Bella Center Copenhagen

Faglig Fredag 2016

Program i 2016:

 

Kl. 9.00 Smart-generationen – 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid

v./Camilla Mehlsen

Danske børn og unge er verdens måske mest digitale generation. Men de bliver kun smartere af smart teknologi, hvis vi giver dem en digital dannelse.

V./ Camilla Mehlsen, cand.mag., rådgiver med speciale i medieudvikling og uddannelse. Direktør af Mehlsen Media og ekstern konsulent for Danmarks Evalueringsinstitut

 

Kl. 10.00 Børnebogen som terapeutisk værktøj

v./ Eva Zelander

Hvordan kan man bruge børnebøger til andet og mere end hyggelæsning? Gennem greb fra den narrative psykoterapi fortæller Eva Zelander, hvordan børnebogen kan bruges til problemløsning; fra hjemve til vredeshåndtering.

Eva Zelander er Narrativ psykoterapeut med speciale i mindfulness, stress og trivsel.

 

Kl. 11.00 Formidling af faglitteratur til børn

v./Anna Karlskov Skyggebjerg, Michael Linden-vørnle og Tina Krogh

Hvorfor er det vigtigt at arbejde med faglitteratur? Og hvordan formidles faglitteratur bedst til børn? Debatarrangement henvendt til lærere og bibliotekarer med Anna Skyggebjerg og Kristian Pedersen.

Interviewer: Pædagogisk konsulent Tina Krogh.

Anna Skyggebjerg, lektor, DPU Aarhus Universitet. Michael Linden-vørnle, astrofysiker, chefkonsulent, DTU Space. Tina Krogh, uddannet lærer med diplomuddannelse i pædagogik og didaktik.

 

PAUSE

 

Kl. 13.00 Læseforståelsens fantastiske fire

v./Merete Brudholm

Læseforståelse handler ikke bare om at have knækket skriftens kode. Merete Brudholm fortæller om hvordan læseforståelsen kan udvikles i relation til både fag- og skønlitterære tekster samt tekster på nettet.

Merete Brudholm, cand.pæd. Projekt- og proceskonsulent for skoleudvikling med særlig fokus på læsning og læseforståelse.

 

Kl. 14.00 Generation præstation

v./Lone Ross Nylandsted

Generation Præstation er betegnelsen for de unge, der i dag suser af sted gennem skolen – og livet – med øjnene stillet skarpt på den gode præstation. Lone Ross Nylandsted fortæller, hvordan mindfulness kan hjælpe med at løse problemer med stress, præstationsangst og nedtrykthed.

Lone Ross Nylandsted, læge ph.d. Uddannet mindfulness instruktør med særligt fokus på børn.

 

Kl. 15.00 Skoleudvikling: Hvorfor går det så langsomt?

v./Per Fibæk Laursen

Skoleudvikling går ikke hurtigt. Fx har målsætningen om, at 95 % af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse været gældende uddannelsespolitik i mere end 25 år, og den er stadig ikke realiseret. Hvorfor går det så langsomt? Er der værdier i langsommeligheden?

Per Fibæk Laursen, mag.art. og ph.d. i pædagogik. Professor i pædagogik ved DPU og en af landets førende eksperter med hensyn til lærere og undervisning.