Repræsenterede

Forfattere

Find forfatter
AnneO :-)
AnneO :-)

Anne Granfeldt Olorenshaw (f. 1962) Forfatter og komponist af børnemusik. Har udgivet 3 album's og sanghæfter/nodebøger i "Hov-hov, musik for sjov"-serien. Afholder et hav af koncerter for børn over hele landet. Hendes kursus- og foredragsvirksomhed rettet mod pædagoger og musiklærere foregår ligeledes over hele landet.

Peter A.G. Nielsen
Peter A.G. Nielsen

Peter A.G. Nielsen er en dansk singer-songwriter og komponist, der bl.a. er kendt som forsangeren i bandet GNAGS. Peter A.G. Nielsen optræder desuden som soloartist og foredragsholder, ligesom han har forfattet flere bøger, herunder 'Julekalenderen - En vinterbaders notater fra menneskehavet' (Eksistensen).

Pernille Abd-El Dayem
Pernille Abd-El Dayem

Pernille Abd-El Dayem (f. 1985) er bachelor i litteraturvidenskab og uddannet fra Forfatterskolen i 2012. Hun debuterede som forfatter i 2015 med ”Inden for revet” og er i år aktuel med romanen ”June”.

Mad About Copenhagen
Mad About Copenhagen

Hazel Evans, Marie Abildhauge og Antonio Rosado er stifterne bag det Københavnske projekthus Mad About Copenhagen. De er kæmpe madnørder, som gør en dyd ud af at levere kvalitetshistorier og lækker sladder om den Københavnske madscene. De er aktuelle med udgivelsen ”Mad About Copenhagen” – et tidsbillede og hyldest til gastro København anno 2018.

Peter Abrahamsen
Peter Abrahamsen

Peter Abrahamsen (f.1941) musiker, sanger, komponist og forfatter. Aktuel med nodebog og ny musik til 18 Emil Aarestrup digte. Har tidligere udgivet digtsamling, kriminalromaner, debatessays og biografien "Man skal jo starte et sted". Du finder Peter Abrahamsen på NewPub i Centerhallen lørdag 10-18. www.peterabrahamsen.dk og www.amediashop.dk

Simona Ahrnstedt
Simona Ahrnstedt

Simona Ahrnstedt (f. 1967) er svensk forfatter, psykolog og terapeut. Hendes bøger har solgt mere end 300.000 eksemplarer alene i Sverige og er udkommet på mere end 17 sprog. I år er hun aktuel med bogen "Alt eller intet".

Ahmed Akkari
Ahmed Akkari

Ahmed Akkari (f. 1978) Ahmed Akkari var ledende imam under Muhammedkrisen (2005), men brød med det islamiske trossamfund i 2014 med bogen ”Min afsked med islamismen”. I år er han sammen med Lars Hvidberg aktuel med bogen "Mod til at tvivle".

Klaus Albrectsen
Klaus Albrectsen

Klaus Albrectsen er en af Danmarks mest beundrede avistegnere med en stor produktion bag sig i både Danmark og Sverige, for Politiken, Information, Ekstra Bladet og Expressen. Han har illustreret et utal af artikler og bøger og udstillet flere steder i landet. Aktuel med 95 originaltegninger til ’Skrivekløe’.

Sejrskild & Albrethsen
Sejrskild & Albrethsen

Anne Sejrkild og Dennis Albrethsen er udkommet med københavnerkrimierne "Forbrydelsens Kunst" og "Forbrydelsens Skygge", Forlaget Brændpunkt. Dennis Albrethsen har i årtier arbejdet som stuntman og stuntkoordinator på en lang række af Danmarks største film- og tv-produktioner. Han er endvidere klinisk psykolog. Anne Sejrskild, cand.mag, master i psykologi

Morten Albæk
Morten Albæk

Morten Albæk (f. 1975) er cand.mag. i historie og filosofi og adjungeret professor i læring, uddannelse og filosofi ved Aalborg Universitet. I 2015 stiftede han rådgivningsselskabet Voluntas. Morten Albæk er forfatter til bøgerne ”Generation Fucked Up?” (2005) og ”Det gennemsnitlige menneske” (2008) – og er i år aktuel med "Ét liv. Én tid. Ét menneske".

Grevinde Alexandra
Grevinde Alexandra

(f. 1964) Tidligere gift med HKH Prins Joachim. Medlem af bestyrelsen i Ferring Pharmaceuticals samt formand for ’Ethics and Compliance Committee’ samme sted. Leader in Residence på The Kelley School of Business, Indiana, USA. Sammen med Tim Fort forfatter til bogen ”The Sincerity Edge” (2017). Aktuel med ”Mit lykkelige land” (skrevet med Rikke Hyldgaard).

Amin Al-Jaderi
Amin Al-Jaderi

Amin Al-Jaderi (f. 1996), født i Danmark af irakiske forældre. Digter, ghostwriter, pionér, debattør og poetisk dimension i Københavnermodellen fra Radio24syv. Læser op og medvirker flittigt i debatprogrammer over hele landet. SANDFÆRDIG FAKTION udkom okt 2017 og har gået sin sejrsgang over det meste af landet.

Nick Allentoft
Nick Allentoft

Journalist, chefredaktør og stifter af DenOffentlige.dk. Forfatter til ”Velfærdsillusionen – Om et samfund i krise”, der med tal, undersøgelser og statistikker viser, at vores velfærdssamfund slet ikke leverer, hvad vi tror og ønsker. Nick Allentoft er tidligere medlem af byrådet i Furesø; først for Venstre, siden som uafhængig af politiske partier.

Fahmy Almajid
Fahmy Almajid

Fahmy Almajid blev født i 1946 i Syrien og kom til Danmark i 1971 som studerende. Siden har han arbejdet som bl.a. journalist, konsulent, foredragsholder, lærer og tolk og han er også forfatter til en række bøger om børn, unge og integration. Nu romandebuterer han med romanen "Et varmt forår" (2018).

Manal Al-Sharif
Manal Al-Sharif

F. 1979 i Saudi-Arabien. En af verdens førende forkæmpere for kvinders rettigheder. Hædret af Oslos frihedsforum og af magasinerne Foreign Policy og Forbes. I 2012 på Time Magazines liste over verdens 100 mest indflydelsesrige mennesker. Hendes første YouTube-video betegnes af New York Times som en vigtig brik i Det arabiske forår.

Ole Anand
Ole Anand

'Det er bare noget man siger' og 'Det er stadig bare noget man siger' er forfatter Ole Anands humoristiske og lærerige indføring i det danske sprogs talemåder og vendinger.

Kenneth Bøgh Andersen
Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen har udgivet over 35 bøger inden for fantasy- og horrorgenren, blandt andet serien 'Den Store Djævlekrig' samt serien om 'Antboy', der også er blevet filmatiseret. Han har modtaget adskillige priser, blandt andet Orlaprisen tre gange samt Blixen-prisen i 2017 for 'Den faldne djævel'.

Jens Hvilshøj Andersen
Jens Hvilshøj Andersen

Jens Hvilshøj Andersen, 1955, udkom på Brændpunkt med digtsamlingen "Fra drengeår til hentehår".

Birgitte Vestergaard Andersen
Birgitte Vestergaard Andersen

Birgitte Vestergaard Andersen, f. 1972. Udkommer på Brændpunkt med romanen "Vi er kommet for at leve" 15. oktober 2018. Uddannet cand.mag. i musikvidenskab og dansk samt efteruddannet i dansk som andetsprog. Tidligere udgivelser: Pigen i skoven, 2013

Steffen Andersen
Steffen Andersen

Steffen Andersen (f. 1976) er professor på CBS og forsker i økonomi og psykologi. Han har modtaget flere priser, både nationalt og internationalt. I år er han sammen med Hans Jørgen Nielsen aktuel med bogen "Farligt”.

Lotte Andersen
Lotte Andersen

Lotte Andersen (f. 1963) er skuespiller, sanger, film- og teaterinstruktør og har siden debuten i 1984 medvirket i et utal af teaterforestillinger, tv-serier og film. De seneste år har hun arbejdet med at blande kunstarter som koncertforelæsning, dokumentarfilm og musikteater. I år er hun sammen med Amalie Kestler aktuel med bogen "Carl & Marie".

Lisbeth Zornig Andersen
Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen (f. 1968) er uddannet cand.polit. og driver sammen med sin mand Huset Zornig. Tidligere var hun formand for Børnerådet og er i dag bestyrelsesformand for herberget Overførstergården. Hun er forfatter til en række bøger, som har fokus på udsatte børn og unge i Danmark. I år er hun aktuel med bogen "Zornig. Fra vred til voksen".

Sylvester Andersen
Sylvester Andersen

Skolet i det klassiske franske bistrokøkken på Restaurant l’Alsace. Sylvester har været med i NACL, siden han som elev startede som trofast supporter. Efter adskillige år i køkkenet på Restaurant AOC arbejder Sylvester nu som køkkenchef på Sølyst nord for København. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Frits Andersen
Frits Andersen

er litteraturhistoriker og lektor på Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Han er aktuel med bogen ”Sydhavsøen. Nydelsens geografi” (2018).

Rikke Andersen Kraglund
Rikke Andersen Kraglund

er litteraturforsker og lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Hun er aktuel med bogen ”Kjærstad. Referencer i et forfatterskab” (2018).

Holger S. Anderson
Holger S. Anderson

Holger Svend Anderson (f. 1989) digter, autodidakt fotograf og journaliststuderende. Er vært på Copenhagen Poetry Club, et månedligt arrangement på jazzklubben La Fontaine i København. Udgav digtsamlingen FRA MINUS TIL PULS i 2014 og digtsamlingen HAR DU NOGENSINDE GREBET NOGET SMUKT? i 2016.

Frances Andreasen Østerfelt
Frances Andreasen Østerfelt

Dr.odont., manuskriptforfatter, dukkemager m.m. Frances Andreasen Østerfelt har gennem en årrække udforsket Marie Curies liv og virke, og er idekvinde samt medforfatter til tegneseriebiografien fra Forlaget Cobolt ”Marie Curie – et lys i mørket”.

Allan Bo Andresen
Allan Bo Andresen

Allan Bo Andresen er tidligere professionel cykelrytter og storebror til Chris Anker Sørensen. Aktuel med ”Brødre på landevejen - fortællinger fra et liv med cykelsport”.

Claus Ankersen
Claus Ankersen

Claus Ankersen, kendt for sine mange og engagerende oplæsninger på københavnske scener og til festivaler over hele verden, udgiver nu sin anden bog på Det Poetiske Bureaus Forlag, kortprosasamlingen "Pendæmonium" om drømmemøder med primært danske forfattere og litterater. Han har på samme forlag tidligere udgivet digtsamlingen "Brandtale" (2016).

Maria Anthony Knudsen
Maria Anthony Knudsen

Født i 1976 og har altid været en kvinde af mange ord og skrev allerede som lille, så fingrene blødte. En smut forbi læreruddannelsen, siden journalistuddannelsen. Som 22-årig kom hun første gang på lukket afdeling med en reaktiv psykose og har siden levet med bipolaritet. Bidragyder til bogen FRA KAOS TIL HÅB.

Christine Antorini
Christine Antorini

Christine Antorini (f. 1965) er direktør i Life og forfatter. Hun er uddannet cand.comm. og er fhv. folketingsmedlem for Socialdemokratiet og Børne- og undervisningsminister. Hun er medforfatter på en lang række bøger og debuterede i 2008 med sin egen bog ”Fremtidens partier”. Hun er aktuel med samtalebogen ”Mødre og døtre”.

Christine Antorini
Christine Antorini

(f. 1965) Tidl. socialdemokratisk politiker. Har bl.a. været børne- og undervisningsminister 2011-2013 og undervisningsminister 2013-2015. Sammen med Ritt Bjerregaard, Hanne-Vibeke Holst og Anne Linnet med i samtalebøgerne ”Livsmodig” (2017, skrevet af Gitte Løkkegaard) og ”Mødre og døtre” (2018, skrevet af Lene Johansen).

Vibeke B. Arildsen
Vibeke B. Arildsen

Vibeke B. Arildsen er cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra Københavns Universitet. Har bl.a. arbejdet for Danmarks Radio, National Museet og på Karen Blixen Museet, som hun stadig er tilknyttet. Aktuel med young adult-romanen "Hemmeligheder" om Julie, 16 år, der måske kunne sige #metoo, hvis hun ville. "Hemmeligheder" er Vibeke B. Arildsens femte roman.

Thomas Arnt
Thomas Arnt

Thomas Arnt (f.1981) fra Frederiksværk, er oprindelig uddannet pædagog, men arbejder i dag som musiklærer ved siden af sit forfatteri. i sommeren 2018 udkom hans første børnebog "Sådan bliver du en tjekket zombie". En serie om troldmænd følger i efteråret. Thomas Arnt er inspireret af rollespillet Dungeons & Dragons og gamle tegneserier.  www.thomasarnt.dk

Nina Askov
Nina Askov

Nina Askov er mastercoach, psykoterapeut, og har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Nina kigger her på at knække koden til kærligheden, i et samfund, der udvikler sig eksplosivt med digitale platforme, hvor man kan finde partnere. Aktuel med bogen ”Kørekort til kærligheden” fra Muusmann Forlag. Mød Nina på stand C3-014 lørdag fra kl. 13-15

Michele Rigby Assad
Michele Rigby Assad

Fhv. agent i CIA. Specialist i terrorbekæmpelse. Arbejdede i ti år under cover i Irak og Mellemøsten. I dag international sikkerhedsrådgiver, bosat i USA. Kandidatgrad i arabiske studier fra Georgetown University. Gift med Joseph Assad, der også var agent for CIA. ”Ud af skjul” er hendes første bog. Udkom i 2018 i USA og Danmark. www.michelerigbyassad.com

Ida Auken
Ida Auken

IDA AUKEN (f. 1978) er uddannet teolog fra Københavns Universitet og har været medlem af Folketinget siden 2007. Tidligere miljøminister for SF i perioden 2011-14. I dag er hun medlem af Radikale Venstre og ordfører for klima, energi, miljø, erhverv og IT. Aktuel med bogen 'DANSK'.

Tine Aurvig-Huggenberger
Tine Aurvig-Huggenberger

Tine Aurvig-Huggenberger (f. 1963). Aktuel med "Viljen er alt". Tine Aurvig-Huggenberger har gennem en årrække været aktiv i LO, fra 1996-2007 som næstformand. Siden 2012 direktør for Kreativitet & Kommunikation. Tidligere medforfatter af "Forsvar for fællesskabet" (2002) sammen med bl.a. Helle Thorning-Schmidt.

Victor Axelsen
Victor Axelsen

Victor Axelsen (f. 1994) er badmintonspiller og har vundet både VM-guld, EM-guld og OL-bronze i herresingle. I år er han aktuel i bogen ”Den danske drage”, som er skrevet af Nikolaj Albrectsen. Bogen fortæller historien om den ekstremt arbejdskrævende vej fra talentfuld ungdomsspiller til den mest succesfulde danske badmintonspiller i nyere tid.

Abdel Aziz Mahmoud
Abdel Aziz Mahmoud

(f. 1983) Uddannet journalist og bl.a. kendt fra DR-programmerne Shitstorm, Aftenshowet og Adgang med Abdel. Fik desuden succes med DR2-serien Familien fra Lærkevej og modtog i 2017 Læsernes Bogpris for bestselleren ”Hvor taler du flot dansk!” (2016). Aktuel med ”Fra Libanon til Lærkevej”, skrevet sammen med hans mor, Souad Taha, og Gitte Løkkegaard.

Pede B
Pede B

Pede B (f. 1984) er anmelderrost dansk rapper med en lang række succesfulde pladeudgivelser og koncertturnéer bag sig. Kan desuden som den eneste bryste sig af titlen som tredobbelt vinder af MC's Fight Night (DM i freestyle-rap). Aktuel med bogen 'Aktivt Kreativ'.

Paul Bach
Paul Bach

Paul Bach udkom på Brændpunkt med thrilleren "Pandoras æske". Han har været medejer af selskaberne Harlekin og Sonet, hvor han sammen med kompagnoner
har stået bag lanceringen af en række af Danmarks mest elskede kunstnere. Paul Bach er tidligere udkommet med krimien "Frit fald" og filmmanuskriptet til "Sextet".

Henrik Bach
Henrik Bach

Henrik Bach (f. 1961) er cand.theol. og sognepræst i Fårevejle i Nordvestsjælland. Henrik Bach har gennem årene skrevet anmeldelser og artikler i tidsskrifter og aviser, bl.a. i Berlingske Tidende, Weekendavisen, Kristeligt Dagblad og Litteraturmagasinet Standart. ”Konfrontationskurs – Tidehverv og den guddommelige komedie” er hans første bog.

Julie Badura
Julie Badura

Forfatter Julie Badura (født 1978) er tekstforfatter i reklamebranchen, har skrevet klummer i en årrække og været kreativ konsulent inden for film og tv. Debuterede i 2017 med romanen De Dage Med Dig, der modtog rosende ord. Aktuel med romanen 'Jeg elsker dig om femten år'.

Andrea Bak
Andrea Bak

ANDREA BAK (født 1973): Journalist og forfatter til bøgerne “Else Marie Pade – en biografi”, “Slut fred med din krop” og “Kan man se, jeg har grædt” samt desuden “Dus med livet” med Poul Thomsen, som netop er udkommet.

Niels Barfoed
Niels Barfoed

Niels Barfoed (f. 1931) er dr.phil., journalist og forfatter. Han har skrevet digte, noveller, essays, erindringer og portrætbøger bl.a. ”Manden bag helten” (2011) om polarforsker Knud Rasmussen. Gennem forfatterskabet har Niels Barfoed modtaget flere priser - senest Rungstedlundprisen. I år er han aktuel med "Begyndelser til enden – en caféfortælling".

Sigurd Barrett
Sigurd Barrett

(f. 1967) Har skrevet en lang række populære børnebøger bl.a. bestselleren ”Sigurd fortæller Bibelhistorier” (2010). I 2016 kom det anmelderroste kæmpeprojekt ”Sigurd fortæller danmarkshistorie”, der tæller bøger, musik, iPadspil, brætspil, tv-serie og lærebøger. Nu aktuel med ”Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr”.

Hanne Bartholin
Hanne Bartholin

Hanne Bartholin (f. 1962). Aktuel med ”Carl er sød”, ”Carl er gul”, ”Carl er Carl”, ”Carl er gavmild” (tekst af Ida Jessen). Hanne Bartholin debuterede i 1995 med billedbogen ”I den syvende himmel”. Modtog i 2001 Kulturministeriets Illustratorpris for billedbogen ”Finn Herman”. Vandt i 2015 den kinesiske Chen Bochui Picture Book Award for Best Author of the

Katrine Frøkjær Baunvig
Katrine Frøkjær Baunvig

Katrine Frøkjær Baunvig (f. 1983) er ph.d., cand.mag. og lektor på Institut for Historie på Syddansk Universitet. Hun er ekspert i Grundtvig og forfatter til ”Tænkepausen om Romantik” (2014). I år er hun aktuel med bogen ”Den eneste ene”.

Jesper Bay-Hansen
Jesper Bay-Hansen

Jesper Bay-Hansen er specialist i klinisk sexologi og parterapeut og speciallæge i almen medicin. Han er forfatter til flere bøger om livsglæde, trivsel, sex- og samliv. Jesper Bay-Hansen er sammen med Ann-Marlene Henning aktuel med bogen ”Hvad alle bør vide om mænd - pik, potens og parforhold”.

Sussi Bech
Sussi Bech

Sussi Bech (f. 1958) er kvinden bag tegneserier som “Nofret”, “Aida Nur”, “Dalila den Drevne” – alle med oldtiden som tema – og “Eks Libris” i Weekendavisen. Desuden har hun illustreret “Kaj og Andrea”, “Snus Mus” og “Emmy” og skrevet bøgerne om “Aziru”. Sussi har modtaget en lang række priser, senest Hanne Hansen Prisen og den svenske Adamsonstatyetten.

Bo Bech
Bo Bech

Bo Bech er en en prisbelønnet dansk kok og restauratør. Udlært fra Krogs Fiskerestaurant i 1998. Arbejdet i London, Paris, Lund, Odense. Køkkenchef hos Jan Hurtigkarl & Co. Egen restaurant Paustian og derefter Geist. Aktuel med bøgerne "What Does Memory Taste Like?" og "In My Blood".

Hans Peter Bech
Hans Peter Bech

Hans Peter Bech (f. 1951) er forfatter, konsulent og musiker. Aktuel med den store erhvervsbiografi “Fra Damgaard til Microsoft.” Han skriver bøger og artikler, producerer videoer og podcasts samt afholder workshops, der retter sig mod virksomheder med mod på international vækst. Mød ham hver dag hos NewPub i Centerhallen. Info: hpbech.dk

Steen Beck
Steen Beck

Steen Beck (f. 1958) er lektor, ph.d. ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Univer­sitet. Forsker i læringsteori og elevernes dannel­sesprocesser i gymnasiet. Forfatter til en lang række bøger og artikler om litteratur, kultur­historie og uddannelsesvidenskab.

Jan Beck
Jan Beck

Jan Beck (f. 1986) Københavnsk undergrundspoet. Aktuel med udgivelsen I OPLØSNING på Emeritus Books.

Hanne Richardt Beck
Hanne Richardt Beck

Hanne Richardt Beck (f. 1959) er cand.mag. i dansk og engelsk, debuterede i 1993 med romanen ”De brune øjne, Arthur” og har siden udgivet en række romaner samt en novellesamling. I år er hun aktuel med romanen "For enden af perronen".

Søren Behncke
Søren Behncke

Søren Behncke med kunstnernavnet 'papfar' er en dansk skulptør og kunstmaler. Søren Behncke har en baggrund som illustrator og grafisk designer, men ændrede i 2003 fokus og begyndte i stedet at arbejde med skulptur og maleri. Behncke laver både galleri-orienterede værker, bl.a. “The White House”, og skulpturelle happenings og aktioner i det offentlige rum.

Kaare Dybvad Bek
Kaare Dybvad Bek

Kaare Dybvad Bek (f. 1984) er politiker og forfatter. Han er uddannet geograf og blev folketingsmedlem for Socialdemokratiet i 2015. Samme år debuterede han med bogen ”Udkantsmyten” om centralisering, og er aktuel med bogen ”De lærdes tyranni – Hvordan den kreative klasse skaber ulighed og undergraver verdens bedste samfund”.

Githa Ben-David
Githa Ben-David

Githa Ben-David (f.1961) er lydterapeut, sanger, musiker, komponist og forfatter. Ghita står bag adskillige bøger og musikudgivelser, og står ligeledes bag forlaget Gilalai sammen med Lars Muhl. Githa er netop bogaktuel med HJÆLP.

Mette Bender
Mette Bender

Mette Bender (f. 1962) er videnskabsjournalist og redaktør på bøger om sundhed og krop. I år er hun medforfatter på bøgerne ”Fri for allergi” og ”Smertefri”, som er skrevet i samarbejde med hhv. Søren Bender og Anna Bogdanova.

Helga Berg
Helga Berg

Helga Berg, uddannet bibliotekar. Udkom på Brændpunkt med romanen "Omhu for eftertiden". Hun har skrevet en række romaner og tidligere beskæftiget sig med fremtiden i "Næsten ånder i mørket" fra 2008 og i novellesamlingen "Ørkenvandring" fra 2014. Desuden er hun forfatter af "Indhentet af døden" fra 2015.

Katja L. Berger
Katja L. Berger

Katja er aktuel med romanen 'Døden lyver aldrig', som er andet bind i hendes fantasyserie 'Fortællinger fra Døden'.

Thorvald Berthelsen
Thorvald Berthelsen

Thorvald Berthelsen (f. 1948) forfatter, oversætter og billedmager. Aktuel med ”Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina” og ”Huds tektoniske plader”. Har udgivet digte og essay om historie, uddannelse og litteratur. Er oversat til bl.a. engelsk, arabisk, bosnisk og tysk. Mød ham søndag hos Det Poetiske Bureaus Forlag kl. 12.30 og Ravnerock, NewPub, kl. 13.30

Carsten Berthelsen
Carsten Berthelsen

Carsten Berthelsen er ølentusiast ud over det sædvanlige. I 2007 modtog Carsten Berthelsen Danske Ølentusiasters Ølpris, og han er oldermand for Danske Ølpublicisters Laug. Han er ivrig foredragsholder og har udbredt kendskabet til øl gennem bøger som Ølrejsen til Berlin (2009), 50 øl du skal smage før du dør (m. Rolf Nielsen 2015) og Julens øl (2018).

Thorvald Berthelsen
Thorvald Berthelsen

1948 forfatter og billedmager. Aktuel med ”Huds tektoniske plader” og ”Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina”. Har udgivet digte og essay om historie, litteratur og uddannelse. Oversat til bl.a. engelsk, arabisk, bosnisk og tysk. Mød ham på Det Poetiske Bureaus Forlag kl. 12.30 og NewPub kl. 13.30 i Centerhallen søndag.

Emma Bess
Emma Bess

Emma Bess (f. 1989). Aktuel med ”Mødre, døtre, søstre”. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og debuterer med den kritikerroste ”Mødre, døtre, søstre”.

Per Betzonich-Wilken
Per Betzonich-Wilken

Per Betzonich-Wilken, f. 1957. Dr.phil. i dialogfilosofi og censor ved lægeuddannelsen med vedvarende interesse for filosofi i praksis. Udkom på Brændpunkt med "Rejse til aristos". Romaner af samme forfatter: En plads ved vinduet, Hernov 1997, Førstehjælp til en brumbasse, Hovedland 2000, Som et blad i vinden, Hovedland 2001

Steen og Lisbeth Bille
Steen og Lisbeth Bille

Steen & Lisbeth Bille er de danske mestre i videnskabskrimi. De har ikke bare lært at slå ihjel på avancerede måder, de har også lært at skrive sammen som ægtepar – uden at slå hinanden ihjel. De er aktuelle med første sæson af Storytel Original-serien, Mandix – farlig viden.

Klavs Birkholm
Klavs Birkholm

Journalist, etiker og kulturkritiker. Han er i øjeblikket direktør for tænketanken TeknoEtik og adjungeret lektor ved Aalborg Universitet i teknoantropologi. Aktuel som medforfatter og redaktør af ”De skjulte algoritmer – Teknoantropologiske perspektiver”, Djøf Forlag.

Henrik Birkvig
Henrik Birkvig

Grafik designer, faglitterær forfatter og uddannelsesleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Har udgivet flere publikationer som enten forfatter eller medforfatter ved Forlaget Grafisk Litteratur. Uddannet som grafisk designer fra Den Grafiske Højskole i 1982, derudover tog han i 2009 en Master of Design på Arkitektskolen.

Tanja Bisgaard
Tanja Bisgaard

Tanja (f. 1972) er norsk, født i Caribien og har boet i Danmark siden 2002. Hun er uddannet fra London School of Economics Hendes favoritfag i skolen var historie. Derfra kommer Tanjas inspiration til at skrive fantasyserien Midgårds Beskyttere, som tager udgangspunkt i vikingetiden og norrøn mytologi. http://midgaardsbeskyttere.dk

Christian Bitz
Christian Bitz

(f. 1977) Cand.scient. i human ernæring og forskningschef på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af landets mest populære foredragsholdere. Har været vært og ekspert på flere tv-programmer om ernæring og skrevet adskillige bøger, bl.a. ”Verdens Bedste Kur”(2012). I år er han aktuel med ”Type C – Spis dig slank med Blodsukkerkuren”.

Lotte Bjarke
Lotte Bjarke

Lotte Bjarke (f. 1963) haveskribent, redaktør, forfatter og blogger på www.helthenihaven.dk med mantraet, det skal være sjovt og rart at gå i haven. Bogaktuel med 'Slip haveglæden løs - fryd, facts og fiduser'. Du finder Lotte Bjarke hos Forlaget Linnea på NewPub i Centerhallen fredag og lørdag 10-18. www.lottebjarke.dk www.forlagetlinnea.dk

Ann Bjerre
Ann Bjerre

Ann Bjerre er cand. Interpret i fransk og italiensk og ejer rejsebureauet AnnBjerre.dk. Ann Bjerre debuterede i 2011 som skønlitterær forfatter med "Vandringen - I pilgrimsspor", den første i en række bøger om pilgrimsvandring, tro og spiritualitet. "Vand til vin" udkom 2015 og en tredje bog udkommer i 2019.

Ann Bjerre
Ann Bjerre

Ann Bjerre er cand. interpret i fransk og italiensk og ejer rejsebureauet AnnBjerre.dk. Ann Bjerre debuterede i 2011 som skønlitterær forfatter med "Vandringen - I pilgrimsspor", den første i en række bøger om pilgrimsvandring, natur og spiritualitet. "Vand til vin" udkom i 2015 og tredje bog udkommer 2019.

Maj Bjerre
Maj Bjerre

Maj Bjerre (f. 1972), strategisk rådgiver, coach, foredragsholder og forfatter. Aktuel med sin første bog ”Gaven i kritik – hemmeligheden bag klar kommunikation, bedre relationer og mere indflydelse”. Du finder Maj Bjerre på NewPub i Centerhallen lørdag 10-18. www.majbjerre.dk

Ritt Bjerregaard
Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaard (f. 1941) er politiker og forfatter. Hun er uddannet lærer og har en lang politisk karriere som bl.a. fhv. Overborgmester i København, Undervisningsminister, Socialminister og EU-kommissær. Hun er forfatter på en lang række bøger, har desuden udgivet to bind af sine erindringer og er aktuel med samtalebogen ”Mødre og døtre”.

Ritt Bjerregaard
Ritt Bjerregaard

(f. 1941) I mange år socialdemokratisk politiker med poster som bl.a. undervisningsminister 1973 og 1975-1978, socialminister 1979-1981, miljøkommissær i EU 1994-1999 og overborgmester i København 2006-2010. Forfatter til bøgerne ”Ritt” (2015) og ”Valgt” (2017). I år aktuel med ”Mødre og døtre” med Hanne-Vibeke Holst, Christine Antorini, Anne Linnet.

Lena Bjørn
Lena Bjørn

Lena Bjørn har været fortæller siden midt i 1990’erne. Hun fortæller primært for voksne. Det kan være ”historier fra de varme lande”, om at være i Afghanistan og Uganda i teatrets tjeneste. Det kan være ”Arktiske skrøner” af Jørn Riel. Uanset hvad, er humoren aldrig langt væk. For Lena står det at fortælle en god historie altid øverst på dagsordenen.

Martin Bjørn Nielsen
Martin Bjørn Nielsen

Har været en del af NACL siden 2010. Klassisk opdraget på Søllerød Kro og havde senere et længere ophold på Dragsholm Slot. Efter en tid som volontør på The Ledbury i London og lidt stillinger i København, vendte han hjem til Søllerød Kros trygge favn. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Charlotte Blay
Charlotte Blay

Charlotte Blay, er en kendt børnebogsforfatter, med over 80 bøger inspireret af dyr, Danmarkshistorien og hendes mange rejser. Hun har bl.a. fået tildelt Kulturministeriets børnebogspris i 2006. Mange vil kende hende for titler som: Hop-Hans (hestebog), Himmelborgens hemmeligheder, Løven brøler mv. og sidste udgivelse: Hjaltes kamp – vikingedrengens saga.

Emil Blichfeldt
Emil Blichfeldt

Emil Blichfeldt (77AD) skriver på en stadig voksende bunke bøger til børn og unge. Bøger, der spænder fra venlig fantasy til dyster horror. Jonny Nekrotic er Emils hidtil mest efterspurgte serie. Den blev Orla-nomineret i 2016, Roboys haler godt ind på den og en række nye hårdkogte titler til unge er på vej.

Mogens Blom
Mogens Blom

Mogens Blom (f. 1956) har i 18 år været ansat i Udenrigsministeriet. Hans kendskab til Mellemøsten har medført, at han har været involveret i håndteringen af Muhammed-krisen. I 2014 kom første bind i serien om efterretningsagenten Maiken Tarp, såvel i Danmark som i Mellemøsten. Mogens Blom er i år aktuel med tredje bind - Enken fra Kiev.

Sara Blædel
Sara Blædel

Sara Blædel debuterede i 2004 med 'Grønt støv', den første bog i serien om kriminalassistent Louise Rick. Bøgerne udkommer i dag i 38 lande. I 2016 udkom 'Bedemandens datter', første bind i en ny trilogi. 'Ilkas arv', der er andet bind i serien, udkom i efteråret 2017. Tredje bind udkommer i efteråret 2018.

Kim Blæsbjerg
Kim Blæsbjerg

Kim Blæsbjerg (f. 1974). Aktuel med ”Desertørerne 3”, der er det afsluttende bind i hans store samtids- og familiekrønike. Kim Blæsbjerg er uddannet fra Forfatterskolen og brød igennem med "Rådhusklatreren" i 2007. Han har desuden udgivet romanerne "Pyramiden" (2010) og "Niels Bohrs kærlighed" (2003) samt kortprosasamlingen "Fælder" (2002).

Steen Bo Frandsen
Steen Bo Frandsen

er professor, dr.phil., regionalhistoriker og leder af Center for Grænseregionsforskning på Syddansk Universitet. Steen Bo Frandsen står bag flere udgivelser i dansk, tysk og italiensk historie, og han har senest været medredaktør på og bidraget til bogen ”Europas grænser” (2018).

Thomas Boberg
Thomas Boberg

Thomas Boberg debuterede med digtsamlingen "Hvæsende på mit øjekast" i 1984 og har siden opnået bred anerkendelse med sine mange digtsamlinger og rejseerindringer som "Sølvtråden", "Americas" og "Invitation til at rejse". Han har bl.a. modtaget Det Danske Akademis Store Pris og er aktuel med lyrikantologien "Den rullende kanon" (s.m. Ib Michael).

