døde, bl.a. på Retsmedicinsk Institut og som statsobducent 2004-2017. Med over 12.000 obduktioner på cv’et kender han til opklaringen af mange af danmarkshistoriens værste forbrydelser, og i sine erindringsbøger deler han ud af sine historier.

La Fronte Piatta
La Fronte Piatta

Forfatteren skriver under synonymet La Fronte Piatta. Han har en fortid som computerekspert og udover at skrive arbejder han bl.a. som flersproget turistguide, og så har han planer om at arrange løberejser. Seneste udgivelser: "Dagbog for en tom dag" samt et bidrag til e- bogen "En hvisken, en råben - stemmer fra kønsdebatten".

Sussie Maria Pilegaard
Sussie Maria Pilegaard

Sussie Maria Pilegaard, f. 1966, er cand.mag. i psykologi og kultur- og sprogmødestudier. Tidligere udgivelser: Saga, forlaget EgoLibris 2018; Hvor fanden blev lykken af? (kronik), vinder af Dagbladet Informations kronikkonkurrence i 2014. Udkommer med romanen Frida på Brændpunkt.

Stine Pilgaard
Stine Pilgaard

Brød stort igennem med debutromanen 'Min mor siger' (2012) og fulgte succesen op med romanen 'Lejlighedssange' i 2016. I 2020 udkom romanen 'Meter i sekundet', der fortsat er en af tidens bedst sælgende romaner, og for hvilken hun bl.a. modtog De Gyldne Laurbær. Fire af sangene i romanen blev optaget i den nye udgave af Højskolesangbogen (2020).

Maria Pilh Bengtsen
Maria Pilh Bengtsen

Maria Pilh Bengtsen er født i 1993 i Humlebæk og har fra barndommen haft en passion for at læse og aktivt bruge sin fantasi, hvilket hurtigt udviklede sig til et ønske om at fortælle historier.

Søren Pilmark
Søren Pilmark

(f. 1955) er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater og har siden fejret berømte succeser både på scenen og på film og tv. Blandt andet i roller som "Hamlet", som Torkild i "Blinkende lygter" og som Omar Papa i "Ørkenens Sønner". Han er aktuel med romanen "Varieté. Laurits og Valdemar". Søren er ridder af Dannebrog og har modtaget et utal af hædersbevisninger

Laura Helena Pimentel da Silva
Laura Helena Pimentel da Silva

Laura Helena Pimentel da Silva (f. 1994) er oprindeligt fra Brasilien. Belém Pará blev til Danmark i 1995. Hun skrev dagbog som barn og fik hurtigt smag for ord. Barndommens skriverier udviklede sig til historier, som hun drømte om at dele med andre. Drømmen blev til virkelighed, da hun debuterede med Kommunebarn i 2018.

Anne Grethe Pind
Anne Grethe Pind

Anne Grethe Pind (f. 1939) civilingeniør, kunstmaler, forfatter. Aktuel med bogen `Kunsten at se, i natur og maleri´. Grundlagde i 1980 IT firmaet DSI, hvor vi udgav DSI-TEKST. Nu kunstmaler på fuld tid. Se mere på www.galleripind.dk. Find Anne Grethe Pind på NewPub stand D3-001 alle dage og på Orange scene.

Pernille Plaetner
Pernille Plaetner

Pernille Plaetner er journalist, forfatter og sangskriver. Hundeungerne er Pernilles debutkrimi skrevet sammen med Marianne Rohweder. De to veninder har kendt hinanden i fyrre år og står bag klummen Maries verden i Hjemmet. Hundeungerne er læst og rost af mere end 25.000 danskere.

Camilla Plum
Camilla Plum

Camilla Plums bøger handler om skønhed, farver, smag og mad, om urter biodiversitet og økologi. I hendes mange udgivelser kan man læse om alt det, hun har brugt en god del af sit liv på at arbejde med, fordi det simpelthen – som hun selv siger – er endeløst dejligt og fascinerende at dyrke sin egen mad.

Søren Poder
Søren Poder

Søren Poder, f. 1974, debuterede i
 2015 med romanen Sidste skoledag om skoleskyderen Charles A. Ingreen. Sidste skoledag fik en flot modtagelse og blev i 2020 fulgt op af den ligeledes anmelderroste ungdomsroman På røven gennem natten. Er aktuel med ungdomsromanen På røven gennem natten og med romanen Undergang på Brændpunkt.

Eva Pohl
Eva Pohl

Eva Pohl er mangeårig kunst- og litteraturkritiker ved Berlingske og forfatter til flere bøger om kvindelige kunstnere.

Erik Pontoppidan
Erik Pontoppidan

Medforfatter til "Kronisk rejsefeber". Erik er uddannet bibliotekar, men det meste af sit arbejdsliv har han været it-udvikler i en større virksomhed. Hans første dannelsesrejse uden for Europa gik til Indien og Nepal i 1969 langs The Hippie Trail fra København til Katmandu med offentlig transport. Den rejse kom til at præge ham resten af livet.

Bjørn Poulsen
Bjørn Poulsen

Bjørn Poulsen er historiker og professor ved Aarhus Universitet. I sin forskning fokuserer han blandt andet på middelalderen og forholdet mellem land og by.

Anya Mathilde Poulsen
Anya Mathilde Poulsen

Anya Mathilde Poulsen, født 1972, er cand.mag. i medievidenskab og kønsstudier. Hun er tidligere musikjournalist i DR og medstifter af det prisbelønnede musikkollektiv HUN SOLO. Anya er aktuel med bogen "Vilde kvinder, mørke toner" - en kalejdoskopisk undersøgelse af betydningen af køn i musik.

Niels Bo Poulsen
Niels Bo Poulsen

Niels Bo Poulsen er cand. mag. i historie og øststatskundskab, samt ph.d. Han har siden 2008 været chef for Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier og er en af Danmarks ledende militærhistorikere og Ruslandskendere. Han er forfatter til en lang række bøger, bl.a. "Rusland som militær stormagt" fra Djøf Forlag.

Niels Bo Poulsen
Niels Bo Poulsen

Niels Bo Poulsen er militærhistoriker, ph.d. og leder af Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet. Han er forfatter til en lang række artikler og bøger om krig og militære forhold, bl.a. 'Under hagekors' og 'Dannebrog. Danskere i Waffen-SS'. I år er han aktuel med bogen 'Den katastrofale triumf' om den fransk-preussiske krig i 1870-71.

Anette Prehn
Anette Prehn

Anette Prehn (f. 1975) er sociolog, iværksætter, foredragsholder, sangskriver og forfatter. Hun har skrevet en lang række bøger, der formidler hjerneforskning og socialpsykologi, blandt andet "Hjernesmarte børn" (2015) og ""Afledte effekter" (2019). Hun er aktuel med "Det syngende menneske - Nye veje til forbundethed" om fællessangens gavnlige egenskaber.

Anette Prehn
Anette Prehn

Anette Prehn (1975) er sociolog, prisvindende underviser, foredragsholder og forfatter. I mere end 10 år har hun drevet egen virksomhed og leder i dag Centre for Brain-Based Leadership and Learning. I år er hun aktuel med bogen PÅ GÅDEJAGT EFTER JEPPE AAKJÆRS USUNGNE SANGE.

Cæcilie Iburg Printzlaug
Cæcilie Iburg Printzlaug

Cæcilie Iburg Printzlaug er vært på P2-programmet Aftryk og på P8 Jazz.

Merete Pryds Helle
Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle (f. 1965) debuterede i 1990 og har siden udgivet en række titler, som genremæssigt spænder bredt; børnebøger, ungdomsromaner, radiospil, computerspil, digte, essays, krimier og sms- og iPad-romaner. I år er hun aktuel med billedbøgerne “Donna finder hjem” og “Donna finder julen” skrevet i samarbejde med Charlotte Pardi.

Ulla Præstholm
Ulla Præstholm

Forfatter Ulla Præstholm er forfatteren bag Nordiske sjaler i strik. Mød hende på Petunias stand i Børnebogsforum.

Lotte Paarup
Lotte Paarup

Fysioterapeut, kropsterapeut, åndedrætsterapeut og forfatter til flere bøger. Optræder med 'Når kroppen siger fra - Tag kontakten igen' på Livet Rundt Scenen fredag 5/11 kl. 17.25. Har i mere end 20 år koblet fysioterapi og fysisk træning, og har de sidste ti år fokuseret på åndedrætsterapi og kropsarbejde med formålet at skabe balance mellem krop og psyke.

Katrine Quorning
Katrine Quorning

Katrine Quorning (f. 1987) er cand.mag. i nordisk sprog og litteratur samt psykologi, og hun har en række bøger bag sig. 'Den der flygter' (2021) er dog hendes første historiske roman.

Peter Qvist
Peter Qvist

Peter Qvist, f. 1955 i Skive. Uddannet læge i Århus 1983. Har foruden klinisk lægearbejde fungeret som lektor ved SDU og beskæftiget mig med forskning, ledelse og kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Er aktuel med romanen Pletfri på Brændpunkt.

Lars Qvortrup
Lars Qvortrup

Lars Qvortrup er professor ved Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, ekspert i læring og kommunikation og aktuel med "Skoleret – et lærestykke til forskere, myndigheder og medier" (s.m. Jens Rasmussen, U Press 2021)

Samuel Rachlin
Samuel Rachlin

Samuel Rachlin (f. 1947) er journalist, politisk kommentator og forfatter til en række bøger, blandt andet "Jeg, Putin" (2014) og "Bag den kolde krigs tåger" (2016). Han er aktuel med en revideret udgave af "Folket og magten - Populisme og den nye verdensorden" (2020).

Julie Ralund
Julie Ralund

Julie Ralund (f. 1979) er tv-producer. Hun har tidligere været gift med tv-værten Flemming Møldrup. For 10 år siden blev de skilt – i år er de aktuel med bogen SLUG KAMELEN - DER KOMMER FLERE, hvor de deler ud af både refleksioner, frustrationer og gode råd til det svære samarbejde som skilsmisseforældre.

Christina Ramskov
Christina Ramskov

Christina Ramskov (f. 1989) kommer fra Hjallerup, men bor i øjeblikket i Rødovre. Hun er ordblind, men har ikke ladet det begrænse drømmen om at blive forfatter. Christina er aktuel med fantasyromanen ”Kærlighedens pris”, som er den ottende bog serien ”Fønixens hjerte”.