Malene Boeck Thorborg
Malene Boeck Thorborg

Malene Boeck Thorborg (f.1945) er oversætter og har udover sit store udvalg af den chilenske nobelpristager Gabriela Mistral der er udkommet i år i serien Bureauets Klassikerbibliotek under titlen "Mistral i udvalg" også oversat digte af Pablo Neruda udgivet på forlaget Turbine

Peter Bogason
Peter Bogason

Peter Bogason, 1947, udkom på Brændpunkt med romanen "Så gik der tid med det". Han har afsluttet en karriere som professor og i de senere år som konsulent inden for samfundsvidenskaberne. Peter Bogason har tidligere udgivet to romaner; Koldkrigerens Hemmelighed 2012 og Family 2014.

Anna Bogdanova
Anna Bogdanova

Personlig træner, ernæringscoach, underviser og forfatter. Hun er uddannet i smerteteori og medejer af De Uimodståelige, et team af 25 fagfolk, der har undervist mere end 7.000 kvinder online og i træningsstudiet. I år er hun aktuel med bogen ”Smertefri – Få din krop tilbage efter stress, træthed og skader” – skrevet i samarbejde med Mette Bender.

Asta-Maja Njor Boisen
Asta-Maja Njor Boisen

Asta-Maja Njor Boisen er 21 år, og for tiden i gang med at finde ud af hvad hun gerne vil i livet, hvem hun gerne vil være og hvor hun gerne vil bo. Hun er i gang med at uddanne sig til instruktør i feministisk selvforsvar, arbejder i en vuggestue og er glad for at brodere klokkestrenge. Aktuel med bogen 'Alle veje fører til mor'.

Niels Bo Bojesen
Niels Bo Bojesen

(f. 1958) er uddannet tegner fra Danmarks Designskole og New York School of Visual Arts. Han arbejder som børnebogsillustrator, bladtegner for Jyllands-Posten og har illustreret en lang række billedbøger - bl.a. bøgerne om drengen Vitello, som er forfattet af Kim Fupz Aakeson. I år er han og Kim Fupz Aakseon aktuelle med ”Vitello. 24 julehistorier".

Boris Boll-Johansen
Boris Boll-Johansen

Født 1967. Forfatter og illustrator. Har i mere end ti år eksperimenteret med alternative udgivelses- og finansieringsformer. I år udgiver Boll-Johansen tre børnebøger i en serie om København. Historierne relaterer sig til podcasts. Forfatteren kan træffes alle messedage på forlaget Klørkonges stand, som man finder i NewPub-området i Centerhallen.

Stine Bolther
Stine Bolther

Stine Bolther (1976) er journalist, tv-vært, forfatter og kursusleder. Hun har i over 16 år beskæftiget sig med true crime, bl.a. som tv-vært på Kanal 5 og TV3 og som kriminalreporter på bl.a. Ekstra Bladet og TV2/Lorry. Desuden har hun skrevet en lang række bøger, senest aktuel med ”De 7 dødssynder”.

Anne Cathrine Bomann
Anne Cathrine Bomann

Anne Cathrine Bomann, 1983, Uddannet psykolog og forfatter af "Agathe", Forlaget Brændpunkt, der er købt af 16 lande.

Jens-Peter Bonde
Jens-Peter Bonde

Jens-Peter Bonde var medlem af Europa-Parlamentet 1979-2008 for først Folkebevægelsen mod EU, siden JuniBevægelsen. Bonde er cand.scient.pol. og forfatter til 70 bøger om Danmark og EU. 2018's udgivelser omfatter "Hvad nu EU?" og "Find ud af EU".

Karin Bonnesen
Karin Bonnesen

Vinder af 'Årets Ildsjæl 2018 - Frederiksberg' for børnebogen 'Finurlige Max’ – en illustreret børnebog til børn med udfordringer og særlige behov. Mød forfatter og designer Karin Bonnesen på NewPub i Centerhallen lørdag 10-18. www.forældrekompasset.dk

Jonas Bonnier
Jonas Bonnier

Jonas Bonnier (f. 1963) er svensk forfatter og har udgivet en række romaner fra 1988 og frem. I år debuterer han som krimiforfatter med ”Helikopterkuppet”. Jonas Bonnier er desuden søn af Gun og Lukas Bonnier og har været CEO for Bonnier-koncernen fra 2008 til 2014.

Hjarn von Zernichow Borberg
Hjarn von Zernichow Borberg

Ekstern lektor, cand.polit., ansat ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet, partner i konsulentnetværket Cphfacilitation. Aktuel med ”Integration af nydanskere”, Djøf Forlag.

Maria Borelius
Maria Borelius

Maria Borelius, prisbelønnet videnskabsjournalist var 52 år, da hun begyndte at føle sig træt, nedtrykt og slidt. Det blev begyndelsen på en oplysende rejse, hvor hun langsomt, men sikkert opdagede en helt ny livsstil. Hendes bog "Sundhedsrevolutionen" inderholder en række enkle kure, opskrifter og tips, som også kan hjælpe dig til et gladere liv.

Henrik Borg Jensen
Henrik Borg Jensen

Cand.mag. i dansk og tysk, lærebogsforfatter, forfatter til bogen "Kierkegaards verdener" en introduktion til filosoffen Søren Kierkegaards universer og medredaktør af sangbogen "Sange om det danske sprog" (2018) i samarbejde med Mogens Wenzel Andreasen og Lise Bostrup for Den Danske Sprogkreds.

Mie Bostlund
Mie Bostlund

Udlært fra Restaurant René i Aarhus og tilbragte et år i Spanien på en af verdens førende restauranter – toprestauranten Arzak i San Sebastián. Kom i stald hos Paul Cunningham og hans legendariske ‘The Paul’ i Tivoli, og benytter NACL som et kreativt pusterum. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Lise Bostrup
Lise Bostrup

Lærebogsforfatter med speciale i bøger i dansk for udlændinge, redaktør, forlægger og formand for Den Danske Sprogkreds. Aktuel med "Danskere. En lærebog i dansk for udlændinge på modul 3" (2018), "Sange om det danske sprog" (2018), "Er dit modersmål okay?" (2017) og "Dansk sprog til debat" Den Danske Sprogkreds´ tidsskrift 1, 2018".

Eva Botofte
Eva Botofte

Eva Botofte (f. 1960), lektor, cand.mag. i kunsthistorie, litteraturvidenskab og sprog, har i år udgivet sin femte bog, digtsamlingen "Fraværelser". Den følger efter "du er Merle – et offline-epos" (2015), "Stiløvelse" (2015), "Forsætlig nat" (2014) og "Hovedskud eller bare pletter" 2013

Sara Bouchet
Sara Bouchet

Sara Bouchet (f. 1980) er fransk-dansk forfatter, cand. mag. i litteraturhistorie og har en master i Cultural Studies fra The University of St. Andrews, Skotland. Indtil for nylig har hun arbejdet som leder af Johannes V. Jensen-museet i Farsø.Savas vidner er Sara Bouchets anden roman og en psykologisk thriller om kærlighed og dæmoner.

Nicole Boyle Rødtnes
Nicole Boyle Rødtnes

Nicole Boyle Rødtnes f. 1985 er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur. Nicole debuterede i 2010 med fantasyromanen ”Dødsbørn” og har sidenhen udgivet en lang række bøger for børn og unge bl.a. serierne Zombie-jæger, Elverskud, De skjulte dæmoner og Star Girl. Sammen med sin ægtefælle Bjarke Schjødt Larsen har Nicole lavet et superhelteunivers.

Torben Bramming
Torben Bramming

Torben Bramming (f. 1964) er teolog med speciale i kirkehistorie og forfatter til flere roste bøger, senest ”Da vikingerne mødte korset” (2018), hvor han ved at følge munken Ansgar tegner et levende portræt af den tidlige middelalders Europa og overgangen til kristendom i Danmark. Præst ved Ribe Domkirke samt leder af kulturcentret Taarnborg.

Torben Bramming
Torben Bramming

Torben Bramming (f. 1964) er teolog med speciale i kirkehistorie og forfatter til flere roste bøger, senest ”Da vikingerne mødte korset” (2018). Tidligere udgivelser inkluderer bl.a. ”Rantzau – den hellige kriger” (2016) og ”Brorson – sjælens digter” (2015). Han er præst ved Ribe Domkirke samt leder af kulturcentret Taarnborg.

Jens-Peter Brask
Jens-Peter Brask

Kunstsamler og kurator, der har kurateret offentlige udsmykningsopgaver, herunder bl.a. Kenny Sharf murmaleri i København K (2018) og RETNA, tre murmalerier på Østerbro, Nørrebro og Refshalevej (2015). Brask har desuden kurateret indtil flere udstillinger, som f.eks. "Julian Schnabel" på ARoS i 2018 og "The Brask Collection meets J.F. Willumsen" i 2017.

Rasmus Bregnhøi
Rasmus Bregnhøi

Rasmus Bregnhøi (f. 1965) er forfatter, maler og illustrator. Han har siden debuten i 1987 skrevet og/eller illustreret mere end 100 billedbøger. I år er han og Sabine Lemire aktuelle med andet bind i børnebogsserien om Mira - ”Mira. #husbåd #far #kærlighed” samt bogen "Hvad er sex?".

Martin Breum
Martin Breum

Martin Breum (f. 1959) er journalist, forfatter og foredragsholder. Ledte i 2009 det første danske tv-hold på Antarktis, i 2012 deltaget på den dansk-grønlandske LOMROG IIII-ekspedition og i forbindelse med den tur været første DR-medarbejder på Nordpolen. I år er han aktuel med bogen "Hvis Grønland river sig løs".

Svend Brinkmann
Svend Brinkmann

Svend Brinkmann (f. 1975) har været professor i almen psykologi og kvalitative metoder på Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet siden 2009. Forfatter til en række bøger blandet bestsellerne Stå fast (2014), Ståsteder (2016) og Gå glip (2017). Aktuel med bogen 'DET, DU IKKE FORSTÅR, GØR DIG KLOGERE'.

Pia Brixved
Pia Brixved

Pia Brixved er indehaver af Colonic og brænder for at oplyse danskerne om, hvor vigtigt det er at passe på fordøjelsen. Med en fortid som tv-tilrettelægger i 11 år, skabte hun bl.a. fænomenet den skaldede kok. Har bl.a. sammen med Catherine Daverne udgivet bogen ”Kærlig køkkenkarma” fra Muusmann Forlag. Mød Pia på stand C3-014 lørdag fra kl. 16

Tobias Stenbæk Bro
Tobias Stenbæk Bro

Tobias Stenbæk Bro er uddannet journalist og har tidligere læst middelalderhistorie. Han debuterer dette efterår med fantasyromanen Væddermændenes Nat – første bind i serien Et varsel om Stom. Foto: Lars Bech Pedersen

Stig Broström
Stig Broström

Stig Broström er professor ved Institut for uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet og leder af forskningsenheden Barndom, Læring og Didaktik. Han har udgivet flere bøger og artikler om børns læring og er aktuel med et kapitel i antologien ”Børns liv og læring - i skole og dagtilbud.”

Berni Bruno
Berni Bruno

Oversætter af dansk litteratur til italiensk, medforfatter Den Danske Sprogkreds' debatbog "Er dit modersmål okay? Sprogpolitik i Danmark - og ude i verden" (Forlaget Bostrup, 2017).

Niels Brunse
Niels Brunse

Niels Brunse (f. 1949) er forfatter og oversætter. Han har stået for det store arbejde med at oversætte Shakespeare til det 21. århundrede. I år er han aktuel med sjette og sidste bind af William Shakespeares ”Samlede skuespil”.

Claus Bryld
Claus Bryld

er dr.phil, professor emeritus i historie ved Roskilde Universitet. Særligt har Claus Bryld beskæftiget sig med arbejderbevægelsens historie, politisk idéhistorie og kollektiv erindring. Seneste udgivelse er bogen ”Edmund Burke. Konservatismens profet” (2018).

Lilian Brøgger
Lilian Brøgger

(f. 1950) er uddannet fra Kunsthøjskolen i København og har illustreret mere end 100 børnebilledbøger. Hun formår med humor og kant at give teksterne både med- og modspil. Hun har modtaget en lang række priser for sit arbejde. I år er hun sammen med Kim Fupz Aakeson aktuel med tre bøger, ”Fupz’ke lignelser”- gendigtede klassiske bibelske lignelser.

Christian Brøndum
Christian Brøndum

Christian Brøndum har i et par årtier som forsvarsjournalist på Berlingske specialiseret sig i dansk forsvar og sikkerhedspolitik. Desuden har han som folketingsmedarbejder for flere aviser fulgt forhandlingerne om en række forsvarsforlig. I dag driver han egen medievirksomhed.

Jakob Brønnum
Jakob Brønnum

Jakob Brønnum (f. 1959) debuterede i Hvedekorn i 1983 og har siden udgivet mere end tyve bøger med både digte, fortællinger, noveller og essays. Han er aktuel med den store poetiske trilogi, "Øjeblikkets tilstand" der blev indledt med "Porten til den indre by" (2016) og "Nøjsomhedens tivoli" (2017) og som nu afsluttes med "Øjeblikkets tredje tilstand" (2018)

Karen Bønløkke Braad
Karen Bønløkke Braad

Karen Bønløkke Braad er tidligere lektor ved Københavns Professionshøjskole. Hun er redaktør på antologien "Børns liv og læring - i skole og dagtilbud", der ser nærmere på, hvordan de to ofte adskilte faggrupper - lærere og pædagoger - kan gå sammen om den helt fundamentale opgave: børns udvikling og læring.

David Budtz Pedersen
David Budtz Pedersen

David Budtz Pedersen, professor ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet København, og medforfatter til den aktuelle bog 'Kampen om mennesket', der bl.a. gennemgår otte forskellige menneskebilleder, som i dag kæmper kampen om forståelse for menneskets natur.

Tobias Bukkehave
Tobias Bukkehave

Tobias Bukkehave (1980) er forfatter til blandt andet bogen Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia. Tobias arbejder også inden for film og tv og har desuden skrevet kulturjournalistik for forskellige medier. Han er oprindeligt fra Fyn, men bor nu med sin kæreste og to børn på Christianshavn.

Bjørn Andreas Bull-Hansen
Bjørn Andreas Bull-Hansen

Norske Bjørn Andreas Bull-Hansen (f. 1972) har 17 bøger bag sig. Hans internationale gennembrud kom med Jomsviking, som gik direkte ind på de norske bestsellerlister. Foruden forfatterkarrieren blogger han også om vikingetiden og har en YouTube-kanal med tusindvis af følgere dedikeret til vikingekulturen. Foto: Espen Winther

Alexander Busk
Alexander Busk

Alexander Busk (f. 2005) er en ny ung forfatter, som har skrevet sin første børnebog. Spillematitis – Drengen der ikke ville lege med sit legetøj. Han har været i TV2 Go´morgen Danmark med bogen og har fået superanmeldelser af bla. Lola Jensen, Hele Danmarks familievejleder. Hos NewPub I Centerhallen alle dage

Carsten Busk
Carsten Busk

Carsten Busk (f 1970) er krimiforfatter til: AUDITØREN – intet er, som det syner. DARKNET – Den 6 Engel, samt STEDFORTRÆDEREN – Manden der arvede en forbrydelse. Han skriver desuden digte og er forfatter til Danmarks nok mest solgte fagbog om Lønforhandling: Scor kassen ved lønforhandling. Mød Carsten i Newpub i centerhallen fredag til søndag.

Ruben Busk
Ruben Busk

Er NACL’s trofaste medlem på Færøerne. Oprindeligt fra Østjylland, men flyttede for mange år siden til Færøerne for at arbejde på Hotel Føroyar. I dag ejer og driver Ruben MATsmiðjan hjá Ruben, som er en event- og selskabsforretning. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Cana Buttenschøn
Cana Buttenschøn

Uddannet jordemoder og arbejder i dag som blogger, hvor hun skriver varmt og uhøjtideligt om livet med børn. Cana Buttenshøns første bog, 40 UGER EFTER udkom i efteråret 2017. Her beskrev hun de 40 uger, der følger, når man er blevet mor. Er nu aktuel med '40 UGER INDEN', hvor hun tager læseren med rundt i alle afkroge af graviditetens 40 uger.

Jeppe Büchert Netterstrøm
Jeppe Büchert Netterstrøm

er lektor på Institut for Kultur og Samfund, hvor han forsker i dansk og europæisk middelalder og tidlig moderne tid. Han er medredaktør på samt bidragyder til bogen ”Dronningemagt i middelalderen” (2018).

Kristian Bøcker
Kristian Bøcker

(f. 1966) er sognepræst i Jelling og har i flere år bidraget med kronikker til Kristeligt Dagblad. Han blev landskendt med satiresiden ”Hyrdebrevet Søndag Morgen”, hvor han med et glimt i øjet giver sin præstekolleger lidt røg. I år er han aktuel med bogen "Synd for begyndere", som er en del af serien "Bibelselskabets Håndbibliotek".

Benni Bødker
Benni Bødker

Benni Bødker har udgivet mere end 45 bøger, senest 'Krystalskibet' og 'Julebestiariet'. Han har modtaget Skolebibliotekernes Forfatterpris og er syv gange nomineret til Orlaprisen. Senest har han i samarbejde med Kenneth Bøgh Andersen genfortolket Grimms eventyr for Storytel Original.

Sissel Bøe
Sissel Bøe

Sissel Bøe er født 8. juli 1957 i Tønsberg, Norge. Sissel har studeret nordisk litteratur ved universitetet i Oslo og er uddannet bibliotekar. Foruden at være mor og bedstemor, har Sissel arbejdet som bibliotekar i Norge og Danmark. Sissel Bøe er forfatter til den populære og elskede Troldeliv-serie.

Nis Georg Bøgen
Nis Georg Bøgen

Nis Georg Bøgen udkom på Brændpunkt med romanen "Tæppefald i Paris". Konsulent og forfatter Tidligere udgivelser: Pigen i den gule kjole 2014, Ærbar Nøgenhed, e-bog 2016

Jacob Bøggild
Jacob Bøggild

Jacob Bøggild (f. 1963) er dr.phil. og professor ved H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Han har skrevet lang række artikler og udgivet bøger om blandt andre Søren Kierkekegaard, H.C. Andersen og Karen Blixen

Kenneth Bøgh Andersen
Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976). Aktuel med ”Jagten på Julemandens latter”. Bøgh Andersen har udgivet over 35 bøger, deriblandt serien ”Den Store Djævlekrig” og superhelteserien om Antboy. Han har modtaget flere priser, senest Blixenprisen for årets børne- og ungdomsudgivelse i 2017. Hans bøger er udkommet i over 14 lande, og flere er solgt til filmatisering

Charlotte Bøving
Charlotte Bøving

Charlotte Bøving er uddannet læge med speciale i almen medicin. Hun er oprindelig fra Varde, hvorfra hun i dag også driver sin lægepraksis i Jugendhuset. Charlotte Bøving brænder for sundhed og har en lang idrætskarriere bag sig. Gennem de seneste 10 år har hun lavet flere TV-programmer. Aktuel med bogen 'Jeg lever med en udløbsdato'.

Anja C. Andersen
Anja C. Andersen

Professor i offentlighedens forståelse for videnskaben og aktuel med tegneseriebiografien fra Cobolt ”Marie Curie – et lys i mørket”. Anja C. Andersen står bag en lang række udgivelser, der formidler videnskabelige og svært tilgængeligt emner.

Tomislav Cale
Tomislav Cale

Tomislav Cale er født i 1962 i Mostar, hvor han boede til krigen brød ud i Bosnien-Hercegovina. Han kom til Danmark i 1993 og bor i Vejle, hvor han arbejder som lærer. Han har udgivet digtsamlingerne "Det ekscentriske hjerte", 2010, og "I en falsk drøm", 2015.

Francis Cardenau
Francis Cardenau

Francis Cardenau (f. 1957) er født i Sydvestfrankrig. Som 14-årig kom han i kokkelære og har arbejdet på michelinrestauranter i Paris som Taillevent, Faugeron og Copenhague i Det Danske Hus, og siden på danske restauranter som Søllerød Kro og Kommandanten. I år er han sammen med Svend Rasmussen aktuel med portrætbogen "Kokken der fik nok".

Alexander Carnera
Alexander Carnera

Alexander Carnera (f.1968) er prosaforfatter, essayist og oversætter. Han udgav ”De papirløses dagbog” på Det Poetiske Bureaus Forlag i 2013 hvor han også er aktuel med sin oversættelse af Lyn Hejinians digtbog "Fatalisten". Derudover har han skrevet en lang række romaner og essaysamlinger udgivet på Spring, Multivers og Samleren.

Dorthe Chakravarty
Dorthe Chakravarty

Dorthe Chakravarty (f. 1971) er historiker og journalist. Har i mange år formidlet stof om historiske emner, bl.a. som vært på programmet ”Alle tiders historie” på P1. I år er hun aktuel med bogen "Husmor i en rationeringstid".

Jørgen Grønnegaard Christensen
Jørgen Grønnegaard Christensen

Professor emeritus i offentlig forvaltning ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Forfatter til en række bøger. Aktuel med ”Overmod og afmagt – Historien om det nye SKAT”, Djøf Forlag.

Peter Nøhr Christensen
Peter Nøhr Christensen

Peter Nøhr Christensen er kok og har arbejdet på nogle af de bedste restauranter i Danmark og i udlandet. Han er uddannet fra Svinkløv Badehotel, og han har været souschef på Restaurant Saison under Erwin Lauterbach. Han har også arbejdet på El Celler de Can Roca i Spanien. Sammen med Asmus Gamdrup Petersen Jensen driver han virksomheden KOST.

Tommy Christensen
Tommy Christensen

Kulturhistoriker (f.1955) med en fortid på arkiver og museer, nu forfatter og foredragsholder samt forlægger med forlaget Olde Cranich Hamneda (ECM-Media) med talrige bøger, artikler og anmeldelser på samvittigheden. Har lancering af den nye håndbog: Styr på rødderne? Introduktion til slægtsforskning. NewPub i Centerhallen lør- d. 27/10 12-14.

Lars Christensen
Lars Christensen

Lars Christensen (f. 1970) er cand.mag. og ph.d. i historie, og han er aktuel med sin nye bog ”Svenskekrigene” (2018), et stort og gennemført værk om Karl 10. Gustav-krigene, da svensken gik over isen. Tidligere udgivelser tæller bl.a. ”Det Konservative Folkeparti gennem 100 år” (2016) og ”En lykkelig sejrvinding. Svenskerne på Østfyn” (2009).

Nina Christensen
Nina Christensen

(f. 1968) er lektor og centerleder på Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet. Hun har senest bidraget til bogen "50 værker. Højdepunkter i verdenslitteraturen" (2018), hvor hun skriver om Pippi Langstrømpe.

Glenn Christian
Glenn Christian

Glenn Christian (f. 1976) er uddannet fra Forfatterskolen i 2007 og fik udgivet sin første bog i det efterfølgende år. I 2014 var hans digtsamling ”Mudret sol” nomineret til Montanas Litteraturpris. I år er han aktuel med digtsamlingen ”Månen atlas over sandparken avenue”.

Marianne Christiansen
Marianne Christiansen

Marianne Christiansen er biskop over Haderslev Stift, uddannet i musikvidenskab og teologi og har skrevet artikler og bidrag til bl.a. Salmesang – grundbog i hymnologi (2014), Lutherrosen – essays om poesi og musik (2017) og Reformationen i dansk kirke og kultur (2017). Aktuel med bogen Oplysning til borgerne om Fadervor (s.m. Tine Lindhardt, U Press 2018)

Iben Claces
Iben Claces

Iben Claces, (f. 1973). Debuterede som forfatter i 1994 med den prisbelønnede digtsamling Tilbage bliver og har siden udgivet en lang række bøger.

Julie Clausen
Julie Clausen

Julie Clausen skriver ungdomsromaner og young adult indenfor flere genrer. Hun er aktuel med sin femte roman Fra nu af og for evigt, der handler om fire gymnasieelever, som befinder sig på kanten af voksenlivet.

Susanne Clod Pedersen
Susanne Clod Pedersen

Arnulf sagaen er en fantastisk spændende vikingeserie på foreløbig fem bind. Den nordiske historie om magtspil og ambitioner oprulles her i al sin storladne skønhed ...

Pierre Collignon
Pierre Collignon

Pierre Collignon (f. 1972) er uddannet journalist, debatredaktør på Berlingske og tidligere chefredaktør for Jyllands-Posten. Han har desuden været korrespondent i Berlin, Moskva og Bruxelles. I år er han aktuel med bogen "Tilbage til virkeligheden" – en bog om kampen mod fake news, løgne og manipulationer.

Finn Collin
Finn Collin

Finn Collin, professor emeritus i filosofi ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet, og medforfatter til den aktuelle bog 'Kampen om mennesket', der bl.a. gennemgår otte forskellige menneskebilleder, som i dag kæmper kampen om forståelse for menneskets natur.

Jens Cornelius
Jens Cornelius

Klassisk musikjournalist, født 1968. Cand.phil. i musikvidenskab fra Københavns Universitet. Programmedarbejder ved DR’s klassiske radiokanal P2 og programskribent for DR SymfoniOrkestret. Skribent og musikanmelder med særlig interesse for dansk musik og musikhistorie. Forfatter til "Ludolf Nielsen". Danske Komponister, Multivers. BellaScenen d.26. kl.12.00.

Marie Curie (dukkeudgave 1:1)
Marie Curie (dukkeudgave 1:1)

Polskfødt fransk kemiker og fysiker og dobbelt nobelprismodtager (1867-1934). Kan opleves på årets Bogforum i Forlaget Cobolts stand. Skabt af dukkemager og medforfatter til tegneserien ”Marie Curie – et lys i mørket” Frances Andreasen Østerfelt.

Laura Helena Pimentel da Silva
Laura Helena Pimentel da Silva

Laura er i år aktuel med den barske selvbiografi 'Kommunebarn'.

Arne Dahl
Arne Dahl

Arne Dahl, pseudonym for Jan Arnald, f. 1963, prisbelønnet forfatter til intet mindre end indtil videre 17 kriminalromaner, fordelt på tre serier. Det startede med serien om A-gruppen, der senere er blevet til tv-serie, og fortsatte med kvartetten om Opcop. Nu er Dahl aktuel med ”Midtvand”, tredje bog i serien om Berger & Blom.

Drude Dahlerup
Drude Dahlerup

Drude Dahlerup (f. 1945) er professor emerita i statskundskab og adjungeret professor ved Roskilde Universitet, arbejder som global rådgiver, bl.a. for UN Women, Inter-Parliamentary Union, og har skrevet talrige bøger og artikler om køn og og politik, kvindebevægelser og feministisk teori. Hun er aktuel med bogen Demokrati uden kvinder? (U Press, 2018)

Mette Dahlgaard
Mette Dahlgaard

Var kokkeelev hos Aarstiderne og kom i lære hos Bo Bech på Restaurant Paustian. Efter mange år som assisterende køkkenchef på Geist er hun i dag blevet køkkenchef hos Gemyse i Tivoli. Medlem af NACL siden starten i 2008 og fik i 2011 prisen ‘Årets Uslebne Diamant’. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Nan Dahlkild
Nan Dahlkild

Nan Dahlkild, lektor ved Institut for Informationsstudier på KU og studieleder for Arkitektur og Design ved Folkeuniversitetet, forsker især i spændingsfeltet mellem arkitektur og mennesker og har skrevet flere bøger om emnet. Har kurateret udstillingen »Sommerlandets arkitektur – drømmen om det gode liv« og redigeret antologien, der fungerer som katalog.

Kasper Dalgaard
Kasper Dalgaard

(f. 1976) er ph.d. i teologi og ekstern lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, hvor hans primære forskningsområde er Det Nye Testamente. I år er han aktuel med bogen "Jesus", som er en del af serien "Bibelselskabets Håndbibliotek".

Tomas Dalgaard
Tomas Dalgaard

Tomas Dalgaard (f. 1965) er en kendt digter på poesiscenen i Aarhus og har tidligere selvudgivet en række bøger, senest "Rettidig ømhed" (2013). Nu er han aktuel med sin officielle forlagsdebut, digtsamlingen "Den fuldendte fusker".

Torben Dalhoff
Torben Dalhoff

Torben Dalhoff (f. 1960) er uddannet bibliotekar og gør sig foruden som forfatter også som billedkunstner. Han har tidligere udgivet digtsamlingen "Pilgrim" og er nu aktuel med den lille poesibog "Katharsis".

Birgitte Dam
Birgitte Dam

Birgitte Dam er cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Hun har anmeldt teater ved Information og Peripeti samt undervist i litteratur ved Københavns Universitet. Hun har udgivet flere bøger om scenekunst, senest "Scenekunst på kanten – Christian Lollikes politiske teater".

Inger Damsholt
Inger Damsholt

(f. 1965) Studieleder, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, KU. Uddannet i Dansevidenskab på universiteter i DK såvel som i USA og UK. 2002-06 formand for Nordisk Forum for Danseforskning og har medvirket til etableringen af den internationale kandidatuddannelse Nordic MA in Dance Studies. Forfatter til "Viden om dans", Multivers C4-013 d. 26. kl.13.30.

Lars Daneskov
Lars Daneskov

Lars Daneskov (f. 1963). Aktuel med ”Stenfjæs”. Lars Daneskov er uddannet journalist og har siden 1993 skrevet en lang række prisvindende bøger for både voksne og børn, blandt andet ”Mor har en baby inde i maven”, der også er udgivet i Tyskland, Rusland og Kina. ”Stenfjæs” og ”Stenfjæs går igen” (udkommer foråret 2019) er solgt til udgivelse i Norge.

Niels-Birger Danielsen
Niels-Birger Danielsen

(f. 1960) Journalist og historiker med speciale i besættelsestidshistorie. Har skrevet en række bøger bl.a. ”Werner Best. Tysk rigsbefuldmægtiget i Danmark 1942-45” (2013) Er i gang med at skrive et samlet firebinds værk om den danske modstandsbevægelse. Første bind ”Modstand 1933-1942” udkom i 2015. I år er han aktuel med andet bind, ”Modstand 1942-1943".

Alighieri Dante
Alighieri Dante

Dante (Durante) Alighieri født i Firenze i 1265. I 1302 blev han af politiske grunde dømt til landflygtighed og døde i Ravenna i 1321. Forfatter til "Dantes Guddommelige Komedie" oversat af Ole Meyer, Multivers. I år er udkommet "Dante på en time" en minibiografi værk-guide for dig, der har travlt. Multivers C4-013

Catherine Daverne
Catherine Daverne

Uddannet kok på Kong Hans Kælder, og har senere uddannet sig til afspændingspædagog, kranio-sakral-terapeut, healer og clairvoyant. Har i mange år beskæftiget sig med meditation, ayurveda, esoterisk filosofi og psykologi. Har sammen med Pia Brixved udgivet bogen ”Kærlig køkkenkarma” fra Muusmann Forlag. Mød Catherine på stand C3-014 lørdag fra kl. 16

Leif Davidsen
Leif Davidsen

Leif Davidsen (f. 1950) er uddannet journalist og arbejdede i mange år som udenrigskorrespondent for DR. Han er både national og internationalt kendt for sine politiske spændingsromaner og har modtaget adskillige priser for sit arbejde. I år er han aktuel med novellesamlingen ” Tag ikke imod en pølse i Moskva - og andre historier”.

Martin Davidsen
Martin Davidsen

Til daglig er han ansat hos Nationalmuseet, men i de mørke nattetimer skriver han om 1600-tallet, hvor kaptajnen Tobias Rens opererer. Bl.a. optræder Rens sammen med Gjøngehøvdingen – det foreløbig sidste bind i serien er "Skyggernes fyrste".

Daniel Dencik
Daniel Dencik

(f. 1972) Debuterede i 1998 med digtsamlingen ”Lyn på en motorvej”. Har siden bl.a. udgivet romanen ”Anden person ental” (2014), novellesamlingen ”Grand Danois” (2016) og essayene ”Sportshjerte” (2017). Har bl.a. instrueret dokumentaren ”Moon Rider” (2012), portrætfilmen ”Tal R: The Virgin” og ”Guldkysten” (2015). Nu er han aktuel med romanen ”Nordisk vildt"

Iben Diamant
Iben Diamant

Iben Diamant (f. 1990). Aktuel med "Gin, tonic og tilbehør – masser af nye opskrifter". Iben Diamant har siden 2014 skrevet sine ginbekendelser på bloggen WhyNotGin. Uddannet cand.merc. fra CBS, men er i dag ginentusiast på fuld tid. Ud over den lille bestseller "Gin, tonic og tilbehør" (2017) har Iben Diamant også skrevet ginbiblen "GIN" (2018).

Dimitris Dimitriadis
Dimitris Dimitriadis

Den græske forfatter Dimitris Dimitriadis (født 1944) er et verdensnavn indenfor teater. Hans første værk var imidlertid den lille roman "Jeg dør som et land" der nu udkommer på dansk. Det er lykkedes os at få Dimitriadis til Bogforum hvor han vil fortælle om bogen.

Peter Solberg Dirksen
Peter Solberg Dirksen

Født 1970. Peter debuterede med den anmelderroste børnebog i fantasygenren "Den usædvanlige lillesøster" (Borgen 2015 og Carlsen 2015), en spændende bog om døden og sorgbearbejdelse. Derudover har han skrevet de to autentiske 80'er-romaner "En længsel efter noget" (Skriveforlaget 2014) og "Et glimt af gensynsglæde" (Skriveforlaget 2015).

Orhan Dogru
Orhan Dogru

Orhan Dogru er en dansk-kurdisk translatør og oversætter. Hans første bog på dansk var "Mem og Zin" (2016) med gendigtninger af en række folkesagn og legender fra hans hjemegn, Konya, i Tyrkiet. Han er aktuel med fagbogen "Tyrkiets historie indtil 1923", skrevet sammen med Svend Kjems Hove.

Annette Dollard
Annette Dollard

Annette Dollard, forfatter til børne- og ungdomsbøger, digtsamlinger og senest en række selvhjælpsbøger om hverdagskommunikation. Nyeste udgivelse er en lille guide til øget selvværd. Mød hende på Newpub standen i Centerhallen lørdag kl 10-18. www.annettedollard.com

Kira Dreyer Messell
Kira Dreyer Messell

Kira Dreyer Messeller født og opvokset i Danmark. Skibbruden og andre fortællinger om udødelighed er hendes debut.Efter at have levet og arbejdet i Asien i flere år er hun nu bosat i Berlin.Kira Dreyer Messell vandt førstepris for novellen ’Shipwrecked’ (’Skibbruden’) i Strands International Short Fiction Competition 2017.

Poul Duedahl
Poul Duedahl

Poul Duedahl, f. 1973, ph.d. og lektor i historie ved Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet. Poul Duedahl er forfatter til bl.a. Velkommen på bagsiden. Danmarkshistorien på vrangen (2018), Ondskabens øjne. En biografi om Jens Nielsen, som blev kåret til Årets Historiske Bog 2016, Nattens gerninger (2015) og Forbrydelsens ansigt (2013).

Ulla Dyrløv
Ulla Dyrløv

Ulla Dyrløv er psykolog og en populær foredragsholder. Hun har skrevet bøgerne "Pilot for dit barn", "Det profesionelle kram" og "Flyvefærdig". Ulla Dyrløv er aktuel med "Barnets digitale verden."

Lene Dyrvig Nielsen
Lene Dyrvig Nielsen

Er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i sundhedsfremme, forebyggelse og formidling og er derudover lægeeksamineret kosmetolog. Lene arbejder ud fra en evidensbaseret tilgang og vejleder klienter i sin klinik og via nettet. Aktuel med bogen ”KOSTmetologisk ernæring” fra Muusmann Forlag. Mød Lene på stand C3-014 søndag fra kl. 15

Karoline Daae
Karoline Daae

Karoline Daae (f. 1994), digter, fotograf og filmskaber. Er debuteret her i 2018 med den engelsksprogede digtsamling SPARKS TO ASHES på Emeritus Books.

Burcu Ebru Habibi
Burcu Ebru Habibi

Burcu Ebru Habibi er kandidat i Kultur og Sprog samt Pædagogik og Uddannelsesstudier fra Roskilde Universitetscenter og debuterer i år med digtsamlingen "Alt det et suk ikke fortæller"

Anton Eff
Anton Eff

Uddannet fra Sortebro Kro på Fyn, og har efterfølgende været ved spanske Mugaritz, WD-50 i New York og Kiin Kiin i København. Antons force er hans store kreativitet og kunstneriske tilgang til mad, som kræver tid og fordybelse. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Lise Egholm
Lise Egholm

Lise Egholm (f. 1948) er tidligere skoleleder, og hun har i bogen ”En ny rytme i livet” (2017) af Nanna Schelde fortalt åbenhjertigt om overgangen fra arbejdsliv til pension sammen med 15 andre modige danskere. Lise Egholm har tidligere skrevet bogen ”Fordi du skal!” (2012) og blev i 2011 kåret som årets leder.

Anders Ejernæs
Anders Ejernæs

Anders Ejernæs, ph.d. & cand.scient.adm. ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet, og medforfatter til bogen 'Flexisme', der præsenterer den nye teori om udviklingen på arbejdsmarkedet af samme navn, som giver indblik i de emotionelle dilemmaer og paradokser, som følger af udviklingen.

Søren Ejlersen
Søren Ejlersen

Søren Ejlersen er medstifter af Aarstiderne og kok. Han har udgivet en lang række kogebøger og er nu aktuel med bogen 'Plante proteiner'.

Cecilie Eken
Cecilie Eken

Cecilie Eken (f. 1970). Aktuel med ”Karanagalaksen”. Cecilie Eken debuterede i 1993 og har siden skrevet en lang række prisvindende børne- og ungdomsbøger. Hun har bl.a. modtaget Kulturministeriets Børnebogspris for ”Sikkas fortællinger” (1997), og både Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris og Det Danske Akademis Silas-pris for sit samlede forfatterskab

Uffe Ellemann-Jensen
Uffe Ellemann-Jensen

Uffe Ellemann-Jensen (f. 1941). Aktuel med samtalebogen ”Du store verden” (med Mogens Lykketoft). Uffe Ellemann-Jensen er uddannet cand.polit. og tidligere folketingsmedlem for Venstre 1977-1998. I perioden 1982-1993 var han udenrigsminister i Schlüter-regeringen og har siden sit farvel til Christiansborg arbejdet som bestyrelsesmedlem og politisk debattør.

Peter Elsass
Peter Elsass

Peter Elsass (f. 1947) er professor emeritus i klinisk psykologi ved Københavns Universitet og har skrevet en lang række bøger og lavet flere dokumentarfilm. I 2016 udkom bogen ”Kunsten at være alene” – og i år er Elsass aktuel med ”Kunsten at være bange”.

Katrine Engberg
Katrine Engberg

Katrine Engberg (f.1975) debuterede som krimiforfatter i 2016 med 'Krokodillevogteren'. Bogen blev en stor succes, både blandt læsere og anmeldere, og flere udnævnte hende til årets debutant. Året efter fulgte hun op med endnu en fremragende kriminalroman 'Blodmåne'. Er aktuel med bogen 'Glasvinge', som er hendes tredje fritstående kriminalroman i serien.

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht

Benny Engelbrecht (f. 1970) er politiker og forfatter. Han blev i 2007 valgt som folketingsmedlem for Socialdemokratiet og er fhv. Skatteminister. Han er aktuel med sin tredje bog ”De politiske håndværkere – magt, indflydelse og resultater på Christiansborg”, som han har skrevet med sin bror journalisten Flemming Sørensen.

Maja Lisa Engelhardt
Maja Lisa Engelhardt

Maja Lisa Engelhardt (f. 1956) skaber sanselig kirkekunst, som kirkegængere landet over kan glæde sig over. Bogen ”Porten” er en smuk gennemgang af hendes samlede kirkeudsmykninger og en fyldig beskrivelse af de enkelte værker. Engelhardt har udstillet over hele Danmark og i bl.a. New York og Paris og er repræsenteret på en lang række museer.

Hans Engell
Hans Engell

Hans Engell er journalist og tidligere medlem af Folketinget (K). Han har været justitsminister, forsvarsminister og formand for Det Konservative Folkeparti. 2000-2007 var han chefredaktør på Ekstra Bladet, og er i dag politisk kommentator samme sted. Hans Engell er aktuel med "På sporet af årgang 1948".

Hans Engell
Hans Engell

(f. 1948) Tidl. leder af Det Konservative Folkeparti og forsvars- og justitsminister. Chefredaktør på Ekstra Bladet, 2000-2007. I dag politisk kommentator på TV2News og Ekstra Bladet. Forfatter til bl.a. ”Den perfekte Statsminister” (2013) og erindringsbøgerne ”På Slotsholmen” (1997) og ”Farvel til Slotsholmen” (2008). Aktuel med ”Lusepustere og slingrefise"

Sarah Engell
Sarah Engell

Sarah Engell er en af de stærkeste stemmer inden for den realistiske ungdomsroman lige nu. Hun er især kendt for sin evne til at ramme de mest aktuelle emner og beskrive dem på en måde, som unge læsere kan spejle sig i. Sarah Engell debuterede på Carlsen i 2009. Aktuel med Fuglemanden og novellesamlingen Mellem os.

Klaus Enghvidt Olsen
Klaus Enghvidt Olsen

Klaus Enghvidt Olsen (født 1959) har udgivet 4 kriminalromaner – den seneste ”Vilje og Afmagt” i juni 2018. Hans anmelderroste roman ”Myrdede sjæle” om voldtægt og seksuelle krænkelser blev udgivet i 2017. Forfatteren arbejder med noir genren om stærke følelser og drifter, som kan føre til mord og store moralske dilemmaer i alle typer af miljøer

Christian Engkilde
Christian Engkilde

Christian Engkilde har skrevet ungdomslitteratur siden 2000 og har udgivet både bøger og noveller. Han formår at opbygge spændende og sjove historier i en genkendelig ung hverdag. Hans sprogbrug er let og nutidigt og rammer derved unge godt. Christian Engkilde har i år udgivet sidste bind "Mørke kræfter" i den anmelderroste trilogi: ”Skygger i mørket".

Caspar Eric
Caspar Eric

Caspar Eric (f. 1987) er uddannet magister i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Han debuterede som forfatter i 2014 med den prisvindende digtsamling 7/11. I 2015 fulgte langdigtet ”Nike” og i 2017 digtsamlingen ”Avatar”. I år er han aktuel med sin fjerde poesiudgivelse ”Alt hvad du ejer”.

Simone Thorup Eriksen
Simone Thorup Eriksen

Simone Thorup Eriksen lever af at illustrere, blandt andet malebøger, personliggjorte dåbstegninger og meget mere. Simone er 29 år og bor i Kolding sammen med sin familie.

Gittemie Eriksen
Gittemie Eriksen

Gittemie Eriksen er cand.scient., forfatter og forfatterrådgiver. Hun har udgivet en serie krimier med retsmedicineren Pia Holm i hovedrollen, foruden flere spændingsnoveller i eget regi. Udover at udgive selv har hun også stor erfaring med at markedsføre sine bøger via forskellige kanaler.

Jan Eriksen
Jan Eriksen

Jan, har hjulpet Jill med at få skrevet bogen LIV – En fortælling om at lære at leve. Jan er en fantastisk forfatter.

Tanja Eskesen
Tanja Eskesen

Tanja Fievé Eskesen (f.1969). Vølve, seer og forfatter. Aktuel med 'Krigerens Bog- at leve et liv i kærlighed'. Har tidligere udgivet 'Kællingens Bog', om den kvindelige urkraft. Du kan møde Tanja Eskesen på New Pub i Centerhallen fredag, lørdag og søndag kl. 10-18. www.TanjaEskesen.dk

Ulrikke Falch
Ulrikke Falch

Ulrikke Falch (f. 1996) er opvokset i Oslo. Hun blev kendt med ungdomsserien SKAM og bruger nu sin rolle i offentligheden til at sprede sine budskaber om kropspositivisme og feminisme. I år er hun aktuel med sin første bog ”Jenteloven” sammen med Sofie Frøysaa.

Karen Fastrup
Karen Fastrup

Karen Fastrup (f. 1967) har læst Litteraturvidenskab og gået på Forfatterskolen. Har ved siden af sit forfatterskab oversat forfattere som Harper Lee, Linn Ullmann og Karl Ove Knausgaard. I 2007 modtog hun Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Debuterede i år 2000 med romanen ”Brønden” og er i år aktuel med den autofiktive roman ”Hungerhjerte”.

Jessica Fellowes
Jessica Fellowes

(f. 1944) Engelsk forfatter og journalist og bedst kendt for sin serie på fem bøger, der går bagom tv-succesen Downton Abbey. Bøgerne har ligget på både Sunday Times og New York Times bestsellerlister. Hun har skrevet for The Guardian, for Daily Mail og Sunday Times. Hun er aktuel med ”Mitfordmordene – første bog”.

Per Fibæk Laursen
Per Fibæk Laursen

Per Fibæk Laursen, professor ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet, er aktuel med bogen 'Mål med mening', der bl.a. har til formål at bidrage med empirisk viden om virkeligheden i dansk skole, skitsere et handlerum for lærere og give forslag til, hvordan man kan arbejde med mål i grundskolen, herunder mål for dannelse.

Mads Fiil Hjorth
Mads Fiil Hjorth

(f. 1982) BSc i idræt og cand.scient. i human ernæring. Forsker i forebyggelse og behandling af fedme i sin stilling som adjunkt på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Var en drivende kraft i det forskningsgennembrud, som ”Spis dig slank efter dit blodsukker”-bøgerne bygger på. Aktuel med ”Type C – Spis dig slank med Blodsukkerkuren”.

Mette og Niels Finderup
Mette og Niels Finderup

Mette Finderup er en af Danmarks mest populære forfattere - prisbelønnet for sine bøger for børn og unge. Sammen med sin bror, forfatter og journalist Nils Finderup, er hun nu trådt ind i voksenbøgernes rækker med Storytel Original-serien, Nummer 11.

Pernille Fisker
Pernille Fisker

Pernille Fisker: Designer og forfatter bag Perlemagibøgerne og teknikken. Uddannet i mode og accessories på Designskolen Kolding. Pernille Fisker er optaget af det finurlige og legende univers – her i rørperler – hvor hun ser mangfoldige muligheder for udvikling og design. Foto: Gitte Lindeborg

Helga Flatland
Helga Flatland

Norske Helga Flatland (f. 1984) debuterede med den anmelderroste roman Bliv hvis du kan, rejs hvis du må i 2010 og vandt blandt andet Tarjei Vesaas’ debutantpris 2010 og Amalie Skram-prisen 2015. Derudover har hun været nomineret til Bokhandlerprisen i både 2013 og 2015. Sidstnævnte vandt hun i 2017 for En moderne familie. foto: niklas lello

Morten Flindt
Morten Flindt

Morten Flindt (f. 1981) er cand.mag. i historie og retorik og særlig rådgiver for Eva Kjer Hansen. Har de seneste ti år arbejdet på og omkring Christiansborg. I år er han og Eva Kjer Hansen aktuelle med bogen "Det forsømte Folketing".

Lars Emil Foder
Lars Emil Foder

Lars Emil Foder (f. 1980) er forfatter og sangskriver og er aktuel med prosasamlingen "Fabelagtigheder" på forlaget Ekbátana. Han har modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat og debuterede i 2013 med digtsamlingen og ep'en "Natatlas" med sit band L.E.F. & De Langsomme Lyn.

Gayle Forman
Gayle Forman

Gayle Forman (f. 1970) er amerikansk journalist og forfatter. Hun debuterede som skønlitterær forfatter i 2009 med YA-romanen ”Hvis jeg bliver” og har siden udgivet en lang række i samme genre. Heriblandt ”Jeg levede” og ”Bare en dag”. I år er hun aktuel med YA-romanen "Jeg er faret vild".

Michael Forsmark
Michael Forsmark

Michael Forsmark har fra sin tidlige ungdom været gennemsyret kriminel, og som kriminalfotograf har han udvist en bemærkelsesværdig evne til at være på gerningssteder før både politi og den øvrige presse. Aktuel med bogen 'Havfruemorderen'.

Kristen Forster
Kristen Forster

Kristen Forster (f. 1958) har fra sine teenageår skrevet kontinuerligt, digte, dagbog, betragtninger, korte fortællinger, kun til skrivebordsskuffen. Fik først i 2014 udgivet en digtsamling "28 digte til Peggy Guggenheim" hos Jorinde & Joringel under navnet Kræn Forster. Nu er han aktuel med sin anden digtbog, "Verden som vi fandt den".

Charles Foster
Charles Foster

Charles Foster er alt fra professor på Cambridge University (i medicinsk lov og etik) til dyrlæge med speciale i akupunktur for dyr. Han har skrevet rejsebøger og filosofibøger. I år er han aktuel med ”Mit liv som dyr” - en international bestseller om dyrepsykologi og bæstet i os alle.

Thomas Frank
Thomas Frank

Thomas Frank (f. 1969) er cand.theol., ph.d. og domprovst ved Viborg Stift. ”Min vej til vikingernes Byzans” (2018) er hans fysiske og religionshistoriske kraftpræstation, der skildrer hans tur i kajak fra Sankt Petersborg til Byzans. Turen i kajak taler stærkt for en tættere relation mellem vikingerne og kristendommen i Byzans end hidtil antaget.

Mikkel Krause Frantzen
Mikkel Krause Frantzen

Mikkel Krause Frantzen er Ph.D. i litteraturvidenskab ved KU, litteraturanmelder på Politiken og ansat som postdoc ved Aalborg Universitet. Han har tidligere udgivet "Lars Skinnebach – en monografi" (2013) og er aktuel med bogen "En fremtid uden fremtid".

Bjarne Fredberg Knudsen
Bjarne Fredberg Knudsen

Født 1944 i København. Medforfatter til bogen "Bonde, Stamhus og Spillemænd. - ved Fjorden"

Claus Strue Frederiksen
Claus Strue Frederiksen

Claus Strue Frederiksen er mag.art. og ph.d. i filosofi og tilknyttet Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet. Hans primære forskningsområde er etik og politisk filosofi med særligt fokus på virksomheders samfundsansvar og global retfærdighed. I år er han sammen med Vincent F. Hendricks aktuel med bogen "Kæmp for kloden".

Karin Margarita Frei
Karin Margarita Frei

Karin Margarita Frei er født i Argentina af danske efterkommere. Hun studerede geologi og skabte senere sit eget forskningsfelt og er nu forskningsprofessor i arkæometri ved Nationalmuseet. Karin Frei har modtaget adskillige priser og er optaget i Videnskabernes Selskab. Karin Frei er lige udkommet med ”Egtvedpigens rejse”.

Jessica Frej
Jessica Frej

Jessica Frej har vundet de svenske tv-seeres hjerter, først som deltager i Sveriges Masterchef og siden som fast tv-kok på TV4 og i bladet Amelia. Hendes kogebog "Let at lave" indeholder lækre, sunde og nemme hverdagsretter til nybegyndere i køkkenet eller travle familier, der gerne vil have nem mad i en fart. Jesssica har også 25.000 følgere på Instagram

Lykke Friis
Lykke Friis

Lykke Friis (f. 1969) er Tysklandskorrespondent for Berlingske, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab, tidligere pro-rektor på Københavns Universitet og tidligere minister. I år er hun aktuel med bogen "En kuffert i Berlin. Rejser i Angela Merkels Tyskland".

C. Y. Frostholm
C. Y. Frostholm

Digter, billedkunstner, forfatter, fotograf. Kom i år med sin store bog TRÆMUSEET.

Sofie Frøysaa
Sofie Frøysaa

Sofie Frøysaa (f. 1989) er oprindeligt uddannet lærer, men arbejder som komiker og foredragsholder. Hun har turneret Norge rundt med soloshowet ”Ambitiøs og deprimeret.” I år er hun aktuel med sin første bog ”Jenteloven” sammen med Ulrikke Falch.

Werner Funder
Werner Funder

Werner er aktuel med romanen 'Suk i Moskva'.

Kim Fupz Aakeson
Kim Fupz Aakeson

(f. 1958) er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Siden han debuterede i 1984 med børnebogen ”Hvem vover at vække guderne?”, har han udgivet over 70 bøger. Han er især kendt for børnebogsserien om drengen Vitello. I år er han sammen med Lilian Brøgger aktuel med tre bøger, ”Fupz’ke lignelser”, hvor han gendigter tre klassiske bibelske ligne

Dorte Futtrup
Dorte Futtrup

Dorte Futtrup, født 1948. Uddannet bibliotekar 1973. Har arbejdet på Færøerne og i Grønland. Lærer på Danmarks Biblioteksskole 1995-2000. Mundtlig fortæller siden 1990. Fortællekunst som profession siden 2001. Debut som forfatter 2005. Forfatter til mange artikler om mundtlig fortælling, narrative processer og fortælling som et organisatorisk redskab.

Dennis Gade Kofo
Dennis Gade Kofo

Dennis Gade Kofod (f. 1976). Aktuel med ”Folkemøg”. Dennis Gade Kofod er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med romanen ”Anskudte dyr” (2005). Siden er udkommet bl.a. ”Nexø Trawl” (2007) og ”Nancy” (2015). Dennis Gade Kofod er opvokset på Bornholm, hvor han også er bosat nu.

Per Gammelgaard
Per Gammelgaard

Per Gammelgaard har et stort forfatterskab bag sig - seneste udgivelser er romanerne "Englekrøller (2016) samt "Dør om dør" (2018)

Hans Gammeltoft-Hansen
Hans Gammeltoft-Hansen

Professor i retsvidenskab, Københavns Universitet. Folketingets Ombudsmand 1987-2012. Forfatter til en lang række juridiske bøger og artikler. På bogmessen deltager han i et arrangement med udgangspunkt i et essay fra tidsskriftet ”Juristen” med titlen ”Religion og menneskerettigheder”, Djøf Forlag.

Synne Garff
Synne Garff

(f. 1967) er international chef i Bibelselskabet samt præst og forfatter til blandt andet ”De Mindstes Bibel”. Hun er cand.phil. i italiensk og var en årrække studievært i DR og på TV 2. Som international chef har hun rejst på kanten af krig, katastrofer og religiøs fanatisme. ”Når Gud bøjer sig” er en personlig beretning fra en verden, de færreste kender.

Joakim Garff
Joakim Garff

Joakim Garff (f. 1960) er lektor ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret og forfatter til en lang række bøger om Kierkegaard. Hans seneste bog er ”Længslen er din gave. Kierkegaards bønner” (2018). Garff har tidligere udgivet den store Kierkegaardbiografi "SAK" (2010).

Stephan Garmark
Stephan Garmark

Stephan Garmark (f. i Skive 1980) er en dansk forfatter og er udkommet med kortromanen 'Syndefald' samt romanerne 'Rakelsminde' og 'Love City', som han har skrevet sammen med sin bror David.

David Garmark
David Garmark

David er uddannet skolelærer og har arbejdet som skuespiller siden 2001. Han har en række udgivelser bag sig, bl.a. i serien om den tidligere problemløser Ditlev Martins samt romanerne 'Rakelminde' og 'Love City', som han har skrevet i samarbejde med sin bror Stephan.

Nicolas Georg
Nicolas Georg

Går under navnet ‘Kagehviskeren’, da han under læretiden på Munkebo Kro tabte hjertet til det søde køkken. For Nicolas bød NACL sig til som et kreativt frirum, I dag arbejder han som faglærer på madlinjen på produktionsskolen AFUK i København. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Mickey Gjerris
Mickey Gjerris

Mickey Gjerris, cand.theol., ph.d., lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Tænker i Tænketanken Eksistensen. Fra 2011 til 2016 medlem af Det Etiske Råd. Flittigt brugt debattør og foredragsholder om emner som klimaforandringer, dyreetik og fødevareetik. Har for nyligt udgivet 'Naturens sprog' (Eksistensen, 2018).

Mickey Gjerris
Mickey Gjerris

Bioetiker, forfatter og foredragsholder - tidligere medlem af Etisk Råd. Mickey Gjerris er lektor i bioetik ved Det Naturvidenskabelige Fakultet. Har i en årrække forsket i spørgsmål vedr. natur, dyr, teknologi, klima, medicin og "meningen med livet".

Signe Gjessing
Signe Gjessing

Signe Gjessing debuterede i 2014 med digtsamlingen "Ud i det u-løse", som hun modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for. Siden har hun udgivet endnu to digtsamlinger og er aktuel med fortællingen "Synet og vennen". Hun er desuden med i antologien "Den rullende kanon".

Anne Glad
Anne Glad

Anne Glad er vært for podcasten Bogselskabet, hvor hun taler med aktuelle forfattere om deres bøger.

Abelone Glahn
Abelone Glahn

Abelone Glahn (f. 1955) "Forfatterens guide til sociale medier" Abelone Glahn skriver praktiske guides og fagbøger til 50+ iværksættere og andre selvstændige. Desuden hjælper hun forlag og forfattere med at bruge sociale medier professionelt. www.amediashop.dk og www.abeloneglahn.dk Mød Abelone på NewPub i Centerhallen lørdag 10-18.

Rasmus Glenthøj
Rasmus Glenthøj

Rasmus Glenthøj (f. 1977) er lektor i historie og ansat på Syddansk Universitet. Rasmus Glenthøj er historiker ved Syddansk Universitet. Han var projektleder for Fondet for Dansk-Norsk Samarbejdes 1814-program og sad i både Folketingets og Stortingets udvalg til forberedelse af 1814-jubilæet.

Hanne Godtfeldt
Hanne Godtfeldt

Hanne Godtfeldt (f. 1959) er cand.mag. med speciale i litteratur. Hun har tidligere arbejdet som billedkunstner og kurator. Hun har ud fra en konceptuel tilgang skabt installationskunst med inddragelse af tekst, lyd, foto, video, tegning, lånte og udvekslede genstande mm. og har udstillet i adskillige lande.

Nico Golden
Nico Golden

Nico Golden er kendt fra DR Ultra og en af Danmarks nye stylister, der både hjælper stjernerne med at klæde sig sejt på og helt almindelige børn til at lære at gøre det selv. Aktuel med God stil.

Henrik Goldschmidt
Henrik Goldschmidt

Henrik Goldschmidt (f. 1959) er solooboist i Det Kongelige Kapel samt initiativtager til The Middle East Peace Orchestra og Goldschmidt Musikakademi. ”Manden der ville reparer verden med musik” (2019) er en fortælling om at finde sin vej i livet med et instrument i hånden fra en karismatisk iværksætter og brobygger, fortalt til journalist Daniel Øhrstrøm.

Mille Gori
Mille Gori

Mille Gori er populær tv-vært på Ramasjang i Børnebanden, Monster Buster og Cirkus Summarum. Hun har fået sit eget program, der hedder Motor Mille. Aktuel med Motor Mille på maskintur.

Sørine Gotfredsen
Sørine Gotfredsen

Sørine Gotfredsen (f. 1967) er præst, debattør og forfatter til flere bøger, senest ”Tolv tiltaler” (2018). Bogen minder os om, at vi står i forhold til noget større, og hver tiltale er skrevet med udgangspunkt i en bibeltekst. Hun har tidligere udgivet bl.a. ”Fri os fra det onde” (2017), "Løft blikket – nåde i narcissismens tid" (2015).

Panagiota Goula
Panagiota Goula

Græsk født. Cand.mag. fra KU i historie, oldgræsk og moderne græsk med speciale i litteratur. Bachelor på CBS i interkulturel kommunikation. Tidl. kulturattache på Den Danske Ambassade, Athen. Oversat 70 digte af Henrik Nordbrandt til græsk. Oversat Giorgos Seferis ”Samlede digte” og nu Sapfo ”Bittersøde Eros”, Multivers C4-013 d. 27. kl. 11.00.

Helene Gravenhorst
Helene Gravenhorst

Helene's interesse for patchwork startede, da hun boede i USA for mere end 20 år siden. Hun er uddannet inden for beklædningsdesign, men patchwork er i dag Helenes fuldtidsbeskæftigelse. Hun har en stor systue i hjemmet og underviser ofte andre. Aktuel med bogen ”Patchwork til babyhygge” fra Muusmann Forlag. Mød hende på stand C3-014 fredag kl. 14.

Gravers Graversen
Gravers Graversen

Gravers Graversen er en stille fortæller, som på sin egen måde laver stor komik med små virkemidler. Han fortæller fra sit brogede liv, hvor han i forsøg på at gøre tingene så godt som muligt tit ender i yderst uheldige situationer. Han fortæller med humor om de tilbagevendende temaer i alt, hvad han gør og oplever.

Palle Grevy
Palle Grevy

Dansk biolog, aktuel med selvbiografien "En ganske almindelig dreng fra Århus" (2018)

Claus Grymer
Claus Grymer

Claus Grymer, f. 1946. Udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen "Mørket er lysets chance" 23. oktober 2018. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

Ole Grünbaum
Ole Grünbaum

Ole Grünbaum debuterede i 1967 med bogen ”Provokér” og var en ledende skikkelse under ungdomsoprøret. Modtog i 2002 prisen for årets bedste fagbog – ”Tekno-fetichismen – og drømme om det gnidningsløse samfund” og har bl.a. bøgerne ”Bar røv i 60’erne” (2005) og ”Tusind og en nats samtaler” (2016). I år er han aktuel med ”Bryd igennem”.

Signe Grønnebæk
Signe Grønnebæk

Signe Grønnebæk er aktuel med bogen 'AnorekSigne.'

Julie Gråbech
Julie Gråbech

Julie er uddannet klinisk diætist og er mor til to børn. Hun har igennem sin faglige baggrund opnået en stor viden om ernæring og sundhed og har derudover et mangeårigt personligt kendskab til og passion for den plantebaserede kost. Aktuel med bogen ”Vegansk til børn” fra Muusmann Forlag. Mød Julie på stand C3-014 lørdag kl. 13

Jan Guillou
Jan Guillou

Jan Guillou påbegyndte i 2011 serien ”Det Store Århundrede”, som skildrer familien Lauritzen i flere generationer. I dette efterår er han aktuel med ”Dem der dræber drømme sover aldrig”, ottende bind i serien, som foregår i 1970’erne. Jan Guillou er født i 1944 og befandt sig - ligesom Eric Letang - midt i begivenhedernes centrum.

Katrine Marie Guldager
Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldager (f. 1966) er forfatter til en række romaner, novellesamlinger, digtsamlinger og børnebøger. Hun er især kendt for Køge-krøniken (2010-2016) og for den anmelderroste roman ”En uskyldig familie” (2017). Desuden er hun fast klummeskribent på Politiken. I år er hun aktuel med romanen ”Bjørnen”.

Angela Guski
Angela Guski

Lektor, cand.mag. & cand. ling.merc.

JG Gylling
JG Gylling

JG Gylling, 1964, udkom på Brændpunkt med romanerne "Smagen af Honning", "Endorfino" samt ungdomsromanen "Hati Hati".

Peter Gøtzsche
Peter Gøtzsche

Peter Christian Gøtzsche er dr.med., professor, forsker og leder af det Nordiske Cochrane Center på Rigshospitalet. Han har tidligere udgivet bestsellerne 'Dødelig medicin og organiseret kriminalitet' (2013) og 'Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse' (2015). Aktuel med bogen 'Overlevelse i en overmedicineret verden'.

Claus Hagstrøm
Claus Hagstrøm

Claus er forfatter til krimiromanerne 'Solstrejf' og 'Måneskin', hvor vi følger den forhutlede konsulent Kristian Wang.

Mie Hald
Mie Hald

Mie Hald, f. 2000, forfatter til ungdomsromanen "Dødsvalsen", Forlaget Brændpunkt.

Peter Hald
Peter Hald

er en eksperimenterende kemiker med en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet, hvor han arbejder som sikkerheds- og laboratorieleder på Institut for Kemi. Peter Hald er desuden foredragsholder, underviser og officer ved ingeniørtropperne, og han er aktuel med bogen ”169 kemiske eksperimenter” (2018).

Ane Halsboe-Jørgensen
Ane Halsboe-Jørgensen

Ane Halsboe-Jørgensen (f. 1983) er politiker og forfatter. Hun er uddannet cand.scient.pol., er folketingsmedlem og Børneordfører for Socialdemokratiet og desuden medlem af Folketingets Finansudvalg. Hun er aktuel som medforfatter til bogen ”Det betaler sig at investere i mennesker” om sociale investeringer, tidlig indsats og Finansministeriets regnemodeller

Omar Robert Hamilton
Omar Robert Hamilton

Prisvindende dokumentarist og forfatter. Har skrevet for bl.a. The Guardian, The London Review of Books, Mada Masr og Guernica. Medstifter af mediekollektivet Mosireen (Kairo 2011) og Den Palæstinensiske Litteraturfestival. "Byen vinder altid" er Omar Hamiltons debutroman. Omar interviewes af Carsten Jensen på Ny Scene. www.orhamilton.com

Anne Sofie Hammer
Anne Sofie Hammer

Anne Sofie Hammer (f. 1972). Aktuel med ”Må jeg få mit gulvtæppe med hjem til mor?”, som er fjerde bog i serien om Mageløse Magda. Anne Sofie Hammer er cand.mag. i dansk og pædagogik. Hun debuterede i 2009 med ”Villads fra Valby”, som siden er blevet til en serie af bøger, og også har lagt grunden til både spillefilm og teater.

Lotte Hammer
Lotte Hammer

Lotte Hammer (f. 1955) debuterede som forfatter i 2010, hvor hun sammen med sin bror, Søren Hammer, udgav den anmelderroste kriminalroman ”Svindehunde” om Konrad Simonsen og hans team fra Drabsafdelingen i København. I år er søskendeparret aktuelle med krimien "Mirakelbarnet", som er niende bog i serien.

Søren Hammer
Søren Hammer

Søren Hammer (f. 1952) debuterede som forfatter i 2010, hvor han sammen med sin søster, Lotte Hammer, udgav den anmelderroste kriminalroman ”Svindehunde” om Konrad Simonsen og hans team fra Drabsafdelingen i København. I år er søskendeparret aktuelle med krimien "Mirakelbarnet", som er niende bog i serien.

Birgitte Hammer
Birgitte Hammer

Forfatter og foredragsholder efter arbejdsliv som lærer og skoleleder. Har skrevet fire historiske romaner, tre om danske dronninger fra tidlig middelalder og en om sine bedstemødre. For alle fire romaner gælder, at de er fiktion indenfor en fakta-ramme. Se mere på www.birgittehammer.com Træffes på NewPub i Centerhallen søndag.

Mathias Hammer
Mathias Hammer

Mathias Hammer er kendt som vært på P2 og holdkaptajn på Den Klassiske Musikquiz på DR K.

Anne Mette Hancock
Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock (f. 1979) er uddannet bachelor i Historie og journalist fra RUC og Berlingske. Anne Mette Hancock er aktuel med "Mercedes-snittet" - hendes 2. krimi i serien om journalisten Heloise Kaldan og efterforskeren Erik Schäfer. Hun modtog Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2017 for sin første krimi "Ligblomsten".