Mikkel Vedby Rasmussen
Mikkel Vedby Rasmussen

Mikkel Vedby Rasmussen er professor i statskundskab og dekan ved det samfundsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet. Han er aktuel med bogen "Krisesamfundet" (2021).

Lene Kohlhoff Rasmussen
Lene Kohlhoff Rasmussen

Lene er uddannet bygningskonstruktør og boede i Grønland fra 1999 til 2002. Hun foretrækker at rejse rundt i verden på egen hånd i forsøget på at komme tæt på lokalbefolkningen og er medlem af De Berejstes Klub og Kvindelige Eventyreres Klub. Lene er forfatter til „Min rejse ad Silkevejen” og medforfatter til "Kronisk rejsefeber".

Hans Erik Rasmussen
Hans Erik Rasmussen

Hans Erik Rasmussen kom til Sydamerika som 18-årig i 1981 og har siden rejst og boet rundt på kontinentet i sammenlagt fem år. Som ung arbejdede han som gymnastiklærer i Argentina. I Bolivia, Peru og Venezuela har han gennemført månedslange eventyrlige rejser på egne heste og i udhulet træstamme.

Peder Rasmussen
Peder Rasmussen

Peder Rasmussen (f. 1948) er uddannet keramiker hos pottemager Herman A. Kähler i Næstved og kunstakademiet i Firenze 1970-71.

Anders Haahr Rasmussen
Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen, f. 1979, er forfatter og journalist for Information, Politiken og Zetland. Han er herudover fast tenniskommentator for Eurosport ved de store turneringer, og i år er han således aktuel med bogen AL DEN VREDE med undertitlen 'Serena Williams i en hvid verden'.

Anton Raundahl
Anton Raundahl

Anton Raundahl udgav i foråret bogen: ”Ko - næsten alt om verdens vigtigste dyr”, som bl.a. fik en super anmeldelse af Søren Ryge. Det er hans første bog – ellers har han undervist i matematik i 40 år. Anton er på NewPubs stand D3-001 alle 3 dage. Se evt. kobogen.dk.

Olga Ravn
Olga Ravn

Olga Ravn, f. 1986, er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med digtsamlingen JEG ÆDER MIG SELV SOM LYNG i 2012. Sidenhen har hun udgivet digtsamlinger og romaner, bl.a. MIT ARBEJDE (2020), der står tilbage som et væsentligt bidrag til litteraturhistorien og samfundsdebatten om moderskabets vilkår. I år er hun aktuel med udfyld-selv bogen MIN BARSEL.

Mathias Ravnholt
Mathias Ravnholt

Mathias Ravnholt, f. 1995, læser religionsvidenskab og historie på femte semester på SDU. Forfatteren udkom med novellen Konkyliens ekko i Brændpunkts novelleantologi UDENFOR og er ligeledes repræsenteret i novelleantologien INDENFOR, som udkommer i 2021. Udkommer med kollektivromanen Det Gyldne Lommeur på Brændpunkt.

Ina Ravnkilde
Ina Ravnkilde

Ina Ravnkilde blev tvangsfjernet ved fødslen i 1944, faderen var ukendt, og hun kom på børnehjem, indtil et indremissionsk præstepar adopterede hende. Uddannet socialrådgiver, og var indtil pensioneringen ansat ved kriminalforsorgen. Udkommer med digtsamlingen ...ikke en spurv... på Brændpunkt.

Ida-Marie Rendtorff
Ida-Marie Rendtorff

Ida-Marie Rendtorff (f. 1962) debuterede i 2014 med romanen "Strømsvigt", som hun fik Skolebiblioteksforeningens Forfatterpris for. Siden har hun skrevet mange bøger til børn og unge – særligt inden for fantasygenren med serier som "Dalia Dragehvisker", "Stemmetyven" og "Skyggefolket". Ida-Marie er nu aktuel med fjerde og femte bind i serien ”Isens hjerte”.

Brit Rendtorff
Brit Rendtorff

Pia Offenberg (f.1968) Cand.soc. og forfatter og Brit Rendtorff (f.1964) Cand.pæd.soc. og forfatter. Aktuel med bogen "Sugar". Har tidligere udgivet bogen "Gid du var død". Find Pia Offenberg og Brit Rendtorff hos NewPub D3-001alle dage. www.Offenberg-Rendtorff.dk

Winter Renshaw
Winter Renshaw

Winter Renshaw er Wall Street Journal bestseller og #1 Amazon bestsellerforfatter. Hun bor i USA med sin mand, tre børn og en fransk bulldog. Hun tror ærligt på, at det er muligt at virkeliggøre sine dagdrømme. Hun er en produktiv forfatter med 35 udgivelser siden hendes debut i 2015. Nu udkommer hun på dansk hos Baadsgaads Books til Bogforum 2021

Sinus Reuss
Sinus Reuss

Forfatter til novellen "Er det bare mig?" i antologien "Historier fra Psykiatrien".

Sinus Reuss
Sinus Reuss

Sinus Reuss har en kandidatgrad i datalogi. Debuterer med novellesamlingen Intet at skjule på Brændpunkt.

Sinus Reuss
Sinus Reuss

Sinus Reuss (1973) har altid elsket at læse og skrive. Sinus vil have os til at se dele af verden, vi ikke er vant til at se. Og gennem øjne, vi ikke er vant til at se igennem. Han vil have os til at finde noget af os selv i de personer, vi tror, vi ikke har noget til fælles med. Genre er underordnet, og han skriver også til alle aldre.

Esad Ribić
Esad Ribić

Esad Ribić har siden midten af 1990’erne været en flittig kunstner, der i kraft af markante partnerskaber med forfattere som Jason Aaron og Jonathan Hickman har bidraget betydeligt til moderne superheltetegneserier. Hans nyeste serie er ”Eternals”, som han laver i fællesskab med Kieron Gillen baseret på Jack Kirbys legendariske original.

Katherine Richardson
Katherine Richardson

Katherine Richardson er dansk-amerikansk professor på GLOBE Institute og leder af Sustainability Science Centre på Københavns Universitet. Hun er tidligere formand for Klimakommissionen og er medlem af Klimarådet. Richardson er forfatter til bogen "Hvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle?"

Casper Richter
Casper Richter

Casper Richter er født i 1991 og opvokset på Samsø med fantastisk natur omkring sig, og endnu bedre, eventyr i sin fantasi. Han er en født historiefortæller med et talent for dramatik, spænding og detaljer. Særligt genrerne fantasy, sci-fi, spænding, gys, mytologi og klassiske eventyr har hans interesse.

Ane Riel
Ane Riel

Ane Riel har skrevet romanerne BÆST (2019), HARPIKS (2015) samt debuten SLAGTEREN I LISELEJE (2013). Hun er oversat til 26 sprog og har modtaget flere danske og internationale priser for sine bøger, bl.a. Glasnøglen.

Benedicte Riis
Benedicte Riis

Benedicte Riis er forfatter til bogen "Karen Blixens far blandt indianere" som er afsæt for et rejse/udstilling/bogprojekt om Karen Blixen og hendes far. https://danskforfatterforening.dk/83-benedicte-riis

Benedicte Riis
Benedicte Riis

Benedicte Riis er forfatter til 50 bøger fra den store verden – ofte med sang og musik. Senest "H. C. Andersens TRICK" på både dansk og engelsk som et resultat af rejsestudier i Kina, USA og Skandinavien.

Sofie Riis Endahl
Sofie Riis Endahl

Sofie Riis Endahl (f. 2000) ¬debuterede som syttenårig med den anmelderroste Sindstequila (2017). Herefter fulgte 5 ungdomsromaner senest studenterromanen "Pixie lever stadig". Med sine bøger håber hun at tegne et tidsbillede af sin egen generation, der som de allerførste skal finde sig selv mellem to verdener: den digitale og den virkelige. Til daglig læs

Sofie Riis Endahl
Sofie Riis Endahl

Sofie Riis Endahl (f. 2000) ­debuterede som syttenårig med den anmelderroste Sindstequila (2017). Herefter fulgte ungdomsromanerne Øjebliksbilleder (2018), Efterskælv (2019), Smuk, smukkere, smukkest (2019) og chatromanen Undskyld, men jeg har ingen andre steder at gå hen (2020), som alle foregår i samme gymnasieunivers.

Merete Riisager
Merete Riisager

Merete Riisager (f. 1976) er cand.mag.pæd. fra Københavns Universitet. Hun er tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance 2011-19 og undervisningsminister fra 2016-19. Hun har udgivet bogen "Selvbyggerbørn. Hvordan vi overlod en generation til at opdrage sig selv".

Julie Riisbro
Julie Riisbro

Julie Riisbro (f. 1981) er cand.mag. i Østeuropastudier fra Københavns Universitet. Arbejder som underviser og har blandt andet forelæst på Folkeuniversitetet. Er forfatter og medforfatter til adskillige artikler og bogbidrag om Sovjet og er aktuel med bogen "Agent for Lenin og Stalin - En dansk malers utrolige liv" (2021).

Jacob Terp Riising
Jacob Terp Riising

Jacob Terp Riising (f. 1978) er børnebogsforfatter og kendt tv-vært på flere af DR’s store programmer til både børn og voksne. Han er aktuel med bogen ”De 100 sejeste mennesker i verden”, som gør børn (og deres voksne) klogere på 100 mennesker, som har været med til at gøre verden til et bedre sted.

Anja Ringgren Lovén
Anja Ringgren Lovén

(f. 1978) stiftede i 2012 hjælpeorganisationen DINNødhjælp. Forfatter til bogen ”Heksebørnenes mor” (2020). Der er lavet flere DR-dokumentarer om hende, heriblandt ”Anja og heksebørnene” og ”Anjas børnehjem”. Hun har modtaget flere priser for sit arbejde: Lifeguard Prize 2018, Good Deed Award 2018, Hope Award 2017 og to gange Paul Harris Fellow Medal.

Laura Ringo
Laura Ringo

Laura Ringo, f.1990 på Falster. Debuterede som forfatter med young adult-romanen Crememasterrefleksen i 2017. Modtog Blixenprisen i 2019 i kategorien ''Årets young adult-udgivelse' for romanen Papirbryllup. I 2020 var Laura Ringo klar med sin første roman til voksne, Fødedygtig, og i år er hun aktuel med højskoleromanen 'Grundtvig er død'.