Lars Handesten
Lars Handesten

Ph.d. og lektor i litteratur på Syddansk Universitet. Har bl.a. bidraget til ”Dansk litteraturs historie 1960-2000” (2007). Lars Handesten er aktuel med "Litteraturen rundt – Aktører i det litterære felt", der præsenterer ny og sjælden litteratursociologisk forskning for betingelserne for litterær produktion i Danmark.

Frederik Hansen
Frederik Hansen

Frederik Hansen er forfatter og udvikler af børneapps, spil og tv med mere i sit produktionsselskab OK Monkey. Derudover er han en stor beundrer af Peter Plys. Forfatteren er blandt andet kendt for serien Game On, der er et hit hos computerspilsbegejstrede børn fra 8 år. Bøgerne skriver han med sin ven og kollega Andreas Nedergaard.

Daniel Lund Hansen
Daniel Lund Hansen

Daniel Lund Hansen (f. 1985), digter og forfatter. Medstifter af Emeritus Books. Debuterede i 2014 med lyriktrilogien SORT-RØD-HVID. Digtsamlingen BLÆKKEN I HUSET fulgte i 2016. Er kontoruddannet fra Handelsskolen, CPH West og arbejder bl.a. som foredragsholder.

Mogens Herman Hansen
Mogens Herman Hansen

Mogens Herman Hansen er lektor emeritus ved KU og en af verdens førende kendere af oldgræsk historie og samfundsforhold. Han har holdt gæsteforelæsninger ved bl.a. Oxford, Cambridge, Harvard, Princeton, Stanford, Yale og Sorbonne. Hans seneste udgivelse er bogen "Hvordan forvrænger populismen demokratiet?".

Eva Kjer Hansen
Eva Kjer Hansen

Eva Kjer Hansen (f. 1964), cand.polit., minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde. I år er hun og Morten Flindt aktuelle med bogen "Det forsømte Folketing".

Anders Lundt Hansen Hansen
Anders Lundt Hansen Hansen

Anders Lundt Hansen (f.1973) er forfatter, foredragsholder og freelanceskribent, bl.a. for Weekendavisen. I år er han aktuel med bogen "Sølv, blod og kongemagt".

Marianne Iben Hansen
Marianne Iben Hansen

Marianne Iben Hansen (f. 1961) debuterede som børnebogsforfatter i 2004 med ”Fikkedik og Falderina” og har siden høstet stor anerkendelse for sin leg med sproget i bl.a. ”Axel elsker biler” og ”A, B kom og C”. I 2011 modtog Marianne Iben Hansen Gyldendals Børnebogspris. I år er hun aktuel med bogen ”Kroppen. Rim og Mirakler”.

Bergtóra Hanusardóttir
Bergtóra Hanusardóttir

Færøsk forfatter, oprindelig uddannet som tandlæge i København. Har udgivet en række romaner, digte, skuespil og noveller på færøsk. To romaner er oversat til dansk: "Færingerne" (2017) og "Stækket flugt" (2018).

Jesper Harborg
Jesper Harborg

Uddannet journalist. Skribent på fodboldmagasinerne "Classico" og "Magasinet Alka Superliga". Har bl.a. skrevet bøgerne "I troed´ vi var døde og borte" og "Danske Stjernestunder i Mesterligaen". Aktuel med bogen "Vm med mere".

Arne Hardis
Arne Hardis

Arne Hardis (f. 1958) er journalist og politisk redaktør på Weekendavisen. I år er han aktuel med bogen "Den kætterske socialdemokrat".

Arne Hardis
Arne Hardis

har i mange år arbejdet som journalist på Weekendavisen. Han har senest bidraget til bogen "Helsinki" (2018), der er en del af rejsebogsserien "Vide verden".

Linette Harpsøe
Linette Harpsøe

Blækket på Linette Harpsøes tredje del af Exilium-serien, Ingenmandsland, er knapt tørt, før hun barsler med sin næste serie, Skæbneløs, hvor første bind, Forfædrenes Talisman, udkommer til BogForum. Fotograf: Søren Weile

Julie Hastrup
Julie Hastrup

(f. 1968) Er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet på TV2/Lorry og Danmarks Radio. Hun debuterede i 2009 med bestselleren ”En torn i øjet”, som var første bind i serien om den danske drabsefterforsker Rebekka Holm. I år er hun aktuel med syvende bind, ”Blodspor”.

Hans Petter Haugen
Hans Petter Haugen

Hans Petter Hougen (f. 1949) er født i Oslo. Professor i retsmedicin ved Retsmedicinsk Institut med mere end 30 års erfaring og særlig fokus på retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde samt skud- og eksplosionsskader. Aktuel med ”De 7 dødssynder”

Susie Haxthausen
Susie Haxthausen

Susie Haxthausen er en moderne, mundtlig forfatter, som har været fuldtidsfortæller siden 2002. Medlem af den dansk-svenske gruppe Beretterakademiet, som først og fremmest er et værksted til udvikling af den moderne, mundtlige fortællekunst. Hun har i øvrigt skrevet romaner, fagbøger og en enkelt børnebog.

Jonathan Hedegaard
Jonathan Hedegaard

Jonathan Hedegaard (f. 1994), digter og kunstner. Digtsamlingen HALV HIMMEL MED SKYSOVS udkom i 2015. Kunstbogen LIFE'S TOO SHORT FOR BORING NAILS i 2017. Er bogaktuel i 2018 med digtsamlingen GENOPSTÅ.

Dag Heede
Dag Heede

Dag Heede (f. 1962), mag.art og ph.d, er lektor ved Syddansk Universitet. Han har skrevet monografier om Michel Foucault, Karen Blixen, Herman Bang og H.C. Andersen. Har en homolitteraturhistorie på tegnebrættet.

Helle Hedegaard Hein
Helle Hedegaard Hein

Cand.merc., ph.d., selvstændig forsker, foredragsholder og forfatter. Aktuel med ”Ledetråde – Meningsskabende værdiledelse”, Djøf Forlag.

Jørgen Hein
Jørgen Hein

Jørgen Hein er historiker og museumsinspektør ved Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg. Udgav i 2009 trebindsværket The Treasure Collection at Rosenborg Castle om genstandene i skatkammeret på Rosenborg og er nu aktuel med Ivories and Narwhal Tusks at Rosenborg Castle om genstande i elfenben og narhvaltand.

Tommy Heisz
Tommy Heisz

(f. 1975) Er journalist og forfatter samt underviser i fortællende journalistik. Han har skrevet flere dokumentariske bøger, bl.a. ”Himmelflugt og højdeskræk – Historien om Love Shop” (2015) og ”Svømmepigerne der forførte Danmark i 1930’erne” (2014). I år er han aktuel med ”Den spanske syge”

Michael Hejmadi-Pedersen
Michael Hejmadi-Pedersen

Michael Hejmadi-Pedersen (f. 1977) er speciallæge i Almen Medicin, praktiserende læge på Fyn og iværksætter. Aktuel med bogen 'Anti-age'.

Helle Helle
Helle Helle

Helle Helle (f. 1965). Aktuel med ”de”. Helle Helle debuterede i 1993 med ”Eksempel på liv” og fejrer i år sit 25-års forfatterjubilæum. Helle Helle har blandt andet modtaget Kritikerprisen, P.O. Enquistprisen, De Gyldne Laurbær og Det Danske Akademis Store Pris. Hendes noveller og romaner er oversat til tyve sprog.

Helle Helle
Helle Helle

Helle Helle er kandidat til DR Romanprisen 2019 med 'de'.

Maria Helleberg
Maria Helleberg

(f. 1956) Maria Hellebergs forfatterskab tæller mere end 80 udgivelser. Nogen kalder hende den historiske romans dronning. Grundig research af historiske personer og begivenheder er baggrund for hendes karakterer og dramatiseringer. Hendes seneste roman hedder "sommerfugl".

Frank Hemmingsen
Frank Hemmingsen

Frank Hemmingsen, 1960, udkom på Brændpunkt med krimien "Sola Scriptura". Er uddannet jurist. Desuden er Frank Hemmingsen musiker og har udgivet fire soloalbums med egen komponeret musik og tekster.

Vincent F. Hendricks
Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks er dr.phil., Ph.d., og professor i formel filosofi og leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS), KU. Han er forfatter til bogen "Spræng Boblen" (2016), samt medforfatter til "Fake News"(2017) og "Kæmp for Kloden" (2018). Han er desuden aktuel med bogen "Hvordan sikrer vi digital dannelse?" med Camilla Mehlsen. Foto: KU

Vincent F. Hendricks
Vincent F. Hendricks

Vincent F. Hendricks er dr.phil, ph.d., og professor i formel filosofi ved Københavns Universitet. Han er forfatter til en række bøger, bl.a. ”Spræng boblen” (2016) og ”Fake News” (2017), og er desuden en populær foredragsholder. I år er han sammen med Claus Strue Frederiksen aktuel med bogen "Kæmp for kloden".

Ole Henriksen
Ole Henriksen

(f. 1951) Født og opvokset i Nibe. Opbyggede mod alle odds et internationalt brand med hudplejeserie og spa i Los Angeles og blev kendt som The Hollywood King of Glowing Skin. I Danmark er han i lige så høj grad elsket for sin evne til at sprede glæde, lykke og positivitet. Sammen med Tina Jøhnk Christensen er han nu aktuel med bogen ”Det skal føles godt”.

Kis Henriksen
Kis Henriksen

Kis Henriksen - cand.pæd. i billedkunst og kunstterapeut med 3 bøger om en kunstterapeutisk metode anvendt i arbejdet med børn, unge og voksne og 2 eventyrbøger. BJERGBESTIGERSKEN (2016) beskriver egne kunstterapeutiske værker med et retrospektivt blik på mere end 30 års arbejde. NewPub søndag 28/10: www.forlagetkis.dk/KUNSTEN AT FORME ET SPROG

Arne Herløv Petersen
Arne Herløv Petersen

Arne Herløv Petersen (f. 1943) er en dansk forfatter og oversætter med mere end 500 egne og oversatte titler bag sig i løbet af en lang karriere der blev indledt med bogen "Digte i 1962". I år har han udgivet "Fugle kan ikke flyve" og "Udvalgte digte" der præsenterer de bedste digte fra en poetisk karriere på 60 år.

Rikke Hertz
Rikke Hertz

Rikke Hertz er spirituel erhvervsrådgiver, headhunter og kendt fra TV4 som clairvoyant. Hun har altid brugt sine åndelige guider til at finde vej, men i mange år hemmeligt. Aktuel med bogen 'Spirituelt lederskab'.

Morten Hesseldahl
Morten Hesseldahl

Morten Hesseldahl, f. 1964, er adm. dir. for Gyldendal og forfatter til en række tegneserier og romaner, bl.a. spændingsromanen ”Drager over Kabul”, som af Det Danske Kriminalakademi blev hædret med prisen for Årets bedste spændingsroman. Aktuel med ”Masada” om konflikten i Mellemøsten og en terrorcelle midt i København.

Henrik Hildebrandt
Henrik Hildebrandt

Fotograf Henrik Hildebrandt præsenterer på smukkeste vis kongehuset i sin nye fotobog 'Kongehuset i det nye årtusind.'

Jytte Hilden
Jytte Hilden

Jytte Hilden er kemiingeniør, tidligere gymnasielærer, rektor og politiker. Hun har bl.a. været kulturminister og videnskabsminister. Aktuel med "Takt og Tone til Tiden".

Jytte Hilden
Jytte Hilden

Redaktør og forfatter. Tidligere rektor og fhv. minister. Har været kulturchef på Det Kgl. Bibliotek. Har gennem årene siddet i et stort antal råd og nævn. Medforfatter til en række bøger om samfund, politik, ligestilling og kønsroller. Aktuel med bogen "Takt og tone til tiden" i anledning af 100 året for Emma Gads bog.

Sarah Jane Hinder
Sarah Jane Hinder

Following up on the success of Yoga Bug, writer and illustrator Sarah Jane Hinder presents an easy-to-learn yoga flow for babies, toddlers, and other early readers. With Hinder's colorful and expressive illustrations as a guide, join Bug and his friends - on a romp through 10 authentic animal poses.

Ulla Hinge Thomsen
Ulla Hinge Thomsen

Ulla Hinge Thomsen (f. 1971). Aktuel med "En duft af appelsin". Ulla Hinge Thomsen er forfatter og journalist. Tidligere redaktør og redaktionschef, i dag indehaver af Hinge Thomsen Kommunikation og blogger på Bogliv.dk. Har tidligere udgivet bestselleren "Særligt sensitiv". Guide til det gode liv (2015) og "Tilgiv. Sådan kommer du videre" (2016).

Ulla Hinge Thomsen
Ulla Hinge Thomsen

Ulla Hinge Thomsen (f. 1971). Aktuel med "En duft af appelsin". Ulla Hinge Thomsen er forfatter og journalist. Tidligere redaktør og redaktionschef, i dag indehaver af Hinge Thomsen Kommunikation og blogger på Bogliv.dk. Har tidligere udgivet bestselleren "Særligt sensitiv. Guide til det gode liv" (2015) og "Tilgiv". "Sådan kommer du videre" (2016).

Anne Hjernøe
Anne Hjernøe

(f. 1969) Journalist og autodidakt kok. Kendt fra tv, og har som tv-vært bl.a. lavet AnneMad og en lang række udsendelser sammen med Anders Agger, hvor de har besøgt skønne steder i ind- og udland. Forfatter til diverse kogebøger, bl.a. ”Annes syltebog”, ”AnneMad”, ”Annes spisekammer” og ”Sunde salater”. I år aktuel med ”Krydret” sammen med Ditte Ingemann.

Thomas Hjorthaab
Thomas Hjorthaab

Thomas Hjorthaab (f. 1990) er uddannet fra Serieskolan i Malmö. Thomas illustrerer især børnebøger, men hans stil favner en bred palette, hvorfor han også illustrerer albumcovers, bladtegninger, musikvideoer etc. Thomas streg og stil afspejler oftest det eventyrlige og detaljerige, som i den anmelderroste børnebog "Ulveungen Urds uhyggelige hallloween”

Finn Jul Hjortsøe
Finn Jul Hjortsøe

Finn Er kæmpe fan af de gamle Kim bøger og har i samarbejde med den originale tegner og arvingerne fortsat serien, som starter med Kim vender tilbage. Finn har udgivet flere kim bøger, samt været medforfatter på andre.

Kasper Hoff
Kasper Hoff

Kasper Hoff (f. 1972) er uddannet dramatiker ved Aarhus Teater og arbejder som dramatiker og forfatter. Siden han debuterede som børnebogsforfatter i 2009 med ”Frida og det levende ler”, har han skrevet adskillige bøger for børn og unge. I år er han aktuel med bogen ”Drengen der fik ting i hovedet”.

Henrik S. Holck
Henrik S. Holck

Henrik S. Holck (f. 1961) debuterede som kun 16-årig med den hyldede digtsamling "Vi må være som alt" - i selskab med Michael Strunge og F.P. Jac. Siden forsvandt han fra det litterære kredsløb i mange år, men har de seneste år udgivet bl.a. "Digte. Ungdom. 1976-82" (2016) og "Perler og snor" (2017). Han er nu aktuel med romanen "Materialismen".

Kasper Holdgaard Andersen
Kasper Holdgaard Andersen

er ph.d. og postdoc på Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet, hvor han forsker i europæisk middelalderhistorie samt Danmarks vikingetid og middelalder herunder mentalitetshistorie, politisk historie og kulturmøde. Han er medredaktør på samt bidragyder til bogen ”Dronningemagt i middelalderen” (2018).

Gretelise Holm
Gretelise Holm

Gretelise Holm, journalist og forfatter, har skrevet 40 bøger inden for mange forskellige genrer: Fag- og debatbøger, børne- og ungdomsromaner samt krimier og erindringsbøger. Bøgerne er solgt i store oplag og i mange lande. Hun vil under hele messen være til stede på stand E-010, hvor hun vil signere sine bøger og tale med de besøgende. Velkommen!

Mette Holm
Mette Holm

Mette Holm (f. 1953). Aktuel med samtalebogen ”Du store verden” (med Mogens Lykketoft og Uffe Ellemann-Jensen). Mette Holm er journalist, forfatter og Kina-ekspert. Siden 1987 har hun arbejdet som korrespondent for bl.a. Danmarks Radio og Weekendavisen. Har skrevet adskillige fag- og non-fiction bøger, bl.a. i samarbejde med sin mand, Mogens Lykketoft.

Jakob Holm
Jakob Holm

Jakob Holm (f. 1973) er litterat og forfatter til bogen ”Meningen med det hele” (2018). Lykke er vor tids moralske imperativ. Men udviklingstvang og positivitetstyranni skaber sårbare og ensomme mennesker. Tiden kalder på oprør. Jakob Holm inviterer læseren til at genopdage eksistentialismens væsentligste tænkere og forfattere.

Lasse Holm
Lasse Holm

(f. 1968) Forfatter til de historiske krimier ”Romeren” (2015), ”Grækeren” (2015) og ”Republikaneren” (2016), der udspiller sig i antikkens Rom. Nu aktuel med ”Lodbrogsønnernes ran”, 2. bind i hans krimitrilogi om vikingerne. 1. bind, ”Lodbrogsønnernes søn” kom i 2017. Er uddannet grafisk designer og illustrerer selv sine romaner med smukke land- og bykort.

Claus Holm
Claus Holm

Kok, foredragsholder og smagsudvikler Claus Holm er kendt for sine mange optrædener i morgen-tv, han har været køkkenchef i ind- og udland og driver gastro-virksomheden "Sans og samling" hvor han udvikler opskrifter og madkoncepter. Sideløbende er Claus Holm en vigtig del af COOPs satsning "Sammen om bedre mad". Foto: David Bering / Montgomery

Eline Holm
Eline Holm

ELINE HOLM er journalist og arbejder som freelancer for magasiner, blade og private virksomheder. Hun har gennem de seneste ti år skrevet om graviditet, fødsler, familieliv, opdragelse og småbørnspsykologi, hovedsageligt for magasinerne Vores Børn og Gravid. Hun har netop skrevet “Meyermetoden – den naturlige epidural” med Heidi Vallentin.

Keld Holm
Keld Holm

Tidligere cheføkonom og analysechef i en række danske og internationale banker og har desuden været bestyrelsesmedlem og konstitueret adm. direktør for Instituttet for Fremtidsforskning. I dag er han forretningsudviklingschef i Den Sociale Kapitalfond.

Ida Holst
Ida Holst

Ida Holst (f. 1976). Aktuel med bogen "Budgetbaby", en praktisk bog med råd og vink til nybagte forældre om udgifterne til barnets første leveår. Bachelorgrad i agronomi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Master of Commerce with major in Marketing fra The University of Sydney, Australien. Gymnasielærer i matematik og erhvervsøkonomi.

Hanne-Vibeke Holst
Hanne-Vibeke Holst

(f. 1959) Forfatter og journalist. Debuterede i 1980 med ungdomsromanen ”Hejsa Majsa!”. Har siden skrevet en lang række romaner, senest ”Som pesten” (2017). Er blevet tildelt flere priser bl.a. De Gyldne Laurbær i 2008. Nu er hun sammen med Christine Antorini, Ritt Bjerregaard og Anne Linnet aktuel med samtalebogen ”Mødre og døtre”, skrevet af Lene Johansen.

Kasper Holten
Kasper Holten

Kasper Holten (1973) Chef for Det Kongelige Teater. Eksperimenterende og kontroversiel instruktør og operachef. Tidligere operachef på Det Kongelige Teater og Royal Opera House i Covent Garden. Aktuel med bogen ”Den lille bog om opera”.

Fartein Horgar
Fartein Horgar

Norsk forfatter af en serie historiske romaner fra de tidligere Dansk Vestindiske øer. Romanen "I slagtemåneden" udkom på dansk i 2017, og mange vil sikkert huske hans spændende præsentation af bogen på BogForum. I efteråret 2018 udkommer hans anden historiske roman om Vestindien på dansk. Titlen er "Frihedens køtere".

Birthe Rønn Hornbech
Birthe Rønn Hornbech

Birthe Rønn Hornbech (f. 1943) er cand.jur., forfatter og samfundsdebattør. Tidligere minister, medlem af Folketinget for Venstre og vicepolitimester. Birthe Rønn Hornbech har skrevet bøger om bl.a. Grundtvig og H.C. Andersen – og i år er hun aktuel med erindringsbogen ”Politierindringer”.

Lars Horneman
Lars Horneman

Tegneserieskaber og illustrator. Aktuel med tegneserien ”I dag har jeg gode ben” (Cobolt). Har tegnet børnebøger, billedbøger og tegneserier og modtog Kulturministeriet Illustratorpris 2016 for Zenobia, skrevet af Morten Dürr.

Maja Horst
Maja Horst

Maja Horst er professor i forskningskommunikation og institutleder ved Medier, Erkendelse og Formidling, KU. Hun er medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og har udgivet bøger og artikler om forholdet mellem videnskab og samfund, senest bogen "Hvad vil vi med universiteterne?".

Tina Horsted
Tina Horsted

Tina Horsted er speciallæge i anæstesi og indehaver af Smerteklinikken i København. Hun er Danmarks første og førende specialist i smertebehandling med medicinsk cannabis og nu aktuel med bogen "Medicinsk cannabis".

Anders Houmøller
Anders Houmøller

Anders Houmøller Thomsen er journalist, musikanmelder og forfatter og har bl.a. skrevet bøger med Jørgen Leth, Johnny Madsen og MC Einar. Aktuel med bogen 'Jeg tog en anden vej - 25 år uden alkohol'.

Thomas Hovaldt
Thomas Hovaldt

1976 Har 20 års erfaring indenfor den organisatoriske del af musiklivet. I 15 år har Thomas arrangeret koncerter med Ensemble Hovaldt, der består af professionelle musikere fra København, London, Paris og Berlin. Thomas har arbejdet som redaktør og skribent på blade og bøger i mange år. Seneste udgivelse Opbrud - 12 Udbrud

Tarek Ziad Hussein
Tarek Ziad Hussein

Tarek Ziad Hussein er stud.jur., skribent, foredragsholder og en af de skarpeste stemmer i debatten om islam og integration. Han er fast skribent ved Politiken og deltager jævnligt i Deadline, Debatten m.fl. Han debutererede i år som forfatter med bogen "Det sorte skæg".

Kristian Husted
Kristian Husted

Kristian Husted (f. 1976) er uddannet Cand. mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og arbejder som instruktør, dramatiker og teaterkritiker for Politiken. Han debuterede i 2011 med den selvbiografiske teaterfortælling ”Thomas Iratus”, som blev opført på Københavns Musikteater. I år er han aktuel med ”Vahid”.

Pelle Hvenegaard
Pelle Hvenegaard

Pelle Hvenegaard blev verdensberømt som dreng i rollen som navnefællen Pelle Erobreren i Bille Augusts oscarvindende film. Han er uddannet journalist og har arbejdet i TV-branchen hele sit voksne liv. Aktuel med bogen 'Kære Zoe Ukhona - en fortælling om endelig at blive forældre'.

Lars Hvidberg
Lars Hvidberg

Lars Hvidberg (f. 1973) er cand.mag. og journalist og har bl.a. skrevet for Berlingske. Til daglig arbejder han som taleskriver i Kulturministeriet. I år er han og Ahmed Akkari aktuelle med bogen "Mod til at tvivle".

Camilla Hübbe
Camilla Hübbe

Camilla Hübbe (1963) er en af Danmarks mest anerkendte børne- og ungdomsforfattere, har siden 2006 har skrevet romaner for børn og unge. De seneste år har hun samarbejdet med illustratoren Rasmus Meisler om bl.a. den prisvindende ”Nord” – en ungdomsroman, digital eventyrfortælling og undervisningsmateriale samt om føljetonen "Louis Armstærk".

Jacob Hyttel
Jacob Hyttel

Jacob Hyttel (f.1960) Nordjysk bolighaj, spiludvikler og lejlighedsvis buschauffør. Aktuel med sin første krimi/ thriller: ”De Brændemærkede-før”. Og har 2 efterfølgere i støbeskeen: ”Sort mand, hvid løgn” og ”Jeg elskede dem alle”. Romanerne har epicenter i Hjørring. Du møder Jacob Hyttel på NewPub. OBS! KUN fredag. jacob.hyttel@gmail.com

Nick Hækkerup
Nick Hækkerup

Nick Hækkerup (f. 1968) er politiker og forfatter. Han er uddannet cand.jur. og ph.d. i EU-ret, borgmester i Hillerød 2000 til 2007, siden medlem af Folketinget, og fhv. Forsvarsminister, Handels- og Europaminister samt Sundhedsminister. Han er aktuel som medforfatter til bogen ”Sandheden kort – Christiansborg fra A til Å”.

Peter Høeg
Peter Høeg

Peter Høeg (f. 1957). Aktuel med ”Gennem dine øjne”. Peter Høeg debuterede i 1988 med romanen ”Forestilling om det tyvende århundrede”. Siden fulgte bl.a. ”Frøken Smillas fornemmelse for sne” (1992), ”De måske egnede” (1993), ”Kvinden og aben” (1996), ”Den stille pige” (2006), "Elefantpassernes børn" (2010) og "Effekten af Susan" (2014).

Birgitte Ellemann Höegh
Birgitte Ellemann Höegh

Birgitte Ellemann Höegh (f. 1969) er uddannet cand.mag. i Dansk og Film- og medievidenskab, journalist og forfatter. Hun arbejder freelance for en række magasiner, aviser, tidsskrifter og fagskrifter om kultur og sociale forhold. I år er hun aktuel med portrætbogen "Michael Kvium. Den nådesløse maler".

Marie Høgh
Marie Høgh

Marie Høgh (f. 1985) er uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet, sognepræst i Lynge-Uggelæse, foredragsholder og debattør. Høgh bidrog til bogen ”Taler til ungdommen” (2017) med kærlig opfordring til unge om, at huske at have drømme og ikke være bange for at fejle.

Søren Hørdum
Søren Hørdum

Forlægger og ejer af forlaget Book Lab samt direktør for Hørdum & Engelbreth, der tilbyder kreativ sparring og rådgivning til at optimere grafiske produktioner. Har udgivet ”Kashmir Logue Book” og Jan Grarups fotobog ”And Then There Was Silence”. Aktuel med bogen om Olsen Banden.

Mona Høvring
Mona Høvring

Norsk forfatter, som er aktuel med sin 3. roman på dansk 'Fordi Venus passerede en alpeviol den dag jeg blev født'. De to første romaner 'Noget der hjælper' og 'Venteværelset i Atlanten' blev flot modtaget i Danmark. Mona Høvring har udgivet 10 bøger, herunder 6 digtsamlinger & har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Jens Høvsgaard
Jens Høvsgaard

Journalist og forfatter Jens Høvsgaard har skrevet de anmelderroste dokumentarbøger ”Solgt til sex”, ”Det koster et kongerige” og senest ”Spionerne der kom ind med varmen”. Aktuel med bogen 'Havfruemorderen'.

Anders og Luise Haaber  Føns
Anders og Luise Haaber Føns

Anders er uddannet rytmisk pianist på Det Fynske Musikkonservatorium i 2004, og har gennem de seneste 14 år spillet professionelt. Sammen med Luise Føns, der også er professionel musiker, er de med i "Babybandet", der spiller børnemusik. Parret har sammen skrevet bogen "Sovesange" der er en kombination af både musik og godnathistorier for de helt små.

Anders Haahr Rasmussen
Anders Haahr Rasmussen

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist og forfatter og er aktuel med sin skønlitterære debut, kogebogsromanen ”Det var ikke planen at købe kålroer”, udgivet på forlaget Ekbátana. Han har tidligere udgivet bl.a. ”En fortælling om at være træt” på People’s Press og har skrevet om alt fra tennis over prostitution til maskulinitet.

Bertel Haarder
Bertel Haarder

Bertel Haarder (1944) er en populær og folkelig politiker, og han er bl.a. idémanden bag det bornholmske Folkemøde. Bertel Haarder er aktuel med ”Bertels bedste”.

Thomas Ilkjær
Thomas Ilkjær

(f. 1971) Vinskribent på Politiken og vinmagasiner i Skandinavien samt stifter og leder af ’Vinakademiet’. Forfatter til bogen ”Amarone” (2010), og hovedredaktør på vinbøgerne ”Forstå din vin” (2017) og Hugh Johnssons årlige udgave – i år ”Vin 2019” samt medforfatter til ”Italiensk vin” (2018).

Ditte Ingemann
Ditte Ingemann

Står bag madbloggen The Food Club, som omhandler hendes store passion for mad. Arbejder som selvstændig madskribent, madstylist, fotograf og opskriftsudvikler. Fast madskribent for Politiken og udvikler opskrifter for bl.a. Aarstiderne. Forfatter til kogebøgerne ”Vegetar” (2016) og ”Salatsnedker” (2017). I år aktuel med ”Krydret" sammen med Anne Hjernøe.

Nana Balle og Irene Nørgaard
Nana Balle og Irene Nørgaard

Nana Balle er kommunikationsrådgiver, journalist og madskribent, og Irene Nørgaard, er journalist og forfatter af flere biografier, blandt andet biografien om Evald Krogh, ‘Take it away, Evald’. Begge damer bor i Aarhus og deler passioner for vinterbadning, portvin og saftige fortællinger.

Bent Isager-Nielsen
Bent Isager-Nielsen

Bent Isager-Nielsen (f. 1951). Han har gennem sin karriere haft forskellige chefstillinger i Rigspolitiets Rejsehold, Frederiksberg Politi, Københavns Vestegns Politi, Bagmandspolitiet samt Nordsjællands Politi. Bent Isager-Nielsen er aktuel med ”De 7 dødsynder”

Bjørn Isak
Bjørn Isak

Bjørn Isak, f. 1990, er forfatter og cand.mag. fra Aarhus Universitet. forfatter af novellesamlingen "Rav", Forlaget Brændpunkt.

Katja Iversen
Katja Iversen

Katja Iversen er uddannet i kommunikation på RUC og i ledelse på Columbia University og har gennem mange år arbejdet i FN og den internationale ngo-verden. I dag er hun præsident for den globale organisation Women Deliver og særlig rådgiver for internationale topledere fra politik og erhvervsliv. Aktuel med bogen 'Kvinde kend dit netværk'.

Kirsten Jacobsen
Kirsten Jacobsen

(f. 1942) Er journalist og forfatter. Hun har skrevet en lang række anmelderroste portrætbøger om blandt andre Poul Svanholm, Mads Øvlisen, Søren Pilmark, Lars Løkke Rasmussen, Erik Clausen og Thomas Helmig og senest om Mærsk Mc-Kinney Møller i ”Husk altid ledestjernen”.

Emilie Melgaard Jacobsen
Emilie Melgaard Jacobsen

Emilie Melgaard Jacobsen er blogger, forfatter og instagrammer. Og har skrevet børnebogen Natbjørnen Tjugga, Søvnmeditation for børn. Kom og mød Emilie og Natbjørnen Tjugga på forlaget Aronsens stand på C4-018. I kan komme og tegne sammen med Emilie og få signeret bøger. Der vil være en stor konkurrence om søndagen.

Jesper Roos Jacobsen
Jesper Roos Jacobsen

Jesper Roos Jacobsen er tidligere folkeskolelærer, nuværende børnebogsredaktør og evig fodboldfar. Aktuel med Bækager Boldklub

David Jacobsen Turner
David Jacobsen Turner

arbejder til daglig på Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor han siden 2013 har været ansat som kulturjournalist og litteraturredaktør. Han har senest redigeret og bidraget til bogen ”Helsinki” (2018), der er en del af rejsebogsserien ”Vide verden”.

Dorte Jagetic Andersen
Dorte Jagetic Andersen

lektor og ph.d., er etnolog og filosof med særlig forskningsinteresse i konflikt- og identitetsdannelse i de tidligere jugoslaviske grænseregioner samt teoribygning inden for grænseforskningen. Siden 2007 har hun været tilknyttet Institut for Grænseregionsforskning. Hun er medredaktør på samt bidragyder til bogen "Europas grænser" (2018).

Morten Leth Jakobsen
Morten Leth Jakobsen

Morten Leth Jacobsen (f. 1967). Hans foreløbig fem romaner spænder fra moderne skæbnefortællinger, som i Mens vi venter (2011), til mere eksperimenterende magisk-realisme som i Den sidste dag på jorden (2014). Han har modtaget adskillige legater og stipendier, herunder Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium i 2012.

Mikael Jalving
Mikael Jalving

Født 1968, historiker og mangeårig kommentator ved flere danske dagblade; forfatter til en lang række bøger, senest "Cykling er min kirke" (2016)

Monika Janfelt
Monika Janfelt

Monika Janfelt, dr.phil., ekspert i karriere- og talentudvikling, har erfaring som forsker og konsulent. Hun driver firmaet Moveo Nordic og har publiceret en lang række artikler og bøger, senest Career - The Art of Moving On, (også udgivet på dansk). Mød forfatteren på NewPub området, Centerhallen lørdag 10-18. www.janfelt.dk www.moveonordic.com

Michael Jannerup
Michael Jannerup

Michael Jannerup (f. 1975), er cand.mag. i litteraturvidenskab og ledelseskoordinator på forlaget Gyldendal. Han har tidligere været nyhedsredaktør på Berlingske og koncernkommunikationschef i Kulturministeriet. I år er han sammen med Esben Schjørring aktuel med bogen "Værdikæmperne".

Gina Jaqueline
Gina Jaqueline

Gina Jaqueline fik sit gennembrud med DR3-serien »Gina Jacqueline – en sugardaters fortælling«. Nu har hun skrevet en ærlig biografi om sit liv – en bog, der handler om meget mere end sugardating. For mens programmerne mest fortalte om livet som sugardater, giver bogen dig hele historien om Gina og hendes utraditionelle liv. Foto: David Bering/Montgomery

Andrea Jeftanovic
Andrea Jeftanovic

(Chile, 1970). Forfatter, essayist, underviser, teateranmelder, rejsende globetrotter og livsnyder. Hun er uddannet sociolog og har desuden en ph.d. i latinamerikansk litteratur fra Berkeley University. For indeværende underviser hun på Universidad de Santiago de Chile. Hun er forfatter til otte bøger med noveller, fortællinger og essays.

Carsten Jensen
Carsten Jensen

(f. 1952) Forfatter og debattør. Har et langt og alsidigt forfatterskab bag sig, som indeholder både kritiske essays, rejsebøger og store episke romaner. Har senest udgivet ”Den første sten” (2015) og ”Krigen der aldrig ender. Reportager fra Afghanistan” (2016). Nu er han aktuel med to debatbøger ”Kældermennesker” og ”Mod stjernerne”.

Jens Henrik Jensen
Jens Henrik Jensen

(f. 1963) Forfatter og journalist, slog igennem med Kazanski-trilogien. Herefter kom hans serie om kriminalassistent Nina Portland. I 2012 udkom 1. bind i serien om krigsveteranen Niels Oxen, ”De hængte hunde” efterfulgt af 2. bind ”De mørke mænd” (2014) og 3. bind, ”De frosne flammer” (2016). Nu er han ude med 4. bind, ”Lupus”, en selvstændig krimi om Oxen.

Thomas Alexander Jensen
Thomas Alexander Jensen

Thomas Alexander Jensen, 1994, udkom på Brændpunkt med digtsamlingen "Angstens besættelse". Udkommer på Brændpunkt med digtsamlingen "Et kaotisk drama" 25. oktober 2018.

Henrik Jensen
Henrik Jensen

Professor MSO, dr.scient.pol. & ph.d., ansat ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet, med en fortidig ansættelse i Folketinget. Forfatter til en række bøger om dansk politik med parlamentsforskning som primært forskningsområde. Aktuel med ”Mellem ministerium og Folketing”, Djøf Forlag.

Martin Jensen
Martin Jensen

Debuterede i 1998. Han modtog i 2009 Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris og Det Danske Kriminalakademis hæderspris for 7-bindsserien om byfoged Eske Litle og Assens i 1300-tallet. Han har desuden skrevet en lang række selvstændige romaner. Lige nu er han aktuel med bogen "Bud", hvor han skildrer det moderne menneske i forhold til de ti bud.

Bernard Eric Jensen
Bernard Eric Jensen

Bernhard Eric Jensen (født 1943) er mag.art i historie og lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole ved Århus Universitet. Han har stået i spidsen for et stort flerfagligt forskningsprojekt om, hvordan historie forstås og bruges i dagens Danmark. Har udgivet bogen Historiebevidsthed/fortidsbrug - teori og empiri" på HISTORIA.

Henrik Jensen
Henrik Jensen

Henrik Jensen (f. 1947) er historiker, anmelder, klummeskribent og kommentator på Kristeligt Dagblad og forfatter til bogen ”Krigen 1914-1918” (2014), en bog om krigen, der forandrede verden for altid. I den ser han nærmere på de kulturhistoriske slagskygger fra Første Verdenskrig. Jensen har tidligere udgivet bl.a. ”Derfra vores verden går” (2016).

René Jean Jensen
René Jean Jensen

René Jean Jensen debuterede med digtsamlingen "Opvågningsbog" i 2001. Han modtog Michael Strunge Prisen for "Jeg har planlagt at dagdrømme" og udgav sidste år prosateksterne "Om april, i maj". Han er desuden med i antologien "Den rullende kanon".

Anders Fogh Jensen
Anders Fogh Jensen

Anders Fogh Jensen (f.1973) er ph.d. fra Københavns Universitet og D.E.A. fra Sorbonne, er filosof, foredragsholder, forfatter, dramatiker og filosofisk kommentator på politiske og eksistentielle emner – og nu højskoleforstander i Vestjylland. I år er han sammen med Dennis Nørmark aktuel med bogen "Pseudoarbejde".

Per Lau Jensen
Per Lau Jensen

(f. 1954), der er aktuel med romanen ”Drømmepiger og dragehoveder,” har i alt udgivet otte skønlitterære romaner. Modtog i 2016 Hans Henrik Møllers mindelegat for bogen ”illa Isabella.” Opvokset i Holte, nord for København, har boet i England og i Sverige og bor i dag i bjergene på Costa del Sol.

Casper Grundtvig Jensen
Casper Grundtvig Jensen

Casper Grundtvig Jensen udkommer i år med børnebogen 'Doktor Fusk', hvor man kan møde drengen Rune, hans stedfar kung fu-Bjarne og så selvfølgelig den mystiske Doktor Fusk.

Lola Jensen
Lola Jensen

Lola Jensen (f. 1956) er hele Danmarks familievejleder. På TV 2 giver hun gode råd til familieliv, opdragelse, børns udvikling m.m., og hun har skrevet en lang række bøger, senest ”Må vi så få ro!” (2017), ”Pas på familien” (2015), ”Den store bog om skolebørn.” (2013) samt ”Den store far, mor & børn” (2010).

Dorte Daugaard Jensen
Dorte Daugaard Jensen

Dorte Daugaard Jensen er cand. mag. i europæisk etnologi og har skrevet bogen ”Stedmoderskab” samt stiftet foreningen StedmorDanmark.dk, der formidler viden om det at leve i en sammenbragt familie med fokus på rollen som stedmor.

Erling Jepsen
Erling Jepsen

Erling Jepsen (f. 1956) Dramatiker og forfatter. Erling Jepsen har bl.a. skrevet de filmatiserede romaner ”Kunsten at græde i kor” og ”Frygtelig lykkelig”. I 2016 udkom romanen Gramhavet – og i år er han aktuel med romanen "Erna i krig".

Andres Artiles Jerrik
Andres Artiles Jerrik

Andres er kendt fra DR Ultra og en af Danmarks nye stylister, der både hjælper stjernerne med at klæde sig sejt på og helt almindelige børn til at lære at gøre det selv.

Jørgen Seit Jespersen
Jørgen Seit Jespersen

(f. 1950) er cand.phil. i forhistorisk arkæologi og lektorbedømt i humanistisk videnskabsteori på Aarhus Universitet. Har blandet andet undervist på Forsvarsakademiet. Hans bog "Krigsteoretiske overvejelser" er resultatet af et seniorforskerarbejde på Nationalmuseet. Multivers C4-013 d. 28. kl.10.45.

Ida Jessen
Ida Jessen

(f. 1964) debuterede som forfatter i 1989. Kendt for flere prisvindende bøger, bl.a. romanen ”Børnene”, som hun i 2010 modtog De Gyldne Laurbær for, samt ”En ny tid”, der indbragte hende Blixenprisen og DR Romanprisen. Hun er en elsket børnebogsforfatter og står sammen med illustratoren Hanne Bartholin bag ”Carl”-serien samt ”Bibelhistorier” fra 2016.

Ida Jessen
Ida Jessen

Ida Jessen (f. 1964). Aktuel med ”Carl er sød”, ”Carl er gul”, ”Carl er Carl”, ”Carl er gavmild” (illustreret af Hanne Bartholin). Ida Jessen debuterede i 1989 og har siden skrevet adskillige romaner. Ida Jessen har modtaget De Gyldne Laurbær, Blixenprisen og DR Romanprisen. Senest udkom ”Doktor Bagges anagrammer" (2017)

Ida Jessen
Ida Jessen

Ida Jessen (f. 1964) debuterede som forfatter i 1989. Kendt for flere prisvindende bøger, bl.a. romanen ”Børnene”, som hun i 2010 modtog De Gyldne Laurbær for samt ”En ny tid” (2015), der indbragte hende Blixenprisen og DR Romanprisen. Ida Jessen er medlem af Det Danske Akademi og i år er hun aktuel med romanen ”Telefon”.

Poul Joachim Stender
Poul Joachim Stender

(f. 1956): Præst og forfatter til en lang række bøger om erotik, mad og eksistens. I 2016 udgav han den meget omtalte bog, ”Stop op”, der opfordrer alle voksne mennesker til at holde en pause og tage et fjumreår.

Nikolaj Johansen
Nikolaj Johansen

Nikolaj Johansen skriver horror, fantasy og science fiction for både unge og voksne og har senest udgivetModerlandets drage, andet bind i en steampunk-trilogi om revolution, mod og maskiner. Han bor i Odense, hvor han til daglig oversætter bøger, spiller rollespil og leger med sin lille datter. Læs mere på www.nikolaj-johansen.dk

Nikolaj Johansen
Nikolaj Johansen

Nikolaj er aktuel med spillebogen 'Fyrtårnet'.

Lars Johansson
Lars Johansson

Lars Johansson (f. 1949) er forfatter og filminstruktør. Han har instrueret en lang række kort- og dokumentarfilm, hvoraf flere har modtaget priser i ind- og udland. I 2006 debuterede han som forfatter med den historiske roman ”Signe”. I år er han aktuel med romanen ”Ved Ishavet”.

Hella Joof
Hella Joof

Hella Joof (f. 1962) er uddannet skuespiller fra Odense Teater og har medvirket i et væld af film og TV-serier ligesom hun også arbejder som filminstruktør og komiker. Hun er desuden forfatter til adskillige bøger, senest ”Båven om Gud” fra 2017.

Hella Joof
Hella Joof

(f. 1962) Uddannet på skuespillerskolen ved Odense Teater i 1990. Siden instruktør af otte spillefilm bl.a. ’En kort en lang’, ’Oh Happy Day’ og ’All inclusive’. Forfatter til bl.a. ”Hellas ABC”, ”Hellas Katekismus” og bestselleren ”Papmaché-reglen” og børnebøgerne om Snitten og Kis. I år aktuel med ”Bryster skal hoppe når man hikker” med Karen Thisted.

Hella Joof
Hella Joof

Hella Joof (f. 1962) er instruktør, forfatter, skuespiller og komiker. I 2016 udgav hun bestselleren ”Papmaché-reglen”, og i år er hun aktuel med almanakken "Dage med mildhed, modgang og mirakler".

Mikael Josephsen
Mikael Josephsen

Mikael Josephsen debuterede i 1998 med digtsamlingen "Havet under huden" og har siden udgivet både romaner og digte. Han modtog i år Danske skønlitterære Forfatteres Hæderslegat. Han er aktuel med anden del af sin misbrugstrilogi, "Jeg er farmor".

Helle Juhl
Helle Juhl

Født 1957, bosat i Sdr. Bjert ved Kolding. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole 1980. Cand.public i kulturhistorisk formidling fra Syddansk Universitet. Siden 1986 freelance journalist, kommunikationsrådgiver og foredragsholder.

Steffen Jungersen
Steffen Jungersen

Steffen er aktuel med rockbogen 'Mig og Lemmy - en rock'n'roll-krønike', hvori han fortæller om sit helt personlige forhold til rocklegenden og forsangeren i Motörhead.

Pia Juul
Pia Juul

Pia Juul (f. 1962) debuterede i 1985 med digtsamlingen "levende og lukket" og har siden udgivet en lang række vigtige bøger, senest i år digtsamlingen "Forbi" og tekstsamlingen "Asterisk", begge på Asger Schnacks Forlag.

Pia Juul
Pia Juul

Pia Juul debuterede i 1985 med digtsamlingen "Levende og lukket" og har siden udgivet en længere række af romaner, novelle- og digtsamlinger og er i år aktuel med både digtsamlingen "Forbi" og tekstsamlingen "Asterisk". Hun er desuden med i antologien "Den rullende kanon".

Reimar Torkil Juul
Reimar Torkil Juul

Reimar Torkil Juul (f. 1972) er bachelor i filosofi, uddannet fra Forfatterskolen i 2014 og har arbejdet som fotograf i en årrække. Han debuterede i år som forfatter med romanen ”Livet under solen”.

Dennis Jürgensen
Dennis Jürgensen

Dennis Jürgensen (f. 1961) har siden sin debut i 1981 levet som professionel forfatter. Han har modtaget priser for sit forfatterskab og er flere gange blevet stemt ind som danske børn og unges yndlingsforfatter. I disse år koncentrerer han sig om voksenkrimien om Roland Triel, hvoraf femte bind "Eksploderende skadedyr" netop er udkommet.

Tina Jøhnk Christensen
Tina Jøhnk Christensen

(f. 1971) Journalist, underviser, oversætter og forfatter. Cand. mag i engelsk og film- og medievidenskab. Har arbejdet som kulturjournalist med speciale i film i Los Angeles siden juli 2001. Eneste aktive danske medlem af Hollywood Foreign Press Association, der uddeler filmprisen Golden Globe. Forfatter til ”Det skal føles godt” med og om Ole Henriksen.

Christine Jønck
Christine Jønck

Christine Jønck har i år udgivet to kriminalromaner om Danmarks skyggesider - Det Kriminelle Politi, som har udgangspunkt i Edderkopsagen, og 'Døde piger sladrer ikke', som handler om trafficking. Foto: Kirstine Ploug

Dan Jørgensen
Dan Jørgensen

DAN JØRGENSEN (f. 1975) er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet (2005). Medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet 2004-2013, fødevareminister 2013-2015 og siden 2015 medlem af Folketinget. Dan Jørgensen er næstformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe. Aktuel med bogen 'Staunings arv'.

Jan E. Jørgensen
Jan E. Jørgensen

Jan. E. Jørgensen er Venstres stemme i København. Født på Østerbro, jurist, advokat, rådmand og folketingsmedlem. Liberal værdikriger for Venstre, der siger sin mening, selv om det ikke altid er populært. Taler Københavns sag, går ind for fri hash og har kritiseret Støjbergs fejring af udlændingestramninger. Aktuel med bogen 'En ægte liberal'.

Simon Laumann Jørgensen
Simon Laumann Jørgensen

Mag.art., ph.d., lektor i politisk teori ved Institut for Statskundskab, Aalborg Universitet. Aktuel med ”Axel Honneth”, som er en bog i serien ”Statskundskabens klassikere”, Djøf Forlag.

Dan Jørgensen
Dan Jørgensen

Dan Jørgensen (f. 1975) er politiker og forfatter. Han er uddannet cand.scient.pol. og adjungeret professor på AAU. Han er fhv. MEP og Fødevareminister, og har siden 2015 været folketingsmedlem for Socialdemokratiet. Han er pennefører på partiets nye principprogram, har udgivet en række bøger og er aktuel med bogen ”Staunings arv”.

Karsten Jørgensen
Karsten Jørgensen

Den erfarne forfatter har fortalt historierne bag en række af musikhistoriens store ikoner. I sin seneste bog "Paul Simon" ligger grundig research igen til grund for klart og præcist at skildre den drevne sangskrivers vej til toppen poppen.

Per Schultz Jørgensen
Per Schultz Jørgensen

Per Schultz Jørgensen (f. 1933) er psykolog, dr.phil. og professor emeritus i socialpsykologi og forfatter til bogen ”Robuste børn”. Som en af landets mest erfarne forskere inden for familieliv og børnepsykologi har han i årtier hjulpet forældre, pædagoger og politikere til bedre forståelse af børns trivsel og vilkår.

Nicklas Jørgensen
Nicklas Jørgensen

Med et CV, der tæller både cocktailbarerne ’The Dive’, ’The Union’, ’1105’ og ’Ruby’ har han arbejdet på nogle af de største barer herhjemme. Har sammen med Jeppe Nothlev, som de første danskere, vundet ’Absolute Invite 2017, hvor bartendere dyster om at blive kåret til verdens bedste barteam. I år er de to aktuelle med ”Bartenderens cocktails”.

Birgitte Jørkov
Birgitte Jørkov

Birgitte Jørkov er forfatter og historiker. Nyeste udgivelse, ’Kære datter, du må vide’, er en historisk roman om mor og datter. Tidligere har hun skrevet andre historiske romaner, bl.a. Helsingørkrimier, en kogebog, en gotisk krimi, noveller og artikler. Du kan møde Birgitte Jørkov på NewPub i Centerhallen fredag 10-18. www.birgittejoerkov.dk

Mette K. F. Iversen
Mette K. F. Iversen

Mette har en kandidatuddannelse i human ernæring og er lektor på ernæring og sundhedsuddannelsen på VIA University College i Aarhus. Aktuel med bogen ”Demens & madlavning” fra Muusmann Forlag. Se Mette på LEV NU Scenen søndag kl. 10:30.

Jane Kabel
Jane Kabel

Jane Kabel som har oversat et væld af serbokroatisk litteratur til dansk er aktuel som medoversætter til "Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina".

Michael Kallesøe Schmidt
Michael Kallesøe Schmidt

Michael Kallesøe Schmidt (f. 1983) er ph.d. og adjunkt ved Aalborg Universitet. Han forsker og underviser i dansk litteratur og er bogaktuel med Forfatterpoetik. En genres historie.

Jón Kalman Stefánsson
Jón Kalman Stefánsson

F. 1963 i Island. Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris fire gange, og nu også til den alternative nobelpris. Syv af hans bøger er kommet på dansk, senest “Historien om Asta” (2018), som anmelderne kaldte “uforlignelig, forrygende velskrevet og fuld af poesi og humor”. En kritiker skrev “Kalmans prosa gør himmelen højere, natten klarere, hjertet større"

Andreas Karker
Andreas Karker

Andreas Karker (f. 1958) er politisk redaktør på B.T. og har skrevet om dansk politik siden 1995. Han er medforfatter til en række politiske biografier om bl.a. Lars Løkke Rasmussen, Inger Støjberg, Svend Auken og Bertel Haarder. I år er han aktuel med ”Værdikrigeren” – en portrætbog om Ny Borgerliges frontfigur, Pernille Vermund.

Lars Karlsen Schwartz
Lars Karlsen Schwartz

Lars Karlsen Schwartz er blogger, foredragsholder og forfatter til bogen ”Når far taber sutten”, hvor han tager fat i et tabuiseret emne om mænd, der har det svært med faderrollen.

Sofie Karoline
Sofie Karoline

Sofie Karoline (f. 1987) komponist, musiker og forfatter. Uddannet cand.musicae fra Syddansk Musikkonservatorium. Udkommer foråret 2019 med den engelsksprogede “AN EYEWITNESS ACCOUNT FROM THE NEW WORLD” som er en ny form - et crossover-værk - en lydbog, hvor novellen læses op underbygget af hendes kompositioner.

Lotte Kaspersen
Lotte Kaspersen

Lotte Kaspersen fik i en alder af 40 år stillet diagnosen ADHD. I bogen: Jeg er Lucky fortæller hun om en livslange kamp med ADHD og angst og om at lægge strategier for sig selv for at få styr på kaos. Hun fortæller om misbrug og ensomhed, og om glæden ved at stå ved, at man er anderledes og sårbar. Er hos Griffle på Newpub, stand F3, lørdag 13-15.

Minna Kastbjerg
Minna Kastbjerg

Socialpædagog og Diakon og mest arbejdet inden for psykiatrien med dobbelt diagnosticerede misbrugere, senhjerneskadede og svært handicappede. Mange udfordringer i livet og nu konstateret PTSD. Bidragyder til bogen – FRA KAOS TIL HÅB.

Anne Katrine de Hemmer Gudme
Anne Katrine de Hemmer Gudme

(f. 1980) er ph.d. i teologi og lektor i Gammel Testamente på Københavns Universitet. I år er hun aktuel med bogen om mad i Bibelen, som er en del af serien "Bibelselskabets Håndbibliotek".

Michael Katz Krefeld
Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (f. 1966) er en af Danmarks mest populære krimiforfattere og har modtaget flere priser for sine bøger. Senest har Krefeld udgivet bogen ”Dybet”, som er fjerde selvstændige bog i krimiserien om privatopdageren Ravn.

Susanne Kemp
Susanne Kemp

Susanne Kemp, f. 1980, er ph.d. i dansk samtidslyrik. Har de seneste år især beskæftiget sig med litteratur som velfærdsindsats som postdoc ved Forsorgsmuseet i Svendborg.

Stine Carsten Kendal
Stine Carsten Kendal

Stine Carsten Kendal er dansk erhvervsleder, administrerende direktør på Dagbladet Information og forhenværende direktør for Kendal – Medier og Kommunikation. Hun har desuden bidraget til Informations jubilæumsbog "Hele verden forfra - Dagbladet Information 1993-2018". Foto: Sigrid Nygaard

John Kenn Mortensen
John Kenn Mortensen

John Kenn Mortensen (f. 1978). Aktuel med ”Små onde svin”. John Kenn Mortensen er bedst kendt for sine post-it-monstre, som i dag har kultstatus blandt tegneseriekendere. Han har 220.000+ følgere på Instagram bl.a. Neil Gaiman. Senest har John Kenn nyillustreret de to Roald Dahl-klassikere ”Charlie og Chokoladefabrikken” (2017) og ”Heksene" (2017)

Amalie Kestler
Amalie Kestler

Amalie Kestler (f. i 1976) er redaktør på Politiken. Hun har tidligere været politisk journalist og redaktør på hhv. Ritzau og Information og nyhedsredaktør på Berlingske. I år er hun sammen med Lotte Andersen aktuel med bogen "Carl & Marie".

Naser Khader
Naser Khader

Naser Khader der især er kendt for sin politiske karriere, der strækkede sig fra 2001-2015. Derudover er han fast blogger for BT og udenrigspolitisk kommentator for kristligt dagblad. Han har skrevet en lang række bøger, hvor det primært er temaet om den kulturkristne muslim, der er det essentielle.

Naser Khader
Naser Khader

Medlem af Folketinget for Det konservative folkeparti, forfatter, debattør, foredragsholder, rejseleder og Adjunkt Fellow ved den amerikanske tænketank Hudson Inst. Har udgivet flere bøger og modtaget flere priser, bla. Kryger-prisen i 2013 og Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris 2006. Han blev i 1999 kåret til en af det 19. århundredes vigtigste danskere

Nikolaj Kirk
Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er en dansk kok, kogebogsforfatter og tv-vært. Udlært fra Hotel Imperial og Hotel Baltic. Har været køkkenchef på Restaurant Olsen og Hotel Skovshoved samt været køkkenchef og bestyrer på Formel B. Siden 2010 har han været vært på det prisbelønnede DR-program "Nak og æd" sammen med kollegaen Jørgen Skouboe. Aktuel med bogen "Mama Afrika".

Camilla Kjems
Camilla Kjems

Camilla Kjems (f. 1974) er retoriker og foredragsholder. Hun har siden 2011 været chefredaktør for kvindeugebladet Femina, hvor hun er kendt for sine ærlige og hudflettende ledere om kvindeliv og kvindesind. Hun er aktuel med bogen "Du skal turde elske først".

Svend Kjems  Hove
Svend Kjems Hove

Svend Kjems Hove (f. 1953), fagbogsforfatter og translatør. Aktuel med "Tyrkiets historie indtil 1923", skrevet sammen med Orhan Dogru.

Lars Kjædegaard
Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard (f. 1955). Aktuel med ”Sherif”, der er op i 12. bind af Kjædegaards krimiserie om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling. Siden sin romandebut i 1981 har Lars Kjædegaard skrevet mere end 30 romaner. Han modtog Harald Mogensen-prisen i 2017 for bedste danske spændingsroman. Serien om Hvid og Belling har solgt mere end 250.000 eksemplarer.

Lasse Horne Kjældgaard
Lasse Horne Kjældgaard

Lasse Horne Kjældgaard (f. 1974) er dr.phil. og professor i dansk litteratur ved Roskilde Universitet samt medlem af Det Danske Akademi. Fra 2011 til 2015 var han direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. I år er han aktuel med bogen "Meningen med velfærdsstaten".

Jan Kjær
Jan Kjær

Jan Kjær er lige udkommet med bog nr. 50. Han skriver til børn og unge og universet er for det meste fantasy krydret med action og følelser. Børnenes fantasi kommer i spil og vigtige spørgsmål bliver stillet: "Hvor langt ville du gå for en ven?" eller "Hvad kan mine evner bidrage med i fællesskabet?" Sjove og spændende bøger med flotte illustrationer.

Jan Kjærstad
Jan Kjærstad

Jan Kjærstad (f. 1953). Aktuel med "Storefjeld". Jan Kjærstad er norsk forfatter og essayist. Kjærstad har en embedseksamen i teologi og debuterede i 1980 med novellesamlingen "Kloden dreier stille rundt". Modtog i 2001 Nordisk Råds Litteraturpris for Wergeland-trilogien. Senest har han på dansk udgivet "Normans område" (2011) og "Slægters gang" (2016).

Valdemar Kjærulff
Valdemar Kjærulff

Valdemar Kjærulff (f. 1995), det ene blad i trekløveren Satyrstuen, som udkom slut 2017 med den anmelderroste AFLØBSRENS. Er her i 2018 igen bogaktuel med rejsedigtsamlingen AMERIKA18 begået i ledtog med digter/forfatter Harald Toksværd.

Jane Kjølbye
Jane Kjølbye

Jane Kjølbye er cand.mag. i fransk og italiensk, journalist og forfatter. Var i mange år gastronomisk redaktør på magasinet SMAG & BEHAG, hvor hun har underholdt med talrige interviews med alverdens kokkeikoner. Aktuel med bogen ”Råvarernes mester – Vivi Schou” fra Muusmann Forlag. Se Jane på madscenen fredag kl. 12.

Anna Rebecca Kledal
Anna Rebecca Kledal

Anna Rebecca Kledal udkommer på Brændpunkt med romanen "Den unge Khalils lidelser" 25. oktober 2018. Uddannet i historie og udviklingsstudier fra Roskilde Universitet og har en ph.d. i køn og orientalisme fra samme sted. Hun har tidligere udgivet digtsamlingen BZ-bevægelsen besætter TV-byen samt faglitteratur.

Sebastian Klein
Sebastian Klein

Sebastian Klein (f. 1972) er tv-vært og udvikler af dyreprogrammer til børn: Naturpatruljen, Afrikas Øje og Kære Sebastian, Bidt, brændt og stukket m.fl. . Forfatter til bl.a. Verdens 100 vildeste dyr og en række andre bøger, der fanger nysgerrige og fakta-interesserede børn. Aktuel med Verdens 100 mest gådefulde dyr.

Jonas Kleinscmidt
Jonas Kleinscmidt

Jonas Kleinschmidt er forfatter og kulturjournalist. Han debuterede sidste år med den anmelderroste ungdomsroman Dig og mig og Zlatan, der handler om at miste, om venskaber og om fodbold. Dette efterår er han aktiel med ungdomsromanen Drengene, der zoomer ind på drengeliv anno 2018. Foto: Natasha Dyasi Kleinschmidt

Max Ulrich Klinker
Max Ulrich Klinker

Max Ulrich Klinker, 1965, udkom på Brændpunkt med novellesamlingen "Padderok og andre noveller". Han er uddannet civilpilot og jurist. Tidligere pilot i SAS. Forinden pilot i andre luftfartsselskaber med bl. a. operationer i Afrika og flyveinstruktør. Dansk og fransk advokat. Debuterede i 2011 med novellesamlingen SMAK.

Kirstine Kloster Andersen
Kirstine Kloster Andersen

Kirstine Kloster Andersen er uddannet journalist. Hun har i en årrække gravet sig ned i arkiver i England, Tyskland og Danmark for at finde historien om spionen Vera Schalburg. SPURVEN er hendes debut som forfatter.

Anne Knudsen
Anne Knudsen

Anne Knudsen (1948), antropolog, dr. phil., skribent og tidligere chefredaktør på Weekendavisen. Forfatter til bla. bestselleren "Her går det godt, send flere penge". Anne Knudsen er aktuel med ”Hvor jeg var barn, var der isbjørne”.

Niels Erik Knudsen
Niels Erik Knudsen

1951 Er uddannet boghandler og dekoratør og har arbejdet som grafiker. Han har udgivet en række digtsamlinger og fagbøger – senest opsamlingen, Gør det noget oftere. Sammen med Bue Nordström, Hvidt papir er stadig pænt 2018. En bog om skulpturer er på vej. www.nielserikknudsen.dk

Ulla Koch
Ulla Koch

Ulla Koch er assyriolog fra KU, har skrevet bredt om Oldtidens Mesopotamien, dens livssyn og religioner og er en af få forskere i verden, der beskæftiger sig med mesopotamisk astrologi og varselstagning. Senest bag »Hvad er værre end uvished?«, der grunder fremtidskiggeri i en medfødt trang til at overkomme uvisheden for fremtiden.

Tommi Kondo Sasaki
Tommi Kondo Sasaki

Er halvt japaner og nærer en dyb fascination for det japanske køkken. Han har arbejdet på japanske restauranter i Tokyo. Oprindeligt skolet i den klassiske franske velsmag fra Munkebo Kro, men det er slet ikke det, det handler om, når han bliver sluppet løs i NACL. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Jesper B. Korndal
Jesper B. Korndal

Jesper B. Korndal (1982) er bosiddende på Nørrebro og optaget af Ord. Har skrevet lyrik siden 2001 og har været en fast del af digterkollektivet ‘Øverste Kirurgiske’ siden 2006.Har bl.a. udgivet “Europa Cup Onsdage – som jeg husker det“ i 2015; digtsamlingen skildrer følelser, sanseindtryk og øjebliksstemninger fra en fodboldverden.

Mads Korsgaard
Mads Korsgaard

Mads Korsgaard (f. 1984) er psykolog, cand.psych. professionel musiker og konsulent med stor undervisningserfaring og speciale i innovation og kreative processer. Aktuel med bogen 'Aktivt Kreativ'.

Thomas Korsgaard
Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard (f. 1995) er født og opvokset nær Skive og er en af forlagets yngste debuterende forfattere. Han gjorde sig bemærket med debutromanen ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, der fik massiv pressedækning og blev shortlistet til Bogforums debutantpris. Thomas Korsgaard er i år aktuel med den anmelderroste roman ”En dag vil vi grine af det”.

Ove Korsgaard
Ove Korsgaard

Ove Korsgaard (f. 1942) er ph.d. og dr.pæd. og siden 2007 professor i pædagogik på Aarhus Universitet. Han har gjort sig stærkt gældende i debatten om demokrati og folk, herunder ikke mindst diskussionen om højskolen og dens rolle. I år er han aktuel med bogen "Grundtvig rundt".

Tine Kortenbach
Tine Kortenbach

Tine Kortenbach er journalist, redaktør og har en kandidatgrad i husdyrvidenskab. Hun er vokset op med duften af kaninstald og er selv en passioneret kaninejer. Hun er forfatter til flere bøger om kaniner, herunder "Urban Farming Kaniner", som er blevet noget af en bibel inden for selvforsyning og "Jeg elsker min kanin" om kælekaniner til hygge og sport.

Birgithe Kosovic
Birgithe Kosovic

(f. 1972) Har læst Dansk på Københavns Universitet og arbejdet som korrekturlæser og undervist unge i journalistik, har været researcher og skrevet som featurejournalist. Forfatter til bl.a. den prisvindende roman ”Det dobbelte land” (2010) og de to bind i romanportrættet af Erik Scavenius ”Den inderste fare” (2016) og ”Den inderste fare II” (2018).

Hans Krabbe
Hans Krabbe

Hans Krabbe. Uddannet journalist, er chefredaktør på Midtjyllands Avis i Silkeborg. Før det mangeårig fodboldkommentator på DR Sporten, partner i et kommunikationsbureau, chefredaktør på Dagbladene i Holstebro, Struer og Lemvig og kommunikationsdirektør i superligaklubben FC Midtjylland.

Lars Kramhøft
Lars Kramhøft

Lars Kramhøft (f. 1984) er forfatter, illustrator og tegneserieskaber. Han har skrevet børnebøger som “Rakkerpak” , “Dæmonernes spil” og “Bionic” m.fl. Han har skabt den prisvindende “Made flesh” og senest “Fandenivoldsk”. Han har bl.a. vundet prisen for årets danske horror udgivelse (2013) og modtaget statens kunstfonds arbejdslegat (2017)

Martha Kramær
Martha Kramær

(f. 1974) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 2008 og er desuden cand.psych. I 2016 modtog hun Anne Marie Telmányis Hæderslegat. Har blandt andet skabt det Proust-inspirerede videoværk "Skriften flyder", som vises på Multivers stand C4-013.

Kitter Krebs
Kitter Krebs

Er mag.art. & cand.mag. i teatervidenskab og litteraturvidenskab. Har været dramaturg for Morten Grunwald, Lone Hertz og Malene Schwarz. Underviser på Skuespillerskolen i Odense, teaterakademiet i Oure samt Odense, Århus og Københavns universiteter i dramaturgi mm. DRAMATURGI Kitter Krebs træffes kl 12 på NewPub i Centerhallen

Martin Kreutzer
Martin Kreutzer

(f. 1972) Kost- og træningsekspert. Forfatter til flere bøger om ernæring og livsstil bl.a. ”Den store antiinflammatoriske kostguide” (2015) og ”Antiinflammatorisk kost – sluk branden der hærger kroppen indefra” (2015). Skribent for I FORM og Aktiv Træning og underviser bl.a. sygeplejersker om livsstilssygdomme. Aktuel med ”Velsmurt" med Simon Weisdorf.

Preben Kristensen
Preben Kristensen

PREBEN KRISTENSEN, (f. 1953), er skuespiller, kendt fra et hav af teaterroller gennem 40 år, fra tv-succeser som Forbrydelsen og Charlot og Charlotte – og ikke mindst som medlem af Linie 3. Aktuel med bogen 'Husk at være glad'.