Majken Camilla Rishøj Ancher
Majken Camilla Rishøj Ancher

Forfatter til novellen "Angsten for at dø" i antologien "Historier fra Psykiatrien".

Sofie M. Rodam
Sofie M. Rodam

Forfatter til novellen "Amanda og hendes nedslidte viskelæder" i antologien "Historier fra Psykiatrien".

Dorte Roholte
Dorte Roholte

Dorte Roholte (født 13. maj 1958 i Præstø) er en dansk forfatter med over 80 udgivelser bag sig. Udkommer med parcelhuskrimien Smertepunkter på Brændpunkt.

Louise Roholte
Louise Roholte

Louise Roholte (f. 1982) kommer fra Præstø. I 2010 fik hun udgivet sin første bog. To år senere kom bog nummer to, og hun havde udgivet tyve bøger for børn og unge, inden hun også kastede sig over skønlitteratur for voksne. Louise Roholte er aktuel med romanerne Alias Anneke, Blinde vinkler og En ensom Lærke på Brændpunkt.

Marianne Rohweder
Marianne Rohweder

Marianne Rohweder er journalist og forfatter til en lang række biografier. Hundeungerne er Mariannes debutkrimi skrevet sammen med Pernille Plaetner. De to veninder har kendt hinanden i fyrre år og står bag klummen Maries verden i Hjemmet. Hundeungerne er læst og rost af mere end 25.000 danskere.

Niels Roland
Niels Roland

Niels Roland er tegner og forfatter siden 1986. Har i mange år tegnet for Weekendavisen med videnskabelige emner som speciale. Har udgivet en lang række tegneserier, bl.a. "Danmark besat" (med Hesseldahl og Rehr), "Menigmands guide til dommedag" og - i 2020 - "HCØ - kampen om videnskaben" (med Prætorius og Snejbjerg) om H.C.Ørsted. www.nielsroland.dk

Niels Roland
Niels Roland

Niels Roland er selvlært tegner og forfatter siden 1986. Har i mange år tegnet for Weekendavisen med videnskabelige emner som speciale. Har udgivet en lang række tegneserier, senest "HCØ - kampen om videnskaben" (med Prætorius og Snejbjerg) om H.C. Ørsted. Medlem af tegnestuefællesskabet Gimle. Se mere på http://www.nielsroland.dk/

Romana Romanishin
Romana Romanishin

Romana Romanishin, f. 1984, er en ukrainsk illustrator og forfatter. Sammen med sin partner Andrij Lesiv har hun vundet en lang række priser for sit arbejde. I 2018 modtog de bl.a. den prestigefulde Bologna Ragazzi Award for de to børnebøger "Højlydt, stille, hviskende" og "Jeg ser det", der i Danmark er udkommet på Forlaget Forlæns.

Marina Cecilie Roné
Marina Cecilie Roné

Marina Cecilie Roné (f. 1967) er tidligere redaktør på Information, debuterede i 1990 med novellesamlingen 'Ud af et skød' og har siden udgivet adskillige anmelderroste værker. I 2008 var hun nomineret til Danske Banks Litteraturpris for romanen N.I.M.B.Y. Hun er aktuel med novellesamlingen 'Om rovdyr og andre realiteter' som udkom på Gladiator i september.

Flemming Rose
Flemming Rose

Journalist og kommentator ved Frihedsbrevet Flemming Rose er med i bestyrelsen for Foreningen Brobyggerne. Han deltager i Klog på sprog med sine perspektiver omkring konflikter og måder at tale sammen på, som blandt andet blev høstet under Muhammedkrisen

Jannie Rosenberg
Jannie Rosenberg

Jannie Rosenberg Bendsen (f.1976) er postdoc ved Arkitektskolen Aarhus. Cand. mag. i moderne kultur og kulturformidling i 2004 med speciale om Steen Eiler Rasmussen og ph.d. fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet i 2009 med en afhandling om dansk arkitektur.

Niels Erik Rosenfeldt
Niels Erik Rosenfeldt

Niels Erik Rosenfeldt (f. 1941) er dr.phil. og fhv. universitetslektor. Førende ekspert i Sovjetunionens historie med en lang række anerkendte bøger bag sig, bl.a. "Stalin. Diktaturets anatomi" (2006),) og "Den røde underverden" (2019). Han er aktuel med "Agent for Lenin og Stalin - En dansk malers utrolige liv" (2021).

Stine Rosengren
Stine Rosengren

Stine Rosengren er radiovært på P2, tv-vært, dj og operasanger. Hver søndag inviterer hun en gæst indenfor på P2 til kaffe og en snak om livets vigtige hjørner og vendepunkter.

Anne Rosenskjold
Anne Rosenskjold

Skolelærer og lærebogsforfatter. Aktuel med fire litterære krea-tasker til børn (5-12 år) der indeholder eventyr af H. C. Andersen i bogform og indlæst (oplæsning). annerosenskjold@hotmail.com https://danskforfatterforening.dk/88-anne-rosenskjold-nordvig/

Jørgen Rosted
Jørgen Rosted

Jørgen Rosted (1945) er økonom og var fra 1993 til 2001 departementschef i Erhvervsministeriet. Og fra 1976 til 1993 i Finansministeriet, hvor han stod for indførelsen af samfundsøkonomiske modelberegninger. Fra 1988 var han desuden leder af Finansministeriets økonomiske afdeling og en af regeringens økonomiske toprådgivere.

Birgit Rothmann
Birgit Rothmann

Birgit Rothmann er uddannet lærer og har arbejdet som undervisningskonsulent og international koordinator på projekter i udlandet. Hun er født og opvokset på en planteskole i Midtjylland, og har i over 40 år fungeret som havekonsulent i sin fritid. Hun har udgivet ”Den spiselige permahave” og er nu aktuel med ”Høst fra træerne” fra Muusmann Forlag.

Mikael Rothstein
Mikael Rothstein

Mikael Rothstein er lektor i sammenlignende religionshistorie ved Syddansk Universitet og forskningsprofessor ved Museum Lolland-Falster. Han har i mange år studeret indfødte folks religioner på Borneo. Aktuel med "Næsehornsfuglen skriger – hovedjagt og kraniekult" (U Press, 2021)

Eugen Ruge
Eugen Ruge

Eugen Ruge er tysk forfatter, instruktør og oversætter. Han modtog i 2011 Deutscher Buchpreis for ”I tider med aftagende lys”. ”Metropol” (da. 2021) er hans seneste roman

Hanne Rump
Hanne Rump

Forfatter Hanne Rump er født oktober 1971. Hun er civilingeniør og arbejder fuld tid. Hanne debuterede i 2012 hos Science Fiction Cirklen. Siden har hun skrevet noveller i flere genrer og 5 romaner indenfor fantasy og science fiction til børn og unge. I 2021 udkom hendes føste romance-roman, Det Grønne Sind.

Rune Ryberg
Rune Ryberg

Rune Ryberg fortæller handlingsmættede tegneserier med brug af en dynamisk, løs og krøllet streg samt et blændende syretrip af en farvepalette. I 2014 debuterede Rune med den prisvindende “Gigant”. I 2019 modtog han pingprisen for årets bedste tegneserie med “Death Save”. Statens Kunstfond tildelte Rune et 3-årigt arbejdslegat i 2020.

Pia Rydahl
Pia Rydahl

Pia Rydahl, f.1970, er uddannet folkeskolelærer og danskfaglig vejleder på Helsinge Realskole. Hun er opvokset på Sydsjælland i et kreativt og skabende arbejdermiljø på kanten af Holmegaard Mose. Aktuel med romanen Ildens tjenere på Brændpunkt.

Thomas Rydahl
Thomas Rydahl

(f. 1974) er uddannet på Forfatterskolen og debuterede med ”Eremitten” (2014). Romanen blev en læser- og anmeldersucces og indbragte ham flere priser, heriblandt prisen for årets bedste nordiske spændingsroman. I 2016 fulgte ”De savnede”, og i 2019 ”De tre paver", bind to og tre i trilogien om eremitten Erhard Jørgensen. Han er aktuel med ”Forførernes klub".

Thea Rytter
Thea Rytter

Thea Rytter står bag @theavaskavulla, under hvilket hun designer opskrifter og formidler skaberglæde. Thea Rytter har udgivet flere strikkebøger og en sybog.

Thomas Aastrup Rømer
Thomas Aastrup Rømer

Thomas Aastrup Rømer er lektor i pædagogisk filosofi på DPU. Han forsker bl.a. i pædagogik og dannelse og står bag flere udgivelser, heriblandt ‘FAQ om dannelse’ og bøgerne ‘Uren pædagogik’ 1, 2 og 3.

Charlotte Rørth
Charlotte Rørth

Charlotte Rørth (f. 1962) er journalist og forfatter. Hun debuterede i 2015 med ”Jeg mødte Jesus”, der blev en overraskende bestseller i flere lande. Hendes bøger er kendetegnet ved stort nærvær og journalistisk integritet, og hun har været med til at ændre betingelserne for den offentlige samtale om tro og kristendom. Aktuel med bogen ”Med rank ryg”.

Rachel Röst
Rachel Röst

Rachel Röst, (f. 1976) . Cand. mag. i litteraturvidenskab, står bag non-profit-organisationen Læs for Livet, som støtter og udvikler udsatte børn og unges læsning. Foruden sit virke som børnebogsforfatter, debuterer hun i år med sin første roman til voksne, GRUNDVOLD: En stærk fortælling om at vokse op med social kontrol og religiøs fanatisme.

Lasse Raagaard Jønsson
Lasse Raagaard Jønsson

Lasse Raagaard Jønsson (f. 1994) er elev på Forfatterskolen. I år er han aktuel med sin debut SSN SNNART: en digtsamling skrevet af stemmer, der stammer eller har afasi, og som bæres frem af nærværet og åndedragene dér hvor sproget når sine grænser.

Marianne Raakilde Jespersen
Marianne Raakilde Jespersen

Marianne Raakilde Jespersen er ph.d. i litteraturvidenskab og forsker i krydsfeltet mellem litteratur, filosofi og humanistisk sundhedsforskning.