Cecilie Sund Kristensen
Cecilie Sund Kristensen

Cecilie Sund Kristensen (f. 1993) debuterede i 2013 med digtsamlingen BLANDET SLIK og udgav sin anden digtsamling BLÅ NÆTTER i 2015. Hun kredser især om temaerne seksualitet, selvdestruktion og kærlighed. Skambidt er hendes tredje digtsamling.

Søren Kristoffersen
Søren Kristoffersen

Søren Kristoffersen (f.1978) er digter og essayist. Han har udgivet flere digtsamlinger på Det Poetiske Bureaus Forlag, senest ”Det korte af det lange” (2014), og deltaget i antologier og tidsskrifter.

Birgitte Krogsbøll
Birgitte Krogsbøll

Birgitte Krogsbøll (f. 1954). Aktuel med ”Den fnuggede himmelpoptrompet” (illustreret af Kamilla Wichmann). Birgitte Krogsbøll debuterede i 2002 med ”Wöldums pulsar syndrom”, og har siden udgivet digte til både børn og voksne. Liste-digtsamlingen ”dyr med næb ordnet efter antal vinger” udkom i 2013 og modtog Statens Kunstfonds særlige præmie.

Puk Krogsøe
Puk Krogsøe

Puk Krogsøe (f. 1974) er uddannet folkeskolelærer og debuterede med Sommerfugle-serien om Rose. Puk Krogsøe kender sin målgruppe godt via sit arbejde som lærer og rammer plet både sprogligt og indholdsmæssigt i forhold til målgruppen.

Mathias Kryger
Mathias Kryger

Mathias Kryger (f. 1977) er cand. mag. i visuel kultur. Han skriver kritik for Kunstkritikk og dagbladet Politiken, og er desuden performancekunstner, popsanger og kurator.

Dea Sofie Kudsk
Dea Sofie Kudsk

Dea Sofie Kudsk debuterede i 2016 med bogen "Bogotana" - hendes seneste værk "fjorden kysten" er en magisk fortælling om tre kvinders liv.

Nikolau von Kues (Cusanus)
Nikolau von Kues (Cusanus)

Intet er nemmere end sandheden. Det viste renæssancetænkeren og kardinalen Nikolaus von Kues (1401-1464) os i "Lægmanden om visdom" fra 1450. Hvilken sygdom er det så, der forhindrer os i at se den? "Nikolaus von Kues' tre sidste skrifter", som nu for første gang udkommer på dansk, giver svaret. Hans Frederik Brobjerg fortæller. Multivers C4-013 søndag 15.30

William Kvist
William Kvist

William Kvist (1985), midtbanespiller og anfører i FCK. Startede sin karriere i KB/FCK, har spillet i tysk og engelsk topfodbold. Bachelor i almen erhvervsøkonomi fra CBS. Aktuel med sin biografi ”Jagten på frihed”.

Anne Mette Kærulf Lorentzen
Anne Mette Kærulf Lorentzen

Debutantaktuel med ”Skamlebben” (Cobolt), en autofiktiv tegneserie om at springe ud sent i livet. Anne Mette Kærulf Lorentzen er arkitekt og medstifter af bl.a. ’Homo med forsinkelse’ og ’Female Oxygen’.

Lone Kølle Martinsen
Lone Kølle Martinsen

Lone Kølle Martinsen (f.1974) er ph.d. og historiker. Hun skriver og formidler historie i flere forskellige genrer, fra undervisningsbøger til videnskabelige tidsskriftsartikler. Lone Kølle Martinsen er seniorforsker på Grundtvig Centret, Aarhus Universitet, og er uddannet fra Det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze.

John Kørner
John Kørner

Dansk billedkunstner, der er uddannet på Kunstakademiet 1992-98. John Kørners værker er repræsenteret på en række museer, bl.a. Statens Museum for Kunst, ARKEN, ARoS og Tate Gallery. Desuden findes hans værker i The Saatchi Gallery, London. Har medvirket ved udsmykningen af Frederik 8.s Palæ på Amalienborg. Aktuel med bogen "John Kørner".

Christian Kaaber
Christian Kaaber

Souschef for Vangsgaards Antikvariat. Antikvar og boghistoriker. Mag.art. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Medlem af Forening for Boghaandværks hovedbestyrelse samt bestyrelsesmedlem i Dansk Bibliofil Klub, Den Danske Antikvarboghandlerforening, Grosserer Vilhelm Albertsen og Hustrus Fond. Desuden formand for komitéen for Årets Bedste Bogarbejde.

Peer Kaae
Peer Kaae

True crime-forfatter Peer Kaae er forfatter til bestsellerne 'Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og 'Maries morder'. Aktuel med bogen 'Tina og Basse'.

Marie Ladefoged
Marie Ladefoged

Marie Ladefoged Jørgensen (f.1973) har udgivet 4 bøger på Det Poetiske Bureaus Forlag, senest romanen ”Moderskibet”. Hun beskriver sig som jysk forfatter, og hendes foreløbig to romaner udspiller sig også netop i en bestemt regional geografi.

Thomas Ladegaard
Thomas Ladegaard

Thomas Ladegaard (f. 1970) er uddannet cand.comm. og debuterede som forfatter i 2003 med bestselleren ”Mordet på JFK”. I 2006 udkom bogen ”Bolsjedrenge og jernhårde ladies” om dansk håndbolds historie. Siden har han arbejdet med og fortalt om håndbold i danske medier. I år er han aktuel med bogen "Håndboldens legender".

Lone Birgitte Ladekarl
Lone Birgitte Ladekarl

Lone Birgitte Ladekarl f.1956. Uddannet psykolog med tredive års erfaring. Hun arbejder som terapeut i egen praksis og er desuden tilknyttet et Kvindekrisecenter som supervisor. Hun har bl.a. undervist pædagogstuderende og læger. Udkom med romanen "Jordbærkjolen", Forlaget Brændpunkt.

Karsten Lagermann
Karsten Lagermann

Karsten Lagermann er psykoterapeut og hypnoterapeut. Han står bag hjemmesiden Dyb ro og udkommer i år med bogen 'Den kloge ugle siger godnat' på forlaget DreamLitt. Læs mere: www.dyb-ro.nu

Julia Lahme
Julia Lahme

Julia Lahme (f. 1977) er cand.mag. i Europæisk Etnologi fra Københavns Universitet, foredragsholder, livsstilsekspert, debattør, blogger og forfatter til adskillige bøger, herunder bestsellerne Hvor Lagde Jeg Babyen?, Sandheder fra en løgner og ManiFest. Hun er direktør i kommunikationensvirksomheden Lahme.

Pia Fris Laneth
Pia Fris Laneth

Pia Fris Laneth er cand.adm.pol., journalist, forfatter og foredragsholder. Seneste udgivelse er "Takt og Tone til Tiden".

Christian Langballe
Christian Langballe

Kreativ direktør og partner i Great Work Copenhagen. Uddannet cand.comm. fra RUC i 2006. Har været forfatter på bøgerne "Brask Studio Visits II", "Bagom" og Jan Grarups fotobog ”And Then There Was Silence” samt forfatter og hovedredaktør på "Postkort fra Langestrand". Aktuel med "Brask Studio Visits IV".

Katarina & Henrik Lange
Katarina & Henrik Lange

Henrik Lange (f.1972) serietegner og illustrator og Katarina Lange (f.1972) forfatter har sammen skrevet og tegnet en lang række litterære guider om klassikere, oversat til engelsk, fransk, tysk og italiensk. På dansk foreligger "Dante på en time" oversat af Jonas Neivelt. Multivers C4-013 d. 28. kl. 13.15.

Jesper Lange
Jesper Lange

Jesper Lange (f. 1963), det ene blad i trekløveren Satyrstuen, som udkom i 2017 med den satiriske og lokalirriterende AFLØBSRENS på Emeritus Books.

Ulrik Langen
Ulrik Langen

er professor i historie ved Københavns Universitet. Han har desuden bl.a. været historisk konsulent på filmen ’En kongelig affære’ fra 2012 og har i flere sæsoner været vært på ’Historiequizzen’ på DRK. I 2015 modtog han Den Faglitterære Pris. I år er han aktuel med ”Struensee”, som er en del af bogserien ”100 danmarkshistorier”.

Charlotte Langkilde
Charlotte Langkilde

Charlotte Langkilde (f. 1950) er forfatter og selvstændig translatør. Efter mange års research udgav hun i 2013 den anmelderroste bestseller "Bedraget – Sagen om Nordisk Fjer". I 2016 udgav hun den ligeledes roste biografi "Oluffa – Fra Færøerne til Brandts Klædefabrik". Charlotte Langkilde er i år aktuel med ” Færøerne - En moderne nation fødes”.

Signe Langtved Pallisgaard
Signe Langtved Pallisgaard

Signe Langtved Pallisgaard (f. 1978) er uddannet cand.mag. i dansk og kunsthistorie og arbejder som litteraturkonsulent. I 2014 debuterede hun som romanforfatter med "Et andet sted", der blev rost af anmelderne, og som læserne ivrigt tog til sig. Signe Pallisgaard er i år aktuel med romanen ”Alle de liv”.

Steen Larsen
Steen Larsen

Kemi- og læreruddannet og underviser i madkundskab i folkeskolen og på aftenskoler. Er tilknyttet kogeskolen Bisquitfabrikken og har lavet kurser landet over. Steen er madskribent og kogebogsforfatter og står bag flere populære og fantasifulde kogebøger. Har udgivet bogen “Verdens bedste hotdogs” fra Muusmann Forlag. Mød Steen på stand C3-014 fredag kl. 17

Line Petersen Larsen
Line Petersen Larsen

Line Petersen Larsen (f. 1989) magister i litteraturvidenskab, Marcel Proust-ekspert, formand for Det danske Proust-selskab. Foredrag om litteratur, arbejdet som redaktør, skribent, oversætter og kulturformidler og arbejder til daglig med udstillinger og samtidskunst. Skrevet: "Tingene Stederne Årene". Multivers C4-013 d.28. kl.11.30 og Scene 2 kl.14.30.

Henrik Sass Larsen
Henrik Sass Larsen

Henrik Sass Larsen (f. 1966) er politiker og forfatter. Han blev i 2001 valgt som folketingsmedlem for Socialdemokratiet og er fhv. Erhvervs- og vækstminister. Han er aktuel med bogen ”Exodus – vejen frem for centrum-venstre” om et opgør med mellemøstlig migration og stigende ulighed, og et ideologisk kompas for udviklingen af centrum-venstre.

Ebbe Larsen
Ebbe Larsen

Blev i 1988 direktør for den regionale TV 2-station, TV2/FYN. - Efter 1997 igen selvstændig filmproducent af historiske kortfilm, bl.a. filmen, "Dengang i Danmark 1945-1970". Har modtaget 8 internationale filmpriser for kortfilm. Er forfatter til en lang række bøger.

Svend Larsen
Svend Larsen

Direktør for Statsbiblioteket i Aarhus 2004-2016, direktør for Det Kgl. Bibliotek (sammenlægning af Det Kongelige Bibliotek og Statsbiblioteket) fra 2017. Cand. mag. (filosofi/historie) Aarhus Universitet 1979. Landsformand for Forening for Boghåndværk; formand for Kulturværdiudvalget.

Bjørn Larsen
Bjørn Larsen

Bjørn Larsen er bestyrelsesmedlem i Dansk Jules Verne selskab og har bidraget ved udgivelsen af Det Poetiske Bureaus Jules Verne-serie, Wilhelm Storitz' hemmelighed (2013), Rejsebureauet Thompson & Co (2015), Havet i Sahara (2016) og den helt aktuelle Foran Flaget (2018).

Poul Steen Larsen
Poul Steen Larsen

Boghistoriker og tidligere fagleder ved Danmarks Biblioteksskole. Har udgivet mange boghistoriske arbejder og artikler om bogmaterialer og informationsbevaring. Modtog Forening for Boghaandværks Ærespris i 2003.

Thomas Larsen
Thomas Larsen

Thomas Larsen (f. 1964) er journalist, foredragsholder og politisk kommentator på Berlingske. Han er desuden forfatter til en lang række biografier og politiske bøger, bl.a. ”De dybeste rødder” (2017), hvor Dronning Margrethe fortæller sin version af danskernes historie. I år er han aktuel med portrætbogen ”Pia Olsen Dyhr. Mønsterbrud og opbrud”.

Marianne Larsen
Marianne Larsen

Marianne Larsen (f. 1951) Marianne Larsen debuterede i 1971 og har i over fire årtier stået centralt på den danske bogscene. Hun er forfatter til over 40 digtsamlinger og har også skrevet romaner og børnebøger. I år er hun aktuel med digtsamlingen ”Sviml ud".

Alex Frank Larsen
Alex Frank Larsen

Redaktør af ’De Eventyrlige. Jorden rundt i 80 år med Eventyrernes Klub’. Berejst og alsidig journalist, forfatter, medlem af Eventyrernes Klub og TV-producer. Tidligere ansat på Information og medstifter af DR Dokumentar, nu selvstændig. Hædret for dybtborende journalistik med adskillige priser, herunder Cavling-prisen.

Linda Lassen
Linda Lassen

Linda Lassen er roman- og børnebogsforfatter, uddannet lærer og psykolog. Har udgivet en lang række romaner. Senest "Et års Barndom".

Kat Lassen
Kat Lassen

Kat Lassen (f. 1976) fra Næstved. Debuterede i 2013 m. den todelte fantasyroman, Livets Port. Har siden bidraget med diverse inden for litteraturen. 2018 udkom hun med ungdomsromanen Måneskinsbanden på Calibat. Foruden at skrive, er Kat kunstner - skulpturer. Hendes skrivestil er fantasy, YA- realisme; altid med et glimt i øjet. www.kat-lassen.dk

Heidi Laura
Heidi Laura

Heidi Laura (f. 1966) er ph.d. og journalist ved Weekendavisen. Heidi Laura er forfatter til en række bøger om, hvordan vi lever tæt med kulturen – blandt andet Storbyens stammer om københavnske subkulturer og Den jødiske verden om global jødisk kultur i dag.

Kåre Lauring
Kåre Lauring

Kåre Lauring (f. 1947) Forfatter og tidl. museumsinspektør, reklamefotograf og cand.phil. i historie. Har udgivet en lang række bøger, herunder ”Københavnerliv 1857-1939” og ”Københavnerliv – besættelsen 1940-1945”. I år er han aktuel med "Københavnerliv 1945 - 1972".

Birthe Lauritsen
Birthe Lauritsen

Birthe Lauritsen, journalist og forfatter: Bogaktuel med ”Serampore: Da Danmark bragte Bibelen og Teen til Indien” – en historie fra Danmarks glemte kolonier. Modtog 1996 en af dansk journalistiks fornemste priser, Carsten Nielsen Legatet, for artikler, der ændrede et forsvarsforlig. NewPub i Centerhallen lørdag og søndag 10-18. www.puella.dk

Anne Mette Lauritzen
Anne Mette Lauritzen

Anne Mette Lauritzen (f. 1992) er kandidatstuderende i filosofi og tilknyttet Center for Information og Boblestudier på Københavns Universitet. I år er hun sammen med Frederik Stjernfelt aktuel med bogen "Dit opslag er blevet fjernet".

Boris Laursen
Boris Laursen

SOCIAL MEDIA-STJERNEN Boris Laursen er kendt som den ultimative fuckboy. Men den tid er forbi. I dag er han en Gentleman. Boris Laursen har mere end 160.000 abonnenter på YouTube og over 750.000 følgere på Instagram. Aktuel med bogen 'GENTLEMAN'.

Lasse Lavrsen
Lasse Lavrsen

Lasse Lavrsen (f. 1977) er forfatter, journalist og redaktør på Nyhedsmagasinet Føljeton. Tidl. featurejournalist på Jyllands-Posten, Information og Børsen. Lasse Lavrsen har bl.a. udgivet bogen ”Hypokonder i den kreative klasse” og er i år aktuel med bogen "Rotter og skilsmisse".

Rasmus Leck Fischer
Rasmus Leck Fischer

Har tidligere været ved Søllerød kro, den 3-stjernede restaurant Martín Berasategui og Dragsholm Slot. Til hverdag står Rasmus som køkkenchef bag gryderne i firmaet Gastronomisk Innovations lokaler, hvor han afholder workshops og private dining. Medstifter af NaCl. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Jonatan Leer
Jonatan Leer

er postdoc på Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet, hvor han forsker i smagspædagogik og madkultur, om hvilket han bl.a. har skrevet 50 populærvidenskabelige klummer. Han er aktuel med bogen ”Kød” (2018), som er en del af den populære serie ”Tænkepauser”.

Anders Legarth Schmidt
Anders Legarth Schmidt

(f. 1974) Er journalist og har siden 2003 været ansat på Politiken. Han skriver blandt andet om sundhed og psykiatri. Han har modtaget Hørupprisen og Kristian Dahls mindelegat og er tre gange blevet nomineret til Cavlingprisen. Han er aktuel med sin første bog ”Jeg løber”, om at finde en vej ud af sorgen over tabet af sin seksårige datter Ellen.

Kim Leine
Kim Leine

Kim Leine (f. 1961 i Norge) kom til Danmark som 17-årig. I en årrække boede han i Grønland og i 2007 debuterede han som forfatter med erindringsromanen KALAK. Siden har Kim Leine udgivet en række romaner – bl.a. ”Profeterne i Evighedsfjorden”. I år er han aktuel med romanen "Rød mand/Sort mand".

Sabine Lemire
Sabine Lemire

Sabine Lemire er forfatter og designer. Hun er uddannet fra Danmarks Design Skole og har udgivet utallige bøger om design. I år er hun og Rasmus Bregnhøi aktuelle med andet bind i børnebogsserien om Mira - ”Mira. #husbåd #far #kærlighed” samt bogen "Hvad er sex?".

Vlado Kobas Lentz
Vlado Kobas Lentz

Vlado Kobas Lentz er politibetjent. Han har medvirket i Kanal 5's 'Politijagt' i flere sæsoner. Aktuel med "Vlado – 'Goddag, det er færdselspolitiet'".

Line Leonhardt
Line Leonhardt

Line Leonhardt (f.1975) er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014 Det er blandt andet blevet til bøgerne om drengen, Nelson. Leonhardt er aktuel med billedbogen: “Skildpadden, der ville bestige Mount Everest,” der er illustreret af Thomas Hjorthaab. Læs mere om forfatteren på www.lineleonhardt.com 

Kristian Leth
Kristian Leth

KRISTIAN LETH (f. 1980) er musiker og forfatter. Han debuterede i 2002 med digtsamlingen 'Land' og har siden udgivet flere digtsamlinger, romanen 'Mithos' (2017) og 'Historien om det hele' (2016), som han har skrevet sammen med Eske Willerslev. Aktuel med bogen 'Håb - et forsvar for fremtiden'.

Jørgen Leth
Jørgen Leth

Jørgen Leth (f. 1937) er filminstruktør, digter, reporter og cykelkommentator. I år er han sammen med Jakob Kristian Sørensen aktuel med bogen "Det er et magisk øjeblik lige nu. Jørgen Leths liv med cykelsporten".

Jakob Levinsen
Jakob Levinsen

Jacob Levinsen er forfatter, kritiker og oversætter og har bl.a. oversat den aktuelle udgivelse 'Cthulhu kalder. Fortællinger 1926-28' af H.P. Lovecraft.

Anna Libak
Anna Libak

Anna Libak (f. 1968) er journalist, debattør og cand.mag. i samfundsfag og russisk. Har været Weekendavisens litteraturredaktør og Ruslandskorrespondent og udlandsredaktør for Berlingske. Er medlem af regeringens ytringsfriheds-kommission. I år er hun aktuel med bogen ”Forstå populismen”.

Bo Lidegaard
Bo Lidegaard

er historiker, dr.phil. og tidligere topembedsmand og chefredaktør for Politiken. Han har gennem årenes løb modtaget adskillige priser såsom Gyldendals faglitterære pris i 2006 og er desuden ridder af 1. grad af Dannebrog. I år er han aktuel med ”Danmark i krig”, som er en del af bogserien ”100 danmarkshistorier”.

Helle Kaare Lindberg
Helle Kaare Lindberg

Helle Kaare Lindberg (1976-) er uddannet folkeskolelærer og debuterer i år med ungdomsromanen "Ingen sommerfugle i marts" efter et langt lærerliv, hvor hun ofte har måtte kæmpe for de 'skæve' børns sag. Sagt på en anden måde, så skriver Helle Kaare Lindberg om det, hun ved mest om. Nemlig børn/unge på kanten.

Hanne Lindberg Nejsum
Hanne Lindberg Nejsum

Hanne er ergoterapeut, har en master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling og er lektor på ergoterapeutuddannelsen på VIA University College i Aarhus. Aktuel med bogen ”Demens & madlavning” fra Muusmann Forlag. Se Hanne på LEV NU Scenen søndag kl. 10:30.

Lykke Lindbo
Lykke Lindbo

Lykke Lindbo (F. 1969) voksede op med et ben i søen og et i skoven. En magisk barndom, en stor portion fantasi og en tro på, at man kan opnå, hvad man vil – har resulteret i debutant-bogen "Fanny Fairychild og det magiske spejl" med officiel udgivelse til januar 2019. Bog nummer to i serien," Fanny Fairychild og Odins øje" udgives i efteråret, 2019.

Sofie Linde
Sofie Linde

Sofie Linde (f. 1989) er en af Danmarks mest populære tv-værter og kendt fra Sommer Summarum, DR Ultra og ikke mindst underholdningsprogrammet X Factor. Hun er mor til Trine. Hun er aktuel med bogen 'Fårking gravid.

Tine Lindhardt
Tine Lindhardt

Tine Lindhardt er biskop over Fyens Stift, uddannet teolog, har været vært og tilrettelægger af Mennesker og tro på DR, generalsekretær i Bibelselskabet og har bl.a. skrevet Guds historie – historien om Gud (1993), Sesams Børnebibel (1999) og Mini-Bibelen (2013). Aktuel med bogen Oplysning til borgerne om Fadervor (s.m. Marianne Christiansen, U Press 2018)

René Ljunggren
René Ljunggren

Forhenværende redaktør, turleder og turansvarlig på Outsite.org. René har 48 års erfaring med fjeldvandring, mere end 30 års erfaring som guide, og har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv og fjeldvandring.Aktuel med bogen ”Vandring i Sydsverige” fra Muusmann Forlag. Mød René på stand C3-014 fredag kl. 11-13, lørdag kl. 15-17 og søndag kl. 12-14.

Claus Lohman
Claus Lohman

Claus Lohman er krimiforfatter og har skrevet flere krimier. Han er udkommet med den anmelderroste krimi Under overfladen på Forlaget Aronsen. Stand C4-018. Claus Lohman vil være på standen både fredag og lørdag. Om lørdagen kl. 11.30 vil der være reception, hvor alle kan komme og få et glas bobler. Claus Lohman vil fortælle om ideen til den næste krimi.

Louisa Lorang
Louisa Lorang

Louisa Lorang er kogebogsforfatter, kok og madskribent for bl.a. Alt for Damerne og Aarstiderne. Desuden er hun tv-kok for TV2 og har udgivet et hav af kogebøger. Louisa Lorang er i år aktuel med ”Flyttehjemmefra-kogebog”.

Preben Lund
Preben Lund

Preben Lund er journalist Ved DR Nyhederne. Han er forfatter til flere bøger, aktuel er "Vlado – 'Goddag, det er færdselspolitiet'".

Tina Lund
Tina Lund

Hestebog.

Rolf Lund
Rolf Lund

Forfatter til serien af "Kogebog for fattigrøve" bøger, og har netop genudgivet Kogebog for fattigrøve i en ny version med billeder af alle retter og fokus på bæredygtig madlavning. Rolf Lund er ikke uddannet kok, men han ved, hvordan man laver god og billig mad, der smager godt.

Jakob Lund
Jakob Lund

Uddannet musikpædagog, forfatter til en Familie Atom - en ny serie af bøger om naturvidenskab for de helt små.

Rasmus Lund
Rasmus Lund

Rasmus Lund debuterer med bogen "moder vækst" - har tidligere publiceret tekster i bl.a. Hvedekorn

Nikolaj Lund Gerlach
Nikolaj Lund Gerlach

Nikolaj Lund Gerlach (f. 1988) er en dansk musiker og digter der i år debuterede med hybrid-digtsamlingen "Svagstrøm i Stærkstrøms institut" om sin tid som opgivende elektrikerstuderende på Teknisk Skole.

Peter Lund Madsen
Peter Lund Madsen

Peter Lund Madsen (f. 1960) er speciallæge i psykiatri, hjerneforsker, forfatter og foredragsholder. Han er bl.a. kendt for sin naturvidenskabelige formidling om hjernen i tv- og radioprogrammer som f.eks. Hjernekassen på P1. Peter Lund Madsen er aktuel med bogen ”Frihedens pris – en kort historie om menneskehjernen”.

Jon Eirik Lundberg
Jon Eirik Lundberg

Den norske forfatter Jon Eirik Lundberg, leder af Læsø Kunsthal og desuden kendt fra radioprogrammet Monte Carlo, har adskillige titler bag sig i hjemlandet og to i Danmark, begge udkommet på Det Poetiske Bureaus Forlag, "Den udøvende krop" (skrevet under pseudonymet Maximum Bonjour, 2016) og den postapokalyptiske kortroman "Hos glasmaneterne" (2017)

Maja Lunde
Maja Lunde

Maja Lunde (f. 1975). Aktuel med ”Blå”. Maja Lunde er norsk forfatter og manuskriptforfatter. Maja Lunde fik sit gennembrud med "Biernes historie", som blev tildelt både Bokhandlerprisen og Fabelprisen. Bogen udkom i 32 lande og blev i 2017 solgt i mere end 500.000 eksemplarer alene i Tyskland. Maja Lunde har desuden skrevet manuskripter til både film og TV.

Lars Lunding Andersen
Lars Lunding Andersen

Lars Lunding Andersen, zoolog, ansat i København Zoo fra 1970’erne og til 2011 - de sidste 17 år som administrerende direktør. Han var primus motor i Havens rivende udvikling til en moderne zoo med hovedvægt på formidling og dyrevenlig indretning af anlæggene, hvilket betød et voksende antal dyrefødsler.Også international naturbevarelse blev prioriteret højt

Anne-Sophie Lunding-Sørensen
Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Anne-Sophie Lunding-Sørensen (f. 1969) er cand.mag. og debuterede som forfatter i 2010 med romanen ”Lette rejsende”. I 2016 udgav hun romanen ”Happy ending” om (anti-)heltinden Elvira Gregersen. I år er hun aktuel med den selvstændige fortsættelse, ”Happy family”.

Lisbet Lundquist
Lisbet Lundquist

(f. 1943). Forfatter og skuespiller. Har spillet både klassiske og moderne teaterroller samt roller i tv-dramaer. Forfatter til ”Dovne piger syer med lang tråd” (2001), ”Min mand sidder på taget og synger” (2004) og ”Mit øre klør. Og andre uddrag fra det virkelige liv” (2008). Aktuel med erindringsbogen ”Hvor er stjernerne når det er lyst?".

Peter Lundqvist
Peter Lundqvist

Peter Lundqvist illustrerer på humoristisk og lærerig vis det danske sprogs talemåder og vendinger i bøgerne 'Det er bare noget man siger' og 'Det er stadig bare noget man siger'.

Lars Lundø Jakobsen
Lars Lundø Jakobsen

Var i lære hos Prémisse i København. Interessen for de avantgardistiske køkkener tog ham til udlandet i en årrække, blandt andet på El Celler de Can Roca i Spanien og Coi i San Francisco, inden han siden vendte hjem til Danmark og Geranium. Her kom NACL ind i billedet. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Line Lybecker
Line Lybecker

Line (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og debuterede som forfatter fra forlaget Calibat i 2016. I alt har Line udgivet tre ungdomsromaner med LGBT-tema, senest På vej mod Sophie (2018), som handler om en transkønnet pige. Ved siden af forfatterskabet er Line medejer af fantasyforlaget Ulven og Uglen. Læs mere om Line på www.LineLybecker.dk. 

Mette Lybek Rueløkke
Mette Lybek Rueløkke

Mette Lybek Rueløkke er dyrlæge og en af Europas førende eksperter inden for marsvin. Hun har været fascineret af de små gnavere, siden hun fik den første som 8-årig. Har også været opdrætter af marsvin til udstilling og dommer. I bogen ”Mine marsvin” øser hun af sin store erfaring og formidler den nyeste viden på en enkel og klar måde.

Rune Lykkeberg
Rune Lykkeberg

Rune Lykkeberg er chefredaktør på Dagbladet Information. Han er forfatter til bøgerne "Kampen om sandhederne – om det kulturelle borgerskabs storhed og fald" (2008) og "Alle har ret: Demokrati som princip og problem" (2012) og har desuden bidraget til Informations jubilæumsbog "Hele verden forfra - Dagbladet Information 1993-2018". Foto: Sigrid Nygaard

Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft (f. 1946). Aktuel med samtalebogen ”Du store verden” (med Uffe Ellemann-Jensen). Mogens Lykketoft er uddannet cand.polit. og socialdemokratisk folketingsmedlem siden 1981. Er tidligere skatteminister, finansminister, udenrigsminister og formand for Folketinget. I 2015-2016 varetog han formandsposten for FN’s 70. generalforsamling i New York.

Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft

Mogens Lykketoft (f. 1946) er politiker og forfatter. Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden 1981. Fhv. Udenrigs-, Finans- og Skatteminister samt fhv. formand for Socialdemokratiet og Folketinget. 2015-2016 formand for den 70. generalforsamling i FN. Han er aktuel med bogen ”Du store verden” en samtalebog med Uffe Ellemann.

Marcel Lysgaard Lech
Marcel Lysgaard Lech

Marcel Lysgaard Lech, ph.d. i klassisk græsk, lektor ved Syddansk Universitet og oversætter af klassiske græske tragedier og komedier, heriblandt den nye udgivelse 'Rytteriet', en spiddende satire over de mekanismer i et demokrati, der i populismens navn kaster folket i tyranniets favn.

Mette Løvbom
Mette Løvbom

Også kendt som SalatTøsen. Oprettede i 2013 fællesskabet SalatTøsen på facebook og senere som hjemmeside, der i dag har 110.000 følgere og over 80.000 unikke besøgende om måneden. Forfatter til kogebøgerne ”SalatTøsen – Salater hele året rundt” (2016) og ”Salattøsen – Kål hele året rundt” (2017). I år aktuel med ”SalatTøsens grønne hverdag”.

Line-Maria Lång
Line-Maria Lång

Line-Maria Lång (f. 1982). Aktuel med ”Blå tiger”. Line-Maria Lång debuterede med novellesamlingen "Rottekonge" i 2009. "Blå tiger" er hendes anden roman efter "Artiskokhjerte", som udkom i 2014.

Troels M. Palshof
Troels M. Palshof

Startede sit første firma som 22-årig og har siden arbejdet med forretnings-, koncept- og ideudvikling i næsten 20 år. Har stået bag flere firmaer fx Top1000.dk. Debuterede som forfatter i 2017 med ”Sommerfugleklanen – Pavens Yndling”, der i år er fulgt op af ”Drømmehviskerne”. I år har han desuden skrevet børnebogen ”Larverne – Pavens Yndling”.

Max Madsen
Max Madsen

Max Madsen, udkommet på Brændpunkt med romanernen "Skriveren" og "Ansøgning til evigheden".

Peter Madsen
Peter Madsen

Peter Madsen (f. 1958) er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han fik publiceret sine første striber som 15-årig og har tegnet lige siden. Mest kendt er han for den ikoniske tegneserie Valhalla, der har solgt mere end 500.000 eksemplarer i Danmark og er oversat til 10 sprog.

Jens Peter Madsen
Jens Peter Madsen

Jens Peter Madsen frtæller historier Lige ud af hovedet og uden bog som mennesker altid har gjort det. Han har ført den mundtlige fortælling ind i en ny tid som kunstner, foredragsholder, underviser og igangsætter. Han optræder lige så gerne på internettet som for forsamlinger af børn, unge og voksne over hele landet. Se mere på www.jenspetermadsen.dk

Frank Bruun Madsen
Frank Bruun Madsen

Frank Bruun Madsen (f. 1962) er forfatter på billedbøgerne "Snus Mus" og "Søren tror ikke på bøhmænd", sci-fi børnebøgerne "Gustav og Raketbroderskabet" og tegneserien “Eks Libris” i Weekendavisen. Modtog sidste år Hanne Hansen Prisen og har de seneste tre år været nomineret til Claus Deleuran Prisen i kategorien "Bedste tegneserieforfatter".

Anne-Marie Mai
Anne-Marie Mai

Anne-Marie Mai er professor i dansk litteratur på Syddansk Universitet. Hun har skrevet flere bøger og talrige artikler om dansk litteratur. I år er hun aktuel med bogen "Digteren Dylan".

Regnar Mandsbjerg
Regnar Mandsbjerg

Regnar Mandsbjerg er oversætter og tidligere redaktør for tidsskriftet Clarté. Han er aktuel med sin store gendigtning af Bertolt Brechts digte, "Brecht i udvalg" (2018), udkommet i serien Bureauets Klassikerbibliotek.

Merlin P. Mann
Merlin P. Mann

Bog- og manuskriptforfatter. Bedst kendt som medskaber af den prisvindende Taynikma-serie, der har solgt over en halv million eks. på 13 sprog. Har også lavet film, teater og radiodrama. samt skrevet for bl.a. LEGO og Disney. Aktuel med bogen 'Bubbi bliver stjerne'.