Henrik Saxgren
Henrik Saxgren

Henrik Saxgren (f. 1953) er en af Danmarks fineste fotografer med store udstillinger i Danmark og udlandet bag sig. Han har udgivet adskillige bøger, senest bidraget til "En linje i verden". Flere af Henrik Saxgrens bøger er udkommet internationalt, og i 2018 modtog han Deutscher Fotobuchpreis 2018 for Ultima Thule. http://henriksaxgren.com/

Bente Scavenius
Bente Scavenius

Bente Scavenius, f. 1944, er mag.art. i kunsthistorie. Hun er kunstkritiker, kurator og forfatter til en lang række bøger med kunsthistoriske emner. I år er hun aktuel med MIT LIVS BILLEDER, hvori hun anskuer 40 forskellige kunstværker ud fra en både personlig og faglig vinkel.

Irene Scharbau
Irene Scharbau

Irene Scharbau er forfatter og journalist med lang erfaring inden for sundhed og finansområdet, og hun har mødt og interviewet mange stressramte mennesker. I 2017 sagde hun sit job op som kommunikationschef og skriver i dag om sundhed og er fortaler for flere langsomme timer i vores liv. Hendes roman "MAX" sætter netop fokus på stress og moderne livsstil.

Palle Schmidt
Palle Schmidt

Palle Schmidt er selvlært illustrator, tegneserieskaber og forfatter, freelance siden 1998. Kendt for sine grafiske romaner “Blodets Konkubine” og “STILETTO”, begge udkommet i USA, samt “Thomas Alsop”, der blev udnævnt til bedste mini-serie 2014 af USA Today. Forfatter til adskillige ungdomsromaner i krimi- og thriller-genren. Mere på palleschmidt.com

Camilla Schou
Camilla Schou

Camilla Schou (f. 1976), ph.d. i folkesundhed, voksede op med villa, Volvo og vovse og med en mor, der drak. Efter sit eget intense arbejde med at gøre sig fri af sine barndomsoplevelser, har hun hjulpet hundredvis af vokse børn af alkoholikere gennem foredrag, workshops og gruppeforløb. I år er hun aktuel med bogen VORES FORÆLDRE DRAK.

Moritz Schramm
Moritz Schramm

Moritz Schramm, f. 1970, er opvokset i det daværende Vest-Berlin. Han er lektor og studieleder ved tyske studier ved Syddansk Universitet, hvor han forsker i den tyske kultur- og samfundsudvikling. Moritz Schramm er aktuel med "Kampen om midten" - en indsigtsfuld og højaktuel bog om tysk politik i det 21. århundrede.

Thomas Schrøder
Thomas Schrøder

Thomas Schrøder (født 1973) er forfatteren bag kogebøgerne med "Fætter Klam", myldrebøgerne om "Umuliusserne", letlæsningsbøger, Anders And & Co.-historier samt forord og artikler i Disney-bøger over hele verden (han er verdens eneste Andeby-konsulent), albummet Hvad end der tænder dig, samt mange andre historier i andre udgivelser. Se mere på www.afart.dk

Søren Schultz Jørgensen
Søren Schultz Jørgensen

Søren Schultz Jørgensen er chefredaktør for det forskningsbaserede nyhedsmedie Vid&Sans samt ph.d. i mediesociologi og forfatter til en lang række analyser og udgivelser om journalistik og nyhedsmedier.

Malene Schwartz
Malene Schwartz

Malene Schwartz f. 1936, skuespiller på teater, i film og på tv. Tidligere teaterdirektør på Bristol Teatret, Aveny Teatret, Aalborg Teater og Folketeatret. Aktuel med erindringsbogen ”Kan hun selv gå herhen?”.

Alma Shynailz
Alma Shynailz

Jeg hedder Alma og jeg har kreeret shynailz’ cute og extra negle-univers. Jeg har fokus på kunsten og kreativiteten i negle for at give mine klienter et lille piece of art i deres hverdag. Jeg håndmaler alt fra animekarakterer og drager til blomster og sommerfugle.

A. Silvestri
A. Silvestri

A. Silvestri har et stort forfatterskab bag sig. Han har vundet Niels Klim-prisen for science fiction fire gange, er modtager af DsFs Skulderklaplegat og er blevet udgivet på bl.a. russisk, kinesisk og engelsk. Aktuel med novellesamlingen Næsten her og med romanen Vardekød på Brændpunkt.

David Sim
David Sim

David Sim er kreativ direktør og partner hos Gehl Architects. Han er uddannet arkitekt fra Skotland og tidligere lektor på Lund Universitet. Han er rådgiver i byplanlægning i alverdens storbyer, hvor man ønsker at skabe velfungerende byrum, der samler mennesker.

Nanna Simonsen
Nanna Simonsen

Nanna Simonsen er kogekone og madskribent. Hun har lavet TV- og radioprogrammer om mad og madkultur, bl.a. serien "Mad og herregårde", TV2's morgen-tv og "Nannas Køkken" på P1. "Vores mad. Egnsretter og yndlingsretter fra Danmark" er Nannas nyeste udgivelse på Gads Forlag.

Lene Sjørup
Lene Sjørup

Forsker og tidligere sognepræst. Fhv. projektforsker og Danida-konsulent. Redaktør og medforfatter til antologien BID I ÆBLET - FEMINISTISKE PRÆSTER, 1968+50.

Jørgen Skakke
Jørgen Skakke

Jørgen Skakke, som er født i 1937, har et imponerende CV bag sig, og foruden forfatter kan han kalde sig reklamemand, sportsudøver, løjtnant, udsendt FN-officer, reporter og udlandsmedarbejder for DR. I erindringsbogen "Vietnamkrigen med egne øjne" beskriver han sin tid som dansk reporter hos den amerikanske militære overkommando i Saigon under Vietnamkrigen

Lars Skinnebach
Lars Skinnebach

Lars Skinnebach, f. 1973, uddannet fra Forfatterskolen i 1996. Han debuterede i 2000 med digtsamlingen DET MINDSTE PARADIS og har sidenhen bearbejdet verden i et særegent avantgardistisk sprog. Fx i TEOTWAWKI - en række suiter, der handler om tiden før og efter den store økologiske ned-smeltning. I år er han aktuel med digtsamlingen PATRIARKEN FALDER.

Lasse Skou Andersen
Lasse Skou Andersen

Lasse Skou Andersen er journalist i Dagbladet Informations gravergruppe og har været nomineret til Cavlingprisen. Er aktuel med titlen "Genopdragelsen", der er skrevet sammen med Sebastian Abrahamsen og Anton Geist. Foto: Jakob Dall

Leonora Christina Skov
Leonora Christina Skov

(f. 1976) forfatter og mag.art. i litteraturvidenskab. Hun er aktuel med romanen ”Hvis vi ikke taler om det”, der skildrer #metoo-oplevelser i forlagsbranchen og den opslidende kamp for sit forfatterskab. Desuden forfatter til den anmelderroste, autofiktive bestseller ”Den, der lever stille”, som hun modtog De Gyldne Laurbær for i 2019.

Gitte Skov
Gitte Skov

Bladtegner ved Weekendavisen og aktuel med stribesamlingen ’Men er det sjovt’ (Cobolt), en satirisk undersøgelse af hvordan virkeligheden – og præmisserne for at agere i den – hele tiden forandrer sig. Skov modtog i 2020 Pentelprisen – Årets Bladtegning for illustrationen »Mette Frederiksen som enevældig hersker«

Marcus 'Skovfar'
Marcus 'Skovfar'

Marcus ”Skovfar” bor tæt på Vejle med sin familie og er børnebogsforfatter, ballonkunstner og børneunderholder. Med næsten 10 års erfaring inden for ballonvridning og tusindvis af ballondyr og et hav af børnefødselsdage bag sig, er han en habil og stærk læremester, når det kommer til ballondyr. Han laver ballondyr på Byens Forlags stand søndag fra 11 til 13.

Rie Skovgaard
Rie Skovgaard

Rie Skovgaard skriver og illustrerer bøger der har til mål at skabe gode øjeblikke mellem børn og voksne. Der er fokus på fortællinger, fantasi, filosofi i børnehøjde, læsetræning, læseglæde og leg med ord og tanker. På Bogforum vil der være særlige messepriser og mulighed for en god snak om baggrunden for titlerne.

Marianne Aagaard Skovmand
Marianne Aagaard Skovmand

Marianne Aagaard Skovmand er uddannet ved Aarhus Universitet med en ph.d. i teologi. Hun arbejder som sognepræst, og har i en årrække forsket i og formidlet viden om kirkens ældste tekster. I år er hun aktuel med DE SKJULTE LEDERE om kvindernes rolle i den tidlige kristendom.

Jon Skræntskov
Jon Skræntskov

Jon Skræntskov (f. 1969) arbejder til dagligt som illustrator og animator. Han tegner tegneserier, børne- og ungdomsbøger og arbejder pt på børnebogen ”Ræven og Dragen.” I år er han bl.a. bogaktuel med børnebogen ”Tyggegummidamen og andre historier” af Frida Brygmann og Thomas Korsgaard og satirebogen "Hvad Fanden betyder det?" udg. af Danske Bladtegnere.

Jacob Skyggebjerg
Jacob Skyggebjerg

Jacob Skyggebjerg (f. 1985) debuterede i 2013 med den autofiktive roman 'Vor tids helt', som samme år blev nomineret til Bodil og Jørgen Munch-Christensens Debutantpris. I 2015 udkom 'Hvad mener du med vi' - en satirisk roman som blev nomineret til DR Romanprisen 2016. Skyggebjergs nye roman 'Inderkredsen' udkommer til december på Forlaget Gladiator.

Erik Skyum-Nielsen
Erik Skyum-Nielsen

Erik Skyum-Nielsen er mag.art. i nordisk litteratur og lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet. Han er litteraturanmelder på Dagbladet Information, oversætter og forfatter til adskillige bøger, senest "En særlig del af naturen" og medforfatter til "20 før 20". Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Linda Skaaret
Linda Skaaret

Linda Skaaret er forfatter til den anmelderroste debutroman Fugl og fisk om at finde sin skæve plads i familien. Linda, født 1974, er mag.art i Litteraturvidenskab og har arbejdet i en årrække som gymnasielærer i Norge. Linda er opvokset i Esbjerg blandt fiskekuttere og bøger fra bogbussen.

Sidsel Katrine Slej
Sidsel Katrine Slej

Forfatter til romance/fantasy- serien Asgårds døtre. Aktuel med bind to i serien; Íssóls fortælling.