Einar Már Guðmundsson
Einar Már Guðmundsson

Einar Már Guðmundsson er en af Islands største nulevende forfattere, modtager af bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Karen Blixen-medaljen og Det Svenske Akademis nordiske pris, også kaldet „den lille nobelpris“. Han har i alt tretten romaner, to novellesamlinger, tre digtsamlinger og tre essaysamlinger står forfatterskabet.

Søs Marie Serup
Søs Marie Serup

Søs Marie Serup (f. 1974) er politisk kommentator for TV 2 News og driver rådgivningsvirksomheden By Serup. Han har en fortid som pressechef i Venstre under Anders Fogh Rasmussen og som særlig rådgiver i Stats- og Finansministeriet for Lars Løkke Rasmussen.

Povl-Erik Markussen
Povl-Erik Markussen

Povl-Erik Markussen har arbejdet med Ordblindeundervisning siden 2012, Gennemført uddannelse som OBU konsulent og ordblindelærer på UCC Campus Carlsberg. Underviser i OBU-Dansk og OBU-LST Læse-skrive teknologiske hjælpemidler, med speciale fra Århus Universitet.

Christine Marstrand
Christine Marstrand

(f.1949) tidl. operasanger ved Det Kgl. Teater. Master of Fine Arts-grad i musikvidenskab, cand.mag. i kunsthistorie med speciale i musik og billedkunst. Livslang beskæftigelse med litteratur og sprog. Nyeste bog er om musik og billedkunst hos Marcel Proust: ”Vejen mellem Elstir og Vinteuil”, Multivers C4-013 d. 27. kl.11.45 samt Scene 2 d. 28.kl.14.30.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Anne Lise Marstrand-Jørgensen (f. 1971) er cand.mag. i litteraturvidenskab. Debuterede som forfatter i 1998 og har siden udgivet flere digtsamlinger og romaner. I år er hun aktuel med bogen ”En flod skal være i bevægelse” og børnebogen ”Havpaladset”.

Vibeke Marx
Vibeke Marx

Vibeke Marx er en dansk forfatterinde, af både romaner, noveller og børnebøger. Hun er uddannet fritidspædagog, og debuterede i 1990 med ungdomsbogen Held og lykke Robinson, som vandt en nordisk manuskriptkonkurrence.

Anders Matthesen
Anders Matthesen

Anders ”Anden” Matthesen (f. 1975) er en af Danmarks mest kendte standupkomikere. Foruden komikken er Matthesen kendt som skuespiller, rapper, manuskriptforfatter og instruktør. Anders Matthesen har bl.a. skrevet manuskript til radioføljetonen og filmen ”Terkel i knibe”. ”Ternet Ninja” (2016) er blevet filmatiseret og får premiere den den 25. december 2018.

Karen McManus
Karen McManus

Amerikanske Karen M. McManus er som forfatter til ‘En af os lyver’ en af de største stjerner på YA-scenen. Bogen strøg til tops på New York Times bestsellerlisten med det samme, og er på nuværende oversat til 37 forskellige sprog – herunder dansk, heldigvis.

Camilla Mehlsen
Camilla Mehlsen

Camilla Mehlsen er cand.mag., medie- og uddannelsesrådgiver med speciale i digital dannelse. Hun er leder af den didaktiske enhed i forsknings- og undervisningsprojektet Digital (Ud)Dannelse (D.U.D.E.) ved Center for Information og Boblestudier, KU og medforfatter til den nyudgivne "Hvordan skaber vi digital dannelse?" med Vincent F. Hendricks.

Jakob Melander
Jakob Melander

Jakob Melander (f. 1965) debuterede i 2013 med krimien Øjesten, som gik direkte ind på bestsellerlisterne og er solgt til udgivelse i 8 lande. Jakob Melander har en musikerkarriere bag sig som guitarist i en række danske rockbands. Aktuel med bogen 'De døde og de ufødte'.

Marie Melchior
Marie Melchior

Marie Melchior er madskribent og -stylist, kogebogsforfatter og madblogger. Hendes store kærlighed til mad blev til hendes arbejde, da hun startede Marie’s Køkken og arbejdede som kogekone. Aktuel med bøgerne ”Morgenmad” og ”Vild med bønner” fra Muusmann Forlag. Mød Marie på stand C3-014 fredag kl. 15 og søndag kl. 10

Kay Xander Mellish
Kay Xander Mellish

Kay Xander Mellish er journalist, foredragsholder og forfatter til bøgerne "How to Work in Denmark" (2018) og "Top 35 Mistakes Danes Make in English" (2016). Kay er desuden populær foredragsholder i Danmark og udlandet, hvor hun taler om dansk kultur og businessetikette.

Ole Meyer
Ole Meyer

(f. 1947) forskningsstipendiat på Det Kongelige Bibliotek 1996-99, dansk lektor ved Firenzes Universitet 2003-2006. Udgivelser om nordisk sprog og litteraturhistorie (1973-84), samt om Dante (2000 ff.). Bl.a. oversat ”Dantes Guddommelige Komedie” Goethes ”Romerske elegier” og nu ”Sir Gawain og den Grønne Ridder”, Multivers C4-013 d. 28. kl.13.00.

Anne Middelboe Christensen
Anne Middelboe Christensen

Anne Middelboe Christensen (født 1964) er cand.mag. Dramaturg ved Vendsyssel Teater. Teaterkritiker ved Information siden 1995 og ved teateravisen.dk siden 2004 – og tv-vært hos dk4 siden 2015. Skabte Middelboes Ordbutik i Kattesundet i København som et poetisk crowdfundingprojekt. Ordbutikdigtene er hendes debut som forfatter

Stina Hyllested Mikkelsen
Stina Hyllested Mikkelsen

Stina Hyllested Mikkelsen, 1992, udkom på Brændpunkt med digtsamlingen "Nulpunkt".

Lone Mikkelsen
Lone Mikkelsen

LONE MIKKELSEN, født 1954, debuterede i 1998 med Solo for Cecilia og har siden skrevet en række historiske romaner. Ragnhild Hestehov er en selvstændig fortsættelse af Ragnhilds færd og Ragnhilds saga.

Mette Moestrup
Mette Moestrup

Mette Moestrup (1969) har skrevet en god håndfuld bøger, fire digtsamlinger og en kort roman – samt ”Frit flet. Fællesbogen” (2014) skrevet sammen med Naja Marie Aidt og Line Knutzon og langdigtet ”Omina” (2016). Sammen med musiker Miriam Karpantschof har Moestrup lavet poesi-, lyd- og performanceduoen SHE’S A SHOW.

Lars Trier Mogensen
Lars Trier Mogensen

Lars Trier Mogensen redaktør, debattør og forfatter. Han er radiovært på det politiske debatprogram Det Røde Felt på Radio24syv, chefredaktør på Føljeton. Har skrevet bøgerne Den store joker (2017) og Martin Luther Burger King (2008) sammen med Sara Trier Mogensen. Aktuel med bogen 'Løkke for enhver pris'.

Karsten Mogensen
Karsten Mogensen

Karsten S. Mogensen (f. 1954) i Århus. Uddannet lærer. Illustrator og forfatter. Har skrevet og/eller illustreret mere end 100 bøger i forskellige genrer. Over halvdelen er børnebøger. Genrerne er ofte krimi og gys. Flere af bøgerne er oversat til andre sprog. I 2018 udkom ”De dødes ø” på Forlaget Calibat. Læs mere på forfatterens hjemmeside www.kasmo.dk

Peter Mogensen
Peter Mogensen

Peter Mogensen, kendt fra Mogensen og Kristiansen og Tirsdagsanalysen på TV 2 News er økonom og var sekretariatschef og politisk rådgiver for daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (1997-2000 ) og ministersekretær for daværende finansminister Mogens Lykketoft (1995-1997). I august 2011 tiltrådte han som direktør for den politiske tænketank Kraka.

Peter Molde-Amelung
Peter Molde-Amelung

(f. 1969) Har brugt en stor del af sit voksne liv på at skræmme børn. Først som vært på P3's Børneradio i slutningen af 1990'erne. Dernæst på TV2's Fjernsyn med Sara & Peter. Senere som instruktør af blandt andet komedieserien "Osman og Jeppe" til Ramasjang. I år er han debuteret som forfatter med børnebogen ”Dallas København”.

Iben Mondrup
Iben Mondrup

Iben Mondrup (f. 1969) er forfatter og billedkunstner. I 2014 fik hun sit folkelige gennembrud med romanen ”Godhavn”, og bogen indbragte hende DR Romanprisen i 2015. Sidste år udkom romanen ”Karensminde”, som Iben Mondrup modtog Blixenprisen 2017 for årets skønlitterære udgivelse. I år er hun aktuel med romanen "Vi er brødre".

Christian Monggaard
Christian Monggaard

Dansk filmskribent. Han virker som filmjournalist og anmelder ved Information. Derudover har han udgivet flere bøger, blandt andet biografier om Wikke & Rasmussen (2006), Erik Balling (2011) og Ib Tardini (2015) samt et par bøger med film- og tv-quiz. Aktuel med bogen "Olsen Banden".

Christian Monggaard
Christian Monggaard

Christian Monggaard er journalist og filmredaktør på Dagbladet Information. Han er forfatter til flere quizbøger og biografier, senest "Drømmen om Hollywood – danske filmfolk gennem tiderne" (2017) skrevet med Jakob Wendt Jensen. Han har desuden bidraget til "Russerne – 37 introduktioner til russisk kulturhistorie". Foto: Sigrid Nygaard

Ida Monrad Graunbøl
Ida Monrad Graunbøl

Ida Monrad Graunbøl (f. 1981) er digter og forfatter og debuterede i 2016 med digtdramaet "B til piraten" på Asger Schnacks Forlag. Hun har modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat, og hun er aktuel med sin første roman, "Menneskedyret", på forlaget Ekbátana.

Jørgen Moranis
Jørgen Moranis

Forfatter Jørgen Moranis har skrevet fire fantastiske spændingsromaner med dybde og indsigt. Aktuel med sin nyeste roman ”Nøglen til korncirklerne”. Jørgen Moranis er oprindeligt uddannet filmtekniker og fotograf. Du finder Jørgen Moranis på NewPub i centerhallen søndag kl. 10-18.00 www.indianhawk.dk

Anders Morgenthaler
Anders Morgenthaler

(f. 1972) Tegner, forfatter og filminstruktør. Uddannet fra designskolen i Kolding og Filmskolen i København. Er en del af duoen Wulffmorgenthaler, der laver den daglige stribe i Politiken. Sammen med Mikael Wulff står han bag comedysitet HeltNormalt.dk. De har skrevet flere humoristiske bøger sammen bl.a. ”Wulffmorgenthaler – Den ultimative samling” (2018).

Anders Morgenthaler
Anders Morgenthaler

Anders Morgenthaler (f. 1972) er en dansk tegner, forfatter, filminstruktør og tidligere tv-vært. Uddannet fra Designskolen Kolding og Filmskolen i København. I år er han sammen med Mikael Wulf aktuel med børnebogen ”Mugge og hans mærkelige hjerne”, som er efterfølgeren til "Mugge og vejfesten" (2017).

Peter Bjerre Mortensen
Peter Bjerre Mortensen

Professor i offentlig forvaltning ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Forfatter til en række bøger. Aktuel med ”Overmod og afmagt – Historien om det nye SKAT”, Djøf Forlag.

Zeinab Mosawi
Zeinab Mosawi

Zeinab Mosawi, født 1995 i Irak, flygtede som 2-årig til Danmark med sin familie og voksede op i Allerød. Blev student i 2017 fra KBH Syd og arbejder i dag i Matas. Aktuel med bogen 'Himlen over min fars tag'.

Aske Mottelson
Aske Mottelson

Ph.d.-forsker i computervidenskab på Københavns Universitet med fokus på human-computer interaction (HCI). Bidragsyder til ”De skjulte algoritmer – Teknoantropologiske perspektiver”, Djøf Forlag.

Hanne Marie Motzfeldt
Hanne Marie Motzfeldt

Lektor i forvaltningsret og persondataret ved Aarhus Universitet og centerleder af Center for Ret & Digitalisering samme sted. Forfatter til flere juridiske bøger. Aktuel med bidrag til ”De skjulte algoritmer” og ”Forvaltningsloven med kommentarer”, Djøf Forlag.

Kristian Mouritzen
Kristian Mouritzen

Kristian Mouritzen var korrespondent i Washington for Berlingske 2013-2017 og fra 2007 udlandschef samt chef for politik og debat og medlem af lederkollegiet på samme avis. Han optræder ofte som kommentator på tv og radio om international politik. Aktuel med bogen 'Den 2. amerikanske borgerkrig'.

Lars Muhl
Lars Muhl

Lars Muhl (født 14. november 1950) er forfatter, mystiker og musiker. Har siden 1965, sideløbende med musikalsk virke, studeret religion og filosofi, og har siden 1988 specialiseret sig i aramæisk, samt kristen og jødisk mystik. Lars har skrevet over 20 bøger, som er udkommet over hele verden. Lars er netop bogaktuel med LYSET I ET MENNESKES HJERTE.

Neel Mukherjee
Neel Mukherjee

F. 1970, indisk forfatter bosat i London. “De andres liv” (2018) er en kalejdoskopisk roman om et indisk samfund i dyb konflikt med sig selv og var på shortlisten til Man Booker Prize. Jyllands-Posten kaldte den “et mesterværk” og gav den 6 stjerner. Kristeligt Dagblad kaldte ham en indisk Tolstoj og bibliotekernes lektørudtalelse roste bogen til skyerne.

Hannibal Munk
Hannibal Munk

Cand.mag. i historie fra Københavns Universitet (2011). Ph.d.-stipendiat, Det Kgl. Bibliotek og Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, RUC. Projekt: ”Den Visuelle Leder – satiretegning i danske dagblade 1924-2015”. Projektmedarbejder på Museet for Dansk Bladtegning, Det Kongelige Bibliotek, 2012-2014. Har været kurator på en række udstillinger.

Torben Munksgaard
Torben Munksgaard

Torben Munksgaard (f. 1975) er uddannet bachelor i filosofi og cand. it. I 2007 debuterede han med romanen ”Retrograd”, som blev oversat til samtlige nordiske sprog, og i 2013 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Siden sin debut har han udgivet fem anmelderroste romaner, hvoraf seneste roman ”Johns saga” er fra i år.

Sarah Mygind
Sarah Mygind

er ph.d.-stipendiat på Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet. Hun har senest bidraget til bogen "50 værker. Højdepunkter i verdenslitteraturen" (2018), hvor hun skriver om Harry Potter.

Morten Münster
Morten Münster

Morten Münster er en af Danmarks største YouTubere. Det første bind i Morten og Bubbi-serien udkom i 2017. Aktuel med bogen 'Bubbi bliver stjerne'.

Mette Mølbak
Mette Mølbak

Er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør. Havde tidligere samme stilling på ALT for damerne. Mette har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger. Aktuel med bogen ”One Pot” fra Muusmann Forlag. Mød Mette på stand C3-014 lørdag fra kl. 14

Flemming Møldrup
Flemming Møldrup

Flemming Møldrup er tv-vært på Vild med bøger på DR K.

Anja Mølle Lindelof
Anja Mølle Lindelof

er lektor på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Medredaktør på og bidragyder til bogen "Stil nu ind … Danmarks Radio og musikken (2018).

Jan Holger Elias Møller
Jan Holger Elias Møller

Født 1947 i København. Medforfatter til bogen "Bonde, Stamhus og Spillemænd - ved Fjorden"

Per Stig Møller
Per Stig Møller

Per Stig Møller (f. 1942) er forfatter, politiker, mag.art. og dr.phil. i Litteraturvidenskab. Fra 1984 til 2015 har Per Stig Møller været folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti. I år er han aktuel med bogen "De fire isbjerge".

Jens Møller Jensen
Jens Møller Jensen

(f. 1959) Drabschef og leder af Københavns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, der tæller sager som drab, drabsforsøg, røveri, menneskehandel, seksuelle overgreb, vold, brand og særlige sager. Startede ved politiet i 1981 og var inden da premierløjtnant på Høvelte Kaserne. Har sammen med Stine Bolther skrevet "Opklaret - Drabschefens erindringer"

Lykke Møller Kristensen
Lykke Møller Kristensen

Lykke Møller Kristensen (f.1972) er forfatter, redaktør, kommunikationsrådgiver og specialist inden for sociale medier. Hun har bl.a. selvudgivet bogen Børn og sociale medier (2016), der foreløbig er solgt i 9800 eksemplarer.

Karin Mørch
Karin Mørch

Karin Mørch er journalist og forfatter. I år er hun aktuel med bogen ”Med franske øjne” - en samtalebog med den tidligere franske ambassadør i Danmark, François Zimeray, som efter fem år i landet forlod posten i august 2018. Karin Mørch har bl.a. udgivet bøgerne ”Gabriels Gæstebud – portræt af en filmmager” (2008) og ”Kan jeg dø af det, mor?” (2011).

Christian Mørk
Christian Mørk

Christian Mørk (f. 1966) Siden 1988 har han boet og uddannet sig i USA og har arbejdet som filmproducent, redaktør på filmbladet Variety og skribent på New York Times. Han debuterede med spændingsromanen ”De ti herskere” (2006) og har siden udgivet en række bøger. Forfatterskabet er solgt til over 20 lande. I år er han aktuel med romanen ”I gode hænder”.

Randi Nabulsi
Randi Nabulsi

Startede karrieren som kok i 1971 på Yum Yum i København. Med mange års erfaring fra både ansættelser og egne restauranter og cafeer, har Randi arbejdet sig fra buffist til køkkenchef. Arbejder i dag med sønnen André Nabulsi i café André, der åbnede i 2011. Har udgivet bogen “Eventyrlige kager” fra Muusmann Forlag. Mød Randi på stand C3-014 søndag kl. 14

Lise Marie Seidelin Nedergaard
Lise Marie Seidelin Nedergaard

Lise Marie Seidelin Nedergaard er eventyrfortæller og sangskriver. Hun har udgivet "Kameldrengen", ”Leyla og Madjnun”, ”Historien om den dejlige Farisjtamokh” og CD'erne "Abrikostræet" og "Coffee to go." Nedergaard er formidler og scenografisk medarbejder på Børnekulturhuset Fyrtøjet og kunstnerisk leder af fortællefestivalen International Storytelling Days.

Andreas Nederland
Andreas Nederland

Andreas Nederland er forfatter til en række børnebøger og har i mere end 10 år underholdt børn med gode historier både foran og bagved kameraet på DR's børnekanal Ramasjang. Han er medejer af produktionsselskabet OK Monkey. Aktuel med bind 4 i Game on serien, som han skriver med sin kollega og ven Frederik Hansen.

M.T. Ness
M.T. Ness

M.T. Ness, 1958, (pseudonym) udkom på Brændpunkt med digtsamlingen "Glimt og ekkoer fra Ingenting".

Håkan Nesser
Håkan Nesser

Håkan Nesser, f. 1950, har modtaget et væld af priser, bl.a. har både ”Skyggerne og regnen” og ”Levende og døde i Winsford” fået Det Danske Kriminalakademis pris for Årets bedste spændingsroman på dansk. Aktuel med ”De venstrehåndedes forening”, hvor Van Veeteren for første (og måske eneste?) gang møder Gunnar Barbarotti.

Majbritt Maria Nielsen
Majbritt Maria Nielsen

Majbritt Maria Nielsen er erklæret feminist og socialliberal. Hun er debattør, skribent og foredragsholder og er desuden hyppigt brugt kommentator i paneldebatter på radio og tv. Hun er desuden manuskriptforfatter på Mungo Park LYT og er kendt som radiovært på Madam Blå hos Radio 24/7. Aktuel med bogen 'Søsterskriftet'.

Jørgen Steen Nielsen
Jørgen Steen Nielsen

Jørgen Steen Nielsen er cand.scient. i biologi, medstifter af Organisationen til Oplysning mod Atomkraft og forfatter til adskillige bøger. Han har fra 1985 været miljø- og videnskabsmedarbejder på Dagbladet Information, fra 1995-2002 været chefredaktør og er pt. journalist med fokus i miljø, sikkerhedspolitik og bæredygtig økonomi. Foto: Sigrid Nygaard

Anders Vægter Nielsen
Anders Vægter Nielsen

Anders Vægter Nielsen er aktuel med den historiske roadroman "1533 - et drab og en rejse". Tidligere er udkommet "Trappevask".

Carsten Müller Nielsen
Carsten Müller Nielsen

Forfatter Carsten Müller Nielsen har senest udgivet den anmelderroste roman "Kvartet til tidens ende" om fire musikeres oplevelser i en fangelejr under 2. verdenskrig. En bog om kunsten som grænsenedbrydende kraft.

Hans Jørgen Nielsen
Hans Jørgen Nielsen

Hans Jørgen Nielsen (f. 1963) er formidleren og skabsøkonomen, der i årtier har omsat tekst fra embedsmænd, forskere og regeringsnedsatte kommissioner til noget, omverdenen forstår. Han har tidligere arbejdet som spindoktor og journalist. I år er han sammen med Steffen Andersen aktuel med bogen "Farligt”.

Madame Nielsen
Madame Nielsen

Madame Nielsen er forfatter og performancekunstner. Hun er vokset ud af det multimediale kunstneriske livsværk, der startede med Claus Beck-Nielsen og siden har hun bl.a. taget form af Das Beckwerk og Nielsen. Sidste år udkom romanen ”Det højeste væsen” og i år er Madame Nielsen aktuel med New York-gyseren "The Monster".

Erik A. Nielsen
Erik A. Nielsen

Erik A. Nielsen (f. 1941) er professor, dr.phil. og dr.teol, Har igennem et omfattende forfatterskab arbejdet med forbindelserne mellem litteratur, billedkunst, musik og teologi. I år er han aktuel med bogen "Gådetale".

Linea Bjerrum Nielsen
Linea Bjerrum Nielsen

Linea er forfatter til børnebogen 'Den Hemmeligste Bog' og den tilhørende fagbog 'Skrive- og læsekultur for børn'. Hun har ligeledes udgivet spillebogen 'Ankors amulet'. Fotograf: Charlotte Marie Stjernholm

Per Nielsen
Per Nielsen

Født 1955. Seneste udgivelse "Flagermuseflugt - Haiku- og tankadigte" 2018. Digt efter digt folder Per Nielsen med det gode danske navn sig ud i al sin individualitet - med sin helt egen og tydelige stemme som bærebølge, dansk så det gør noget. Mød digteren søndag den 28.oktober fra kl. 15 til 15.30 hos NewPub i Centerhallen på Bogforum.

Morten Ebbe Juul Nielsen
Morten Ebbe Juul Nielsen

Morten er aktuel med bogen 'Afkald på Almagten.'

Karen Inge Nielsen
Karen Inge Nielsen

Karen Inge er aktuel med romanen 'Sortedammens hemmeligheder', som er første bind i hendes nye serie 'Djævlepassagen'.

Christian Axboe Nielsen
Christian Axboe Nielsen

Christian Axboe Nielsen fortæller historien om krigene og freden, der fulgte i kølvandet på Jugoslaviens sammenbrud i 1991 i bogen ”Vi troede ikke, det kunne ske her”. Christian Axboe Nielsen er ph.d. i østeuropæisk historie fra Columbia University, New York, og i dag lektor i Østeuropastudier på Aarhus Universitet.

Lis Nielsen
Lis Nielsen

Har stået i spidsen for samarbejdet blandt de europæiske vandrere i ”European Ramblers Association” i 15 år. Har været med til at udvikle en europæisk standart for kvalitetsvandreveje, der pt. spredes i Europa. Aktuel med bogen ”Vandring på De Kanariske Øer” fra Muusmann Forlag. Mød Lis på stand C3-014 fredag kl. 15-16, lørdag kl. 12-13 og søndag kl. 15-16.

Jill Liv Nielsen
Jill Liv Nielsen

Danmark kender Jill som hende, der vandt reality-programmet Big Brother Danmark to gange.Men det stod ikke skrevet i stjernerne over Korsør, at Jill skulle ende som en vinder i det virkelige liv. Hendes opvækst og senere liv har budt på mange alvorlige udfordringer. Nu fortæller hun for første gang sin egen historie.”

Henriette Wagner Nielsen
Henriette Wagner Nielsen

Henriette har skrevet Demensdetektiv -bliv klogere på demensens mange veje I bogen er der fokus på både faglig viden om demens som sygdom og på, hvordan man tackler de følelser, der hører med.

Rasmus Nikolajsen
Rasmus Nikolajsen

Rasmus Nikolajsen (f. 1977). Aktuel med ”Hvad skal vi med al den skønhed?” Nikolajsen brød igennem med debuten ”digte om lidt” (2000) og har siden skrevet flere digtsamlinger, bl.a. ”Tilbage til unaturen”, som blev tildelt Kritikerprisen 2016. Rasmus Nikolajsen har desuden udgivet romanen ”I Athen” (2009) og novellesamlingen ”Den ulykkelige boghandler"(2012)

Jesper Nilausen
Jesper Nilausen

Jesper Nilausen (f. 1961). Uddannet journalist fra Göteborgs Universitet. Siden 1997 ansat på TV 2. Mangeårig redaktør for kriminalprogrammerne ”Station 2 Special” og ”Station 2 Politirapporten” samt det aktuelle nyhedsmagasin ”Dags Dato”. Nuværende reporter på TV 2 Nyhederne.

Liv Nimand Duvå
Liv Nimand Duvå

Liv Nimand Duvå debutterede med 'Vi er vel helte' i 2017, som hun fik Debutantprisen for og har senest oversat svenske Sonja Åkessons klassiker 'Jeg bor i Sverige', som udkom i september 2018 på Forlaget LESEN, ligesom hun har oversat Claudia Rankines 'Lad mig ikke være ensom' på forlaget Kronstork.

Maise Njor
Maise Njor

Maise Njor er 49 år, journalist på Berlingske og forfatter bl.a. til bestselleren MICHAEL LAUDRUPS TÆNDER og opfølgeren CHARLIE. HOTEL. OSKAR. KILO. Hun er for tiden i gang med at finde ud af, hvor hun vil bo, og hvem hun er. Hun har tre døtre, hvoraf Asta-Maja er den ældste. Aktuel med bogen 'Alle veje fører til mor'.

Merete Nordentoft
Merete Nordentoft

Merete Nordentoft er speciallæge i psykiatri, professor på Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse og er en passioneret forkæmper for en bedre psykiatri med både høj forskningsfaglighed og større menneskeligt fokus. Hun er aktuel med bogen "Hvordan får vi en psykiatri i verdensklasse?".

Dorthe Nors
Dorthe Nors

Dorthe Nors (f. 1970) er forfatter til flere anmelderroste bøger. I 2014 fik hun sit internationale gennembrud med novellesamlingen ”Kantslag” – og hendes bøger udgives nu i 19 lande. I 2017 blev hun nomineret til Man Booker-prisen for romanen ”Spejl, skulder, blink” – og i år er hun aktuel med novellesamlingen ”Kort over Canada”.

Adrien Norwood
Adrien Norwood

Fra Californien. Blev lokket til Danmark, hvor han først kom i køkkenet på Dragsholm Slot, dernæst AOC og sidenhen Geranium, hvor han endte som souschef. Har i mange år været fuldgyldigt medlem af NACL og arbejder i dag som køkkenchef på Restaurant Format i København. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Jeppe Nothlev
Jeppe Nothlev

Har arbejdet verden over som bartender og undervist på European Bartender School. Udover at have løftet trofæet for verdens bedste barteam, har han vundet verdens største cocktailkonkurrence med tequila og er kåret til ’Best Bartender 2017’ i Danmark ved Bartenders’ Choice Awards. I år aktuel med ”Bartenderens cocktails” sammen med Nicklas Jørgensen.

Jesper Nøddesbo
Jesper Nøddesbo

Jesper Nøddesbo (f. 1980) spiller i Bjerringbro-Silkeborg og har tidligere spillet for bl.a Kolding IF og FC Barcelona. Han spillede 223 landskampe for Danmark. Jesper Nøddesbo er aktuel med biografien ”Yes Man”.

Ghita Nørby
Ghita Nørby

Ghita Nørby (f. 1935) er landskendt som teater- og filmskuespiller, forfatter og have-elsker. Hun har modtaget adskillige priser og nomineringer for hendes talent, bl.a. fem Bodil priser og fem Robert priser. Senest har hun udgivet den personlige og inspirerende havebog ”Det er aldrig for sent” fra 2015.

Mads Nørgaard
Mads Nørgaard

Mads Nørgaard har siden 1986 designet og solgt tøj under eget navn. I dag sælges Mads Nørgaards brand i hele verden. Han har kurateret flere udstillinger om mode og udgav i 2002 ’Modeleksikon – fra Couture til Kaos’. I år er han aktuel med bogen ”Dansk modeleksikon”, som er skrevet sammen med Anne Christine Persson.

Mogens Nørgaard Olesen
Mogens Nørgaard Olesen

Studielektor i matematik ved Økonomisk Institut siden 2007.

Anne Nørkjær Bang
Anne Nørkjær Bang

Anne Nørkjær Bang er uddannet journalist og har bl.a. arbejdet for Berlingske, Eurowoman og Alt for Damerne. MODESKABER – HISTORIEN OM MARGIT BRANDT er hendes debut som forfatter.

Dennis Nørmark
Dennis Nørmark

Dennis Nørmark (f. 1978) er cand.mag. i antropologi. Foredragsholder, konsulent og kommentator på både arbejdsmarked, politik og kulturstof. I år er han sammen med Anders Fogh Jensen aktuel med bogen "Pseudoarbejde".

Tor Nørretranders
Tor Nørretranders

Tor Nørretranders (f. 1955) er en dansk faglitterær forfatter. Han har i sine bøger beskæftiget sig med, hvad det vil sige at være menneske. Forfatter til blandt andet Mærk verden (1991), Det generøse menneske (2002), Vær nær (2013) og Se frem (2017). Aktuel med bogen 'DET, DU IKKE FORSTÅR, GØR DIG KLOGERE'.

Gertrud Oelsner
Gertrud Oelsner

Gertrud Oelsner (1972) er ekspert i 1800-tallets kunst og dens politiske symboler. Hun står bag en lang rækker bøger og udgivelser, og er nuværende direktør for Den Hirschsprungske Samling. Hun er aktuel med ’Vilhelm Hammershøi. På sporet af det åbne billede’, som hun har forfattet sammen med Annette Rosenvold Hvidt.

Trine Oeman
Trine Oeman

Trine har skrevet Demensdetektiv -bliv klogere på demensens mange veje I bogen er der fokus på både faglig viden om demens som sygdom og på, hvordan man tackler de følelser, der hører med.

Henrik Oldenburg
Henrik Oldenburg

Henrik Oldenburg (f. 1946). Aktuel med "Sherry Tapas Skinke". Henrik Oldenburg er mag.art. i nordisk litteratur, forlægger og står bag enmandsforlaget Smag. Oldenburg har udgivet et utal af udgivelser om vin og mad, bl.a. den store, ultimative bog om "Portvin" samt den lille populære bog "Portvin i glasset". Besøg forlaget-smag.dk.

Peter Olesen
Peter Olesen

Peter Olesen er journalist, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger, især om København. Seneste er "Broerne i København".

Jes Olesen
Jes Olesen

Jes Olesen er klinisk professor ved Rigshospitalet i Glostrup og karakteriseres af det medicinske tidsskrift The Lancet som "the people's neurologist". Han er internationalt den mest citerede hovedpineforsker og har bl.a. udgivet standardværket The Headaches. Aktuel med den bredt formidlende bog Hovedpine – nyt om mekanismer og behandling (U Press, 2018)

Anette Harbech Olesen
Anette Harbech Olesen

Anette Harbech Olesen er kvinden bag madforlivet-universet. Madforlivet.com har i januar 2018 haft 370.499 besøgende (jf. Google analytics) og hører til blandt de absolut mest besøgte sundhedssites i Danmark. Anette Harbech Olesen har udgivet en række bøger og er i år aktuel med bogen ”Mad, mening og magiske øjeblikke”.

Lise Olrik
Lise Olrik

Lise Olrik–cand.pæd. i fransk og undervist i Folkeskolen i 45 år, primært i engelsk og fransk. Har i flere sammenhænge beskæftiget sig med erindringsarbejde. Har juni 2018 udgivet bogen ’En SAND historie’ - en biografi om kongelig koncertmester Eyvind Sand Kjeldsen og hans lange liv i musikkens verden. Kan mødes på FORLAGETKIS søndag 28/10.

Allan Olsen
Allan Olsen

I dag hjælper skuespiller Allan Olsen alt fra kriminelle til kendisser med at vende ryggen til alkohol og stoffer. Han har i flere år arbejdet i danske fængsler som professionel rådgiver for indsatte med misbrugsproblemer. Aktuel med bogen 'Jeg tog en anden vej - 25 år uden alkohol'.

Johan G. Olsen
Johan G. Olsen

Johan G. Olsen, biolog og forsker. Siden 1995 forsanger i bandet Magtens Korridorer. Forfatter til bøgerne 'Naturens sprog' (Eksistensen, 2018) og 'Bogen om verden' (Politikens Forlag, 2017). Smagsdommer i DR2 programmet 'Smagsdommerne' (2015) og tv-vært i 'Den halve sandhed' på DR2 (2004).

Lars Hedebo Olsen
Lars Hedebo Olsen

Lars Hedebo Olsen (f. 1970) journalist, cand.mag. i historie og litteraturvidenskab og forfatter til en række bøger om dansk design og møbelkunst. Siden 2007 har han været ansat på dagbladet Politiken, hvor han skriver om design, kunsthåndværk og kulturhistorie. I år er han og Anne Prytz Schaldemose aktuelle med bogen ”Tivoli - En have i byen”.