Lisbeth Smedegaard Andersen
Lisbeth Smedegaard Andersen

Forfatter, salmedigter, kunsthistoriker og tidligere sognepræst. Repræsenteret i Den Danske Salmebog, i Højskolesangbogen og i flere salmebogstillæg. Har udgivet bøger om kunst, kvindeskæbner og teologi. Senest udkommet er TROEN DER GØR VERDEN STØRRE, hvor Smedegaard Andersen fortæller om et langt liv med tro og kristendom.

Karin Smirnoff
Karin Smirnoff

(f. 1964) Skabte tumult i Sverige med romandebuten ”Jeg tog ned til bror” i 2018 (da. 2020). I år er anden og tredje bog i trilogien, ”Vi tog op til mor” og ”Så tog jeg hjem”, udkommet på det danske marked. Bøgerne er blevet en af de største læsersucceser i Sverige i flere år, med flere end 600.000 solgte eksemplarer.

Jens Smærup Sørensen
Jens Smærup Sørensen

Jens Smærup Sørensen (f. 1946) har skrevet en lang række romaner. Han fik sit store gennembrud i 207 med romanen ”Mærkedage”, der også fik De Gyldne Laurbær. I 2021 kunne han fejre sit 50-års jubilæum som forfatter, hvad der blev markeret med udgivelsen af artikelsamlingen ”En håndfuld grus i andedammen”.

Peter Snejbjerg
Peter Snejbjerg

Peter Snejbjerg (født 1963) har tegnet tegneserier for alle de store amerikanske tegneserieforlag, ligesom han benyttes af franske og tyske tegneserieforlag. Han har dog også lavet sine egne tegneserier såsom "Hypernauten" og "Mareridt". Peter skriver også historier til Anders And & Co. Hans nyeste værk er serien "Ork-sagaen". Se mere på www.snejbjerg.com

Peter Snejbjerg
Peter Snejbjerg

Peter Snejbjerg har siden begyndelsen af 1990erne arbejdet som serietegner, mest for udenlandske forlag. For tiden tegner han fantasy-serien ”Ork Sagaen”. Sidste år udkom han på dansk med HC Ørsted-biografien ”HCØ”, i samarbejde med Niels Roland og Henrik Prætorius. Han modtog i 2019 Claus Deleuran-prisen som Bedste danske tegneserietegner.

Peter Snejbjerg
Peter Snejbjerg

Peter Snejbjerg har siden begyndelsen af 1990erne arbejdet som serietegner, mest for udenlandske forlag. For tiden tegner han fantasy-serien ”Ork Sagaen”. Sidste år udkom han på dansk med HC Ørsted-biografien ”HCØ”, i samarbejde med Niels Roland og Henrik Prætorius. Han modtog i 2019 Claus Deleuran-prisen som Bedste danske tegneserietegner.

Martin Sommer
Martin Sommer

Martin Sommer er forfatter, musiker og tegner og står bl.a. bag den populære Instagramprofil @jegfinderselvud. I år er han aktuel med billedbogen “Ringo må ikke få firkantede øjne” om drengen Ringo, der er træt af at høre sin far sige “Du får firkantede øjne af at se så meget skærm!”.

Kenneth Sorento
Kenneth Sorento

Arbejdet som filmfotograf og dokumentarinstruktør har bragt Kenneth vidt omkring og ofte til områder, som ikke er tilgængelige for andre rejsende. Han har blandt andet filmet på to isbryderekspeditioner i forbindelse med rigsfællesskabets krav på store dele af havbunden nord for Grønland. Kendt for dokumentarfilmen „Kampen om Grønland”.

Sophie Souid
Sophie Souid

Sophie Souid (f. 1984) debuterede i 2018 med "Alf og Bjørn redder verden - Død over Tandfeen". Der er nu tre bøger i serien, der også udkommer i Kina. I år er hun sammen med Thomas Brunstrøm aktuel med de to første bøger i bogserien ”To på Ti” – en stribe hæsblæsende historier om tvillingerne Hans og Grete og deres crazy bedstefar.

Jørgen Stamp
Jørgen Stamp

født i 1969 i Silkeborg. Han har tegnet lige siden, han kunne holde på en blyant, og er uddannet som grafisk designer på Designskolen i Kolding. I 2001 debuterede han som børnebogsforfatter og -illustrator, og siden er det gået stærkt. Jørgen kan med en ganske enkel streg få et klart budskab og en masse forskellige udtryk frem – ikke mindst humor.

Jørgen Staun
Jørgen Staun

Jørgen Staun er lektor i international politik ved Institut for Strategi og Krigsstudier, Forsvarsakademiet. Han har en ph.d. i statskundskab og forsker primært i russisk udenrigs- og sikkerhedspolitik, herunder Ruslands strategi i Arktis. Han er forfatter til flere bøger bl.a. "Rusland som militær stormagt" fra Djøf Forlag.

Rune Stefansson
Rune Stefansson

Rune Stefansson, f. 1971, er cand.mag. i litteraturvidenskab. På Byens Forlag har han udgivet novellesamlingen 'Natskrig' (2021) og fem romaner, senest 'Korsborg – en asakrimi' (2019). Hans roste Marcelo Krankl-serie (2011-2016) består af fire bind: 'Blockbuster', 'Baby Rasta', 'Den sidste olie' og 'Højt spil'.

Tom Steffensen
Tom Steffensen

Tom Steffensen er cand.mag. i dansk og filosofi, meritlærer og ph.d. inden for uddannelsesforskning. Han er docent i danskfagets didaktik på Københavns Professionshøjskole, hvor han underviser lærerstuderende og arbejder med forskning og udvikling relateret til grundskolens danskfag.

Jesper Stein
Jesper Stein

(f. 1965) er uddannet journalist og har arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Debuterede som forfatter i 2012. Han er aktuel med den personlige roman ’Rampen’ (2020). Bogen blev i år hædret med Læsernes Bogpris 2021. Han vandt i 2015 De Gyldne Laurbær for den anmelderroste bog ”Aisha".

Pernille L. Stenby
Pernille L. Stenby

Pernille L. Stenby (f. 1991) debuterede i 2018 med fantasyromanen "Inkarnation - Mestenes 1", og hun er i år aktuel med "Et manipuleret liv" der er en selvstændig roman i samme univers. Stenby er panseksuel og skriver bøger med queer tematikker der trækker spor til vores egen verden og udfordrer norm og tabu. Mød Pernille L. Stenby hos Ulven og Uglen.

Tobias Stenbæk Bro
Tobias Stenbæk Bro

Tobias Stenbæk Bro har spillet rollespil i mange år, og i 2018 mundede nørderiet ud i fantasyserien "Et varsel om Storm" hvis tredje bind udkom i september i år. Stenbæk Bro er uddannet journalist, og udover sit forfattervirke nørder han på podcasten "Fantasy på gamle flasker". Mød ham hos Ulven og Uglen.

Julie Sten-Knudsen
Julie Sten-Knudsen

Har markeret sig i den litterære debat med sine anmelderroste digtsamlinger. Hun debuterede med 'Hjem er en retning' (2011) og har siden udgivet digtsamlingerne 'Atlanterhavet vokser' (2013), 'Spor efter fugle' (2017) og 'Syv lag' (2021). Hendes digte er oversat til en række sprog og præmieret af Statens Kunstfond.

Karen Stenlev
Karen Stenlev

Karen Stenlev debuterede med kortromanen Imens jeg blev til noget andet i 2020. Bogen kredser om store eksistentielle emner som identitet, sygdom, parforhold og ikke mindst barnløshed. Når alt det, du troede, du skulle, ikke blev, hvad er du så, og hvad kan du så? Oplev Karen til Speeddate med debutanter på Ny Scene.

Anne Mia Steno
Anne Mia Steno

Anne Mia Steno er født i 1985 i Askov og har siden boet i Tyskland, Japan, Bangladesh og Indien. Hun er uddannet antropolog ph.d. Anne Mia er optaget af emner som at være på vej, at føle sig fremmed, forkert i sin egen krop og kulturelle møder på tværs af verdner og universer.

Anders Otte Stensager
Anders Otte Stensager

Anders Otte Stensager, f. 1968, er magister i arkæologi fra Københavns Universitet med speciale i holocaustarkæologi. Han har skrevet flere bøger med fokus på tyske koncentrationslejre, herunder biografier om krigsforbrydere og gerningsmænd, bl.a. om lægen fra Auschwitz, Josef Mengele og senest om Christian Wirth i "Christian den Grusomme".

Marianne Stidsen
Marianne Stidsen

Marianne Stidsen, dr.phil., lektor, Københavns Universitet. Har bl.a. udgivet Den ny mimesis. Virkelighedstolkningen i dansk og nordisk litteratur efter Anden Verdenskrig, bd. I-II, 2015; Levende litterater. Samtaler om kritikkens guldalder, 2018; Den nordiske MeToo-revolution 2018 – og dens omkostninger, 2019; og Køn og identitet. Et spadestik dybere, 2021

Karoline Stjernfelt
Karoline Stjernfelt

Karoline Stjernfelt (født 1993) er en dansk tegneserietegner fra København. Hendes hovedværk er den anmelderroste trilogi ’I Morgen Bliver Bedre’, et historisk værk om den danske Kong Christian d. 7, Dronning Caroline Mathilde og deres livlæge, Struensee. Hun arbejder i øjeblikket på tredje og sidste værk i serien, ’Lægen’.

Birgitte Stoklund Larsen
Birgitte Stoklund Larsen

Birgitte Stoklund Larsen (f. 1960) er teolog, konsulent i Helsingør Stift, forfatter og foredragsholder. Var fra 2015 til 2021 ansat som generalsekretær i Bibelselskabet og stod i denne egenskab i spidsen for arbejdet med oversættelsen af Det Gamle Testamente til udgivelse i ”Bibelen 2020”.

Kristina Stoltz
Kristina Stoltz

Siden sin debut har Kristina Stoltz fornyet sig fra bog til bog og er en af sin generations mest kritikerroste forfattere. Senest har hun udgivet romanen 'Som om' (2016), der blev nomineret til DR Romanprisen, og romanportrættet af den franske kunstner Cahun (2019), der blev nomineret til Montanas Litteraturpris. I 2020 udkom romanen 'Paradis først'.