Lars Olsen
Lars Olsen

Lars Olsen (f. 1955) er uddannet cand.phil. i samfundsfag, journalist og kommentator – og arbejder i dag som fuldtidsforfatter, foredragsholder og klummeskribent på Jyllands-Posten. I år er han aktuel med bogen "Det forsvundne folk".

Jørn Henrik Olsen
Jørn Henrik Olsen

Jørn Henrik Olsen (f. 1956) forfatter, forsker, foredragsholder, cand.theol., ph.d. Aktuel med ”Den brudte skønhed: Essays om sorg, melankoli og kunst” og ”Den blå ild: Ensomhedens længsel og skønhedens smerte” og andre bøger. Du finder Jørn Henrik Olsen på NewPub i Centerhallen fredag, lørdag og søndag 10-18. www.jornhenrik.com

Pia Olsen Dyhr
Pia Olsen Dyhr

Pia Olsen Dyhr (f. 1971), uddannet cand.scient.pol., har været medlem af Folketinget for SF siden Folketingsvalget i 2007 og har siden 2014 været partiets formand. I år er hun sammen med Thomas Larsen aktuel med portrætbogen "Pia Olsen Dyhr – Mønsterbrud og opbrud".

Sara Omar
Sara Omar

(f. 1986) Har boet i Danmark siden 2001. Er født og opvokset i Kurdistan, men måtte flygte derfra pga. krig. Er kandidatstuderende i statskundskab og bestyrelsesmedlem ved nogle af Danmarks kvindeorganisationer og -foreninger. ”Dødevaskeren” er hendes romandebut, for hvilken hun har fået Læsernes bogpris 2018 og Ekstra Bladets hæderspris 'Årets Victor'.

Louise O'Neill
Louise O'Neill

Louise O'Neill (f. 1985) er født i Irland. Ud over forfattergerningen arbejder hun som freelancejournalist for et antal irske dagblade og magasiner, hvor hun skriver om feminisme, mode og popkultur. O’Neill har vundet adskillige priser og er af The Guardian blevet kaldt ”The best YA fiction writer alive today”. I år er hun aktuel med romanen "Skabt for dig".

Josefine Ottesen
Josefine Ottesen

Josefine Ottesen har i snart en menneskealder været en elsket og læst børnebogsforfatter i DK. Hun står bag en lang række titler for både unge og yngre læsere. I år præsenterer Josefine en samling genskrevne H.C.Andersen-eventyr, som hun nænsomt har omsat til et lidt mere mundret dansk, så også nye generationer kan frydes over den gamle digters fortællinger.

Brian P. Ørnbøl
Brian P. Ørnbøl

Brian P. Ørnbøl (f. 1969) er uddannet snedker med svendebrev i 1993, men har siden 2008 udgivet en række digtsamlinger, noveller og børnebøger på forskellige forlag. Han er nu aktuel med "Den urolige fisker" - et udvalg af hans bedste digte fra 2008-2018.

Henrik Palle
Henrik Palle

(f. 1963) Tv-redaktør på Dagbladet Politiken. Har oversat, redigeret og skrevet adskillige bøger, senest ”DT – en krønike om Dan Turèll og hans tid” (2013). I år er han aktuel med biografien ”Thomas Winding – en stemme i tiden”.

Henrik Palsmar
Henrik Palsmar

Dirigent for Volvox-koret og medredaktør af "Sange om det danske sprog".

Martin Paludan
Martin Paludan

Martin Paludan, 1990, cand.mag. i dansk og retorik, forfatter af "Vi vågner i Sibirien", Forlaget Brændpunkt, der er indstillet til BogForums debutantpris 2018.

Morten Pape
Morten Pape

(f. 1986) Uddannet manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16. I 2015 debuterede han som forfatter med romanen ”Planen” og for den vandt han BogForums Debutantpris 2015. Siden har han bl.a. været episodeforfatter på Drs dramaserie Liberty, og nu er aktuel med sin nye roman ”Guds bedste børn”.

Nina Parna
Nina Parna

Uddannet cand.scient. i Fødevareinnovation & Sundhed. Hun startede sit arbejde med kombucha ved et samarbejde med Nordic Food Lab og har siden beskæftiget sig med at videreudvikle og optimere fermenterede fødevarer, med kombucha som særligt specialefelt. Har udgivet bogen ”Kombucha” fra Muusmann Forlag. Mød Nina på stand C3-014 søndag fra kl. 12

Jannick B. Pedersen
Jannick B. Pedersen

Jannick B. Pedersen (f. 1952) er nationaløkonom, futurist og impact investor. Som futurist er han foredragsholder, medforfatter til bogen 'Forstå fremtiden' og co-founder af Dare Disrupt. Aktuel med bogen 'Anti-age'.

Michael Pedersen
Michael Pedersen

Michael Pedersen udkom på Brændpunkt med kortromanen "Næsvisheder frabedes". Han er gymnasielærer og har tidligere udgivet Den afmægtige Adam, 2007, Evighedsstudenter, 2008 og Kierkegaards kabale, 2013.

Ove K. Pedersen
Ove K. Pedersen

Ove K. Pedersen er uddannet i statskundskab, professor emeritus i komparativ politisk økonomi og har publiceret en lang række bøger på dansk og engelsk, bl.a. "Konkurrencestaten" (2011) og "Markedsstaten" (2014). Han er aktuel med bogen "Reaktionens tid – konkurrencestaten mellem reform og reaktion". Foto: CBS

Simon Holm Pedersen
Simon Holm Pedersen

Simon Holm Pedersen (f. 1987) er cand.mag. i litteraturhistorie og uddannet fra Forfatterskolen i 2017. Han debutererede i år som forfatter med romanen "Arkadas".

Bente Klarlund Pedersen
Bente Klarlund Pedersen

Bente Klarlund Pedersen (f. 1956) er sundhedsforsker, professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet, speciallæge i infektionsmedicin og intern medicin og overlæge på Rigshospitalet. Hun har skrevet en række bøger og er i år aktuel med ”Gå-bogen” og "Krop og ånd - og meningen med livet" – sidstnævnte er skrevet sammen med Mikkel Wold.

Benny Pedersen
Benny Pedersen

1946, er uddannet lærer, skolevejleder og skoleleder. Har arbejdet med faget i næsten 40 år i Københavns Kommune fra Nørrebro over Vesterbro til Brønshøj og Valby. Er nu pensioneret, men er fortsat levende interesseret i samfundsforhold og kultur. Seneste udgivelse Opbrud - 12 Udbrud

Erik Pedersen
Erik Pedersen

Blev fuldgyldigt medlem af NACL efter endt uddannelse på Geist. Herefter rykkede Erik videre til Bornholm og Kadeau, hvor han i dag er souschef og er blevet en sand mester udi fermentering af stort set alle tænkelige af solskinsøens råvarer. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Jacob Hedegaard Pedersen
Jacob Hedegaard Pedersen

Jacob Hedegaard Pedersen udkommer i år med sin nye krigsroman, Krigsmager.

Henrik Pedersen
Henrik Pedersen

Henrik Pedersen er uddannet hos en blomsterhandler i Vordingborg, der selv er uddannet hos navnkundige Tage Andersen i København. Driver sammen med Vivi Schou gourmetrestauranten Babette, som to gange er blevet kåret til Årets Restaurant. Aktuel med bogen ”Råvarernes mester – Vivi Schou” fra Muusmann Forlag. Se Henrik på madscenen fredag kl. 12.

Ole Perregaard
Ole Perregaard

Ole Perregaard, redaktør hos Det Poetiske Bureaus Forlag i ti år, har tidligere udgivet den sømhæftede cluecard-digtsamling (Det Dada, 2009) og Danmarks eneste samtidsdadaistiske tidsskrift Boblen (2012-2015). Nu er han tilbage med dagdigtbogen "ork! digte m.m."

Helle Perrier
Helle Perrier

Helle Perrier (f.1977) beskæftiger sig mest med de fantastiske genrer, science-fiction og horror. Hun skriver fortrinsvis til børn og unge. Tidligere har hun udgivet noveller i forskellige antologier og i sms-format. Hendes debutroman Zoltars Krypt udkom i 2015.

Karsten Pers
Karsten Pers

Stifter af NewPub-netværket og arrangør af den store stand for selvstændige forfattere og bogfolk i Centerhallen. Forfatter til danmarks bedst sælgende forældreguide i mange år - "Babykalenderen", som nu også er den første 100% bæredygtige bog i Danmark. Udkommer 26/10 med "Skriv din Fagbog - med mod, glæde og succes". Find den blå telefonboks hos NewPub

Anne Christine Persson
Anne Christine Persson

Anne Christine Persson har gennem flere år været udviklingsdirektør for Copenhagen Fashion Week og Danish Fashion Institute. Hun har også arbejdet som freelancekonsulent indenfor mode og kultur og er i dag direktør i smykkefirmaet Monies. I år er hun aktuel med bogen ”Dansk modeleksikon”, som er skrevet sammen med Mads Nørgaard.

Abrahamsen Peter
Abrahamsen Peter

Abrahamsen, Peter (f. 1941), guitarist, komponist, digter og kok. Kendt for sine kompositioner til tekster af Carl Scharnberg og Oskar Hansen samt for sit samarbejde med Poul Dissing og Benny Andersen. Sangen "Langt borte" er fra 2012.

Thomas Søbirk Petersen
Thomas Søbirk Petersen

Thomas Søbirk Petersen er professor i etik ved Roskilde Universitet, medlem af Det Etiske Råd og Det Dyreetiske Råd samt tidligere elitetennisspiller. Thomas er forfatter til ”Fri doping – et forsvar for en ny dopingpolitik.” Med bogen ønsker han gøre op med det tunnelsyn, der præger dopingdebatten for at give doping en 'fair trial'.

Linda Petersen
Linda Petersen

(f. 1984) Bedre kendt som Linda P., er stand-up komiker, skuespiller og sanger. Hun har lavet flere one-man-shows og medvirket i en række film og tv-programmer. Nu er hun aktuel med sin selvbiografi ”Transformer” (skrevet sammen med Mikkel Frey Damgaard).

Asmus Gamdrup Petersen Jensen
Asmus Gamdrup Petersen Jensen

Asmus Gamdrup Petersen Jensen er historiker med speciale i ost, kirsebær og madkultur. I 2013 udgav han bogen Stevnsbærret, som han vandt et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi. Sammen med kokken Peter Nøhr Christensen driver de virksomheden KOST, og har også skrevet kogebogen KÅL sammen.

Lotte Petri
Lotte Petri

Lotte Petri er et kendt kriminavn og har skrevet 7 krimier og flere noveller. Serien 'Black Notice' blev blev i 2017 kåret til bedste digitale føljeton. 'Blodengel' er en mørk Storytel Original-serie, hvor efterforskeren Sofie Engell i første sæson efterforsker en række bestialske kvindemord, hvor en sten eller gagball er placeret i ofrenes mund.

Iben Hendel Philipsen
Iben Hendel Philipsen

Forlægger, oversætter, forfatter og iscenesætter. "blottet", en digtsamling om voldtægt fra ofrets perspektiv, er Ibens debut. Derudover har hun oversat adskillige bøger, både fag- og skønlitteratur til henholdsvis dansk og engelsk. I 2017 startede hun forlaget Rebel With a Cause, med hovedfokus på litteratur i oversættelse fra et ikke-vestligt perspektiv.

Sussie Maria Pilegaard
Sussie Maria Pilegaard

Cand.mag. i psykologi og kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet, og "Saga" er hendes debutroman. Sussie Maria Pilegaard vandt Dagbladet Informations kronikkonkurrence i 2014 med "Hvor fanden blev lykken af".

Lene Pors
Lene Pors

LENE PORS, født 1951, har skrevet bogen “I skyggen af Højbjerg”. Hun er uddannet lærer og har været redaktionsmedlem og skribent på magasinet Mad og Helse. I dag arbejder hun med akupunktur og phytoterapi. Foto: Kirsten Adler

Niels Bo Poulsen
Niels Bo Poulsen

Ph.d., chef for Institut for Militærhistorie, Kulturforståelse og Krigsteori, Forsvarsakademiet. Forfatter til en række bøger og artikler om krig og militære forhold. Aktuel med ”Kreml i krig – Ruslands brug af militær magt”, Djøf Forlag.

Anna Prai Olsen
Anna Prai Olsen

(født 1976) er uddannet journalist og arbejder som redaktør og presserådgiver hos virksomheder. Hendes fokus er at formidle fortællinger om helt almindelige mennesker med ualmindelige historier. "Hvor peberet gror" er hendes første bogudgivelse.

Anette Prehn
Anette Prehn

Anette Prehn er sociolog, iværksætter, videnskabsformidler og forfatter og står bl.a. bag bestseller-trilogien Hjernesmart bestående af 'Hjernesmart ledelse', 'Hjernesmarte børn' og 'Hjernesmart pædagogik'. Hun blev udpeget som formand for Det Nationale Stresspanel i juni 2018. Aktuel med 'FLIP – Hjælp din plastiske hjerne med at tackle det 21. århundrede'.

Ebbe Preisler
Ebbe Preisler

Filmmanden Ebbe Preisler har produceret dokumentarfilm siden 1970. Preisler tog initiativ til antologien ’Det skal råbes fra tagene’ (2007), en prædikensamling sammen med Johannes Møllehave, og skrev ’Om lidt er sangen klar…’ (2011) og ’Happy End – et essay om kiosklitteratur, ugeblade og en familie i branchen’ (2013). Aktuel med ’Skrivekløe’.

Marcel Proust
Marcel Proust

Marcel Proust (udtales Marsel Prust), 1871-1922. Hans hovedværk "À la recherche du temps perdu" udkom første gang på dansk 1932-38, anden gang i ny oversættelse 2002-2014 "På sporet af den tabte tid" (Multivers), der nu foreligger som paperback i syv bind. Multivers C4-013 d. 27. kl.11.45 og kl.15.00. – d. 28. kl.11.30 samt Scene 2 d. 28. kl.14.00.

Merete Pryds Helle
Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle (f. 1965) debuterede i 1990 med novellesamlingen "Imod en anden ro", som hun skrev mens hun gik på Forfatterskolen. Hendes gennembrud kom i 2000 med romanen "Fiske i livets flod", og i 2016 vandt hun De Gyldne Laurbær for romanen "Folkets Skønhed". Pryds Helle er aktuel med den selvstændige efterfølger "Vi kunne alt".

Sandra Pugliese
Sandra Pugliese

Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har fået kærligheden til madlavning ind med modermælken i køkkenet hos en dansk mor og i farmor Donna Rosarias køkken i Calabrien. Aktuel med bøgerne ”Infused water”, ”Sund med matcha i maden” og ”Essentielle olier i mad og drikke” fra Muusmann Forlag. Mød Sandra på stand C3-014 søndag fra kl. 11

Pia Quist
Pia Quist

er lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, hvor hun er med i to forskningsprojekter, som undersøger sammenhænge mellem sprog og sted fire forskellige steder i Danmark. Pia Quist har senest bidraget til bogen "Ord for ord for ord” (2018), der er andet bind af seks i serien "Dansk sproghistorie".

Henrik Qvortrup
Henrik Qvortrup

f. 1963, er uddannet fra Danmarks Journalist højskole i 1991 og har haft reporterstillinger på Jyllands-Posten, Berlingske og Ekstra Bladet. Han har været pressechef hos Venstre, medlem af chefredaktionen på B.T. og herefter chefredaktør på Se og Hør frem til 2008, hvorefter han blev politisk redaktør og kommentator. Aktuel med bogen 'Løkke for enhver pris'.

Lars R. Møller
Lars R. Møller

Lars R. Møller er tidligere oberst i Forsvarskommandoen og forfatter til en lang række bøger bl.a. "Operation bøllebank" (2001), "Vi slår ihjel og lever med det" (2010) og "Snigskytter" (2013). Møller har et stort publikum blandt de danske soldater og er kendt i de danske medier som en kontroversiel debattør. Hans bøger er blevet rost for deres rå fortællest

Helle Rabøl Hansen
Helle Rabøl Hansen

har i 20 år beskæftiget sig med mobning. Først som fuldmægtig i Børnerådet, siden som jurist i en NGO og nu som mobbeforsker på Aarhus Universitet. Hun er aktuel med bogen ”Mobning” (2018), som er en del af bogserien ”Pædagogisk rækkevidde”.

Morten Ramsland
Morten Ramsland

Morten Ramsland (f. 1971). Aktuel med ”Lyskabinettet”. Morten Ramsland debuterede med digtsamlingen Når fuglene driver bort i 1993. Siden har han udgivet bl.a. ”Hundehoved” (2005) og ”Æg” (2017). ”Hundehoved” blev tildelt De Gyldne Laurbær 2005 og Independent Best Book of the Year 2007. Den er oversat til 20 sprog, og har solgt mere end 250.000.

Morten Ranum
Morten Ranum

Morten Ranum (f.1964) digter, kritiker og essayist. Han har udgivet 5 digtsamlinger på Det Poetiske Bureaus Forlag, senest ”Saftig lørdag” (2015) og udkommer til oktober med novellesamlingen ”Glæde og fordærv” på Forlaget Mellemgaard.

Michael Rasmussen
Michael Rasmussen

MICHAEL RASMUSSEN (f. 1974) vandt blandt meget andet verdensmesterskabet i mountainbike i 1999, to prikkede bjergtrøjer i Tour de France og fire etapesejre i samme løb. Efter karrierens afslutning i 2013 fortalte Michael Rasmussen sportsmyndighederne om sin brug af doping. Erindringsbogen 'Gul feber' udkom samme år. Nu aktuel med bogen Udbrud'.

Nina Rasmussen
Nina Rasmussen

Nina Rasmussen (f. 1942). Aktuel med rejseberetningen "Dem der blev" (skrevet med Hjalte Tin). Nina Rasmussen er en af Danmarks mest erfarne og kompromisløse globetrottere og forfattere. Nina Rasmussen har skrevet en lang række rejsebøger, bl.a. sammen Hjalte Tin, og hendes bøger er oversat til flere sprog.

Lejf Rasmussen
Lejf Rasmussen

Lejf Rasmussen, bestyrelsesmedlem i Dansk Jules Verne selskab, har oversat fire Jules Verne-romaner der ikke tidligere er udkommet på dansk, alle udgivet på Det Poetiske Bureaus Forlag, Wilhelm Storitz' hemmelighed (2013), Rejsebureauet Thompson & Co (2015), Havet i Sahara (2016) og den helt aktuelle Foran Flaget (2018).

Anita Brask Rasmussen
Anita Brask Rasmussen

Anita Brask Rasmussen er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole og er kulturjournalist på Dagbladet Information. Hun har desuden bidraget til den aktuelle bog "30 suveræne svenskere". Foto: Sigrid Nygaard

Ole Rasmussen
Ole Rasmussen

(f. 1961) Journalist på Politiken, hvor han skriver til avisens daglige satirespalte ”At Tænke Sig” og nyhedsklummen ”Sket i ugen”. Forfatter til ”Svend! Hvor har du gjort af mine trusser?” (2014) og ”Fars fede kur” (2017, med Henrik Duer). Aktuel med den årlige ATS-udgivelse ”Året der gak” sammen med Gorm Vølver.

Søren Rasmussen
Søren Rasmussen

Søren Rasmussen (f. 1952) er cand.scient. i biologi og har gennem 30 år virket som safariguide i Afrika og ekspeditionsleder på krydstogtsskibe i Arktis. I år er han aktuel med ”Polarhåndbogen”.

Svend Rasmussen
Svend Rasmussen

Svend Rasmussen (f. 1962) er redaktionschef på TV 2 og mangeårig madanmelder på Berlingske Tidende. I år er han sammen med Francis Cardenau aktuel med portrætbogen "Kokken der fik nok".

Olga Ravn
Olga Ravn

Olga Ravn (f. 1986) debuterede som forfatter i 2012 og har siden udgivet en roman og flere digtsamlinger samt modtaget Michael Strunge-prisen og Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Sammen med forfatteren Johanne Lykke Holm etablerede hun i 2015 ”Hekseskolen”. I år er Olga Ravn aktuel med "De ansatte" – en arbejdspladsroman fra det 22. århundrede.

Malene Ravn
Malene Ravn

Malene Ravn (f. 1971) er cand.mag. i dansk, retorik og sprogpsykologi og har tidligere arbejdet i radio- og tv-branchen. Hun debuterede som forfatter i 2014 med romanen ”Det eneste rigtige” og i 2016 udkom ”Mia”. I år er hun aktuel med den tredje roman - "I dine øjne".

Ronny Reffelt
Ronny Reffelt

Ronny Reffelt, 1967, udkom på Brændpunkt med romanen "Forfra".

Kenneth Reinicke
Kenneth Reinicke

Danmarks førende mandeforsker og lektor ved Roskilde Universitet. Kenneth Reinicke har udgivet flere bøger og artikler om køn og ligestilling samt er tidligere medlem af Ligestillingsrådet. Han er netop udkommet med bogen ”Mænd der krænker kvinder”, der for første gang i Danmark diskuterer sexchikane med fokus på mandens rolle.

Morten Remar
Morten Remar

Morten Remar, musiker, studievært og forfatter, er især kendt for at have været med i 80'er bandet “Back to Back”. Bandet havde et comeback i 2016, hvor han også debuterede som skønlitterærforfatter med bogen "Amok". Siden han debuterede, er det kun gået fremad, da han allerede i år fik solgt sin nyeste bog "Detonator" til produktionsselskabet Iconic Film.

Anne Cathrine Riebnitzsky
Anne Cathrine Riebnitzsky

Anne Cathrine Riebnitzsky (1974). Sprogofficer, forfatter og foredragsholder. Født og opvokset på Fyn, og uddannet fra Forfatterskolen i København. Modtog i 2013 De Gyldne Laurbær for romanen "Forbandede yngel". Er netop aktuel med ny stor roman ”Smaragdsliberen”.

Jacob Riising
Jacob Riising

Jacob Riising (f. 1978) er forfatter og kendt tv-vært på flere af DR’s store programmer til både børn og voksne. Han debuterede som forfatter med den populære Karmaboy ─ kometen og den farlige numsekløe, der vandt børnenes egen læserpris, Orla-prisen, i 2016. Aktuel med Karmaboy bind 4 og første bind i Krølle & Puha.

Jens Ringsmose
Jens Ringsmose

Jens Ringsmose er institutchef og forsker ved Institut for Militære Operationer, Forsvarsakademiet. Hans forskning omhandler først og fremmest NATO og dansk sikkerheds- og forsvarspolitik i en bred forstand.

Julien Risbourg
Julien Risbourg

Efter endt læretid på Dragsholm Slot var han med til at starte Restaurant 56 grader op på Christianshavn med venneparret Kenneth og Kirstine Ellegaard, hvor der stadig i dag er fokus på de lokale råvarer. I dag er Julien souschef i Gastronomisk Innovation i København. Aktuel med bogen “Showcooking” fra Muusmann Forlag. Se NaCl på madscenen søndag kl. 15:00.

Anders Mathias Rishøj
Anders Mathias Rishøj

Anders Mathias Rishøj (f. 1987) debuterer under Bogforum med romanen Bornholm-notater, der udspiller sig på et misbrugscenter på Bornholm, hvor fortælleren Anders lader sig indskrive i tre måneder. Bornholm-notater handler ikke bare om misbrug, den handler om os alle sammen. Hvordan vi forsøger at nærme os hinanden og ikke mindst: hvordan vi skaber afstand.

Bjarne Rittig-Rasmussen
Bjarne Rittig-Rasmussen

Bjarne Rittig-Rasmussen, specialist i muskuloskeletal fysioterapi, magister i fysioterapi, ph.d. i medicinsk videnskab og forfatter til bogen 'Klinisk akupunktur - for sundhedsprofessionelle', der udkommer den 25. oktober, dagen inden Bogforum.

Else Roesdahl
Else Roesdahl

Arkæolog og historiker Else Roesdahl er professor ved Afdeling for Middelalderarkæologi på Aarhus Universitet. I 1988 modtog Else Roesdahl Søren Gyldendal-prisen, og i 2007 blev hun ridder af Dannebrog af 1. grad. Hun har senest bidraget til bogen ”Dronningemagt i middelalderen” (2018).

Jokum Rohde
Jokum Rohde

Jokum Rohde (f. 1970) er forfatter og dramatiker. I år er han aktuel med essaysamlingen "Modkørende".

Maria Rohde Madsen
Maria Rohde Madsen

Er grafisk designer, spirende fotograf og nyopstartet iværksætter med virksomheden Retable, der specialiserer sig i bæredygtig madfotografi og brugskunst. Spiser plantebaseret og har på egen krop oplevet, hvad det kræver at lægge livsstilen om. Aktuel med bogen ”Det plantebaserede basiskøkken” fra Muusmann Forlag. Mød Maria på stand C3-014 lørdag fra kl. 15

Knud Romer
Knud Romer

Knud Romer (1960) Knud Romer er kommentator og debattør fra dagbladene og vært på radioprogrammet Romerriget. Modtog De gyldne laurbær for debutromanen "Den som blinker er bange for døden". Er aktuel med den anmelderroste roman ”Kort over Paradis”.

Mads Rosendahl Thomsen
Mads Rosendahl Thomsen

er sammen med Tore Rye Andersen og Jakob Ladegaard redaktører på bogen ”Verdenslitteraturer – Introduktion til litteraturen uden for Europa” (december 2018). Mads Rosendahl Thomsen, som til dagligt underviser og forsker i verdenslitteratur, posthumanisme og digital humaniora, er desuden medredaktør på ”50 værker. Højdepunkter i verdenslitteraturen” (2018).

Bea Rosenkilde Nielsen
Bea Rosenkilde Nielsen

Bea Rosenkilde Nielsen fra Tisvilde, tidligere kulturmedarbejder ved Danmarks Radio, er aktuel med sin gendigtning af den nordsjællandske sagnkreds om den legendariske skat, "Røde Ran", udkommet under samme titel i efteråret 2018.

Pernille Rosenkrantz-Theil
Pernille Rosenkrantz-Theil

Pernille Rosenkrantz-Theil (f. 1977) er politiker og forfatter. Hun er BA i statskundskab og blev folketingsmedlem for Socialdemokratiet i 2011. Hun har bidraget til og er medforfatter af flere bøger og aktuel som medforfatter til bogen ”Det betaler sig at investere i mennesker” om sociale investeringer, tidlig indsats og Finansministeriets regnemodeller.

Annette Rosenvold Hvidt
Annette Rosenvold Hvidt

Anette Rosenvold Hvidt (1963) har en lang karriere som kulturformidler bag sig – bl.a. for Ordrupgaard, Kulturministeriet og Statens Museum for Kunst. Hun er aktuel med ’Vilhelm Hammershøi. På sporet af det åbne billede’, som hun har forfattet sammen med Gertrud Oelsner.

Minik Rosing
Minik Rosing

Minik Rosing (f.1957) er professor i geologi ved Københavns Universitet, Geologisk Museum og Statens Naturhistoriske Museum. Gennem sin forskning har han bl.a. været med til at rykke den gængse forståelse af livets opståen flere hundrede millioner år tilbage. Han er i år aktuel med bogen ”Rejsen til tidernes morgen”.

Benedikte Rostbøll
Benedikte Rostbøll

Benedikte Rostbøll er ph.d. og har tidl. bl.a. været tilknyttet Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og er i dag bl.a. ansat på Rysensteens Gymnasium. I år er hun aktuel med bogen "Karen Blixens afrikanske farm. En brevsamling 1913-31".

Henriette Rostrup
Henriette Rostrup

Henriette Rostrup er forfatter, oversætter og cand.mag. i moderne litteratur og litteraturformidling. Hun er aktuel med den dystre børneroman Drengen fra Krematorium D – første bind i trilogien Den døde by. Foto: Peter Nørby

Birgit Rothmann
Birgit Rothmann

Opvokset på en planteskole i Midtjylland og har i over 40 år ageret som havekonsulent i fritiden. I 2010 opdagede hun permakulturen og har taget International Permakultur Designkursus. Arbejder i dag med at udbrede permakultur og design af skovhaver. Har udgivet bogen ”Den spiselige permahave” fra Muusmann Forlag. Mød Birgit på stand C3-014 lørdag kl. 11

Mikael Rothstein
Mikael Rothstein

Mikael Rothstein (f. 1961), lektor i sammenlignende religionshistorie ved Syddansk Universitet. Han har skrevet og redigeret en lang række bøger og artikler om religionshistoriske emner, senest Regnskovens religion. Forestillinger og ritualer blandt Borneos sidste jæger-samlere og Den kristne krop. Fem essays om kød, blod, hud og hår (U Press, 2016 og 2018)

David Rousing
David Rousing

ROUSING er uddannet skuespiller (fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater) og har sideløbende med sit skuespillerarbejde udviklet sit eget særegne tekst-univers. Han debuterede som forfatter i efteråret 2017 med det anmelderroste nye format ordsymfonien FØDT I GÅR, og er pt. i fuld gang med efterfølgeren EN KØBENHAVNERSYMFONI.

Nay Ruby
Nay Ruby

Nay Ruby (f. 1991), sangskriver, musiker, digter. Er bogaktuel med den engelsksprogede og explosive digtsamling TRUTHS, der kredser om emner som sex, kærlighed og kønspolitik. I lyrikken er der klare paralleller til hendes sangtekst-univers.

Milena Rudez
Milena Rudez

Milena Rudez (f. 1958) er en bosnisk-dansk lyriker og arkitekt. Hun har siden 1987 udgivet fire digtsamlinger, herunder to på dansk, samt oversat 15 bøger, mest danske digtere. Hun er aktuel som digter og oversætter i den store antologi "Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina", udkommet på Det Poetiske Bureaus Forlag, 2018.

Pia Rydahl
Pia Rydahl

Pia Rydahl, f.1970, er uddannet folkeskolelærer og danskfaglig vejleder på Helsinge Realskole. Hun er opvokset på Sydsjælland i et kreativt og skabende arbejdermiljø på kanten af Holmegaard Mose Forfatter af romanen "Der brænder en ild", Forlaget Brændpunkt.

Tore Rye Andersen
Tore Rye Andersen

er sammen med Mads Rosendahl Thomsen og Jakob Ladegaard redaktører på bogen ”Verdenslitteraturer – Introduktion til litteraturen uden for Europa” (december 2018). Tore Rye Andersen har siden 2014 været leder af Center for Litteratur mellem Medier, og han er desuden en af redaktørerne på bogen ”Litteratur mellem medier” (2018).

Lone Rytsel
Lone Rytsel

Forfatter, coach og foredragsholder. Inspirator på Forfatterskolen på VVC. Skriver bøger om selvudvikling og danskbøger for læsesvage unge og voksne. Senest Kærlighedens krinkelkroge, Engle sover aldrig, Moderkærlighed og arbejder på flere bøger om kærlighed.

Ida Rørholm Davidsen
Ida Rørholm Davidsen

Uddannet illustrator fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Medlem af designfællesskabet GunGun med butik og værksted i kompagnistræde, København. Aktuel med debuten ”Lonely Journey” (Cobolt), en ungdomstegneserie om gaming, mobning og ensomhed.

Lilian Munk Rösing
Lilian Munk Rösing

Lilian Munk Rösing (f. 1967) er ph.d. og lektor i litteraturvidenskab, Københavns Universitet og kritiker ved Politiken. Derudover er hun foredragsholder, debattør, anmelder og kommentator i litteratur- og kulturprogrammer på DR og Radio 24/7. I år er hun aktuel med bogen ”Anna Ankers rum”.

Morten Sabroe
Morten Sabroe

(f. 1947) Journalist og forfatter. Har skrevet for skiftende dagblade, bl.a. Information og Politiken. Forfatter til bl.a. ”Sidste tog” (1996), ”Du som er i Himlen” (2007), ”Det er derfor de knepper så meget i dette land” (2009, med Jørgen Leth), ”Os” (2013) og ”Love me do” (2016). I år er han aktuel med romanen ”32 centimeter”.

Sonny Ankjær Sahl
Sonny Ankjær Sahl

Cand. mag. i filosofi og HA i erhvervsøkonomi. Akademisk medarbejder på Det Kgl. Bibliotek. Medlem af Forening for Boghaandværk og medlem af bestyrelsen for Dansk Bibliofil-Klub. Bidragyder til bl.a. "Danske Bogsamlere i det 20. århundrede", "Bogvennen 2016-17" og privattryk i Dansk Bibliofil-Klub om Herman Bang og Tom Kristensen. Aktuel med Bogvennen 2018.

Heidi Sahlgreen
Heidi Sahlgreen

Heidi Sahlgreen er uddannet cand.pæd.psych. og autoriseret psykolog med privat praksis, hvor hun især arbejder med personlig udvikling, selvværd og par-rådgivning. Heidi Sahlgreen er desuden huspsykolog i DR’s radioprogram ”Søren og Mette”. I år er hun aktuel med bogen ”Digital kærlighed”.

Aleksandar Sajin
Aleksandar Sajin

Aleksander Sajin er født i Banja Luka, Bosnien-Hercegovina og har boet i Danmark siden 1992. Skriver og udgiver på serbisk, kroatisk, bosnisk og dansk. Har på dansk udgivet fortællinger, digte, dramaer og en roman, heriblandt "Sjælen, poetisk traktat" (, 1996) og den tosprogede digtsamling "Tiden – Tiderne (Vrijeme – Vremena)" fra 2003

Lotte Salling
Lotte Salling

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn samt fagbøger til voksne med fokus på sproglig og kropslig inddragelse i læsningen. Hun er uddannet bevægelses- og afspændingspædagog og har i 25 år arbejdet med undervisning og