Jørgen Stormgaard
Jørgen Stormgaard

Jørgen Stormgaard, cand.mag i fransk og engelsk. Har skrevet fire bøger om Karen Blixen. Han debuterede som romanforfatter i 2020 med "Fortællersken" og i 2021 udkom hans anden roman "En anden verden".

Charlotte Strandgaard
Charlotte Strandgaard

Charlotte Strandgaard er født i Aarhus i 1972. Hun har siden debuten 'Katalog' i 1965 haft en fremtrædende plads i dansk litteratur. Med et væld af litterære former fremskriver hun stemmer fra samfundets margin. I 2021 udkom 'Stræk din krop mod min': en brevveksling mellem hende og Johanne K. Fall med udgangspunkt i deres fælles interesse for kroppen.

Douglas Stuart
Douglas Stuart

(f. 1976) Er opvokset i Glasgow og uddannet ved Royal College of Art i London, men har i mange år boet i New York, hvor han har arbejdet som tøjdesigner. ”Shuggie Bain” er hans anmelderroste debutroman. Den var bl.a. shortlistet til National Book Award og vinder af Bookerprisen 2020.

Ditte Svane
Ditte Svane

Ditte Svane (f.1981) er cand. mag. i dramaturgi og desuden uddannet manuskriptforfatter fra den århusianske filmskole Super8. Aktuel med romanen En ufrivillig backpackers bekendelser på Brændpunkt.

Steffie Syrild
Steffie Syrild

Forfatter til novellen "Mødet med de andre" i antologien "Historier fra Psykiatrien".

Gitte Søby Madsen
Gitte Søby Madsen

Gitte Søby Madsen bor med sin familie i Skovlunde. Hun arbejder som gymnasielærer og tegner og skriver i sin fritid. Blandt hendes tidligere udgivelser er Rex rejser rundt (2020), Melorme i madpakken (2021) og Børn af tiden (2021).

Judith Annette Sølvkjær
Judith Annette Sølvkjær

Judith Annette Sølvkjær (f. 1985) er uddannet biolog og arbejder som naturvejleder. Særligt er det sanselige ved naturen noget, der inspirerer hendes historier. Hun debuterede i 2016 med børnebogen “Flugten fra sneglefarmen". Judith er vinder af KRABATs Fantasykonkurrence 2021.

Sanne Søndergaard
Sanne Søndergaard

Sanne Søndergaard er født feminist i 1980. Efter en række ungdomsromaner og den selvbiografiske beretning, "Solo," debuterede hun i 2020 som skønlitterær voksenforfatter med novellesamlingen "Nej". I efteråret 2021 kom hendes nye bog om feminisme, "F-ordet".

Camilla Tenna Nørup Sørensen
Camilla Tenna Nørup Sørensen

Camilla Tenna Nørup Sørensen er ph.d. og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet, hvor hun er tilknyttet Center for Arktiske Sikkerhedsstudier. Hun er medredaktør på bogen "Sikkerhedspolitik i Arktis og Nordatlanten" fra Djøf Forlag.

Pia Tafdrup
Pia Tafdrup

Pia Tafdrup (f. 1952) debuterede i 1981 med digtsamlingen 'Når der går hul på en engel' og markerede sig snart som en markant skikkelse i dansk firserlyrik. Hun modtog i 1999 Nordisk Råds Litteraturpris for 'Dronningeporten’, og i 2020 udkom digtsamlingen ’Lyden af skyer’, der er fjerde bind i hendes suite om de fem sanser.

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Ditlev Tamm (født 1946) er professor i dansk retshistorie ved Københavns Universitet. Han har udmærket sig med en længere række af historiske udgivelser, bl.a. RETSOPGØRET EFTER BESÆTTELSEN. I år er han aktuel med SKABT SOM MAND OG KVINDE - en legende biografi om forfatter og crossdresser François-Timoléon de Choisy fra det 17. århundrede.

Jesper Tang Nielsen
Jesper Tang Nielsen

Jesper Tang Nielsen (f. 1971) er forfatter og foredragsholder, teolog og ph.d. i Det Nye Testamente. Var fra 2003 til 2020 ansat på Københavns Universitet, i dag afholdt præst i Vartov og Københavns Valgmenighed. Er aktuel med bogen ”Møder med Gud”, der lover en guide til det vigtigste i Bibelen og udkommer i serien Bibelselskabets Håndbibliotek.

Lene Tanggaard
Lene Tanggaard

Lene Tanggard er rektor for Designskolen i Kolding og professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hun forsker bl.a. i kreativitet og læring. Hun er forfatter til flere bøger bl.a. ‘Det kreative nej’, ‘Læringsglemsel ‘og ‘I bad med picasso’.

Ulla Terkelsen
Ulla Terkelsen

(f. 1944) er journalist og forfatter til en række bøger, herunder erindringsbog og bestseller ”Vi kan sove i flyvemaskinen” (s.m. Andreas Fugl Thøgersen). Hun er uddannet på Demokraten i Aarhus, efterfulgt af ansættelser som både reporter og chef på DR og siden TV 2, i mange år som udenrigskorrespondent. Ulla Terkelsen er aktuel med bogen "Øst for paradis".

Vibe Termansen
Vibe Termansen

Vibe Termansen, f. 1977, er uddannet historiker og arbejder som analytiker ved Demokrati i Europa Oplysningsforbundet. Hun har beskæftiget sig med Polen i 20 år og har blandt andet arbejdet på Den Danske Ambassade i Warszawa samt dækket Centraleuropa som journalist på Weekendavisen. Udgivet "Kampen om Centraleuropa på Gads Forlag.

Jesper Theilgaard
Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard, f. 1955, er uddannet flyvemeteorolog i 1978. Han har fra 1990-2018 fungeret som tv-meteorolog på Danmarks Radio og er i dag fuldtidsbeskæftiget med formidling inden for klimaområdet. I 2007 modtog han Gyldendals Faglitterære pris for 'Det danske vejr', og i år er han aktuel med 'Da vejret blev en nyhed'.

Rasmus Theisen
Rasmus Theisen

Rasmus Theisen er uddannet fra Forfatterskolen i 2019. I år debuterer han som forfatter med romanen ANDRE HUNDE - en arktisk arbejderroman om radikalisering, magt og modmagt, om forelskelse og pludselig paranoia.

Morten Thing
Morten Thing

Morten Thing er forfatter til kapitlet om jiddisch i "Dansk i samspil. Dansk Sproghistorie 5". Han er kulturhistoriker og arbejder som forskningsbibliotekar ved Roskilde Universitet.

Kirsten Thisted
Kirsten Thisted

Kirsten Thisted (f. 1957) er lektor, ph.d. og ansat ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. Hun har siden 1980’erne forsket i Grønland og har blandt andet udgivet: ”Således skriver jeg, Aron” (1999), ”Grønlandsforskning” (red. 2005) og senest ”Stemmer fra Grønland”.

Søren Ulrik Thomsen
Søren Ulrik Thomsen

Forfatter, digter og essayist. Har modtaget en lang række priser og legater. Har udgivet TRO MOD RITUALET, hvor han fortæller om tro, kristendom og digtning.

Søren Ulrik Thomsen
Søren Ulrik Thomsen

Søren Ulrik Thomsen, f. 1956, er en anerkendt og populær dansk digter og essayist. Med debutdigtsamlingen 'City Slang' fra 1981 markerede han sig som en af de centrale firserdigtere og kan i dag fejre 40-års forfatterjubilæum. Han er samtidig aktuel med erindringsessayet 'Store Kongensgade 23' om moderens depression og forfatterens ungdomsår i København.

Pernille Thorenfeldt
Pernille Thorenfeldt

Pernille Thorenfeldt (f. 1971) er lærer, bosat i Odense og hendes fortællinger udspiller sig som oftest ’on location’. Hun debuterede med gysernovellen Blodrus i nov. 2020, og i foråret 2021 udkom hendes første roman, børnekrimien Slog nysgerrighed kattene ihjel?

Kirsten Thorup
Kirsten Thorup

Kirsten Thorup, f. 9. 1942,. debuterede som forfatter i 1967 og har siden skrevet romaner, digte, skuespil og tv-dramatik. Hendes bøger er indtil videre oversat til 16 sprog, og i 2016 modtog hun den prestigefulde Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman ERINDRING OM KÆRLIGHEDEN. I 2020 udkom hun med den anmelderroste roman INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN.

Nima Tisdall
Nima Tisdall

Nima Tisdall kommer fra selskabet Blue Lobster, der forbinder små lokale fiskere med restauranter og fiskehandlere, og arbejder på den måde mod udbredelsen af bæredygtigt fangede fisk. De har udgivet ”Vild fisk” fra Muusmann Forlag.

Christine Tjalve
Christine Tjalve

Christine Tjalve, cand.mag., debuterede med romanen Ræven har sin hule, 2011, har boet i en række lande bl.a. England, USA, Frankrig, Mexico og Canada. Børnebogen Møllen går amok, udkom i 2017 (samarbejde med Boum Pyndiah), og desuden har hun skrevet noveller og dramatik. Er aktuel med romanen fugleflugt på Brændpunkt.

René Toft
René Toft

René Toft er født i 1975 og uddannet cand.mag. i multimedie, men bruger tiden på jobbet som børnebibliotekar og kulturformidling for børn og selvfølgelig på at skrive. Han debuterede i 2016 med bogen Skurkistan og har siden udgivet en række gale børnebøger om luftpirater, kamptrænede pingviner og slimsnegleinficerede zombierobotter og den slags.

Kirsten Toftegaard
Kirsten Toftegaard

Kirsten Toftegaard er cand.mag. i historie. Hun leder mode- og tekstilsam- lingen på Designmuseum Danmark, hvor hun blandt andet har kurateret udstillingerne ‘Tekstil funktionalisme – væveren Hanne Vedel‘, ‘Marimekko – historien om et nordisk brand’ og ‘Rokoko-mania’.

Jakob Tolstrup
Jakob Tolstrup

Jakob Tolstrup er lektor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Hans forskningsmæssige hovedinteresse er politik i diktaturer mere generelt og autokratisk stabilitet og forandring i postsovjetisk kontekst i særdeleshed.

Niki Topgaard
Niki Topgaard

YouTuber, aktuel med 'Nikis Juleeventyr'

Lene Topp
Lene Topp

Lene er kulturgeograf, skribent, fotograf, filmmager, foredragsholder og rejseleder. I ni år boede hun i Sabah på Borneo, hvor hun arbejdede med naturbevarelse og rejste rundt i regionen og arrangerede videnskabelige ekspeditioner både over og under vand. Fokus var først på skov, men senere på det tropiske hav. Hun er forfatter til "I naturens tjeneste".

Fred Tornager
Fred Tornager

Fred Tornager er manga-tegneserieskaber og illustrator. Debuterede som tegner på det danske tegneserie-marked i 2020 med "Min Nat Med Dig," skrevet af Tomas Lagermand Lundme. Forfatter og tegner af nordisk mytologi-mangaserie "Gunhild", som udkommer kvartårligt i det internationale antologiblad "Saturday Brunch". Følg på sociale medier: @fred_tornager

Fred Tornager
Fred Tornager

Fred Tornager er manga-tegneserieskaber og illustrator. Debuteret som tegner på det danske tegneserie-marked i 2020, med "Min Nat Med Dig", skrevet af Tomas Lagermand Lundme. Forfatter og tegner af nordisk mytologi-mangaserie "Gunhild", som udkommer kvartårligt i det internationale antologiblad "Saturday Brunch". Følg på sociale medier: @fred_tornager

Eva Helbæk Tram
Eva Helbæk Tram

Eva Helbæk Tram har arbejdet som gastronomisk skribent og redaktør for magasiner og guides i mange år, inden hun nærmest ved et tilfælde samlede kameraet op og lod sin madglæde visualisere sig i billeder også. Hun har udgivet ”Bogen om bålmad, ”Grøn bålmad” og er nu aktuel med ”Bålmad for børn” fra Muusmann Forlag.

Nicolai Tram
Nicolai Tram

Nicolai Tram har som kok arbejdet på top restauranter i ind- og udland og var et af de stiftende medlemmer af NACL i 2008. Han har været souschef på Dragsholm Slot, før han forsøgte sig som selvstændig restauratør på Restaurant Jacobsen i Klampenborg. Han har udgivet ”Bogen om bålmad, ”Grøn bålmad” og er nu aktuel med ”Bålmad for børn” fra Muusmann Forlag.

Lars Trap-Jensen
Lars Trap-Jensen

Ledende redaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Christine Bojsen Træden
Christine Bojsen Træden

Christine Bojsen Træden, f. 1966, er af dansk fransk oprindelse. Hun er forfatter. Siden 2014 har hun skrevet sangtekster for musiker og sangerinde Ninna Milner. Samarbejdet er resulteret i to album Songs for Sentient Beings, 2016, og Treasures of the Forfatteren har tidligere skrevet digte og noveller. Udkommer med kollektivromanen Lukketid på Brændpunkt.

Ida Tønnesen
Ida Tønnesen

Ida Tønnesen, født i 1996 og opvokset på landet i den lille by, Rudme, på Midtfyn som den yngste i en søskendeflok på tre. I 2016 flyttede hun til København for at gå på en teaterskole. Derudover har hun arbejdet forskellige steder og gået på flere skriveskoler i København. Debuterer med romanen Sig alt er godt mor på Brændpunkt.

Thomas Ubbesen
Thomas Ubbesen

THOMAS UBBESEN (f.1956) er journalist og forfatter. Som udenrigsreporter for bl.a. DR har han gennem fire årtier dækket krige, konflikter og naturkatastrofer. Han har tidligere skrevet bl.a. 'Good luck, habibi – rejser i flygtningestrømmen' (2017) og er i år aktuel med erindringsromanen ALLE VI BØRN AF FRU BRATH.

Espen Uldal
Espen Uldal

Espen Uldal har som featurejournalist blandt andet skrevet for magasinerne Euroman og Gastro. Har tidligere udgivet bogen "Testpilot. Et liv på grænsen" (2019). Nyeste bog "De fem fra Frankrig" er historien om gastronomiens udvikling i Danmark og historien om en gruppe livsnydere og et broderskab.

Anna Ullman
Anna Ullman

Anna Ullman, forfatter til "De sidste drømmere" , f. 1979, er kritiker, journalist og kommentator på Weekendavisen med særlig interesse for kulturanalyse og brudfladerne mellem kunst, pop og politik. Uddannet cand.mag. i Litteraturvidenskab og Moderne Kultur fra Københavns Universitet og Université Paris Diderot.

Mette Vibe Utzon
Mette Vibe Utzon

Mette Vibe Utzon (f. 1962) er journalist, forfatter og har arbejdet som studievært for TV 2, DR og TV 3. Hun er i år aktuel med bogen VI KU' DET HELE - en bog om den første generation af kvinder, der fik egen karriere, og som tager udgangspunkt i samtaler med syv kvinder, heriblandt Kirsten Thorup, Bente Scavenius og Marianne Jelved.

John V. Jensen
John V. Jensen

John V. Jensen er museumsinspektør ved Vardemuseerne.

Leif V.S. Balthzersen
Leif V.S. Balthzersen

Leif V.S. Balthzersen er mag.art. i musikvidenskab og modtog Aarhus Universitets guldmedalje for en prisopgave om Strauss. Han har bl.a. været musikchef for Sønderjyllands og Aarhus Symfoniorkester og ensemblechef for Aarhus Sinfonietta. Ud over at være censor og underviser er Leif V.S. Balthzersen også foredragsholder.

Cecilie Vahl
Cecilie Vahl

Forfatter Cecilies historie er på mange måder voldsom og stærk. Som 23-årig melder Cecilie sig til værnepligt for at blive Mariner på Bornholm og dette er kun kort forinden, at hun har fået stillet diagnosen bipolar. Værnepligten bliver en måde for Cecilie at tackle sin lidelse og selvbiografien "Indre kamp" er fortællingen om denne rejse.

C. G. Valentin
C. G. Valentin

Valentin udgav i 2020 første bog i trilogien Drageægget hos Forlaget Klippe. Hun har skrevet siden hun var meget ung og ofte brugt det i svære tider. Ocd, angst og depressioner har forfulgt hende siden, hun var meget ung, men efterhånden som Valentin turde at tro på sig selv og sit skriveri, blev det hendes vigtigste våben i kampen for at få det bedre.

Karen Vallgårda
Karen Vallgårda

Karen Vallgårda er historiker og lektor på Saxo-instituttet på Københavns Universitet, hvor hun forsker i familie- og barndomshistorie i 18- og 1900-tallet.

Erwin Van den Eede
Erwin Van den Eede

Erwin Van den Eede er uddannet i germansk filologi og har samtidig boet mange forskellige steder i verden - alt fra Norge, Burkina Faso, Danmark og Flandern i Belgien, hvor han er født. Hans interesse for sprogets betydning for både historie, kultur og litteratur sætter præg på hans forfatterskab. Seneste udgivelse: "Som mælkebøttefrø i histories vinde".

Jeanette Varberg
Jeanette Varberg

Jeanette Varberg, f. 1978, er museumsinspektør på Nationalmuseet og en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder. Hun er aktuel med bogen "Urtid - Historien om Danmark fra stenalder til vikingetid". https://jeanettevarberg.dk/

Jeanette Varberg
Jeanette Varberg

(f. 1978) Museumsinspektør ved Nationalmuseet, arkæolog, foredragsholder og forfatter. Jeanette har medvirket i flere tv-udsendelser og radioprogrammer og er en aktiv formidler af vores forhistorie. Hun er aktuel med bogen ”Swarta og blodskyggernes forbandelse”. Har tidligere modtaget Blixen-prisen, DR's Rosenkjær-pris og Weekendavisens litteraturpris.

Vibeke Vasbo
Vibeke Vasbo

Vibeke Vasbo er forfatter, var aktiv i studenteroprøret, superaktivist på den kvindepolitiske front, medstifter af rødstrømperne i Danmark og blandt initiativtagerne til den første kvindelejr på Femø. Hendes erindringer "Denne gang går vi hele vejen" udkommer i efteråret 2021

Marianne Verge
Marianne Verge

Marianne Verge, f. 1976, er uddannet beklædningsdesigner fra Danmarks Designskole og er forfatter, men debuterede i 2010 med romanen WENDYS VIDUNDERLIGE VERDEN. Heriblandt børnebogen MONA MORGENGLAD fra 2015 og en biografi om Holger Blom. I år er hun aktuel med bogen BO ARK, PETER SOMMER OG JEG.

Katja Vesselbo Døssing
Katja Vesselbo Døssing

Katja Vesselbo Døssing, f. 1974, er cand.mag. i moderne kultur og fransk og har arbejdet som journalist og i kommunikationsbranchen. Hun er forfatter til spændingsromanerne 'Andre folks børn' (2016) og 'Dem som ingen ser' (2020) samt børnebøgerne 'SYV GODE RÅD ..." (2020 og 2021)

Rasmus Vestergaard
Rasmus Vestergaard

Rasmus Vestergaard (f. 1993) er nyudklækket forfatter og tekstforfatter i sit professionelle virke. Han interesserer sig for det ualmindelige i hverdagen. Når mennesker bliver skubbet ud af deres vante gænge, og skal prøve at finde en balance igen.

Mette Vestergaard-Knudsen
Mette Vestergaard-Knudsen

Mette Vestergaard-Knudsen (født 1979) er familieterapeut og uddannet kandidat i pædagogisk psykologi ved Aarhus Universitet. Hun er opvokset i en lille by udenfor Sorø, men har boet i København de seneste 16 år. I dag er hun bosat på Frederiksberg med sin mand og deres tre sammenbragte børn.

Rikke Villadsen
Rikke Villadsen

Rikke Villadsen har de sidste ti år været en markant feministisk og eksperimenterende revolte i dansk tegneserie. Hun er modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, udgives af Fantagraphics Books, U.S. og er også oversat til ukrainsk og italiensk. “FUCK YOUR BEST” er titlen på hendes seneste tegneserie. Se mere på IG @rikkevild

Niels Valdemar Vinding
Niels Valdemar Vinding

Niels Valdemar Vinding er post.doc. i islamiske studier ved Københavns Universitet, hvor han forsker i imamer, moskeer og islamiske institutioner i Danmark og Europa. Vinding er kandidat i islamiske studier 2009 med guldmedalje og ph.d. i 2013. Han har redigeret flere bøger om islam i Europa og er aktuel med bogen ”Sharia og samfund”.

Alexandra Vinther
Alexandra Vinther

Alexandra Vinther er født i 1980 og har boet på Djursland det meste af sit liv. De fantastiske genrer ligger hendes hjerte nær, men hun elsker også historie og derfor sniger historisk viden sig ofte mere eller mindre synligt sig ind i hendes tekster.      

Lene Vinther Andersen
Lene Vinther Andersen

Lene Vinther Andersen (f. 1977) er historiker og arkivar på Dansk Folkemindesamling ved Det Kgl. Bibliotek. Hun elsker at læse, genfortælle, skrive om og undervise i sagn, eventyr, magi og folketro.

Morten Visby
Morten Visby

Dansk Forfatterforenings formand, medlem af Dansk Oversætterforbund, cand. phil. i litteraturhistorie. Har udarbejdet en lang række fine oversættelser, senest af Tore Skeies "Ulvetid", Andrea Freund & Lucia Schmidt: "Fra lever til milt" og Jay Shetty: "Tænk som en munk". (Foto: Martin de Hahn)

Niels Vium Olesen
Niels Vium Olesen

Niels Wium Olesen er lektor i historie ved Aarhus Universitet med fokus på dansk og europæisk historie efter 1870. Han har blandt andet udgivet et meget rost værk om statsminister Poul Schlüter.

Wenche Thinnesen Vogtmann
Wenche Thinnesen Vogtmann

Wenche Thinnesen Vogtmann, f. 1972, er uddannet skibsfører i handelsflåden, erhvervs- og uddannelsesvejleder, coach og mindfulness instruktør. Hun underviser på en forfatterskole for børn & unge i Vejle og fungerer ligeledes som kursusleder for online skrivekurser for børn & unge på forfatterskole.dk. Udkommer med romanen Bare en dag uden på Brændpunkt.

Teddy Vork
Teddy Vork

Teddy Vork (f. 1977) er Cand. mag. i engelsk, litteraturvidenskab og skrivekunst. Han debuterede som forfatter i 2008 med novellesamlingen Hvor skyggen falder og har siden udgivet flere romaner og novellesamlingen Sprækker.

Pernille Kim Vørs
Pernille Kim Vørs

Pernille Kim Vørs er romance forfatter. Hun er født 1973 og startede først sin karriere i 2014, hvor hun allerede nu har udgivet 21 titler indenfor dark romance/erotik og adult fantasy genren. Hendes bøger kan snart findes på det internationale marked oversat til flere sprog.

Andreas Valentin Wadskjær
Andreas Valentin Wadskjær

Andreas Valentin Wadskjær (f. 1991) forlægger og forfatter. Aktuel med børnebogen "Oliver i Jægerstenalderen" samt børnebøgerne i "Tolerance-serien". Mød Andreas Wadskjær og mange af de andre forfattere fra Wadskjær Forlag alle tre dage på D3-001. www.wadskjaerforlag.dk

Charlotte Weitze
Charlotte Weitze

Charlotte Weitze (f. 1974) er uddannet cand.mag. i folkloristik og har skrevet både fortællinger, romaner og radiospil. Hun modtog i 1996 Bogforums Debutantpris for sin forfatterdebut, novellesamlingen ‘Skifting’.

Mikkel Wendelboe
Mikkel Wendelboe

Mikkel Wendelboe er født i 1988, kommer fra Hillerød, er uddannet i kommunikation og geografi fra Roskilde Universitet i 2012. Han har arbejdet som TV-vært for Discovery Networks, DR og TV3 Sport siden 2010. Mikkel er desuden fotograf, og engageret mange steder i dansk litteratur, specielt i settings der handler om fantasy, som en lidt aparte interviewer

Line Wenzel
Line Wenzel

YA-forfatter til fantasytrilogien Mindelandert, ungdomsromanen Asfalteksem. Aktuel med ny 'alchemy-punk' serie: Academia.

Mogens Wenzel Andreasen
Mogens Wenzel Andreasen

Mogens Wenzel Andreasen er ekspert i dansk musik-historie og en meget populær foredragsholder. På Forlaget Bostrup har han udgivet sine erindringer "Da bedstefar var dreng" og "En Frederiksbergdreng kommer på landet", "Et liv med musik" og sin introduktion til den danske guldalder, "Guldalderfortællinger".

Tue West
Tue West

Tue West er sangskriver, sanger, guitarist, pianist, trommeslager og producer. West debuterede i 2003 og har siden udgivet seks soloalbums på dansk, samt et engelsksproget album. Han har i en årrække arbejdet som højskolelærer og har netop skrevet melodien til sangen 'Hvad tænker Ingrid på', som er optaget i den nyeste udgave af Højskolesangbogen.

Claudia Westh Lonning
Claudia Westh Lonning

Claudia Westh Lonning (f.1977) forfatter og chefkonsulent. Aktuel med ”Pigen fra Vestkysten”, en roman om besættelsen. Er tidligere udkommet med den historiske roman ”Skakmesteren fra Tirana” (2019). Find Claudia hos NewPub D3-001 alle dage. www.claudiawesthlonning.dk

Finn Wiedemann
Finn Wiedemann

Finn Wiedemann, f. 1964, er bosat i Odense, uddannet Cand. Mag og har en ph.d. i kulturanalyse. Han har tidligere udgivet en række skøn- og faglitterære bøger. Er aktuel med romanen De store stjerners tid og med krimien Hjerteland, som er efterfølgeren til Blodbøg, der udkom i 2020.

Anette Wilhjelm Jahn
Anette Wilhjelm Jahn

Anette Wilhjelm Jahn er børnebogsforfatter og historiefortæller. Hun har baggrund som antropolog og siden 2008 har hun turneret med sit eget fortælleteater, Måle Fortælleteater. Hun afholder desuden fortællekurser for voksne. I år udkommer hun med Sarahs første juleaften på Bibelselskabets Forlag.

Malene Wilken
Malene Wilken

Malene Wilken debuterede i 2012. Hun har holdt et hav af foredrag, og skrevet flere artikler for blandt andet minbaad.dk og Aller. Hun skriver i et medrivende sprog, og har en befriende fortællestil, der gør at selv de største udfordringer kommer til at handle om lysten til at ville og turde mere. https://danskforfatterforening.dk/70-malene-wilken/

Rane Willerslev
Rane Willerslev

Rane Willerslev, professor i social antropologi og direktør for Nationalmuseet. Rane har været på ekspeditioner i Sibirien og blev i 2001 optaget i Eventyrernes Klub. Står bage en række bestsellere. I sin nye tankevækkende bog Mit magiske træ bevæger Rane sig i den danske natur.

Rasmus Willig
Rasmus Willig

Rasmus Willig, f. 1973, er en dansk sociolog og forsker i begrebet kritik. Han underviser på Roskilde Universitet og har skrevet og redigeret flere bøger om moderne arbejdsliv, samfundskritik og Axel Honneths anerkendelsesteori. I år er han aktuel med VI VED DET JO GODT, der er en samling af forfatterens bidrag til den offentlige samfundsdebat.

Alberte Winding
Alberte Winding

Alberte Winding (f. 1963) er sanger, skuespiller og forfatter. Hun debuterede som forfatter i 2006 og står bl.a. bag billedbogs-serien om Betty i samarbejde med illustrator Rasmus Bregnhøi og billedbogs-serien om Anker i samarbejde med illustrator Claus Bigum. I år er hun aktuel med en ny Anker-bog - ”Ankers bedste jul”.

Rikke Winkler Nilsson
Rikke Winkler Nilsson

Rikke Winkler Nilsson er grafisk designer og illustrator.

Henrik Wivel
Henrik Wivel

Henrik Wivel (f. 1954) er kritiker, forfatter og dr.phil. Han har udgivet en lang række bøger og essaysamlinger om litteratur, kunst, arkitektur og film, herunder disputatsen Snedronningen.

Henrik Wivel
Henrik Wivel

Henrik Wivel (f. 1954) er dr.phil., forfatter og kritiker ved Kristeligt Dagblad. Han har blandt andet udgivet den anmelderroste "L.A. Ring" (2019) og senest "Tidslys.12 essays om at søge tilbage og finde frem" om den nordeuropæiske kunst og naturfænomener.

Mikkel Wold
Mikkel Wold

Mikkel Wold er cand.theol. og har fungeret som lektor i sjælesorg ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. Siden 1994 præst i Marmorkirken i København. I bogen Gå med fred taler Mikkel med skuespiller Bodil Jørgensen om tilværelsens vidunderlighed.

C.A. Wolters
C.A. Wolters

Cecilie Alisa Wolters er aktuel med sin debut "Den som hvisker - Det røde daggry 1", en mørk fantasyroman med erotiske elementer. Gennem ti år har Wolters skrevet alt fra undergrundspoesi til spøgelsesfortællinger, og hun vlogger aktivt om forfatterlivet på sin Instagram-profil. Mød C.A. Wolters hos Ulven og Uglen.

Arne Woythal
Arne Woythal

Arne Woythal (f. 1958) har siden 2016 skrevet 5 bind i serien om Rasmus Berg og Drabsafdelingen og er nu aktuel med en ny krimi-serie. Han er pensioneret kriminalassistent og drabsefterforsker. Har derudover skrevet 'I Krig med politiet' om Afghanistan-krigen og 'Fra Stilllehavet til Murmansk' om farens oplevelser som krigssejler under Anden Verdenskrig.

Birgitte Wulff
Birgitte Wulff

Birgitte Wulff (født 1968 i Svendborg) er uddannet journalist. Hun har bl.a. arbejdet som tv-journalist, som kriminalreporter på Ekstra Bladet og har skrevet biografier for fremtrædende danskere. Birgitte er aktuel med sin anmelderroste debutkrimi ”Tårnspringeren”.

Jesper Wung-Sung
Jesper Wung-Sung

(f. 1971) debuterede i 1998 med novellesamlingen ”To ryk og en aflevering”, som blev tildelt Bogforums Debutantpris, og har siden skrevet en lang række bøger for børn, unge og voksne, der er oversat til adskillige sprog, filmatiseret og dramatiseret. Romanen ”En anden gren” indbragte ham De Gyldne Laurbær i 2017. Han er aktuel med "Kvinde set fra ryggen".

Iben Yde
Iben Yde